![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona siódma!
hej
antropka zaraz po zrobieniu zupkę zapakuj w słoiczki i pozamrażaj a mamie wydrukuj artykuł o szkodliwości soli mam jeszcze sporo do zrobienia wlecę po 21 ej jeszcze zobaczyć co u Was. weredka gratuluję zarówno awansu jak i wytrwałości w tym pisaniu dotychczasowym
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2012-02-17 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
MoniczkoK, załatwiamy przez posrednictwo finansowe (ale nie to na O ani na E
![]() ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
antropia W szoku jestem!
![]() moniqac Odciągamy frida, nie zdążyłam w Pl kupić "katarka", żadna apteka nie miała na stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Antropia Twoja mama by mi ostatni raz ruszyla jedzenie dla dzecka!!
![]() mowie serio, jak by mnie tak denerwowala jak Ciebie to ....... Paulinko , a czemu plakalas??? Stalo sie cos??Antos kooochany ![]()
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Paulina marudzi jak zwykle.
Zaraz idzie się kąpać i spać. Szkoda że o nas zapomniałyście. Miłego wieczoru. ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
haha cos w tym jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Moderatoreska
|
No to ja sie i tu w wątku zamelduję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
A Zosia mi sie pochorowala
Kaszle takim mokrym kaszlem i ma gile do pasa. Mialam nawet dzisiaj isc z nia do lekarza ale nie bylo nigdzie miejsc a na to prywatne pogotowie nei chcialam jechac bo mnostwo dzieci podobno jak dzwonilam 7 ale teraz mam wyrzuty sumienia ![]() bo sie o nia boje i nie bede w nocy spala, bo juz kaszlala bidulka miala 38.1 w pupce, wiec chyba nie jakas goraczka. w ciagu dnia dalam syropek wykrztusny, odciagalam katarek, na noc zakropilam, i dalam nurofen, przeciwzapalnie, mam nadzieje, ze to nie zadne zapalenie oskrzeli ![]() chyba jutro i tak pojedziemy do lekarza bo zwariuje dzisiaj od TZta uslyszalam ogarnij sie! nie chce sie wbijac w szczegoly ale nie mam sily po prostu.......... mam mega dola i mowcie co chcecie ale moj dol jest tak gleboki, ze chocbyscie nie wiem jak mnie nie pocieszaly to czuje sie najgorsza matka swiata, bo moje dziecko jest non stop przeziebione a takiego mokrego kaszlu nigdy nie mialo jeszcze i od zmyslow odchodze, plakac mi sie chce bo moj TZ niczego nie rozumie i skupia sie na swoich chorobach, plus dla niego wszystko takie proste. A ja sobie wyrzucam, ze pewnie jej zawialo plucka lub oskrzela na baseniku, albo u lekarza jak bylam z nia z moim zapaleniem piersi moze ja przegrzalam albo zaziebilam? co ze mnie za matka, ze do lekarza z nia dzisiaj nie poszlam? ale dopiero od wczoraj ma ten kaszelek... jezu nie daje sobie psychiczie rady z odpowiedzialnoscia za dziecko. nerwowo nie wyrabiam a co u waS? klaterina zoska taka faze tez miala, ale teraz juz nie upada, nauczyla sie ze to boli , radziu tez sie nauczy, musi kilka razy sie uderzyc, zeby zrozumiec. MoniaK gratuluje nocki kochana!!!!!!!!!!!!!! jupiii Tymus przespal nocke!!! ciesze sie, ze prezent ci sie podoba ![]() ![]() paulizia antos super ze cie pocieszal, ale ale!! czemu ty plakalas??? migotka moja Sofijka tak jak twoja Paulina, min 3-4 godziny do pierwszej drzemki, meczace to bo wstaje o 6-tej ostatnio jak w zegarku... daisyy kurcze u nas kredyt sie zalatwia w banku od reki, naprawde w pol godziny...... ja tez z moja mama czesto rozmawiam, dzwoni do mnie codziennie na skypie....... gusiaczku u nas tez wielkie odciaganie...frida juz umiem sama, trzymajac Zosie nogami ![]() matall hihih smietnikiem.. jak ja bede dzis spala?!?! przeciez bede nasluchiwac moja corcie i nie zmruze oka.... ![]() chyba sobie nianie elektroniczna na najwieksza czulosc dzisiaj nastawie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie !
![]() Miałam nadzieję, że skoro niektóre gaduły wróciły już do pracy to łatwiej będzie ogarnąć wątek, ale gdzie tam, tempo prawie jak na poczekalni ![]() Weredko, gratuluję zlecenia! Należało Ci się ![]() Mimbi, skoro jesteś guru kosmetycznym dziewczyn, to zostań i moim! Potrzebuję korektora na krostki. Może polecisz coś godnego uwagi? Paulizia, kotku, czemu płakałaś? ![]() Antropia, ehh..Twoja mama przegina na całej lini.. Przytulam mocno i dużo sił oraz cierpliwości życzę! Padam na ryjka po dzisiejszym dniu! TŻ miał dziś wolne, więc postanowiliśmy odwiedzić moją babcię, która nie widziała Gabrysi od grudnia. Była zachwycona Jej nowymi umiejętnościami, bo wtedy jeszcze siedzieć nie umiała, a dziś raczkowała po całym domu... Spała całą drogę powrotną (1,5h!) byłam w szoku, bo zazwyczaj śpi ok. 30 min. Potem zakupy, sprzątanie i milion innych pierdół. Narobiłam zapasów mleka, kaszek, wafelków i nawet "Miśkoptów" ![]() ![]()
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
gusiazdrowka
moria hahaha ale sie nasmialam z zabawek i zabawy igoslawy, glowa do gory u nas jest to samo. Najlepsza zabawka to.... Odkurzacz! Wlaczony ofkors, moglam wam nakrecic filmik... Z godzine dziecka nie mielismy tak sie super bawil anula dzieciaczki choruja i beda chorowac, a twoja samoocena nie ma tu nic do rzeczy. Musisz wyluzowac, nie szukaj swojej winy, zbierz sie do kupy zeby zosiek cie zmutnej nie ogladal. anusia 82 mojej kolezanki synek mial podcinane jak mial 9mcy, wszystko bylo ok ![]() ![]() Meldujemy sie na watku nr siedem U nas wszycho ok Nocki raczej do d..py Jestem zmeczona
![]() |
#101 | ||
Zadomowienie
|
O tańcu będę pisać. I o pokazach tanecznych
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Dziewczynki już śpią. Zuza padła przed 19.00. Byłyśmy dziś pojeździć na sankach, ale mżyło i nieprzyjemnie było. Musiałam się oczywiście spiąć z siostrą, bo co by to nie było. ![]() Zuza coraz intensywniej zaczyna raczkować i chętniej się sama zabawi, ![]() Życzę dobrej nocy i zabieram się za pisanie.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Migotka, buziolki dla Paulinki, nie zapomniałam tylko cały dzień nie miałam jak zajrzeć
![]() Ja też jakaś zmęczona już jestem ale to pewnie wychodzi jeszcze po tym szpitalu, ciężko tak odespać, Paulinka też sporo śpi, obydwie wymęczone jesteśmy.
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
A ja gadalam dzisiaj z Kiara76 przez telefon! Ale ma mily glos
![]() Padam z nog. Jutro fryzjer!!! Paulizia masz zakaz rodzenia - farbuje sie znowu na bialo, ale tym razem juz u fryzjera, zeby Ci wody nie odeszly! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki za telefon i polecam się na przyszłość! Fajnie było Ciebie usłyszeć ![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Napisałam dwa teksty z jakichś 15 i idę spać. Dobrej nocy wszystkim mamusiom i dzidziusiom.
![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Lilunia, Paulinka i Mati
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Witam się w nowym wątku, chociaż w starym się dobrze nie zadomowiłam
![]() ![]() Chciałam złożyć życzenia wszystkim świętującym dzieciaczkom: i tym dzisiejszym i tym, które obchodziły swoje miesięczniczki wcześniej. Ciocia pamięta, tylko jakoś nie po drodze jej pisać na wizazu. Noooo chyba że fejssssssss ![]() Chciałam też podziękować za życzenia dla Haneczki, która niedawno skończyła 9 mscy ( jak ten czas leci! ![]() U nas jako tako, zęby nam wychodzą, więc szału nie ma i trochę marudzimy. Na szczęście apetyt dopisuje. Muszę się nawet pochwalić,że ostatnio dziecko zjadło całą moją zupkę, tzn. ugotowaną przeze mnie. Nadal ma odruch wymiotny:P, ale to jednak progres ![]() gusia a niech to,że nie mieli Katarka nigdzie! Zdrowia dla Malutkiej. anula biedna Zosia ![]() antropia ale mama przegina...no no...Muszę przyznać,że chyba bym już dawno straciła nerwy, podziwiam Cię. Powinnaś być z siebie dumna. matall Eda ma własny śmietnik? ![]() Weredka gratuluję zlecenia!!! Wiedziałam,że Ci się uda. paulizia to masz powera kobieto ![]() ![]() migotka wiesz co...pytałaś wcześniej gdzieś tam jak oduczyć Małą,żeby nie chciała na rączki. Myślę,że tu nie ma czego oduczać. Ja Hancię często noszę i przytulam, bo wiem,że Ona po prostu potrzebuje wtedy bliskości, przecież nie jest mojego wzrostu więc nie przyjdzie i nie przytuli się ot tak, więc właśnie tak to wygląda u dzieciaczków,że wspinają się po nas i pokazują,że chcą na rączki. Nasze maluchy będą coraz bardziej ciekawe świata i mobilne i wątpię żeby chciały się nosić nieustannie na rękach, więc jeżeli chce na ręce, to ja uważam,że to potrzeba bliskości. Może się mylę i robię źle,że Ją noszę,ale sama to lubię (moje ręce mniej,bo ponad 10 kg waży, jak nie 11 :p ) Dzisiaj to już rekordy pobiłyśmy,bo nie wiem,czy Wam pisałam,ale do ulubionych zajęć mojej córci należy taniec z mamą, dokładniej tańce klasyczne, gdzie trzyma się ramę, więc muszę koniecznie podać swój kciuk,żeby dama go objęła, lub dać wyciągniętą dłoń. I tak sobie tańczymy i tańczymy...najlepiej jest jak mama podskakuje do tego i śpiewa ![]() Czytamy też ciąąąągle tę samą książeczkę, w sumie dwie : Wielki Bal i Wspaniała Wigilia Bałwanka...Hania je uwielbia, tylko te chce czytać, bo widzę,że chyba na pamięć je zna, gdyż jak czytam i dochodzę w tekście do końca,to sama przewraca kartkę ![]() Dobra, rozpisałam się, a powinnam spać. Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2012-02-17 o 23:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy to jakieś fatum, ale u nas wszystko pod górkę...
![]() Lena nie chce zasypiać po kąpieli tak jak robiła to od narodzin. Marudzi, płacze, krzyczy wieczorem kiedy już nie mam na nic siły, tż też padnięty po całym dniu pracy. W dzień też marudzenie, płacz, marudzenie, krzyk.... ![]() Wczoraj w dzień zrobiła 6 kupek, nie wiem o co chodzi bo nigdy tak się nie działo. Zawsze była 1, max2 (nowości w jedzonku nie było) ![]() Dziewczyny uświadomcie mnie, proszę. Tak wam zazdroszczę że już pracujecie albo wracacie do pracy. Mój powrót cały czas się przeciąga bo jest niestety powiązany z przeprowadzką. miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witamy się od dziadków ![]() dziewczyny wzniebowzięte !!! dziadki też ![]() w szoku byłam bo nawet Gabrysia się szybko rozszalała i zaraz po przyjeździe kąty zwiedzała poszliśmy późno spać, ale pobudka standardowo ... anula nie smuć się kochana, najgorsze to nie być docenianą ... jesteś cudowną matką i dobrze o tym wiesz !!! buziaki ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc też w miarę fajna. Pobudka na mleko o 5.30 i dospaliśmy jeszcze do 7. Teraz Tymek wariuje ![]() Anula, pudełeczko na pewno się przyda ![]() Co do chorób to zobaczysz, że na pewno Zosi szybko przejdzie a Ty niepotrzebnie się tak zamartwiasz. Dzieci chorują i będą chorować i nic na to nie poradzimy. Wiesz co (tylko nie zrozum mnie źle, że bronię Twojego tż ![]() Kasia605, może to ząbki?
![]() |
#112 | ||
Zadomowienie
|
dobry dobry
witam sie z kubkiem kawy i rzepem (Radkiem) przy nogawce ![]() dzisiaij czeka mnie sprzątnięcie chałupki bo wczoraj już nie miałam na to siły oraz pochowanie - poprzestawianie rzeczy w Radkowym pokoju (jak juz zaczął się tak bardzo przemieszczać to mi wszystko zewsząd ściąga i pierwsze co to do buzi ![]() Cytat:
![]() witaj w klubie, ja podałam wczoraj przeciwbólowca na noc i było lepiej, może to zęby ??? Cytat:
![]() no nic, kawkę wypiłam, biorę się za porządki ... Młodzieży wpadł do pudełka z zabawkami-głową w dół, idę go ratować ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Julian rozpoczął nam dzień o 6:00. O 9:00 byliśmy już wszyscy umyci, ubrani, po śniadaniu, mieszkanie odkurzone, wysprzątane, obiad dla dorosłych i dla dziecka prawie przygotowany. 9:15 dzieć padł na drzemkę i tak śpi do tej pory ![]() Julek dziękuje za pamięć i za wszystkie ciepłe myśli ![]() ![]() Zytus Igorek miesiąc młodszy od Julka jest, myślę, że lada moment ruszy z raczkowaniem i wstawaniem. Ale ciekawa jestem co Wam neurolog powie. Weredko gratuluję zlecenia! Wiedziałam, że Ci się uda ![]() anula wiem, że się nie dasz przekonać, ale spróbuję ![]() Jesteś super Mamą. I nie wrzucaj sobie. A z dziećmi już tak jest, jedne chorują częściej inne praktycznie wcale. I choćbyś na głowie stanęła nie uchronisz dziecka przed chorobami. Będzie dobrze, zobaczysz ![]() Pytanie do Mam, które wróciły, wracają do pracy. Kto zajmuje się u Was dzieckiem jak jesteście w pracy? Czy któraś ma nianię albo oddała dziecko do żłobka? Pytam, bo próbuję już od jakiegoś czasu zmierzyć się z tematem powrotu do pracy, ale brak mi pomysłów na zapewnienie Julkowi takiej opieki bym nie osiwiała i nie oszalała z nerwów. Ps. Jul wstał równo po godzinie, dokończyłam pisanie dzięki uprzejmości TŻta ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
witam witam
u nas pada deszcz i jest 2 stopnie na plusie. Masakra jednym słowem-ze sniegu pieknego bialego zrobila sie mokra breja , wczoraj bylam na spacerze,nie da sie po tym pchac wozka ![]() zaraz wstawie nowe foty do albumu ,dla tych kto nie podglada Stasia na fejsie ![]() monikłak pozwolisz ze wysle Ci na pw swoj adres i upomne sie o wygrana ![]() dzis robimy z mama krokiety z kapusta i grzybkami mniam, tzn juz zrobione , tylko obtaczanie zostało, dziec zrobił pobudke o 7 to i robota szybko idzie,Caffe podobnie jak u Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- aha zapomniałam STO LATEK DLA ALUSI OD DZIEWCZONKI I NASZEJ PANI DOKTOR KOCHANEJ ANDZIOTKI
![]() |
#115 | ||
Zadomowienie
|
Zdrówka dla Zosi
![]() Cytat:
![]() ja miałam na myśli że kto pamięta to nie o nas. Że tak powiem. Cytat:
Ja nie mogę nic nie robić, bo są rzeczy które trzeba zrobić koniecznie, i nie ma wyjścia. Witam! Widzę ze nowy wątek trochę przyspieszył ![]() U nas dziś nocka trochę gorsza, ale nie było tak źle. Teraz Paulina śpi, a zupka dla niej już się ugotowała. A ja zmykam bo mam jeszcze co robić. Miłego dnia. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- A to Andziot razem z moim TZem urodzinki świętuje? Faktycznie coś mi się przypomina ![]() A więc wszystkiego najlepszego Andziot ![]() ![]() ![]() Moja szwagierka na jutro ma termin, ale obstawiam że urodzi dzisiaj ![]() Jej jedna córka urodziła sie w urodziny swojej babci, to pewnie synek urodzi sie w urodzinki wujka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Kochane jestescie ze sie tak zmartwilyscie, ze plakalam... no tak jakos mnie naszlo. Sama bylam i roznie mysli, przemyslenia krazyly w mojej glowie i peklo... ale juz jets ok. Lepiej ![]() Antek druga noc okropnie! Matko... co chwile wstawalam smyrac po pleckach, bo lulac tego wielkoluda juz nie daje rady, a o 4 rano stwierdzil ze jest wyspany... matko. Pije litr kawy! Niewiem czy to chodiz o zeby czy o tz, ktorego Antek nie widzi teraz, bo on pracuje od 7 rano do 7 wieczorem. Widza sie chwileczke wieczorkiem przed polozeniem Antka spac. Jak tylko tz przyjdzie do pokoju do nas do lozka to Antek zaczyna harce... Enchantress ja cwiczyc nie lubie, ale taniec zawsze kochalam wiec przynajmniej w fajny sposob mozna sie spocic ![]() Spajs jak to zrobilas, ze Hanulka Ci tak grzecznie slucha jak czytasz? Antek to od razu by ksiazke wyrwal, wszytskie strony podarl.... tez bym chciala mu pocyztac, ale nie mam pojecia jak poskromic 'gada' ![]() Mimbi byloby bosko jkaby mi tluszcz sie wylal ![]() ![]() kasia605 moze zeby? U nas ta wlasnie zebiska sie wyzynaly. Antek robil mnostwo kup. Co chwila przebieranko... tak wychodzily mu 3 zeby. Czwarty wychodzil ze stanem podgoraczkowym... kazdy inaczej. Aluniu z okazji Twojego swieta mnostwo buziakow od cioci i Antolka ![]() Andziotko z okazji Twoich urodzin, spelnienia marzen, sukcesow, zdrowka, milosci.... i wsyztskiego czego sobie zapragniesz ![]() ![]()
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ale naprodukowałyście. U nas dzień sprzątania, ale mała drzemkę zalicza więc kawka i net
![]() Kasia, ja też myślę że to ząbki, skoro tyle kup, ale są normalne w sensie nie śmierdzą, nie są zielone? Migotka, wiem o co biega, zauważyłam że dziewczyny Paulinkę przeoczyły, pewnie z pośpiechu. A tak na marginesie to rosną nasze lalki, ani się nie obejrzymy a roczek trzeba będzie szykować ![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Caffe, ja mam to szczęście że możemy liczyć na niepracującą teściową. Teraz mąż ma urlop więc siedzi z Tymciem ale generalnie babcia. A Ty co planujesz i kiedy?
Migotka, ja bym jakoś spróbowała oduczyć tego noszenia (wiem, łatwo powiedzieć ![]() ps. nie mów że nie pamiętamy bo pamiętamy lub czasami przeoczymy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na dywanie trochę się, bawi, ale nie sama ![]() ![]() A wiecie co Paulina wczoraj zrobiła? Jak się bawiłyśmy, to ugryzła mnie w brzuch. Aż pisnęłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- A teraz miałam chwilę, bo dałam jej dwie miseczki plastikowe do zabawy. Dawno tak długo się nie bawiła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
nie lubię sprzątać .............
Cytat:
idę po kawkę i biorę się dalej za sprzątanie ![]() aaaaaa solenizantom wczorajszym i dzisiejszym ślę duży buziaczek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.