|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
ale mnie wysypało po skrzypopokrzywie ;| dziwne, bo jak pół roku temu robiłam sobie kurację tym specyfikiem to wszystko było ok.
kupiłam dzisiaj dwie litrowe butle soku z aloesu w superpharm za 22zł ![]() ![]() ![]() ach, włosy rośnijcie!
21.06.2011 - aparatka (góra) ![]() 11.10.2011 - dół ![]() ![]() ![]() jaki piękny jest ten świat.. tylko czarne, białe.. Edytowane przez defuckto Czas edycji: 2012-02-17 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Przyczajenie
|
jedno opakowanie na miesiąc a efekt jest widoczny dopiero po 2ch miesiącach stosowania, czytać ulotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3994 |
Konto usunięte
|
Dokładnie, zależy od organizmu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że żadna z Was nie będzie miała nic przeciwko jak się przyłączę?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Końcówki - a stosujesz jakiś jedwab na codzień w końcówki? ![]()
![]() |
#3997 |
Raczkowanie
|
To i ja się dołączę, jeśli pozwolicie
![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o pielęgnację to dermatolożka przepisała mi witaminę PP, B6, cynk do brania w tabbletkach, łykam skrzyp i pokrzywę, wcierałam trochę Alpicort, teraz głównie olejuję (Sesa, Amla, Vatika) i używam nafty kosmetycznej. Jestem naturalną brunetką ale niestety trochę siwieję na skroniach i czubku więc regularnie farbuję (Touch Welli czyli bez amoniaku) ale zaczynam myśleć o przejściu na hennę Khadi. Co do kondycji włosów to chyba nie jest źle, trochę podcinałam aby zrównać to cieniowanie ale teraz już fryzjera żegnam na dłużej. Edytowane przez malwes Czas edycji: 2012-02-18 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Rozeznanie
|
od miesiąca używam jedwabiu Biovax na końcówki, ale u fryzjera byłam prawie 4 miesiące temu więc końcówki zdążyły się zniszczyć trochę.. I zastanawiam się czy iść niedługo do fryzjera podciąć te 2cm, czy poczekać jeszcze z racji tego, że zapuszczam? Końcówki nie są aż w takim złym stanie, są tylko trochę przerzedzone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli nie są fatalne, nie rozdwajają się, nie kruszą - to nie idź do fryzjera, tylko noś, noś długie włosy jak my .. ![]() ![]() ,,.. już Cię fryzjer z nożyczkami gania, już Cię rodzina z domu wygania, a Ty noś, noś noś długie włosy jak my... ![]() PS. Dziewczyny również polecają bardzo jedwab CHI ![]()
![]() |
#4001 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Rozeznanie
|
Trochę mi się rozdwajają gdzieniegdzie i są na końcach przerzedzone.. dlatego mam dylemat czy iść, ale chyba wstrzymam się z tym jeszcze
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=123962 i co radzicie? zostawić czy podciąć 2cm? tutaj jeszcze brzydko mi się ułożyły.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4004 |
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=124007
tu już bardziej widać moje końcówki.. co z nimi zrobić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Rozeznanie
|
Szkoda mi każdego centymetra, bo dość wolno rosną mi włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Rozeznanie
|
Problem w tym, że 4 miesiące temu podcięłam i były cudne. Minęły 4 miesiące i znowu to samo - ile urosło tyle muszę obciąć..
![]() I jak ja mam zapuścić włosy? Może po prostu nie każdy może mieć długie włosy.. Co mi polecacie na te nieszczęsne końcówki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym Ci radziła po prostu nosić je spięte żeby się nie ocierały o ubrania. Możesz sobie robić koka z nich. ![]() Teraz jednak radziłabym Ci je podciąć... Chyba nie będzie trzeba obcinać aż tyle ile Ci urosły przez 4 miesiące tylko trochę mniej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4011 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, przyłącze się, zgoda ?
![]() U mnie też problem z końcówkami, mm je równe, bo przycinam od jakiegoś czasu po 5mm, nie cieniuję juz włosów jak szalona :P ale wciaż się rozdwajają... Stosuję co dzień odżywkę, maskę dwa razy w tygodniu, ale na końcówki nic nie pomaga. Mówicie i polecacie jedwab ?
#4012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lub jedwab BIOSILK: ![]() Ale lepszy składowo jest CHI ![]()
![]() |
#4013 |
Zadomowienie
|
Dobry jest też jedwab Bioetika oraz L'Biotica. Ja używam tylk0 ich (co prawda rzadko bo najlepsze są oleje).
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 |
Rozeznanie
|
Nie prostuje, nie susze, używam na końce jedwabiu z Biovaxa.. I nie miałam cieniowanych włosów.. Może to przez tą zimę? No i biorę od 5 miesięcy lek IZOTEK.. po którym włosy mogę myć raz na 4 dni czyli bardzo wysuszył mi włosy.. ale za 2 miesiące kończę brać więc może i włosy będą lepsze.. no trudno podetnę te 2 cm... bo i tak nie wygląda to dobrze.. i będę śmigała codziennie w kłosie, albo warkoczu i postaram się olejować co drugi dzień...
Czy tylko ja mam taki problem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Raczkowanie
|
Dziekuję ![]() ![]()
#4016 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei ostatnio mam fazę "ekologiczną" więc jedwabie poszły w odstawkę. Myję głowę szamponem BabyDream, jeśli potrzebuję czasem czegoś z SLS to Herbal Care Farmony z żeń-szeniem. Odżywki też mam Timotei z serii Organic do włosów normalnych, i Alterre (Rossmanowa seria naturalnych kosmetyków). Olejuję Sesą, Amlą, Vatiką (ale staram się tak 2, max 3 razy w tygodniu, nie częściej. Ewentualnie nafta ale to wtedy rezygnuję z któregoś olejowania.
Natomiast jeśli potrzebujesz odrobiny silikonów w jedwabiu - to mnie na przykład dużo bardziej od Biosilku czy CHI odpowiadał jedwab Joanny. Widziałam na wizazu, że opinii nie miał najlepszych a moim włosom jakoś podpasował bardziej niż jakikolwiek inny - układały się idealnie, nie były obciążone, nie elektryzowały się i wg mnie był bardziej wydajny niż tamte. Akurat z moimi włosami się polubił... |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Rozeznanie
|
Ja olejuję włosy oliwą z oliwek ale chyba przejdę teraz na coś lepszego, bardziej skutecznego. Szampon jakiś ziołowy z joanny no i dwa razy w tygodniu maska z Biovaxa do włosów suchych.. Pije skrzyp&pokrzywę i staram się dbać o odpowiednią dietę. I używam wcierki do skóry głowy z Joanny no i od miesiąca ponad tego jedwabiu.. Może za zbyt uboga jest moja kuracja i powinnam używać więcej i częściej różnych kosmetyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo masujesz w skórę głowy, a potem jak spłukujesz to, to wtedy oczyszczają się włosy (wtedy z szamponem) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i dość drogi , ale warty, bynajmniej u mnie jest zestaw Artego Dream Repair. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
Biovax jet super ![]() wcierka z Joanny - mi osobiście podrażniła skórę i nie widziałam efektów. Lepszy składowo jest Seboradin Lotion albo Capitavit ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.