Zapuszczanie włosów - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 16:07   #3991
defuckto
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

ale mnie wysypało po skrzypopokrzywie ;| dziwne, bo jak pół roku temu robiłam sobie kurację tym specyfikiem to wszystko było ok.
kupiłam dzisiaj dwie litrowe butle soku z aloesu w superpharm za 22zł mam zamiar używać zamiast wody do metody kubeczkowej i może będę wcierać...
ach, włosy rośnijcie!

21.06.2011 - aparatka (góra)
11.10.2011 - dół

Zapuszczam i dbam o włosy

jaki piękny jest ten świat.. tylko czarne, białe..

Edytowane przez defuckto
Czas edycji: 2012-02-17 o 16:09
defuckto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:41   #3992
Triskel
Przyczajenie

jedno opakowanie na miesiąc a efekt jest widoczny dopiero po 2ch miesiącach stosowania, czytać ulotki
Triskel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:57   #3993
joracuppi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Triskel Pokaż wiadomość
jedno opakowanie na miesiąc a efekt jest widoczny dopiero po 2ch miesiącach stosowania, czytać ulotki
Nie zawsze to co na ulotce musi się sprawdzić

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 19:14   #3994
201606242139
Konto usunięte

Dokładnie, zależy od organizmu.
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:58   #3995
albin
Rozeznanie

Mam nadzieję, że żadna z Was nie będzie miała nic przeciwko jak się przyłączę? Ja już 3 miesiące dbam o włosy. No fakt rosną, ale końcówki nadają się do obcięcia olejuje je, ale chyba przez tą zimę tak się niszczą.. I tak w kółko.
albin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:08   #3996
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że żadna z Was nie będzie miała nic przeciwko jak się przyłączę? Ja już 3 miesiące dbam o włosy. No fakt rosną, ale końcówki nadają się do obcięcia olejuje je, ale chyba przez tą zimę tak się niszczą.. I tak w kółko.
Witaj albin
Końcówki - a stosujesz jakiś jedwab na codzień w końcówki?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:21   #3997
malwes
Raczkowanie

To i ja się dołączę, jeśli pozwolicie ?. Całe życie nosiłam długie włosy, takie 'do pupy'. Ścięłam krótko 9 lat temu, przy pierwszej ciąży. Rozkoszowałam się fajnymi krótkimi fryzurami a teraz mnie naszło na zapuszczanie. "Teraz" to jakieś rok temu - niestety trochę problemy hormonalne a trochę 'miłość do fryzjera' opóźniły proces zapuszczania. Ale przez ten czas udało mi się wyrównać cieniowanie i teraz są na takim etapie, że mokre zaczynają się zbliżać do ramion .
Jesli chodzi o pielęgnację to dermatolożka przepisała mi witaminę PP, B6, cynk do brania w tabbletkach, łykam skrzyp i pokrzywę, wcierałam trochę Alpicort, teraz głównie olejuję (Sesa, Amla, Vatika) i używam nafty kosmetycznej.
Jestem naturalną brunetką ale niestety trochę siwieję na skroniach i czubku więc regularnie farbuję (Touch Welli czyli bez amoniaku) ale zaczynam myśleć o przejściu na hennę Khadi. Co do kondycji włosów to chyba nie jest źle, trochę podcinałam aby zrównać to cieniowanie ale teraz już fryzjera żegnam na dłużej.

Edytowane przez malwes
Czas edycji: 2012-02-18 o 22:22
malwes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-18, 23:41   #3998
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Mam nadzieję, że żadna z Was nie będzie miała nic przeciwko jak się przyłączę?
czeeść
Cytat:
Napisane przez malwes Pokaż wiadomość
To i ja się dołączę, jeśli pozwolicie ?. .
jasne, witamy!

powodzenia w zapuszczaniu
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:27   #3999
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Witaj albin
Końcówki - a stosujesz jakiś jedwab na codzień w końcówki?
od miesiąca używam jedwabiu Biovax na końcówki, ale u fryzjera byłam prawie 4 miesiące temu więc końcówki zdążyły się zniszczyć trochę.. I zastanawiam się czy iść niedługo do fryzjera podciąć te 2cm, czy poczekać jeszcze z racji tego, że zapuszczam? Końcówki nie są aż w takim złym stanie, są tylko trochę przerzedzone
Stary 2012-02-19, 22:47   #4000
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
od miesiąca używam jedwabiu Biovax na końcówki, ale u fryzjera byłam prawie 4 miesiące temu więc końcówki zdążyły się zniszczyć trochę.. I zastanawiam się czy iść niedługo do fryzjera podciąć te 2cm, czy poczekać jeszcze z racji tego, że zapuszczam? Końcówki nie są aż w takim złym stanie, są tylko trochę przerzedzone
Nie idź do fryzjera, zapuszczaj!
jeśli nie są fatalne, nie rozdwajają się, nie kruszą - to nie idź do fryzjera, tylko noś, noś długie włosy jak my ..

,,.. już Cię fryzjer z nożyczkami gania, już Cię rodzina z domu wygania, a Ty noś, noś noś długie włosy jak my... "

PS.
Dziewczyny również polecają bardzo jedwab CHI
Stary 2012-02-20, 09:31   #4001
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli Ci się nie rozdwajają to ja bym nie szła
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-20, 14:36   #4002
albin
Rozeznanie

Trochę mi się rozdwajają gdzieniegdzie i są na końcach przerzedzone.. dlatego mam dylemat czy iść, ale chyba wstrzymam się z tym jeszcze kiedyś chodziłam raz na 3 miesiące podcinać włosy i dziwiłam się czemu mi nie rosły A teraz już 4 miesiąc leci więc jak dla mnie to długo może wstawię zdjęcie żebyście same oceniły i powiedziały co z nimi zrobić

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=123962

i co radzicie? zostawić czy podciąć 2cm? tutaj jeszcze brzydko mi się ułożyły..
Stary 2012-02-20, 14:46   #4003
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę mi się rozdwajają gdzieniegdzie i są na końcach przerzedzone.. dlatego mam dylemat czy iść, ale chyba wstrzymam się z tym jeszcze kiedyś chodziłam raz na 3 miesiące podcinać włosy i dziwiłam się czemu mi nie rosły A teraz już 4 miesiąc leci więc jak dla mnie to długo może wstawię zdjęcie żebyście same oceniły i powiedziały co z nimi zrobić

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=123962

i co radzicie? zostawić czy podciąć 2cm? tutaj jeszcze brzydko mi się ułożyły..
Dokładnie nie widać tych końcówek. A możezs wziąć kępkę włosów i zrobić zdjęcie z bliska?
Stary 2012-02-20, 18:12   #4004
albin
Rozeznanie

https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=124007

tu już bardziej widać moje końcówki.. co z nimi zrobić?
Stary 2012-02-20, 19:14   #4005
Faxu
Rozeznanie

Cytat:

Ja bym troszkę podcięła, na pewno będą lepiej wyglądać.
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:53   #4006
albin
Rozeznanie

Szkoda mi każdego centymetra, bo dość wolno rosną mi włosy ale zdaje sobie z tego sprawę, że nie wygląda to najlepiej.. 1-2 cm podetne bo więcej mi szkoda... Najgorsze jest to, że odkąd mam dłuższe włosy końcówki niszczą mi się w mgnieniu oka
Stary 2012-02-20, 20:26   #4007
Effervescing Elephant
Zadomowienie

Cytat:

myślę, że warto podciąć, bo i tak kiedyś będzie trzeba to zrobić, i zawsze straci się na długości (teraz czy później). nie ma co na siłę trzymać; pomyśl, jakie będą piękne za jakiś czas
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:05   #4008
albin
Rozeznanie

Problem w tym, że 4 miesiące temu podcięłam i były cudne. Minęły 4 miesiące i znowu to samo - ile urosło tyle muszę obciąć.. Od 3 miesięcy jak głupia dbam o włosy (olejuję, używam jedwabiu, maski, szampony)

I jak ja mam zapuścić włosy? Może po prostu nie każdy może mieć długie włosy.. Co mi polecacie na te nieszczęsne końcówki?
Stary 2012-02-20, 21:59   #4009
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Problem w tym, że 4 miesiące temu podcięłam i były cudne. Minęły 4 miesiące i znowu to samo - ile urosło tyle muszę obciąć.. Od 3 miesięcy jak głupia dbam o włosy (olejuję, używam jedwabiu, maski, szampony)
Nie miałaś cieniowanych włosów? Dziwne żeby aż tak się niszczyły
Ja bym Ci radziła po prostu nosić je spięte żeby się nie ocierały o ubrania. Możesz sobie robić koka z nich.
Teraz jednak radziłabym Ci je podciąć... Chyba nie będzie trzeba obcinać aż tyle ile Ci urosły przez 4 miesiące tylko trochę mniej...
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 09:06   #4010
defuckto
Raczkowanie

Cytat:

I jak ja mam zapuścić włosy? Może po prostu nie każdy może mieć długie włosy.. Co mi polecacie na te nieszczęsne końcówki?
nie nadbudowały ci się czasem silikony na końcówkach? prostujesz włosy? ja bym je podcięła, bo nie wyglądają zbyt fajnie. włosy i tak masz długie - moje sięgają do ramion i mimo stosowania przyspieszaczy uparcie rosną 1cm na miesiąc..

21.06.2011 - aparatka (góra)
11.10.2011 - dół

Zapuszczam i dbam o włosy

jaki piękny jest ten świat.. tylko czarne, białe..
defuckto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:35   #4011
CysiaMysia
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, przyłącze się, zgoda ?

U mnie też problem z końcówkami, mm je równe, bo przycinam od jakiegoś czasu po 5mm, nie cieniuję juz włosów jak szalona :P ale wciaż się rozdwajają... Stosuję co dzień odżywkę, maskę dwa razy w tygodniu, ale na końcówki nic nie pomaga. Mówicie i polecacie jedwab ?

Blond <3

luckyblondegirl.blogspot. com

CysiaMysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 13:08   #4012
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CysiaMysia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przyłącze się, zgoda ?

U mnie też problem z końcówkami, mm je równe, bo przycinam od jakiegoś czasu po 5mm, nie cieniuję juz włosów jak szalona :P ale wciaż się rozdwajają... Stosuję co dzień odżywkę, maskę dwa razy w tygodniu, ale na końcówki nic nie pomaga. Mówicie i polecacie jedwab ?
Jedwab CHI :

Lub jedwab BIOSILK:

Ale lepszy składowo jest CHI
Stary 2012-02-21, 13:12   #4013
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Dobry jest też jedwab Bioetika oraz L'Biotica. Ja używam tylk0 ich (co prawda rzadko bo najlepsze są oleje).
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 13:55   #4014
albin
Rozeznanie

Nie prostuje, nie susze, używam na końce jedwabiu z Biovaxa.. I nie miałam cieniowanych włosów.. Może to przez tą zimę? No i biorę od 5 miesięcy lek IZOTEK.. po którym włosy mogę myć raz na 4 dni czyli bardzo wysuszył mi włosy.. ale za 2 miesiące kończę brać więc może i włosy będą lepsze.. no trudno podetnę te 2 cm... bo i tak nie wygląda to dobrze.. i będę śmigała codziennie w kłosie, albo warkoczu i postaram się olejować co drugi dzień...

Czy tylko ja mam taki problem?
Stary 2012-02-21, 14:42   #4015
CysiaMysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość

Jedwab CHI :

Lub jedwab BIOSILK:

Ale lepszy składowo jest CHI

Dziekuję CHI nigdy w sklepie nie widziałam, Biosilk owszem, chyba na razie skusze się na ten drugi, ze względu na dostępność.

Blond <3

luckyblondegirl.blogspot. com

CysiaMysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:50   #4016
tryagain
Raczkowanie

Cytat:
Nie prostuje, nie susze, używam na końce jedwabiu z Biovaxa.. I nie miałam cieniowanych włosów.. Może to przez tą zimę? No i biorę od 5 miesięcy lek IZOTEK.. po którym włosy mogę myć raz na 4 dni czyli bardzo wysuszył mi włosy.. ale za 2 miesiące kończę brać więc może i włosy będą lepsze.. no trudno podetnę te 2 cm... bo i tak nie wygląda to dobrze.. i będę śmigała codziennie w kłosie, albo warkoczu i postaram się olejować co drugi dzień...

Też biorę Izotek, już od 8 miesięcy. I także mam problem z wysuszonymi włosami, nie mogę się doczekać aż to odstawię. A co do Twoich końcówek, moim zdaniem nie ma co żałować tych 2cm, bo na co nam długie włosy, skoro będą brzydkie i zniszczone. Lepsze o 2cm krótsze, ale zdrowsze

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

tryagain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:01   #4017
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tryagain Pokaż wiadomość
Też biorę Izotek, już od 8 miesięcy. I także mam problem z wysuszonymi włosami, nie mogę się doczekać aż to odstawię. A co do Twoich końcówek, moim zdaniem nie ma co żałować tych 2cm, bo na co nam długie włosy, skoro będą brzydkie i zniszczone. Lepsze o 2cm krótsze, ale zdrowsze
Nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś więc mam nadzieję, że wraz z zakończeniem kuracji izotekowej moje włosy na nowo odżyją a za tydzień idę do fryzjera i zetnę 2 cm szkoda, że tylko 1 cm rośnie mi na miesiąc..
Stary 2012-02-21, 21:42   #4018
malwes
Raczkowanie

Ja z kolei ostatnio mam fazę "ekologiczną" więc jedwabie poszły w odstawkę. Myję głowę szamponem BabyDream, jeśli potrzebuję czasem czegoś z SLS to Herbal Care Farmony z żeń-szeniem. Odżywki też mam Timotei z serii Organic do włosów normalnych, i Alterre (Rossmanowa seria naturalnych kosmetyków). Olejuję Sesą, Amlą, Vatiką (ale staram się tak 2, max 3 razy w tygodniu, nie częściej. Ewentualnie nafta ale to wtedy rezygnuję z któregoś olejowania.

Natomiast jeśli potrzebujesz odrobiny silikonów w jedwabiu - to mnie na przykład dużo bardziej od Biosilku czy CHI odpowiadał jedwab Joanny. Widziałam na wizazu, że opinii nie miał najlepszych a moim włosom jakoś podpasował bardziej niż jakikolwiek inny - układały się idealnie, nie były obciążone, nie elektryzowały się i wg mnie był bardziej wydajny niż tamte. Akurat z moimi włosami się polubił...
malwes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 22:33   #4019
albin
Rozeznanie

Ja olejuję włosy oliwą z oliwek ale chyba przejdę teraz na coś lepszego, bardziej skutecznego. Szampon jakiś ziołowy z joanny no i dwa razy w tygodniu maska z Biovaxa do włosów suchych.. Pije skrzyp&pokrzywę i staram się dbać o odpowiednią dietę. I używam wcierki do skóry głowy z Joanny no i od miesiąca ponad tego jedwabiu.. Może za zbyt uboga jest moja kuracja i powinnam używać więcej i częściej różnych kosmetyków
Stary 2012-02-21, 22:54   #4020
Friese
Zakorzenienie

Cytat:

Skoro masz problem z suchymi włoskami - to polecam Ci mycie odżywką. Jest o wiele delikatniejsza, to naprawdę bardzo dobre rozwiązanie. Próbowałaś?
Albo masujesz w skórę głowy, a potem jak spłukujesz to, to wtedy oczyszczają się włosy (wtedy z szamponem)

Cytat:
Napisane przez CysiaMysia Pokaż wiadomość
Dziekuję CHI nigdy w sklepie nie widziałam, Biosilk owszem, chyba na razie skusze się na ten drugi, ze względu na dostępność.
Jedwab CHI jest dostępny w sklepach fryzjerskich albo na allegro

Cytat:
Ja olejuję włosy oliwą z oliwek ale chyba przejdę teraz na coś lepszego, bardziej skutecznego. Szampon jakiś ziołowy z joanny no i dwa razy w tygodniu maska z Biovaxa do włosów suchych.. Pije skrzyp&pokrzywę i staram się dbać o odpowiednią dietę. I używam wcierki do skóry głowy z Joanny no i od miesiąca ponad tego jedwabiu.. Może za zbyt uboga jest moja kuracja i powinnam używać więcej i częściej różnych kosmetyków
Stosowałam oleje do włosów - amla, vatika kokosowa, olej kokosowy nierafinowany, ale podpowiem z własnego doświadczenia, że najlepiej olejuję mi się oliwką do ciała BabyDream z Rosmanna zostawiam na całą noc, i widać efekty po 2 tygodniach. Stosuję to 2 x tygodniu. Stosowałam bo miałam szalenie, ale to szalenie popalone włosy rozjaśniaczem. Pomogło

No i dość drogi , ale warty, bynajmniej u mnie jest zestaw Artego Dream Repair.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Pamiętaj, że szampony ziołowe wysuszają włoski.
Biovax jet super
wcierka z Joanny - mi osobiście podrażniła skórę i nie widziałam efektów. Lepszy składowo jest Seboradin Lotion albo Capitavit
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości