Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 21:06   #841
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Zaneta u nas tez obiadowe strajki. Ani moich ani ze słoika, nie chce no ale ja sie nie przejmuje robie jej mleko i tyle.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:11   #842
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Hellołłł Widac, że weekend już, bo i na forum cisza
Scio moja strajk głodowy miała na mleczko, wszystko inne jadła. Ale już mleczko wróciło do łask.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:13   #843
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Sweet a to rozumiem, że z mężem już ok ? Jak mąz nie bedzie chciał tiramisu podam Ci adres :P

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Youyou dama nadal pięknie je ? bo u mnie znowu strajki
zanetka.....dobrze to chyba za duzo powiedziane...jeszcze duuuuzo pracy przed nami czas pokaze......

co dotiramisu to chyba milion razy wolalabym Twoje...bo ze mnie kucharka do

wy o strajkach a ja wam napisze ze dzis Igi jadl pierwszy raz rybke
tzn sloiczek bobovity
(chcialam przetestowac czy podejdzie za nim sama zrobie rybke) cukinia z łososiem i ziemniaczkami....noi
nie tylko troche zwymiotowal ale i pol dnia mu sie ta ryba odbijalo...chyba brzuszek go bolal bo plakal bardzo....
aj chyab rybki nie bedzie jadl (ja tez nei lubie ryb)
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:14   #844
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Aniu prosze przepis (ale w zamian za ruskie )
dziękuję Ci dobra kobieto
A ruskie: farsz (na oko niestety bo ja w większości tak robię ) twaróg półtłusty i ugotowane ziemniaki w proporcji 1:1, podsmażona cebulka (1-2 sztuki), sól i pieprz - doprawić do smaku.
A ciasto baaardzo proste: 3 szklanki mąki, szklanka gorącej wody - ważne że gorącej do dużo lepiej się wyrabia i po ugotowaniu wychodzi bardzo delikatne. Jajka nie dodaję bo ciasto robi się twardsze. Po wyrobieniu ciasta odcinam część i wałkuję, a reszta czeka na swoją kolej - wkładam je do woreczka foliowego - wtedy nie wystygnie i nie wysycha, jest mięciutkie, dobrze się wałkuje i klei.
Ciasto bez soli więc gotuję w osolonej wodzie.

Cytat:
Napisane przez moniaczek212 Pokaż wiadomość
A gdzie mozna znaleść lekture tegowątku??
od początku poczytaj po prostu
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Aania, Adasiu wszystkiego najlepszego 8-miesięczniaku!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:20   #845
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki.
Nie ma mnie bo nie mam czasu. Może jestem źle zorganizowana- nie wiem. Generalnie wolę posiedzieć z Filipem. A tak albo nadrabiam w biegu a potem nie mam czasu napisać i tak się odkłada. Mam nadzieje, że rozumiecie

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:22   #846
madziaranew
Rozeznanie

Witam!
Jestem I podczytuje , ale weny brak. Wy jestescie tak zrzyte , ja jakosnie moge zatrybic. Sophie ma katarek , przez moja glupote , ostatnia noc tragedia , zobaczymy jak dzis bedzie , narazie niezaczyna sie ciekawie Bo co chwile sie budzi
Uciekam w krzaki!
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:25   #847
marzena_S
Zadomowienie

Zaneta, co do różnic, to na aukcji w której kupowałam było napisane:
Nowe rozwiązania w PEPP 2012
-Nowe rozwiązanie podnóżka, który można zamienić na bardzo użyteczny stopień
-Okienko w daszku pomagające w obserwacji dziecka
-Zwiększony koszyk na zakupy
-Ulepszony hamulec
No i nowe kolory, ale to nie są jakieś wielkie zmiany, więc myślę że warto ten poprzedni model kupić.
Stary 2012-02-17, 21:26   #848
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Youyou dama nadal pięknie je ? bo u mnie znowu strajki

u nas - tfu tfu- teraz je dobrze i o dziwo chce tylko moje.. wczoraj byliśmy u teściów i wzięłam jej słoiczek jakiś to zęby zaciskała i nie chciała nic zjeść aż musiałam jej mleko zrobić..
ale jak Ci już pisałam przetrzymuję ją przed obiadem , je śniadanie o 8 (180ml kaszki na gęsto łyżeczką) i potem dopiero po 14 obiad

Wydaje mi się że Lila nie znosi grudek w zupce. nie chce jej się gryźć, a przecież umie, bo sama ładnie zjada chrupki czy chlebek, czy ziemniaka.
W zupce coś jej nie pasuje i na razie jej miksuje na dość drobne kawałki, daję jej czas, wolę żeby zjadła takie niż wcale.

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-02-17 o 21:28
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:36   #849
zanka205
Zakorzenienie

wiecie co, od jakiegoś miesiąca używam szamponu i odżywki Alterra (są bez silikonów) z Rossmana, do tego olejuję włosy olejem Alterra i widzę, że moje włosy są w coraz lepszym stanie
takie mięsiste, gęstsze, miękkie, gładki i błyszczące, no i co najważniejsze wypadanie zmniejszyło się prawie do zera, a wcześniej leciały aż się bałam że wyłysieję
więc zdecydowanie polecam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:42   #850
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci śpią z lekko otwartymi oczkami ????? Bo moja dzisiaj za każdym razem tak śpi Czy mam się niepokoić ?
moje nie ale ja spie z otwartymi oczami. Czesto ludzie mysla, ze nie spie i gadaja do mnie. Ja mam teorie, ze mam za duze oczy i powieki mi sie nie domykaja ale chyba to nic groznego

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dziękuję Ci dobra kobieto
A ruskie: farsz (na oko niestety bo ja w większości tak robię ) twaróg półtłusty i ugotowane ziemniaki w proporcji 1:1, podsmażona cebulka (1-2 sztuki), sól i pieprz - doprawić do smaku.
A ciasto baaardzo proste: 3 szklanki mąki, szklanka gorącej wody - ważne że gorącej do dużo lepiej się wyrabia i po ugotowaniu wychodzi bardzo delikatne. Jajka nie dodaję bo ciasto robi się twardsze. Po wyrobieniu ciasta odcinam część i wałkuję, a reszta czeka na swoją kolej - wkładam je do woreczka foliowego - wtedy nie wystygnie i nie wysycha, jest mięciutkie, dobrze się wałkuje i klei.
Ciasto bez soli więc gotuję w osolonej wodzie.

od początku poczytaj po prostu

o masz patent jak moj TZ. Tez ciasto do woreczka foliowego. A jak cos zostanie, to wyciska kulka i na tluszcz i sa fajne placuszki

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
u nas - tfu tfu- teraz je dobrze i o dziwo chce tylko moje.. wczoraj byliśmy u teściów i wzięłam jej słoiczek jakiś to zęby zaciskała i nie chciała nic zjeść aż musiałam jej mleko zrobić..
ale jak Ci już pisałam przetrzymuję ją przed obiadem , je śniadanie o 8 (180ml kaszki na gęsto łyżeczką) i potem dopiero po 14 obiad

Wydaje mi się że Lila nie znosi grudek w zupce. nie chce jej się gryźć, a przecież umie, bo sama ładnie zjada chrupki czy chlebek, czy ziemniaka.
W zupce coś jej nie pasuje i na razie jej miksuje na dość drobne kawałki, daję jej czas, wolę żeby zjadła takie niż wcale.
no to nasze dzieci sie zmowily. Moj ma dokladnie to samo. Baa nawet z jablkiem sobie radzi a zupka wypycha jezykiem wszytskie grudki
Stary 2012-02-17, 21:42   #851
83monia
Zakorzenienie

bylam dzis na spacerze spacerowka-parasolka i dla kingi bylo to takie ciekawe ze nie zasnela wcale, a chodzilismy godzine. za to teraz juz spi od godziny.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 21:46   #852
zanka205
Zakorzenienie

Brunetko Lena tak nie śpi, ale Filipowi się zdarzalo i zdarza, czasem właśnie zastanawialam się czy śpi czy się przebudził i podgląda
za to Lena prawie zawsze śpi z otwartą buzią i pokazuje górne jedynki

Stary 2012-02-17, 21:57   #853
Natka_
Zakorzenienie

Hej!

Lecę nadrabiać, ale zanim pójdę muszę się pożalić
Jechałam na zakupy, z naprzeciwka jechał tir, z którego spadł śnieg z lodem wprost na moje auto, taka ilość i taki huk, że straciłam panowanie nad kierownicą i komletnie widoczność, całe szczęście nie jechało nic za nim, bo tak to chyba było by po mnie. Debil się nawet nie zatrzymał, a mi urwało obudowę z lusterka i tablicę rejestracyjną z przodu
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 22:15   #854
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
no to nasze dzieci sie zmowily. Moj ma dokladnie to samo. Baa nawet z jablkiem sobie radzi a zupka wypycha jezykiem wszytskie grudki
no właśnie Lila jak tylko poczuje coś w zupce większego to od razu zaczyna się wypychanie językiem grymaszenie itd

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej!

Jechałam na zakupy, z naprzeciwka jechał tir, z którego spadł śnieg z lodem wprost na moje auto, taka ilość i taki huk, że straciłam panowanie nad kierownicą i komletnie widoczność, całe szczęście nie jechało nic za nim, bo tak to chyba było by po mnie. Debil się nawet nie zatrzymał, a mi urwało obudowę z lusterka i tablicę rejestracyjną z przodu

o kurcze biedactwo współczuję to się najadłaś strachu
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 22:48   #855
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

ja mam zelmera i ciągnie jak stara ulicznica
Mowilam Ci juz ze Cie kocham?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A propos - ktoś mi wczoraj pod Auchan zderzak zniszczył Tylny. Wychodzę z zakupów, pakuję wózek, patrzę kątem oka, a tam wielkie pęknięcie i nawet ukruszone kawałki. Ręce oapadają na takie coś, bo człowiek jest kompletnie bezsilny i cierpi zupełnie nie ze swojej winy...
to po porodzie ustępuje. Przynajmniej trochę.

Wow! I ona tak sama? Moje maleństwo jeszcze nigdy w życiu nie siedziało Próbuje ale go cofam do parteru
A nie maja tam kamer przemyslowych? moze by sie udalo namierzyc winowajce...

Siedzi sama ale najpierw musze ja posadzic...

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Była rozmowa o anty- u nas królują plastry plus jako dodatkowe zabezpieczenie baloniki . Z czystym sumieniem mogę Evrę polecić.
A ja wszczepilam sobie implant pod skore i jestem bardzo zadowolona...

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci śpią z lekko otwartymi oczkami ????? Bo moja dzisiaj za każdym razem tak śpi Czy mam się niepokoić ?
Moja ostatnio w wozku na spacerze spala z jednym wpolotwartym, smialam sie ze podziwia krajobraz co by nic nie stracic ze spaceru...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

melduje się że żyję, podczytuję, ale weny cuś brak..
hej mamusko !!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki.
Nie ma mnie bo nie mam czasu. Może jestem źle zorganizowana- nie wiem. Generalnie wolę posiedzieć z Filipem. A tak albo nadrabiam w biegu a potem nie mam czasu napisać i tak się odkłada. Mam nadzieje, że rozumiecie
Rozumiemy

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam!
Jestem I podczytuje , ale weny brak. Wy jestescie tak zrzyte , ja jakosnie moge zatrybic. Sophie ma katarek , przez moja glupote , ostatnia noc tragedia , zobaczymy jak dzis bedzie , narazie niezaczyna sie ciekawie Bo co chwile sie budzi
Uciekam w krzaki!
Nastepna co w krzakach. Shira chyba Ci pomoge z ta helga
Biedna Sophie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
wiecie co, od jakiegoś miesiąca używam szamponu i odżywki Alterra (są bez silikonów) z Rossmana, do tego olejuję włosy olejem Alterra i widzę, że moje włosy są w coraz lepszym stanie
takie mięsiste, gęstsze, miękkie, gładki i błyszczące, no i co najważniejsze wypadanie zmniejszyło się prawie do zera, a wcześniej leciały aż się bałam że wyłysieję
więc zdecydowanie polecam
Ktos Ci placi za reklame?
za poprawe stanu wloskow, u mnie jak tak dalej bedzie to lysa zostane...

Cytat:
Hej!

ojej dobrze ze Wam nic sie nie stalo. Domek byl z Toba?

Nie zacytowalo mi wszystkiego.... dlatego napisze zbiorowo: Wiki dziekuje cioteczkom za mile slowa i pochwaly
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 22:52   #856
Natka_
Zakorzenienie

Niestety teraz coraz mniej czasu mam w ciągu dnia, bo Domek wymaga więcej uwagi. Muszę mieć go na oku, bo jest już wszędzie...

Dziękujemy z komplementy

W niedzielę znowu szykuje mi się wyjazd na narty
Ale jadę sama ze znajomymi, Domcio do mojej memy a mąż będzie się uczył bo ma jakieś egzaminy.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Kurka....chyba mam zatkany kanalik i najgorsze że boli. TŻ już wrócił (dziś wcześniej) to mu kazałam rozmasować. To nie uwierzycie co Adaś zrobił - siedział mi na kolanach, jak zobaczył co tata robi, to złapał go za palec i odciągnął rękę, ze spojrzeniem "nie ruszaj, to moje!". Trzy razy tak, siadłam ze śmiechu
Uuu bidulka
A Adaś broni mamusi, a co!

Cytat:
ja mam zelmera i ciągnie jak stara ulicznica

Cytat:
a tak na marginesie mówie wczoraj tż-wi kochanie kup żonce pączusia wypasionego z czekoladą na górze śmietaną w środku mam ochotę zgrzeszyć ten odpisuje "jasne" przychodzi do domu ja się rzucam na jego torbę z zakupami jak pies na kość pytam gdzie MÓJ PĄCZEK???? a ten nie było ale spoko kochanie kupiłem ci MAKRELE WĘDZONA myślałam, że mu przegryzę aortę

Shira pękam! Jesteś niemożliwa

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cały czas myślę o małym Kubusiu, mam nadzieję, że już jest po... Jak wczoraj usłyszałam, jak to wygląda, to zamarłam rozcinają klatkę, wyciągają serduszko, naklejają łatkę i siup serducho do środka
Podobno miał być na czczo od 2 w nocy, jeśli by się darł o jedzenie, miał dostać uspokajacze, straszne to dla mnie, znowu wczoraj popłakałam do słuchawki, a koleżanka po drugiej stronie to samo. Słaby ze mnie pocieszacz. Powinni ich z tydzień potrzymać i do domu, mam nadzieję, że dłużej nie będą się męczyć.
dobrze, że już po wszystkim. Biedny maluszek i jego mamusia

Cytat:
Żyjemy! Chociaż mało brakowało
Byliśmy na spacerze, a śnieg sypie jak szalony i takie zaspy, że aż mi się momentami płakać chciało, bo nawet po chodniku nie dało się przebić wózkiem Albo chociaż rysować boki durnie zaparkowanych samochodów
A propos - ktoś mi wczoraj pod Auchan zderzak zniszczył Tylny. Wychodzę z zakupów, pakuję wózek, patrzę kątem oka, a tam wielkie pęknięcie i nawet ukruszone kawałki. Ręce oapadają na takie coś, bo człowiek jest kompletnie bezsilny i cierpi zupełnie nie ze swojej winy...
Co za ludzie

Cytat:
dziewczyny potrzebuję kupić odkurzać, jakiś nie drogi ale mocny
mamy odkurzać tak słaby że nie chce nic wciągać
polecicie coś?
Ja mam Rowente Silence Force Compact i jeste baaardzo zadowolona Także polecam.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Nikodem dalej jak było,ale za to Nadinka się chyba zaraziła,wieczorem jedziemy do doktora ją osłuchać
Zdrówka dla Was boroczki

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
moja Nati juz przy łózeczku jak jest to stoi, a jak jest w łóżeczku to tez łapie się szczebelek i podciąga i najpierw na kolana później na nóżki, ale przy łózku długo nie postoi bo nie ma się czego złapać
dla zdolniachy.

Cytat:
przybywam pochwalić się, że waga w końcu drgnęła
i wskazała dziś 52,9 kg

a moja wielka córka waży równe 7 kg
Więc dla Mamusi i dla córeczki

Nataszka jak się czujecie?

Stronczek ślicznie siedzi Wikusia
Czegoś mi napewno niezacytowało

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-02-17 o 22:53
Stary 2012-02-17, 22:52   #857
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!

O jejku... Współczuję, nawet sobie nie wyobrażam jak musiałaś się przestraszyć

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 22:54   #858
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ktos Ci placi za reklame?
za poprawe stanu wloskow, u mnie jak tak dalej bedzie to lysa zostane...

niestety nie
na wizażu polecano te produkty, a że są tanie i dostępne u mnie to kupiłam

Stary 2012-02-17, 23:07   #859
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

dobry wieczór bąbelki
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
C
Sny też gorsze: romans z doradcą ubezpieczeniowym oraz III wojna światowa ale tylko w Poznaniu, na stadionie. W ogóle to nigdy nie byłam w Poznaniu.
Fakt, że w moim śnie "wracając z wojny" złapała Nas policja za "niemanie" pasów, pominę . Na szczęście jednym z gliniarzy był mój kolega

Spanie na raty nie służy mojemu zdrowiu psychicznemu

Miłego dnia

w sumie na scenariusz sie nadają te sny
Cytat:
Pokaze Wam jak Wiki dzis rano ładnie sama siedziala

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
hello!
Mykam, bo młode się obudziło.
Wkurzyła mnie kuzynka dziś, pisze ,,czemu się nie odzywasz itp, nie ładnie, nie ładnie itp - boże nienawidzę czegoś takiego, tym bardziej, że sama się nie odzywa nigdy. Dziecinada. I na koniec dodała, przyjedz, pójdziemy na ostatki na dyskotekę. Dodam, że to matka, ta, co ostrzygła dziecku włosy na irokeza ( wiecie która )
Marinka a Ty wogóle lubisz tą kuzynkę? w dobrych stosunkach żyjecie?
Ty lepiej nigdzie z nią nie jedź bo ona jakaś szalona(wnioskuje po tej fryzurze dziecka)
Cytat:
:
a tak na marginesie mówie wczoraj tż-wi kochanie kup żonce pączusia wypasionego z czekoladą na górze śmietaną w środku mam ochotę zgrzeszyć ten odpisuje "jasne" przychodzi do domu ja się rzucam na jego torbę z zakupami jak pies na kość pytam gdzie MÓJ PĄCZEK???? a ten nie było ale spoko kochanie kupiłem ci MAKRELE WĘDZONA myślałam, że mu przegryzę aortę
makrela też TŁUSTA
wiec na TŁUSTY CZWARTEK jak znalazł

Cytat:
Żyjemy! Chociaż mało brakowało
Byliśmy na spacerze, a śnieg sypie jak szalony i takie zaspy, że aż mi się momentami płakać chciało, bo nawet po chodniku nie dało się przebić wózkiem Albo chociaż rysować boki durnie zaparkowanych samochodów
Oj tak
my też w pewnych miejscach jedziemy na crossie 2 kołowym
oo tego delikwenta jak bym dorwała to

Cytat:
Jak byłam u okulisty, to jedna babeczka opowiadała, że ich pracownik ma córkę która ma też 6 miesięcy i wiecie co ? MA JUŻ 8 ZĘBÓW !!
WTF

Cytat:
Hej!

pewnie strachu sie najadłas
ellika Jaś je co 3 godziny tylko UU(on jeszce nie ma pól roczku)
i ja pracuje tylko póki co te 2-3 godziny
po tym czasie pędze do domu bo pełna mleka jestem

Sciogratuluje spadku wagi
Żanetkocały czas mam pisać i zapominam
jestem zachwycona jak Emi się rozwija
z tego co piszesz mój Jasiu jest jeszcze laaaaata świetlne za nią
a kosi kosi i papa-to musi cudownie wyglądać
wodaqua trzymam kciuki za maleństwo po operacji
pierogi nie śmiejcie się ale jeszcze nigdy nie robiłam
z lenistwa dla mnie to za duzo pracy, bałaganu

u nas całkiem fajnie
Jas dobrze się z babcią dogaduje
zawsze z uśmiechem ją wita
mi mama troszke działa na nerwy
ale tylko troszkę,pozatym bardzo się stara

a w pracy to się czuję jak na urlopie
i choć to tylko 2,3 godziny pedze po tym z utesknieniem do Dzonego
a on wyciaga do mnie rączki
ciesze sie ze wróciłam do pracy

pochwaliłabym Jasia że jest ostatnio meeeega pogodny
ale tego nie zrobie bo to zawsze źle się konczy

miłej nocki
Stary 2012-02-17, 23:14   #860
Kajool
Zadomowienie

o telik sie zameldowal wieczorowa pora ale co z brumkiem?? :P
Stary 2012-02-17, 23:16   #861
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
ojej dobrze ze Wam nic sie nie stalo. Domek byl z Toba?
Nie, całe szczęście jechałam dzisiaj sama...
Stary 2012-02-17, 23:20   #862
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
no własnie Brumku-wyłaś z krzaków już nas nakryto
Kajoolku a jak u Ciebie atmosfera w pracy?
p.s pytałas wczeniej o szkołę
miałam na mysli mój kurs hiszp.
Stary 2012-02-17, 23:20   #863
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Stronczek ślicznie siedzi Wikusia

Teliczku dziekujemy za

Cytat:
Na Brumka to jeszcze za wczesnie...
Stary 2012-02-17, 23:21   #864
Natka_
Zakorzenienie

Madziulki mi niezacytowało. Boooziu kochana, ale się musiałaś wystraszyć jak Tż zemdlał Korzonki to pieroństwo, mojemu tacie też często doskwierają

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
u nas całkiem fajnie
Jas dobrze się z babcią dogaduje
zawsze z uśmiechem ją wita
mi mama troszke działa na nerwy
ale tylko troszkę,pozatym bardzo się stara

a w pracy to się czuję jak na urlopie
i choć to tylko 2,3 godziny pedze po tym z utesknieniem do Dzonego
a on wyciaga do mnie rączki
ciesze sie ze wróciłam do pracy

pochwaliłabym Jasia że jest ostatnio meeeega pogodny
ale tego nie zrobie bo to zawsze źle się konczy

miłej nocki
Mamusia zadowolona to i Dzony szczęścliwy
Stary 2012-02-17, 23:22   #865
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Nie, całe szczęście jechałam dzisiaj sama...
To naprawde szczescie... bo nie daj Boze by sie cos stalo...
Stary 2012-02-17, 23:25   #866
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
To naprawde szczescie... bo nie daj Boze by sie cos stalo...
Nawet nie chcę tak myśleć
Stary 2012-02-17, 23:47   #867
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

brumeczku zdecydowałaś już co podasz na 1 posiłek Tymkowi?
bo znalazłam dziś same brokułki i tak pomyślałam o was
Stary 2012-02-17, 23:48   #868
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
no własnie Brumku-wyłaś z krzaków już nas nakryto
Cytat:
Na Brumka to jeszcze za wczesnie...
Jestem

Moje kochane

Nadrabiam od kilkunastu minut, a wcześniej utonęłam w wybieraniu lodówki
Wymyśliłam sobie że czas na nową lodówkę, bo tej nie lubię. No i zaczęłam przeglądać ceneo i różne opinie. I głupia jestem. Chyba Liebherr albo Gorenje. Przy czym Gorenje dużo bardziej z wyglądu mi sie podobają, za to mało opinii o nich jest. Polecacie coś?
Ograniczeniem jest to, że u mnie wąskie miejsce na lodówkę jest i może mieć ona max 56 cm
Stary 2012-02-17, 23:54   #869
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

my mamy samsunga
i nieee polecam
ale rodzice mają już wiele lat liebherra i dobrze funkcjonuje

dobra zmykam spać bo ledwo widze na oczy
Stary 2012-02-17, 23:55   #870
marzena_S
Zadomowienie

Nerola, o matko już 9 miesięcy, to za chwilę roczek będziemy świętować- wszystkiego najlepszego dla Izy!

Scio, dla dużej Agatki ogromny buziak!

Patik, mam nadzieję, że to chwilowy kryzys.
Dla chorowitków dużo zdrowia: Hania Natszki, rysiki.

Monia, Artur jest obłędny!

Brumek, a co wolałabyś żeby Ci cycki eksplodowały z nadmiaru mleka? Ja patrząc na swoje, ma wrażenie że one mają swój rozum i doskonale wiedzą jak sobie w takich sytuacjach poradzić. Tymkowi wróci apetyt to i produkcja się zwiększy. Na pocieszenie powiem, że też się tym przejmowałam jak Hania robiła głodówki przy wychodzeniu dolnych jedynek, ale teraz się już nie martwię.
Współczuję sytuacji ze zderzakiem. (tym od samochodu)

Stronczek, 6 dni szybko zleci. Przynajmniej z tż zatęsknicie za sobą. Pięknie Wiki siedzi.

Bella, ale zdolniachy z Twoich Balbin.

Natka, widać, że Domek zadowolony z perspektywy wyjścia na dwór. I jaką fajną czapę ma- mały krasnoludek.

Madziulka, niech rodzinka się kuruje i szybko wraca do zdrowia.

Zapaleczka, trzymam kciuki za udane Chrziny.

Oliweczka, skąd ja znam tą pozę. Cudny Tofik.

Shira, a może pediatra tak jak i my uwielbia Twoje poczucie humoru i nie wyobraża spotykać się z Wami rzadziej niż co 2 tyg. Co do pączka to aż się ciśnie na usta tekst piosenki: "jedzą rybę, jedzą rybę, makreli smak, to miłości znak"- pewnie dlatego padło na makrelę.

Wodaqua, nie zdążyłam trzymać kciuków, ale bardzo się cieszę, że Kubuś już po operacji i ma się dobrze. Jego rodzicom na pewno ogromnie ulżyło, niech się teraz wszystko pięknie zagoi.

Natka, o matko, co za świnia z tego kierowcy, że nawet nie raczył się zatrzymać! Nie mówiąc o tym, że za nieodśnieżony samochód, który stwarza właśnie takie zagrożenie na drodze dostaje się mandat. Niestety kierowcy tirów często są chamscy. Jeżdżą pasami szybkiego ruchu, zamiast trzymać się prawej strony, przekraczają środek jezdni wjeżdżając na przeciwny pas ruchu bo przecież osobówka i tak im ustąpi, wyprzedzają na trzeciego... Ostatnio jadąc nocą przy ciężkich warunkach jechaliśmy wolno (czyt przepisowo ) to nam jeden taki mądry zaczął świecić długimi światłami, bo nie mógł nas wyprzedzić.. No szkoda gadać.

Uff nadrobiłam. Lecę spać, bo coś głowa mi pęka. Jutro idę wykorzystać swój walentynkowy prezent- kosmetyczkę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości