Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 14:16   #2221
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Dziękuję w umieniu mojego urwisa.
Paulina ten fotel to tylko na mały wygląda ale on ma 120cm szerokości, że nawet dwie szczupłe osoby się wyśpią :P Ale jutro wędruje na strych
Stolik u mnie nie ma sensu bo moje dziecko z tych co nie siedzą na tyłku, i co najwyzej byłbu kolejny mebel na który można wejść i skakać. Mam taki zestaw w piwnicy po Eryku
Będę może w przyszłym tyg w ikei to może cos będzie takiego żeby przywiesić do sufitu i niech się młody wspina po jakiejś siatce czy coć.
Tez się zastanawiam czy nie sprowadzić spowrotem do mieszkania trampoliny, może jakby młody wyskakał się to byłby spokojniejszy

dusiaka trzymajcie się i szybko z choroby wychodźcie, angina to jedno z najgorszych cholerstw wieku dziecięcego

evi to jak widać jak zawsze zadzialała u tych kominiarzy spychologia, coby nie było nie ich wina. Masz jakiś dokument że byli?
Ja mam piecyk przynajmiej 10 letni i powietrze się nie cofa. To tak jakby któraś co ma kominek w domu miała cofanie powietrza, i to byłoby normalne że dym leci do domu a nie do komina i niech sobie w ścianie dziure zrobi

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 14:24   #2222
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
to już wiem mniej więcej na co zwracać uwagę dziękuje

ale zamotane z tymi kominiarzami, nic nie pomogli dziady. Czyli jak najszybciej musicie zmieniać mieszkanie

ja dalej nie wiem jaki wziąć, tż z wyglądu nie bardzo się podoba. ten wasz ma wysokość siedzenia 33cm chyba. Mi się podoba inny ale ma siedzenia 41 cm, ale chyba będzie dużo za wysoki, bo jak mierzyłam jej nóżki to wychodzi ok 34 cm.

jak możesz to wstaw mi te linki pozniej

nienawidzę pająków
Z rolkami poczekaj jeszcze na Madzię i Librę. One bardziej będą wiedziały co i jak bo to nałogowe sportsmenki

Ja mam te i jestem zadowolona. Do tego co ja jeżdże wystarczą. Zapomniałam ze mają jeszcze oprócz rzepa klamrę

http://www.decathlon.com.pl/PL/rolki...e-ro-34080202/

Wydaje mi się że 41 cm to za dużo nawet do lata. Najlepiej sprawdzić w sklepie "na żywo" .

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dziękuję w umieniu mojego urwisa.
Paulina ten fotel to tylko na mały wygląda ale on ma 120cm szerokości, że nawet dwie szczupłe osoby się wyśpią :P Ale jutro wędruje na strych
Stolik u mnie nie ma sensu bo moje dziecko z tych co nie siedzą na tyłku, i co najwyzej byłbu kolejny mebel na który można wejść i skakać. Mam taki zestaw w piwnicy po Eryku
Będę może w przyszłym tyg w ikei to może cos będzie takiego żeby przywiesić do sufitu i niech się młody wspina po jakiejś siatce czy coć.
Tez się zastanawiam czy nie sprowadzić spowrotem do mieszkania trampoliny, może jakby młody wyskakał się to byłby spokojniejszy

dusiaka trzymajcie się i szybko z choroby wychodźcie, angina to jedno z najgorszych cholerstw wieku dziecięcego

evi to jak widać jak zawsze zadzialała u tych kominiarzy spychologia, coby nie było nie ich wina. Masz jakiś dokument że byli?
Ja mam piecyk przynajmiej 10 letni i powietrze się nie cofa. To tak jakby któraś co ma kominek w domu miała cofanie powietrza, i to byłoby normalne że dym leci do domu a nie do komina i niech sobie w ścianie dziure zrobi
W Ikea są drabinki dla maluchów. Moze też poszukaj na all ścianek do wspinaczki dla dzieci + materac na podłogę.
Stary 2012-02-17, 14:25   #2223
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość

a mnie wczoraj pająk w pracy ugryzł jak brałam drzewo, żeby do pieca dorzucić taki dość duży zielony i od wczoraj mnie boli dłoń od nadgarstka po stronie małego palca, aż do tego palca i mam wciąż uczucie odrętwienia
ja się całe życie boję pająków a zawsze mi wszyscy mówili, że one nie gryzą wiedziałam, że kłamią !!
Stary 2012-02-17, 14:33   #2224
sara 85
Zakorzenienie

Jeszcze jedno pytanie jakie macie fotelik do rowera, w tamtym roku tak zeszło i nie kupiłam

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 14:58   #2225
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madzia - my mamy podobny pokój 2,5 x 4,00 z tym ze drzwi i okno są na przeciwnych czyli tych dłuższych ścianach

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Mnie to akurat nie dziwi
Podejrzewałam,że tak będzie.

Szkoda,że w ogóle wam kazali wiercić,szybciej i prościej przecież jest zostawić okno otwarte na 24/h
Mojej koleżance tak polecili ze spółdzieli jak miała grzyba i po ścianie się lało
Stary 2012-02-17, 15:00   #2226
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Rolki ja mam z kolkami 82mm i ABEC7, reszta kwestia gustu. Ja mam podwojne zapiecie,takie klamry,i takie cos ala sznurowadla sciagane takim plasticzkiem jak sa przy kurtkach. Po bokach maja siatkowe wyciecia ze nawet w gorace lato stopy sie nie poca.
Dobrze jest zainwestowac w dobre ochroniacze,ja uzywam tylko na dlonie i lokcie. Mialam sporo wywrotek ale nigdy na kolana

Fotelik mam na tyl rowera taki na szprysze.dziecko przy dziurach na czyms takim tylko sie buja. Mam z opcja spania.bo moj czesto na rowerze zasypia.jak wieczorem bede na kompie too wkleje link.
Zwracalam uwage na pasy piecipunktowe

Stary 2012-02-17, 15:02   #2227
blistex
Rozeznanie

otwierają u nas prywatny złobek z czego nawet bardzo się cieszę ale jakoś nie przemawia do mnie jego strona internetowa czy mogłybyście pomóc mi ją ocenić, sprawdzic, na co mam zwrócić uwagę?
http://www.wyspybergamuty.pl/pl/galeria,9.html
harmonogram zajęć taki dla mnie trochę mało ambitny i zbyt pstrokato w środku, czy po prostu się czepiam? Byłam w Tym Michałku w Wałbrzychu i od razu mi sie spodobał a tu jakoś mam opory w dodatku tak jakos mam opory ale to w klubie moge napisać jak kogoś interesuje
Stary 2012-02-17, 15:41   #2228
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Wstawię Wam efekt ostatnich opadów śniegu u nas (nie oddają niestety faktycznego obrazu), zdjęcie z wczorajszej bawilandii i ferii w górkach

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:17
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:06   #2229
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
otwierają u nas prywatny złobek z czego nawet bardzo się cieszę ale jakoś nie przemawia do mnie jego strona internetowa czy mogłybyście pomóc mi ją ocenić, sprawdzic, na co mam zwrócić uwagę?
harmonogram zajęć taki dla mnie trochę mało ambitny i zbyt pstrokato w środku, czy po prostu się czepiam? Byłam w Tym Michałku w Wałbrzychu i od razu mi sie spodobał a tu jakoś mam opory w dodatku tak jakos mam opory ale to w klubie moge napisać jak kogoś interesuje
Tak na szybko :
- nie jest pstrokato ale to kwestia gustu. Nie moze być monotonnie bo to jednak żłobek
- program jest dostosowany do dzieci w wieku żłobkowym. Nie wiem czego oczekujesz. Nie wszystkie dzieci rozwijają się tak samo a w tym wieku mają się przedewszystkim bawić. Pewnie w przyszłości program będzie dostosowywany do potrzeb
- ja bym zapytała o aktualne szkolenie personelu w zakresie pierwszej pomocy w przypadku małych dzieci.
- osobiście nie lubię jedzenia cateringowego bo to bardzo różnie wygląda.
- mogłabym się przyczepić do praktycznie zerowego przygotowania do zajmowania się tak małymi dziećmi ale w końcu od czegoś trzeba zacząć. Kobietę zawsze można spróbować sprawdzić w necie, trochę popytać w mieście. Moze ktoś ją zna kto jeździł razem z nią na kolonie. Oczywiście zahaczyć o hufiec
- zapytalabym też o resztę kadry bo jedna osoba do wszystkiego to za mało.
- oczywiście kwestię palenia papierosów przez personel itp. ciekawe pytania
Stary 2012-02-17, 16:56   #2230
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj łóżko piętrowe składaliśmy 3hhehe i to w wkrętarka, a nie z ręcznym kręceniem
Jak złożyliśmy to Erwin przez 2h tylko ryczał że mu nie pozwalamy wejść na górę. To tz odkręcił jeden stopień w drabince żeby już nogą nie sięgnął, starszy da rade. Ale i tak kombinował, i zahaczał już kolanem o następny schodek
Wpadłam na pomysł i mu to dolne łóżko zakryłamz zew prześcieradłem. To przeszczęśliwy tam siedzi bo ma jaskinie
Starszy to już mały inżynier windy z tych dużych klocków pobudował i spuszcza na sznurkuA dzisiaj rano wchodze do ich pokoju a Eryk postawił na szafie lampke biurkową, żeby mieć swoją lampkę przy łóżkui założył na nią reklamówkę foliową bo za mocno mu świeciłaDobrze że w porę zauważyłam bo by mieszkanie z dymem puścił. Już reklamówa się rozpuszczała
Ty to się nie nudzisz
Fajne łóżko ,szkoda że moje chłopaki mają taką różnicę między sobą bo mi sie bardzo podobają
Koszulki mają być w lidluhttp://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_24756.htm
Cytat:
Fotki
młody z pizzą zamiast pączka(oczywiście misi być sos czosnkowy
reszta pokój chłopców, na jednym ze zdjęc mój mlodociany wspinający się na parapet :P
Ta czerwona amerykanka jutro jedzie na strych bo niepotrzebnie miejsce zajmuje

