|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Hej hej,
KUMKURA ogromne gratulacje,dałyście czadu razem z Agatką , wracaj do sił i życzę dużo dużo zdrowia ![]() Dzisiaj w nocy urodziła też ta moja koleżanka , z którą leżałam 2 lata temu na sali po urodzinach Niny, tak że się wczoraj rozminęłyśmy ![]() A ja po słabej nocce, mialam posiedzenia na tronie, nawet sobie pomyślałam czy aby czasami.... no ale nie ![]() Co do facetów to Oni tak mają jak pisze Desia , przynajmniej mój jest zadaniowy, mało gada, więcej robi. Wczoraj pytał czy na piłkę może iść, ale uznaliśmy ,że byłabym z nim 2 godziny bez kontaktu , więc dał sobie spokój.Słyszałam jak z kolegą gadał przez tel,że tak za miesiąc na piłkę może wróci, bo się musimy ogarnąć i wtedy będzie mieć czas... Piwka nie pije, bo teraz to już nie znamy dnia ani godziny. Pytam TŻ czy się boi, twierdzi ,że nie , ale chyba lekko kłamie .Mag Filipek pewnie poczeka na Babcię , marcowe dzieci są bardzo grzeczne ( ja sama z 8 marca jestem ![]() ![]() Jeśli chodzi o ustępowanie miejsca w kolejkach to powiem szczerze,że jak jestem z tż na jakiś takich marketowych wycieczkach to nawet nie mam pretensji ,że mnie nie przepuszczają, w końcu zawsze mogłam zostać w domu lub mogę wyjść z kolejki i poczekać na ławeczce czy w aucie.W innych miejscach typu lab itp. to też nie zdarzały mi się wielkie kolejki , więc jakoś wielce tego problemu nie odczułam, parę razy zrobiono mi miejsce w mpk.Natomiast powiem szczerze,że czasem sama niektórych zachowań ciężarnych nie rozumiem Emigra, Desia, Cziqua i jest nas 4 do walki z kg, damy radę ![]() Lenka nie znam metody na takie nagłe spuchnięcie, może zadzwon do lekarza. Wybieram się na ktg dzisiaj i do koleżanki Ani, ale chyba poczekam na transport , bo jednak do tego 22 chciałabym dotrwać w dwupaku. |
|
|
|
#3182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja sie dowiedziałam że na moim etacie 3 osoby pracują jak wróce zarządam podwyżki gratulacje dla ivonki i kumkury
|
|
#3183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
hehe, też myślę, że lepiej im bez tej wiedzy co ile kosztuje
|
||
|
|
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co tam , on sie nie denerwuje i bla bla bla, a jak ja zaczelam wrzeszczec na porodowce i mi czolo wycieral z potu to juz nie wiem kto sie bardziej pocil, ja czy on Oni duzo nie powiedza, bardziej nam pokaza na swoj sposob. W koncu jakbym chciala zeby moje mysli ktos w lot odgadywal to bym sobie babe wziela Ale mi dzisiaj humro dopisuje, sama nie wiem dlaczego ![]() Co do ustepowania to mi kilka razy sie zdazylo ze mi ktos w kolejce ustapil albo mnie kasjerka zawolala, wiec nie narzekam a powiem nawet ze wczoraj ja w spozywczym przepuscilam! Byla babeczka z dzieckeim w wozku takim kilku miesiecznym w spacerowce i grubo ubrane i widac ze sie juz niecierpliwilo, a ze mialam pelen wozek i caly dzien przed soba to jej mowie ze prosze niech pani idzie zanim sytuacja zrobi sie bardziej nerwowa, ale sie babka cieszyla. No i ja tez bylam zadowolona, a jak podjechala wozkiem przede mnie to patrze a tam z koszyczka na zakupy pod wozkiem taki maly slodki ryjek wsytaje, ona tam miala pieska - yorka I tak sobie grzecznie siedzial i patrzyl tylko ![]() Konia jest nas 4 a pewnie jeszcze ktos dolaczy Powodzenia na ktg
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty kochana tez sie trzymaj! ![]() negila no no szykuje nam sie kolejna mamusia!
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh desia ano właśnie dlatego trochę się zmiartwiłam., no ale nic zapytam jakiegoś lekarza. Aguśka ciśnienie mierzę tylko na wizytach (nie mam w domu ciśnieniomierza), do tej pory było ok, wyższe niż normalnie, ale ok (ciśnienie przed ciążą miałam zawsze baaardzo niskie, teraz jest ok 120/80 więc luz) ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- czyli mama już się przeprowadziła z Kielc? |
|
|
|
|
#3188 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
To moze ja tez kupie wieksze opakowanie tego wiesiolka,bo taniej wychodzi wtedy i bede pozniej tez stosowac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() A gdzie Mamie wycinali guzka? Trzymam kciuki! Za Mamę, Ciebie i Madzię
|
||
|
|
|
#3190 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry laseczki!
![]() Cytat:
mam nadzieję że się pochwalisz jakimś zdjęciem jak już będzie kocyuk skończony! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agatka - duża dziewczynka ciekawe czy Kumkura kupiła dużo ubranek na rozmiar 56 ![]() Cytat:
Wczoraj na sr położna tłumaczyła, że właśnie początkowe skurcze porodowe działają najpierw skracanie się szyjki macicy i potem dopiero na rozwarcie...dlatego myślę że te nasze porody będą szybsze przynajmniej taka nagroda za leżenie w czasie ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w środę na tym usg widać było, że główka dziecka jest bardzo niziutko, więc mam nakaz jeszcze przez trzy tygodnie jaknajwięcej leżeć z nogami do góry ![]() Cytat:
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
i ja też.. choc już sama nie wiem czy to woda czy tłuszczyk, ale kg chcę zrzucic
![]() konia kciuki za ktg! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-17 o 11:47 |
|
|
|
#3192 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak cos czulam, ze do weekendu nie dotrwa ![]() Cytat:
)a z tym skroceniem o 2 cm, to tylko nie wiem kiedy dokladnie to nastapilo... mogla sie skracac przez caly tydzien, a mogla pojsc cala wczoraj ![]() Cytat:
a to przez to, ze wieczorami jest mi juz ciezko, spuchniete mam nogi i sapie, stekam, kwekam i ledwo co ruszam ![]() Cytat:
|
|
#3193 |
|
Rozeznanie
|
No no już 4 mamusie rozpakowane NAJSZCZERSZE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!
3majcie w kciuki dzisiaj wizyta, czuje nieraz kłucia jak by szpileczką w macicy ku wejściu.. na dodatek jestem przeziębiona i katar mnie męczy od 3 dni.. ![]() Pogoda beznadziejna, ciekawe jak będzie wyglądać droga do Wrocławia, czasami już mam myśli że chciałabym urodzić bo już naprawdę ciężko.. mały się pcha pod żebra, przez to smarkanie moje to aż się boję że robię mu krzywdę
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a smarkaniem sie nie przejmuj... mi ostatnio splywa z zatok... przy wycieraniu nosa to czuje sie jakbym mozg wydmuchiwala .. ale mloda dzielnie sie trzyma
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy niech Ci kupi w sklepie te herbate , a nie pyta o zdanie aptekarek juz ktorys raz sie spotykam ze nie chca czegos sprzedac ciezarnym
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to ja mam to samo i uważam ,że jeśli stać mnie na hasanie między pólkami przez godzinę z tż, to i w kolejce powinnam wytrzymać, właśnie tego czasem nie rozumiem, że uprzywilejowani ( nie tylko o ciężarnych myślę ) źle się zaczynają czuć w kolejce dopiero ![]() , co innego jak ktoś jest sam na zakupach i to niezbędnych, ale jak widzę jak kobitka z brzuchem w rossmanie stoi 15 minut przy tuszach do rzęs i jest ok, a potem przy kasie nagle ma minę cierpiętnicy to jakoś coś mi w takim zachowaniu nie gra
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki!
|
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszelkie diuretyczne powinny byc stosowane w ciazy pod scisla kontrola lekarza pamietajcie dziewczyny o tym, ze odwadniajac siebie odwadniacie tez maluszka... i to wlasnie jest niewskazane ![]() A, ze w tym artykule mowia, ze mozna ze wzgledu na mineraly, to ok... tylko, ze pisza iz nie pic czescie niz 3 razy w tygodniu... a jak ktos tego nie wie, to sobie bedzie kilka herbatek z pokrzywy pic w ciagu dnia, co moze wiecej szkody niz porzytku przyniesc... moze wlasnie dlatego w aptekach nie sprzedaja tego ciezarnym ![]() w koncu to co ziolowe i naturalne, nie znaczy, ze jest nieszkodliwe...
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-02-17 o 11:57 |
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to prawda że niektórzy nadużywają różnych przywilejów. Myślę, że jak komuś ciężko to nie zaszkodzi poprosic o pomoc, ja tak zrobiłam jak była przede mną kolejka na godzinę stania, i kręgosłup już dawał się we znaki ale zdarzało się i tak, że ja przepuszczałam bo miałam dużo zakupów i wiedziałam że ze mną trochę zejdzie, a ktoś miał mało. Ale jak widzę jak ktoś "nieuprawniony" parkuje na miejscach dla osób dla niepełnosprawnych to mnie to wkurza na maksa.. Przecież można zaparkowac 10 metrów dalej i przejśc te pare kroków, dla zdrowotności, ale nie.. ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
a przyznam się że czasem piję na moja kiszeczki mam nadzieję, że nie szkodzę dzidzi?
|
||
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() normalnie buractwo pierwsza klasa, ogólnie nie lubię jak ktoś chce być cwańszy niż ustawa przewiduje
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Wpadłam tylko na chwilkę przede wszystkim pogratulować nowym mamusiom (dzięki Asice byłam na bieżąco z informacjami ).Ivonka i Kumkura serdeczne gratulacje bardzo się cieszę, że macie już swoje kobietki po tej stronie Zbierajcie siły i wracajcie do nas My wczoraj wróciliśmy późno z tych kręgli, bo koło północy - było całkiem sympatycznie, miałyście rację ![]() Poza tym od kilku godzin się pakuję, bo dziś wracam do Wawy. Nie wiem jak dojedziemy, bo znów jest śnieżyca i zawieja Startujemy o 16.00 Mam stresa, bo uświadomiłam sobie, że jestem w domu chyba ostatni raz z maleńką w brzuchu, bo teraz to już chyba przyjadę dopiero po jej narodzinach. Jejku... ![]() Pewnie przez weekend mało będę się udzielać, bo dużo do załatwiania i w ogóle. Mam nadzieję, że mnie nic ważnego nie ominie! Udanego weekendu!
|
#3206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia, trzymam kciuki! A jak zycie z Tz? Nadal sie spisuje? Ja tez zasmarkana znowu No ale taki tam katarek z noska moze sobie byc, najwazniejsze ze sie to nie rozwija w cos gorszego!
|
|
#3207 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
gratulacje dla Kumkury i Agatki Duża dziewczyna z niej ![]() Podczytuję was i tak piszecie o kolejkach. Ja tam się nie pcham na siłę, jak w poczekalni labu są krzesła to siadam i czekam... Ale jak stoję w super markecie to zaczyna mi się robić gorąco i słabo i wtedy mam ochotę wyjść jak najszybciej bo wiem, że mogę zemdleć. I niby u mnie w tesco jest kasa dla uprzywilejowanych ale jakoś nigdy nikt na to uwagi nie zwrócił i żadna kasjerka o pierwszeństwo mnie nie poprosiła. A ostatnio moja gin zleciła mi badanie na toxo bo nie miałam wcześniej i prosiła, żebym jak tylko odbiorę wynik przyszła i w wolnej chwili weszła i jej ten wynik pokazała. Tak też zrobiłam. Przepuściła mnie kobieta przed 50 i jej naprawdę szczerze podziękowałam, ale ona do mnie z takim komentarzem: '' No niby, że jak z brzuszkiem to tak powinno się ustępować'' nie wiem czemu ale odebrałam to jako taką dosyć nie miła aluzję...
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis bylam swiadkiem tego, jak dziadunio przy balkoniku przechodzil przez jezdnie w miejscu niedozwolonym, na ruchliwej ulicy. A patrzac w prawo, czy w lewo do kazdych swiatel mial z 50 m... jeszcze gdyby to bylo w miejscu, ze akurat jest wejscie do sklepu, ale nie, do sklepu i tak trzeba te 5o m pokonac... najgorsze jest to, ze szedl z jakas mlodsza kobieta, ktora wydaje mi sie, ze byla jego opiekunka... nie rozumiem takiego zachowania a z mieta to trzeba ostroznie na poczatku ciazy, bo moze doprowadzic do poronienia... wiadomo, tez wszystko z umiarem. Ja sama pije miete zmieszana z melisa w stosunku melisa:mieta 3:1
|
|
#3209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
śniło mi się że 8 marca (wtedy mam się zgłosić do PUP) pojechałam do urzędu i zaczęłam rodzić ![]() Cytat:
Coś się dziś słabo czuję od rana goni mnie do kibelka z nr2 (a od jakiegoś czasu zawsze mam zaparcia) na dodatek w głowie mi wiruje i czuję jakbym nogi z waty miała. ![]() Idę się położyć może coś sen pomoże .... |
||||
|
|
|
#3210 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie o aspirator do nosa, bo na all znalazłam jakiś który nie wymaga filtrów http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...103615823.html i takie do których trzeba dokupić te filtry później, jakie wy macie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

, wracaj do sił i życzę dużo dużo zdrowia
.

a jak dodałam że zaczął mnie pobolewać brzuch to się uśmiechnęła i stwierdziła że się niedługo zobaczymy na porodówce
i odstawiamy wszystkie leki 

Startujemy o 16.00