|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ty w którym tygodniu jesteś? Kiedy powinno się zacząć używać kremów na rozstępy? A może już coś masz opatentowanego? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używam olejku dla kobiet w ciąży babydream, już przed ciążą go używałam. |
|
|
|
|
#2764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jak na razie mam luz ale na jak długo tego to nie wiem ![]() To Twoja pierwsza ciąża? Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa. |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie długie to oczekiwanie na wyniki... Szkoda, że nie da się tego przyspieszyć, w końcu w ciąży każdy kolejny tydzień się liczy. I życzę pysznego spaghetti! Ja też mam, ale bolognese Ja już straciłam nadzieję na to, że te mdłości i bóle głowy kiedyś przejdą... |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie drzemke,zjadłam serniczka i jestem
.Anusia ja w pierwszej ciąży nie miałam wcale mdłości,teraz jestem w drugiej to dzisiaj i wczoraj miałam lekkie tylko. A co do szkoły rodzenia to nie pomoge,ponieważ nie chodziłam w pierwszej ciąży i teraz też się nie wybieram . Marika a w którym tyg jesteś? Bo chyba podobnie mamy daty porodu
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym mam w domu piękny przykład - moja mama rodziła mając 38 lat i urodziła książkowy okaz zdrowia. Jak widać to loteria, na którą nie mamy żadnego wpływu, więc wiekiem nie można się przejmować. gda jeśli o wyniki chodzi to niestety nie ma szans na przyspieszenie (a to i tak na prawdę niedługo). Na wyniki amniopunkcji (badania DNA poprzez wody płodowe) czeka się od 4-6 tygodni. Mam nadzieję, że biopsja wykaże co jest nie tak, bo inaczej osiwieje w wieku 22 lat. Tak poza tym to Dziewczyny, dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa, ja postawiłam się dzisiaj do pionu i jest lepiej. Wezmę od życia cokolwiek mi da, nie mam obecnie na nic wpływu. Miłego weekendu! |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
To ja szybciutko zdam relację co u mnie. W czwartek robiłam kolejną betę i wyszła 2990 więc nadal bardzo pięknie rośnie. Poprosiłam gina, żeby już więcej mi nie kazał robić tego badania, bo dla mnie jest to straszny stres. Chyba mnie źle zrozumiał, bo zamiast pocieszyć, zaczął mnie obstawiać, że w końcu jest to poważna sytuacja - w sensie ciąża, więc powinnam się martwić
![]() Zaskoczyło mnie to totalnie, bo zawsze miałam do niego zaufanie i chyba będę musiała zastanowić się nad zmianą lekarza A może przesadzam? Wszyscy wokół mówią, że stałam się nerwowa i rozdrażniona.Dziś kupiłam świetną książkę "W oczekiwaniu na dziecko". Na prawdę warto zainwestować, bo tam znalazłam wszystkie odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Internet potrafił mnie nieźle przestraszyć. Kupiłam też swój pierwszy krem przeciw rozstępom VICHY - rozważałam jeszcze Mustelę 9 miesięcy, ale była 20 zł droższa, więc będzie na większy brzuszek. Aaa, no i najważniejsze! We wtorek idę na pierwsze USG!!!! Już nie mogę się doczekać, bo pewnie zobaczę serduszko dziecka!!!!!
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Aduś - i udzielaj nam się tutaj częściej, jeżeli masz czas
![]() I co do sytuacji z TŻem. Rozmawialiśmy przez telefon około godzin obiadowych. Powiedziałam, że dopóki się nie zdecyduje nie ma co się u mnie pojawiać. I jaki rezultat? Godzina 17 i przyjechał. Z kwiatkiem .To tak w skrócie, resztę opiszę jak wrócimy, bo wybieramy się do kina
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tż,udanego seansu.Gda ja też mam coraz mniejsze nadzieje ze te mdłości miną,trzyma mnie całymi dniami ![]() Adunia mocno Wam kibicuję i trzymam kciuki za Was
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2772 |
|
Przyczajenie
|
hej ..
mogę się przyłączyć ?? jestem w 9 tyg wg OM a usg 7 i 5 dni niepokoją mnie troszkę wyniki usg GS 32, CRL 11,9 pęcherzyk zółtkowy 5,1 mm nie za mały ?? Jak jest u was ?? Pozdrawiam |
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Powiedz cos o sobie
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Raczkowanie
|
witam niedzielnie
ja dziś nie chce zapeszać, ale całkiem ok się czuję i zbieram się do koscioła z tZ. za to wczorajszy wieczór porażka totalna, 3 godz. spędzone nad wc i nic tylko torsje, ale juz bliżej konca tych okropnych mdłości mam taką nadzieje ![]() dziewczyny jak jest u WAs z używaniem kremów przeciw rozstępom?? ja praktycznie nic nie stosuje bo mi wszystko smierdzi, ale wczoraj w aptece skusiłam się na olejek Eucerinu bo jedyny zapach jaki toleruję, czy może któraś z WAS go używa bądz używala?? miłej niedzieli |
|
|
|
#2775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
![]() Współczuję wam tych mdłości, ja jeśli już i mam, to takie chwilowe, bez wizyt w wc i najcześćiej dopadają mnie w domu. Jeszcze chwilę musicie wytrzymać, zazwyczaj do końca 3go miesiąca przechodzą. Adunia, zauważyłam nutkę optymizmu w twoich słowach coventry, ja na razie nadal mam płaski brzuszek, ale już staram się go systematycznie smarować kremem i stosuję zwykły Nivea, ten mega tłusty, ale czy będzie skuteczny, to nie mogę powiedzieć, bo to pierwsza ciąża
|
|
|
|
#2777 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki!
Nowe koleżanki i przyszłe mamy jeśli chcą być dopisane do listy to proszę o priv z nickiem, imieniem, wiekiem i terminem porodu. Wybaczcie, że zbytnio się nie udzielam ale źle się czuję
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ostatnio pojawiam jakoś tylko z doskoku co 2 dni, dużo roboty na wszystkie strony do tego jestem w trakcie zakładania swojej działalności i męczą mnie te wszystkie formalności. Dzidziuś dał już sobie spokój z męczeniem mamusi mdłościami. Zaczynam tez już normalnie jeść no ale w końcu to już lada dzień 13tc
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradźcie mi, mianowicie w chwili obecnej chodzę do dwóch lekarzy, jeden dojeżdża z Katowic i jest raz w tygodniu, chodzę do Niego prywatnie i nie ukrywam, że to wyłącznie On mi pomógł i jego słucham, a drugi to lekarz z przychodni, chodzę do Niego już bardzo długo, ale nie przyczynił się On w żaden sposób do tego, iż jestem w ciąży, ale kiedy miałam monitorowane cykle i np. lekarz do którego chodzę prywatnie w danym tygodniu Go nie było to szłam do przychodni aby sprawdzić czy mam owulację. Sytuacja jest teraz taka, że dostałam badania, od jednego i drugiego, prawie wszystkie się powtarzają, te od lekarza z przychodni już zrobiłam ponieważ były one na kasę chorych, ich wyniki mam do podglądu on-line i tam też mogę je wydrukować. Mój lekarz do którego chodzę prywatnie nie kolekcjonuje papierowych wersji badań, spisuje z kartki do komputera wszystko. Moje pytanie jest następujące, myślicie, że mogę wydrukować te wyniki badań, najwyżej w jakiś sposób zasłonię nazwisko lekarza, który je zlecił i pokazać na tej prywatnej wizycie? Czy po prostu otwarcie powiedzieć mu, że chodzę do przychodni, np. tylko po to aby część badań mieć bezpłatnie (w końcu co miesiąc mój pracodawca odprowadza składki). Mam dylemat, doradźcie.
|
|
|
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
Drukuj, nic nie zasłaniaj i idź do prywatnego. Lekarzowi jest bez różnicy gdzie robiłaś badania. Ja połowę badań miałam bezpłatnie, resztę we własnej gestii. A do lekarza chodzę prywatnie.
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Nie chciałabym aby lekarz do którego chodzę prywatnie pomyślał, że mu nie ufam i chodzę do innego lekarza, bo jestem mu dozgonnie wdzięczna za wszystko co dla mnie zrobił. Szczerze powiedziawszy to sama nie wiem co zrobić bo on przyjmuje w Katowicach, ja mam 80 km co najmniej i nie wiem jak logistycznie rozegrać późniejszy poród (chociaż to odległy temat) dlatego cały czas zastanawiam się nad jakimś konkretnym lekarzem w Częstochowie, który jest też lekarzem w którymś z naszych szpitali.
|
|
|
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
Ja Ci doradzę z własnego doświadczenia, że najlepiej jest zdecydować się na jednego lekarza, po potem zawsze mają miejsce jakieś sytuacje, gdzie to przestaje być wygodne. Ale z badaniami możesz iść spokojnie i nic nie zasłaniać, nawet Cię o to nie zapyta - nie jest twoim chłopakiem, żeby być zazdrosnym
|
|
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
Popieram, zdecyduj się na jednego lekarza, wybierz tego, który bardziej Ci odpowiada/jest bliżej Twojego miejsca zamieszkania/pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić/ect (niepotrzebne skreślić
)A wracając do badań- po co masz za nie płacić, jak nie musisz. To nie oznaka braku zaufania, tylko czysta oszczędność zresztą w trakcie ciąży i tak jeszcze sporo wydasz, więc jak możesz to grosik do grosika
|
#2784 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przywitam się tylko wieczornie, miałam intensywny weekend... Chyba mam pierwsze mdłości, takie nie wiadomo co - trochę niedobrze, trochę głód. Niemiłe uczucie :/ |
|
|
|
#2785 |
|
Przyczajenie
|
witam dziewczyny!przepraszam,ze na to forum to pytanie,ale nie wiem gdzie napisac.Od 6 lat okres mam jak w zegarku,a teraz od 3 tyg brak okresu ,robilam 2 dni temu test i wyszedl negatywny,jak podeszłam do światła była strasznie słabiutka kreska druga,ale tylko pod światło.Kurcze objawy jak na ciąże ,sennośc ,lekki boł w podbrzuszu,obolałe piersi ale wsumie takie objawy mogą sugerować okres,ale dlaczego az tak długo te objawy.Co o tym sądzicie.Bardzo prosze o pomoc.
|
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
Agulinka, moim zdaniem jesteś w ciąży. Większość dziewczyn tutaj najczęściej miały właśnie bardzo słabiutką drugą kreseczkę, prawie niewidoczną, a objawy masz typowo ciążowe, aczkolwiek, takie występują nie tylko w ciąży. Powtórz test jutro rano, z porannego moczu, ponieważ zawiera najwięcej hormonów ciążowych, a najlepiej zrób badania krwi beta HCG, one Ci wszystko powiedzą czarno na białym. I najważniejsze, nie stresuj się, dopóki wszystko się nie wyjaśni.
P.S. mam nadzieję, że ewentualna ciąża będzie dla Ciebie miłą niespodzianką. |
|
|
|
#2787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najpewniej będzie jeśli zrobisz badanie z krwi Beta HCG tam powinnaś otrzymać odpowiedź na swoje pytanie. Te badania są dokładne i wykrywają już bardzo wczesną ciąże. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weekend minął jak zawsze zbyt szybko. Wczoraj studia, dziś lenistwo, plus odwiedziny wujcia z Pruszkowa. Dziewczyny jak dotykacie brzuch to czujecie górę macicy? Bo ja mam jakoś wysoko jak na ten tydzień. Przynajmniej mi się tak wydaje. Jak leżę to góra macicy jest w połowie między spojeniem a pępkiem. Jak macie?????????? |
|
|
|
|
#2789 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo za szybką odpowiedz,bo wiecie taka nie wiedza,jest męcząca,wsumiemie przyjełam wynik za negatywny,ale sie teraz znowu zastanawiam.wsumie taki stosunek do końca
mialam tylko raz tydzien przed okresem i sie zastanawiam czy to wogole możliwe,ale zawsze jak w zegarku,a tu takie coś w piatek wybieram sie do lekarza,chyba,ze przyjdzie okres wczesniej ale bardzo Wam dziekuje,bo nie mam sie do kogo wyzalic
|
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, jestem mamusia majową. Robiłam dzisiaj porządki w szafkach i znalazłam mnóstwo luteiny, a na początku ciąży lekarze często ją przepisują. Gdyby były tu jakieś dziewczyny z Wrocławia, które potrzebują luteine (mam 4 opakowania dopochwowej i 3 buteleczki pod język) to proszę o priv. Oczywiście oddam za darmo, tylko trzeba po nią przyjechać. Pozdrawiam i życzę udanej i spokojnej ciąży.
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

czyżbyście miały poobiednią drzemkę

.

dla tż,udanego seansu.