|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
nawet nie wiem jakbym sie zachowala gdyby moj maz tak do mnie powiedzial, chyba by dostal w twarz ... ale naszczescie nigdy tak do mnie nie powiedzial, nawet jak mocno sie klocilismy to uwazal zawsze na slowa, a ja potrafie go z rownowagi wyprowadzic przeklnac przeklnie, ale na zasadzie przecinka a nie do mnie. ech, szlifuj go tam porzadnie ![]() Musialabym wziac sie za jakies chocby najmniejsze porzadki ..... a nie mam sily... i boli mnie spojenie, tzn czuje ucisk przy chodzeniu i brzuch ciagnie do dolu, tak mi ciazy. Maz mi obiecal ze zetrze dzisiaj klatke schodowa, bo nasza kolej jest Gucia, naprawde tak nabralas sil i energii ?? bo ja kazdego dnia czuje sie coraz slabsza i mam coraz mniej sily Jak dalej tak pojdzie to Julcie przywieziemy do brudu i syfu, a ja bym chciala zeby mieszkanie lsnilo ........
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wezmę miotłę aby pozamiatać psie kudły z podłogi - zrobię jeden pokój, odpoczynek... zrobię drugi pokój - odpoczynek. A niby nic takiego. O odkurzaniu czy myciu podłogi nie wspominam Pocę się przy tym jakby w mieszkaniu było ze 40 stopni. Wczoraj jak prasowałam pościel to wypiłam 1,5 litra wody
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
mi też, szczególnie prawa ręka i paluchy mi spuchły, już dziś nawet do męża mówiłam w łóżku że już bym chciała być po wszystkim bo coraz więcej rzeczy mi doskwiera
choć w porównaniu z niektórymi dziewczynami z wątku i ich dolegliwościami wogóle nie powinnam narzekać
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
![]() No moje wczorajsze skurczybyki to przepowiadacze na bank...ale w nocy też się troszkę męczyłam... no i od razu po wstaniu znowu ciągle brzusio twardy... ciężko wstać nawet po kawkę czy ciastko Nie rozumiem tylko tej regularności... bo potrafią być co do minuty...Ale dopiero jak będzie bolało Okresowo i duużo mocniej niż zawsze tak jak mi Aguśka podpowiada... to dopiero zacznę się martwić... Dziś obiad mamy od teściów Pasticio tzn. makaron zapiekany z mięskiem, beszamelem, ziołami i serem ...więc luzik...i postaram się leżeć ...widzę, że to jedyny ratunek tak naprawdę na ten mój twardy brzusio...Dziewczyny obiecuję, że gdyby zaczęło się coś u mnie nagle ... to dam znać mam w tel net i zakładkę z naszym forum hihi, więc jak dam radę to napiszę jeśli nie to wyślę sms-ka będziecie na bieżąco ...![]() Ciągle zaglądam w kalendarz i liczę te dni... jeszcze dwa tyg...i będzie 38 tydz! a nawet za 12 dni !
|
#3457 |
|
Wtajemniczenie
|
konia no właśnie ja tu narzekam na niewielkie dolegliwości a ty naprawdę cierpisz
współczuje tych bóli, nie daj się kochana
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, to jeszcze troszeczkę i możesz uskuteczniać wszystkie moetody przyspieszające poród
No ja mam do terminu 24 dni, niby od przyszłego tygodnia będę miała skończone 37 tygodni więc teoretycznie też będę mogła rodzić. W czwartek mam ktg, zobaczymy co wyjdzie i co mi powie lekarz Jakoż kiepsko dociera do mnie fakt, że od połowy przyszłego tygodnia można już rodzić Ewelinka wie, że ma w brzuchu siedzieć do marca.
|
#3459 | ||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry kochane!
Ja nie bardzo wyspana,snily mi sie jakies glupoty o ataku wampirow Nie wiem skad mi sie to wzielo,zadnych Zmierzchow nie ogladam ![]() Zjadlam bulke z nuttella i pije kawke. Cytat:
Cytat:
Cytat:
No,ale juz 38 tydz,wiec chyba dobrze.Jeszcze troche i przywitasz coreczke ![]() Cytat:
![]() Ja jak na razie nie wiem co to znaczy zle czuc sie w ciazy,moge wszystko robic i jest ok i mam nadzieje,ze do konca tak bedzie.Ale jak kiedys przy trzeciej ciazy bede sie czuc kiepsko,to nie wiem czy maz mi uwierzy.I czy pomoze,bo ja zawsze taka samosia,wszystko zrobione.A jak mi powie,zebym czegos nie dzwigala czy cos,to mowie mu,ze jestem zdrowa,nie mam problemow z kregoslupem.No wiadomo,ze nie dzwigam po 30 kg.Chociaz w sumie czasem moglabym wykorzysta moj stan
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
"Kobieta bardziej kocha dziecko niż męża. Bo dziecko jest na pewno jej, a mąż nie zawsze"
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, że u mnie te skurcze takie mocne to może być wcześniej...dlatego czekam aż skończę 37t. bo w 38 będę czuła się już spokojna...odstawię też leki...i będziemy w napięciu czekać
|
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Wreszcie udało mi się nadrobić. Przede wszystkim gratulacje dla rozpakowanych mamuś. Tak więc zaczęło się na dobre odliczanie.
Ja od kilku dni też miewam obrzęki stóp i rąk. Może to dlatego że ostatnie dwa dni miałam bardziej "pracowite" tzn. mąż malował i tapetował pokój a ja chodziłam, sprzątałam itp. niby niewiele ale zawsze to trochę męczące
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() nocka odpukac przespana, oby tak dalej, ale znowu od rana pobolewa mnie głowa i tak mi ciężko. Na pocieszenie moja waga narazie stoi juz od 3 tygodni ,zatrzymałam sie na 16 kg na plusie. Dzis jest cieplutko, mam w planach godzinny spacer, sprzatanie łazienki i gotowanie zupy i dopiecie torby na ostatni guzik.Emigra odrazu widac ze sie obniżył porod tuz tuz
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra A Ja nie widzę zdjęć...
![]()
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jak zwykle zacofana
. Chyba mam do nadrobienia z 40 stron :![]() Mamy kolejnego Dzidziusia na świecie KUMKURA GRATULACJE!! Duży Niemowlaczek z Twojej Agatki
|
|
|
|
#3466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() pomyslalam ze noc moze byc obfita w dzidziusie ![]() Cytat:
![]() Wiesz teraz w ciazy przez brzuszek na pewno jest obwod pod biustem wiekszy. Cytat:
Odnosnie Twojego pytania, nieraz byly sprzeczki o to, a jak nie sprzeczki, to staram sie z nim rozmawiac spokojnie ze mnie to drazni, ze nie zycze sobie niezapowiedzianych odwiedzin, bo mam do tego prawo. To z poczatku bylo tak, ze jemu nie przeszkadza bo to jego rodzice, ale pozniej moze troszke zaczynal sie wczuwac w to, ze ja moge sie krepowac takich odwiedzin, bo jestem w koszuli nocnej i nie chce zeby mnie tak tesciowie ogladali, bo sie zle z tym czuje. No wiec cos tam chyba powiedzial delikatnie rodzicom, ale oni maja swoje lata, swoje zwyczaje im ciezko zrozumiec pewne rzeczy, oni nadal uwazaja ze moga wpadac kiedy chca. Jedyne co udalo mi sie zyskac, to ze czesto dzwonia tel. wczesniej ale jesli np nie odbieram to np tesciowa potrafi wydzwaniac jak szalona a to mnie tez do szalu doprowadza. Albo jesli nie odbiore to przychodzi tak czy siak. A jesli odbiore tel a nie mam ochoty na jej przyjscie to tak mi nagada, ze ona tylko na chwile itd itd i moje nie jest przez nia nie uznawane. Jest nachalna, pcha sie na sile. Nie znosze takich ludzi I przez to ma u mnie wielka kreche. Ma swoje lata bo jest po 70-tce wiec moze z tego wynika tez dodatkowo jej przekora;/ nie wiem... Najgorsze jest to, ze ona jest na emeryturze i niestety od kiedy wrocilam do pracy po urodzeniu malego to jestesmy od niej tez zalezni, bo inaczej nie mialabym nieraz z kim zostawic Filipa. No a teraz jeszcze drugiego bobasa. Wprawdzie tesc idzie na emeryture w tym roku, wiec beda razem sie zajmowac dziecmi, ale uwierz mi, ze nieraz wolalabym dac dzieci do zlobka i przedszkola i nie byc zaleznym. Tesc mimo tego ze tez lubi przyjsc bez zapowiedzi, jest inny, bardziej wyrozumialy ale tesciowa to po prostu cos okropnego.Niby chce dobrze, niby chce pomoc ale w taki sposob ze ja wole sie meczyc sama niz korzystac z jej pomocy. Dla niej slowo: nie nie istnieje, dlatego wszelkie rozmowy i prosby mojego meza jako do swojej mamy nie docieraja. Ona i tak zawsze zrobi po swojemu;/ Cytat:
![]() emigra rzeczywiscie brzus sie obnizyl ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- gosia w jakich Ty godzinach pracujesz kochana?
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chcę zobaczyć brzuszek Emigry.....!!!!!!!!!!!
![]() ![]()
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez potrafie miec regularne twardnienia brzuszka co 7 co 10 minut ale pamietaj to co Ci napisalam ![]() Dla ulatwienia wklejam Ci moje skurcze z poprzedniego porodu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=326637&page=29 zobacz sobie wpis z 3:42 i 8:56 A wtedy kochana mialam z bolem na @ 42 skurcze jeszcze nieregularne skurcze. Ale jak sie polozylam o 6 rano to przez pol godziny w pozycji lezacej byly juz regularne.
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie sie dzis snilo, ze urodzilam pieknego maluszka i tak slodko sie do mnie usmiechal i szykowalam sie zeby dac mu cyca
![]() konia tak sobie mysle, ze te dzidzie musza byc niziutko usadowione glowka skoro nas tak mocno boli.... Moze rzeczywiscie u Ciebie bedzie mozliwosc przyspieszenia cc. Wspolczuje Ci bardzo kochana
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Mnie w nocy łapało ale to przepowiadacze. Czuje się jak obolały słoń Na dodatek zaczęłam chyba gromadzić wodę bo mam wrażenie że spuchłam. Spojenie mnie boli masakrycznie ![]() Moja koleżanka urodziła nad ranem. Niestety musieli zrobić cc bo spadało tętno dziecka przy skurczach partych. |
|
|
|
#3472 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale sprzatanie, pranie, prasowanie to moja dzialka i chetnie to robie ale teraz w ciazy juz mi ciezko, a ze on sam sie czesto oferuje z pomoca - chocby zrobienie sniadania, czy glupiej herbaty, pomoc we wstawaniu, itp to korzystam a na zakupach jak mu mowilam ze sie ciesze ze jest taki pomocny to stwierdzil, ze on raczej nigdy pomocny nie byl i nie wie o co mi chodzi Cytat:
Cytat:
az mi sie cieplo zrobilo zazdroszcze spacerku ja nie dam rady... a pogoda calkiem calkiem, mimo zachmurzenia jest cieplo - o 8 rano bylo juz +5 wklejalam tu na watku kochana a moze jak mimo to nie widzisz to zapros mnie do znajomych? moze to ma cos do rzeczy?---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
ja tez dzisiaj spuchnieta... najgorzej dlonie i po udach czuje - az bola przy dotyku. A to przez to ze z rana na zakupach bylam i sie nalazilam troche z mezem, a teraz jeszcze zaparcie posprzatalam mieszkanie (kurze starlam i poodkurzalam, no i pranie wywiesilam- a zmeczony jestem jakbym kilometry przebiegla ):brzy dal:
|||||
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3474 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzieńdobry
Cytat:
![]() wczoraj z kolei kupowałam mężowi na prezent na urodzinki niszczarkę i w sklepie Euro Rtv Agd też była taniej 50 zł niż na Allegro i to bez przesyłki. Ja teraz sprawdzam zawsze tu i tu, bo już naprawdę kilka razy się okazywało, że Allegro wcale nie jest najtańsze... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Hi Hi Hi....
ale ze mnie gapa! :-P*** siedzę no półleżę... na kanapie piszę sobie z Wami... Maluszek się wierci niemiłosiernie... i od początku jak siedzę mam znowu te twardnienia już 12 było... dość mocno się stawia ta macica... tak co 6-7 min po ok 30 sek.a brałam leki i nospę dodatkowo... Jejku co ja się mam z tym brzuszkiem... aż mnie głowa rozbolała... ***
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
uwierz mi ze jakbys mnie zobaczyla, to sunelam sie jak zmora po mieszkaniu ze sciera i odkurzaczem
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
niech malenstwo jeszcze choc 2 tyg posiedzi grzecznie w brzuszku
|
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje dla kolezanki. Cytat:
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny naprawdę zaczynam się martwić...tzn. czuję, że to są zwykłe twardnienia, nie czuję żeby to było to! ... ale one ostatnio dość mocno zapisały się na KTG... przeszłam się po domu..i od razu z 12 mam już naliczonych 14 hihi... sorki za szczegóły ale...
jak leżałam poczułam, że coś mi poleciało wilgotnego... poszłam siku i ma bieliźnie miałam wilgotną plamę i białawą wydzielinę... jakoś jej sporo od wczoraj...konsystencja budyniu białego... może infekcja??...choć nic nie piecze, nie przeszkadza a wyniki na GBS były ok...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-18 o 11:39 |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej mamusie
U nas spokojnie, mala dzis zrobila sobie pauze i praktycznei nie kopie a moze to zasluga wczorajszych zabiegow kosmetycznych hihi Wpadla do mnie znajoma kosmetyczka zrobic mi nogi ( sama juz nie daje rady) . CZulam sie suuuper ale o dziwo wieczorem pierwszy raz spuchly mi nogi ![]() Jak czytam o waszych skorczach , twardnieniach to wspolczuje wam dziewczyny 38 TC i nic , ale to dobrze , moze doczekam tego 5 marca i cesarki , brzuch mi sie tez nie opuszcza ,ale to chyba wina malej ze dupeczka do dolu siedzi Karolca co do mezow swieta racja ![]() Mala osczedzaj sie i dalej kciukaski zacisniete emigra ja mam dokladnie to samo , troche posprzatam i zaraz zadyszka i stekanko na raty musze robic hihiDzis wybralam sie z mala na zakupy bo cieplo sie zrobilo , a w sklepie bylo tak cieplo ze myslalam ze zemdleje , dobrze ze kolejki nie bylo. przyjechalam do domu rozebralam do majtek i zdycham
|
|
|
|
#3480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, żeby mąż w takiej sytuacji stał po naszej stronie i tłumaczył nasze racje swojej mamie (czy obojgu rodzicom).. Ciekawa jestem jak to będzie u mnie.. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
ta koszulka którą mam akurat na all była tańsza, ale i tak drogawa..![]() no ale mąż w ramach pocieszenia kupił, bo bardzo mi się podobała
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

już sie boje ze nie zdąze
bo jak sie klocimy to on zawsze pierwszy przeprasza, ja potrafie sie gniewac godzinami . Ide zrobic sobie śniadanko miłego dnia
przeklnac przeklnie, ale na zasadzie przecinka a nie do mnie. ech, szlifuj go tam porzadnie 
Jak dalej tak pojdzie to Julcie przywieziemy do brudu i syfu, a ja bym chciala zeby mieszkanie lsnilo ........ 
masakra
choć w porównaniu z niektórymi dziewczynami z wątku i ich dolegliwościami wogóle nie powinnam narzekać
...więc luzik...i postaram się leżeć ...widzę, że to jedyny ratunek tak naprawdę na ten mój twardy brzusio...
współczuje tych bóli, nie daj się kochana 

niech malenstwo jeszcze choc 2 tyg posiedzi grzecznie w brzuszku