Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 00:30   #871
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Zderzak do wymiany?
Tak Ale na razie nie będę tego robić. Może przez następnym przeglądem, czyli w grudniu

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Wodaqua ja tak żałuję, że tak krótko piersią karmiłam. Normalnie wybaczyć sobie nie mogę... Następne dziecko będę karmić do 6 miesiąca na bank. Tak sobie obiecałam. W ogóle jak patrzę ile błędów poipełniłam z "chowaniem" Julka to mi się wyć chce
A co Ty dziewczyno gadasz? Jakich błędów

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

1. podsyłaj, ale wpadnij z nim!
2. Przykro mi z powodu auta. A monitoringu na parkingu pewnie nie było?

3. Kurka....chyba mam zatkany kanalik i najgorsze że boli. TŻ już wrócił (dziś wcześniej) to mu kazałam rozmasować. To nie uwierzycie co Adaś zrobił - siedział mi na kolanach, jak zobaczył co tata robi, to złapał go za palec i odciągnął rękę, ze spojrzeniem "nie ruszaj, to moje!". Trzy razy tak, siadłam ze śmiechu
1. Oj, szkoda że nie umiem jeszcze tej teleportacji
2. Nie
3. Ty A ja myślałam że to taka dzieciowa przypadłość. Współczuję. A to masowanie pomogło trochę?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jak byłam u okulisty, to jedna babeczka opowiadała, że ich pracownik ma córkę która ma też 6 miesięcy i wiecie co ? MA JUŻ 8 ZĘBÓW !!
To u Adrji też niedługo tyle będzie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
brumek tak to pierwszy raz, czuje się normalnie jak dziewica, ale czy mniej boli po porodzie, hmm u mnie z Oliwka przez pierwszy rok tak było, a później było raz tak raz tak

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Co za ludzie dlatego chociażby nie warto kupowac drogich samochodów
Mój to jest straszny dziadek - ma 19 lat Ale i tak przykro i szkoda

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci śpią z lekko otwartymi oczkami ????? Bo moja dzisiaj za każdym razem tak śpi Czy mam się niepokoić ?
Tymek nie Ale nie wydaje mi się żeby to było niepokojące.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
czyli zdarzylo ci sie to samo co mnie dwa tyg temu -zaj...eb...a...la....bym takiego lub taka.
Dokładnie
Pokaż dzieło swojego fryzjera

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
aa, zapomniałam się pochwalić, że zrobiłam dzisiaj sernik, który brumek wklejała. Nie wyszły mi tak fajnie te wzorki, bo robiłam z konfitury, ale sernik w smaku jest PRZEPYSZNY- taki leciutki i ten czekoladowy spód-poezja.
Marzenka, z nieba mi spadłaś! Cały czas zastanawiam się czy go zrobić na środę czy nie Boję się że dużo pracy a mi się nie chce przemęczać. Powiedz, dużo? Masz jakieś uwagi pomocne?

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
brumku ja obstawiam ze ty tak kraczesz kraczesz a sama sobie wykraczesz ta pierwsza watkowa ciaze
Nie miałabym w sumie nic przeciwko
Chociaż czuję że przy drugim dziecku zarobię się na śmierć

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

melduje się że żyję, podczytuję, ale weny cuś brak..
Weny brak, czy z mężem nas zdradzasz

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Jestem I podczytuje , ale weny brak. Wy jestescie tak zrzyte , ja jakosnie moge zatrybic. Sophie ma katarek , przez moja glupote , ostatnia noc tragedia , zobaczymy jak dzis bedzie , narazie niezaczyna sie ciekawie Bo co chwile sie budzi
Czemu mówisz że przez Ciebie

Cytat:
Wydaje mi się że Lila nie znosi grudek w zupce. nie chce jej się gryźć, a przecież umie, bo sama ładnie zjada chrupki czy chlebek, czy ziemniaka.
W zupce coś jej nie pasuje i na razie jej miksuje na dość drobne kawałki, daję jej czas, wolę żeby zjadła takie niż wcale.
Leń ją dopadł. Leń szczękowy

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Lecę nadrabiać, ale zanim pójdę muszę się pożalić
Jechałam na zakupy, z naprzeciwka jechał tir, z którego spadł śnieg z lodem wprost na moje auto, taka ilość i taki huk, że straciłam panowanie nad kierownicą i komletnie widoczność, całe szczęście nie jechało nic za nim, bo tak to chyba było by po mnie. Debil się nawet nie zatrzymał, a mi urwało obudowę z lusterka i tablicę rejestracyjną z przodu
Matko, ale się strachu najadłaś
Kierowców takich wielkich samochodów czy autobusów często nic nie obchodzi. Są więksi więc mają innych w nosie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A nie maja tam kamer przemyslowych? moze by sie udalo namierzyc winowajce...

Cytat:
W niedzielę znowu szykuje mi się wyjazd na narty
Ale jadę sama ze znajomymi, Domcio do mojej memy a mąż będzie się uczył bo ma jakieś egzaminy.
Chcesz mnie dobić?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
u nas całkiem fajnie
Jas dobrze się z babcią dogaduje
zawsze z uśmiechem ją wita
mi mama troszke działa na nerwy
ale tylko troszkę,pozatym bardzo się stara

a w pracy to się czuję jak na urlopie
i choć to tylko 2,3 godziny pedze po tym z utesknieniem do Dzonego
a on wyciaga do mnie rączki
ciesze sie ze wróciłam do pracy
Super że się dograli A mamy zawsze trochę na nerwy działają, jak się je mamy za dużych ilościach Oczywiście, my naszym dzieciom nigdy nie będziemy działać na nerwy i będą chciały mieszkać z nami do końca życia :

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
my mamy samsunga
i nieee polecam
ale rodzice mają już wiele lat liebherra i dobrze funkcjonuje
No własnie te liebherry mają chyba najlpesze opinie. U nas żadne Samsungi, LG i kilka innych marek w ogóle nie wchodzi w grę, bo nie robią takich wąskich

Cytat:
Brumek, a co wolałabyś żeby Ci cycki eksplodowały z nadmiaru mleka? Ja patrząc na swoje, ma wrażenie że one mają swój rozum i doskonale wiedzą jak sobie w takich sytuacjach poradzić. Tymkowi wróci apetyt to i produkcja się zwiększy. Na pocieszenie powiem, że też się tym przejmowałam jak Hania robiła głodówki przy wychodzeniu dolnych jedynek, ale teraz się już nie martwię.
Współczuję sytuacji ze zderzakiem. (tym od samochodu)

Bardzo dziękuję, że tak ładnie się o moim biuście wypowiadasz - że ma rozum i w ogóle To chyba pierwszy raz w życiu kiedy ktoś go tak docenił. nie tylko za walory zewnętrzne, ale i za intelekt

A tak serio to u nas przy jedynkach też był mniejszy apatyt, ale to co sie dzieje teraz jest bez porównania "cięższe". Już dziś na szczęście nieco lepiej, chociaż udawał że je, ale przez ostatnich kilka dni to był taki maksymalny jadłowstręt.
Stary 2012-02-18, 01:02   #872
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

W klubie filmik z moimi raczkami w kuchni .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 01:03   #873
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
W klubie filmik z moimi raczkami w kuchni .
Obejrzany, skomentowany
Stary 2012-02-18, 01:07   #874
iustyna1
Wtajemniczenie

Idę spać, bo mąż w oczekiwaniu na mnie, na dywanie zasnął . Jutro odpiszę

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 01:17   #875
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Na dywanie?!? Ładnie męża traktujesz
(Zna swoje miejsce w szeregu, tak?
)
Stary 2012-02-18, 06:58   #876
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry zapalam światło

Cytat:
Witam!
Jestem I podczytuje , ale weny brak. Wy jestescie tak zrzyte , ja jakosnie moge zatrybic. Sophie ma katarek , przez moja glupote , ostatnia noc tragedia , zobaczymy jak dzis bedzie , narazie niezaczyna sie ciekawie Bo co chwile sie budzi
Uciekam w krzaki!
nie uciekaj
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
o masz patent jak moj TZ. Tez ciasto do woreczka foliowego. A jak cos zostanie, to wyciska kulka i na tluszcz i sa fajne placuszki ]
smażenia nie próbowałam
Adaś też czasem ma uchylone powieki, i zastanawiałam się najpierw ale jednak wtedy śpi

Cytat:
Jechałam na zakupy, z naprzeciwka jechał tir, z którego spadł śnieg z lodem wprost na moje auto, taka ilość i taki huk, że straciłam panowanie nad kierownicą i komletnie widoczność, całe szczęście nie jechało nic za nim, bo tak to chyba było by po mnie. Debil się nawet nie zatrzymał, a mi urwało obudowę z lusterka i tablicę rejestracyjną z przodu

o matko co za debil szkoda że nie było możliwości tablic zapamiętać biedaku, domyślam się jak się wystraszyłaś

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
3. Ty A ja myślałam że to taka dzieciowa przypadłość. Współczuję. A to masowanie pomogło trochę?

pomogło, jak Adaś wreszcie TŻa dopuścił to się poznęcał, jeszcze igłą przekłułam ujście i jakoś zeszło na szczęście.
Też mnie to zdziwiło, że teraz dopiero ale wyczytałam że tak moze się stać nawet jak dziecko kopnie przy zabawie albo przewijaniu...

Cytat:
Idę spać, bo mąż w oczekiwaniu na mnie, na dywanie zasnął .
a co przeskrobał że na dywanie?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 07:41   #877
karolinee1983
Zadomowienie

Witam my tradycyjnie od 6 na nogach idę trochę ponadrabiać póki Maja w dobrym humorze

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
wiecie co, od jakiegoś miesiąca używam szamponu i odżywki Alterra (są bez silikonów) z Rossmana, do tego olejuję włosy olejem Alterra i widzę, że moje włosy są w coraz lepszym stanie
takie mięsiste, gęstsze, miękkie, gładki i błyszczące, no i co najważniejsze wypadanie zmniejszyło się prawie do zera, a wcześniej leciały aż się bałam że wyłysieję
więc zdecydowanie polecam
Ooo! Dzięki, że piszesz o tym zanka bo sama myślałam o tym olejku z alterry, trochę się naoglądałam tych filmików dziewczyn z YT i mnie korciło. To może i ja spróbuję

Cytat:
Hej!

Co za pacan!!! Dobrze, że zachowałaś zimną krew i, że Domka nie było z Tobą... Ech...

Cytat:
Czy wasze dzieci śpią z lekko otwartymi oczkami ????? Bo moja dzisiaj za każdym razem tak śpi Czy mam się niepokoić ?

Moja śpi, często gęsto niestety u nas to znak, że sen już ma słaby i zaraz będzie wybudzenie się... Chyba, że wtedy zacznę ją w wózku bujać i złapie drugi sen... JA na te jej otwarte oko mówię, że sprawdza listę obecności
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

ja mam zelmera i ciągnie jak stara ulicznica
Boska jesteś!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cały czas myślę o małym Kubusiu, mam nadzieję, że już jest po... Jak wczoraj usłyszałam, jak to wygląda, to zamarłam rozcinają klatkę, wyciągają serduszko, naklejają łatkę i siup serducho do środka
Podobno miał być na czczo od 2 w nocy, jeśli by się darł o jedzenie, miał dostać uspokajacze, straszne to dla mnie, znowu wczoraj popłakałam do słuchawki, a koleżanka po drugiej stronie to samo. Słaby ze mnie pocieszacz. Powinni ich z tydzień potrzymać i do domu, mam nadzieję, że dłużej nie będą się męczyć.
Strasznie mi się czyta coś takiego mam nadzieję, że maluszkowi ta operacja pomoże

Cytat:
A propos - ktoś mi wczoraj pod Auchan zderzak zniszczył Tylny. Wychodzę z zakupów, pakuję wózek, patrzę kątem oka, a tam wielkie pęknięcie i nawet ukruszone kawałki. Ręce oapadają na takie coś, bo człowiek jest kompletnie bezsilny i cierpi zupełnie nie ze swojej winy...
A to pech... Najgorsze właśnie, kiedy ktoś ci puknie samochód i zwieje, nie ma żadnych świadków zdarzenia, nagrań na kamerze... I ty wtedy zostajesz z taką szkodą sam... pół biedy, jak ma się AC a jak nie... To wszystko z własnej kieszeni
Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim za kciuki!!!
Kubuś już po Operował go prof. Moll (tak jak przewidziała ). Odnalazł tylko 1 dziurkę Pozostałe 3 mogły się od ostatniego usg zrosnąć... Generalnie wszytsko sprawnie, nawet po wypowiedziach koleżanki widać, że jest dobrze, rozgadała się, cieszyła i w ogóle, widać ulżyło, nie powiem, mi też, ufff... Teraz lezy na jakimś takim OIOMie, popodłączany, mama ściąga mleko i wylewa (bo stresowe) i czekają na pierwsze obchody. Będę Wam pisać jak coś będę wiedzieć. Boże, amrtwiłam się jak o własne
Super!

moniaczek212 - witaj

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 08:44   #878
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dzien dobry....

ja tylko na chwile
maz wrocil.....
narazie jest oki
maluszek juz od 6 nie spi.....
lece gotowac mu zupke
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 08:45   #879
83monia
Zakorzenienie

moje kochane dzieci w tygodniu to budzic musze a dzis to sie o 6:45 same obudziły

wiec witam weekendowo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 08:55   #880
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Domek jeszcze drzemie, a ja zabieram się za pisanie pracy
Później jedziemy do teściów, mam nadzieje że góra 2 h i jesteśmy spowrotem w domu...

Cytat:
1.Natka, widać, że Domek zadowolony z perspektywy wyjścia na dwór. I jaką fajną czapę ma- mały krasnoludek.

2., o matko, co za świnia z tego kierowcy, że nawet nie raczył się zatrzymać! Nie mówiąc o tym, że za nieodśnieżony samochód, który stwarza właśnie takie zagrożenie na drodze dostaje się mandat. Niestety kierowcy tirów często są chamscy. Jeżdżą pasami szybkiego ruchu, zamiast trzymać się prawej strony, przekraczają środek jezdni wjeżdżając na przeciwny pas ruchu bo przecież osobówka i tak im ustąpi, wyprzedzają na trzeciego... Ostatnio jadąc nocą przy ciężkich warunkach jechaliśmy wolno (czyt przepisowo ) to nam jeden taki mądry zaczął świecić długimi światłami, bo nie mógł nas wyprzedzić.. No szkoda gadać.
3.Uff nadrobiłam. Lecę spać, bo coś głowa mi pęka. Jutro idę wykorzystać swój walentynkowy prezent- kosmetyczkę.
1.
2.No dokładnie, oni wiedzą że mają duże auto to im sie nic nie stanie i robią dziwne rzeczy. Też zauważyłam, że pomimo kiepskich warunków na drodze oni jadą jak szaleni
3. No to miłego relaksu u kosmetyczki

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
o matko co za debil szkoda że nie było możliwości tablic zapamiętać biedaku, domyślam się jak się wystraszyłaś
Niestety nie było jak, byłam tak wystraszona, że zanim wysiadłam z samochodu to po nim już śladu nie było

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Chcesz mnie dobić?
Ależ skąd!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 08:57   #881
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Zostałam słomianą wdową na wekend Dobrze, że mam Zosiulka
Natka, no szok z tymi tirowcami! Grunt, że jesteś cała i zdrowa!!! A mój mąż w drodze, kurcze zawsze się boję jak jdzie gdzies dalej
Miłego dnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 09:19   #882
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Natka kurcze ale strachu się najadłaś. Kierowca może nie widział nawet co się wydarzyło i dlatego się nie zatrzymał
Owocnego pisania pracy...ciągle myślę o mojej, co to będzie...

Brumek jak taką wąską chcesz to nie polecę żadnej lodówki. A ta pierwsza firma wymieniona przez Ciebie-pierwsze słyszę

Aniaa pierogi za mną chodzą od tygodnia, ale za dużo roboty jak dla mnie. Chyba poproszę mamę to mi zrobi.

Iustyna cóż za piękny avatarek.

Zanka dzięki za info o szamponach. Miałam Was pytać jakich używacie. moje włosy są w tragicznym stanie. Łupież okropny, suche, siano..
Koniecznie fryzjer mnie czeka.

Brunetka Sara tak śpi z lewym okiem półotwartym ( zazwyczaj na spacerach)
Stary 2012-02-18, 09:43   #883
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

Ojej dobrze że Tobie nic sie nie stało my mieliśmy podobną sytuacje ale z deszczem , auto jechało z naprzeciwka a na jezdni ogromna kałuza i normalnie nas zalało i zero widocznosci Tż zachował zimna krew
Cytat:
1.pierogi nie śmiejcie się ale jeszcze nigdy nie robiłam
z lenistwa dla mnie to za duzo pracy, bałaganu

2.u nas całkiem fajnie
Jas dobrze się z babcią dogaduje
zawsze z uśmiechem ją wita
mi mama troszke działa na nerwy
ale tylko troszkę,pozatym bardzo się stara

3.a w pracy to się czuję jak na urlopie
i choć to tylko 2,3 godziny pedze po tym z utesknieniem do Dzonego
a on wyciaga do mnie rączki
ciesze sie ze wróciłam do pracy
1. Popieram komu chce sie w to bawić choć z racji mojego zawodu to nie powinnam tak pisać
2. Babcia Krystka też sie stara
3.

Witam wekendowo
Ogromne buziaki dla pracujących mamusiek Crazy Jaciee Telika Aani Kajool Pieleszki Sygine ( nie wiem czy juz wróciła )

Napisałam długasnego posta i mi go wcięlo pisze jeszcze raz

Brumek przykra sytuacja z autkiem nam też dwa razy ktoś stuknął ale na szczęście nie widać za bardzo

Shira uwielbiam Cię a Ci nasi Tżci to nie wiedzą ze nadgorliwość gorsza od faszyzmu ? Mój jak byłam w ciąży w nocy zamiast wody przyniósł sok a mi po jednym łyku prawie

Elika u nas jest tak :
5.30-6 mm przed pójście do pracy
9-10 kaszka podaje babcia
12-12.30 mm też babcia
15 obiadek podaje już mama
17 deserek albo jogurt
ok 20 po kąpieli mm z kaszką
czasami 2-3 mm

Jacieee ja też mam dziwne sny jakśpie z przerwami

Dziś Krystek spał do 7
Jedziemy kupić dywan żeby Krystek raczkował - za radą rehabilitantki
Niestety czeka nas wizyta u okulisty bo synek zezuje

Wiecie że ja specjalnie sprzatam w piątek żeby w soboty rano być z Wami ?
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 09:52   #884
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam!!
Cytat:
zanetka.....dobrze to chyba za duzo powiedziane...jeszcze duuuuzo pracy przed nami czas pokaze......
Cytat:

co dotiramisu to chyba milion razy wolalabym Twoje...bo ze mnie kucharka do

wy o strajkach a ja wam napisze ze dzis Igi jadl pierwszy raz rybke
tzn sloiczek bobovity
(chcialam przetestowac czy podejdzie za nim sama zrobie rybke) cukinia z łososiem i ziemniaczkami....noi
nie tylko troche zwymiotowal ale i pol dnia mu sie ta ryba odbijalo...chyba brzuszek go bolal bo plakal bardzo....
aj chyab rybki nie bedzie jadl (ja tez nei lubie ryb)
moja jadla rybke i jej smakowala, ale ona wszystko w sumie je - cale szczescie dla mamusi

Cytat:
wiecie co, od jakiegoś miesiąca używam szamponu i odżywki Alterra (są bez silikonów) z Rossmana, do tego olejuję włosy olejem Alterra i widzę, że moje włosy są w coraz lepszym stanie
takie mięsiste, gęstsze, miękkie, gładki i błyszczące, no i co najważniejsze wypadanie zmniejszyło się prawie do zera, a wcześniej leciały aż się bałam że wyłysieję
jesli polecasz wyprobuje bo lysa zostane niedlugo

Cytat:
Hej!

kochana bylo spisac tab rejestracyjne i zglosic, kurcze oni maja obowiazek oczyscic samochod, a nie wyrzadzac szkody na drodze. Balwan jeden. I zeby sie nawet nie zatrzymac.

iustynka piekny avek. wloski - normlane, blondyna nadal jestem, nic szczegolnego. (natura mnie obdarzyla w czarne, ale lepiej mi w blond.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Kurcze ja tez chyba musze kupic dywanmala po panelach sie slizga - lipa jak nie wiem
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:03   #885
Shira_83
Zadomowienie

hej Kuny

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość

no przecież makrela i pączek to prawie to samo

W ogóle jak patrzę ile błędów poipełniłam z "chowaniem" Julka to mi się wyć chce

prawie

jakie błędy?
Cytat:
nie, ale to chyba nic takiego dużo osób śpi z lekko przymkniętymi oczkami

Cytat:
oplulam i ja ekran, az mi herbata do tego do nosa poszla
oj wybacz to okropne jak tak coś noskiem pójdzie Żbik wtedy wrzeszczy wniebogłosy!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki.
Nie ma mnie bo nie mam czasu. Może jestem źle zorganizowana- nie wiem. Generalnie wolę posiedzieć z Filipem. A tak albo nadrabiam w biegu a potem nie mam czasu napisać i tak się odkłada. Mam nadzieje, że rozumiecie
no rozumiemy, ale tęsknimy

Cytat:
Uciekam w krzaki!
no co jest z Wami nie zrozumieją chyba, że krzaki wycięte

Cytat:
Hej!

bidulku dobrze że nic ci nie jest strachu się najadłaś co za koleś nie odpowiedzialny

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Mowilam Ci juz ze Cie kocham?

Nastepna co w krzakach. Shira chyba Ci pomoge z ta helga
Biedna Sophie
hmmmm nie przypominam sobie ale jestem otwarta na nowe doświadczenia

chętnie przyjmę pomocnika do helgi bo skubana jest ciężka, a chyba faktycznie coś odrosło bo laski nam się kryją

Cytat:
Shira pękam! Jesteś niemożliwa
eee no co ty fajna jestem
Cytat:
yglądu mi sie podobają, za to mało opinii o nich jest. Polecacie coś?
Ograniczeniem jest to, że u mnie wąskie miejsce na lodówkę jest i może mieć ona max 56 cm
my mamy gorenjie i bardzo ją lubię!!!

Cytat:

Shira, a może pediatra tak jak i my uwielbia Twoje poczucie humoru i nie wyobraża spotykać się z Wami rzadziej niż co 2 tyg. Co do pączka to aż się ciśnie na usta tekst piosenki: "jedzą rybę, jedzą rybę, makreli smak, to miłości znak"- pewnie dlatego padło na makrelę.
bo wy inne chyba jesteście a makrelka już zjedzona

no nie zacytowało mi wszystkiego hmmm

Beatko pewnie wszystkie Beatki są superrrrrr

a nasz Znachor to stary dziad koło 60lat coś mi się nie wydaję, żeby pałał afektem do mniemoże lubi słuchać swojego głosu i zapewnia sobie audytorium

lecę na zakupki z moim Tż-em i Żbikiem!

pa świry
Stary 2012-02-18, 10:05   #886
marzena_S
Zadomowienie

Brumku, ciasto jest dosyć pracochłonne, ale efekt końcowy wyśmienity,więc rób. Co do moich spostrzeżeń to spód piekł mi się zdecydowanie dłużej niż 6 minut (piekarnik moich rodziców nie ma oznaczeń temperatury, tylko 8 poziomów i ciężko go odpowiednio nastawić, więc może dlatego. Przez to też nie wyszedł mi taki bialutki od góry jak na zdjęciu, bo z kolei za mało przykręciłam temperaturę). Jeśli będziesz robiła te wzorki z konfitury, to radziłabym ją rozrzedzić z wodą i przecedzić przez sitko, żeby oddzielić pestki, bo będzie za ciężka i wzorki zatoną. (tak jak u mnie)
AAA i sprawdź wcześniej czy masz taką szeroką blachę, żeby tortownica się zmieściła, bo ja musiałam tż wyganiać na szybko do sklepu.
Oto efekt końcowy- mam nadzieję, że za drugim razem już wyjdzie jak na zdjęciach.(i że Cię nie zniechęciłam )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1005.jpg (120,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1007.jpg (68,8 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-02-18, 10:13   #887
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam wekendowo
Ogromne buziaki dla pracujących mamusiek Crazy Jaciee Telika Aani Kajool Pieleszki Sygine ( nie wiem czy juz wróciła )
...
Niestety czeka nas wizyta u okulisty bo synek zezuje

1 - Hej! Jakoś raźniej mi się robi, kiedy czytam Twoje posty, takie optymistyczne... Czeka mnie już niedługo powrót do pracy i się trochę boję, jak ja to wszytsko ogarnę... Ale skoro inni dają radę to i ja dam (muszę)
2 - pewnie jeszcze minie ten zezik, ponoć norma jeszcze w takim wieku, abo zez pozorny, który tylko my widzimy
3 - cwaniara, ja tak sprątałam kiedy do pracy chodziłam

Mąż szczęśliwie dojechał

Zapisałam się do fryzjera i kosmetyczki coby jakoś w miarę po ludzku wyglądać w pracy i zeby zołzy nie miały satysfakcji, że zmamuśkowiałam

Śniegu dpadało, ale spaceru nie podaruję - muszę wyjść z domu, bo się uduszę, samo wietrzenie nie pomaga... Ale będzie to droga przez mękę...

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Shira, kuny, świry? Grabisz sobie, grabisz... helgą
Marzena, wypaśnie ciacho wygląda

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-02-18 o 10:18
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:22   #888
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry My od 6 nie śpimy Za to teraz Julek zasnął mi na... kolanach Pierwszy raz w swoim 7 miesięcznym żywocie, tz poszedł odśnieżać a ja czekam teraz aż ten łobuzek się obudzi i lecę sprzatać...
Cytat:
Nadrabiam od kilkunastu minut, a wcześniej utonęłam w wybieraniu lodówki
Wymyśliłam sobie że czas na nową lodówkę, bo tej nie lubię. No i zaczęłam przeglądać ceneo i różne opinie. I głupia jestem. Chyba Liebherr albo Gorenje. Przy czym Gorenje dużo bardziej z wyglądu mi sie podobają, za to mało opinii o nich jest. Polecacie coś?
Ograniczeniem jest to, że u mnie wąskie miejsce na lodówkę jest i może mieć ona max 56 cm
My też mamy mało miejsca i posiadamy Whirlpoola i jest dobra chociaż na początku "muczała" jak krowa i wydaje z siebie dziwne odgłosy, np. jakby hamowała Podobno ten obieg sprężonego powietrza daje takie dziwne dźwięki.

Cytat:

Wydaje mi się że Lila nie znosi grudek w zupce. nie chce jej się gryźć, a przecież umie, bo sama ładnie zjada chrupki czy chlebek, czy ziemniaka.
W zupce coś jej nie pasuje i na razie jej miksuje na dość drobne kawałki, daję jej czas, wolę żeby zjadła takie niż wcale.
u nas to samo niestety, przy obiadku z grudkami zamyka buzie i koniec jedzenia, tulko chrupka ze ładnie. Wczoraj jak mu dawałam banana to robił taką minę że myślałam, że sie posikam ale już potem miał tylko odruch wymiotny. Moje dziecko chyba do końca zycia jeść będzie papki.

Cytat:
Brunetko Lena tak nie śpi, ale Filipowi się zdarzalo i zdarza, czasem właśnie zastanawialam się czy śpi czy się przebudził i podgląda
za to Lena prawie zawsze śpi z otwartą buzią i pokazuje górne jedynki
U nas jak Julek podgląda to czasem całkiem otworzy ślepia, popatrzy na mnie, wzdycha czasem i śpi dalej. Smiesznie to wygląda bo te oczy takie wielkie i jakby zdziwione robi.

Cytat:
Hej!

Mój Boże! Co za kretyn! Takich to powinni

Cytat:
1.A co Ty dziewczyno gadasz? Jakich błędów
2.Chociaż czuję że przy drugim dziecku zarobię się na śmierć
3.A tak serio to u nas przy jedynkach też był mniejszy apatyt, ale to co sie dzieje teraz jest bez porównania "cięższe". Już dziś na szczęście nieco lepiej, chociaż udawał że je, ale przez ostatnich kilka dni to był taki maksymalny jadłowstręt.
1. No trochę tego było, niestety np. przegrzewanie, nauczył się zasypiania na rękach i to że w ogóle poszłam do szkoły, jak Julek miał 6 tygodni i go tak zostawiłam, [biedne dziecko samo jeszcze nie wiedziało co się dzieje a tu nagle mamy nie ma ] (za namową mojej mamy) zamiast zając się dzieckiem. W sumie głupia byłam na początku bo wiedzę jakąś tam miałam ale trochę za bardzo dałam babciom dojść do głosu i moje główne założenia poszły sobie w Na szczęście teraz jestem w domu z Julkiem cały czas i on ma mnie cały czas a ja jego a wszelkie próby ingerowania zostają przeze mnie zakrzyczane lub po prostu udaremnione.
2.Ja też
3. U nas tez ostatnio jedzeniowo- piciowa masakra. Idą górne jedynki przez co Irokez tak krzyczy, że mało z siebie nie wyjdzie.

Cytat:

Mój zasypia przy stole

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:26   #889
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Brumku, ciasto jest dosyć pracochłonne, ale efekt końcowy wyśmienity,więc rób. Co do moich spostrzeżeń to spód piekł mi się zdecydowanie dłużej niż 6 minut (piekarnik moich rodziców nie ma oznaczeń temperatury, tylko 8 poziomów i ciężko go odpowiednio nastawić, więc może dlatego. Przez to też nie wyszedł mi taki bialutki od góry jak na zdjęciu, bo z kolei za mało przykręciłam temperaturę). Jeśli będziesz robiła te wzorki z konfitury, to radziłabym ją rozrzedzić z wodą i przecedzić przez sitko, żeby oddzielić pestki, bo będzie za ciężka i wzorki zatoną. (tak jak u mnie)
AAA i sprawdź wcześniej czy masz taką szeroką blachę, żeby tortownica się zmieściła, bo ja musiałam tż wyganiać na szybko do sklepu.
Oto efekt końcowy- mam nadzieję, że za drugim razem już wyjdzie jak na zdjęciach.(i że Cię nie zniechęciłam )
Zrobie na Agatowy roczek bo wcześniej nie zamierzam jesc słodyczy

Natka ale przeżyie

ja wczoraj po aerobicu wyskoczyłam szybko bez czapki do auta i dziś smarkam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:33   #890
ellika
Rozeznanie

Witam dziewuszki

Dziękuję za wypowiedzi co do planu posiłków, mam już jakiś pogląd na sprawę, spróbuję swój wypracować
Najgorsze, że moja nadal się budzi co 2 h w nocy Tej nocy jeszcze jakaś taka nerwowa była...rzucała się, marudziła, ech...
To już tak długo trwa, że nie pamiętam jak się dobrze śpi, normalnie się przyzwyczaiłam, że jestem wiecznie połamana i głowa mnie boli.
Człowiek to maszyna, przetrwa w każdych warunkach

Karolinka ślicznie gaworzy ba-ba, pa-pa, ma-ma i wszystkie tego kombinacje To chyba zasługa aparacików

dla Helenki za pół roczku
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:34   #891
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam wekendowo

Ja coś nie mam weny do sprzątania. Obrałam ziemniaki, pościerałam kurze, trzeba by jeszcze w łazience uprzątnąć i pranie poprasować, ale zapał gdzieś się podział

Cytat:
Ty mi tu nie pokazuj takich cudów, bo się podniecam
Mojej diecie zdecydowanie nie służą weekendy. Zawsze jest coś do podjedzenia.
Waga na dziś: 5,9kg w dół

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 10:45   #892
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Kurcze ja tez chyba musze kupic dywanmala po panelach sie slizga - lipa jak nie wiem
U nas też panele nam rehabilitantka doradziła dywam albo te puzzle piankowe
Cytat:

Cytat:
1 - Hej! Jakoś raźniej mi się robi, kiedy czytam Twoje posty, takie optymistyczne... Czeka mnie już niedługo powrót do pracy i się trochę boję, jak ja to wszytsko ogarnę... Ale skoro inni dają radę to i ja dam (muszę)
2 - pewnie jeszcze minie ten zezik, ponoć norma jeszcze w takim wieku, abo zez pozorny, który tylko my widzimy
3 - cwaniara, ja tak sprątałam kiedy do pracy chodziłam
1. Napewno dasz rade powiem Ci że tak małe dzieci do końca chyba nie rozumieja że mamy nie ma , przynajmniej mój Krystek tak ma . Ciężej jest nam mamuśkom Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Zosie
2. Mam nadzieje że tak bedzie
3.
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:03   #893
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

(Zna swoje miejsce w szeregu, tak?
)
hehehehehehehe , o ludzie ubawiłam się , dobre dobre

Cytat:
ja tez mam ta oliwkę alterra, a smarujesz jak?? od polowy głowy? i ile trzymasz? z pół h??a ja tez używałam szamponu bez parabenów, sls i znaczna poprawa, a jak mi się skońcvzył i musiałam umyc Dove to włosy takie była ,że nawet odżywki nie musiałam nakładac a kiedys ?? najlepszy szampon, i musowo odzywka, bo włosów nie dało by się rozczesać

Cytat:
Hej!

o matko i córki, dobrze, że nic Ci się nie stało, az strach pomyslec, baran jeden, dobrze,że nic nie jechało, a ogólnie samochód do roboty? oprócz lusterka??

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

no i gapa ze mnie
witam się
pranie zrobione, Nati spi Oliwka bawi się a ja zaraz mykam szykowac obiad, moim oszołomkom robie piers z kurczaka a ja pierwszy raz ( chyba) będę jadła szpinak, juz dawno mi sie chciało, ale nie wiem czy mi posmakuje, (szpinak z makaronem penne i ssuszone pomidory) jak posmakuje, to będę kupowała

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:18   #894
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie polecacie spacerówki?
Planuje kupić taką na wyjazdy- lekka, mało miejsca zajmuje i szybko się składa.( Ale ma dobre koła). ?
Spacerówka z tako...szkoda słów. Nawet jej złożyć nie potrafię.

A. Macie jakiś przepis na zapiekankę ze szpinakiem, makronem, mięsem mielonym? chcę zrobić zapiekankę z resztek a szpinak zaraz się popsuje..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-02-18 o 11:29
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:42   #895
agadus
Wtajemniczenie

co do spacerówki ja mam taka
http://www.google.pl/imgres?q=spacer...ed=0CH0QrQMwDw

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

a co do szpinaku to nie doradzę, sama własnie jem pierwszy raz i sma nie wiem co o tym smaku mysleć, jakis taki... szpinakowy

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:09   #896
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

vaniliova juz patrzylam za dywanem - chyba puzzle mnie taniej wyjda. Dywanu nie chce kupowac, ze wzgledu na to ze jak sie wyprowadze, nie wiem czy w nowym miejscu on mi sie przyda
ciasto jogurtowe w piekarniku, Marys spi, pranie wlasnie skonczylo sie prac, w planach jeszcze jedno ciasto i eksperyment na obiad -papryka faszerowana.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie polecacie spacerówki?
Planuje kupić taką na wyjazdy- lekka, mało miejsca zajmuje i szybko się składa.( Ale ma dobre koła). ?
Spacerówka z tako...szkoda słów. Nawet jej złożyć nie potrafię.

A. Macie jakiś przepis na zapiekankę ze szpinakiem, makronem, mięsem mielonym? chcę zrobić zapiekankę z resztek a szpinak zaraz się popsuje..
Lasagne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i świeżą ricottą
Składniki na 4 porcje:
20 płatów makaronu lasagne
2 opakowania mrożonego szpinaku
2 opakowania ricotty (po 250g)
100g suszonych pomidorów
50g żółtego sera (np. cheddara)
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
sól, biały pieprz
5 łyżek masła
5 łyżek mąki
3 szklanki mleka
oliwa z oliwek
oregano
odrobina gałki muszkatołowej
200g sera mozzarella
Świeża rukola do dekoracji
Przygotowanie:
W dużym garnku rozgrzać oliwę, i zeszklić cebulę. Dodać drobno posiekany czosnek i mrożony szpinak. Kiedy szpinak się rozmrozi, dodać sól, pieprz i oregano. Gotować jeszcze 15 minut, aż masa nieco zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia. Płaty makaronu ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i rozłożyć na ręczniku, żeby przeschły. Można użyć również makaronu, który nie wymaga wstępnego gotowania. Do szpinaku dodać ricottę i posiekane suszone pomidory, całość dokładnie wymieszać. W garnku rozpuścić masło i wsypać mąkę, dokładnie wymieszać i gotować około minuty. Wlać mleko i gotować aż sos zgęstnieje (ok. 15 minut). Doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatową (możemy zostawić odrobinę sosu beszamelowego do dekoracji).
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wylać cienką warstwę sosu beszamelowego i układać: płaty makaronu, masę szpinakowo-serową z suszonym pomidorami, sos beszamelowy, ostatnią warstwę posypać rozdrobnionym serem mozzarella i zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut. Udekorować danie świeżą rukolą i sosem beszamelowym.

SZPINAKOWE KIESZONKI
Składniki:
- opakowanie mrożonego szpinaku (najlepiej z Biedronki)
- opakowanie ciasta francuskiego (jak wyżej [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Frunia/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG])
- czosnek
- cebula
- ser feta
- serek topiony śmietankowy

Cebulę poszatkować i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać szpinak, 7 posiekanych ząbków czosnku i sól (nawet łyżkę, bo szpinak nie chłonie soli). Kiedy szpinak się rozmrozi trzymać na ogniu do momentu aż odparuje nadmiar wody.
Gdy szpinak ostygnie dodać ser feta i serek topiony i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Płat ciasta francuskikego podzielic na 6 części i na srodek nakładać masę szpinakową. Ciasto zaklejać na kształt pierożka/kieszonki.
Piec 10 moniu w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
SMACZNEGO [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Frunia/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:15   #897
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ja tez mam ta oliwkę alterra, a smarujesz jak?? od polowy głowy? i ile trzymasz? z pół h??a ja tez używałam szamponu bez parabenów, sls i znaczna poprawa, a jak mi się skońcvzył i musiałam umyc Dove to włosy takie była ,że nawet odżywki nie musiałam nakładac a kiedys ?? najlepszy szampon, i musowo odzywka, bo włosów nie dało by się rozczesać

z reguły smaruję na noc, a rano dopiero myję włosy
nakładam na prawie całe, w skórę głowy nie wsmarowuję bo boję się, że mogę dostać łupieżu

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:27   #898
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej ja na chwile
Czy Wasze Maluszki jak słyszą muzykę to się bujają? Bo moje tak
Stary 2012-02-18, 12:55   #899
Lili 83
Zakorzenienie

Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 12:57   #900
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Jacieee nie masz ochoty pochwalić się nową figurą?6 kg to niezły wynik

u nas dzień jak codzień
śnieg topnieje, bałwan wygląda jak po wojnie-głowę stracił
dzieci zakatarzone i furczą strasznie...

ale jest weekend więc mąż wczesniej wróci do domku i nie bedziemy samotni

miłego weekendu życzę dziewczęta

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości