Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 17:11   #2761
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
jest tu ktoś bo coś tak ucichło na forum czyżbyście miały poobiednią drzemkę
Mam pytanie bo dużo tu piszecie o porannych mdłościach i spotkaniach z kibelkiem czy brak mdłości w 7tc to normalne i czy tak już będzie czy wszystko jeszcze przed mną i mnie to też nie ominie?
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
Ja do 7 tyg nie miałam, a teraz za to się męczę. Moja mama i teściowa za to mówią, że w żadnej ciąży nie miały mdłości. Tak że chyba każda kobieta przechodzi ciążę inaczej.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 17:16   #2762
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja do 7 tyg nie miałam, a teraz za to się męczę. Moja mama i teściowa za to mówią, że w żadnej ciąży nie miały mdłości. Tak że chyba każda kobieta przechodzi ciążę inaczej.
Chyba masz rację, chociaż się troszkę boje tych porannych mdłości ponieważ w pracy mam bardzo daleką drogę do toalety która i tak jest oblegana w najgorszym wypadku pozostaje kosz pod biurkiem
A ty w którym tygodniu jesteś?
Kiedy powinno się zacząć używać kremów na rozstępy? A może już coś masz opatentowanego?
Pozdrawiam
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 17:22   #2763
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Chyba masz rację, chociaż się troszkę boje tych porannych mdłości ponieważ w pracy mam bardzo daleką drogę do toalety która i tak jest oblegana w najgorszym wypadku pozostaje kosz pod biurkiem
A ty w którym tygodniu jesteś?
Kiedy powinno się zacząć używać kremów na rozstępy? A może już coś masz opatentowanego?
Pozdrawiam
Teraz jestem w 8 i juz od tygodnia mnie męczą mdłości. Chociaż muszę przyznać, że dzisiaj się względnie dobrze czuję.
Ja używam olejku dla kobiet w ciąży babydream, już przed ciążą go używałam.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 17:28   #2764
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Teraz jestem w 8 i juz od tygodnia mnie męczą mdłości. Chociaż muszę przyznać, że dzisiaj się względnie dobrze czuję.
Ja używam olejku dla kobiet w ciąży babydream, już przed ciążą go używałam.
oj to współczuje z powodu mdłości
Ja jak na razie mam luz ale na jak długo tego to nie wiem
To Twoja pierwsza ciąża?
Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa.
Stary 2012-02-18, 17:38   #2765
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
colds, dziękuję że pamiętasz staram się trzymać w jednym kawałku, chociaż nie jest łatwo. We wtorek jadę do Łodzi na biopsję kosmówki, mam nadzieję, że Maluszkowi nic się nie stanie. A potem ponad 2 tyg. czekania na wyniki. Lekarze przygotowują mnie na Zespół Edwardsa i Turnera, a ja staram się nie tracić nadziei, chociaż lepiej przygotować się na najgorsze.

Miłego weekendu Dziewczyny, ja po tygodniu wegetacji muszę w końcu się ogarnąć, zrobić jakiś normalny obiad, bo prawie nic nie jem, no i posprzątać, bo na to nie miałam kompletnie siły.
Adunia, wszyscy o Tobie pamiętamy i myślimy! Strasznie długie to oczekiwanie na wyniki... Szkoda, że nie da się tego przyspieszyć, w końcu w ciąży każdy kolejny tydzień się liczy.

I życzę pysznego spaghetti! Ja też mam, ale bolognese

Ja już straciłam nadzieję na to, że te mdłości i bóle głowy kiedyś przejdą...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 18:13   #2766
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Zrobiłam sobie drzemke,zjadłam serniczka i jestem.
Anusia ja w pierwszej ciąży nie miałam wcale mdłości,teraz jestem w drugiej to dzisiaj i wczoraj miałam lekkie tylko. A co do szkoły rodzenia to nie pomoge,ponieważ nie chodziłam w pierwszej ciąży i teraz też się nie wybieram.
Marika a w którym tyg jesteś? Bo chyba podobnie mamy daty porodu

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 18:26   #2767
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Kochana, myślami jestem z Tobą. Wierzę, że będzie dobrze. Wierzę, że sobie poradzisz. Trzymaj się, cały czas myślę o Was. I trzymam kciuki Ada.
Koniecznie bądź w kontakcie, proszę.
Ja w środę mam badanie USG genetyczne. I już od dwóch dni mnie nerwy szarpią. Mam już dobrze 35 lat. 36 za pasem (w czerwcu). Modlę się aby iskierka byla zdrowa.

Aduś, pamiętaj, że nie jesteś sama.
alfabia, nawet nie myśl, że coś może być nie tak. Wiadomo, że wiek zwiększa ryzyko, ale zapisałam się obecnie na forum (na temat przezierności karkowej) i jest tam dużo kobiet po 35 roku życia ze względu na stres związany z badaniami genetycznymi. I wszystkie rodzą zdrowe dzieciaczki Poza tym mam w domu piękny przykład - moja mama rodziła mając 38 lat i urodziła książkowy okaz zdrowia. Jak widać to loteria, na którą nie mamy żadnego wpływu, więc wiekiem nie można się przejmować.

gda jeśli o wyniki chodzi to niestety nie ma szans na przyspieszenie (a to i tak na prawdę niedługo). Na wyniki amniopunkcji (badania DNA poprzez wody płodowe) czeka się od 4-6 tygodni. Mam nadzieję, że biopsja wykaże co jest nie tak, bo inaczej osiwieje w wieku 22 lat.

Tak poza tym to Dziewczyny, dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa, ja postawiłam się dzisiaj do pionu i jest lepiej. Wezmę od życia cokolwiek mi da, nie mam obecnie na nic wpływu. Miłego weekendu!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 18:29   #2768
ellena
Zadomowienie

To ja szybciutko zdam relację co u mnie. W czwartek robiłam kolejną betę i wyszła 2990 więc nadal bardzo pięknie rośnie. Poprosiłam gina, żeby już więcej mi nie kazał robić tego badania, bo dla mnie jest to straszny stres. Chyba mnie źle zrozumiał, bo zamiast pocieszyć, zaczął mnie obstawiać, że w końcu jest to poważna sytuacja - w sensie ciąża, więc powinnam się martwić
Zaskoczyło mnie to totalnie, bo zawsze miałam do niego zaufanie i chyba będę musiała zastanowić się nad zmianą lekarza A może przesadzam? Wszyscy wokół mówią, że stałam się nerwowa i rozdrażniona.
Dziś kupiłam świetną książkę "W oczekiwaniu na dziecko". Na prawdę warto zainwestować, bo tam znalazłam wszystkie odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Internet potrafił mnie nieźle przestraszyć.
Kupiłam też swój pierwszy krem przeciw rozstępom VICHY - rozważałam jeszcze Mustelę 9 miesięcy, ale była 20 zł droższa, więc będzie na większy brzuszek.
Aaa, no i najważniejsze! We wtorek idę na pierwsze USG!!!! Już nie mogę się doczekać, bo pewnie zobaczę serduszko dziecka!!!!!
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 18:55   #2769
colds
Zakorzenienie

Aduś - i udzielaj nam się tutaj częściej, jeżeli masz czas

I co do sytuacji z TŻem.
Rozmawialiśmy przez telefon około godzin obiadowych. Powiedziałam, że dopóki się nie zdecyduje nie ma co się u mnie pojawiać. I jaki rezultat?
Godzina 17 i przyjechał. Z kwiatkiem .
To tak w skrócie, resztę opiszę jak wrócimy, bo wybieramy się do kina
Stary 2012-02-18, 19:00   #2770
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Aduś - i udzielaj nam się tutaj częściej, jeżeli masz czas

I co do sytuacji z TŻem.
Rozmawialiśmy przez telefon około godzin obiadowych. Powiedziałam, że dopóki się nie zdecyduje nie ma co się u mnie pojawiać. I jaki rezultat?

dla tż,udanego seansu.

Gda ja też mam coraz mniejsze nadzieje ze te mdłości miną,trzyma mnie całymi dniami

Adunia mocno Wam kibicuję i trzymam kciuki za Was

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 19:18   #2771
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
I co do sytuacji z TŻem.
Colds trzymam kciuki za spokojną rozmowę, wyjaśnienie wszystkiego i lepsze jutro Niech tż wreszcie pójdzie po rozum do głowy i zacznie zachowywać się jak odpowiedzialny i dojrzały ojciec

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:20   #2772
Claudia15758
Przyczajenie

hej ..
mogę się przyłączyć ?? jestem w 9 tyg wg OM a usg 7 i 5 dni
niepokoją mnie troszkę wyniki usg GS 32, CRL 11,9 pęcherzyk zółtkowy 5,1 mm nie za mały ?? Jak jest u was ??
Pozdrawiam
Claudia15758 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:09   #2773
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Claudia15758 Pokaż wiadomość
hej ..
mogę się przyłączyć ?? jestem w 9 tyg wg OM a usg 7 i 5 dni
niepokoją mnie troszkę wyniki usg GS 32, CRL 11,9 pęcherzyk zółtkowy 5,1 mm nie za mały ?? Jak jest u was ??
Pozdrawiam
Witaj w naszym gronieco do usg to nie pomoge,bo ja jestem w 6 tygodniu dopiero. Powiedz cos o sobie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 09:34   #2774
coventry
Raczkowanie

witam niedzielnie
ja dziś nie chce zapeszać, ale całkiem ok się czuję i zbieram się do koscioła z tZ. za to wczorajszy wieczór porażka totalna, 3 godz. spędzone nad wc i nic tylko torsje, ale juz bliżej konca tych okropnych mdłości mam taką nadzieje
dziewczyny jak jest u WAs z używaniem kremów przeciw rozstępom??
ja praktycznie nic nie stosuje bo mi wszystko smierdzi, ale wczoraj w aptece skusiłam się na olejek Eucerinu bo jedyny zapach jaki toleruję, czy może któraś z WAS go używa bądz używala??
miłej niedzieli
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:35   #2775
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
To ja szybciutko zdam relację co u mnie. W czwartek robiłam kolejną betę i wyszła 2990 więc nadal bardzo pięknie rośnie. Poprosiłam gina, żeby już więcej mi nie kazał robić tego badania, bo dla mnie jest to straszny stres. Chyba mnie źle zrozumiał, bo zamiast pocieszyć, zaczął mnie obstawiać, że w końcu jest to poważna sytuacja - w sensie ciąża, więc powinnam się martwić
Zaskoczyło mnie to totalnie, bo zawsze miałam do niego zaufanie i chyba będę musiała zastanowić się nad zmianą lekarza A może przesadzam? Wszyscy wokół mówią, że stałam się nerwowa i rozdrażniona.
Dziś kupiłam świetną książkę "W oczekiwaniu na dziecko". Na prawdę warto zainwestować, bo tam znalazłam wszystkie odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Internet potrafił mnie nieźle przestraszyć.
Kupiłam też swój pierwszy krem przeciw rozstępom VICHY - rozważałam jeszcze Mustelę 9 miesięcy, ale była 20 zł droższa, więc będzie na większy brzuszek.
Aaa, no i najważniejsze! We wtorek idę na pierwsze USG!!!! Już nie mogę się doczekać, bo pewnie zobaczę serduszko dziecka!!!!!
Kurcze, dziwne, że lekarz zamiast uspokaja ć, zwiększa twoje obawy. To nie jest normalne.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:35   #2776
Elmiria
Raczkowanie

Cześć mamuśki

Współczuję wam tych mdłości, ja jeśli już i mam, to takie chwilowe, bez wizyt w wc i najcześćiej dopadają mnie w domu. Jeszcze chwilę musicie wytrzymać, zazwyczaj do końca 3go miesiąca przechodzą.

Adunia, zauważyłam nutkę optymizmu w twoich słowach Dopóki nie znasz wyników, trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, nigdy nie wolno się poddawać! Życzę ci siły ducha i wsparcia ze strony blizkich!

coventry, ja na razie nadal mam płaski brzuszek, ale już staram się go systematycznie smarować kremem i stosuję zwykły Nivea, ten mega tłusty, ale czy będzie skuteczny, to nie mogę powiedzieć, bo to pierwsza ciąża
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:00   #2777
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

Hej dziewuszki!
Nowe koleżanki i przyszłe mamy jeśli chcą być dopisane do listy to proszę o priv z nickiem, imieniem, wiekiem i terminem porodu.

Wybaczcie, że zbytnio się nie udzielam ale źle się czuję
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
jagoda9283 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:24   #2778
Sojka1990
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
Ostatnio pojawiam jakoś tylko z doskoku co 2 dni, dużo roboty na wszystkie strony do tego jestem w trakcie zakładania swojej działalności i męczą mnie te wszystkie formalności.

Dzidziuś dał już sobie spokój z męczeniem mamusi mdłościami. Zaczynam tez już normalnie jeść no ale w końcu to już lada dzień 13tc
Stary 2012-02-19, 17:06   #2779
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny doradźcie mi, mianowicie w chwili obecnej chodzę do dwóch lekarzy, jeden dojeżdża z Katowic i jest raz w tygodniu, chodzę do Niego prywatnie i nie ukrywam, że to wyłącznie On mi pomógł i jego słucham, a drugi to lekarz z przychodni, chodzę do Niego już bardzo długo, ale nie przyczynił się On w żaden sposób do tego, iż jestem w ciąży, ale kiedy miałam monitorowane cykle i np. lekarz do którego chodzę prywatnie w danym tygodniu Go nie było to szłam do przychodni aby sprawdzić czy mam owulację. Sytuacja jest teraz taka, że dostałam badania, od jednego i drugiego, prawie wszystkie się powtarzają, te od lekarza z przychodni już zrobiłam ponieważ były one na kasę chorych, ich wyniki mam do podglądu on-line i tam też mogę je wydrukować. Mój lekarz do którego chodzę prywatnie nie kolekcjonuje papierowych wersji badań, spisuje z kartki do komputera wszystko. Moje pytanie jest następujące, myślicie, że mogę wydrukować te wyniki badań, najwyżej w jakiś sposób zasłonię nazwisko lekarza, który je zlecił i pokazać na tej prywatnej wizycie? Czy po prostu otwarcie powiedzieć mu, że chodzę do przychodni, np. tylko po to aby część badań mieć bezpłatnie (w końcu co miesiąc mój pracodawca odprowadza składki). Mam dylemat, doradźcie.
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:15   #2780
ghola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi, mianowicie w chwili obecnej chodzę do dwóch lekarzy [...] Mam dylemat, doradźcie.
Drukuj, nic nie zasłaniaj i idź do prywatnego. Lekarzowi jest bez różnicy gdzie robiłaś badania. Ja połowę badań miałam bezpłatnie, resztę we własnej gestii. A do lekarza chodzę prywatnie.
Stary 2012-02-19, 17:20   #2781
Nisia4
Zadomowienie

Nie chciałabym aby lekarz do którego chodzę prywatnie pomyślał, że mu nie ufam i chodzę do innego lekarza, bo jestem mu dozgonnie wdzięczna za wszystko co dla mnie zrobił. Szczerze powiedziawszy to sama nie wiem co zrobić bo on przyjmuje w Katowicach, ja mam 80 km co najmniej i nie wiem jak logistycznie rozegrać późniejszy poród (chociaż to odległy temat) dlatego cały czas zastanawiam się nad jakimś konkretnym lekarzem w Częstochowie, który jest też lekarzem w którymś z naszych szpitali.
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:36   #2782
Elmiria
Raczkowanie

Ja Ci doradzę z własnego doświadczenia, że najlepiej jest zdecydować się na jednego lekarza, po potem zawsze mają miejsce jakieś sytuacje, gdzie to przestaje być wygodne. Ale z badaniami możesz iść spokojnie i nic nie zasłaniać, nawet Cię o to nie zapyta - nie jest twoim chłopakiem, żeby być zazdrosnym
Stary 2012-02-19, 18:49   #2783
ghola
Raczkowanie

Popieram, zdecyduj się na jednego lekarza, wybierz tego, który bardziej Ci odpowiada/jest bliżej Twojego miejsca zamieszkania/pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić/ect (niepotrzebne skreślić)
A wracając do badań- po co masz za nie płacić, jak nie musisz. To nie oznaka braku zaufania, tylko czysta oszczędność zresztą w trakcie ciąży i tak jeszcze sporo wydasz, więc jak możesz to grosik do grosika
Stary 2012-02-19, 19:38   #2784
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Przywitam się tylko wieczornie, miałam intensywny weekend...
Chyba mam pierwsze mdłości, takie nie wiadomo co - trochę niedobrze, trochę głód. Niemiłe uczucie :/
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:54   #2785
agulinka
Przyczajenie

witam dziewczyny!przepraszam,ze na to forum to pytanie,ale nie wiem gdzie napisac.Od 6 lat okres mam jak w zegarku,a teraz od 3 tyg brak okresu ,robilam 2 dni temu test i wyszedl negatywny,jak podeszłam do światła była strasznie słabiutka kreska druga,ale tylko pod światło.Kurcze objawy jak na ciąże ,sennośc ,lekki boł w podbrzuszu,obolałe piersi ale wsumie takie objawy mogą sugerować okres,ale dlaczego az tak długo te objawy.Co o tym sądzicie.Bardzo prosze o pomoc.
agulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 20:13   #2786
Elmiria
Raczkowanie

Agulinka, moim zdaniem jesteś w ciąży. Większość dziewczyn tutaj najczęściej miały właśnie bardzo słabiutką drugą kreseczkę, prawie niewidoczną, a objawy masz typowo ciążowe, aczkolwiek, takie występują nie tylko w ciąży. Powtórz test jutro rano, z porannego moczu, ponieważ zawiera najwięcej hormonów ciążowych, a najlepiej zrób badania krwi beta HCG, one Ci wszystko powiedzą czarno na białym. I najważniejsze, nie stresuj się, dopóki wszystko się nie wyjaśni.

P.S. mam nadzieję, że ewentualna ciąża będzie dla Ciebie miłą niespodzianką.
Stary 2012-02-19, 20:13   #2787
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulinka Pokaż wiadomość
witam dziewczyny!przepraszam,ze na to forum to pytanie,ale nie wiem gdzie napisac.Od 6 lat okres mam jak w zegarku,a teraz od 3 tyg brak okresu ,robilam 2 dni temu test i wyszedl negatywny,jak podeszłam do światła była strasznie słabiutka kreska druga,ale tylko pod światło.Kurcze objawy jak na ciąże ,sennośc ,lekki boł w podbrzuszu,obolałe piersi ale wsumie takie objawy mogą sugerować okres,ale dlaczego az tak długo te objawy.Co o tym sądzicie.Bardzo prosze o pomoc.
Hejka,
najpewniej będzie jeśli zrobisz badanie z krwi Beta HCG tam powinnaś otrzymać odpowiedź na swoje pytanie. Te badania są dokładne i wykrywają już bardzo wczesną ciąże.
Pozdrawiam
Stary 2012-02-19, 20:18   #2788
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulinka Pokaż wiadomość
Ja też miałam tak i byłam pewna że to na okres. Zrób jeszcze raz test, albo idź do lekarza. Po co się stresować nie potrzebnie?

Weekend minął jak zawsze zbyt szybko. Wczoraj studia, dziś lenistwo, plus odwiedziny wujcia z Pruszkowa.
Dziewczyny jak dotykacie brzuch to czujecie górę macicy? Bo ja mam jakoś wysoko jak na ten tydzień. Przynajmniej mi się tak wydaje. Jak leżę to góra macicy jest w połowie między spojeniem a pępkiem. Jak macie??????????
Stary 2012-02-19, 20:30   #2789
agulinka
Przyczajenie

Dziękuje bardzo za szybką odpowiedz,bo wiecie taka nie wiedza,jest męcząca,wsumiemie przyjełam wynik za negatywny,ale sie teraz znowu zastanawiam.wsumie taki stosunek do końcamialam tylko raz tydzien przed okresem i sie zastanawiam czy to wogole możliwe,ale zawsze jak w zegarku,a tu takie cośw piatek wybieram sie do lekarza,chyba,ze przyjdzie okres wczesniej ale bardzo Wam dziekuje,bo nie mam sie do kogo wyzalic
agulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 20:47   #2790
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, jestem mamusia majową. Robiłam dzisiaj porządki w szafkach i znalazłam mnóstwo luteiny, a na początku ciąży lekarze często ją przepisują. Gdyby były tu jakieś dziewczyny z Wrocławia, które potrzebują luteine (mam 4 opakowania dopochwowej i 3 buteleczki pod język) to proszę o priv. Oczywiście oddam za darmo, tylko trzeba po nią przyjechać. Pozdrawiam i życzę udanej i spokojnej ciąży.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości