Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 13:11   #3211
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Wpadłam tylko na chwilkę przede wszystkim pogratulować nowym mamusiom (dzięki Asice byłam na bieżąco z informacjami ).

Ivonka i Kumkura serdeczne gratulacje bardzo się cieszę, że macie już swoje kobietki po tej stronie Zbierajcie siły i wracajcie do nas

My wczoraj wróciliśmy późno z tych kręgli, bo koło północy - było całkiem sympatycznie, miałyście rację a dziś sobie dłużej pospałam na nowym łóżku, bo wczoraj też przywieźli nam ten narożnik z brw
Poza tym od kilku godzin się pakuję, bo dziś wracam do Wawy. Nie wiem jak dojedziemy, bo znów jest śnieżyca i zawieja Startujemy o 16.00 Mam stresa, bo uświadomiłam sobie, że jestem w domu chyba ostatni raz z maleńką w brzuchu, bo teraz to już chyba przyjadę dopiero po jej narodzinach. Jejku...
Pewnie przez weekend mało będę się udzielać, bo dużo do załatwiania i w ogóle. Mam nadzieję, że mnie nic ważnego nie ominie!

Udanego weekendu!
To milego pobytu w domu!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:12   #3212
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie o aspirator do nosa, bo na all znalazłam jakiś który nie wymaga filtrów http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...103615823.html i takie do których trzeba dokupić te filtry później, jakie wy macie?
powiem szczerze, ze bez filtra to bym zadnego aspiratora nie uzywala... z prostego powodu - od maluszka tez mozna sie zarazic

a jako filtra mozesz rownie dobrze uzywac kawalek zrolowanej waty
Stary 2012-02-17, 13:14   #3213
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
powiem szczerze, ze bez filtra to bym zadnego aspiratora nie uzywala... z prostego powodu - od maluszka tez mozna sie zarazic

a jako filtra mozesz rownie dobrze uzywac kawalek zrolowanej waty
dzięki za opinie
właśnie zauważyłam że na all jednak więcej tych z filtrami więc taki zamawiam
Stary 2012-02-17, 13:15   #3214
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie o aspirator do nosa, bo na all znalazłam jakiś który nie wymaga filtrów http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...103615823.html i takie do których trzeba dokupić te filtry później, jakie wy macie?
Ja mam fride i tam trzeba dokupowac filtry

Wiecie co, tak sobie spojrzalam i z tym tempem, ktore trzymamy to w przyszlym tygodniu bedzie nowy watek

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-02-17 o 13:16
Stary 2012-02-17, 13:17   #3215
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A takich od parkowania na inwalidzkich to
normalnie buractwo pierwsza klasa, ogólnie nie lubię jak ktoś chce być cwańszy niż ustawa przewiduje
To wiesz co wymyślili u mnie w mieście aby nie nadużywać kart parkingowych dla niepełnosprawnych?
Drugą kartę z numerem rejestracyjnym auta, wydaną przez zarząd dróg i urząd miasta - na właściciela samochodu -> osobę niepełnosprawną.
A ja się pytam co z niepełnosprawnymi, którzy nie mogą samodzielnie prowadzić samochodu (niewidomi na przykład).
Otóż rozwiązanie jest jedno - akt notarialny.
Mojego brata przewozi często kilka osób - na każdą musiałby być wydany dodatkowo dokument notarialny - a to koszt kilkuset złotych.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:21   #3216
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
mały się pcha pod żebra, przez to smarkanie moje to aż się boję że robię mu krzywdę
Ja mam wrażenie że przez to że mnie tak kaszle to się małej coś może stac bo aż cały brzuch mi non stop podskakuje no ale chyba to nie jest możliwe żebym jej krzywdę tak zrobiła no nie?

