|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Oj kasik wspólczuje takich długich bóli partych. Ja miałam je może z 20 minut, gdybym w porę nie wyszła spod prysznicu to bym tam w brodziku urodziła chyba :/
|
|
|
|
#3632 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() Raz widziałam na zywo i sie zakochałam ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() No niestety tyle trwały a i tak sama nie dałam rady urodzic i musieli małą pomóc wyciagnać przy pomocy wacum
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
ja rodzilam w wodzie super sprawa siedzialam kilka godzin az cala odmoklam haha;
pod koniec partych juz bylam na lozku wiec samo wypychanie odbylo sie juz na sucho |
|
|
|
#3634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do nie przespanych nocy to się chyba tylko przyzwyczaić można, bo ja żadnego sposobu nie znalazłam ![]() Cytat:
![]() Poród bezstresowy ![]() Dobrze, że trafiłaś na takiego mądrego i doświadczonego lekarza ![]() Maksymilian mi się z imieniem psiaka kojarzy, bo też chciałam i jakoś się przemóc przez to nie mogłam. Aleksander za to z Kwaśniewskim Może Alex? Chciałam, ale mój tż się nie bardzo zgadzał :/
|
|
#3635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my cały czas używamy pampersów
|
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lecę bo mała płacze
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam psa maxia
|
|
#3638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak odbijacie swoje dzieci,moj czasami szybko beknie a czasami czekam godzine. booro dzieki!!
Filipek juz z nami!!! Edytowane przez ewula83 Czas edycji: 2012-02-17 o 16:05 |
|
|
|
|
#3639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Noooooooo, ale pączek pewnie był zaj. biście smaczny
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Przenieśli mnie na porodówkę, więc chyba będą coś działać.
|
|
|
|
#3641 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powolutku, powolutku i do nowego domku - oby na długo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe ile mi zajmie czasu na oswojenie się z tą nową sytuacją. Momentami dziwnie się czuję, hehe, patrze na Lilke i taka zdziwiona troche patrze,że juz mam dziecko
![]() Ja mam pytanie do dziewczyn, które karmią piersią. Macie problem z tym ,żeby wyciągnąć pierś przy kimś i karmić? Czy wolicie gdzieś z boku jednak usiąść i się obrócić od towarzystwa? No, bo to jednak taka osoista czesc ciała, dlatego tak pytam, bo mi to trochę głupio, nawet przy mamie. W szpitalu przy pielegniarkach nie miałamprzy tym problemu, wiadomo, przy TŻcie też nie. Pytam tak, bo byłam na pokoju z dziewczyną, której każdy kto do niej przychodził ją odwiedzić to jej w cycki zaglądał jak karmi i każdemu opowiadała o swojej laktacji, najwięcej chyba swojemu ojcu, ja mam opory jakieś przed tym jednak. |
|
|
|
#3643 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Podczytuje Was regularnie, ale jak tylko chce odpisać to już nie pamiętam co i komu No ale rozpakowane na pewno doskonale rozumieją![]() Gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym mamusiom ![]() U nas dobrze, wczoraj skończyłyśmy tydzień Nocka każda zarwana bo mała sypia różnie, potrafi 3-4 h , a potrafi 1,5. Usypianie też różnie, raz sama, innym razem na rękach. Staram się wprowadzić ją w jakiś rytm - oby się udało!Kąpiele jak narazie jeden wielki krzyk... Ciesze się, że ja czuje się dobrze i mam siły na te harce ![]() Tż zakochany po uszy - jak każdy tata ![]() Dziś była położna - taka normalna kobitka Pogadałyśmy, podoradzała mi to i tamto Obejżała Gabi i wszystko jest cacy, moja rana też bez zastrzeżeń - więc superKochane trzymam kciuki za nierozpakowane i życzę Wam super szybkiego porodu ![]() Rozpakowanym mamusiom powodzenia i cierpliwości Postaram się niedługo wrzucić mój opis porodu bo coś się obijam
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pearl nadal ma wyłączony tel
martwię się strasznie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedziałam, że taki istnieje- ale powiem Ci, mój gust :piwko:
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
MissZuzia moja Nika ma tak czasami ,ze rozpłacze się przez sen ,ale dotknę ja ,powiem ciiii i śpi dalej.
Dziś udało mi się przespać po południu z 1,5h normalnie szok,bo ostatnio co kładłam sie przekimać to mała postanawiała nie spać Gratulacje dla rozpakowanych nowych mam ![]() Zośka ja przy niektórych karmię,a przy niektorych wychodzę ,chyba że jestem gdzieś gdzie nie mam gdzie pójść to nie mam wyjścia.Ostatnio jak byliśmy u teściowej to ona i jej córka przyszły patrzeć jak karmię i mi zagladały jak to robie Dziewczyny wasze maluchy mają duzo razy czkawke bo moja praktycznie po każdym skończonym karmieniu,dobija mnie to.
|
#3646 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale duża panna Cytat:
ośmiogodzinnny dzień praca czylo 7-19 na szczęście weekendy są wolne choć kiedyś się zdarzało że kiblował w robocie jak był projekt ale to pare lat temu jak musiał jeszcze swoje napracować jako szczyl ![]() Cytat:
a w ogole nigdy więcej PAMPERSÓW PREMIUM ku.rde na dadzie wyleczyłam mu odparzenia i przeszłam na pampersa bo mialam paczke i juz czerony du.pal kciuki też pisałam do niej - w ogóle strasznie dziwnie bo jak ktos ma wyłaczony tel to nie dostajesz wiadomości że 'wiadomość nie została dostarczona' (a tak dostałam od razu) po sekundzie, tylko masz "oczekuje" w nadawczej więc tym bardziej dziwne to tak przynajmniej było kiedys, niee ![]()
|
|
|
#3647 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też się zastanawiałam czy to normalne ![]() Miałam pytać tu na wątku, ale ciągle mam tyły jak widziecie i próbuję nadrabiać. Co nadrobię to mi mały nie da siąść przed komputerem cały dzień i znowu tyły :/
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjmę, chcę okryć kocykiem i już czkawka ale po jedzeniu czy coś to się nie zdarzyło Cytat:
Też mam status 'oczekuje' cały czas
|
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
a oto mój Bartuś w nowym leżaczku
![]() Czytałam odnosnie skoków rozwojowych,że jeżeli dziecko urodziło sie 2 tygodnie po terminie to przeżywa te skoki 2 tyg wczesniej i u nas sie zgadza,bo Bartek miał chyba ten stan w 3 tygodniu,jakos mało spał i był marudny Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-17 o 18:46 |
|
|
|
#3650 | |
|
Rozeznanie
|
Właśnie o tym mówię
![]() ogromnie mocno zaciśnięte ![]() Cytat:
I przy tym Tż wiecznie mówi: Dawaj cycka!!!Mały jęknie i ten od razu : Dawaj cycka! Poza tym: 1. Nadrobiłam 2. Wczoraj Krzyś miał dokładnie 4 tygodnie życia za sobą ![]() 3. Odpadł nam dziś w końcu strupek z pępuszka I teraz pytanko: Jak już odpadł strupek to co robić? Bo psiknęłam kilka razy octaniseptem dziś, ale nie przecierałam żadnym patyczkiem czy wacikiem, tylko po prostu zostawiłam takie psiknięte ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Teraz idę nadrabiać klub
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatku - za pomiary Kinii nasz mały miał też tyle przy wyjściu ze szpitalaCytat:
ew. podciągam bluzkę tyle ile trzeba i dodatkowo zakrywam swetrem (od porodu zazwyczaj noszę jakiś rozpinany )_____________________ Cześć ![]() U nas dzisiaj marudny dzień ![]() A ja byłam w pracy po PITa i podać pesel T. przy okazji odwiedziłam moich ludziów i wszyscy tak fajnie mnie przyjęli i mówili, że to skandal, że miesiąc po porodzie nie mam już kg na plusie
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Boroo
Dziewczyny które stosują/stosowały SAB SIMPLEX- ile czasu dawałyście te 15 kropli do każdego posiłku???? i kiedy zmniejszyłyście dawkę??? Ja daję 15 kropli tego bobotic przed każdym mlekiem, ale efektów nie ma, nadal się pręży wieczorami Kingę boli (efekt jest taki, że kupacza zrobi ładnego, bo wcześniej co 2-3 dni była, a teraz powoli codziennie się robi) i się tak zastanawiam czy sens brać dalej krople, czy tylko dawać od 14-15 i tyle... albo spróbuję może SS? może on zadziała PO ZASTOSOWANIU TAKICH KROPLI U WAS PROBLEMY OD RAZU ZNIKNĘŁY, CZY TYLKO TROSZKĘ MOŻE ZŁAGODZIŁY OBJAWY????
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Agatek u mnie ss zaszkodził (podawałam go co drugie karminie)mała była okropna i miała największą kolkę w swoim króciutkim życiu...
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kinia się jakoś mega mocno nie drze, tylko stęka co jakiś czas i się pręży, czasem płacze, ale nie przez godzinę, dwie czy więcej...
|
|
#3655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas ss odrazu pomogł tym bardziej ze mały miał problemy z kupkami to po ss ustapiły i kolki i zaparcia niestety teraz zamówiłam kolejne i przyszły czeskie i chyba nie działaja sa bardziej wodnite a mały wieczorami płacze i kupki tak za bardzo zrobic nie moze wiec musze zamówić niemieckie bo one działały ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- tak to jest zachciało mi sie tanszych bo te kosztowały 15zł a stwierdzilam ze ten sam sklad maja i ze to jest ss i te tez ss to bedzie takie samo działanie a tu g..o prawda te sa jak by bardziej rozrzedzone te czeskie bo niemieckie sa geste
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2012-02-17 o 20:12 |
|
|
|
|
#3656 |
|
Rozeznanie
|
Podczas tego mojego nadrabiania to czytałam i czytałam z zaciekawieniem co tam u Was. I najbardziej mnie korciło, żeby przewinąć wszystko na ostatnią stronę i zobaczyć czy Czubasek i Pearl już urodziły
![]() Miałam cytować i odpisywać mocne kciuki i powodzenia, ale sobie wyobraziłam taki wpis: wszystkie tutaj z gratulacjami, ochami i achami jakie to super szybkie porody dziewczyny miały, a nagle ja wyskakuję z powodzeniami i kciukami heheehe Ale jak juz wiem, że nic takiego nie ma to życzę tym wszystkim 2w1 powodzenia i szybkich porodów
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
ja daje 3 razy dziennie espumisan po 6-8 kropli
i jest git![]() tylko pierwszy raz czekamy na kupke juz 23h;/ moze wkoncu przyjdzie
|
#3658 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... kurde dzwoniłam dziś do mojego gina... i co?? i kurde będzie dopiero 29.02 no najlepiej.. ale wzięłam się na sposób i zarejestrowałam się na 22.02 (w razie jakbym do 21.02 nie urodziła) do przyszpitalnej przychodni przy tym szpitalu co chcę rodzić... no bo kurde przecież nie będę na niego czekać do 29.02 aż on wróci, miałam już zatrucie ciążowe z synkiem i nie chcę ryzykować tego drugi raz... :/Ja ponoć urodziłam się dokładnie w termin, tyle, że u mojej mamy było łatwiej go obliczyć bo znała datę poczęcia , a TŻ podobno właśnie nie chciał wychodzić i urodził się 2 tygodnie po terminie... także zobaczymy co będzie teraz... no moja mała 1 lutego ważyła 3101g... także nie taka mała jak na mnie, jeśli by liczyć, że tyła jak to mówią, że średnio 30g/dzień to teraz ma ok 3580g... tyle, że jest ta granica błędu w pomiarze 300-500g... jeśli w moim przypadku w dół to ok... ale jeśli w górę i już wtedy miała 3500g to nie chcę wiedzieć ile ma teraz i jak ja urodzę ale przed porodem robią chyba też USG ? żeby stwierdzić ?bo ja do za dużych nie należę (162cm wzrostu i przed ciążą 55kg ok) także troszkę się boję, żeby się nie zaklinowała jak coś... Cytat:
teraz to już nawet nie ma pozycji w której dało by się jakoś po odpoczywać... jak siedzę - to się pręży bo jej ciasno, na plecach leżeć nie umiem bo się dusze, na boku - czy lewy czy prawy zaraz wciska swoje girki albo rączki pod moje żebra, że niby ją gniotę, jak stoję jest w miarę... ale ileż można stać :P Cytat:
|
|
|
#3659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja sie zastanawiam czy w naszym przypadku ten ss nie pogarsza sprawy, zaczelam go podawac ze wzgledu na brak kupek, ale maly byl spokojny, zaczelam podawac dwa razy popoludniu i wieczorem tak po 8 kropel i kupki owszem sa alle maly jest marudny, prezy sie i ma takie nagle ataki placzu nawet przez sen.
ciekawe co z Pearl |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

ale zaraz przestaje, czasem też pokrzykuje... troche martwi mnie to
wyrodna ze mnie matka
ja też łykałam żelazo i miałam zastrzyki przeciw zakrzepowe, jakies kroplówki nawadniające itp ale o dziwo miałam dobre wyniki krwi
zmeczona po porodzie i jeszcze sprzatac bedziesz

Gabrysia - 09.02.2012

Ale ją utuczyłam w miesiąc... 1200 przybrała 
albo spróbuję może SS? może on zadziała