|
|
#2731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
![]() Cytat:
.Tylko też to nie jest tak, że nie wiem gdzie jest.. Bo z pewnością siedzi cały czas u rodziców. Zresztą, teściówka auto pożyczyć chciała na dzisiaj.. Nie, nie mówił nic na ten temat. Wczoraj tylko jak dzwonił to powiedziałam, że jak będzie uważał, że potrafimy rozmawiać to wtedy ma przyjechać. . Cytat:
![]() Dzwonił jakieś 1,5h temu. Przez cały czas rozmawialiśmy. O dupie maryni, ale rozmawialiśmy. Mówił, że tęskni -pytał czy ja też. Powiedziałam, że muszę się porządnie zastanowić . Tłumaczył, że cały dzień, po pracy, w Pile był z bratem. Dla wytłumaczenia.. Brat zajmuje się tuningowaniem aut. Usłyszałam żal w Jego głosie, że sama się nie odzywałam, nie interesowałam się Nim. Jest lepiej ![]() Ale i tak mamy sobie do wyjaśnienia .Może to głupie, ale zależy mi w jakiś sposób aby pokazać Mu, że gdy Go nie ma to doskonale sobie daje radę,.. że mimo kłótni nie żyje tylko użalaniem się nad sobą. Mimo, iż w rzeczywistości przeryczałam trochę czasu to przecież nie musi o tym wiedzieć .Mam wrażenie po prostu, że TŻ sobie obrał strategię, iż to ja mam za Nim latać. To ja powinnam za wszystko przepraszać i płaszczyć się. Nie wiem skąd nagle sobie coś takiego ubzdurał, bo wcześniej to po 15minutach przyleciałby z powrotem. A teraz? ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
. Chcę aby moja mama mi pomogła, strasznie boję się początku.. Później przeniesiemy się do TŻa. Tam jest o wiele większy dom, pokój większy dla naszej trójki. No i zobaczymy, co dalej.. Mamy możliwość budowania się, obok teściów. Na tej samej działce. Albo remontowania domu teściów i tam robienia sobie kącików na piętrze. Tyle, że tam też urzęduje brat TŻa, który chyba nigdy od rodziców się nie wyprowadzi. I tak TŻ musi wyremontować pokój dla nas trzech.. Przy okazji chciał cały dół. W sensie.. korytarz na dole i u góry. Tyle, że ja nie chce tam mieszkać cały czas .A jeżeli chodzi o wynajem.. Hm. TŻ nie jest za, bo twierdzi, że po co ma płacić skoro to nigdy nie będzie Jego
|
||||
|
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
powinnas mu przemówić do rozumu, że takich rzeczy nie robi się ukochanej kobiecie w dodatku w ciąży! Podziwiam Cię za Twój spokój... ja bym tak chyba nie mogła
![]() A co do mieszkania to ja tez bym wolała nie wynajmować.. ale nie chcę mieszkać z rodzicami.. tworzymy już odrębną rodzinę i strasznie mnie ta sytuacja denerwuje.. Mam na prawdę super rodziców, kochanych, bardzo nam pomagają, ale i tak są spięcia i zawsze będą.. a jeszcze jak dochodzi do tego dziecko, sama z resztą zobaczysz.. moja mama na prawdę się stara, myśli , że robi dobrze i wiem że to wszystko z troski, ale to ja jestem matką i chciałabym wychowywać dziecko po swojemu i nie zawsze tak jak ona chce... no ale z tym się trzeba liczyć jak się mieszka razem.. a kredytu brać nie będę na mieszkanie na pewno... nie stać nas na to po prostu.. za wynajem mieszkania zapłacę 1500-1600 zł juz ze wszytskimi opłatami... a rata kredytu na mieszkanie 3-pokojowe w dobrym stanie wyniosłaby nas jakieś 2000 zł.. a gdzie opłaty, ubezpieczenie itd? pomijam fakt, że taki kredyt spłaca się do końca życia.. także w ogóle tej opcji nie biorę pod uwagę.. mój mąż jest jedynakiem, więc takie tylko pocieszenie że kiedyś w dalekiej przyszłości (oby jak najdalszej bo nie zyczę źle moim teściom) będziemy mieć mieszkanie po teściach.. Fajnie, że masz możliwośc wybudować się, i to chyba lepsza opcja niż mieszkać pod jednym dachem.. z resztą sama zobaczysz jak urodzi się bobas... z resztą, mam nadzieję że nie zobaczysz.. może istnieją idealni dziadkowie
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Gdy wróci to będziemy rozmawiać na ten temat.. Tyle, że fakt. Już trochę ochłonęłam, więc rozmowa będzie na poziomie, że tak powiem . Nie będzie z mojej strony płaczu, dramatyzowania. Wszystko na spokojnie ![]() Wierzę, że z moimi rodzicami czy też z teściami nie będzie łatwo Nas też nie byłoby stać na kredyt.. Więc na budowę trzeba odkładać z kieszeni. Jest ten plus, że działki nie trzeba kupować. Dużo do daje. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Aduś - Jak się trzymasz?
|
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
.Colds mam nadzieje,że Tż powrócił w końcu i wyjaśniliście sobie wszystko . Pszczólka my mieszkalismy troche z moimi rodzicami jak synek był mały to nie było tak źle z mamą mogłabym mieszkać,ale ojczyma to za drzwi . Ale jest tak jak mówisz,że dziadkowie zawsze sie troszke wtrącają,ja cos zabroniłam,babcia pozwoliła bo mały płakał,że chce i tak w kółko . Ale my teraz też na wynajętym mieszkamy i nie mamy zbytnio szans obecnie na coś swojego . Ale dobrze Nam jak jest,przynajmniej sami mieszkamy . Moglibyśmy u teściów,ale tam mieszka też brat mojego męża,który za kołnierz nie wylewa i chyba do końca życia tam będzie mieszkał,a oni nauczeni są wtrącania do wszystkiego,nie wytrzymałabym tam długo . Dzisiaj rano miałam piękne poranne mdłości ależ radość mnie ogarnęła![]() Colds a co do pomocy mamy,to przynajmniej u mnie strasznie się to sprawdziło tyle,że my nie mieszkaliśmy z NImi tylko na swoim i mama przyjeżdżała i pomagała,bez niej byłoby ciężko . Także na pewno będzie Ci łatwiej jak wszystko wytłumaczy . Ale pierwszą kąpiel bo powrocie ze szpitala musiałam zrobić małemu sama,akurat nikogo nie było tylko ja i mąż,to był wyczyn hehe
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-02-18 o 06:44 |
|
|
|
#2735 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam takich apetytów jak np kukurydza .. u mnie nie przejdzie ![]() A czy każda szkoła rodzenia ma taki sam plan ??? U mnie to około 500-600 zł ... i zastanawiam się czym różnią się te wahania ![]() Cytat:
![]() My nie chcieliśmy do wczoraj, małż prawie wszedł w to usg aby tylko dojrzeć co tam się ukrywa no zwariowało chłopisko i nie ma ratunku dla niego ... najlepiej to już by meblował pokoik ... no i tylko chodzi i chce bym mu wizualizację włanczała maleństwa z td ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pięknie Go przetrzymałaś, niech ma nauczke dziadyga okropny i wie że z kobietą w ciąży się nie zaczyna .. a teraz niech przylatuje z owockami do Cię i Ci dogadza to zostanie mu to przez część wizażową w granicznych normach wybaczone ![]() ale swoją drogą to powiem Wam że dziwią mnie zachowania niektórych mężczyzm, nie poruszam tu TŻta colds ale nie wiem czy ja bym wytrzymała gdyby mój małż się dzień czy tam noc nie odzywał chybabym mu pióra powyrywała taki zemnie typ człeka że nerwus jestem i tyle
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() przeleciałam pobieżnie ostatnie strony - wybaczcie, ale rzuciło mi sie w oczy, kłótnia colds z tż.... przykro mi, że sie pokłóciliście... ja nawet nie bardzo wiem jak to jest sie kłocić z tż (pomijam jakieś głupie żartu, kiedy to niby sie kłócimy ), ale o ile jestem w stanie wyobrazić sobie jakąś kłótnię, tak ubliżania komuś Mój tż nie jest ideałem, ale nie mogę złego słowa na niego powiedzieć...bo mimo, że czasem mnie czymś wkurzy, wiem, że nigdy mi nie ubliży, wiem ile mi pomaga, jaki jest itd.... choć ja za dobra żona nie jestem idę sie jeszcze potulić do niego i do synka
|
#2737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
colds, dziękuję że pamiętasz
staram się trzymać w jednym kawałku, chociaż nie jest łatwo. We wtorek jadę do Łodzi na biopsję kosmówki, mam nadzieję, że Maluszkowi nic się nie stanie. A potem ponad 2 tyg. czekania na wyniki. Lekarze przygotowują mnie na Zespół Edwardsa i Turnera, a ja staram się nie tracić nadziei, chociaż lepiej przygotować się na najgorsze.Miłego weekendu Dziewczyny, ja po tygodniu wegetacji muszę w końcu się ogarnąć, zrobić jakiś normalny obiad, bo prawie nic nie jem, no i posprzątać, bo na to nie miałam kompletnie siły.
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-02-18 o 11:26 |
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj pieke sernik
,już się doczekać nie moge .Mąż podsunął pomysł co by jakieś ciasto na weekend upiec .Ciekawe co u Colds ..Jakie plany na weekend macie?
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Aduś trzymam za Was kciuki ...
Anusia ja w piżamie małż posprzątał mi mieszkanko, odkurzył, pomył podłogi pojechał na zakupy więc mam totalny wolny dzień, popołudniu pójdziemy na spacerek i do tatuśka na soczek a jutro chyba do teściów podjedziemy ... na obiad będą naleśniki
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Ja czekam na boczek wędzony, bo TŻ ma kupić i robimy spaghetti carbonara! uwielbiam
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... oj ale wyżerkę będziecie mieli wczoraj zrobiliśmy sobie pizze ... taką wypaśną .. ale po jednym kawałeczku podziękowałam nie ten smak jednak ... ciekawe czy naleśniki podejdą
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
Cześc mamuski
Ja się czuję świetnie, tylko zalatana jestem Kochane sąNie mam już prawie mdłosci, brzuszek pobolewa tylko czasem i po woli powraca do mnie energia życiowa Mój mężulek jest wspaniały, od momentu, jak zobaczył maleństwo na usg, to tylko o tym gada, wylicza, jaki to dzień ciąży, głaska mnie po brzuszku... tak mnie to wzrusza! ![]() Moja następna wizyta to też 5ty marzec! Wiec trzymam za nas kciuki, bo jeszcze kielka z nas wtedy ma, z tego co pamiętam![]() Życzę wam udanego weekendu! |
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Konczita - ze mnie też straszny nerwus
, ale z biegiem czasu zrozumiałam, że moje nerwy na nic się nie przydają . Gdy się wkurzam, irytuje i TŻ to widzi to.. Na Niego to nie działa ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie!
wpadam się zameldować. niestety rozhcorowała mi się córka i jestem z nią w domu na L4. nie mam czasu na wizaż. mam nadzieje, że u Was wszystko w porządku, a jak córka wyzdrowieje, wracam do was
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudnie, że u Was wszystko dobrze oby tak dalej .. a mężulek spisuje się na medal i oby tak zostało ![]() Cytat:
oj wiem co mówisz heh ale mój to przeciwieństwo bo milknie i zagłaskać wszystko chce ... dobrze że nie jest ogniem jak ja bo by było groźnie ...Cytat:
zdrówka dla córeńki
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
czesc Wam
ja mam mdlosci od przypadku do przypadku, tylko raz witalam sie szuwarkiem, a jestem w jakims 8 tygodniu. jakby mialo co dzien mnie mdlic chyba bym sie wscieklacolds zycze szybkiego pogodzenia sie nie wiem jakim cudem, ale sie z moim TZem jeszcze niegdy nie klocilam, co najwyzej zarzucalam focha o cos po prostu nie mamy o co sie klocic. do gina mialam isc w tym tygodniu, ale jakos mi braklo czasu, pojde sobie we wtorek, przynajmniej tak na razie planuje
|
#2750 |
|
Rozeznanie
|
Dopisuję się do oczekujących
![]() tp. 16.10.2012 obecnie 6 tc
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
|
|
|
#2751 | ||
|
Zakorzenienie
|
właśnie po 2 dniach nieobecności próbuję Was nadrobić.
wczoraj cały dzień umierałam przez mdłości i spotkania z szuwarkiem. Pierwszy raz... okropieństwo... zdecydowanie wolę ich nie mieć i mam nadzieję, że tak właśnie już zostanie. W ogóle dziwnie, że pod koniec 11 tc te mdłości się pojawiły... no i jeszcze przeziębienie mnie dopadło, gardło boli okrutnie, z nosa leci strumieniami.. wrr... jak zwykle mąż się wirusami z pracy podzielił Cytat:
Całe szczęście poszedł po rozum do głowy i jest normalnie, ale jakoś na razie z jakimś dystansem do niego podchodzę... Cytat:
|
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie mam póki co mdłości i zapowiada się, że raczej ich nie będzie.
To druga ciąża, pierwsza przebiegała świetnie, aktywnie więc mam nadzieję, że ta również taka będzie
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Placek w piekarniku a na obiad mieliśmy mielone z ziemniaczkami i buraczkami
. Synek śpi więc ja sie bycze![]() Marika widze,że mamy podobne terminy. Bo ja mam na 13 października
|
|
|
|
#2754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście miało być bezpłaTnie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A dzisiaj czuję się w miarę dobrze, w porównaniu do kilku ostatnich dni.
|
|||
|
|
|
#2755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Anusia bete robi się z krwi
Cytat:
Cytat:
Colds i jak? tż przeprosił? Cytat:
|
|
|
#2756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koniecznie bądź w kontakcie, proszę. Ja w środę mam badanie USG genetyczne. I już od dwóch dni mnie nerwy szarpią. Mam już dobrze 35 lat. 36 za pasem (w czerwcu). Modlę się aby iskierka byla zdrowa. Aduś, pamiętaj, że nie jesteś sama. |
|
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
jest tu ktoś bo coś tak ucichło na forum czyżbyście miały poobiednią drzemkę![]() Mam pytanie bo dużo tu piszecie o porannych mdłościach i spotkaniach z kibelkiem czy brak mdłości w 7tc to normalne i czy tak już będzie czy wszystko jeszcze przed mną i mnie to też nie ominie? Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. |
|
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
anusia
nie u każdej kobiety występują mdłości. Ja w pierwszej ciąży nie miałam ani razu. Któraś a autorek wspominała o szkole rodzenia. Ja w pierwszej ciąży nie uczęszczałam i dałam sobie radę. A w moim mieście jest bezpłatna szkoła rodzenia na NFZ Co do zachcianek w poprzedniej ciaży jadłam czipsy i piłam colę ( wstyd mi :P) a na mięso w obojętnie jakiej postaci nie mogłam nawet spojrzeć.
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 Edytowane przez Marika_1987 Czas edycji: 2012-02-18 o 16:19 |
|
|
|
#2759 |
|
Rozeznanie
|
Marika ale jak sądzisz warto chodzić do takiej szkoły?
|
|
|
|
#2760 |
|
Rozeznanie
|
anusia
zapewne wiele pomaga w przygotowaniach do porodu i wczesnego macieżyństwa chociaż z opinii koleżanek wiem, że wiele rzeczy jest przesadzonych. Ja nie chodziłam i dałam radę zarówno w czasie porodu jak i po instynkt po prostu. Teraz mój partner mnie namawia na szkołę rodzenia i będę nad tym myśleć, bo w sumie doświadczenie mam już 9 miesięcy + 3 lata i 5 miesięcy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

. Zdenerwowałam się.

.
.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Widziałam stronkę internetową szkoły i bardzo fajnie to wygląda, więc chyba się zdecydujemy.
pięknie Go przetrzymałaś, niech ma nauczke dziadyga okropny i wie że z kobietą w ciąży się nie zaczyna .. a teraz niech przylatuje z owockami do Cię i Ci dogadza to zostanie mu to przez część wizażową w granicznych normach wybaczone 

..

Oczywiście miało być bezpłaTnie.