Cytat:
[ ale jak widzę jak kobitka z brzuchem w rossmanie stoi 15 minut przy tuszach do rzęs i jest ok, a potem przy kasie nagle ma minę cierpiętnicy to jakoś coś mi w takim zachowaniu nie gra
Haha konia rewelacyjny przykład, masz 100% rację
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:21   #3217
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
To dobrze ze malutki ten guzek, trzymam kciuki za mame zeby radioterapia pomogla.
A Ty kochana tez sie trzymaj!

negila no no szykuje nam sie kolejna mamusia!
Dzięki mama czuje się bardzo dobrze, ale wiadomo muszą jakąś terapię zapobiegawczą zastosować

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
czyli mama już się przeprowadziła z Kielc?
Cytat:
oj współczuję, pewnie się nastresowałyśmy, pisałam kiedyś do CIebie jak mama, bo pamiętam,że pisałaś o złych wynikach, ale rozumiem że wszystko idzie ku dobremu?
A gdzie Mamie wycinali guzka?
Trzymam kciuki! Za Mamę, Ciebie i Madzię
Tak, już dawno, tzn 30.11 sprzedała w Kielcach, potem była w grudniu i kawałek stycznia u nas, bo jej mieszkanie w Sosnowcu wykańczali a potem 10.01 miała zabieg, po nim dobrze się czuła więc pojechała do domu. Mówi że w Sosnowcu czuje się szczęśliwa, w sumie tam sie wychowała i ma nadal mnóstwo znajomych, a w Kielcach siedziałaby sama.
Miała zabieg w Krakowie w centrum onkologii, wszystko idzie jak najlepiej stresowałam się ale starałam sie być dobrej myśli no i chyba się udało
Dzięki za kciuki
Stary 2012-02-17, 13:26   #3218
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Przede wszystkim: Gratulacje dla Kumkury!!!!
Kolejna mamuśka rozpakowana

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Co do facetow... ja zauwazylam, ze moj maz na przyklad nie interesuje sie AZ tak ciaza bo dla niego to kosmos tak naprawde. Dziecka nie widzi, wiec dziecka jeszcze nie ma ostatnio jak moja mama byla to prawie sie z nia klocil ze ojcem jeszcze nie jest bo Julka w brzuchu Takie ich rozumowanie po prostu my czujemy maluszka, od samego poczatku nosimy go w sobie i wiemy ze tam jest, a oni jakos tak inaczej do tego podchodza
Moj sie nie wtraca w wyprawke, widzi tylko ubytki na koncie czasami cos rzuci ze po co kupilam, ale jak mowie ze potrzebne to wiecej nie dyskutuje z tym ze moj maz pyta sie codziennie jak sie czuje, czy cos mnie boli, czy ma mi w czyms pomoc, czy chce mi sie obiad gotowac czy ma cos zamowic/kupic po drodze, itp . Wiec pod tym katem narzekac nie moge, bo jest kochany jedyne co to zeby cos sprzatnal to musze sie dopraszac (bo jego zdaniem nie musi byc sprzatniete akurat teraz czy akurat dzisiaj, skoro nie przeszkadza mu w niczym, albo nie spodziewamy sie gosci)

A u mnie na odwrót-teściowa nie czuje się babcią, póki dzidzi nie ma po tej stronie brzucha. Niby wyczekuje, ciuszki kupowała wnusi, a jak Tż w żartach zwrócił się do niej "babciu", że Matylda będzie się cieszyć jak babcia przyjedzie, to ona oburzona, że proszę jej tak nie nazywać, bo ona babcią jeszcze nie jest! No zaskoczona byłam taką reakcją, a to pierwszy wnuk i kobieta kończy 60 lat w tym roku....

A co do Tż to też aż tak bardzo nie inetresuje się ciążą, w sensie nie przewertowuje książek, podręczników chyba że robimy to razem na moją specjalną prośbę, ale zawsze pyta o samopoczucie, nie pozwala mi nic dżwigać i pomaga w sprzątaniu czy gotowaniu-ale to mu trzeba wyrażnie powiedzieć, bo do sprzatania to mój mąż ma Emigra taki sam stosunek jak Twój heheh

Cytat:

Wlasnie zamowilam sobie krem na blizny - moze uda mi sie tym zredukowac choc troche moje rozstepy na ...ramionach ... bo jak nogi latem da sie ukryc, tak rak nie, a przeciez nie bede w goracu chodzic w dlugim rekawie a mam te rozstepy tak rozstawione na mniej wiecej 5-6 cm od pachy no nic, bedziemy probowac wczoraj zamowilam kolejna herbate z lisci malin, bo ta mi sie juz konczy, no i czopki przeczyszczajace i laktacyd mi sie udalo znalezc tutaj i jeszcze czekam az mi ten wiesiolek przyjdzie co mi Gucia polecila martwilam sie ze mi duzo tych kapsulek zostanie, bo opakowanie ma 200 sztuk a ja tyle napewno nie zuzyje bo bede brac po 2 dziennie a do terminu niby 3 tygodnie mamy, ale wyczytalam, ze podczas karmienia tez warto lykac wiesiolek ze wzgledu na te oleje co zawiera, ze na dziecko dobrze wplywaja. Ale to juz dopytam ginka czy bede mogla dalej lykac albo poloznej

Ja kupiłam ostanio olejek na rozstępy-mieszanka olejku migdałowego z olejkiem z neroli plus jakieś inne jeszcze. Ładnie pachnie i fajnie się wchłania. Do tego zakupiłam sobie po buteleczce olejku ze słdokich migdałów oraz z kiełków pszenicy-nie drogie były, a widać juz ze są wydajne, i te mieszam sobie sama. Używam ich do masażu krocza, ale też na biust czy biodra( na pośladkach i biodrach mam rozstępy jeszcze z czasów jak byłam 15-latką, tzn blizny). Co do tej mieszanki co sama robię, to zdecydowałam się na taki krok, jak przeczytałam skład olejku do masażu krocza weledy-i postanowiłam zrobić taki olejek sama Mają też drugi olejek do masażu na czas w ciąży i po ciąży aby uniknąć rozstępów, i skład taki sam praktycznie jak w olejku do masażu krocza

A pączków wczoraj nasmażyliśmy ze 20! Obficie nadzialiśmy konfiturą z malin i posypali cukrem pudrem...Mój TŻ uwielbia wszystko, co słodkie, jak mu powiedziałam, że konfitura była taka niskosłodzona, to zrobił trochę zdegustowaną minę Ale się objedliśmy na noc pączkami plus mleko...Sądziłam, że po tym cukry skoczą jak szalone, ale poziom po 1h był jak najbardziej w normie, choć przy górnej granicy! Dlatego dziś także do sniadania zjadłam pączki Powiem nieskromnie, że wyszły nam przepyszne, mięciutkie i puszyste i nic nie straciły na smaku jak te sklepowe, że na drugi dzien to już takie zeschnięte są czasem...
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:29   #3219
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie że przez to że mnie tak kaszle to się małej coś może stac bo aż cały brzuch mi non stop podskakuje no ale chyba to nie jest możliwe żebym jej krzywdę tak zrobiła no nie?

Haha konia rewelacyjny przykład, masz 100% rację
Mi ginekolog powiedział, że kaszlu trzeba się pozbyć jak najszybciej, bo może wywołać skurcze przedwczesne. Na kaszel bardzo pomaga syropek Prenalen - specjalny syrop dla kobiet w ciąży, dostępny bez recepty. Też są kropelki Sinupret, ale tu trzeba by było lekarza się zapytać, bo mój mi to zalecił. Na katarek pomogą inhalacje z Inhalolu i Marimer albo Sterimar- czyli woda morska w aerozolu do nosa.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:29   #3220
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
od kumkury
dzis rano o 7.25 przyszla na swiat sn. Agatka - 4300 g, 59 cm. Pozdrawiam wszystkie mamuski, buziaki.
Kumkura
Wow Gratulacje!
Duza corcia
No to sypia sie kobitki, jedna za druga
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:30   #3221
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a wlasnie, ze maja racje...
wszelkie diuretyczne powinny byc stosowane w ciazy pod scisla kontrola lekarza

pamietajcie dziewczyny o tym, ze odwadniajac siebie odwadniacie tez maluszka... i to wlasnie jest niewskazane

A, ze w tym artykule mowia, ze mozna ze wzgledu na mineraly, to ok... tylko, ze pisza iz nie pic czescie niz 3 razy w tygodniu... a jak ktos tego nie wie, to sobie bedzie kilka herbatek z pokrzywy pic w ciagu dnia, co moze wiecej szkody niz porzytku przyniesc...
moze wlasnie dlatego w aptekach nie sprzedaja tego ciezarnym
w koncu to co ziolowe i naturalne, nie znaczy, ze jest nieszkodliwe...
dlatego tez powinny powiedziec po protu zeby pic nie czesciej niz te 3 razy w tygodniu a nie ze nie wolno w ogole... no i pokrzywa nie odwodni sie siebie ani dziecka pijac ja w zalecanych dawkach....
moja mama jak u mnie byla to byla tak popuchnieta ze butow nie umiala zapiac, pila pokrzywe kilka razy dziennie a i tak niewiele jej to dawalo, wiec wszystko zalezy jeszcze od danego organizmu ... no i co innego pic pokrzywe na potege nie dbajac o uzupelnianie plynow a co innego jak sie rozumnie pije dostatecznie duzo wody np
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:31   #3222
monika_krk
Raczkowanie

Kumkura wielkie gratulacje i całuski dla Ciebie i Agatki

Cytat:
Ja z 72 musimy dac rade, zwlaszcza po obejrzeniu wczorajszych rozmow w toku nie mozemy zostac w tyle
a tak na serio to najnormalniejsza byla chyba ta dziewczyna z synkiem co trzy tyg wczesniej urodzila i cwiczyla z dzieckiem ... i z wygladu najbardziej mi sie podobala bo ten plastik pierwszy... hm oboje z jej tz tacy niewydarzeni jacys, nawet nie wiedzieli ile kresen na tescie ciazowym powinno byc
nawet spoko te ćwiczenia pokazywała wg mnie a tamci to szkoda gadać, ale cóż głupota nie boli

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
to w takim razie kwestia nazewnictwa, bo polozne mowiac o energy drinks mialy na mysli rowniez Powerade. ale tak jak mowi Rybka na Red Bull tez pewnie by nic nie powiedzialy.
aha, tak sobie też później pomyślałam a u nas z Red Bullem to mogłyby pogonić, chociaż nigdy nie wiadomo. Ja wezmę izotonika na wszelki wypadek

Cytat:
Dziewczynki, mam pytanie - jakie są sposoby na opuchliznę? Oprócz unikania soli , picia dużej ilości wody..? Są jakieś herbatki czy inne sposoby?
Lena nam fizjoterapeutka mówiła na gimnastyce, żeby sobie robić same krążenia dłońmi czy stopami po ko kilka minut w obie strony... Spróbuj, może pomoże

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ja jestem... i niestety mówiłam, że u nas tak jest...szczególnie właśnie w tym szpitalu, bo to jest supernowoczesna klinika oddana do użytku w zeszłym roku i wszystkie mamy chcą tam rodzić...
ja się nawet nie wybieram do tego szpitala mimo, że miałabym dużo bliżej...
zaczęliśmy dziś z Filipem 39 tydzień :P
to komitet kolejkowy trzeba zawiązać gratulacje 39 TC

Cytat:
ja go mam i sprawuje sie super poki co maz mierzy nam nim temp, jest szybko pomiar, dzwiek nie jest zbyt glosny, wiec mysle ze nie wystraszy maluszka, no i generalnie jestesmy zadowoleni
właśnie chcę kupić ten albo ten niższy model 4020, one chyba niewiele się różnią

Cytat:
ja kupiłam Nosefride, bo dziewczyny polecały i od razu wzięłam zapas filtrów i taki spray do noska
kurier właśnie przyniósł paczkę

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Witajcie
wczoraj na wizycie moja dr stwierdziła "szyjka bardzo ładna, króciutka, miękka, rozwarcie na palec" a jak dodałam że zaczął mnie pobolewać brzuch to się uśmiechnęła i stwierdziła że się niedługo zobaczymy na porodówcei odstawiamy wszystkie leki
co fakt to fakt od pon czuję więcej skurczy i te bóle ale jakoś do mnie to jeszcze nie dociera

ja kupiłam taki który w obwodzie jest równy temu co przed ciążą (ewentualnie na poczatku się wspomogę przedłużką) a miseczka o rozmiar większa- chciałam nawet o dwa rozmiary ale u mnie sie tabelka skończyła i większych już nie ma
Negila, czyli jesteś też w kolejce już... a na początku myślałyśmy pamiętam, że na tym wątku 2 mamki będą nowe, a tu już 4 i nowe się zapowiadają

przedłużkę też kupiłam, mi w obwodzie wzrosło 0 10cm prawie, a jeszcze mąż mi kupił na walentynki koszulkę do karmienia i jest teraz trochę obcisła w obwodzie i nie wiem czy odsyłać, czy obwód pod piersiami się zmniejszy?
Może doświadczone mamki podpowiedzą jak to jest
Stary 2012-02-17, 13:39   #3223
aalegna
Wtajemniczenie

jeszcze mam pytanko kompletuje już reszte wyprawki i powiedzcie mi te które kupowały octenisept do pępuszka jaki duży brałyście 50 ml wystarczy czy lepiej większy wziąć, tylko potemm to juz od razu 250 ml jest
Stary 2012-02-17, 13:45   #3224
tynka88
Zadomowienie

ja kupilam ten najmniejszy, 22 zl zaplacilam.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:48   #3225
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Powodzenia, trzymam kciuki!
A jak zycie z Tz? Nadal sie spisuje?
Ja tez zasmarkana znowu
No ale taki tam katarek z noska moze sobie byc, najwazniejsze ze sie to nie rozwija w cos gorszego!
Tak cały czas jest dobrze, jestem mile zaskoczona, pracę ma, o mnie dba, kupuje mi owoce witaminki i w ogóle, więc z mojej oceny spisuje się na medal. Nie wiedziałam ze człowiek może przejść taką metamorfozę. Dziewczyny lecę bo wizyta niedługo, 3majcie się!

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:51   #3226
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja kupilam ten najmniejszy, 22 zl zaplacilam.
ja tez mam ten mniejszy ... wydaje mi sie ze to raczej wydajne jest i wystarczy raz, czy dwa razy siknac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 13:56   #3227
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez mam ten mniejszy ... wydaje mi sie ze to raczej wydajne jest i wystarczy raz, czy dwa razy siknac
no mi jeszcze położna mówiła że bedziemy nim rane krocza psikać, dlatego zastanawiam sie czy mały starczy, ale wydaje mi się że powinien wystarczyć, w końcu nie będzie sie to w nieskończoność goiło
Stary 2012-02-17, 13:56   #3228
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze mam pytanko kompletuje już reszte wyprawki i powiedzcie mi te które kupowały octenisept do pępuszka jaki duży brałyście 50 ml wystarczy czy lepiej większy wziąć, tylko potemm to juz od razu 250 ml jest
Ja miałam ten mały do Niny, starczyło, z tym ,że ja używałam też fioletu, ale za to psikałam tym różne sprzęty ( nożyczki, cążki , termometr, moją bliznę po cc) i ten po Ninie jeszcze mam.Dla Małej kupiłam też mały , ale one mają długie terminy ważności i można nimi odkażać różne ranki , więc w sumie jak kupisz 250 ml to się pewnie nie zmarnuje, ale do pępuszka to 50 ml wg mnie starczy.To Ci poradziłam
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 14:06   #3229
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Nam położna na sr mówiła, że oscenisept jest do odkażania ran ale nie wysusza kikuta pępowinowego, więc można tego używać do pępuszka, ale ogólnie uważają że nie ma sensu, bo przecież gaziki nasączone spirytusem jednocześnie odkażają jak i wysuszają kikut, a o to przecież chodzi żeby on jak najszybciej odpadł Dlatego ja mam malutki, ale nie biorę go do szpitala tylko kilka gazików już nasączonych w listku

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 14:08   #3230
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam ten mały do Niny, starczyło, z tym ,że ja używałam też fioletu, ale za to psikałam tym różne sprzęty ( nożyczki, cążki , termometr, moją bliznę po cc) i ten po Ninie jeszcze mam.Dla Małej kupiłam też mały , ale one mają długie terminy ważności i można nimi odkażać różne ranki , więc w sumie jak kupisz 250 ml to się pewnie nie zmarnuje, ale do pępuszka to 50 ml wg mnie starczy.To Ci poradziłam
acha, skoro tobie zostało po Ninie to wezme tez tą 50 i na pewno wystarczy
Stary 2012-02-17, 14:12   #3231
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
od kumkury
dzis rano o 7.25 przyszla na swiat sn. Agatka - 4300 g, 59 cm. Pozdrawiam wszystkie mamuski, buziaki.
Kumkura

gratki dla dzielnej mamuśki
Stary 2012-02-17, 14:15   #3232
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Tak cały czas jest dobrze, jestem mile zaskoczona, pracę ma, o mnie dba, kupuje mi owoce witaminki i w ogóle, więc z mojej oceny spisuje się na medal. Nie wiedziałam ze człowiek może przejść taką metamorfozę. Dziewczyny lecę bo wizyta niedługo, 3majcie się!
dla Niego!

Cytat:
ja wzięłam ten 50 ml. WYdaje mi się że wystarczy na pępuszek a nawet pewnie zostanie do innych celów
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 14:24   #3233
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Mi ginekolog powiedział, że kaszlu trzeba się pozbyć jak najszybciej, bo może wywołać skurcze przedwczesne. Na kaszel bardzo pomaga syropek Prenalen - specjalny syrop dla kobiet w ciąży, dostępny bez recepty. Też są kropelki Sinupret, ale tu trzeba by było lekarza się zapytać, bo mój mi to zalecił. Na katarek pomogą inhalacje z Inhalolu i Marimer albo Sterimar- czyli woda morska w aerozolu do nosa.
No tak myślałam że ten kaszel to nie za dobry dla małej, spoko już leków mam pełno, antybiotyki nawet biorę bo byłam u lekarza przedwczoraj No a skurcze i tak miałam i biorę nospę forte na nie i aspargin 2 razy dziennie po 2 tabletki...

Cytat:
Oby tak dalej claudia, super że się Wam poprawiło
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 14:26   #3234
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Kumkura wielkie gratulacje i całuski dla Ciebie i Agatki

nawet spoko te ćwiczenia pokazywała wg mnie a tamci to szkoda gadać, ale cóż głupota nie boli

aha, tak sobie też później pomyślałam a u nas z Red Bullem to mogłyby pogonić, chociaż nigdy nie wiadomo. Ja wezmę izotonika na wszelki wypadek

Lena nam fizjoterapeutka mówiła na gimnastyce, żeby sobie robić same krążenia dłońmi czy stopami po ko kilka minut w obie strony... Spróbuj, może pomoże

to komitet kolejkowy trzeba zawiązać gratulacje 39 TC

właśnie chcę kupić ten albo ten niższy model 4020, one chyba niewiele się różnią

ja kupiłam Nosefride, bo dziewczyny polecały i od razu wzięłam zapas filtrów i taki spray do noska
kurier właśnie przyniósł paczkę

Negila, czyli jesteś też w kolejce już... a na początku myślałyśmy pamiętam, że na tym wątku 2 mamki będą nowe, a tu już 4 i nowe się zapowiadają

przedłużkę też kupiłam, mi w obwodzie wzrosło 0 10cm prawie, a jeszcze mąż mi kupił na walentynki koszulkę do karmienia i jest teraz trochę obcisła w obwodzie i nie wiem czy odsyłać, czy obwód pod piersiami się zmniejszy?
Może doświadczone mamki podpowiedzą jak to jest
Niestety nie podpowiem bo nie pamietam

Super Claudia , ze sie Tz opamietal

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-17, 14:32   #3235
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

My wczoraj wróciliśmy późno z tych kręgli, bo koło północy - było całkiem sympatycznie, miałyście rację
To super,ze dobrze sie bawilas

Cytat:
dlatego tez powinny powiedziec po protu zeby pic nie czesciej niz te 3 razy w tygodniu a nie ze nie wolno w ogole... no i pokrzywa nie odwodni sie siebie ani dziecka pijac ja w zalecanych dawkach....
To ja nie wiedzialam,ze 3 razy w tyg mozna.Czasem moze wyjsc mi i 7,ale nigdy wiecej jak 1 dziennie nie pilam.Miete tez czasem pije,ale ze 2-3 razy w tyg,rumianek i melise,no i owocowe herbaty.Ale oprocz tego tez duzo wody.
Stary 2012-02-17, 14:44   #3236
pempek
Zakorzenienie

Cześć

kumkura gratulacje!!!!!!

dziewczyny, właśnie wróciłam z KTG i niestety coś wyszło nie tak, tzn. są za małe wahania w tętnie płodu malutkiej i jutro rano muszę jechać jeszcze raz powtórzyć wynik. Strasznie się boję, nie wiem, może powinnam jechać do mojego lekarza, żeby na to zerknął? ta lekarka, która mi robiła opis powiedziała, że są ruchy w porządku, tylko to tętno nie bardzo no i nie wiem teraz co mam zrobić...
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 14:48   #3237
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć

kumkura gratulacje!!!!!!

dziewczyny, właśnie wróciłam z KTG i niestety coś wyszło nie tak, tzn. są za małe wahania w tętnie płodu malutkiej i jutro rano muszę jechać jeszcze raz powtórzyć wynik. Strasznie się boję, nie wiem, może powinnam jechać do mojego lekarza, żeby na to zerknął? ta lekarka, która mi robiła opis powiedziała, że są ruchy w porządku, tylko to tętno nie bardzo no i nie wiem teraz co mam zrobić...
To moze zadzwon do lekarza i zapytaj.Bo tak bedziesz sie martwic.
zyby bylo dobrze.

Ja uciekam do pracy...
Ale mi sie nie chce
Stary 2012-02-17, 14:51   #3238
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

kumkura gratulacje!!!!!!

Jesli masz tel do swojego lekarza to zadzwon i spytaj czy podjechac a jak sie bardzo denerwujesz to podjedz do niego!
Zawsze lepiej jak to Twoj lekarz obejrzy, moze niepotrzebnie wogole Cie ta lekarka zdenerwowala!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-17, 14:52   #3239
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

kumkura gratulacje!!!!!!

Moja Mała miala takie małe wahania jak spała, ale jak masz się martwić jeszcze całą noc to może podjedź jeśli masz możliwość i się uspokoisz
u mnie raz były za duże skoki znów i też lekarka na to zwróciła uwagę , ale drugi zapis za jakąś godzinkę wyszedł dobry , więc czasem się można zdenerwować
idę się szykować na moje ktg
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 14:52   #3240
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
a ja sie dowiedziałam że na moim etacie 3 osoby pracują i jeszcze podobno rady nie dają

jak wróce zarządam podwyżki

gratulacje dla ivonki i kumkury

moje obowiązki 2 osoby przejęły, a 3 mają zatrudnić na zastępstwo
więc o tą podwyżkę też chyba po powrocie wystąpię

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości