![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak mogę się malować, lub co zmienić w wyglądzie, by wyglądać starzej?
Mam 16 lat i parę kompleksów, ale jeden nigdy nie daje mi spokoju, a mianowicie to, że nie wyglądam na swój wiek. Niewiele osób rozumie mój problem, bo przecież kiedyś to będzie plus, ale... ludzie dają mi 12 lat nawet. No tak, jestem chuda i biustu nie mam prawie wcale, poza tym też mam dziecinną buzię :/ To mnie strasznie boli, chodzę do LO i czuję się bardzo nieswojo, czasami mam wrażenie, że ludzie na ulicy patrzą się na mnie ze złośliwymi uśmiechami, bo maluję na ciemno oczy i zastanawiam się, czy czasem nie biorą mnie za dziecko, które chce udawać dorosłą. No i oczywiście nigdy nie miałam chłopaka i wątpię, żebym miała choćby przez to (tak, tak właśnie uważam), poza tym na imprezę też wstydzę się pójść (wszyscy wyglądają na swój wiek, albo starzej!). A przecież liceum powinno być najlepszym okresem, powinnam spotykać się z chłopakami i chodzić na dyskoteki... No i najgorsze: jestem drobna. Nie chodzi o to, że chuda. Po prostu... mam posturę dziecka, mniejsze proporcje, niż inni i tak dalej. PS Mam 165 cm wzrostu, więc nie tak źle. Staram się ubierać tak, by podkreślić figurę, ale to chyba nic nie daje, no i nie wiem, jak najlepiej się malować. Może nauczyć się robić kreskę na oku? Mam już tego dość. To taki ukryty kompleks... niby o tym zapominam, ale to ciągle wraca. Nie potrafię tego zaakceptować. :/
No i daję linki do zdjęć, żeby Wam to lepiej zobrazować: xxxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-09-29 o 16:14 Powód: usunieto linki do zdjęć na prośbę autorki - wodoczna twarz |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak mogę się malować, lub co zmienić w wyglądzie, by wyglądać starzej?
Kurcze, dziewczyno - śliczna jesteś. Z Twoją urodą raczej postawiłabym na naturalny makijaż, ewentualnie mocniejsze kolory na ustach. Myśle, że u Ciebie najwięcej dac może zmiana fryzury i może po prostu pobaw się ciuchami, mniej dziewczęcymi a bardziej "dorosłymi".
Innych pomysłów nie mam, może dlatego, że na zdjęciach widze ładną dziewczynę w której jakoś nie widzę nic "do wymiany" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Z calym szacunkiem, proponowalabym wziac pedzel i puknac sie nim w czolko zamiast sie postarzac
![]() Jestes ladna aczkolwiek nieco zaniedbana jak na moj gust. Proponowalabym zmienic w sobie pare rzeczy zamiast odstraszajaco sie malowac - ciezki makijaz badz ciemna szminka postarza Cie, ale i oszpeca. Przede wszystkim zrob cos z tymi wlosami - wygladasz jak Dziewica Maryja. Sa za dlugie, za ciezkie, nie wygladaja ladnie. Po drugie zmien nieco swoj styl ubierania: na jednym ze zdjec masz na sobie blizej nieokreslona podomke, podkolanowki i jakies sportowe balerinki. Pomiajac, ze mnie osobiscie caly stroj sie nie podoba to te podkolanowki sprawiaja, ze wygladasz jak dziecko. btw: zadbaj o brwi: wyreguluj i utrwal zelem. Jestes ladna dziewczyna, naprawde nie ma sensu sie postarzac jakims makijazem ![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-02-17 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No, ale ja ubieram się różnie. Na zdjęciu akurat mam zakolanówki ^^ Lubię je, choć skracają nogi. Na co dzień ubieram się w stylu takim... dziewczęco-rockowym, coś takiego.
Z włosami jestem bardzo związana, nie zetnę ich, ale myślę o grzywce... albo o pasemkach np. czerwonych, choć to może odmładza? |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Włosy do odstrzały albo przynajmniej należy o nie zadbać, naprawdę to jest TEN element, który najbardziej Cie odmładza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() - Podkolanowki sprawiaja, ze wygladasz jak dziecko. - Ale ja je lubie. Chcesz cos w sobie zmienic? Zmien. Masz za delikatna uroda. W kolorowych pasemkach zaczniesz straszyc ludzi. Nie beda Ci pasowac. Co do wlosow to nie mowie o obcinaniu sie na chlopaka. Wlosy masz jednak bardzo dlugie, wygladaja nieladnie i oszpecaja Cie. No, ale skoro jestes z nimi "zwiazana"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zastanowię się nad ścięciem, chociaż będzie mi ciężko, bo to jakby moja cecha charakterystyczna
![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Po prostu wiele osób mówi mi często, że mam ładne włosy i jakoś tak się przyzwyczaiłam, że to mój atut. |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Skrócone też będą ładne, a nawet ładniejsze, bo łatwiej będzie o nie zadbać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Alez nie musisz startowac w konkursie na najdluzsze wlosy w szkole
![]() Wlosy do piersi czy do ramion tez moga byc ladne. |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dobra. A co do makijażu... maluję oczy ciemnym cieniem, trochę podkreślam rzęsy, to dobrze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Wstaw zdjecie pomalowanego oka. Sam opis to za malo.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ja bym od ciemnego cienia trzymała się z dala, przy Twojej urodzie, raczej wyreguluj porządnie brwi (jak radziła Jamestown) i stawiaj na naturalny makijaż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez lavendab Czas edycji: 2012-02-17 o 23:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Trochę za gruba ta krecha jak dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ładna z Ciebie dziewczyna, moim zdaniem nie wyglądasz na 12 lat
![]() ![]() Chcesz się postarzyć się makijażem- to nigdy nie wyjdzie dobrze, szczególnie przy tak delikatnej urodzie. Te oczka, które wstawiłaś, niestety, nie wyglądają fajnie, krecha jest stanowczo za gruba i krzywa. Tak jak Kumiho i James, sądzę, że powinnaś zrobić coś z włosami, ja na takie fryzury mam jedno określenie topielica Przepraszam, ale tak to wygląda. Podetnij włosy, delikatnie się umaluj (tusz, może kreska-duuużo cieńsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
zgodze sie z opiniami o wlosach, bo niestety dziewczeta w Twoim wieku mysla, ze wystarczy 'na pałe' zapuscic wlosy nie wazne czy zadbane czy nie byleby dlugie i bedzie super. a to wcale nie jest fajne. wg mnie wlosy dluzsze niz za lokcie sa za dlugie.
#17 |
Konto usunięte
|
Autorko, po poscie Kumiho i Tiniaczka wnosze, ze usunelas zdjecie przedstawiajace swoj makijaz.
Wiesz, dziecinnosc to nie tylko wyglad. To takze zachowanie jakim jest np strzelanie fochow, gdy ktos nas skrytykuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Makijaż nic nie pomoże, choć jestem starsza od Ciebie to sama mam dziecinną urodę i z własnego doświadczenia wiem, że makijaż nas nie postarzy, sprawi tylko, że będziemy wyglądać jak wymalowane trzynastki. Także trzeba po prostu zadbać i nadgonić ubiorem. Jakieś marynarki (skoro teraz modne), sweterki, leginsy, dopasowane dzinsy, koszulki. Ja np. preferuje ubrania w stonowanych kolorach ; beże, czernie, brązy, szarości, granaty. Ewentualnie jeden akcent w mocniejszym kolorze. Unikam koszulek z dziwnymi nadrukami (jakieś misie, potworki czy różne napisy), balerinek w paski, kratki, czaszki czy inne bzdury, no i adidasów (zakładam, jeśli okazja tego wymaga). Staram się, żeby strój był kobiecy/dziewczęcy. Nie możesz się postarzeć, ale możesz zrobić z tego atut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dobrze radzą skróć włosy przynajmniej o 1/3 tak żeby wyglądały schludnie.
Wiem, ze pewnie jesteś do nich przywiązana bo wszystkie ciocie , panie w szkole czy sąsiadki się nimi zachwycają ale to nie wygląda dobrze. Wydajesz się taka niewinna, niewinna ugrzeczniona i świeta ![]() ![]() Poza tym będziesz mogła nimi się bawić, czesać na różne sposoby, modelować, wywijać na szczotce. Nie będziesz wydawać się aż tak krucha. P.S Ja mam włosy do łopatek i czuję się mega kobieco ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nie wolno usuwać zdjęć
Makijażu nie widziałam, ale z doświadczenia wiem, jak mógł wyglądać ![]() I tu mam takie pytanie do nastolatek: dlaczego tak wiele z was maluje sobie dwie grube czarne krechy na oczach i używa za ciemnych podkładów kończąc ich nakładanie na lini zuchy? A co do autorki: ładna dziewczyna z koszmarna fryzurą i w dziwny przypominającym piżamę stroju. a tak na marginesie nie wyglądasz na 12 lat.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2012-02-18 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Cześc najpierw sprawdzę czy pojawiają się moje wpisy, już 2 wpisuje..;/
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cześć Lavendab! Po 1 nie zmieniaj się dla kogoś, tylko dla siebie! Po 2 jeśli nie pokochasz siebie nikt nie będzie się zachwycać Twoją urodą, a uwierz mi jesteś piękna! Włosy --> Jak najbardziej zgadzam się z dziewczynami, są zaniedbane! stanowczo za długie! - Proponuję zrobić grzywkę (mimo, że teoretycznie odmładza - choć wg. mnie nie masz dziecinnej twarzy) Ale w zestawieniu z dłuższymi włosami - doda lekkości Grzywka - i włosy fale -- marzenie! ![]() Makijaż --> Na co dzień zajmuję się makijażem, dlatego z perspektywy czasu mówię sobie, ze gdybym mogła cofnąć czas to w latach gimnazjalno-licealnych na pewno nie malowałabym się ![]() Ale doskonale Cie rozumiem, chcesz podkreślić swoją urodę i to wcale nie szkodzi - kosmetyki są teraz produkowana inaczej niż w latach 50 i 60, które niszczyły cerę. Proponowałabym lekki makijaż, w Twoim przypadku absolutnie kreska, która zmniejszy Ci oko. Kup tusz do rzęs mocno wyciągaj rzęsy ku górze ![]() Możesz zaaplikować róż na policzki ![]() ![]() Wyreguluj delikatnie brwi - ale zrób to u kosmetyczki. Figura? Dziewczyno zastanów się... nad sobą. Masz figurę modelki. Piękne długie nogi, które zniekształciłaś i skróciłaś podkolanówkami. Koniecznie je wyrzuć! Mam wrażenie, że masz koleżankę z silną osobowością i to ona zakorzeniła w Tobie kompleksy... co do fiugry? Dobrze myślę? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie wcale nie wyglądasz na 12 lat a właśnie na 16
![]() ps. nie wolno usuwać zdjęć
#23 |
Wtajemniczenie
|
ktos dobrze okreslil, z wlosami jak Dziewica Maryja, skróc je do łokci przynajmniej, bo wyglądaja sianowato i brzydko poporstu. Nie zrozumiem nigdu zapuszczania tylko dla samego faktu" zapuszczam" wycieniuj lekko, napewno zaczna sie ladniej ukladac.
Wyreguluj brwi!!! koniecznie, a na codzien krem tonujacy,podkresl brwi, tusz, lekka koralowa np pomadka i róż. Ubiór tez bym radzila ogarnac, pociać podkolanowki bo widac ze nie umiesz ich nosic, uwazam ze mozna je ubierac z powodzeniem, ale jako dodatek do fajnego, zaplanowanego stroju, a nie "bo je lubie".
#24 | |
Zakorzenienie
|
nie otwiera mi się 3 zdjęcie, więc nie widzę długości włosów, ale z tego co widzę na dwóch, to one są po prostu.. nie rozczesane
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Are you talking to me?!
|
Dla mnie wcale nie wyglądasz dziecinnie
![]() Masz delikatną urodę, bardzo ładną buzię. Żadnych grubaśnych czarnych krech nad rzęsami, żadnych smolistych krech na linii wodnej! Jeśli makijaż, to w delikatnych, rozmytych kolorach; beże, brązy, zgaszone róże, szarości, grafit. Włosy do ścięcia (max długość do talii). Obecnie są za długie i straciły objętość. Jeśli masz tendencję do falowania, to skrócenie wydobędzie skręt(tutaj warto wspomóc się olejami). No i brwi - potrzebna regulacja.
Edytowane przez quench Czas edycji: 2012-02-18 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
No, na tych dwóch zdjęciach to są wyjątkowo poplątane, jakoś tak wyszły, ale na żywo jest chyba okej.
Dzięki za rady. Więc na ile lat wyglądam? |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Zakolanówek na pewno już nie założę, makijaż zmienię, nad grzywką pomyślę, a włosy trochę skrócę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
a ja powiem ze taka transformacja na sile jest trudna... bo wiem z wlasnego doswiadczenia, ze na to potrzeba czasu.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.