|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
na pewno warto się zainteresować tarczycą po porodzie, żeby ładnie ją ustawić - zobaczysz, zupełnie inaczej będziesz gubić wagę. Bo przy takiej wartości to może być tak, że praktycznie nic nie będziesz jadła, a i tak będziesz jeszcze przybierać. Ale to wszystko są kwestie bardzo indywidualne. Ja np. tyję jak mam trochę powyżej 1, a mam koleżankę, która jest szczuplutka przy wyższych wartościach - każdy organizm reaguje inaczej Nie ma sprawiedliwości na świecie
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-18 o 16:55 |
|
|
|
|
#1712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Nikt, nikt... nie czytaj...
Cytat:
![]() Podana waga jest więc wagą prawdopodobną. A wystarczy, że dziecko jest "okrąglutkie", to waga na podstawie wymiaru wychodzi większa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jednak uważam, że więcej niż 12 kg to jest dużo. ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Trochę uśmiechu ![]() http://www.youtube.com/watch?feature...=PXYjgHC_Ycw#!
|
|
|
#1713 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32385192]
Słyszałam - aczkolwiek nie wiem, czy to nie kolejna legenda - że po ciąży i porodzie nadżerka może samoistnie się zlikwidować Oby to była prawda, choć nie wiem, jakie ma podstawy medyczne.[/QUOTE] Jestem żywym przykładem na to,że u niektórych to się sprawdza.Pierwsza ciąża wyleczyła u mnie nadżerkę Cytat:
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To dobry news dla wielu z nas ![]() Ja się oczywiście pokłóciłam z TŻ :/ Właściwie to nie wiem, o co, tym razem to on się obraził :/ I idzie do brata na mecz - a niech sobie tam siedzi i do nocy :/ |
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ostatnio nie miałam czasu pisać, ale podczytywałam regularnie ![]() Też mam niedoczynność już od 10 lat i sama sobie ją pilnuję najlepiej, lekarz przepisał mi dawkę 75 e i przy takiej dawce tsh miałam 2.5 w ciąży, więc biorę 1,5 tabletki i tsh mam 0,6 a ft4 1,12 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja w każdej ciąży miałam robioną, musisz się upomnieć
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-18 o 17:59 |
||
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poważnie, po tym jak jakiś czas temu pisałaś o tym, że w jakiejś gazecie go widziałaś (chyba Ty... ), chciałam pomacać El-Nino, ale nie było go w sklepie. Sprzedawca nie wyrażał się o nim dobrze, ale sprzedawcom ja nie wierzę. Miałam za to okazję macać wózek Jet tego samego producenta http://www.babyactive.pl/jet/. Były na ekspozycji 3 sztuki, i w każdej coś niedomagało. A to budka się nie chciała składać, a to jakieś śrubki się luzowały... A Jet to "starszy brat" El-Nino, więc choroby "wieku dziecięcego" powinien mieć już za sobą. Jeśli na tej podstawie miałabym kupić El-Nino, to poszukałabym innego. ![]() A, jeszcze co do wagi. IMO producent nieco nagina tę wagę, bo ten aluminiowy nie ważył 10 kg, na pewno więcej. Cadeta też macałam. Byłam na niego napalona. Niby fajny, nic mu nie brakuje (no, może przednie koła mogłyby być pompowane ), ale taki plastikowy się wydaje.Sama spacerówka w porządku, coś z tą gondolą mi nie leży. I strasznie nisko jest zawieszona. Jeśli jesteście wysocy, to może być męczące. Ja mam 164 cm, a dla mnie trochę za nisko jest. Kilka dni temu w Internecie z kolei wpadły mi w oko wózki Tutek http://www.tutek.pl/menu,29,WOZKI_DLA_DZIECI. Dzisiaj byłam, macałam, jeździłam. I to jest na tę chwilę mój typ http://www.tutek.pl/menu,52,Grander_Alu_Chrom. Nieprawdopodobnie lekki (niby 10 kg, ale bardzo zgrabny i łatwo go podnieść), bardzo zwrotny. łatwo się składa, rozkłada, bardzo przyjazny w obsłudze. I niedrogi. Uznałam, że kupię lepszy fotelik (wiem, wiem, nudna jestem ).
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ten wózek kosztuje??
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też fajnie wygląda, nie widziałam go na żywo O_o mąż mnie ukatrupi jak znów jakiś do pomacania wózek wynajdę ![]() wg ich strony w okolicy nie mam sklepu partnerskiego
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-02-18 o 18:02 |
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Zależy od wersji, ok. 1300 - 1400 zł.
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
IMO na żywo lepiej niż na zdjęciach. ![]() Fajnie
|
|
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee na necie jak dla mnie źle nie wygląda... hmm musze namierzyć jakiś sklep....
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-02-18 o 18:19 |
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście lekki jest i cena ok, ja znalazłam już swój ideał tylko do najtańszych niestety nie należy, a i tak tż chciał jeszcze xlandery pomacać i może jeszcze ten wózek poszukam do pomacania
i podejmę ostateczną decyzję.---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- kurde w Szczecinie raczej nie ma tych wózków, sprawdziłam w 2 największych hurtowniach
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#1724 |
|
Konto usunięte
|
Jak Wy znajdujecie te hurtownie u siebie? Ja nie umiem żadnej znaleźć w okolicy, jestem skazana na sklepy, a w hurtowni są pewnie o wiele niższe ceny...
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32393987]Jak Wy znajdujecie te hurtownie u siebie? Ja nie umiem żadnej znaleźć w okolicy, jestem skazana na sklepy, a w hurtowni są pewnie o wiele niższe ceny...[/QUOTE]
Niby w nazwie mają słowo hurtownia, ale tak naprawdę są to duże sklepy w których ceny są wyższe niż na necie
|
|
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ostatnio nie miałam czas na zaglądanie do Was i staram się nadrobić zaległości. Mam pytanie czy któraś z Was kupowała może wózek w sklepie internetowym bobowozki i jest zadowolona , jak u nich z dostawą itp? |
|
|
|
#1727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie Navington na żywo wydawał się ok.
Cytat:
W gazecie i na necie nie wygląda źle, ale wiadomo...podrasowany jest na zdjęciach Nie ma jak relacja naocznego świadka Ten tutek całkiem fajny się wydaje. W ogóle go nie brałam pod uwagę, bo wcześniej się na niego nie natknęłam. Cena i waga całkiem przyzwoita ![]() Cytat:
Chociaż ostatnio słyszałam wypowiedź pana Zawitkowskiego, który mówił, że w żadnej spacerówce (czy kubełkowa, czy płaska) dziecko nie powinno spać. Perse, nie przejmuj się. Ja już drugi dzień mam ciszę w domu Też się przeważnie w weekendy na siebie dąsamy. Ale zazwyczaj siedzimy razem w domu i żadne się nie wychyla z jakimiś wyjściami, bo mogłaby się atmosfera zagęścić Dzisiaj nawet wspólnie posprzątaliśmy mieszkanie - bez słowa To się nazywa komunikacja bez słów
|
||
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
ja się wacham właśnie jeśli chodzi o x-landera bo jego cena wydaje mi się trochę przesadzona...
jeszcze te z 2012 mają być powyżej 2000zł za 2w1 to już wogóle one tylko kolorem stelaża i tapicerką się różnią żadnych innowacyjnych rozwiązań (jeślichodzi o xq czy xa) zrozumiałabym gdyby nowe weszły po starej cenie a te z 2011 staniały, no ale takie rzeczy to w sferze marzeń...
|
#1729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn w walentynki i tuż po ale teraz już wszystko ok. Zobaczymy jak długo się będzie starał chociaż może już do niego dotarło, że z ciężarną nie ma co zadzierać heheh
|
|
#1730 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), albo ja jestem ciemna i nie umiem znaleźć.Cytat:
|
||
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet nie mam czasu na kłótnie z M
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Nie wiem czy ja od tych wszystkich tabletek jestem taka przymulona,drzemka u rodziców zaliczona.Cały czas zle się czuję,jak nie boli mnie brzuch to dzisiaj głowa,czuję się słabo i kręci mi się w głowie. |
|
|
|
#1732 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety kolejny dopiero 15 marcaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czyli nie ma co bardzo przykuwać uwagi do wagi z usg i nie brać tego za bardzo na poważnie.. |
||||
|
|
|
#1733 |
|
Wtajemniczenie
|
Czasami nie wiem co lepsze, czy tęsknić za kimś i spędzać miło np. 2 dni w tygodniu, czy mieć kogoś każdego dnia na wyciągnięcie ręki i sprzeczać się o pierdoły.
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli już w temacie wózków to my nadal czekamy na x-landera xq 2012. Kupiłabym z chęcią nawet tego 2011 ale niestety NIGDZIE nie ma koloru Rocky :/ Ja wczoraj miałam kryzys, od godziny 15 do 21ej przepłakałam, tak bardzo mnie bolało, że nie dawałam rady. Jeszcze co chwila ktoś dzwonił do mnie z zyczeniami, bo miałam urodziny a ja z płaczem odbierałam telefon i jak ktoś mi życzył zdrowia to ja w jeszcze większy ryk. potem kazdy dzwonił do mojej mamy, bo wystraszyłam ich wszystkich nieźle. Dzisiaj jest lepiej tzn boli cały dzień, ale jest to ból do wytrzymania. Nie ruszam się, leze lub siedzę i jakoś funkcjonuje. |
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj byli znajomi z 11 miesięczną córeczką. Pełzała sobie po podłodze, a mój kot nie wiedział o co chodzi
Bał się jej Niech się chłopak przyzwyczaja do maluszka ![]() i kolejna dostawa ciuszków przybyła ... Strasznie dużo tych ubranek już mam dla maluszka. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- aaa i nie pochwaliłam się upiekłam babkę czekoladową po raz pierwszy w życiu i po raz pierwszy w życiu ciasto, które piekłam mi wyszło
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I to nie tylko polskim :P:P:P[/QUOTE]ja tez sie bardzo latwo wzruszam, nawet w kosciele zdarza mi sie plakac ![]() w Polsce pewnie podaja ale ja jestem w Irl i juz pokazywalam te wyniki tutejszemu lekarzowi i nic sobie z tego nie zrobil |
|
|
|
|
#1738 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam pracowity wieczór Posprzątałam (jak on sobie poszedł na mecz), teraz gotuję kapustkę na jutrzejszy obiad, robię pranie (już drugie, to sukces w moim przypadku ) i studzi mi się pierwsza galaretka na sernik na zimno
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zadomowienie
|
O Oleju parafinowym koleżanka mi mówiła, że używa zamiast oliwki dla swojej małej, bo to naturalne i nie uczula a efekt taki sam.
Ja dziś nie sprzątałam, za to cały dzień spędziłam na zakupach i troszkę się odchamiłam (tunika, sweterek, 2 pary leginsów, mężusiowi koszulkę, a maleństwu 2 sweterki ). Teraz mój kręgosłup odpoczywa.Cytat:
![]() I rozmawiałam z mamą i ciocią (siostrą mamy) o porodach i ciocia 4 dzieci urodziła w tempie ekspresowym (powiedziała, że dla niej poród to "przyjemność"), a mama mówiła,że ze mną miała tak, że ledwo pojawiła sie w szpitalu i już byłam na świecie, za to poród z bratem był troszkę cięższy, więc mam nadzieję, że zaliczę się do grona kobiet i porodów, które przebiegają "Szybko i bezboleśnie" ![]() ![]() ![]() ![]() edit: aga_bre dziś oglądałam zdjęcia, któe masz na avatarze i do tej pory mam banana na buzi
Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-02-18 o 21:43 |
|
|
|
|
#1740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby Cię już nie bolało tak bardzo. Może w nagrodę za to całe cierpienie w czasie ciąży, będziesz miała szybki i lekki poród Oglądam film na tvn "biała masajka". Fajny, ale teraz była właśnie drastyczna scena akcji porodowej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

)

Oj, ja sobie doczytam i wszystko będę wiedzieć

jakoś mnie nie przekonał...
Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie 

) i studzi mi się pierwsza galaretka na sernik na zimno
Oby Cię już nie bolało tak bardzo. Może w nagrodę za to całe cierpienie w czasie ciąży, będziesz miała szybki i lekki poród