|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#57151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Ag Rafka włosy marzenie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#57152 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękne włosy to zdrowe włosy Cytat:
![]() Fale
|
||
|
|
|
#57153 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Źle nie jest... ale po co mam demotywować świeżynki ![]() Cytat:
Nie wiem, co ze stylizacją nie tak, po myciu nakładam żel, harmonijkuję i sharmonijkowane trzymam pod ręcznikiem dłuższą chwilę, kiedyś wystarczała pianka i to było wsio, skręt robił się sam a słowo stylizacja było mi nieznane ![]() Cytat:
Żałuję tylko, że nie umiem tak czarować loków, jak dziewczyny ![]() ![]() Cytat:
Ale poza tym moja pielęgnacja to był szampon, czasem odżywka i pianka. A ostatnie lata używałam prostownicy raz na tydzień Było co odbudowywać. Teraz pielęgnuję z głową, ale w poprawie skrętu to się nie odbiło. Owszem, fale są - nigdy nie będę mieć włosów jak druty - i są zdefiniowane, bo nie ma puchu, ale to tyle. Cytat:
Właściwie już zrobiłam. Potestuję ją z tydzień i jak będzie ok, to się podzielę przepisem.Cytat:
Cytat:
Mnie też Twoje włosy przypominają moje.
|
|
#57154 |
|
Zakorzenienie
|
eiri pięknie wyglądają!
Moje też się wyprostowują z dnia na dzień ![]()
|
#57155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#57156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim
ale póki co mam mętlik w głowie ![]() AjriszMarta -> oj mi czesanie grzebieniem i szczotką z naturalnego włosia nie pomaga, a co dopiero przeczesanie palcami spróbuję z odżywką rozcieńczoną Ok, poszukam kogoś w dzienniku regeneracji Choć jak patrzę na pierwsze zdjęcie, które dodałaś widzę, że mamy chyba podobne
|
|
#57157 |
|
Raczkowanie
|
Sugar ja dostalam od tesciowej ten zel do mycia mojego synka i byl fajny a ni mu wloskow nie puszyl, skorki nie podraznial ale sama na sobie nie stosowalam
Iwonsia piekne lokiiiii ![]() Mgielka widzialam ta zmiane i az mi dech zaparlo ![]() Kascysko gdybym miala taki porost jak Ty ahh... Nadzieja w Jantarze
|
#57158 |
|
Raczkowanie
|
eiri porządne lańsko ci trzeba zafundować!
Moim zdaniem są świetne i sama bym chciała żeby mi się tak układały, a do tego zdrowe co najważniejsze.Ag Rafko na temat twoich już się chyba nie muszę wypowiadać, w każdym wydaniu są powalające i kolor marzenie! Sugar widać poprawę! kat123 moim zdaniem to też fale Tak jak wcześniej dziewczyny mówiły na początek pigułka i FAQ, bez tego ani rusz O właśnie doczytałam, że już przeczytałaś, z czasem wszystko w głowie się ułoży
Edytowane przez iga_s Czas edycji: 2012-02-18 o 20:22 |
|
|
|
#57159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nałożyłam na włosy przeterminowane resztki oleju migdałowego i krokosza bawarskiego bodajże (napis się zmył) dołożę pewnie jeszcze jojobę na noc, jutro dalsza część rozpieszczania i może w końcu uda mi się zrobić jakieś ładne zdjęcie po fryzjerze ![]() a i czy na lekko łuszczącą się/mini łupież skórę głowy pomoże mi peeling cukrowy czy muszę zainwestować w aloes? tak się zastanawiam nad przyczyną i nie mogę dość do wniosku, a jakoś to muszę zamaskować
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2012-02-18 o 20:46 |
||
|
|
|
#57160 |
|
Kazar Lady
|
AgRafka Twoich włosów nie moge sie nachwalic dzis powiem o kolorze, cudowny
powiedz, jaki masz do niech kolor oczu ![]() ja dzis mimo za dużej dawki żelu bielendy byłam zadowolona z włosów - zrobiły sie korkociągi ![]() a propos mam zel bielendy graffiti biały/przezroczysty ale z witaminami nie z czarna rzepą Rabarbra Ty jaki masz??? EIRI czekam na przepis wciereczki, włoski masz ładne, nie wiem czemu dołek złapałaś... nie kazdy ma skręt Ewciowy..my falowane lale też jesteśmy dumne ze mamy co i rusz nową fryzurę - o tym marzą zarówno prosto jak i kręconowłose ![]() Basia over ![]() DMka gdzie TY?? |
|
|
|
#57161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam dni że mam z tyłu proste druty a z przodu tylko loki/ fale.. i jakos sie nie przejmuje. robie co moge zeby o nie zabdać ale one itak się ułożą jak bedą chciały
|
|
#57162 | |
|
Raczkowanie
|
Mi się bardzo wszystkie Wasze włosiaczki podobają i kolory macie piękne, ja to tylko ciemniuchy, nic nie widać
![]() Cytat:
![]() ![]() Też mam taki właśnie biały z odżywką i ja już mam metodę lepszego nakładania ( tzn że się tak nie lepią włosy do rąk strasznie ) - nabieram na dłonie i rozsmarowuję porządnie, że robi się cieplejszy, te granulki się rozpuszczają i milutko się wtedy nakłada ![]() I chciałam się pochwalić, że przez 3 tyg kuracji Jantarem włosy podrosły mi 4cm!
Pielęgnuję moje lokaski Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-02-18 o 21:07 |
|
|
|
|
#57163 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam żel z Bieledy ale niebieski i stoi sobie i nie używam go bo...po prostu nie umiem;/ Jak dam mało (tyle samo co męskiej Isany) to nie robi kompletnie nic z moimi włosami a jak dam dużo to naprawdę muszę porządnie zanurzyć rękę w pudełku=brak wydajności. Może jakiś inny żel między Isaną czarną a Bieledą ktoś zna i poleca? Na domowe lniane nie mam czasu
|
|
|
|
#57164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak ty to zmierzyłaś w ogóle ?
|
|
#57165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak mnie napalacie na tego jantara, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już będzie, napisałam znowu do ekostrefy wczoraj i zobaczymy co mi odpiszą.
|
|
|
|
|
#57166 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wzięłam mocną, a nie super mocną ![]() Cytat:
![]() A mierzę tak, że po myciu przykładam prosty jeszcze kosmyk do linijki mierzę z przodu, bo z tyłu nie sięgnę za dobrze ale z tyłu jeszcze szybciej mi rosną, ciekawe czemu?Zauważyłam to, gdy miałam kiedyś cięcie takie, że z przodu miałam kosmyki do brody, a tył prawie 2x krótszy i zawsze było potem tak, że musiałam podcinać tył, bo bardzo szybko doganiał przód i wyglądałam, jakbym była od garnka obcięta
|
|
#57167 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie Kochane!
Wzięłam się za swoje włosy, by poprawić ich kondycję i trochę zapuścić i przez ten czas kompletnie zapomniałam o moich maleńkich falach. Teoretycznie sobie są, czeszę na mokro, "wycieram" ugniatając na sprężynę w bawełnianej koszulce, ale jakoś tak nie skupiałam się na tym, by poprawić skręt. I tak ostatnio zauważyłam, że w niektórych miejscach moje włosy są praktycznie proste Mam wrażenie, ze samoistnie się prostują, nie wiem czy się z tym pogodzić, czy poprawić ich stan.... + dodam jeszcze, że najbardziej widać, że mam falowane włosy, gdy ich W OGÓLE nie rozczeszę. ale to jest potem istna katorga i dla mnie i dla nich, więc nie ma szans, bym z tego zrezygnowała... Przeleciałam parę wątków, próbowałam kilku sposobów, ale może i w kosmetyki powinnam się inne zaopatrzyć? Ale czy da się połączyć kurację falowatą z olejowaniem? Mam wrażenie, że to właśnie po tym zaczęły się "prostować"... Nie wiem już gdzie robię błąd. |
|
|
|
#57168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sposób na mierzenie masz ![]() Panda Bear- kochana bierz się za pielęgnacje i żel lniany w ruch on działa cuda! ja tez mam w tyłu praktycznie proste jak nałoże żel lniany na wilgotne włosy wgniotę go to jak wyschną to są super fale!
