|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Też jestem ciekawa jak pear...
Kobietka z sali przed chwilą urodziła, a ja się poryczałam jak usłyszałam płacz tego dzieciątka. |
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
no u nas ss pomógł rewelacyjnie i to praktycznie od razu-pierwszego dnia podawania kolek juz nie było... mały praktycznie nie ma kolek... odkąd podajemy (tydzień) to tylko z raz moze płakał na brzuszek, ale króciutko..(kilka minut-pomogła ciepła pieluszka)...
pytałam połoznej jak długo dawac-powiedziała ze ss nie zaszkodzi a skoro nam pomaga to mozna długo... nawet do 6. miesiaca jak bedzie potrzeba (ale przewaznie wystarcza do 3. miesiaca albo i krócej). a ja sie boje odstawic ze znow sie zacznie ból i płacz... |
|
|
|
#3663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
heh zobaczysz jak będziesz wyć jak usłyszysz Twoje dzieciątko ... a ty jak nic cię tam nie bierze?kurcze ciekawe co z tą Pear... długo nic nie daje znaku...
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-02-17 o 21:48 |
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
BOŻE ŁAPY MI SIĘ TRZĘSĄ!!!!! PEARL URODZIŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzwoniłam do niej, bo normalnie nie mogłam pisać z tych nerwów!!!!!!!! Dobrze mówiłam, urodziła chłopczyka- JASIA!!!!!!!!!! "Dobry wieczór, jestem JAS. Urodziłem się dzisiaj o 8ej rano. Mam 56 cm wzrostu i ważę 4 kg" "Poród masakra. Zakończony cc, bo MAŁY żle się wstawiał. Oprócz tego ukradli mi laptopa i 2 telefony. Teraz piszę z jakiegoś przedwojennego. Malec krzykliwy, ale i tak jak odjeżdża na noworodki, to za nim tęsknię. Szew boli jak diabli. Ogólnie następne dziecko adoptujemy "MissZuzia to już mamy odpowiedź dlaczego smsy nie doszły!!!!!! s☠☠☠☠ysyny jak można okraść człowieka w szpitalu?!!!! jestem zbulwersowana!!!!!!!!! szok!!!! istny cyrk!!!
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kradzieży to no comment po prostu... ;/ |
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeju jak się cieszę, że Pearl ma to już za sobą Jasiu witamy na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Cytat:
Cytat:
|
|
#3667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
15 kropelek z każdą butlą...a próbowałas ciepłą pieluszkę jej kłaść na brzusio? po kąpieli nie ma ulgi?? moze masaże ale Igor się wsciekał jak go bolało a ja jeszcze masowałam....
|
|
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez daje 15 kropel,na lyzeczke przed mlekiem.Widze lekka poprawe.
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Rozeznanie
|
witamy Jasia
|
|
|
|
#3672 |
|
Rozeznanie
|
Pearl gratulacje
no to może będziecie z Agatkc iem tesciowkami zubasek ja nadal w szpitalu sorry za błędy
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
pear gratulacje
Martunia u mnie wszystko idzie powoliii... Dostałam jakieś czopki bo z bólu po ścianach chodzę a rozwarcie idzie jak krew z nosa. |
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie kropelek
ale wolałam bobotic- niby ten sam skład a 3x tańszy... Cytat:
pieluchy ciepłej nie próbowałam, bo nie jest ta kolga taka chyba 'typowa'...- masuje brzuszek, noszę, przytulona leży na mnie albo na babci, to ją wycisza i uspokaja... mówię, ona nie drze się jak przy typowej kolce... po prostu z 2 h nie śpi, dyda ssie i co chwila stęknie, napina się i czasem popłakusia właśnie niedawno teściówka przyniosła małą do łóżeczka, bo zasnęła..MACIE POZDROWIENIA OD PEARL
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-17 o 22:17 |
|
|
|
|
#3675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdraszczam, że już PO !! GRATULACJE!!
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
A no i Jasiu jest zamówiony dla mojej Kingusi!!!
nie mogę się doczekać relacji z porodu i zdjęć
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
jupi jej!!!!!!!!! gratulacje wielkie dla Pearl!!!!!!!!!!!
oklaski: WITAMY JASIA!!!!!!!!!!!ale świństwo żeby kraść w szpitalu!! Agatku na pewno zaszkodził bo mała miała inne kupki po nim i przezyłam najgorszy wieczór z nią właśnie wtedy...
|
#3678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
klask i:![]() :roza :
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że odstawiłaś ![]() ![]() Niezłym trzeba być, żeby wyjąć z torby lapa i komóry nie?? A wszystko inne zostawił 'ktoś' ... ciekawe czy to może lekarze,położne, albo ciężarne?? masakra ależ jestem podekscytowana tym faktem, że urodziła Jasia
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-17 o 22:26 |
|
|
|
|
#3680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
dzieki za odp w sprawie placzu
Cytat:
![]() ![]() czulam ze bedzie chlopiec hehe ![]() jeku ale wiocha z ta kradzieza.... koszmar!!! pewnie sim byl odlaczony przez blokade nr najgorzej ze szkoda lapka... mgr, zdjecia i inne, pewnie zapasowego dysku z kopia nie miala.... ide spac
|
|
|
#3682 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że częstym tematem na forum jest KUPA :P heh, znalazłam ciekawy artykuł waśnie w tym śmierdzącym temacie
wrzucę wam tu kilka info z niego, może się wam przydadzą - proszę bardzo:"Jeśli kupka jest innego niż zwykle koloru" 1. ..bladożółta, jasnobrązowa - Podręcznikowe kupki robią maluchy na cycku, te które dostają mm zabarwiają pieluszki też innymi odcieniami. 2. zielona - nie powinna taka być, jednak za tą barwę może odpowiadać coś co zjadła mama a nie odpowiada to maluszkowi, - niektóre maluch reagują zielonkawą kupką w momęcie wyrzynania się ząbków 3. bardzo ciemna, prawie czarna - zależne od pokarmu (jagody) lub leki (żelazo) - jeśli nie pokarm i leki należy pokazać takiego malca lekarzowi, czarna kupka może oznaczać obecność krwi w kale co może oznaczać zapalenie jelit, alergię pokarmową itd 4. w nietypowym kolorze - zwróć uwagę co zjadło dziecko lub ty - jedzenie ma największy wpływ na kolor kupki 5. wyraźnie śluzowata - śluz to objaw stanu zapalnego, często pojawia się przy biegunce, może wystąpić przy wprowadzaniu nowych pokarmów, jeśli śluz pokaże się przejściowo - nie ma co się martwić, jednak w większch ilościach (w kilki stolcach po kolei przez kilka dni) może być oznaką alergii pokarmowej 6. dziwnie błyszcząca - wygląda jakby była tłusta? - to może być niepokojący objaw problemów dziecka w trzustką 7. podbarwiona krwią - krew nie zawsze barwi kupkę na czarno, czasem widać ją gołym okiem, może pochodzić z pękniętego naczynka (zaparcia), ale może być sygnałem poważnych problemów 8. biała lub niemal biała - brak zabarwienia kupki może świadczyć o kłopotach z wątrobą lub drogami żółciowymi 9. dziwnie pachnąca... - kupy malców karmionych piersią zwykle mają kwaśny zapach to normalne, jednak jeśli kwaśna woń staje się bardzo intensywna trzeba iść do lekarza, może to świadczyć o nietolerancji laktozy. - zapach kupki staje się też bardziej nieprzyjemny gdy do diety malca wprowadzamy warzywa, owoce i mięso, jeśli jednak staje się bardzo przykry (podobny do zapachu zgnilizny) powinno się skonsultować z lekarzem I jeszcze 2 inforamacje o kupce: GROŹNA BIEGUNKA - o biegunce można mówić jeśli dziecko w ciągu 12 godzin robi więcej niż trzy płynne kupki (lub jedną z krwią, śluzem lub ropą). Nie dotyczy to malców karmionych piersią, w ich przypadku czujność powinna w zmorzyć zmiana konsystencji na wodnistą lub zieloną. UPORCZYWE ZAPARCIE - dzieci powinny załatwiać się codziennie,są jednak takie maluchy które robią to raz na kilka dni. jesli jednak czują się przy tym dobrze i przybierają na wadze nie ma powodu do niepokoju, o zaparciu można mówić dopiero gdy dziecko przy wypróżnianiu męczy się, pręży i płacze, a kupka jest zbita i twarda...brzy ciężkich zaparciach pomagają czopki glicerynowe....
|
|
#3683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas zielona kupka sprzed chwili i obawiam się, ze to zasługa wczorajszej kolacji, czyli sera żółtego
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to widocznie jest jak się nadrabia po 10 stron za każdym razem - widocznie jakąś przeoczyłam, bo nie przypominam sobie, żebym zdjęcie widziała - może jeszcze raz luknę na wcześniejsze strony... nie wiem jak Wy sobie radzicie z nadrabianiem i pisaniem...Moja mała super i nawet długo śpi, ale połączenie jej i dwulatka i męża w pracy daje mi mieszankę wybuchową w dzień... a wieczorem to się małej zbiera na czuwanie: noście mnie... i nie bardzo się daje choćby na chwilę odłożyć , ciężko się z nią nawet siedzi, bo bujania na stojąco się jej zachciewa - jak ona odróżnia czy ja stoję czy siedzę???????Pleśniawek nie mam i w środku niczym nie myję... Ja miałam skazę a synek nie i na razie mała też jeszcze nie wykazuje (położna sugerowała że wysypka na buzi od mleka, ale z mleka nie zrezygnowałam, za to poprałam nasze ciuchy w dziecięcym proszku i zniknęło - lekarka za to twierdziła że to trądzik niemowlęcy...) E: Boro: mnie położna mówiła że mała robi ok kupki, a ona ma je zawsze jakby zmieszane z wodą... do tego jeszcze, jak ostatnio zrobiła na przewijaku to siła wyrzutu wylądowała na podkładzie za pieluszką... normalnie jak z pistoletu... emi29w A i jeszcze się zastanawiam, czy czasem żółta się nie zamienia w zieloną jak w pieluszce siedzi... bo jak u nas zielona, to z reguły nieprzewijana przez chwilę przez niedopatrzenie (np. po nocy) - ale to tylko wynik moich obserwacji, a nie fakt... położną o te zielone pytałam i mówiła że jak są rzadko, to się nie trzeba martwić... Byliśmy dziś na USG bioderek... za 6 tygodni znów musimy iść - niby wszystko ok, ale pieluszkować muszę, bo cośtam jest mniejsze (szkoda że ci lekarze takich "skromnych" informacji udzielają...)
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-02-17 o 23:41 |
|
|
|
|
#3685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje dla pearpearl i Jasia! ![]() A na takie złodziejstwo to brak słów... No i jest wodnik szuwarek
Edytowane przez raqla Czas edycji: 2012-02-17 o 23:50 |
|
|
|
|
#3686 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
nie czytałam forum dwa dni bo byłam u rodziców i już chyba nie nadrobię ![]() gratulacje dla PearPearl Mój Salcefiks jest kochany - śpi w nocy po 10-11h i budzi się tylko na jedzonko i dalej śpi. Miło z jego strony ![]() Idę zaraz pod prysznic pozbyć się hodowli włosów, jutro fryzjer i mam nadzieję, że chociaż doprowadzę się do wyglądu trolla. Ehhh gdybym tylko jeszcze zrzuciła te 19 kg nadwagi. Powiem Wam, że nie mogę na siebie patrzeć w monitor), czerwone plamy na twarzy, pryszcze jakieś, cyce jak zdejmę stanik to ze świstem spadają na podłogę, nadwaga dopełnia tego cudownego obrazu. Ubrania są wszystkie za małe, spodni przez zwis skóry nie jestem w stanie dopiąć. Chodzę tylko w ciążowych. Aż się dziwię że Tż ma ochotę po porodzie na bzykanie. Ja na jego miejscu bym się ze mną kochać nie chciała w skrócie --> wyglądam jak ciocia EUZEBIA to se ponarzekałam i już mi lepiej.. Dla "kociar" wrzucam fotę kociątko szare to moja wypaśna kotka brytyjska, a białe to kotka rodziców neva masquerade.
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-02-18 o 00:12 |
|
|
|
#3687 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czy skaza czy tradzik ja nadrabiam codziennie i tyle pisze bo sciagam pokarm i nic innego wtedy za bardzo nie moge robic gdyby mozna bylo sciagac na lezaco to bym nie siedziala tu he he ooo albo na stojaco np. gotujac obiad to bylabym happy Cytat:
synek i kotki slicznosci
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie ciesze ze Pearl urodzila
![]() a nam chyba jednak ss pomogl wczoraj wieczorem podalam, prezyl sie i plakal ale w koncu uspilam go i spal 4 godziny potem budzil sie co 3 zjadl i spal, przespal cala noc w lozeczku, teraz nakarmilam go o 6 mial czkawke, pokrecil sie pokrecil, poglaskalam po glowce i sam w lozeczku usnal, jestem w szoku bo do tejpory kazda noc konczyla sie tym ze ladowal w naszym lozku, a ja dzis poierwszy raz tak wyspana, ze zamiast sie polozyc to odwiedzilam was no ale chyba zaraz sie poloze, na zapas troche sie wyspie a co ![]() kciukasy za nierozpakowane mamusie
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2012-02-18 o 06:41 |
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
gratuluję wszystkim tym, które zostały mamami pod moją nieobecność ![]() od wczoraj jesteśmy z Emilką w domku. Uczymy się siebie nawzajem. Moja mama przyjechała do nas dzisiaj. Także mam pomoc. Pozdrawiam P.s. pozdrowienia dla e-ciotek |
|
|
|
#3690 |
|
BAN stały
|
A ja sie szykuje na ślub...
Noc ok, pobudki o 0.00, 3.00 (tz wstał) i teraz. Dziewczyny espumisan sie podaje tak jak ss? Ja daje 15-20 kropel rano i wieczorem ale nie pomaga. Pomocy PEARL GRATULACJE!!!!!!
I MAM PROŚBĘ, MACIE JESZCZE LINKA DO TYCH RUREK DO PUPY NA ODGAZOWANIE MALUCHA??? Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-02-18 o 08:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

... a ty jak nic cię tam nie bierze?
s☠☠☠☠ysyny jak można okraść człowieka w szpitalu?!!!! jestem zbulwersowana!!!!!!!!! szok!!!! istny cyrk!!!

no to może będziecie z Agatkc iem tesciowkami zubasek
ja nadal w szpitalu sorry za błędy
ale wolałam bobotic- niby ten sam skład a 3x tańszy...
nie mogę się doczekać relacji z porodu i zdjęć
klask i:
masakra

w monitor), czerwone plamy na twarzy, pryszcze jakieś, cyce jak zdejmę stanik to ze świstem spadają na podłogę, nadwaga dopełnia tego cudownego obrazu. Ubrania są wszystkie za małe, spodni przez zwis skóry nie jestem w stanie dopiąć. Chodzę tylko w ciążowych. Aż się dziwię że Tż ma ochotę po porodzie na bzykanie. Ja na jego miejscu bym się ze mną kochać nie chciała