|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Wolę jajka na miękko ale ostatnio coś mam ochotę na te gotowane na twardo Słyszałam ze te na miękko zdrowsze ?
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
rrr
i jak?
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Ervisha za ocenkę
* dla mnie to ważne, że jedzenie wygląda lepiej, chyba czas wrócić do normalności w moim przypadku (czyt. do zdrowia), tylko trzeba jeszcze trochę przytyć
|
|
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiejszego jadłospisu nie umieszczę bo jest bez łładu i skłądu z powodu dużej ilości pączków. :P
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsza R:
Ś: 3 kromki chleba wieloziarnistego - 2 z tuńczykiem i ogórkiem, 1 z wieśniakiem, IIŚ: pączek (musiałam :P) 30 minut szybkiego spaceru z psem O: pierś z kurczaka gotowana w parowarze, surówka z marchwi, jabłka i ananasa, koktajl z banana, jabłka, ananasa, kiwi, grejpfruta, maślanki, mleka i odrobiny słodzika 2 szklanka koktajlu P: brak, ze względu na rozpustę pączkową :P 40 minut hh, różne ćwiczenia "dywanowe" ![]() K: serek wiejski Róóóóżne herbatki, dużo wody. Jutrzejszy plan: Ś: owsianka z chudym twarogiem, bananem, żurawiną, IIŚ: koktajl j.w. O: rybka z parowaru, surówka P: serek wiejski (?) K: jajecznica z 2 jaj Herbata zielona, czerwona, wida. Poćwiczę też pewnie ![]() Bardzo poproszę o ocenę. |
|
|
|
#1417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
I gotowana z ziołami polenta z wędzonym trewalem, ogórkiem konserwowym, ajwarem i szczypiorem II kilka faworków, pączek z różą i czarna kawa ;D III micha gestej zupy fasolowej z marchewką jabłko prażone i kawałek placka ziemniaczanego ;d IV wędzony łosoś na ciepło z pieczonymi brukselkami i musztardą francuska ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- dzieki za zerknięcie ;d Ajwar to taka pasta z papryki, bakłazanów, pomidorów, czosnku i przypraw Ja preferuje wersje bardzo pikantną ale sa tez lagodne
|
|
|
|
#1419 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- moje dzisiejsze R: 1. jedno jajko posadzone na masle, do tego salatka z fetą, papryką, oliwą i pomidorem, potem miseczka truskawek z jogurtem naturalnym, kawa z mlekiem i cukrem waniliowym 2. mielony z chudego mieska usmazony na kapce oliwy, kapusta kiszona, krem szpinakowy z ryzem brazowym i jogurtem greckim 30 minut luznej jazdy na orbitreku (nie mam sily dzis) 3. dwa gryzy pączka , znow mielony i kapusta, do tego dwie grahamki(ale takie male, wiec w sumie jak jedna) z plastrem sera zoltego light, papryka, maslem i salatamial byc callanetics ale nie ma szans, nie podołałam ;d 4. serek wiejski z warzywami, i kawa z mlekiem bo musze sie jeszcze uczyc
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
skąd nagle wszyscy biorą truskawki w środku zimy?
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- mam pewną zagwózdkę, więc może zapytam tu, bo pewnie będziecie wiedzieć wiadomo nie od dziś, że nie należy przesadzać z nabiałem. jedni twierdzą, że 2 porcje nabiału tygodniowo, inni, że kostka twarogu (= 250g) dziennie to max., a inni, w tym głównie zwolennicy dukana, że do pół kilograma. ja trzymam się tej środkowej zasady, choć nie liczę skrupulatnie gramów i domyślam się, że pewnie nie raz zjadłam go dużo więcej lub dużo mniej (i żyję, nie ma to na mnie negatywnego wpływu). ale wracając do tego mojego pytania... czy 100 ml mleka liczy się tak samo jak 100 g twarogu?
|
#1421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pytanie jest ciekawe, i sama chetnie sie dowiem!
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze U :
Ś: owsianka z 3 łyżek (płatki z orzechami), pół banana, pół batonika kawowego,łyżka konfitury z truskawek, mandarynka 2 Ś: kromka razowca z pomidorem i solą oraz masło 0: talerz botwinki z ziemniakami, pół omleta biszkoptowego z serkiem homo naturalnym i miodem K: jajko na twardo, sałatka z pomidorów i oliwek i czerwonej fasoli ze słoika Wszystko jest ekologiczne, ponieważ moja mama pracuje w ekologicznym przetwórstwie. |
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1424 |
|
Raczkowanie
|
R
1 sniadanie: kromka razowca z oliwkami (po wczorajszych pączkach nie mogłam nic więcej zjeść) 2 śniadanie: jogurt truskawkowy, 3 kostki gorzkiej czekolady obiad: pół woreczka kaszy gryczanej, filet z indyczka w panierce na oliwie z oliwek(robiony przez mamę, podejrzewam że to to), duża porcja surówki z marchewki i jabłka godzina na siłowni kolacja: twaróg z cebulą i papryką, razowiec z polędwicą z kurczaka kubek czekolady na gorąco kolacja nr 2 : mała miseczka z płatkami kukurydzianymi, zalana mlekiem z wrzatkiem( by byla temp. pokojowa), otręby, ziarna słonecznika i sok malinowy! pycha! Wyjątkowo dziś nie jestem głodna, piję zieloną, czerwoną, malinową herbate. PS polecam sypaną zieloną z pomarańczą
Edytowane przez Vinga21 Czas edycji: 2012-02-17 o 21:13 |
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U (niezdrowe i slabe? )
I 3 kromki żytniego z masłem, 2 gotowane jajka na twardo, szczypiorek, kubek herbaty z cytryną II grahamka z serkiem śliwkowym, 2 kiwi (wiem że nie zdrowo ale lubię serki homogenizowane ze świeżą bułką )III duży talez krupniku, 3 nalesniki ze szpinakiem i fetą z sosem koperkowym IV 3 drożdzowe bułeczki z domową konfiturą śliwkową V grahamka na pół obie z serem topionym w plastrach, łososiem wędzonym, pomidorem, herbata z cytryną W ciągu dnia: orzeszki arachidowe, orzechy włoskie, sok Pysio
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-02-18 o 14:53 |
|
|
|
#1426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze,niezbyt obfite,mało konkretne U (cały dzień byłam w szkole 8-17.40)
Śniadanie:2 kroki owalnego chleba,masło,ser żółty pomidor,kawa z mlekiem 2Śniadanie:jogurt,jabłko w porze obiadu:drożdzówka z serem,kawa kolacja:miska kremu brokułowego,kromka jasnego z serem,rzodkiewki po serek danio,ciasteczka bezcukrowe uff dobrze że jutro weekend
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze U do oceny
1: grahamka ziarnista z masłem, twarogiem chudym i ogórkiem, kawa zbożowa 2: zupa szczawiowa z łychą ziemniaków, jajkiem całym i gotowaną marchewką międzyczasie : kilka truskaw kawa z mlekiem, kostka (taka wielka) Milki Triolade 3: sałatka z makaronem ryżowym i surimi (oprócz tego ogórek, papryka, czosnek, koperek, majonez/jogurt) - wielka porcja 4: pół grahamki, gruszkowa mała Jogobella, dwie pralinki czekoladowe
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Jutrzejsza eR'ka
Ś: bułka grahamka z szynką z indyka, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką. IIŚ: jabłko O: miseczka krupniku. P: twarożek ze słodzikiem, truskawkami i wiórkami kokosowymi ![]() K: jeszcze nie wiem, może coś z tuńczykiem..hmm Oprocz tego oczywiście woda, czerwona i zielina herbata. Ćwiczenia: 40 minut hh, "dywanówki" lub może wyjde pobiegać. |
|
|
|
#1430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1431 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje dzisiejsze R: I. omlet z 2 jajek, 2 lyzek maki razowej, z kiwi,lyzka platkow owsianych z kefirem (fu, nie polecam ;d) (wiem ze nie najlepszy przedtreningowy ale wyjatkowo cwiczenia tak z rana) CALLANETICS + troche cwiczen na orbitreku (zafascynowal mnie fakt zrobienia hiit tam, i probowalam) II. bialko jajka ugotowane w kostce rosolowej, z ryzem brazowym, troche makreli wędzonej III. łosoś na parze z majonezem <3 IV. serek wiejski z mieszanką studencką (troche rodzynek niestety, ale przede wszystkim orzechy) V. zjem albo rybę, albo ser bialy z oliwą jak widac, staram sie ciac wegle ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
salatka wyglada fajnie
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
U
I grahamka na ciepło na pół - z bieluchem / twarogiem i ogórkiem II jabłko wydrążone i zapieczone z musem (ze zmiksowanego miąższu tegoż jabłka i rozmrożonych malin) do tego garść orzechów brazylijskichIII kubek barszczu czerwonego z buraczkami + uszka z grzybami IV turbot pieczony ze szpinakiem duszonym z pieprzem i czosnkiem V gruba kromka domowego chleba na zakwasie z kilkoma łyżkami hummusu i prazonymi pestkami słonecznika
|
|
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
Czy mogę się do Was podwiesić?
Czytam wasze jadłospisy już od kilku dni i w końcu postanowiłam zamieścić swoje trochę sugerowałam się waszymi ale proszę o ocenę mojego RRRR![]() 1 ś: owsianka na mleku ( 6 łyżek płatków , 100 ml mleka 1,5% , 100 ml wody, cynamon, jabłko) IIś: grahamka duża z szynką , pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką o: filet z mintaja pół woreczka kaszy ogórek zielony pomidor polane jogurtem nat. 2 mandarynki p: serek nat. z orzechamii. k wieśniak z ziołami prowansalskimi i pomidorem 2 ś wsianka na mleku ( 6 łyżek płatków , 100 ml mleka 1,5% , 100 ml wody + 2 mandarynki2ś: 2 kawałki razowego z homo nat+pomidor+rzodkiewka+og órek o;pół woreczka ryżu brązowego, , filet z piersi kurczaka. surowa marchew p;5 migdałów + jabłko k;100g twarogu półtłustego z czosnkiem i pomidorem 3 ś: owsianka na mleku ( 6 łyżek płatków , 100 ml mleka 1,5% , 100 ml wody, + banan) 2ś: grahamka z twarogiem , szynką drobiową, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem. o: pół woreczka kaszy gryczanej, pomidor ogórek, filet z piersi kurczaka podwieczorek serek nat. z orzechami k:pierś kurczaka + pomidor z łyżką jog nat 4 ś: owsianka na mleku (6 łyżek płatków , 100 ml mleka 1,5% , 100 ml wody, kiwi) 2ś : grahamka z twarogiem, jajkiem, szynką, pomidorem, ogórkiem . , jabłko o: filet z mintaja, pół woreczka kaszy, pomidor, ogórek polane jogurtem nat. p: serek nat. z garścią orzechów k:makrela 5, ś.owsianka na mleku (6 łyżek płatków , 100 ml mleka 1,5% , 100 ml wody, jabłko+ cynamon) IIśn.2 kawałki razowego posmarowane homo nat + pomidor+ogórek+ plaster szynki drobiowej+kiwi o. ćwiartka z kurczaka bez skóry + warzywa na patelnie ok pół paczki p; garść orzechów k tuńczyk w sosie własnym+ pomidor+ogórek 6 ś.owsianka na mleku (6 łyżek płatków , 100 ml mleka 1,5% , 100 ml wody, jabłko+ cynamon) IIśn.grahamnka z twarogiem+ rzodkiewka+ pomidor+ ogórek o; 4 gotowane kotlety sojowe+pół woreczka brązowego ryżu+ogórek kiszony pomidor i 2 rzodkiewki p;5 migdałów+ jogurt nat k;eśniak z mandarynką PS wiem że codziennie owsianka ale po prostu ją uwielbiam ![]() Oceniajcie ![]() |
|
|
|
#1434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeśli nie to zamiast tego możesz zjeść sobie jajecznicę, jajka, ogólnie coś, żeby było białko, no i węgle złożone. po drugie uważałabym z tymi węglowodanami prostymi (owoce) w drugiej części dnia, chyba, że na tym chudniesz, to myślę, że nie musisz tego zmieniać ilościowo wydaje mi się miejscami trochę maławo, ale jakościowo jest ok fajnie, że jest dużo warzyw, pełnowartościowego białka i są też nnkt (a propos tego - nie musisz tak wyliczać orzeszków czy migdałów, daj spokojnie garść bo to samo zdrowie
|
|
#1435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musze sobie jeszcze jeden dzień jadłospisu opracować żeby było na cały tydzień a powiedz mi jeszcze gdzie wcisnąć ćwiczenia 8 min ABS LEGS BUNS ARMS i może 20 min skakanki? i jaka herbata lepsza zielona czy czerwona?
|
|
|
|
|
#1436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
|
|
#1437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
U:
1. Dwie kromki chleba żytniego, jedna z masłem, serem żółtym, szynką drobiową, pomidorem i papryką; druga z twarogiem i dżemem malinowym, kawa z mlekiem. 2. Serek wiejski z miodem i pestkami słonecznika, banan. 3. Kurczak curry smażony na oliwie z brązowym ryżem, surówka z pekinki. Cappuccino, dwa Michałki białe. 4. Omlet z dwóch jaj z brokułami i sosem czosnkowym, zielona herbata, marchewki.
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
w zasadzie to niby fajnie a niby nie,dużo mi tutaj pod R podchodzi [/QUOTE]Kolajcę jadam z mamą zawsze a ona chce trochę schudnąc, więc dlatego taka. A rogaliki z Twojego bloga przepyszne. |
|
|
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
Pytasz czy wagowo 100ml = 100g, czy ze względu na zawarte białko?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

capuccino orzechowe
4 kiwi
Słyszałam ze te na miękko zdrowsze ?

* dla mnie to ważne, że jedzenie wygląda lepiej, chyba czas wrócić do normalności w moim przypadku (czyt. do zdrowia), tylko trzeba jeszcze trochę przytyć
- farfalle, zielony groszek, tuńczyk wsw, dressing jogurtowo-musztardowo-oliwny.

wsianka na mleku ( 6 łyżek płatków , 100 ml mleka 1,5% , 100 ml wody + 2 mandarynki