|
|
#57169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olejowanie jest częścią CG A co do utrzymania fal - stosujesz jakiś żel, stylizator? A włosy czeszesz jak? Z odżywką d/s ? Napisz nam w ogóle, czego używasz, pomożemy
|
|
#57170 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja żel nakładam na mokre, normalnie go dawałam po lnianym ale wczoraj przegięłam z iloscią. Chyba musze podciac te najdłuższa warstwę, bo idiotycznie to wygląda
|
|
|
|
|
#57171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za to Jantarka wcierałam sumiennie codziennie, 2 butelki poszły, mam jeszcze 2 i się zastanawiam czy jechać dalej z koksem, czy ten Eliksir ziołowy wcierać?
|
|
#57172 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miśka,kolor tylko w świetle lampy tak intensywny. W dziennym są ciemniejsze. Oczy zielone ![]() Absolutnie nie rób dekoloryzacji, Twoje są piękne! Pokazuj korkociagi!!!
|
|
#57173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś brałam tymi do 28 zmyć, ale szybko się wypłukują ![]() a Twoje wloski świetne! Wy już profesjonalistki, uczę się od Was ciągle mimo że rzadko się udzielam, ale podczytujęCytat:
mam nadzieję, że na wiosnę więcej z nich wykrzesam marzą mi się taaaakie długie ale to jeszcze
|
||
|
|
|
#57174 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupiłam krem z biedry, a miałam nic nie kupować do włosów. jestem konsultantką i jak tak dalej pójdzie to się nie wypłacę ![]() może pomoże na puch, bo dzisiaj był okropny. albo wina mycia isaną, albo odwilż. stawiam na odwilż bardziej. zdjęcia - pierwsze 3 po olejowaniu.. rzepakowym
|
|
#57175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co przerywać w takim wypadku, Eliksir nie ucieknie ![]() Konkurencja mi rośnie ![]()
|
|
#57176 |
|
Zakorzenienie
|
martek- bede w DM to postaram sie fotke wziąść składu
|
#57177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przyznam się, że mimo iż przyszłam tu z chęcią przede wszystkim uzdrowienia włosów, to jednak po cichu marzyłam, że będę mieć dzięki CG stary skręt razy dwa. Dziewczyny osiągają niewyobrażalne efekty Mam loczki 2x w tygodniu a przez 5 dni wyprost. Kiedyś moczyłam włosy i skręt wracał.Oczywiście, te moje zakrętasy są znacznie ładniejsze niż były kiedykolwiek. Jestem zadowolona, że się błyszczą, że tworzą się pojedyncze kosmyki zamiast nieokreślonej masy, że mogę się pokazać ludziom bez spinania ich w kucyk. Jest zdecydowanie więcej plusów nowej pielęgnacji niż minusów. Przyznam się, że trochę obwiniam za obecny stan rzeczy wiek... to nie to, ze czuję się stara, ale może mój czas kręcenia minął. Jako dziecko miałam proste włosy, może ten czas wraca. Burza hormonalna odpowiedzialna za kręcenie mija i już... Przy Twoich spiralkach to pewnie i tak niewielka różnica ![]() Cytat:
|
|
#57178 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Jestem i czytam, ale zaczęła się praca i nie mam zbyt wiele czasu niestety. |
|
|
|
|
#57179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lubię jego zapach
|
|
#57180 |
|
Zadomowienie
|
zapomniałam - Ajrisz, bardzo ładna "niegrzywka", do twarzy Ci
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

Było co odbudowywać. Teraz pielęgnuję z głową, ale w poprawie skrętu to się nie odbiło. Owszem, fale są - nigdy nie będę mieć włosów jak druty - i są zdefiniowane, bo nie ma puchu, ale to tyle.
nie smutaj..masz zdrowe włoski, rosną Ci wciąż nowe, nie sam skręt jest najważniejszy..

Tak mnie napalacie na tego jantara, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już będzie, napisałam znowu do ekostrefy wczoraj i zobaczymy co mi odpiszą.