|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Cytat:
może rzeczywiście wkradła się jakaś infekcja i dlatego są takie częste ![]() Cytat:
Dzień doberek! Ja dopiero godzinę temu zwlekłam się z łóżka ![]() spałam całkiem dobrze
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Mala mi ciagle wilgotno i taką wydzielinę mam na wkładkach
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy luteinie tak moze byc, ja tez mam codziennie wilgotna wkladke i troche innej wydzieliny. Przy infekcji mialabys tez inne objawy. Moze zadzwon do lekarza jak sie martwisz. lena dokladnie. Wazne, zeby mezowie stali po naszych stronach. Moj to mysli ze ja nie lubie jego rodzicow i czesto mi to mowi, kiedy na jego propozycje zeby przyszli ja mowie, nie mam ochoty. A czesto jest tak, ze oni lubia wpadac w porze obiadu, kiedy ja potrzebuje spokoju zeby nakarmic małego, bo on fisiuje przy kims, najgrzeczniej je jak jestesmy sami. Poza tym uwazam, ze to nie jest pora na odwiedziny, no chyba ze sie umawiamy na wspolny obiad i zapraszamy. Wiec mu mowie, ze gdyby mieli wyczucie szczegolnie jego mama, to bym na pewno miala do nich inny stosunek. Dlatego tez jakis czas temu jak tesciowa przyszla poraz kolejny bez zapowiedzi a nie mialam ochoty jej sluchac, to powiedzialam do Filipa: Zabierz babcie do pokoju, skoro do Ciebie przyszla, mamusia idzie odpoczac. I bawili sie tam w pokoiku u niego dlugo a ja mialam spokoj. Jednak mimo to czujesz sie skrepowana. Ja jestem z tych osob, ktore chociaz troszke musza sie naszykowac na odwiedziny. Ja nie mowie o nie wiadomo czym, ale wiesz jak to jest. Jak siedzisz sama, to czesto w pol ubrana, u mnie zabawki wszedzie wkolo, czasem nie chce mi sie czegos odniesc to lezy i w tym momencie kiedy ktos niespodziewanie do mnie przychodzi ja sie zle czuje, bo wydaje mi sie ze jestem postrzegana jako balaganiara a do balaganiarstwa mi daleko. I np kiedys brat meza lubial wpadac kiedy chcial tez z tym walczylam dlugo i na szczescie udalo mi sie ze juz nie przychodzi kiedy mu sie podoba. Ale takie cos tez mnie denerwowalo, bo nie moglam byc swobodna u siebie we wlasnym domu. A moj maz jest inny, uwaza ze kazdy moze do nas wpadac kiedy chce, jemu nie przeszkadzaja wywalone ubrania gdzies, porozrzucane zabawki, nie sprzatniete w kuchni. Na szczescie moje stanowcze nie poskutkowalo. Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie inaczej i nie bedziesz musiala sie denerwowac
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie biorę już luteiny... Kurcze Misiu w brzuszku szaleje i macica też szaleje...normalnie brzuch ma dyskotekę...No cóż w końcu to chyba Koniec Karnawału?.... ps: a skurczy już z 20...
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam brac do konca 37tc. U mnie to tak wyglada ze mały mi skacze w brzuszku a zaraz brzuch sie spina, czasem mam wrazenie ze on chce uciec przed skurczem ![]() Ciekawe co te nasze bobasy czuja jak nam tak sie spina brzus. hehe koniec karnawalu Malutka wiesz Ty juz jestes chyba naprawde bliziutko
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
Hej
emigra zazdroszcze obnizenia brzuszka ja pomalu przyzwyczajam sie do mysli ze sie jednak przeterminuje. Ale co poradze? Budze sie codziennie o 3:00 i juz nie spie i plakac mi sie chce i walic glowa w sciane. Uzalam sie nad soba i nie odbieram tel od nikogo oprocz mamy bo nie mam ochoty sie tlumaczyc ze jeszcze nie urodzilam. A wizyte mam dopiero 27 lutego i to bedzie 39 tc bez jednego dnia. Czuje sie olana ale gin chyba wiedzial ze do tego czasu nie urodze wiec nie mam sie co oszukiwac. Cewnik doprowadza mnie do szalu bo od 2 miesiecy boli przy sikaniu jak przy zapaleniu pecherza a w posiewie czysto wiec wszyscy to olewaja ze mnie boli. Nie chce miec wiecej dzieci bo lekarze mnie traktuja jakbym cierpiala na wlasne zyczenie bo mi dziecka sie zachcialo - a to nie prawda, to tz chcial a ja mu glupia obiecalam. Tak na dzisiejszy dzien wydaje mi sie ze nigdy tego kloca nie urodze a brzuch bedzie mi rosl i rosl az peknie. Sorki ale mam dola. Leze i rycze az sie osmarkalam. Jeszcze mnie tesc wkurzyl bo przyszedl i mowi ze on by chcial zebym urodzila 12 marca bo obydwoje wnukow mialby z tego samego dnia. Gnojek. Termin z om mam 6 marca i dziecko pewnie powyzej 90 centyla i wszyscy mi zycza szybkiego rozwiazania zebym nie cierpiala a ten dupek mysli tylko o sobie. Nie znosze go.
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o własnie - czuć się swobodnie we własnym domu! chyba każdy ma taką potrzebę, nie rozumiem więc jak można komuś przyjść bez zapowiedzi, albo w ogóle tak często sobie pozwalać na odwiedziny. U Ciebie pewnie byłoby inaczej jakby teściowa mieszkała dalej, bo jednak pakusą jest dla Niej gdy mieszkacie klatka w klatkę.. Choć z drugiej strony różnie bywa.. Moja teściowa - jak sie pojawił wnusio (czyli mój TŻ)- miała wizyty swojej teściowej codziennie (a mieszkały jakieś 30-40 minut od siebie) Mam nadzieje, że w związku z tym wie jakie to jest denerwujące i będzie inaczej się zachowywać jak pojawi sie nasza córa. Mężom trzeba czasem przypominać o co nam chodzi bo oni szybko zapominają i własnie tłumaczyć że to nie chodzi o brak sympatii wobec Jego rodziców, ale chęć życia po swojemu, poczucia swobody we własnych czterech kątach i tego by nikt nie narzucał się ze swoim zdaniem, bo mamy prawo decydować sami o swoim dziecku, życiu itd.. A np. tak jak u Ciebie - przez zachowanie teściowej masz zaburzone to wszystko czego pragniesz..Ja moim teściów bardzo lubię, ale nie wyobrażam sobie by ktokolwiek ingerował zbytnio w moje życie - czy to moi rodzice, czy rodzice tż, czy ktokolwiek inny, więc rozumiem Cię i trzymam kciuki Aguśka - swojego trzeba bronić ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- aaagga Pomyśl, że zostało już mniej niż do tej pory.. że to już całkiem niedługo.. Trzymam kciuki żeby samopoczucie się polepszyło
|
|
|
|
|
#3488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() niewyobrażalne. nie chcę siać tu zgorszenia czy nastawiać przeciw facetowi, ale dobrze to on nie prorokuje na przyszłość ![]() nie rozumiem, jak dorosły facet może mieć pretensje, że obiadu nie ma - tak samo może ugotować sobie sam. w dodatku do ciężarnej, wymęczonej, w zagrożonej ciąży... mój mąż aniołem nie jest, ale kiedy widzi, że ciężko mi się zebrać czy motywacja słaba, nie marudzi a wręcz pyta jak mi dogodzić, co ugotować i jak to się robi. bez szemrania gotuje kisielki, robi kanapeczki i znosi moje wybrzydzanie. lata do sklepu sam od kilku miesięcy. od niedawna sprząta, odkurza całkowicie sam! nie ma idealnego porządku, no ale bez przesady, przecież też pracuje... widzi ile mnie ciąża kosztuje, już pal sześć te nakłucia glukometru, ale teraz i insulinowe (te na noc, w udo jednak bolą... ;( ) nie wyobrażam sobei awantury o brak obiadu, z takim słownictwem szczególnie. no po prostu nie wyobrażam. i jak dla mnei przepraszam to nic nie zmienia, bo przeprosił pewnie dla świętego spokoju albo za tekst o drzewie, czyli de facto straszenie, a nie za fochy o brak obiadu. MA-SA-KRA! |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lena dobrze ze juz dzisiaj opuchlizny nie masz. ide gotowac obiadek, dzis wolowinka z warzywami duszona, a pozniej do piekarnika z nia i nakryje ziemniakami pokrojonymi w talarki i sie popiecze troche. |
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj parę kałuży przekroczyłam jak szłam , potem dogniotłam to spojenie cielskiem na ktg i pewnie mi coś tam się naruszyło.Najlepsze by było dla mnie takie sztywne korytko z drewna na tyłek, żeby się ten tyłek trzymał sztywno w płaszczyźnie płaskiej, taki pas cnoty .Humor mam już lepszy, bo się nie ruszam, siedzę na fotelu, boli mniej i chyba tak nockę spędzę. Terminu cc nie chcę za bardzo przyspieszać , bo jakoś tak wolę ,żeby było jak jest ustalone.Jak nie dam rady to w poniedziałek najwyżej podjadę do mojego gina i zobaczymy .... Współczuje Wam Dziewczyny wszelkich dolegliwości, pocieszające jest to ,że parę dni, tygodni będzie za to wielka nagroda ![]() Dziękuję za słowa pocieszenia. |
|
|
|
|
#3491 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i brzuszek sie faktycznie obnizyl a ja dzis zaczynam 39 tc ![]() Cytat:
![]() fakt, ze czasami musze sie polozyc, zeby odpoczac, ale jak juz cos zaczynam robic, to tak, jakby mi kto motorek w doopke wlozyl ![]() chyba jednak nie... a przynajmniej nie u nas... no chyba, ze ktoras sie jeszcze nie zameldowala ![]() A my dzis mielismy pobudke o 7... Sandra zdecydowala, ze skoro w ciagu tygodnia budzimy ja o 7.30, to ona dzis nas o 7... teraz ona spi i z mezem tez sie na chwilke polozymy aaaa.... i chcialam powiedziec, ze po tej masci co dostalam juz nic nie piecze ani nie swedzi, nawet te krostki zaczely schodzic... czyli prawdopodobnie jednak byla to tylko grzybica... ale wiadomo, smarujemy dalej ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ale tez z tej przyczyny, w razie gdyby odeszly wody, to trzeba sie natychmiast polozyc i wolac pogotowie, bo transport powinien byc tylko w pozycji lezacej A tak w ogole, to mialam dzis sen ![]() snilo mi sie, ze podczas mycia badalam sobie szyjke, a tam szyjki brak, rozwarcie na dobre 3-4 cm i czulam glowke ... nie pamietam tylko, czy skurcze jakies mialam ![]()
|
|
#3492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agulka bardzo Ci wspolczuje i zycze bys chociaz nie cierpiala juz tak bardzo przy porodzie, bo juz wystarczajaco Ci ciaza dala w kosc. Cytat:
Mam nadzieje, ze uda mi sie urodzic przed jej przyjazdem zeby chociaz nie denerwowala mnie kiedy i tak juz jestem bardzo drazliwa. Ja tez jak Ty bardzo lubialam swoich tesciow, zawsze uwazalam ze to rowni ludzie dopoki wlasnie kazdy zyl wlasnym zyciem a od kiedy na swiecie jest Filipek wszystko sie zmienilo, ale to tymczasowe, jak dzieci podrosna nie bede zalezna i wtedy juz moga sie pocalowac ![]() Wredna jestem, ale mam dosc. I tak samo Ty kochana, bron sie rekami i nogami jesli bedzie taka potrzeba chociaz mam nadzieje, ze u Ciebie nie bedzie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zachcialo sie gimnastyki i teraz masz ![]() Zartuje oczywiscie. Kochana glaskam sie mocno, dasz rade, jeszcze troszeczke Cytat:
Sen mialas super Teraz juz tylko takie sny przed nami
|
|
#3493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Raczkowanie
|
Wyzalilam sie wam i wyplakalam i jest mi o wiele lzej. To cudownie miec takie wsparcie. Wybaczcie ze ostatnio nie pisze wiele ale pisanie na smarfonie jest do kitu. Ja tez trzymam za wszystkie kciuki i cieplo o was mysle.
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() doskonale rozumiem jak sie czujesz, mam nadzieje i trzymam mocno ale to mocno kciuki zebys urodzila jak najszybciej a obnizenie brzucha nie musi oznaczac rychlego porodu ... dzisiaj zaczelam 38 tc, niektorym brzuch obniza sie na 2-3 tygodnie przed porodem, a Gucia bodajze chodzila jeszcze 4 tygodnie w ciazy, tak? Cytat:
zazdroszcze tej energii i sily ciekawe czy i mnie dopadnie taki przyplyw Przyszly moje przesylki i w szoku jestem bo juz przyszedl ten krem na blizny, a wysylka miala byc w ciagu 6-7 dni, a zamawialam wczoraj mam laktacyd, czopki glicerynowe i herbatke z lisci malin, bo tamtej mi na jedna porcje zostalo
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
cottonpuma współczuję - bierzesz insulinę?
nie wiedziałam, coś przegapiłam chyba..;/to taki wysoki ten cukier masz? ![]() jak długo musisz się kłuć? do końca ciąży? Biedulka ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
miałam ostatnio podobny sen! tez czułam główkę!![]() gucia super, że leczenie pomaga!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-18 o 14:08 |
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
a taki fotel chcialabym miec do karmienia, tylko musze przekonac Tz
tzn nie tylko do karmienia, w ogole chcialabym miec taki fotel![]() http://www.ebay.co.uk/itm/Laura-Ashl...0192?pt=UK_Hom ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-18 o 14:05 |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.ikea.com/gb/en/catalog/pr...769/#/80168769 Ja mam z tej serii ten czerwony
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo obok masz wiecej z tej serii i fotele sa po £159, a £59 kosztuje tylko narzuta. ale fotele faktycznie ladne sa. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-18 o 14:17 |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
gratulację dla kolejnej mamusi Moja mama zdała prawo jazdy Bo w Krakowie to nie lada wyczyn (mi się 2 razy nie udało i do tej pory nie mam ale jak wrócimy do Polski to sobie skończę )Dziś idę do fryzjera, w końcu zrobię coś z włosami bo już mnie wkurzają te odrosty. Mój tż jest taki kochany, wczoraj posprzątał cały dom, zrobił obiad i mówi że widzi jak bardzo się już męczę i nie ma serca mnie wykorzystywać i że wziąłby trochę bólu na siebie. Już nie może się doczekać kiedy Olivia będzie na świecie Postanowiliśmy że za rok w maju lub czerwcu, wracamy na stałe do Polski (do Rzeszowa)
|
|
|
|
#3502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszam, masz rację. Nawet w Polsce on był dość drogi więc 60 funtów za fotel w UK to byłoby niedużo
|
|
|
|
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale za to dostałam za free 2 peny z wkładami i wypożyczyli mi glukometr, inny niż mój (bo mój ma fochy jak jest w pokoju za zimno, albo paluchy mam za zimne, albo BO TAK)lekarka fantastyczna kobieta, no rewelacja ![]() kłuć będę do końca ciąży plus ew. jakieś 2-6 tyg. potem znów krzywa, jak nie wyjdzie dobra - metformax 500, jak nie zadziała- insulina forever Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-02-18 o 14:28 |
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brawa dla tzta
|
|
#3505 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak ja was podziwiam
te wszystkie ktore maja mase przeżyc w ciązy, problemów z nia zwiazanych , jestescie mega silne, ja nie wiem czy bym dała rade, ale tez pewnie bym ryczała i użalała sie nad soba, na pewno wasze meki zsotana wynagrodzone lekkim porodem i cuownie grzecznym maluchem
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
cottonpuma wspolczuje ze musisz stosowac insuline
A jaka insuline masz?
|
#3507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w kazdym razie wielkie dzieki za link |
|
|
|
|
#3508 | |||||
|
Gang Iren
|
2 zmiany 7-15 i 15-23.Teraz jak mam popoludniu to w domu jestem ok 23:40.No i u mnie jest godz roznicy czasu.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ludzie czasem nie mysla co mowia. zeby bylo szybko i bezbolesnie.Cytat:
![]() Cytat:
Czasem mysle,ze zbyt malo doceniam to,ze juz druga ciaze mam bezproblemowa. Trzymaj sie.Jestes bardzo dzielna Uciekam do pracy
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Już wróciliśmy
pojechaliśmy na Wisłę. Chłopcy zjeżdżali na nartach a ja i ta koleżanka z córką poszłyśmy trochę pochodzić a potem do knajpki. Tak więc nie byłam opiekunką bo kumpela była cały czas z małą i było naprawdę fajnie... pogadałam sobie o macierzyństwie , ona opowiadała jak to było na początku u niej itp. Naprawdę spędziłam fajne przedpołudnie szkoda że tak krótko ale jeden musiał do pracy zdążyć.... i nie żałuję że jednak się zdecydowałam
|
|
|
|
#3510 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale cóż to za poświęcenie... kiedyś myślałam, że wenflona nie przeżyję. teraz kłuję palce 7 razy dziennie, 2-4 razy insulinuję... boli, ale cóż. same sobie nie zdajemy sprawy ile jesteśmy w stanie zrobić dla dziecka, póki nie musimy, prawda? ![]() zrobiłabym dużo więcej, to jest nic. wiele osób bezpłodnych czy długo się starających dałoby sobie tak robić3x częściej byle mieć swoje maleństwo. Mam novorapid, 2 jednostki na sniadanie (w ramię, tam gdzie szczepionki), insulatard 2 jednostki na dobrnaoc (z boku uda, tak jak idzie kieszeń w spodniach). Mam nadzieję, że nie dobiję do ilości typowego cukrzyka, wolę jak najmniej ingerować w organizm chemią. 4 jednostki to jest NIC. ampułka ma ich w sobie 300. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

już sie boje ze nie zdąze
bo jak sie klocimy to on zawsze pierwszy przeprasza, ja potrafie sie gniewac godzinami . Ide zrobic sobie śniadanko miłego dnia
...więc luzik...i postaram się leżeć ...widzę, że to jedyny ratunek tak naprawdę na ten mój twardy brzusio...

i az cyklam fotke przed chwila bo chyba mi sie tak z dnia na dzien brzuch pbnizyl, ale nie wiem czy mi sie wydaje czy na serio, wiec wrzucam Wam do porownania sprzed kilku dni (37tc) i z dzisiaj (38)

ciekawe czy i mnie dopadnie taki przyplyw