|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
czekamy na relację.Właśnie dwonił mąż, że jutro będziemy mieli gościa-ciotkę , więc muszę zrobic jakiś obiadek dzisiaj robię sosik grzybowy z ziemniakami, to może na jutro też starczy
|
|
|
|
|
#782 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Super! ![]() Mój nie garnie się do siedzenia, ale jeszcze ma czas. Za to pełza jak szalony ![]() Myślisz sprawić sobie drugiego Igiego? ![]() Cytat:
Mój słoiczków nie uważa za jedzenie i pić też nic nie chce poza UU. (Ja bym pewnie odciągała, ale ja jestem maniaczką karmienia UU i bronię Małego przed MM )
|
||
|
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodka! ![]() Cytat:
no to oby poszło ![]() skończyłam robić pierogi ruskie
|
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
Mykam, bo młode się obudziło. Wkurzyła mnie kuzynka dziś, pisze ,,czemu się nie odzywasz itp, nie ładnie, nie ładnie itp - boże nienawidzę czegoś takiego, tym bardziej, że sama się nie odzywa nigdy. Dziecinada. I na koniec dodała, przyjedz, pójdziemy na ostatki na dyskotekę. Dodam, że to matka, ta, co ostrzygła dziecku włosy na irokeza ( wiecie która )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#787 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Bo świnki morskie są pozytywne, są świetne, kochane, urocze i piszczą jak się lodówkę otwiera ![]() 3. Nie mój nie każe przychodzić 4. One częściej na FB się pojawiają. Cytat:
![]() Cytat:
. Pała ![]() bry, topniejemy z dachu co chwilę lecą tony śniegu tak z zaskoczenia, aż podskakuję ![]() 3 stopnie na plusie bez odbioru
|
|
|
#788 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. 3. Nam nie każe.. do tej pory przychodziliśmy od szczepienia do szczepienia.. Odpisałam na PW Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hania obrzygała mnie całą.. łącznie z włosami.. mimo zmycia nadal czuję te wymiociny i za każdym razem jak ruszam włosami mam ochotę zrobić to samo Zjadła dzisiaj nawet ładnie mleko.. może kryzys mija
|
||||
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
o tym nie pomyślałam
![]() Kto mi wrzuci przepis na to ciasto bananowe? Bo nie znajdę... ![]()
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie wiem po co zawsze osłucha zważy ale trochę to męczące
![]() ja mam zelmera i ciągnie jak stara ulicznica Cytat:
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
zabiłaś mnie!
dziecię usypiało, jak parsknęłam śmiechem to się zbudziło i popatrzyło jak na wariata
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Shira jesteś najlepsza
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
zanka - mam taki http://www.zelmer.pl/odkurzacze/odku...rzacz-jupiter/ odkurzacz. jako ze to nasz trzeci to nie narzekam, dobrze wciaga, nie grzeje sie i nie psuje. tescie tez maja teraz takiego, w domu pies z dluga sierscia i nawet z nia sobie na dywanach w miare radzi
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
shira - WYMIATASZ |
|
|
|
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
upssss wybacz nie chciałam obudzić Adasia (chociaż to Twoja wina kto dał sygnał do parskania?? )ooo czekaj czekaj muszę to pokazać tż bo jak mu to mówię to on zawsze ma taką minę jakby był nie do końca przekonany o tej prawdzie a tak na marginesie mówie wczoraj tż-wi kochanie kup żonce pączusia wypasionego z czekoladą na górze śmietaną w środku mam ochotę zgrzeszyć ten odpisuje "jasne" przychodzi do domu ja się rzucam na jego torbę z zakupami jak pies na kość pytam gdzie MÓJ PĄCZEK???? a ten nie było ale spoko kochanie kupiłem ci MAKRELE WĘDZONA
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście zasnął ![]() Mąż też dobry, makrela i pączek...hmm...prawie podobne
|
|
|
#796 | ||||||
|
Zadomowienie
|
to może mop jakis albo taki parowy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool mam pytanie odnośnie pysznego krokodyla.
1.Czy dawałaś do ryjka też farsz, czy tylko na sam tułów? 2.Co podałaś do krokodylka, chyba tylko jakąś surówkę i sos, nie? 3.Masz jakieś rady odnośnie krokodylka ? Chciałabym go zrobić
|
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Shira jakiej płci masz pediatrę?? w zasadzie nie ważna jaka płeć?? może Cię podstępem wrabia w wizyty?
może chce "poznać bliżej mamę"? stąd ta propozycja a świnki morskie są mega pozytywne szczególnie jak gryzą![]() i co Marinka idziesz na dyskotekę? ![]() Wodaqua oraz wszystkie inne potrzebujące ![]() bardzo dziękuję za życzenia zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Zapałeczka za Chrzest
Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2012-02-17 o 14:19 |
|
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do samego krokodyla nie nadziewaj zbyt obficie, bo sie swinka zrobi a nie krokodyl. Ja robilam dwa krokodyle i miałam 1 kg miesa mielonego ale połowa mi została. Wiec zmniejszyłabym ilość farszu, no chyba, że robisz z drożdzowego ciasta, które jest bardziej elastyczne. Ponoć dobrze smakuje krokodyl z filetem z kurczaka, pewnie zrobie nastepnym razem. No jak juz zawiniesz i potniesz, to smarowałam roztrzepanym zółtkiem. Fajny kolor wtedy nabiera i sie błyszczy.
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Cały czas myślę o małym Kubusiu, mam nadzieję, że już jest po... Jak wczoraj usłyszałam, jak to wygląda, to zamarłam rozcinają klatkę, wyciągają serduszko, naklejają łatkę i siup serducho do środka
![]() Podobno miał być na czczo od 2 w nocy, jeśli by się darł o jedzenie, miał dostać uspokajacze, straszne to dla mnie, znowu wczoraj popłakałam do słuchawki, a koleżanka po drugiej stronie to samo. Słaby ze mnie pocieszacz. Powinni ich z tydzień potrzymać i do domu, mam nadzieję, że dłużej nie będą się męczyć. Agadus, mnie też cioteczka odwiedziła, z zaskoczenia, bez uprzedzenia, jest inaczej... W ogóle nieregularnie przychodzi - mamy karmiące które dostały już @ - wyregulowała się już Wam? Dziś podałam Zosi pierwszy raz mm (bebiko) i zżarła, tylko mnie się przykro zrobiło, nie jestem już niezastąpiona, ale też ulżyło, że w razie czego nie będzie głodna, kiedy będę w pracy. |
|
|
|
#802 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Żyjemy! Chociaż mało brakowało
![]() Byliśmy na spacerze, a śnieg sypie jak szalony i takie zaspy, że aż mi się momentami płakać chciało, bo nawet po chodniku nie dało się przebić wózkiem Albo chociaż rysować boki durnie zaparkowanych samochodów A propos - ktoś mi wczoraj pod Auchan zderzak zniszczył Tylny. Wychodzę z zakupów, pakuję wózek, patrzę kątem oka, a tam wielkie pęknięcie i nawet ukruszone kawałki. Ręce oapadają na takie coś, bo człowiek jest kompletnie bezsilny i cierpi zupełnie nie ze swojej winy...Wodaqua - jak było? Kciuki pomogły? ![]() Cytat:
Może mu/jej w oku wpadłaś ![]() Cytat:
(imię )Cytat:
No to brawo ![]() Mi od młodości ginekolodzy powtarzali, że jak urodzę dziecko to przestaną boleć miesiączki tak bardzo, jak dotąd. Bo miałam tyłozgięcie, a to po porodzie ustępuje. Przynajmniej trochę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wow! I ona tak sama? Moje maleństwo jeszcze nigdy w życiu nie siedziało Próbuje ale go cofam do parteru ![]() No to już wiem, kto będzie pierwszy w ciąży na naszym wątku A Wy chcecie już drugie? Cytat:
![]() Cudo. Jaki zaspany i rozleniwiony Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aniu, chyba Ci męża podeślę, bo on dla domowych ruskich to gotów pół Polski przejechać ![]() Cytat:
Cytat:
A niby w dużych miastach zawsze cieplej ![]() Shira, ja się kiedyś przez Ciebie zadławię ![]() Cytat:
![]() Sadysta
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AŻ EKRAN OPLUŁĄM.
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wodaqua mam nadzieję że z Kubusiem będzie wszystko w porządku. Straszne takie dziecko głodne ma być... Dla lekarzy to nie jest nowy zabieg, wszystko będzie dobrze, ale co się nastresuje jego mama- współczuję. Nie mam weny aby się odnieśc do Waszych postów. Przepraszam. ![]() Nadal nie mam @. Spóźnienia dzień 4. Czuję się normalnie, ale zrobię test jak kupię ( nie szybciej jak w niedzielę) Wyczytałam na necie, że może to być skutek niedoczynności , i hormony się regulują..może i tak.. Pytała mnie wczoraj na wizycie jak z miesiączkami, nie przypucowałam się że się spóźnia, powiedziałam że regularne - no były, do czasu jak nie brałam euthyroxu.Doła mam, uciekam w krzaki.
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za kciuki!!!
Kubuś już po Pozostałe 3 mogły się od ostatniego usg zrosnąć... Generalnie wszytsko sprawnie, nawet po wypowiedziach koleżanki widać, że jest dobrze, rozgadała się, cieszyła i w ogóle, widać ulżyło, nie powiem, mi też, ufff... Teraz lezy na jakimś takim OIOMie, popodłączany, mama ściąga mleko i wylewa (bo stresowe) i czekają na pierwsze obchody. Będę Wam pisać jak coś będę wiedzieć. Boże, amrtwiłam się jak o własne ![]() Brumek, ja pytałam ortopedę, czy pozwalać Zosi sie dźwigać do siadania, bo ona tak się strasznie rwie, a ja bałam się o ten maleńki kręgosłupek, on powiedział, że dziecko zrobi tylko tyle ile mu można, ile daje radę, więc jej pozwalam na taką gimnastykę
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc wzięłam od taty taki jakiś supermarketowy ale ledwo co ciągnie, przy zwierzakach i moim Filipie bałaganiarzu miotłą mogę się wykonczyć
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet pisała, że nic nie używa, bo 0 sexu - słownie zero sexu. A Koleżanki jej już drugie wciskają
No chyba, że źle zrozumiałam ![]() Patik kurde ...
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-02-17 o 15:28 |
|
|
|
#808 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie wkurzajace jest to, że nawet jak odciągnę mleko to nie ma jak jej dać - butelka jest bee, kubeczek nieporadnie, może niekapek? ale tak mleko niekapkiem? zresztą nie wiem czy by go zaczaiła, jak butelki nie chce ![]() Cytat:
czyli powiedzmy że o 5tej dostałaby UU i kolejne dopiero koło 16tej. no i muszę jakoś ustalić co pomiędzy. Na razie codziennie widzę, że mamy taki schemat że o 9tej kaszka z owockiem a o 13tej obiadek. Mamy pracujące napiszcie proszę co i o której godzinie jedzą wasze brzdące |
||
|
|
|
#809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
hej - i ja się witam - od rana wiszę na pasku a napisać nie mam kiedy
Shira - padłam po Twoim tekście o ulicznicy - bosska jesteś - jak wszystkie Beaty tak nawiasem mówiąc reszte nadrobię później bo Jula woła ![]() wodaqua - dobrze że Kubuś już po operacji i wszystko pomyślnie poszło Sweet - chyba koleżanki źle zrozumiały - bo Wy nic ten teges - jak pisałaś - 0 sexu - a większość zrozumiała chyba że na żywioł idziecie ![]() Patik - żeby @ przyszła szybko - no chyba że wolisz żeby nie to zmienie intencję kciukową a tak serio myślę że to może być z powodu leku na tarczycę.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-17 o 15:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

)

Oby jakoś poszło.... Bez nerwów. Już bym chciała mieć to za sobą.....
dzisiaj robię sosik grzybowy z ziemniakami, to może na jutro też starczy

ja idę do niego z zamiarem wystawienia go za okno wchodzę a ten tymi oczętami się patrzy i mówi zamiast mama ammmaa i jak takiego ubić??

Albo chociaż rysować boki durnie zaparkowanych samochodów