|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Zaneta u nas tez obiadowe strajki. Ani moich ani ze słoika, nie chce
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Hellołłł Widac, że weekend już, bo i na forum cisza
![]() Scio moja strajk głodowy miała na mleczko, wszystko inne jadła. Ale już mleczko wróciło do łask. |
|
|
|
#843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co dotiramisu to chyba milion razy wolalabym Twoje...bo ze mnie kucharka do wy o strajkach a ja wam napisze ze dzis Igi jadl pierwszy raz rybke tzn sloiczek bobovity (chcialam przetestowac czy podejdzie za nim sama zrobie rybke) cukinia z łososiem i ziemniaczkami....noi nie tylko troche zwymiotowal ale i pol dnia mu sie ta ryba odbijalo...chyba brzuszek go bolal bo plakal bardzo.... aj chyab rybki nie bedzie jadl (ja tez nei lubie ryb)
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Ci dobra kobieto
A ruskie: farsz (na oko niestety bo ja w większości tak robię ) twaróg półtłusty i ugotowane ziemniaki w proporcji 1:1, podsmażona cebulka (1-2 sztuki), sól i pieprz - doprawić do smaku. A ciasto baaardzo proste: 3 szklanki mąki, szklanka gorącej wody - ważne że gorącej do dużo lepiej się wyrabia i po ugotowaniu wychodzi bardzo delikatne. Jajka nie dodaję bo ciasto robi się twardsze. Po wyrobieniu ciasta odcinam część i wałkuję, a reszta czeka na swoją kolej - wkładam je do woreczka foliowego - wtedy nie wystygnie i nie wysycha, jest mięciutkie, dobrze się wałkuje i klei. Ciasto bez soli więc gotuję w osolonej wodzie. od początku poczytaj po prostu
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki.
Nie ma mnie bo nie mam czasu. Może jestem źle zorganizowana- nie wiem. Generalnie wolę posiedzieć z Filipem
|
#846 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Jestem I podczytuje , ale weny brak. Wy jestescie tak zrzyte , ja jakosnie moge zatrybic. Sophie ma katarek , przez moja glupote , ostatnia noc tragedia , zobaczymy jak dzis bedzie , narazie niezaczyna sie ciekawie Bo co chwile sie budzi![]() Uciekam w krzaki! |
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta, co do różnic, to na aukcji w której kupowałam było napisane:
Nowe rozwiązania w PEPP 2012 -Nowe rozwiązanie podnóżka, który można zamienić na bardzo użyteczny stopień -Okienko w daszku pomagające w obserwacji dziecka -Zwiększony koszyk na zakupy -Ulepszony hamulec No i nowe kolory, ale to nie są jakieś wielkie zmiany, więc myślę że warto ten poprzedni model kupić. |
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
u nas - tfu tfu- teraz je dobrze i o dziwo chce tylko moje.. wczoraj byliśmy u teściów i wzięłam jej słoiczek jakiś to zęby zaciskała i nie chciała nic zjeść aż musiałam jej mleko zrobić..ale jak Ci już pisałam przetrzymuję ją przed obiadem , je śniadanie o 8 (180ml kaszki na gęsto łyżeczką) i potem dopiero po 14 obiad Wydaje mi się że Lila nie znosi grudek w zupce. nie chce jej się gryźć, a przecież umie, bo sama ładnie zjada chrupki czy chlebek, czy ziemniaka. W zupce coś jej nie pasuje i na razie jej miksuje na dość drobne kawałki, daję jej czas, wolę żeby zjadła takie niż wcale.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-17 o 21:28 |
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, od jakiegoś miesiąca używam szamponu i odżywki Alterra (są bez silikonów) z Rossmana, do tego olejuję włosy olejem Alterra i widzę, że moje włosy są w coraz lepszym stanie
takie mięsiste, gęstsze, miękkie, gładki i błyszczące, no i co najważniejsze wypadanie zmniejszyło się prawie do zera, a wcześniej leciały aż się bałam że wyłysieję więc zdecydowanie polecam
|
#850 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
bylam dzis na spacerze spacerowka-parasolka i dla kingi bylo to takie ciekawe ze nie zasnela wcale, a chodzilismy godzine. za to teraz juz spi od godziny.
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko Lena tak nie śpi, ale Filipowi się zdarzalo i zdarza, czasem właśnie zastanawialam się czy śpi czy się przebudził i podgląda
za to Lena prawie zawsze śpi z otwartą buzią i pokazuje górne jedynki
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Lecę nadrabiać, ale zanim pójdę muszę się pożalić ![]() Jechałam na zakupy, z naprzeciwka jechał tir, z którego spadł śnieg z lodem wprost na moje auto, taka ilość i taki huk, że straciłam panowanie nad kierownicą i komletnie widoczność, całe szczęście nie jechało nic za nim, bo tak to chyba było by po mnie. Debil się nawet nie zatrzymał, a mi urwało obudowę z lusterka i tablicę rejestracyjną z przodu
|
|
|
|
#854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o kurcze biedactwo współczuję to się najadłaś strachu
|
|
#855 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Mowilam Ci juz ze Cie kocham?
Cytat:
Siedzi sama ale najpierw musze ja posadzic... Cytat:
Cytat:
hej mamusko !! Cytat:
Cytat:
Biedna Sophie Cytat:
za poprawe stanu wloskow, u mnie jak tak dalej bedzie to lysa zostane...Cytat:
Nie zacytowalo mi wszystkiego.... |
|||||||
|
|
|
#856 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Niestety teraz coraz mniej czasu mam w ciągu dnia, bo Domek wymaga więcej uwagi. Muszę mieć go na oku, bo jest już wszędzie...
Dziękujemy z komplementy W niedzielę znowu szykuje mi się wyjazd na narty Ale jadę sama ze znajomymi, Domcio do mojej memy a mąż będzie się uczył bo ma jakieś egzaminy. Cytat:
A Adaś broni mamusi, a co! ![]() Cytat:
Shira pękam! ![]() Cytat:
dobrze, że już po wszystkim. Biedny maluszek i jego mamusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Także polecam.Cytat:
Cytat:
dla zdolniachy.Cytat:
dla Mamusi i dla córeczki ![]() Nataszka jak się czujecie? Stronczek ślicznie siedzi Wikusia ![]() Czegoś mi napewno niezacytowało
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-02-17 o 22:53 |
||||||||
|
|
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na wizażu polecano te produkty, a że są tanie i dostępne u mnie to kupiłam
|
|
#859 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór bąbelki
Cytat:
![]() w sumie na scenariusz sie nadają te sny ![]() Cytat:
Ty lepiej nigdzie z nią nie jedź bo ona jakaś szalona(wnioskuje po tej fryzurze dziecka) Cytat:
wiec na TŁUSTY CZWARTEK jak znalazł Cytat:
my też w pewnych miejscach jedziemy na crossie 2 kołowym oo tego delikwenta jak bym dorwała to ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pewnie strachu sie najadłas ellika Jaś je co 3 godziny tylko UU(on jeszce nie ma pól roczku) i ja pracuje tylko póki co te 2-3 godziny po tym czasie pędze do domu bo pełna mleka jestem Sciogratuluje spadku wagi ![]() Żanetkocały czas mam pisać i zapominam jestem zachwycona jak Emi się rozwija z tego co piszesz mój Jasiu jest jeszcze laaaaata świetlne za nią a kosi kosi i papa-to musi cudownie wyglądać wodaqua trzymam kciuki za maleństwo po operacji pierogi nie śmiejcie się ale jeszcze nigdy nie robiłam z lenistwa dla mnie to za duzo pracy, bałaganu u nas całkiem fajnie Jas dobrze się z babcią dogaduje zawsze z uśmiechem ją wita mi mama troszke działa na nerwy ale tylko troszkę,pozatym bardzo się stara a w pracy to się czuję jak na urlopie ![]() i choć to tylko 2,3 godziny pedze po tym z utesknieniem do Dzonego a on wyciaga do mnie rączki ciesze sie ze wróciłam do pracy pochwaliłabym Jasia że jest ostatnio meeeega pogodny ale tego nie zrobie bo to zawsze źle się konczy ![]() miłej nocki
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
o telik sie zameldowal wieczorowa pora ale co z brumkiem?? :P
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#862 |
|
Wtajemniczenie
|
no własnie Brumku-wyłaś z krzaków już nas nakryto
![]() Kajoolku a jak u Ciebie atmosfera w pracy? p.s pytałas wczeniej o szkołę miałam na mysli mój kurs hiszp.
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
Teliczku dziekujemy za ![]() Na Brumka to jeszcze za wczesnie...
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziulki mi niezacytowało. Boooziu kochana, ale się musiałaś wystraszyć jak Tż zemdlał
Korzonki to pieroństwo, mojemu tacie też często doskwierają ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
To naprawde szczescie... bo nie daj Boze by sie cos stalo...
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
brumeczku zdecydowałaś już co podasz na 1 posiłek Tymkowi?
bo znalazłam dziś same brokułki i tak pomyślałam o was
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Moje kochane Nadrabiam od kilkunastu minut, a wcześniej utonęłam w wybieraniu lodówki ![]() Wymyśliłam sobie że czas na nową lodówkę, bo tej nie lubię. No i zaczęłam przeglądać ceneo i różne opinie. I głupia jestem. Chyba Liebherr albo Gorenje. Przy czym Gorenje dużo bardziej z wyglądu mi sie podobają, za to mało opinii o nich jest. Polecacie coś? Ograniczeniem jest to, że u mnie wąskie miejsce na lodówkę jest i może mieć ona max 56 cm
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy samsunga
i nieee polecam ale rodzice mają już wiele lat liebherra i dobrze funkcjonuje dobra zmykam spać bo ledwo widze na oczy
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
Nerola, o matko już 9 miesięcy, to za chwilę roczek będziemy świętować- wszystkiego najlepszego dla Izy!
Scio, dla dużej Agatki ogromny buziak! Patik, mam nadzieję, że to chwilowy kryzys. ![]() Dla chorowitków dużo zdrowia: Hania Natszki, rysiki. Monia, Artur jest obłędny! ![]() Brumek, a co wolałabyś żeby Ci cycki eksplodowały z nadmiaru mleka? Ja patrząc na swoje, ma wrażenie że one mają swój rozum i doskonale wiedzą jak sobie w takich sytuacjach poradzić. Tymkowi wróci apetyt to i produkcja się zwiększy. ![]() Współczuję sytuacji ze zderzakiem. (tym od samochoduStronczek, 6 dni szybko zleci. Przynajmniej z tż zatęsknicie za sobą. Bella, ale zdolniachy z Twoich Balbin. ![]() Natka, widać, że Domek zadowolony z perspektywy wyjścia na dwór. I jaką fajną czapę ma- mały krasnoludek. Madziulka, niech rodzinka się kuruje i szybko wraca do zdrowia. ![]() Zapaleczka, trzymam kciuki za udane Chrziny. ![]() Oliweczka, skąd ja znam tą pozę. Cudny Tofik. Shira, a może pediatra tak jak i my uwielbia Twoje poczucie humoru i nie wyobraża spotykać się z Wami rzadziej niż co 2 tyg. Co do pączka to aż się ciśnie na usta tekst piosenki: "jedzą rybę, jedzą rybę, makreli smak, to miłości znak"- pewnie dlatego padło na makrelę. Wodaqua, nie zdążyłam trzymać kciuków, ale bardzo się cieszę, że Kubuś już po operacji i ma się dobrze. ![]() Natka, o matko, co za świnia z tego kierowcy, że nawet nie raczył się zatrzymać! Nie mówiąc o tym, że za nieodśnieżony samochód, który stwarza właśnie takie zagrożenie na drodze dostaje się mandat. Niestety kierowcy tirów często są chamscy. Jeżdżą pasami szybkiego ruchu, zamiast trzymać się prawej strony, przekraczają środek jezdni wjeżdżając na przeciwny pas ruchu bo przecież osobówka i tak im ustąpi, wyprzedzają na trzeciego... Ostatnio jadąc nocą przy ciężkich warunkach jechaliśmy wolno (czyt przepisowo ) to nam jeden taki mądry zaczął świecić długimi światłami, bo nie mógł nas wyprzedzić.. No szkoda gadać.Uff nadrobiłam. Lecę spać, bo coś głowa mi pęka. Jutro idę wykorzystać swój walentynkowy prezent- kosmetyczkę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

)

(ja tez nei lubie ryb)

Czy mam się niepokoić ?

to się najadłaś strachu
za poprawe stanu wloskow, u mnie jak tak dalej bedzie to lysa zostane...
ten odpisuje "jasne" przychodzi do domu ja się rzucam na jego torbę z zakupami jak pies na kość pytam gdzie MÓJ PĄCZEK???? a ten nie było ale spoko kochanie kupiłem ci MAKRELE WĘDZONA