Wczoraj mój młody pobiegł do siasiadki , bo ona ma dwie córeczki i fajnie się z nim na korytarzu bawią, ten im się do mieszkania władował. I jak poszłam do niego. Sobie z kobietą rozmawiam że śniegu dużo trzeba iść na sanki, to ona że nie może bo wczoraj jedna córa wymiotowała dzisiaj druga, bo jakiś wirus panujeZabrałam młodego do domu wymyłam mu rączki porzadnie i przebrałam
młody boski
to Cie sąsiadka urządziła
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
libra- ja tort też chce zrobić babeczki mi się aż tak nie podobają w formie tortu jak to się robi... tort to podstawa musi być
jak babeczki mi wyjdą to się pochwale a jak nie wyjdą to nawet o nich nie wspomnę
a szukasz jakiegoś kolorowego? tak jak te babeczki? u mnie też tort to podstawa na każde święta i inne uroczystości ,zresztą każda okazja dobra by upiec tort
Cytat:
Dziewczyny które mają rolki, na co zwracać uwagę przy kupnie? Pokażcie jakie macie chce sobie kupić ale nie mam pojęcia jakie
ja mam kółka 78mm 82A i łożyska ABEC 7,jak sie zamierzasz uczyć to takie są dobre jeśli nie będziesz jeździć zbyt intensywnie to takiej twardości kółka starczą Ci na długo , moje są z firmy rebel ,tańszych niz na 200 nie bierz.
No i ochraniacze niby obowiązkowe ,ja jednak jeszcze nigdy nie miałam poważniejszej wywrotki jak tylko czuję że tracę równowagę to staram się lecieć na trawę,pobocze ,więc jeżdżę bez ochraniaczy
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
[/COLOR]Libra - jaki robiłaś torcik na urodzinki Mikołaja ? albo ciastko ?
robiłam 2 torty http://mojewypieki.blox.pl/2012/01/K...-malinami.html
http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/Tort-chalwowy.html
i babeczki http://mojewypieki.blox.pl/2012/02/B...koladowym.html
tort chałwowy lepszy ,jednak masę zrobiłam trochę inaczej nie na samym maśle a dodałam 250ml smietanki ubitej i 1 serek mascarpone i 150g masła no i chałwa.
Cytat:
Jeszcze jedno pytanie jakie macie fotelik do rowera, w tamtym roku tak zeszło i nie kupiłam
ja mam z romera ,ale nie wiem czy nie poszukam czegoś innego

Evitka czego innego można sie spodziewać po fachowcach niestety
Co do cofania dymu z komina to u nas w kotłowni się niestety cofa przy dużym wietrze i wiemy że to jest po prostu komin za niski i brak strażaka na kominie tego takiego hełmu blaszanego i musimy właśnie to zamontować.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:02   #2231
P0P70
Zakorzenienie

Witam z frontu.

Oczywiście Evitka ma rację. Oliwka urodziła się w na koniec 28 tc. Czyli aktualnie brakuje mi 2 tygodni do tego terminu bo ja jestem od dzisaj w 27 tc.
A było nie było to marzę o tak minimum 32 tc. A najlepiej byłoby gdyby to był 36 tc.

Od samego rana (od 6) mam badania. Krew, mocz, USG, badanie ginekologiczne, KTG, wywiad z internistą, EKG. Zmieniono mi leki a właściwie dodano nowe i zwiększono dawki tych co już były. Dodatkowo dali mi dużę kroplówę magnezu na obniżenie tego ciśnienia. Sapadło ale na jaki czas to nie wiem. Zobaczymy. Przez parę dniu muszę być pod obserwcją. Trochę zaczynam puchnąc ale białka nie tracę i przepływy są w miarę OK.
Niemniej tłumaczą mi że do gestozy nie muszą wystąpić wszystkie objawy i że już samo ciśnienie może byż niebezpieczne.
Po tym magnezie to przynajmniej przestała mnie boleć głowa.
W nosy oczywiście nie mogłam spać. Przespałam jakieś 1,5 godziny. A w dzień też nie mogłąm spać przez te ciągłe wizyty lekarzy i badania. Ale tym razem przynajmniej czyję że zaczęli się przejmowac moim przypadkiem.

Madzia - Erwi jest naprawdę bardzo przystojny. I ja uwielbiam takie charaktery.

Iza - fajna zima. I dzieci też zadowolone. Szczególnie Zosia na tym jedny zdjęciu

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:18   #2232
libra777
Zakorzenienie

PoP trzymaj się tam jakoś
Stary 2012-02-17, 19:36   #2233
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
jakis dziwny wirus chyba panuje. Oliwka darusi tez wymiotowała, Kala, moja Wercia i teraz Olka. Moja tez nie chciała nic jeść. jedynie pila. W nocy szczególnie chciała pic a potem wszystko z niej chlustało
Zdrówka dla Olusi
Cytat:
dziewczyny - ja to się boję, że jak doszło rozwolnienie i wymioty, to zaraz się okaże, że to szkarlatyna- wywołuje ją ten sam wirus, co anginę. A można potwierdzić płonicę dopiero po wysypce (małe czerwone krosteczki na policzkach, w zgięciu łokci, generalnie tam, gdzie jest cieplej).
W zeszłą sobotę była u nas psiapsiółka z bliźniakami - chłopczyk był już"zaleczony", ale dziś doczytałam, że mógł zostawić wirusa nawet po ustaniu objawów swędzenia. I jeszcze kichał

Starszy przyszedł ze szkoły z gorączką 39 stopni. Wziął dwa Gripexy i pognał do szkoły na bal ostatkowy. Miał nie iść, nawet wysłał kolegom smsa, że się pochorował. Ponoć jakaś koleżanka go tak wyciągała, że jak wracałam z pracy, to widziałam, jak biegiem leciał

pl_madzia- mam nadzieję, że uda się Wam uniknąć zarażenia.

Cytat:
Wstawię Wam efekt ostatnich opadów śniegu u nas (nie oddają niestety faktycznego obrazu), zdjęcie z wczorajszej bawilandii i ferii w górkach
Izazula- piękne dzieci i zima u Was też.

P0P- trzymam kciuki, żeby jak najdłużej wszystko było w normie, dbaj o siebie, a do brzuszka szepnij, żeby się synuś nie obijał, tylko szybciutko rósł

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 20:02   #2234
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dziękujemy za komplamenty. No ichciałam napisać że to już chyba ostatnie chwile zimy bo właśnie pada deszcz i się leje zewsząd

Pop - ja cały czas trzymam kciuki za całe 40 tygodni

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
dziewczyny - ja to się boję, że jak doszło rozwolnienie i wymioty, to zaraz się okaże, że to szkarlatyna- wywołuje ją ten sam wirus, co anginę. A można potwierdzić płonicę dopiero po wysypce (małe czerwone krosteczki na policzkach, w zgięciu łokci, generalnie tam, gdzie jest cieplej).
W zeszłą sobotę była u nas psiapsiółka z bliźniakami - chłopczyk był już"zaleczony", ale dziś doczytałam, że mógł zostawić wirusa nawet po ustaniu objawów swędzenia. I jeszcze kichał

Starszy przyszedł ze szkoły z gorączką 39 stopni. Wziął dwa Gripexy i pognał do szkoły na bal ostatkowy. Miał nie iść, nawet wysłał kolegom smsa, że się pochorował. Ponoć jakaś koleżanka go tak wyciągała, że jak wracałam z pracy, to widziałam, jak biegiem leciał

P0P- trzymam kciuki, żeby jak najdłużej wszystko było w normie, dbaj o siebie, a do brzuszka szepnij, żeby się synuś nie obijał, tylko szybciutko rósł
A tak myślałam o szkarlatynie ale nie chciałam pisać bo dziewczyny pomyślą ze już całkiem zeschizowałam . Ostatnio nawet pisałyśmy o szkarlatynie

Oby starszy też nie miał szkarlatyny

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-02-17 o 20:03
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 20:06   #2235
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
drcron, powiem ci tak, mnie troche przerażają twoje ambicje względem harmonogramu zajęć w ŻŁOBKU (jakby nie było) i ogólnie juli, ale nie o tym.
Dla mnie rozkład dnia jest normalny, taki jaki powinien być-zabawa, spanie jedzenie, czytanie bajek
czy pstrokato? dla mnie nie, schludnie,ładnie, dla mnie by zresztą wystrój nawet jakby mi się jakoś tam nie podobał był ostatnią rzeczą do rozważania

A w jakim sensie ma do ciebie przemawiać strona?

libra,ci parę fajnych pytań podsunęła, mnie najbardziej interesowało by czy tam będzie tylko jedna pani?! bo to by dziwne było, no i właśnie jej doświadczenie z małymi dziećmi, popytanie co by zrobiła w takiej i w takiej sytuacji.

No i kasa-jak dziecko nieobecne to czy też płacisz normalnie czesne, czy odliczają, jak z wakacjami. Kiedyś widziałam gdzieś w necie taką listę o co warto zapyta, na co zwrócić uwagę przy wyborze żłoba,przedszkola-poszukaj może w necie.

Reszta wyjedzie zawsze w praniu.

Cytat:
podobało się zośce , fajna z niej chłopaczara

dusiaka, zdróweczka dla oli

popik,
kochana, nic mądrego nie wymyślę poza tym że serduszkiem jestem z tobą i trzymam mocno kciukasy

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 20:36   #2236
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ty to się nie nudzisz
Fajne łóżko ,szkoda że moje chłopaki mają taką różnicę między sobą bo mi sie bardzo podobają
Koszulki mają być w lidluhttp://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_24756.htm

młody boski
to Cie sąsiadka urządziła

aja mam kółka 78mm 82A i łożyska ABEC 7,jak sie zamierzasz uczyć to takie są dobre jeśli nie będziesz jeździć zbyt intensywnie to takiej twardości kółka starczą Ci na długo , moje są z firmy rebel ,tańszych niz na 200 nie bierz.
musze zobaczyć te koszulki, i może spodnie tez oblukam czy fajniejsze niż na fotkach
Dzieciakom narazie nic nie jest to chyba będzie ok
wiedziałam że coś 82 mam w moich to mam takie same parametry
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Od samego rana (od 6) mam badania. Krew, mocz, USG, badanie ginekologiczne, KTG, wywiad z internistą, EKG. Zmieniono mi leki a właściwie dodano nowe i zwiększono dawki tych co już były. Dodatkowo dali mi dużę kroplówę magnezu na obniżenie tego ciśnienia. Sapadło ale na jaki czas to nie wiem. Zobaczymy. Przez parę dniu muszę być pod obserwcją. Trochę zaczynam puchnąc ale białka nie tracę i przepływy są w miarę OK.
Niemniej tłumaczą mi że do gestozy nie muszą wystąpić wszystkie objawy i że już samo ciśnienie może byż niebezpieczne.
Dobrze że choć jakaś poprawa jest żebyś choć te kilka tyg jeszcze przetrwała
Cytat:
A tak myślałam o szkarlatynie ale nie chciałam pisać bo dziewczyny pomyślą ze już całkiem zeschizowałam . Ostatnio nawet pisałyśmy o szkarlatynie

Oby starszy też nie miał szkarlatyny
U Eryka w szkole w zeszłym roku szkarlatyna panowała, polowa klasy odpadła, mój się uchował, i jeden i drugi, bo jednak z Erwinem codziennie Eryka jeszcze zaprowadzałam i przyprowadzałam.

Iza córcia śliczna, a z braciszkiem to widac niezły duecikale chyba to ona nim rządzi

Ja dzisiaj byłam u mojego taty na 60-tce, wybrali lokal z placem zabaw żeby można pogadać bez biegania za młodym. Potem pojechaliśmy do nich na torta, i moja mama świeczkę ojcu zapalila, ja z aparatu fotkę robiłam jak ją dmucha a tu mi spod ławy błysnęło, bo mój synek korzystał z okazji i przejął zapałki, wie że nie może to pod ławe się schował i zapalił trzymając przy samej siarce. W efekcie godzina płaczu i zapach palonego ciałanic mu nie będzie bo tylko na czubkach kciuka i wskazującego niewielkie pęcherzyki, ale ech, dobrze że nie za blisko dupy bo by wybuchł ten dynamit co w niej nosi

Stary 2012-02-17, 21:07   #2237
evitka21
Zakorzenienie

madzik, ty naprawdę z erwim szybko osiwiejesz, to jest ancymon niezły

Stary 2012-02-17, 21:13   #2238
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madzia - - faktycznie rodzeństwo to niezły duet najpierw się kochają a za chwile jest awantura. Żadne nie odpuszcza.

Erwi ma już coraz więcej "ciekawych" pomysłów. Chyba bym nie wyrobiła albo się przyzwyczaiła i czekała na nowe
Stary 2012-02-17, 21:30   #2239
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Fotki
młody z pizzą zamiast pączka(oczywiście misi być sos czosnkowy
reszta pokój chłopców, na jednym ze zdjęc mój mlodociany wspinający się na parapet :P
Ta czerwona amerykanka jutro jedzie na strych bo niepotrzebnie miejsce zajmuje

Wczoraj mój młody pobiegł do siasiadki , bo ona ma dwie córeczki i fajnie się z nim na korytarzu bawią, ten im się do mieszkania władował. I jak poszłam do niego. Sobie z kobietą rozmawiam że śniegu dużo trzeba iść na sanki, to ona że nie może bo wczoraj jedna córa wymiotowała dzisiaj druga, bo jakiś wirus panujeZabrałam młodego do domu wymyłam mu rączki porzadnie i przebrałam
Swietny maly, widac ze lubi lobuzowc hehe. Sasiadka to jakas nie teges chyba co? czy jej sie zapomnialo , ze dzieci ma chore hehe

Cytat:
to jak juz fotki chlopcow pokoju dalam to propoonujcue cos w dodatkach,firanki lub zaslony,dywam(chyba wlochacz zoelone jabluszko) i nie wiem czy im pasuje fototapeta,lub jakies naklejki przy lozku,bo beda dziury dwie po przewieszeniu szafki,zagipsuje dzisiaj ale jednak brak koloru trzeba zakryc
Ja dywanu bym nie dawala, nie lubie. Wogole wychodze z zalozeie ze to jest chlopakow pokoj i to oni powinni mniej- wiecej decydowac wpadac na pomysl co by chcieli miec, albo , zeby moj pomysl byl przez nich zaakceptowany . Moj nad lozkiem ma plakaty - mape, literki, cyferki i tabliczka mnozenie, le twoj to juz zna , moze niech on cos wymysli. Mowils ze on lubi deskorolki, moze maz kogos kto by mogl jakis fajny motyw z deskorolka namalowac na scianie, jak chlopak skacze czy cos , albo szukaj takich plakatow . Firanek tez nie lubie to bym sie nie zgodzila i mowila ze kurz itd

Aaa i wogole odjechana fota pkoju, gdzie maly na tapczan sie wspina
Cytat:
P0P -
Piszecie, że zaczął się czas chorób i u nas tak właśnie jest - w nocy Mała kiepsko spała, budziła się, płakała. Oczywiście spi z nami. Ale nie miała już gorączki i nad ranem wstała całkiem zadowolona. Musiałam jej podać leki, ale nie chciała nic jeść, no i efekt był taki, że wymiotowała antybiotyk. Teraz dzwoniłam do mojej mamy, która z nią została- wymiotowała jeszcze raz. Jeść nic nie chce, do tego dwa razy zrobiła luźniejszą kupę
zdrowia dla malej

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

A co się dzieje z Ferrou??
w domu

Cytat:
Nie znam sie nie puszczam malego do zlobka, te w Walbrzychu ma ten fajny program co kiedys wspominalas? jakis balet, jezyk, i cos tam cos tam jeszcze???? nie pamietam dokladnie co wymienialas....

Cytat:

Ja dzisiaj byłam u mojego taty na 60-tce, wybrali lokal z placem zabaw żeby można pogadać bez biegania za młodym. Potem pojechaliśmy do nich na torta, i moja mama świeczkę ojcu zapalila, ja z aparatu fotkę robiłam jak ją dmucha a tu mi spod ławy błysnęło, bo mój synek korzystał z okazji i przejął zapałki, wie że nie może to pod ławe się schował i zapalił trzymając przy samej siarce. W efekcie godzina płaczu i zapach palonego ciałanic mu nie będzie bo tylko na czubkach kciuka i wskazującego niewielkie pęcherzyki, ale ech, dobrze że nie za blisko dupy bo by wybuchł ten dynamit co w niej nosi

haha i jak tu dziecku wspolczuc jak ty takie rzeczy piszesz , a tak serio to oby jutro bylo lepiej.

a no i sto lat dla taty

Sara przy wyborze rolek, musisz wlasnie patrzyc na twardosc kolek, za miekkie tez nie moga byc bo ci szybko pojda i na lozyska i jaki rodzaj jazdy . Ja mam jakies z promcji za 50f i dobrze mi sie jezdzi, ale zapalonym rolkowcem nie ejste, z braku czasu i braku miejsca, nie mam gdzie a jak juz mam to musze autem dojechac.

Iza ale snieguuu , nastepna , szczerze to nie wiem jak , ale przeoczylam ze masz syna ? hehe , jak to to, cora superasna. Daj wiecej fotek

Pop dobrze ze lekarze dzialaja , oby do przodu.

Kupilam dzis majtki w mothercare w paczce byly po 2 sztuki, za 13 f . Wzielam dwie paczki wiec mam 4 sztuki i dokupilam w tanim primaru 2 paki po 7 sztuk zwyklych , cena za paczke 3 f to mi szkoda nie bedzie jak mi tam kloca zostawi. Ze starszym tez tak robilam i majty wywalalam jak opsrane byly. Gorzej jak mi nasra do tych z motherecare , lepiej dla niego zeby nie hehe

Evitka hehe i co nic sie z tym nie da zrobic? Wiesz ze sa fachowcy i fachowcy , moze jeszcze jakis innych kominiarzy zalicz, moze cos innego wymysla, a kiedy macie zamiar sprzedac te mieszkanko.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-02-17 o 21:35
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:35   #2240
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Monka bo to nie mój syn tylko Tż-a
Stary 2012-02-17, 21:35   #2241
libra777
Zakorzenienie

Izazula piękna zima i dzieciaki tez super razem wyglądają
Madzia mały Ci adrenaliny na bierząco dostarcza
Stary 2012-02-17, 21:38   #2242
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
z początku pomyślałam że po kupie dziecko ma się podetrzeć i żeby sprawdzić którą ręką to robi Dobrze że poczytałam dalej

Wczoraj łóżko piętrowe składaliśmy 3hhehe i to w wkrętarka, a nie z ręcznym kręceniem
Jak złożyliśmy to Erwin przez 2h tylko ryczał że mu nie pozwalamy wejść na górę. To tz odkręcił jeden stopień w drabince żeby już nogą nie sięgnął, starszy da rade. Ale i tak kombinował, i zahaczał już kolanem o następny schodek
Wpadłam na pomysł i mu to dolne łóżko zakryłamz zew prześcieradłem. To przeszczęśliwy tam siedzi bo ma jaskinie
Starszy to już mały inżynier windy z tych dużych klocków pobudował i spuszcza na sznurkuA dzisiaj rano wchodze do ich pokoju a Eryk postawił na szafie lampke biurkową, żeby mieć swoją lampkę przy łóżkui założył na nią reklamówkę foliową bo za mocno mu świeciłaDobrze że w porę zauważyłam bo by mieszkanie z dymem puścił. Już reklamówa się rozpuszczała
Kurna osiwieć można z dzieci pomysłami , a ten z zapałką bo już nie będę drugi raz cytowała .
Jak jedziesz do ikea , sa fajne zasłonki
http://allegro.pl/ikea-zaslonki-zasl...118637978.html
taką samą można kupić też pościel
dywan ja mam np taki ale niebieski
http://allegro.pl/fabler-dywan-zielo...076790913.html
no i dałabym jakieś nakleji na ściany nawet kilka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Nina też nie potrafi wymówić imienia taty

W 25 tygodniu to na pewno Pop nie urodziła
28-29 jakoś tak.
Pop rozwiej nasze wątpliwości,bo się kłócić będziemy
ja byłam pewna że w 29 ale już Pop rozwiała wątpliwości

Cytat:
Ja bym już tam Oli nie posłała , widzę że to takie typowe miejsce dla maluchów sądząc po łóżeczkach sa nastawieni na te malutkie dzieciaki .
U mnie sa dwie sale , dzieci takie do roku są w tej osobnej , a takie już ganiające w dużej sali , 3 latki i wyżej mają częśc zajęć osobno . Ola nie śpi w takim łóżeczku tylko mają leżaczki . ogólnie jest jak w normalnym przedszkolu tylko tyle że panie mają dzieci z pieluchami . mają angielski , rytmikę , robią prace plastyczne itp .

Cytat:
Tak na szybko :
- nie jest pstrokato ale to kwestia gustu. Nie moze być monotonnie bo to jednak żłobek
- program jest dostosowany do dzieci w wieku żłobkowym. Nie wiem czego oczekujesz. Nie wszystkie dzieci rozwijają się tak samo a w tym wieku mają się przedewszystkim bawić. Pewnie w przyszłości program będzie dostosowywany do potrzeb
- ja bym zapytała o aktualne szkolenie personelu w zakresie pierwszej pomocy w przypadku małych dzieci.
- osobiście nie lubię jedzenia cateringowego bo to bardzo różnie wygląda.
- mogłabym się przyczepić do praktycznie zerowego przygotowania do zajmowania się tak małymi dziećmi ale w końcu od czegoś trzeba zacząć. Kobietę zawsze można spróbować sprawdzić w necie, trochę popytać w mieście. Moze ktoś ją zna kto jeździł razem z nią na kolonie. Oczywiście zahaczyć o hufiec
- zapytalabym też o resztę kadry bo jedna osoba do wszystkiego to za mało.
- oczywiście kwestię palenia papierosów przez personel itp. ciekawe pytania
żarcie kateringowe jest w kazdym prywatnym . nikt by nie spełnił cholernych kosmicznych wymogów żeby miec kuchnie .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam z frontu.

Oczywiście Evitka ma rację. Oliwka urodziła się w na koniec 28 tc. Czyli aktualnie brakuje mi 2 tygodni do tego terminu bo ja jestem od dzisaj w 27 tc.
A było nie było to marzę o tak minimum 32 tc. A najlepiej byłoby gdyby to był 36 tc.

Po tym magnezie to przynajmniej przestała mnie boleć głowa.
W nosy oczywiście nie mogłam spać. Przespałam jakieś 1,5 godziny. A w dzień też nie mogłąm spać przez te ciągłe wizyty lekarzy i badania. Ale tym razem przynajmniej czyję że zaczęli się przejmowac moim przypadkiem.

Madzia - Erwi jest naprawdę bardzo przystojny. I ja uwielbiam takie charaktery.

Iza - fajna zima. I dzieci też zadowolone. Szczególnie Zosia na tym jedny zdjęciu
Dobrze ze robią wszystkie badania , obyś wytrzymała jak najdłużej . porozmawiaj z tym swoim dzieckiem i powiedź mu że jeszcze troszkę ma w brzuszku posiedzieć

TZ dopiero do domu jedzie ,, po jakiejś dziwnej konferencji , jeszcze mu na kolacji kazali zostać . zły jest strasznie . cały dzień u nas sypało szlag by to trafił .
Ola miała bal w przedszkolu i cała szczęśliwa wróciła .
Do tego ma nowego chłopaka - Jasia .
Poprzedni teraz siedzi w domu bo jego mama urodziła więc nie przychodzi więc sobie innego poszukała
łazi z nim za rączkę i dają sobie buziaki . i z teściem się wita wylewnie
Stary 2012-02-17, 21:39   #2243
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa no przeciez wiem , nie wiem czemu tak zdziurowalam hehe moja wina....
Stary 2012-02-17, 21:39   #2244
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

trzymam kciuki, oby to jednak nie szkarlatyna

Cytat:
musze zobaczyć te koszulki, i może spodnie tez oblukam czy fajniejsze niż na fotkach
Dzieciakom narazie nic nie jest to chyba będzie ok
wiedziałam że coś 82 mam w moich to mam takie same parametry

Dobrze że choć jakaś poprawa jest żebyś choć te kilka tyg jeszcze przetrwała

U Eryka w szkole w zeszłym roku szkarlatyna panowała, polowa klasy odpadła, mój się uchował, i jeden i drugi, bo jednak z Erwinem codziennie Eryka jeszcze zaprowadzałam i przyprowadzałam.

Iza córcia śliczna, a z braciszkiem to widac niezły duecikale chyba to ona nim rządzi

padłam!!
biedaczek
Stary 2012-02-17, 21:42   #2245
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Iza ale snieguuu , nastepna , szczerze to nie wiem jak , ale przeoczylam ze masz syna ? hehe , jak to to, cora superasna. Daj wiecej fotek

Kupilam dzis majtki w mothercare w paczce byly po 2 sztuki, za 13 f . Wzielam dwie paczki wiec mam 4 sztuki i dokupilam w tanim primaru 2 paki po 7 sztuk zwyklych , cena za paczke 3 f to mi szkoda nie bedzie jak mi tam kloca zostawi. Ze starszym tez tak robilam i majty wywalalam jak opsrane byly. Gorzej jak mi nasra do tych z motherecare , lepiej dla niego zeby nie hehe

Evitka hehe i co nic sie z tym nie da zrobic? Wiesz ze sa fachowcy i fachowcy , moze jeszcze jakis innych kominiarzy zalicz, moze cos innego wymysla, a kiedy macie zamiar sprzedac te mieszkanko.
za izz odpowiem-to synek jej męża

2 pary gaci za 13 funciaków ??? ja swojej ostatnio kupiłam2x po 5 par z biedry za 9,99.

Mi kloca parę razy walnęła, ale ona kamienie wali także sobie wyleciały spokojnie , bez żadnego tam skrobanka się obyło

W sprawie kominiarzy, to jeszcze ostatnie słowo nie zostało powiedziane, będą jeszcze u nas i wtedy tż sobie z nimi inaczej pogada .kity swoje to mogą mi wciskać, ale stary sie nie da tak łatwo zbyć.
I za radą taty madzi każemy im wszystkie opinie na piśmie dać.

Mieszkanko sprzedamy jak, że tak powiem, tylko we trójkę zostaniemy, także nie wiadomo kiedy...

I nie będzie to łatwe, bo jak jeszcze żyła mama, to prawie rok było w ofercie, a ludzie przychodzili, oglądali i szli dalej (z 10 os było może tylko). Najwyżej zejdziemy z ceny , no

I jak z tym szczaniem wam idzie?

Stary 2012-02-17, 21:47   #2246
agnieszka09
Wtajemniczenie

DUSIAKA dziekuje milo mi...a dlachoruska duzo zdrowka

PL MADZIA bardzo fajne lozko...ja teraz choruje dla Karinki takie nie za wysokie co spod spodu wychodzi biurko i jest tam komoda schowana

a dokladnie chce takie http://www.next.co.uk/homeware/girls-bedroom-furniture
aTwoj synek to taki maly rozrabiaka przystojniacha

IZAZULA ale macie piekna zime,zdjecia swietne i bardzo fajne masz dzieci...a cora jaka juz duza i sliczniutka

DRCRON niecierpie pajkaow...okropnie sie ich boje.maly czy duzy to bez znaczenia...

POP moccccno zacisniete kciuki i nogioby wiecej takich wiadomosci

dla choruskow duzo zdrowka

ja mialam dzis koszmarna noc.Adrian non stop sie budzil i serenade odstawial....o Karinie nie wspomne...nocne wedrowki uskutecznila
troche jej sie polepszylo i juz dzis cuduje.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

ANIAP a wlasnie mialam sie pytac jak Ola w przedszkoluale czytam,ze swietnie daje sobie rade

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:51   #2247
evitka21
Zakorzenienie

aga, śliczne to łóżeczko

Stary 2012-02-17, 21:53   #2248
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
za izz odpowiem-to synek jej męża

2 pary gaci za 13 funciaków ??? ja swojej ostatnio kupiłam2x po 5 par z biedry za 9,99.

Mi kloca parę razy walnęła, ale ona kamienie wali także sobie wyleciały spokojnie , bez żadnego tam skrobanka się obyło

W sprawie kominiarzy, to jeszcze ostatnie słowo nie zostało powiedziane, będą jeszcze u nas i wtedy tż sobie z nimi inaczej pogada .kity swoje to mogą mi wciskać, ale stary sie nie da tak łatwo zbyć.
I za radą taty madzi każemy im wszystkie opinie na piśmie dać.

Mieszkanko sprzedamy jak, że tak powiem, tylko we trójkę zostaniemy, także nie wiadomo kiedy...

I nie będzie to łatwe, bo jak jeszcze żyła mama, to prawie rok było w ofercie, a ludzie przychodzili, oglądali i szli dalej (z 10 os było może tylko). Najwyżej zejdziemy z ceny , no

I jak z tym szczaniem wam idzie?
Ale to za te , treningowe , a za zwykle to grosze zaplacilam, zeby nie zalowac. Jeszcze nie zaczelismy bo dzis na zakupach bylismy. Nie wiem czy jutro zczniemy, bo maly marudny od wczoraj cos , ida mu 5 , dzis wyczula ostre kolcepod dziaslami i niech juz wyjda bo sie meczy i upierdliwy jest Jak bedziecie kiedys tam sprzedawac to napewno cos wysmyslicie zeby za duzo nie stracic, na pewno ktos sie trafi
Stary 2012-02-17, 22:00   #2249
evitka21
Zakorzenienie

aaa treningowe, myślałam, że jakieś z jonami srebra, złota , bambusem z laosu czy coś

tak, liczymy że jakiś naiwniak się trafi , i to jak plemnik-wystarczy jeden

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-17 o 22:01
Stary 2012-02-17, 22:08   #2250
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
aaa treningowe, myślałam, że jakieś z jonami srebra, złota , bambusem z laosu czy coś

tak, liczymy że jakiś naiwniak się trafi , i to jak plemnik-wystarczy jeden

nom hehe , takie majty http://www.mothercare.com/Disney-Mic...qid=1329512518 i http://www.mothercare.com/Mothercare...qid=1329512518, zobaczymy jak sie sprawdza

Patrzcie sie jaki fajny klimacik dla chlopakow do sikania http://www.mothercare.com/Tippitoes-...qid=1329512518 ciekawe jak sie sprawdza w praktyce ,przypomina mi sliniak . Chyba zakupie bo moj i tak nie siega do talety .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości