Biedronka - produkty godne polecenia cz. XII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 04:50   #4651
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XII

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Skąd ja to wiedziałam
Zapewne robisz zakupy w Biedronce!

---------- Dopisano o 04:50 ---------- Poprzedni post napisano o 04:47 ----------

A jak donosi moja połowica (którą niechcący obudziłem... =>)
mopów też ani śladu.
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 04:56   #4652
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Zapewne robisz zakupy w Biedronce!

---------- Dopisano o 04:50 ---------- Poprzedni post napisano o 04:47 ----------

A jak donosi moja połowica (którą niechcący obudziłem... =>)
mopów też ani śladu.
Nie tylko w biedronce, to dość typowa...promocja Bywają też takie, że skreślają cenę np 5,19 i piszą pod spodem wielkie żarówiasto pomarańczowe 5,15 a ludziska pakują po kilka do kosza, a co tam, promocja jest
Ło matko, połowica w środku nocy obudzona przytomna na tyle aby informacji nt dostępności mopów udzielać Wow
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 05:01   #4653
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Nie tylko w biedronce, to dość typowa...promocja Bywają też takie, że skreślają cenę np 5,19 i piszą pod spodem wielkie żarówiasto pomarańczowe 5,15 a ludziska pakują po kilka do kosza, a co tam, promocja jest
Ło matko, połowica w środku nocy obudzona przytomna na tyle aby informacji nt dostępności mopów udzielać Wow
No bo chwilę już gadamy i mi się pyta o czym piszę i tak się zgadaliśmy
Stary 2012-02-18, 05:12   #4654
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
No bo chwilę już gadamy i mi się pyta o czym piszę i tak się zgadaliśmy
Już wizję miałam, że szarpiesz nieszczęśnicę i dopytujesz się..hej, śpisz? śpisz? no dlaczego śpisz? A mopy w biedronce są? Nie, no przypadkiem przecież ją obudziłeś
Stary 2012-02-18, 05:16   #4655
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Już wizję miałam, że szarpiesz nieszczęśnicę i dopytujesz się..hej, śpisz? śpisz? no dlaczego śpisz? A mopy w biedronce są? Nie, no przypadkiem przecież ją obudziłeś
Hehe, dobre
Nieee, kawę szedłem robić, chcialem wyjść po cichu, a wyszło jak w taniej komedii, bo o kabel z ładowarki do laptopa zahaczyłem...
Stary 2012-02-18, 05:21   #4656
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe, dobre
Nieee, kawę szedłem robić, chcialem wyjść po cichu, a wyszło jak w taniej komedii, bo o kabel z ładowarki do laptopa zahaczyłem...
Ups Uważaj na te kable od ładowarki..ostatnio musiałam nową ładowarkę kupić bo ten nieszczęsny kabel uszkodziłam, a one mają tylko takie typowe dla danego modelu wejścia i nie było zmiłuj, prawie stówa nie moja
Stary 2012-02-18, 08:17   #4657
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikutik Pokaż wiadomość
Z pomidorami to gruba przesada NIGDY u siebie w Biedronce nie spotkałam żadnych zgnitych z pleśnią ani warzyw ani owoców. To chyba wina personelu, że takich rzeczy nie zauważa i nie wyrzuca. To przecież odstrasza klientów a powinno im zależeć na wizerunku
Podpisuję się też pod tym. W mojej biedronce zawsze jest wszystko ładne i czysto na sklepie.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 08:26   #4658
tikutik
Zadomowienie

Cytat:
Zaraz, czy to oznacza, że będzie można wreszcie płacić kartą w Biedronkach??
Wydaje mi się, że chyba jednak na razie nie, przynajmniej do zakończenia rebrandingu. Chociaż z drugiej strony patrząc na te wszystkie zmiany i na to, że władze Biedronki nie chcą żeby była ona już tylko dla tych najbiedniejszych siłą rzeczy klienci w końcu wywrą taką potrzebę posiadania terminali płatniczych. Ja tam bym wolała, w końcu to zawsze jakieś ułatwienie (nie zawsze mam gotówkę w portfelu, wolę trzymać na karcie bo inaczej więcej wydaję niestety ;(). Może w końcu banki się ugną pod presją takiego potentata jakim staje się Banki i tak czy siak obniżając ceny za korzystanie kart płatniczych czy kredytowych wyjdą na tym zdecydowanie do przodu przy aktualnej liczbie 1800 sklepów i przy docelowej liczbie 3000 sklepów.

Cytat:
Napisane przez Mithrillek Pokaż wiadomość
No to ja zacytuję naszego rzecznika prasowego:

"Z uwagi na wysokie opłaty związane z obsługą transakcji. Ich wysokość spowodowałaby obciążenie klientów dodatkowym kosztem. Jest to niespójne z naszą strategią oferowania produktów w wysokiej jakości w jak najniższej cenie – powiedział Paweł Tymiński, rzecznik prasowy JMD SA, firmy będącej właścicielem Biedronki.
- Jesteśmy liderem na polskim rynku. Z naszych kalkulacji wynika, że wprowadzenie kart spowodowałby obciążenie klientów dodatkowymi kosztami. Dlatego na razie lepszym sposobem na ułatwienie klientom zakupów jest rozwój programu instalacji bankomatów w sklepach Biedronka i w ich pobliżu - wyjaśnia rzecznik Biedronki. "

Płatność kartą może zostać wprowadzona, ale tylko wtedy, gdy banki drastycznie zmniejszą wysokość prowizji za tego typu operacje.
W innym wypadku ceny w Biedronce musiałyby znacząco podskoczyć, a tego firma raczej nie chce.
Pogrubione i właściwie cała wypowiedź zabrzmiały jakbyś był/a pracownikiem Biedronki... Swoją drogą przydałby nam się tutaj taki powiernik co to w samym sercu wysłuchiwałby naszych oczekiwań i narzekań

Cytat:
Były u Was te jogurty??
U mnie tylko z Nesquik'a , a taki miałem smak na ten KitKatowy
Niestety u mnie też nie miałam szczęścia na KitKatowego, widziałam tylko w opakowaniu ostatniego Nesquik'a ale go nie wzięłam. Pewnie KitKaty też były, a że ja zazwyczaj chodzę do B. po południu to już wtedy często niektóre kartony świecą pustkami
tikutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 08:41   #4659
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość
Obyś to Ty miał rację... I obym to ja się myliła w sprawie tych kaszek
Ja też uwielbiałam te kaszki. Dziennie je jadłam. Nie ma u mnie w biedronce od dawna ich już. Zamiast nich są z ryżem.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 09:14   #4660
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiałam te kaszki. Dziennie je jadłam. Nie ma u mnie w biedronce od dawna ich już. Zamiast nich są z ryżem.
U mnie póki co są i kaszki i ryż.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Pogrubione i właściwie cała wypowiedź zabrzmiały jakbyś był/a pracownikiem Biedronki... Swoją drogą przydałby nam się tutaj taki powiernik co to w samym sercu wysłuchiwałby naszych oczekiwań i narzekań
Wiesz, dać sobie jako avatar logo Biedronki i pisać pompatyczne teksty, korzystając przy tym z google może każdy (tylko po co?). Zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest kolejne wcielenie naszej królewny trollówny... (Sądząc po ilości napisanych postów i czasu od jakiego jest na forum teoretycznie mogłaby to być ona)

A żeby nie było znowu off topowo, wiecie może co jeszcze będzie w tych nowych gazetkach? I czy dobrze przeczytałem, że ma być kolejna oferta z kosmetykami?
Stary 2012-02-18, 09:37   #4661
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Ten z Biedronki się stłukł?

Aż niemożliwe, moje tyle razy spadły na podłogę i jeszcze żyją wszystkie
mi juz ze 3 sie stłukły
a z pozostałych po myciu w zmywarce zeszły te wzorki, najpierw wyblakły a potem całkiem się zmyły

a fajne były w sam raz na duż kawkę czy herbatę

teraz jak będą to i tak pewnie kupię
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 09:41   #4662
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
mi juz ze 3 sie stłukły
a z pozostałych po myciu w zmywarce zeszły te wzorki, najpierw wyblakły a potem całkiem się zmyły

Dzięki, że to napisałaś. Potrzebowałam jakiegoś mocnego argumentu, żeby tych kubków jednak nie kupować, bo mam pełno innych i nowych nie potrzebuję, a czułam się mocno skuszona.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 09:43   #4663
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

A u mnie wzorki trzymają się super po codziennym myciu w zmywarce od ponad roku :P

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 09:53   #4664
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
A u mnie wzorki trzymają się super po codziennym myciu w zmywarce od ponad roku :P
u mojej mamy też nie zeszły, a uzywamy tych samych środków do zmywarki

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Wiesz, dać sobie jako avatar logo Biedronki i pisać pompatyczne teksty, korzystając przy tym z google może każdy (tylko po co?). Zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest kolejne wcielenie naszej królewny trollówny... (Sądząc po ilości napisanych postów i czasu od jakiego jest na forum teoretycznie mogłaby to być ona)
pamiętam z poprzednich (początkowych) części wątku użytkownika Mithrillek, tam częściej się udzielał, jest chyba pracownikiem
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 10:10   #4665
As_kaa
Raczkowanie

a mnie o dziewo znalazlam jeszcze resztki (chyba 4 szt.) maseł Azja bodajze i jedna sztuke peelingu jakiegos żółtego i chyba wychodzi na to, ze tym samym odkrylam biedronke wyprzedazowa bo sa tam naprawde rooozniste produkty w tych koszach
As_kaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 10:22   #4666
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Kaszki, o których piszecie zostały złączone w jeden miks z kaszkami ze sosem Delicata.
Na paletce jest ich zaledwie kilka (chyba 4 lub 3 sztuki, nie pamiętam), więc zapewne szybko znikają.
U mnie na paletce są własnie po 2 lub 3 sztuki tych mlecznych, śmietankowych, a cała reszta jest z sosami, dlatego nigdy nie mogę na nie trafić.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

A żeby nie było znowu off topowo, wiecie może co jeszcze będzie w tych nowych gazetkach? I czy dobrze przeczytałem, że ma być kolejna oferta z kosmetykami?
Nasz troll nie pisze tak ładnie, nie chaotycznie i zawsze przecież by było jakieś czułe słówko o Netto
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 10:52   #4667
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Kurcze jak takie fajowe to jakim cudem je wycofali. Ja chce ja chce! Może trzeba by napisać do nich Pewnie to nic nie da
Kiedyś pisałam o tym do Biura i dostałam odp, że producent zakończył współpracę;(

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No ma sie rozumiec mama stlukla to musi odkupic Kolega przyjdzie i co dostanie jakis zwykly to bedzie afera
Szkoda, ze nie ma z Tygryskiem bo jego lubie najbardziej Gdyby byl to bym chyba kupila
No ba, że ja oberwę za wiochę przed kolegą
Wiesz co, powiem Ci, że mi się te z Kubusiem podobają, mają żywe kolory które nie blakną i nic się z nimi nie dzieje mimo mycia w zmywarce codziennie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Ja też z chęcią kupię te naczynia porcelanowe chociaż obawiam się bo moja dziecinka na razie jest jeszcze na etapie rzucania talerzykami i miseczkami niestety. Poczekają najwyżej jakiś czas w szafce bo są urocze
Ja mojemu robiłam mini kanapeczki na nich od ok 1,5roku życia a w miseczce śmigał zupy od 1 roku życia

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość
Obyś to Ty miał rację... I obym to ja się myliła w sprawie tych kaszek
Wiecie co, ale u mnie one są normalnie
To tak jak z tymi dużymi jogurtami Frui Vit..u mnie normalnie były a ktoś pisał, że u siebie dawno nie widział..

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
(...)
Płatność kartą może zostać wprowadzona, ale tylko wtedy, gdy banki drastycznie zmniejszą wysokość prowizji za tego typu operacje.
W innym wypadku ceny w Biedronce musiałyby znacząco podskoczyć, a tego firma raczej nie chce.
Płatności kartą mówimy stanowcze NIE
Zawsze jakiś ogranicznik w szastaniu kasą

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Były u Was te jogurty??
U mnie i 1 i 1 pełne pudełka. Żeby było śmieszniej..w sklepiku obok mnie są po 1,50zł

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 10:53   #4668
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Dziewczyny nie wiecie po ile są te cukierki w tym pudeleczko chyba shoko party cos takiego ?
Wiem ze byly po 8zł ale teraz są w tych 'koszach' wiec powinny cos taniej chyba, a niestety ceny nie ma i na czytniku nie pokazuje .

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 10:55   #4669
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Były u Was te jogurty??
U mnie były, jadłam i ten i ten. Nesquik moim zdaniem bez rewelacji, tak jak ktoś pisał jogurt truskawkowy i kilka kulek, ten Kit Kat już lepszy, ale też bez szału.

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Nasz troll nie pisze tak ładnie, nie chaotycznie i zawsze przecież by było jakieś czułe słówko o Netto
Albo że mamie, tacie, bratu, babci lub TŻowi też coś nie smakuje, też tak uważa, albo mówi, że to i to

kayra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 10:59   #4670
lza_slonca
Zakorzenienie

Wpadłam w nałóg jedzenia kaszki mleczny start o smaku bananowym oraz serka śmietankowego w plastrach o smaku papryki z waflami ryżowymi..omg przeginam

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 11:42   #4671
tikutik
Zadomowienie

Cytat:

No to raczej nie ona... Też już czekam na tą ofertę z kosmetykami zobaczymy czym nas zaskoczą

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
Kiedyś pisałam o tym do Biura i dostałam odp, że producent zakończył współpracę;(
To szkoda ;(
tikutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 11:58   #4672
Harlanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiecie po ile są te cukierki w tym pudeleczko chyba shoko party cos takiego ?
Wiem ze byly po 8zł ale teraz są w tych 'koszach' wiec powinny cos taniej chyba, a niestety ceny nie ma i na czytniku nie pokazuje .
Te cukierki są po ok.6.79 ??albo nawet taniej.

Chyba w przyszłym tygodniu będą krówki na wagę bo u mnie na magazynie stoją już ze 2 dni a zapomniałam zapytać od kiedy mają być na sklepie.
Harlanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 12:38   #4673
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Z pomidorami to gruba przesada NIGDY u siebie w Biedronce nie spotkałam żadnych zgnitych z pleśnią ani warzyw ani owoców. To chyba wina personelu, że takich rzeczy nie zauważa i nie wyrzuca. To przecież odstrasza klientów a powinno im zależeć na wizerunku
No właśnie, a żeby było śmieszniej, dzień wcześniej nie było w ogóle żadnych warzyw i owoców, nawet skrzynki nie stały, to myślę sobie - o, pewnie będzie "remont" i będzie "nowa" Biedronka. Wracam następnego dnia, a tam owoce i warzywa miały taki apetyczny wygląd i zapach, że po prostu słabo mi się zrobiło. Zabrali tylko po to, żeby dać stare i spleśniałe?

Cytat:
Były u Was te jogurty??
Ja u siebie nigdy ich nie widziałam. Raz stało pudełko po nich, co świadczy, że były, tylko puste pudełko stało przez cały tydzień, więc sama już nie wiem. No i było tylko jedno, rzecz jasna.

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
mi juz ze 3 sie stłukły

Zawsze jak jesteśmy z TŻtem u jego mamy to pijemy w tych kubkach. Fajne są, sama bym kupiła, tylko nie mam już ich gdzie mieścić. W kuchni mam tylko jedną szafkę i to jeszcze taką małą, która musi starczyć na wszystko, włącznie z makaronami itp.
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 12:43   #4674
Karolina :-)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość

Szczerze powiem, że nie zauważyłam jeśli mówisz o tych 100sztuk...
Chodzi mi o 10 paczek po 10 sztuk
Karolina :-) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 12:45   #4675
dorota_128
Zadomowienie

Wczoraj wydane 170 zł Ale dla usprawiedliwienia powiem, że trochę poszło na chemię, w tym proszek E 9 kg za 34 zł A to chyba dobra cena Kupiłam też deskę do krojenia kauczukową, mam nadzieję, że nic jej się nie stanie tak jak ktoś wcześniej pokazywał.
W B. to chyba mają jakieś wietrzenie magazynów bo peelingi są, balsamy i masła do ciała też, desperadosy są, migdały w czekoladzie też. Chyba im to w ogóle nie schodzi
A ciasteczek fornettii nadal nie ma!

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 12:46   #4676
sylllvia89
Wtajemniczenie

mam pytanie sa suszone pomidory w biedronce?

POMÓŻ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 12:47   #4677
Nyuna
Raczkowanie

Ja wczoraj napadlam na B i kupiłam tortille meksykanska- takie gotowe pakowane po 2 szt. Jadła je może któras z Was? Mają być dziś na obiad i nie wiem czy nie przygotować sobie jakiejś rezerwy

I
Nyuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 12:48   #4678
lorek1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Harlanka Pokaż wiadomość
Te cukierki są po ok.6.79 ??albo nawet taniej.

Chyba w przyszłym tygodniu będą krówki na wagę bo u mnie na magazynie stoją już ze 2 dni a zapomniałam zapytać od kiedy mają być na sklepie.
U mnie krówki były już dzisiaj w sprzedaży, w czwartek nie było jeszcze, ja czekam na choko milk mam nadzieję że będą niedługo bo są pyszne.
lorek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 12:51   #4679
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylllvia89 Pokaż wiadomość
mam pytanie sa suszone pomidory w biedronce?
Są takie z serkiem, coś ala feta. Strasznie słonym:/ I ich mało za tą cenę. Okazjonalne pojawiają się w słoikach w oleju ziołowym, za 6zł. Pyyyyychaaaa!
Ubolewam, że nie ma ich na stałe.
Stary 2012-02-18, 13:02   #4680
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Cytat:
To pytanie do rzecznika prasowego...
Ale mogę troszkę podpowiedzieć.
JMD sponsoruje EURO 2012, zmienia właśnie layout sklepów po zaledwie 2 latach od poprzednich zmian (Fresh Focus), wystartowała nowa kampania reklamowa - poszło na to kupę kasy.
Ile kosztuje wyposażenie ponad 1800 sklepów w czytniki, całą elektronikę itd.? Podejrzewam, że byłaby to olbrzymia inwestycja, za którą zapłacilibyśmy my, klienci.
Może za jakiś czas...?
Mnie akurat (podejrzewam, ze także innych) ta kampania mocno zniechęca A w porównaniu do poprzednich - zwłaszcza reklam TV - to kompletne DNO...

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości