|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
rodzice i teściowie i jestem rozczarowana bo nastawiłam sie na pomoc męża po porodzie
|
|
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uwazam wrecze ze bardzo milo z Jego strony ze Cie podwiozl do Twoich rodzicow , obydwoje spedzicie na spokojnie torche czasu ze swoimi rodzicami, pozniej dlugo moze tak nie byc okazji ze spokojem A co w tym dziwnego ze on chce swoich odwiedzic skoro 2 m-ce ich nie wiedzial to nie rozumiem! Czasami teksty naszych mamusiek jednym uchem wpuscic a drugim wypuscic i nie przejmuj sie Cytrynka a co to za teksty, On chyba chce zebys byla zazdrosna ![]() Aguska wspolczuje Ci, ja sie rozkoszuje ze moja tesciowa za wielkoa woda siedzi ![]() A bardzo dawno wogole juliczka sie nie odzywala, ja rozumiem ze firma itd ale nawet nie dala znac ani nic co u Niej ![]() No i Iw 32 nadal cicho ![]() Iw 32 widze Cie, napisz co u Ciebie bo kope lat
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-17 o 18:41 |
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jakies schizy czy co??
|
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym powiedziała że za korepetycje się płaci
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi tesciowie mieszkaja klatke obok, ale nawet zapukac nie potrafia, czesto jak dluzej nie otwieram bo np jestem w wc to szarpia za klamke a najbardziej tesciowa. I dobija sie jakby sie palilo do drzwi. I jak juz otworze, to mowi: Ja tylko na chwileczke a chwileczka zawsze trwa conajmniej godzine, dwie. Moj maz nie rozumie nadal mnie, uwaza ze jego rodzice moga przychodzic tu kiedy zechca i nie raz mielismy o to spiecie. Gdyby byli bardziej wyrozumiali i mieli wyczucie a szczegolnie tesciowa, to moglabym te odwiedziny zaakceptowac. Tesciowa procz tego czesto godziny odwiedzin ma pozne bo potrafi do nas wpasc o 22, 23. Albo zaglada nam do okien i wydzwania do meza czemu sie u nas jeszcze swieci o 23.! No idiotka. :brzydal :Acha rozumiem. Moze cos sie jeszcze da zrobic. Przysluguje mu urlop ojcowski 2 tygodnie czasu i pracodawca ma obowiazek udzielenia mu go kiedy chce.
|
|
#3306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytrynka, policz do 100 i wrzuc na luz
|
|
#3307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a zmieniajac temat liczylam z mezem gosci na chrzciny i wyszlo nam 60 osob :O najblizsza rodzina.... masakra Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-17 o 19:03 |
||
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ja to rozumiem. No to musicie pogadac z mezem.
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty staraj sie nie stresowac ![]() nie, bo sterylizator ze tak powiem to wygotowuje ja w garnku wygotowalam tylko laktator, butelki aventu co dostalam i smoczki malej bo nie chcialo mi sie na dwie tury robic to zrobilam wszystko za jednym razem ale na dwa sposoby ![]() Cytat:
![]() pomysl, oni musza uzyc do tego takich materialow ktore mozna prac, bo jak dziecku sie uleje i poleci na rozek to co? Wysuszyc i dalej uzywac? wypierz kochana, jak sie boisz to ustaw na jakis delikatniejszy program i nie bedzie problemu ![]() Cytat:
) i zakladana stomie, a ze jej maz wyjechal w morze zanim poznala wyniki to zostala sama ... no z moja mama. Wiec bede musiala sobie jakos poradzic, bo maz tez ma cala firme do 5.3 na swojej glowie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale spokoj dzisiaj
![]() Adas mi wlasnie oswiadczyl ze Mikolaj u niego w przedszkolu zna takie smieszne slowa, a ja ze jakie? Sexi laseczki normalnie szok! Powiedzialam mu ze to brzydkie slowa i nie ma tak mowic , no ale skad 6-o latek zna takie slownictwo
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w ogóle dziewczyny ile kupowałyście Tantum Rosa ? całe opakowanie czy tylko kilka saszetek? |
|||
|
|
|
#3312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana Twojemu mężusiowi przysługuje 2 tyg zwolnienia na opiekę nad żoną, dodatkowo 2 tyg tacierzyńskiego i 2 dodatkowe dni okolicznościowego za urodzenie dziecka. Powinien to sobie wykorzystać, w końcu mu się należy.
|
|
|
|
|
#3313 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z Krakowa :/
INSULINA. szlag by to jasny... w związku z insuliną, nie mam wyjścia - Kraków, Kopernika. poszłam tam nawet dziś. ciężka komuna ze ścian odpada, nikt nic nie wie ![]() mam się pojawić w poniedziałek zapisać do poradni patologii ciąży, która powie kiedy mam się pojawić na poród. będą też już może wyniki z prób wątrobowych żeby wykluczyć tą cholestazę. w domu niespodzianka, w tym miesiącu na opłaty trzeba wyłożyć 5x tyle, co w zeszłym. moja niefajna matka zaskoczyła mnie mówiąc, że funduje wózek (WOW!!!) ale mam się nie wygłupiać i zamknąć w tysiącu. lepszy rydz niż nic, choć tyle odpadło... GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUSIEK!!! |
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na chrzciny zamierzam zaprosić tylko rodziców i siostrę z mężem i synkiem i dziadka mojego, czyli raptem parę osób, ale mój mąż to by zaprosił wszystkich swoich najbliższych, a że on za najbliższych uważa oprócz mamy i brata, także rodzone siostry mamy, które mają po 2-3 dzieci z osobami towarzyszącymi, plus do tego znajomi. Lista też by wyniosła koło 50 osób. Jak to usłyszałam to szlak mnie trafił i powiedziałam, że chrzciny będą, ale bez biby później Albo tylko rodzice, rodzeństwo i chrześni, albo wcale. Bo jakbym ja miała rodzeństwo rodziców zapraszać, to pewnie razem by było 100 osób Wrrr... Ja też utrzymuję bliski kontakt z rodzeństwem rodziców, ale ze względów finansowych po prostu nie będę ich zapraszać. A ten wypalił że od niego około 25 osób no myślałam że padnę. Dlatego omijam temat szerokim łukiem.
|
|
|
|
|
#3317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A moze Twoj maz ja poprosil, skoro akurat wraca na rodzenie, a maz o niej wspomnial...![]() Cytat:
A czemu nie jezdzicie razem do jednych i razem do drugich? Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-02-17 o 19:48 |
|||
|
|
|
#3318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asika dlatego u nas bedzie ok 60 osob
juz rodzina meza jest obrazona wystarczajaco ze na slubie nie byli naszym, coz moglismy ich zaprosic na poniedzialek na 14 na 15minut do urzedu a to z lublina do wawy to kawalek dla mnie to glupota straszna ale coz.. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakas wene na pisanie dzis mam
|
||
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chrzciny to tylko z najbliższą rodziną czyli rodzice i teściowie, siostra TŻ (chrzestna), moja siostra z rodziną. Szwagier będzie chrzestnym. Wsio
|
|
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Ja was właśnie doczytałam...
U mnie malowanie kuchni i przedpokoju trwa - teść z mężem się tym zajęli, a ja z teściową przegadałyśmy praktycznie cały dzień. Na szczęście nie mogę za bardzo narzekać na teściów. Choć może ze względu na to, że dzieli nas prawie 200km odległości... no i oni są i nas rzadko, a my ostatnio też mało jeździmy, bo to za bardzo męczące... Ale tak szczerze mówiąc to wolę moją teściową od mamy, bo teściowa nie narzuca mi na siłę swojego zdania, a moja mama zawsze wszystko wie lepiej i nie dopuszcza do siebie, że już dużą dziewczynką jestem i mogę mieć swoje zdanie... |
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cziqua mam nadzieję,że to coś niegroźnego u Mamy, trzymam kciuki za i zdrowia dla Mamy życzę ![]() Jolka na bank można prać rożki, bez sensu byłyby rożki, których nie idzie prać , bo wiadomo ,że dziecko ulewa, brudzi to itd.no chyba że ktoś produkuje takie rożki, ale to by było dziwne ![]() Madziara to się tż popisał,oby się nawrócił na właściwą drogę ![]() mój tż już sobie zaklepał opiekę , tzn. poinformował,że na trochę zniknie ![]() Moje ktg ok, gorzej z chodzeniem, coś mi się porobiło i się ruszać za bardzo nie mogę |
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety mój mąż liczy się ze zdaniem swojej babci - głowy rodziny, więc co ja mogę. A że jedne chrzciny jak u nich w rodzinie były to zrobiono w taki sposób, że była tylko rodzina mojego męża, a z drugiej strony strony tylko rodzice. To trochę to dla mnie dziwnie wyglądało. Tymbardziej, że moi rodzice będą się do chrzcin dorzucać i mają jeszcze za nich płacić...? O nieee :/ Wystarczy, że wesele było na głowie moich rodziców i gdyby nie oni to byłaby straszna lipa. Bo jakoś rodzina męża zainteresowana ślubem i wszystkimi organizacyjnymi sprawami nie była.
|
|
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sami musicie rozwazyc "za" i "przeciw" ![]() Cytat:
Nie ma mowy o takich chrzcinach, tylko nasi rodzice i rodzenstwo, no i 2 babcie tz (ktore i tak pewnie nie przyjda). Byc moze wy macie mniej tych ciotek i moze one nie maja wnukow, ale dla mnie akurat chrzciny to nie okazja zeby spraszac taka rodzine... |
||
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro tyle osób się nazbiera to raczej pewnie w jakimś lokalu zrobicie więc można zrobic tak żeby każda strona płaciła za swoich gości. Ja bym finansowo nie wyrobiła na chrzciny na 50 osób |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecie chyba chce mi wyjsc klatka piersiowa tak mnie napitala w mostek ze nie wiem juz jak siedziec..... i czuje tak jakbym miala ciezki kamien na brzuchu, tzn tak zaraz pod mostkiem, chyba mala usadowila sie przy samym zoladku .... ech.
|
|
|
|
#3328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3329 |
|
Rozeznanie
|
Madziara ja Cię trochę rozumiem, bo mój mąż też z tych nadpobudliwych. Najpierw mówi, a potem myśli.
Co do odzywek typu spier... itp. itd. To mnie to nie rusza, bo po pierwsze sama używam często takiego słownictwa i jak przy mnie mąż zabluźni i poczuję, że słowa skierowane są w moją stronę to ja na nim suchej nitki nie zostawiam. Zawsze mu powtarzam, że jak mu nie pasuję to mogę się wyprowadzić bo mam kochających rodziców i zawsze staną po mojej stronie. A odkąd jestem w ciąży i nakrzyczy na mnie to ja mu spokojnie mówię, że takim zachowaniem tylko pogarsza swoją sprawę, straszę go rozwodem i że dziecko i tak zawsze przy matce zostanie. Drastyczne ale pomaga. Słyszę potem że pierniczę głupoty i że on się rozwodzić nie chce, ale po fakcie dowiaduje się o co tak naprawdę chodzi, że albo miał problemy w pracy albo go akurat coś w dupinę konkretnego dnia ugryzło. Choć ja już kilka razy pakowałam rzeczy do torby i chciałam wychodzić z mieszkania, nie liczyłam się z konsekwencjami. Tylko że my się kłócimy zawsze ale to zawsze o teściową!!! O jej wtrącanie się ciągłe i odzywki w moim kierunku!!! Faceci niestety nie potrafią o swoich problemach rozmawiać tak jak my. Oni po prostu gniota wszystko w sobie i jak sytuacja się wyjaśni to dopiero nam mówią...
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
My chrzciny zrobimy wieksze jak nasz slub
bo na slubie byla moja mama, mama meza, moj brat mlodszy i para przyjaciol - tak skromnie sie bawilismy. A na chrzciny chcemy zaprosic moja i meza mame, moj brat i meza kuzynka beda chrzestnymi, brata dziewczyna chyba bedzie, no i rodzice i siostra tej kuzynki - bo jej taka jest chrzestnym meza i bardzo przezywal ze nie byl na slub zaproszony, wiec powiedzialam mezowi ze nie mozemy im tego zrobic i nie zapraszac na chrzciny.... ciekawei bedzie ze spaniem, bo o ile kuzynke meza z jej rodzina ulokujemy u tesciowej o tyle u nas jest jedna sofa do spania a trzy osoby - wiec brat z dziewczyna beda spac chyba na dmuchanym lozku w Julki pokoju a mama na sofie - jakos pokombinujemy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

tak mnie napitala w mostek ze nie wiem juz jak siedziec..... i czuje tak jakbym miala ciezki kamien na brzuchu, tzn tak zaraz pod mostkiem, chyba mala usadowila sie przy samym zoladku .... ech.