|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
ja też peelingów nie robię.. smaruję tylko 2 razy dziennie mustelą na zmianę z palmersem, obydwa świetnie nawilżają
zamówiliśmy pizze ![]() kurczę poczytałam trochę o niedoczynności tarczycy w ciąży i zaczęłam panikować..bo niby ten mój wynik 2,6 mieści się w normie ale boję się że jest za duży a wizyta gin za 1,5 tyg dopiero a piszą że ciąża może obumrzeć przy wysokim wyniku
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez paniki ![]() a my sobie z Micią zjadłysmy puszke tuńczyka na pół
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dajmy się zwariować![]() Normalnie Skończyłaś 14 tc a zaczęłaś 15 tc![]() Tak pisze w Twoim suwaczku.
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. krem do cery tlustej i bardzo suchej, tylko nakladasz wszystko w odpowiednie miejsca ![]() Z naczynkami faktycznie klopot. Najgorzej przy upale. nie dosc, ze wszystko bardziej wylazi, to jeszcze tak latwo pekaja od slonca Filtry to podstawa.Zreszta teraz w ciazy jeszcze bardziej trzeba uwazac na slonce, zeby nie wyszly przebarwienia.
|
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja w ogóle nie robiłam badań tarczycy. Chciałam robić i pytałam gina a on mi powiedział, że większości narządów teraz sobie nie przebadam i nigdy nie badałam. Może jednak powinnam..? |
||
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie niskie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa przyłączam się do bolących krzyży Poszalałam dziś trochę z porządkami i w kuchni i już czuję, że boli...
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwole sobie powiedziec, ze TSH w ciazy powinno byc poniezej 2, ja biore leki na niedoczynnosc, mialam miesiac temu jeszcze 2,94 a teraz juz 1,92, kontroluje to co miesiacPowiem tak: jak sie nipokoisz idx z wynikiem do lekarza, bez wizyty i mu pokaz pomiedzy pacjentami-ja tak robilam gdy sie balam. Jesli czuje sie kompetetny w tych tematach powie co robic, jesli nie, to wysle do endo |
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co ratuje sie aptecznym kremem do wrażliwej, przynajmniej łagodzi pękającą suchą skóre, ale poluje na Vichy aqualia thermal riche, mialam juz go raz i pieknie ukajał moją cere. |
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Rano byłam w pracy, a potem na zakupach i kupiłam sobie biustonosz W każdym bądź razie z zakupów jestem zadowolona, a teraz poczytam co tam u Was
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podobno to dziewczynki odbierają mamom urodę![]() Cytat:
Nie wkręcamy się ![]() Cytat:
Przecież tarczyca jest bardzo ważna w ciąży. Wiele dziewczyn z naszego wątku bierze na nią leki w ciąży.Ja bym na Twoim miejscu zrobiła chociaż TSH na własną rękę
|
|
#1694 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ja mam troszke tendencje do rozstępów po 1 może przez implanty w piersiach, a które urosły mi już naprawdę, naprawdę spore i skóra nie wytrzymała, póki co w innym miejscu ciała nie mam, no i może to że w momencie zajścia w ciąże ważyłam ok 54kg przy 180cm więc w stosunku do swojej masy sporo przytyje, jakbym miała nadprogramowe kg to może by tak nie było
Bo przy implantach mi nie wyskoczył ani jeden a włożyłam wielkie ![]() Ja smaruje dalej perfectą i oliwką hipp, licze że się zmniejszą a po porodzie laser. Cellulit mi się w sumie w ciąży pojawił, wcześniej udało mi się go zwalczyć siłownią, sauną- to było moje największe odkrycie! i żelami z ziaji więc polecam w sumie niedroga a w 100% u mnie terapia Ja mam niedoczynność tarczycy przy wynikach- hormon tyreotrypowy- 3.194 a norma to - 0.34-4.94 i wolna tyroksyna 13.68 a norma to 9.01-19.05 gin mnie skierowała do endo mimo ze wyniki mieszczą się w normie, ale nie można włączyć leczenia bo mam kardiologiczne problemy i to by było za duże obciążenie dla organizmu Wiec spokojnie, jak nie jest to jakas ogromna anomalia to chyba powinno byc ok
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-18 o 17:24 |
|
|
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za pocieszenie, kochane jesteście
![]() phdwao właśnie boję się że moja gin nie będzie za bardzo wiedziała co z tym zrobić, pewnie zobaczy że w granicach normy i nic mi nie da bo ona nawet nic nie wspominała o tym badaniu, ja sama je zrobiłam po tym jak poczytałam że większośc z Was robi
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Jem truskawki
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
I co z tego? Skoro wiemy, że hormony tarczycy są bardzo ważne dla prawidłowego rozwoju dziecka, to chyba warto zrobić badanie, nawet na własną rękę. Tym bardziej, że działanie tarczycy można uregulować lekami. Badania genetyczne też nie są obowiązkowe i mnóstwo innych też nie
Mniam! Ja zjadłam wczoraj całe pudełko Nawet były smaczne
|
#1701 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super pozdrowienia ![]() Też chcę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawy pomysł z tym korkociągiem. Ale mi jakoś nigdy nie chciało się robić gołąbków - wolę jechać do mamy
|
|||||
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wczoraj wszamałam z lodami i winogronami
|
|
|
|
#1703 |
|
Wtajemniczenie
|
ooolllccciiiaaa zerknij na moj post o tarczycy na poprzedniej stronie, ja chyba mialam jakies inne badanie niz Wy i mimo normy dr mnie wysłała do endo. Co lekarz to różne badania, np moja znajoma nie miała zlecanych na np cytomegalie itp, jednak ja mimo wszystko bym zrobiła
Idę robić kurczaka z ryżem i sosem słodko-kwaśnym w woku, mniammm
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja pojechalam do cukierni po ciasto ![]() krówke ![]() mój mąz pajacuje
|
|
#1705 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do tego czasami swędzą mnie piersi - ze dwa razy zdarzyło się, że bolały. I to wszystko Cytat:
No a baba z makrelą... ![]() Prince gdzie byś nie poszła to zawsze masz jakieś przeboje i cudaczne widoki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My ostatnio byliśmy w listopadzie (zresztą wtedy został poczęty nasz maluszek), a potem małż zapowiedział, że w ciąży nie pozwoli mi wsiąść do samolotu. Nie ważne, że można. On nie pozwala ![]() Cytat:
Polać jej
|
||||||
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja hormony tarczycy sprawdzałam na studiach, były prawidłowe; powtórzyć można ale czy trzeba? dlatego nie ma dla mnie porównania z genetycznym również nieobowiązkowym, czy innymi nieobowiązkowymi których nie robiłam nigdy przed ciążą np. hiv |
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis mam mega głoda ciagle bym cos zjadla......
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
Lecimy na Teneryfę, ale tylko na 6 dni. Samolotem w ciąży już leciałam, jak byłam w 9tc/10tc i podróż zniosłam bardzo dobrze. Teraz czeka mnie ten 4h lot tam i z powrotem, a potem jeszcze z początkiem maja wybieram się do Polski.
|
|
|
|
#1709 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast podczas starań przeżyłam coś w rodzaju ciązy urojonej-wszystkie klasyczne objawy, czyli mdłości, wymioty, wrażliwość na zapachy, ból piersi i gorzko się rozczarowałam,bo miesiączka przyszła... Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę domowych wędlin, ja właściwie takie jem tylko w Wielkanoc, kiedy teściowie skądś sprowadzają takie domowe. Pyszota! Tylko ciekawe jak w tym roku będzie jak mnie od mięsa odrzuca? |
||||||
|
|
|
#1710 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No niestety nie cała żywność zachwyca jakości - chociaż u nas w Pl jeszcze nie jest tak źle. Wiem, że parówki to często śmieci ale niestety czasami lubię zjeść i zdecydowanie nie myśl o tym z czego to jest zrobione
![]() Zazdroszczę własnych wyrobów Na pewno są pycha.Cytat:
Ostatnio mój wmawiał mi, że nie umie zrobić budyniu ![]() Cytat:
![]() Czasami mi się zdarza plan zbałamucienia małża - on jest zawsze chętny. Ale na ogół zanim do czegoś dojdzie to ja już zasypiam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Wiem, że w ciąży można latać - jak dowiedziałam się, że jestem to od razu sprawdziłam do którego tygodnia można Oczywiście dla mojego i dzieciaczka dobra
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

a wizyta gin za 1,5 tyg dopiero

Parówki to chyba największy syf jaki może być, jeśli chodzi o wyroby mięsne...

Przecież tarczyca jest bardzo ważna w ciąży. Wiele dziewczyn z naszego wątku bierze na nią leki w ciąży.
Bo przy implantach mi nie wyskoczył ani jeden a włożyłam wielkie

masakra.....
Polać jej