Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 15:48   #1621
begie13
Zadomowienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Na pewno nie jest tak straszne, jak sobie to wyobrażasz Straszne to było, jak wypalali mi nadżerkę laserowo, a przed zabiegiem dostałam cztery zastrzyki tam do środka...to bolało
to ponad moje siły...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:51   #1622
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Ehh dziewczyny co za dzień. Normalnie nie pracuję, a i tak mnie potrafią wkurzyć z pracy. Buuuu. Dobrze, że chociaż wyniki badań mam ok. Hemoglobina trochę niska, ale cukier na czczo 84, a po 2 godzinach po 75g glukozy 96. Nie ma niestety norm więc nie wiem czy ok, ale lepiej niski niz za wysoki.
Stary 2012-02-17, 15:52   #1623
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hmm to dziwne, bo ja jakoś kojarzę że właśnie w końcówce ciąży robią posiew na paciorkowca chyba?
to się Profilaktyką GBS nazywa

"Najbardziej efektywną metodą jest wczesna profilaktyka przedporodowa ( badania przesiewowe) – posiew z pochwy i okolicy okołoodbytniczej u każdej ciężarnej między 35 - 37 tygodniem ciąży na obecność paciorkowców beta-hemolizujących. Wynik badania integralną częścią Karty Ciąży. "

eee nie takie straszne, w znieczuleniu nic nie czuć
a nacinanie i tak cie w trakcie porodu może czekać
Czyli mają obowiązek to zrobić? no ciekawe....na następnej wizycie znowu spytam, a jak nie to ma go gdzieś i zrobię sobie na własną rękę, odpłatnie!

Wanda
Stary 2012-02-17, 15:53   #1624
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
to widzę że przeżywasz to samo co ja - najpierw dylemat wózkowy, potem łóżeczkowy a ciuchy były w międzyczasie jak weszłam do sklepu za pierwszym i drugim razem to mało z płaczem nie wyszłam bo nie wiedziałam co muszę mieć a co jest mi zbędne a sklepy się uginają Powodzenia
mnie najbardziej kosmetyki przerażają i takie tam akcesoria ogólnie nazwijmy je pielęgnacyjnymi
wózek jak chcę wiem, łóżeczko też... ale jak materacyk to już nie
ja w marcu planuje się za to wszystko konkretnie zabrać, póki co buszuje na necie i nic nie mam poza 3 ubrankami
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:55   #1625
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
to widzę że przeżywasz to samo co ja - najpierw dylemat wózkowy, potem łóżeczkowy a ciuchy były w międzyczasie jak weszłam do sklepu za pierwszym i drugim razem to mało z płaczem nie wyszłam bo nie wiedziałam co muszę mieć a co jest mi zbędne a sklepy się uginają Powodzenia
Wczoraj się śmiałam, że trafiłam do różowego raju, w żadnych innych kolorach nie było dziewczęcych ciuszków... a tak marzyłam o pomarańczy
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:56   #1626
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Czyli mają obowiązek to zrobić? no ciekawe....na następnej wizycie znowu spytam, a jak nie to ma go gdzieś i zrobię sobie na własną rękę, odpłatnie!

chyba nie tyle obowiązek, co są takie zalecenia...
oo takie coś znalazłam:
Rekomendacja Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego : 33-37 tydzień ciąży badanie zalecane: posiew w kierunku paciorkowców ß-hemolizujących(GBS) !

przy okazji miałyście cytologię robioną w ciązy? ja raz trafiłam do innego niż swój lekarza i on mi mówił, że mam mieć zrobione i dziwił się że mi lekarz tego nie mówił. A mój słowem o tym nie wspomina, a ja się nie upominam bo boje sie gmerania przy szyjce...
Z resztą ja HPV nie mam (bo caly pakiet robiłam chlamydia, mycoplasma, ureoplasma i tam było dodatkowo na HPV) a to HPV jest w głównej mierze ponoć odpowiedzialny za zmiany na szyjce.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-02-17 o 16:00
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:57   #1627
Gaabbi
Wtajemniczenie

Leki pomogą i nie będzie trzeba nacinać- tego się trzymaj Dobre nastawienie, to połowa sukcesu
Mnie w czasie ciąży już wyszła chora nerka i guzy w pochwie Mam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości. Ja się cieszę, że z dzidziulką wszystko dobrze i to mnie trzyma w pionie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:58   #1628
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

W poniedziałek zrobię

Kawał dziewczyny już
Jeszcze raz tyle urośnie i możesz rodzić

Z wyników wynika tak jak piszesz.

Nie, nie. Zagląda tu, tylko chyba nas już nie lubi i nic nie pisze.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
witam, pisze ze szpitala, narazi mne trzymaja, jutro pobiora jeszcze krew i mocz, przez weekend nic nie zrobia,wiec w pn bedzie pewnie zrobiony wypis i pn lub wt juz do domciu.
Mozna dola zlapac od lezenia tutaj ;[ nie ma to jak w domu....
a co w sumie mi jest to nie wiem, mam podwyzszone tetno i co lekarz to inna opinia, opinii koncowej jeszcze nie znam, no ale ZA duzo przytylam, lekarz bardzo srednio mily potworzyl, z 10 razy ze to przez OTYLOSC,,,;/ zeby mniej jesc i w sumie nie docieralo do niego, ze jem naprawde malo...
Drugi mowil, ze to przez nerwy\, ze zbyt emocjonalnie podchodze do wsyztkiego
trzeci, ze to wina tarczycy...

takze w sumie nie wiem. Chlop mi przyniosl na pare h laptopa, tylko, ze zapomnial kabla wiec podziala mi pewnie jeszcze moze godzinke.
Nudy
ide powolutku nadrabiac posty
bez komentarza

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:05   #1629
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
mnie najbardziej kosmetyki przerażają i takie tam akcesoria ogólnie nazwijmy je pielęgnacyjnymi
wózek jak chcę wiem, łóżeczko też... ale jak materacyk to już nie
ja w marcu planuje się za to wszystko konkretnie zabrać, póki co buszuje na necie i nic nie mam poza 3 ubrankami
ja z kosmetyków kupuję tylko płyn do mycia od 1 dnia i krem do buzi, no i oczywiscie linomag na wszelki wielki najwyżej potem dokupię... materacyk kupuję sprężynowy - bo łóżko mam rosnące i ma starczyć na długo.... w marcu to ja muszę mieć to już wszystko w domu, bo w kwietniu to ja mogę już urodzić

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Wczoraj się śmiałam, że trafiłam do różowego raju, w żadnych innych kolorach nie było dziewczęcych ciuszków... a tak marzyłam o pomarańczy
ooo tak morze błękitu i różu...uwielbiam<złośliwi e> jak tyko znajdę coś w innych kolorach rwę prosto do kasy nie myśląc o niczym innym tylko o szczęściu jakie mnie spotkało że kupiłam dla Adama coś w zieleni albo w kolorach mocniejszych niż błękit
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:07   #1630
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mi nadżerke wypalano laserem bez żadnego znieczulenia... myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok .

Mała dziś nie dość, że koziołki ćwiczy, to jeszcze płucka, bo brzuch mi kica i kica .

Zaraz chyba sobie jakąś pizzę wstawię, bo to moja godzina jedzenia się zbliża
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:12   #1631
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Dzisiaj wyszłam ze szpitala. Z takim samym bólem jak tam przyszłam.
Dziewczyny ja już mam dość, od kilku dni tylko ryczę, bo nie daję rady z tego bólu. Powoli uznaję go za coś, co już wiecznie ze mną będzie.
Generalnie wypisali mnie, bo nie są nic w tym stanie mi pomóc. Jedyną opcją w przypadku zastoju w nerce jest założenie cewnika, który to zakładają naprawdę w ostateczności, bo jak o nim poczytałam to powoduje często zakażenia, infekcje, zresztą jest to obce ciało, więc organizm może chcieć się go pozbyć, czesto się gorączkuje, poza tym osoby z cewnikiem mają parcie na pęcherz i stale im się wydaje, że chcą siku.
Mnie nawet te wszystkie argumenty nie zniechęciły w obliczu tego bólu, no ale wg urologów póki co nie kwalifikuje się do cewnika.
Nie było sensu siedzieć w szpitalu, bo dostawałam tam tylko nospę, furaginum, witaminę C oraz żelazo.
Przez pierwsze 3 dni brałam kroplówkę, potem zauwazyłam, że ona mi pomaga tylko na czas trwania, potem ból powracał...co ja gadam, on cały czas jest, tylko nasila się lub słabnie,
Biorę 3 razy dziennie po 2 nospy forte, przeciwbólowe tabletki i ZERO EFEKTU. Naprawdę nikomu nie życzę takiego bólu.
Przykładam sobie teraz do nerki termofor taki lekki, z tyłu, do pleców, mam nadzieję, ze to nie szkodzi. Wczesniej lekarka nie pozwalała mi termoforu używać, no ale miałam złe badania moczu, więc twierdziła, ze przy ociepleniu mnożą się bakterie, no ale teraz badania są ok, więc ogrzewam. Do brzucha też nie dotykam, bo może łożysko się odkleić od temperatury.To jest jedyna rzecz, która przynosi mi jakąkolwiek ulgę.
Pocieszające jest to, że nie ma na to lekarstwa i równie dobrze mogę mieć tak do końca ciąży czego sobie nie wyobrażam. To wegetacja...
Zapytałam ordynatora dzisiaj czy jest szansa, że macica jakoś zmieni swoje położenie i przestanie uciskać, ale powiedział, że to loteria i miejmy nadzieję, że za miesiąc czy dwa jakoś inaczej się tam wszystko wewnątrz ułoży i przestanie boleć.
Na dziecko ten ból nie działa, zresztą widzę, że bardzo żwawy jest.

No i zmieniam lekarza prowadzącego.
Zmieniam na ordynatora tego szpitala gdzie byłam. Ma dobre opinie, poza tym w szpitalu naprawdę poświęcił mi dużo czasu, wszystko wyjaśniał, dopytywał jak się czuję.
Ten mój zaniedbał moje wyniki badań, miałam 500 leukocytów a on nic mi nie dał...
Był wczoraj w szpitalu, bo miał dyżur, powiedział tylko "braliśmy taką opcję pod uwagę..." chodziło mu o przyjście do szpitala. To było podczas obchodu, potem nawet nie zajrzał, nie zainteresował się zupełnie.

Cytat:
Dziewczęta, kupujecie pierwsze ubranka na 56 czy 62? Bo ostatnio w TV mówili, że najlepiej na 56 ale większość znajomych sugeruje większe ...
Ja mam jakoś z 5 kompletów na 56cm a resztę na 62cm. W szpitalu z tego co pytałam i rozmawiałam z dziewczynami to wszystkie miały na 56. Nawet jedna, której dziecko miało 58 cm spokojnie ubrała go w rozmiar 56, rozmiary też różnią się w zależności od firmy.

Cytat:
witam, pisze ze szpitala, narazi mne trzymaja, jutro pobiora jeszcze krew i mocz, przez weekend nic nie zrobia,wiec w pn bedzie pewnie zrobiony wypis i pn lub wt juz do domciu.
a co w sumie mi jest to nie wiem, mam podwyzszone tetno i co lekarz to inna opinia, opinii koncowej jeszcze nie znam, no ale ZA duzo przytylam, lekarz bardzo srednio mily potworzyl, z 10 razy ze to przez OTYLOSC,,,;/ zeby mniej jesc i w sumie nie docieralo do niego, ze jem naprawde malo...

takze w sumie nie wiem. Chlop mi przyniosl na pare h laptopa, tylko, ze zapomnial kabla wiec podziala mi pewnie jeszcze moze godzinke.
Nudy
Znam ten ból, trzymaj się tam. Ja znów za mało przytyłam. Obecnie na swojej wadzę widzę, że tak ze 3 kg od poczatku ciąży. Już tak sobie myślę, że może jakby mi brzuch porządnie wywaliło to by mnie tak nie uciskało i wszystko byłoby ok...
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:15   #1632
begie13
Zadomowienie

Cytat:
oo takie coś znalazłam:
Rekomendacja Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego : 33-37 tydzień ciąży badanie zalecane: posiew w kierunku paciorkowców ß-hemolizujących(GBS) !

przy okazji miałyście cytologię robioną w ciązy? ja raz trafiłam do innego niż swój lekarza i on mi mówił, że mam mieć zrobione i dziwił się że mi lekarz tego nie mówił. A mój słowem o tym nie wspomina, a ja się nie upominam bo boje sie gmerania przy szyjce...
Z resztą ja HPV nie mam (bo caly pakiet robiłam chlamydia, mycoplasma, ureoplasma i tam było dodatkowo na HPV) a to HPV jest w głównej mierze ponoć odpowiedzialny za zmiany na szyjce.
Ja miałam robioną na pierwszej wizycie, prywatnie, myślę, że gin, który prowadzi moją ciążę mógłby mi nie zrobić...

Cytat:
Leki pomogą i nie będzie trzeba nacinać- tego się trzymaj Dobre nastawienie, to połowa sukcesu
Mnie w czasie ciąży już wyszła chora nerka i guzy w pochwie Mam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości. Ja się cieszę, że z dzidziulką wszystko dobrze i to mnie trzyma w pionie
Ja też się cieszę, że z dzieckiem wszystko w jak najlepszym porządku, to dla mnie najważniejsze, dlatego teraz się boję, żeby w trakcie porodu niczym się nie zaraziła, ale to muszę sama zadbać o to, żeby się dowiedzieć, czy nie mam tam jakichś bakterii.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mi nadżerke wypalano laserem bez żadnego znieczulenia... myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok .

Mała dziś nie dość, że koziołki ćwiczy, to jeszcze płucka, bo brzuch mi kica i kica .

Zaraz chyba sobie jakąś pizzę wstawię, bo to moja godzina jedzenia się zbliża
Matko jedyna...to wypalanie musi być gorsze niż poród... a też mam małą nadżerkę.

Ja właśnie robię spaghetti tak mnie jakoś naszło

Wanda
Stary 2012-02-17, 16:28   #1633
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Dziewczyny ja już mam dość, od kilku dni tylko ryczę, bo nie daję rady z tego bólu. Powoli uznaję go za coś, co już wiecznie ze mną będzie.
Generalnie wypisali mnie, bo nie są nic w tym stanie mi pomóc. Jedyną opcją w przypadku zastoju w nerce jest założenie cewnika, który to zakładają naprawdę w ostateczności, bo jak o nim poczytałam to powoduje często zakażenia, infekcje, zresztą jest to obce ciało, więc organizm może chcieć się go pozbyć, czesto się gorączkuje, poza tym osoby z cewnikiem mają parcie na pęcherz i stale im się wydaje, że chcą siku.
Mnie nawet te wszystkie argumenty nie zniechęciły w obliczu tego bólu, no ale wg urologów póki co nie kwalifikuje się do cewnika.
Nie było sensu siedzieć w szpitalu, bo dostawałam tam tylko nospę, furaginum, witaminę C oraz żelazo.
Przez pierwsze 3 dni brałam kroplówkę, potem zauwazyłam, że ona mi pomaga tylko na czas trwania, potem ból powracał...co ja gadam, on cały czas jest, tylko nasila się lub słabnie,
Biorę 3 razy dziennie po 2 nospy forte, przeciwbólowe tabletki i ZERO EFEKTU. Naprawdę nikomu nie życzę takiego bólu.
Przykładam sobie teraz do nerki termofor taki lekki, z tyłu, do pleców, mam nadzieję, ze to nie szkodzi. Wczesniej lekarka nie pozwalała mi termoforu używać, no ale miałam złe badania moczu, więc twierdziła, ze przy ociepleniu mnożą się bakterie, no ale teraz badania są ok, więc ogrzewam. Do brzucha też nie dotykam, bo może łożysko się odkleić od temperatury.To jest jedyna rzecz, która przynosi mi jakąkolwiek ulgę.
Pocieszające jest to, że nie ma na to lekarstwa i równie dobrze mogę mieć tak do końca ciąży czego sobie nie wyobrażam. To wegetacja...
Zapytałam ordynatora dzisiaj czy jest szansa, że macica jakoś zmieni swoje położenie i przestanie uciskać, ale powiedział, że to loteria i miejmy nadzieję, że za miesiąc czy dwa jakoś inaczej się tam wszystko wewnątrz ułoży i przestanie boleć.

Zmieniam na ordynatora tego szpitala gdzie byłam. Ma dobre opinie, poza tym w szpitalu naprawdę poświęcił mi dużo czasu, wszystko wyjaśniał, dopytywał jak się czuję.
Ten mój zaniedbał moje wyniki badań, miałam 500 leukocytów a on nic mi nie dał...
Był wczoraj w szpitalu, bo miał dyżur, powiedział tylko "braliśmy taką opcję pod uwagę..." chodziło mu o przyjście do szpitala. To było podczas obchodu, potem nawet nie zajrzał, nie zainteresował się zupełnie.

Ja mam jakoś z 5 kompletów na 56cm a resztę na 62cm. W szpitalu z tego co pytałam i rozmawiałam z dziewczynami to wszystkie miały na 56. Nawet jedna, której dziecko miało 58 cm spokojnie ubrała go w rozmiar 56, rozmiary też różnią się w zależności od firmy.

Znam ten ból, trzymaj się tam. Ja znów za mało przytyłam. Obecnie na swojej wadzę widzę, że tak ze 3 kg od poczatku ciąży. Już tak sobie myślę, że może jakby mi brzuch porządnie wywaliło to by mnie tak nie uciskało i wszystko byłoby ok...
kurcze nie dobrze
ja też mam takie bóle ale krzyża i bioder że płakać mi się chce rano jak ledwo z łóżka wstaje

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-17, 16:48   #1634
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry

współczuję. Ja też mam problem z nerką, ale mnie bolało dopiero raz i przestało. Mam nadzieję, że to się nie powtórzy.
Cytat:
Matko jedyna...to wypalanie musi być gorsze niż poród... a też mam małą nadżerkę.

Ja właśnie robię spaghetti tak mnie jakoś naszło
No ja sobie nie wyobrażam bez znieczulenia. Mnie bolało samo znieczulenie, a w końcowej fazie i tak czułam ogień w środku Jak mi znieczulenie puściło, to wydawało miałam wrażenie, że wszystko ze środka mi ktoś wyrywa Ale to już było... Przeżyłam
MonikaFaustyna, a dlaczego nie dali Ci znieczulenia?
Stary 2012-02-17, 17:07   #1635
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

pisze ostatniego posta, nadrobilam wszysciutkie posty, no ale mam pamiec jak golab i nie wiem co napisac ja musze byc na biezaco. Bateria w laptopie mi sie konczy, takze pewnie zaraz zdechnie.
Wyjde pewnie we wt, tak ogolnie to nie wiem jakie mialam najwyzsze tetno takie mierzone w mega spokoju bylo 120-140, tych najnowszxych wynikow z holtera nie znam
ok odezwe sie moze jutro, pojutrze dzieki za wsparcie psychiczne ;]
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:09   #1636
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
pisze ostatniego posta, nadrobilam wszysciutkie posty, no ale mam pamiec jak golab i nie wiem co napisac ja musze byc na biezaco. Bateria w laptopie mi sie konczy, takze pewnie zaraz zdechnie.
Wyjde pewnie we wt, tak ogolnie to nie wiem jakie mialam najwyzsze tetno takie mierzone w mega spokoju bylo 120-140, tych najnowszxych wynikow z holtera nie znam

trzymaj się dzielnie
Stary 2012-02-17, 17:10   #1637
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymaj się dzielnie
Stary 2012-02-17, 17:18   #1638
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję. Ja też mam problem z nerką, ale mnie bolało dopiero raz i przestało. Mam nadzieję, że to się nie powtórzy.

No ja sobie nie wyobrażam bez znieczulenia. Mnie bolało samo znieczulenie, a w końcowej fazie i tak czułam ogień w środku Jak mi znieczulenie puściło, to wydawało miałam wrażenie, że wszystko ze środka mi ktoś wyrywa Ale to już było... Przeżyłam
MonikaFaustyna, a dlaczego nie dali Ci znieczulenia?
Nie pamiętam, było to z 6-7 lat temu.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:28   #1639
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dziewczyny, strasznie współczuję Wam tego bólu i pobytu w szpitalu Trzymam kciuki, aby się to dobrze pokończyło - żeby ból minął...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:57   #1640
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Mogę się pod tym podpisać... Mój też posiwiał i jak przychodzi do domu, to coś zje i pada...
Pewnie posiwiał od tych wszystkich kwiatków i od tego że ich policzyć nie może
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Wczoraj bylam na usg, z malym wszystko ok. U mnie na szczescie ftu ftu z szyjka tez, twardnienie brzucha w miare opanowane...Dostalam pozwolenie zeby pojsc na wesele, ale tylko siedziec i jesc (tak tez myslalam,ze nawet wolnego z mezulkiem nie zatancze ) Tylko nie wiem czy pojdziemy bo chorobsko mnie dopada:/ ehhh (w sukienke mieszcze sie na styk )
Co do wagi to w koncu przekroczylam 50 kg i waze 50,4 jestem chyba jedyna co tak pragnie przytyc

Tacca gratuluje synka!!!

Dziewczyny ktore są w szpitalu - trzymam mocno kciuki!!!!

Na sniadanie tez zjadlam dwa paczki i maly jak zwykle po slodkim mial czkawke co za łasuch
Milego weekendu

Cieszę się że niesiesz nam dobre wieści,że sytuacja została opanowana
Cytat:
do dziewczyn które się znają na tarczycy dzisiaj odebrałam wyniki, co prawda moja Pani doktor na nie spojrzała i powiedziała że chyba zaczynają się kłopoty - ale chyba to mnie nie satysfakcjonuje czy ktoś jest mi w stanie to wyjaśnić?:
ree T4 - 10 <12-22> low
TSH - 4.01 <0.4 -3.8> Hi....
Ja lekarzem nie jestem ale widac że masz chyba niedoczynność,moim zdaniem powinnaś otrzymać eurthyrox-bo jak sie nie mylę TSH dla kobiet w ciąży powinno być na granicy 1,5.Ja mam 2,7 i biore eurthyrox 100 a miałam TSH 5,40
Cytat:
Witam i ja

jakiś czas temu wróciłam z wizyty, miałam usg dzidzia piękna, serduszko ślicznie bije no i duża już jak nie wiem co, 1534 g !!! ( niedowiary- 6 tygodni temu było 370g) termin z usg wyszedł na 24 maja czyli wszystko w normie. Lekarz powiedział, że on raczej widzi DZIEWCZYNKĘ
ale jak to z dziewczynkami bywa, mogą zamienić się w chłopca
, więc na 100% nie da się powiedzieć. Ale póki co dla mnie jest córeczka Imię musimy jeszcze przedyskutować, niby mamy już wybrane ale do końca się nie zdecydowaliśmy.
Jestem przeszczęśliwa, dzisiaj mogę góry przenosić!
Kurna kawał dziewczynki-a ja myślałam że mój 930g to klocek.Gratulejszynnnkl aski:
Cytat:
Dziewczęta, kupujecie pierwsze ubranka na 56 czy 62? Bo ostatnio w TV mówili, że najlepiej na 56 ale większość znajomych sugeruje większe ...
Ja nie kupuję na 56,zawsze jak coś to można dokupić lub rękawki podwinąć.
Cytat:

Nudy

Cytat:
oo takie coś znalazłam:

Ja miałam robioną na początku ciązy i z tego co się orientuję powinna być w ciąży zrobiona.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Kapukat widzę że jest SzmaragdowyKotek ona zna się bardziej na tarczycy,więc na pewno ci odpowie.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Relacja od gina bo mnie przyjęli
Szyjka miękka ale zamknięta.Macica spięta.Na wypisie ze szpitala ma bardzo liczne bakterie w moczu(o których nikt mnie zresztą nie poinformował) do tego bakterie w posiewie z pochwy i to może powodować taki ból.Bakterie te mogą powodować przedwczesny poród Mało tego w szpitalu przepisali mi tabletki dopochwowe których uwaga,uwaga nie można brać w ciąży Czyli wychodzi na to że trzeba wszystkie ulotki czytać
Dostałam antybiotyk który powinien mi pomóc,czopki i luteine dalej brać.Lecz jak mi nie przejdzie do szpitala.Mam soboie jeszcze zrobić próby wątrobowe bo mnie strasznie brzuch swędzi-koszt 10 zł więc dla świętego spokoju zrobię.

Wiadomość od Kism
U nas wszystko dobrze,wyjechaliśmy do Warszawy i nawet nie zdążyłam dać Wam znać,może dziś wieczorem zajrzę

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:02   #1641
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
do dziewczyn które się znają na tarczycy dzisiaj odebrałam wyniki, co prawda moja Pani doktor na nie spojrzała i powiedziała że chyba zaczynają się kłopoty - ale chyba to mnie nie satysfakcjonuje czy ktoś jest mi w stanie to wyjaśnić?:
ree T4 - 10 <12-22> low
TSH - 4.01 <0.4 -3.8> Hi....
Spokojnie dostaniesz po prostu większą dawkę Euthyroxu (Letroxu) - TSH na początku ciąży powinno być w okolicach 1 - 1,5 to absolutne maximum - tak powinno być utrzymywane przez całą ciążę i karmienie. Oczywiście w ciąży, zwłaszcza w II i II trym. są fizjologiczne wahania, dlatego jest cały czas potrzebny monitoring co mniej więcej 6 tygodni TSH może być jeszcze niższe - ja mam np. utrzymywane specjalnie (ze względu na samopoczucie i skłonności do tycia) w stanie tzw. kontrolowanej nadczynności polekowej - teraz mam 0,25. Jest to znacznie lepszy wynik dla dziecka niż zbyt wysokie TSH, więc trzeba to szybko zbić. O ile TSH powinno być zawsze w ciązy w dolnej granicy, nawet możesz mieć dopisek z laboratorium LOW, to fT4 powinno być najbliższe tej górnej granicy. Ale suplementacja Euthyroxem/Letroxem działa tak, że jak spada TSH to automatycznie podnosi się fT4 czyli tyroksyna wolna - której ilość również jest bardzo ważna dla rozwoju dziecka. Tak więc dostaniesz po prostu Euthyrox - jeśli go nie bierzesz, lub będziesz miała zwiększoną dawkę. E. bierze się codziennie rano na czczo na przynajmniej pół godziny przed śniadaniem - ja ze względu na wymioty w I trym. brałam w nocy przy którymś siusianiu, tylko żeby było mniej więcej o podobnej godzinie. I jak idziesz na badanie TSH i fT4 to na czczo i nie bierzesz rano tabletki - weź dopiero po pobraniu krwi.
Bierz koniecznie suplementy dla kobiet w ciąży, żeby był w nich jod, bo jest on niezbędny zarówno Twojej tarczycy, jak i dla rozwoju mózgu dziecka - te 150-200mg jest w każdym suplemencie dla ciężarnych. Tylko gdybyś dostała od lekarza na receptę Jodid, to wtedy już go nie bierz, żebyś razem z suplementem nie jadła podwójnej dawki
Przy niedoczynności nie mozesz też zapominać o tym jodzie w okresie karmienia, nawet jak masz Hashimoto.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-17 o 18:09
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:15   #1642
niebieski pantofelek
Raczkowanie

Tacca ale Słodziak zakrył buźkę rączkami
begie13 Gratulacje

rinco to o czym piszesz, że masz takie skurcze to właśnie te Braxtona, a te jak na okres to też tak czasem mam-jak np. lepię pierogi i długo stoję to wtedy boli brzuch jak na okres. Mój gin twierdzi, że nic złego się nie dzieje jeśli jest to ciągły ból i po jakimś czasie ustaje (u mnie np jak się położę i odpocznę), a źle się dzieje jak jest skurcz-przestaje-znowu skurcz-przestaje itd. Dla pewności zbadał szyjkę i jest ok. Tak więc to, że wypycha Ci brzuszek, potem wraca i nie boli to nie masz się co niepokoić

agatka661 leżysz i nudzisz się na oddziale ale to dla dobra Twojego i Dzieciątka, więc niech tż nazwozi Ci komputerów, gazet i czego tam jeszcze i leż dopóki Cię nie zdiagnozują. Tydzień w szpitalu to jeszcze nie długo, pomyśl o kobietach, które pół ciąży muszą leżećgłowa do góry i wracaj szybko do zdrowia

8ewus8 uważaj z tym termoforem, niech będzie na tyle ciepły żeby choć troszkę zminimalizował ból ale nie całkiem go uśmierzył, bo w jakimś stopniu na pewno go wytrzymasz. i dobrze, że zmieniłaś lekarza.

Dziewczyny z tym paciorkowcem to nawet jeśli lekarz Wam nie zleci to róbcie na własną rękę, odpłatnie. I jak coś jest nie tak to walić z wynikami drzwiami i oknami do swojego gin. Z tym nie ma żartów.

Dziewczyny kupiłam w Lidlu ten podkład na materacyk, zobaczymy jak w praktyce ale na pierwszy rzut oka wydaję się być o niebo lepsze od tych cerat do łóżeczka, które powodują odparzenia. Miłe to w dotyku i można prać. Ma rozm. chyba 70x90. wylałam troszkę wody dla sprawdzenia czy kropelki "trzymają się na powierzchni" i na początku się trzymały, potem wsiąkły ale nic nie przemokło

ps. dopiero w lipcu chyba nadrobię to wszystko co piszecie jak każda z Was będzie miała Maluchy przy cycu i brak czasu na wizaz
niebieski pantofelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:16   #1643
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Już jestem!
Dzidzia śliczna i zdrowa, wszystko ma na swoim miejscu, serduszko pięknie stuka.
I mamy chłopczyka!!! Będzie Piotr Jerzy.
Gratulacje

Cytat:
Kolejna mamuśka marcowa urodziła. tp na 7 marca miała
Szykować się dziewczęta na kwiecień.
Oj Agato nie strasz ja się już boję

Cytat:
A ja umrę jak nie zjem czegoś słodkiego.
Ja ma tak samo, ale ostatnio musiałam przystopować ze słodyczami, gdyż walczyła z zaparciami ....

Cytat:
Witam i ja

jakiś czas temu wróciłam z wizyty, miałam usg dzidzia piękna, serduszko ślicznie bije no i duża już jak nie wiem co, 1534 g !!! ( niedowiary- 6 tygodni temu było 370g) termin z usg wyszedł na 24 maja czyli wszystko w normie. Lekarz powiedział, że on raczej widzi DZIEWCZYNKĘ
ale jak to z dziewczynkami bywa, mogą zamienić się w chłopca
, więc na 100% nie da się powiedzieć. Ale póki co dla mnie jest córeczka Imię musimy jeszcze przedyskutować, niby mamy już wybrane ale do końca się nie zdecydowaliśmy.
Jestem przeszczęśliwa, dzisiaj mogę góry przenosić!
Gratulacje

Cytat:

Nudy
Trzymaj się ciepło

Cytat:
Bry

Bardzo Ci współczuje Wszytko na pewno się ułoży, trzymam kciuki <tuli>

Dziewczyny nadrobiłam Was Wróciłam z Kato byłam po Pit-a, później opisze jak tydzień ze szwagrem Tak mi zajął czas, że nie miałam czasu do was pisać
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:36   #1644
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dziewczyny, żółtaczką się nie martwcie, bo ma ją ok. bodajże 70% noworodków, więc to w zasadzie normalne. Rzadko się zdarzają jakieś megadługie pobyty w szpitalu z tego powodu. U nas pobyt w szpitalu wydłużył się tylko o jedną dobę, chociaż synek był żółty jak wielkanocny kurczak dziecko leży pod lampką w okularach w samej pieluszce, jak po kilku badaniach poziom bilirubiny systematycznie spada - wychodzicie do domu z takim lekko żółtym dzieckiem w domu się odżółci do końca

Begie - ale masz klopsika! Gratuluję!

Strasznie Wam współczuję pobytu w szpitalu, dziewczyny wychodźcie do domku najszybciej, jak się da... poziom tekstów i "opieki" medycznej poniżej wszelkiej krytyki...

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-17 o 18:39
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:52   #1645
Konto usunięte

Dziwi mnie, że ten test na obecność bakterii jest wykonywany dopiero w 35 tc. Skoro te bakterie mogą być odpowiedzialne za przedwczesny poród, to chyba taka trochę musztarda po obiedzie w takich wypadkach Zapytam się lekarza o to na następnej wizycie.
Ile kosztuje taki test, jeśli robicie go prywatnie? I jeśli któraś miałaby ochotę napisać - jak wygląda? Bo widziałam to w spisie badań przy laboratorium, a wydawało mi się, że to ginekolog robi takie badanie...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:37   #1646
śliweńka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32375320]Dziwi mnie, że ten test na obecność bakterii jest wykonywany dopiero w 35 tc. Skoro te bakterie mogą być odpowiedzialne za przedwczesny poród, to chyba taka trochę musztarda po obiedzie w takich wypadkach Zapytam się lekarza o to na następnej wizycie.
Ile kosztuje taki test, jeśli robicie go prywatnie? I jeśli któraś miałaby ochotę napisać - jak wygląda? Bo widziałam to w spisie badań przy laboratorium, a wydawało mi się, że to ginekolog robi takie badanie...[/QUOTE]

u mnie patrzyłam w labo 30zł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-02-17, 19:44   #1647
anulka4771
Wtajemniczenie

Kurna znowu mam jakies krosty na brzuchu i swędzi,zaraz sie zadrapie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-17, 19:46   #1648
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Robi się go dopiero w 35 tygodniu - przed porodem (oczywiście nie zakładając wcześniejszego porodu) bo ten wynik jest ważny tylko kilko tygodni. Jak ktoś się boi wcześniejszego porodu to może ten wymaz zrobić sobie wcześniej, ale jak pisze - jak minie te kilka tygodni (chyba 5 jak dobrze pamiętam) to trzeba by było zrobić znów.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:52   #1649
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Robi się go dopiero w 35 tygodniu - przed porodem (oczywiście nie zakładając wcześniejszego porodu) bo ten wynik jest ważny tylko kilko tygodni. Jak ktoś się boi wcześniejszego porodu to może ten wymaz zrobić sobie wcześniej, ale jak pisze - jak minie te kilka tygodni (chyba 5 jak dobrze pamiętam) to trzeba by było zrobić znów.
Rozumiem.
Dzięki za odpowiedzi!
No to w takim razie zdam się na gina
Stary 2012-02-17, 19:54   #1650
anulka4771
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32375320]Dziwi mnie, że ten test na obecność bakterii jest wykonywany dopiero w 35 tc. Skoro te bakterie mogą być odpowiedzialne za przedwczesny poród, to chyba taka trochę musztarda po obiedzie w takich wypadkach Zapytam się lekarza o to na następnej wizycie.
Ile kosztuje taki test, jeśli robicie go prywatnie? I jeśli któraś miałaby ochotę napisać - jak wygląda? Bo widziałam to w spisie badań przy laboratorium, a wydawało mi się, że to ginekolog robi takie badanie...[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Czy wy piszecie o posiewie z pochwy?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości