Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1906 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 18:56   #57151
Riddim
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Ag Rafka włosy marzenie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Muszę powiedzieć, że jestem zielona w temacie fal i loków (oczywiście staram się wciągnąć szybko wiedzę na ten temat, a blogi i posty wizażanek znacznie mi pomagają )
Ale chciałam o coś Was zapytać, bo jak komuś mówię, że mam fale, to mówią że nie (mam na myśli rodzinę) i dlatego chciałam Was -specjalistki w tej dziedzinie zapytać -czy to są fale: https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=122875 ?

Ah! I chciałam dodać, że macie cudowne włosy
Będą z tego ładne, miękkie, luźne fale na moje
Stary 2012-02-18, 19:02   #57152
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Patti, jak zwykle w myśłach mi czyta. Zawsze podkreślam, że zdrowe są najpiekniejsze, bez względu na skręt. Przecież także proste zdrowe zachwycają. A u Ciebie jeszcze sukcesy w postaci nowych włosków i gęstej burzy są niezaprzeczalne!

Piękne włosy to zdrowe włosy

Cytat:
Ja dzis znów kombinowałam.
Piękne Chciałabym mieć takie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Fale poczytaj pigułkę i FAQ. To najważniejsze
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 19:36   #57153
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Eiri słoneczko nie dołuj się Witam w klubie, ponad rok z CG a przecież 3/4 mojego skrętu to trwała z wakacji ;]
I tak zyskałyśmy wiele, świetną kondycję włosów, brak puchu i wreszcie jakiś wpływ na to jak wyglądają
I połysk jest
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
eiri wstaw, na pewno nie jest tak źle! Podbudujemy!
Źle nie jest... ale po co mam demotywować świeżynki
Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
eiri-nie wiem jaka jest twoja pielęgnacja, ale może po prostu obciążasz włosy i przez to gorzej się kręcą? albo źle stylizujesz
Raczej nie obciążam Regularnie myję slesem. Właśnie czasem obciążone włosy pokazywały nawet pojedyncze rulony, ale co z tego, skoro na czubku głowy wyglądałam, jakby mnie krowa przylizała. A włosy były niemiłe w dotyku, usztywnione i bez życia.
Nie wiem, co ze stylizacją nie tak, po myciu nakładam żel, harmonijkuję i sharmonijkowane trzymam pod ręcznikiem dłuższą chwilę, kiedyś wystarczała pianka i to było wsio, skręt robił się sam a słowo stylizacja było mi nieznane
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Eiri Kochana, nie smuć się. Ajrisz ma rację. Najważniejsza jest kondycja włosów a nie skręt. To że są zdrowe, gęste i odżywione jest ważniejsze. Mnie na przykład na skręcie nie zależy tak jak na kondycji włosów. Najpiękniejsze są zdrowe włosy a Ty masz piękne i zdrowe Głowa do góry
Pewnie, że zdrowie najważniejsze Żałuję tylko, że nie umiem tak czarować loków, jak dziewczyny
Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja się pod tym podpisuję

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Eri byc może zmiana nie była taka spektakularna bo dbałaś o włosy wcześniej. Ja np robiłąm wszytsko dokłądnie odwrotnie - stąd taka różnica. W włosy mają być tak jak dziewczyny pisały - zdrowe, odżywione i juz wtedy będą piękne!
Ja niby zawsze wiedziałam, że jestem kręcona, już w liceum miałam włosy obcięte schodkowo i wiedziałam, że nie wolno ich dotykać, bo się spuszą Ale poza tym moja pielęgnacja to był szampon, czasem odżywka i pianka. A ostatnie lata używałam prostownicy raz na tydzień Było co odbudowywać. Teraz pielęgnuję z głową, ale w poprawie skrętu to się nie odbiło. Owszem, fale są - nigdy nie będę mieć włosów jak druty - i są zdefiniowane, bo nie ma puchu, ale to tyle.
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
oj nieeee nie smutaj..masz zdrowe włoski, rosną Ci wciąż nowe, nie sam skręt jest najważniejszy..

dokładnie !!! Eiri głowa do góry i to już !!
No pewnie, że skręt nie jest najważniejszy. Zawsze moge na pocieszenie zrobić sobie wypasioną w kosmos wcierkę Właściwie już zrobiłam. Potestuję ją z tydzień i jak będzie ok, to się podzielę przepisem.
Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość

Dziewczyny już wszystko napisały. Zdrowe włosy są piękniejsze niż każde inne
No
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Co ty za głupstwa opowiadasz dziewczyny mają racje

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Ja bym chętnie zobaczyła chociaż jedno zdjęcie, bo sporo Dziewczyn mówiło, że mogę uzyskać taki efekt jak Ty.
Zamieszczałam tu wiele zdjęć... gorsze z przyklapem też. Załączam jeszcze raz ostatnie. To jest efekt po myciu i z żelem. Dzisiaj mam o wiele prostsze włosy.
Mnie też Twoje włosy przypominają moje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg serwatka1.jpg (37,2 KB, 60 załadowań)
Stary 2012-02-18, 19:40   #57154
ewcia1807
Zakorzenienie

eiri pięknie wyglądają! Moje też się wyprostowują z dnia na dzień

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 19:41   #57155
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Patti, jak zwykle w myśłach mi czyta. Zawsze podkreślam, że zdrowe są najpiekniejsze, bez względu na skręt. Przecież także proste zdrowe zachwycają. A u Ciebie jeszcze sukcesy w postaci nowych włosków i gęstej burzy są niezaprzeczalne!

Zdecydowa nie-chora!

Świetnie! Zwłaszcza po 2 dniach od mycia!!!
W sprawie koloru polecam hennę (np. jasny lub orzechowy brąz Khadi na początek-wychodzą czasami ciemniejsze niż w nazwie, a jeśli będą za jasne-przyciemnić zawsze można np.ciemnym brązem Demki). Z tym że decyzja raczej nieodwracalna-henną nie da rady rozjaśnić. Trzeba by wtedy chemię. Chociaż są też naturalne sposoby przyciemnienia włosków, poszukaj, ja nie starałam się zapamiętać, bo nie chcę przyciemniać na razie.

Widać postęp-różnica w blasku.

Agatka, te dawne włosy świetne-prawie afro. Ale szczerze przyznam,że teraźniejsze bardziej mi się podobają.Takie mięsiste i do wygłaskania.
Znów mi zjadło Ajrisz. Piękny zauszyny i cała reszta pierdzielnika

Wczoraj na noc olej konopny. Dziś mycie BDi Gloria, d/s Resztka Bingo shea z 3 kroplami oleju , wit. all in one i szczypta mocznika(pierwszy raz). Po płukance laniane, Joaśce czerwonej bs i kremiku z biedry, rozczesałam i dopeiro ugniotłam w wyproscie(nie jak zwykle z opuszczoną głową). Ostatnio jak po hennowaniu tak zrobiłam i poszłam spać z niedoschnietymi , fajnie sie ułożyły. Dziś trochę gorzej. Tak jak się spodziewałam , słabiej sfalowały i niżej, ale chciałam osiągnać efekt większego ładu kosztem skrętu-właśnie tak było ostatnio-szalałam na koncercie i zachowały fajny kształt. Dziś bez zachwytów, ale źle nie jest. Niestety nie zrobiłam zdjęc w ciagu dnia, więc teraz tylko z lampą.
ładniuchnie i ten kolor!
Stary 2012-02-18, 19:54   #57156
kat123
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim Pigułkę wchłonęłam, teraz FAQ ale póki co mam mętlik w głowie cieszę się jednak, że uznałam w końcu moje włosy za fale, a nie połamane proste

AjriszMarta -> oj mi czesanie grzebieniem i szczotką z naturalnego włosia nie pomaga, a co dopiero przeczesanie palcami spróbuję z odżywką rozcieńczoną choć mam nadzieję, że to przejściowe i jak podrosną to pod własnym ciężarem zaczną opadać tak jak kiedyś.
Ok, poszukam kogoś w dzienniku regeneracji Choć jak patrzę na pierwsze zdjęcie, które dodałaś widzę, że mamy chyba podobne przynajmniej tak mi się wydaje, że jak miałam długie to mi się tak wywijały

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 19:55   #57157
agatka89
Raczkowanie

Sugar ja dostalam od tesciowej ten zel do mycia mojego synka i byl fajny a ni mu wloskow nie puszyl, skorki nie podraznial ale sama na sobie nie stosowalam

Iwonsia piekne lokiiiii tez podobaja mi sie teraz niz te wczesniej ale rudosci nie widze, kolor cieply ale nie zolty. Chociaz dla mnie tez bylby zolty gdybym miala go u siebie na wlosach, mam wyczulone oczy

Mgielka widzialam ta zmiane i az mi dech zaparlo

Kascysko gdybym miala taki porost jak Ty ahh... Tak to zwykle 1 na miesiac ... Nadzieja w Jantarze

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:21   #57158
iga_s
Raczkowanie

eiri porządne lańsko ci trzeba zafundować! Moim zdaniem są świetne i sama bym chciała żeby mi się tak układały, a do tego zdrowe co najważniejsze.

Ag Rafko na temat twoich już się chyba nie muszę wypowiadać, w każdym wydaniu są powalające i kolor marzenie!

Sugar widać poprawę! A jak się błyszczą i super się ułożyły

kat123 moim zdaniem to też fale Tak jak wcześniej dziewczyny mówiły na początek pigułka i FAQ, bez tego ani rusz O właśnie doczytałam, że już przeczytałaś, z czasem wszystko w głowie się ułoży

Edytowane przez iga_s
Czas edycji: 2012-02-18 o 20:22
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:44   #57159
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

Widać fale! Po stylizacji wyelzie ich więcej! Gotuj żel lniany i ugniataj, a zobaczysz. No i łykaj Pigułkę i FAQ.

Cytat:

nałożyłam na włosy przeterminowane resztki oleju migdałowego i krokosza bawarskiego bodajże (napis się zmył) dołożę pewnie jeszcze jojobę na noc, jutro dalsza część rozpieszczania i może w końcu uda mi się zrobić jakieś ładne zdjęcie po fryzjerze

a i czy na lekko łuszczącą się/mini łupież skórę głowy pomoże mi peeling cukrowy czy muszę zainwestować w aloes? tak się zastanawiam nad przyczyną i nie mogę dość do wniosku, a jakoś to muszę zamaskować

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2012-02-18 o 20:46
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:58   #57160
Miskaa78
Kazar Lady

AgRafka Twoich włosów nie moge sie nachwalic dzis powiem o kolorze, cudowny aż zamarzyłam o takim ale nie dekoloryzuje włosów onienienienie
powiedz, jaki masz do niech kolor oczu

ja dzis mimo za dużej dawki żelu bielendy byłam zadowolona z włosów - zrobiły sie korkociągi

a propos mam zel bielendy graffiti biały/przezroczysty ale z witaminami nie z czarna rzepą
Rabarbra Ty jaki masz???
EIRI czekam na przepis wciereczki, włoski masz ładne, nie wiem czemu dołek złapałaś... nie kazdy ma skręt Ewciowy..my falowane lale też jesteśmy dumne ze mamy co i rusz nową fryzurę - o tym marzą zarówno prosto jak i kręconowłose
Basia over
DMka gdzie TY??

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:02   #57161
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
AgRafka Twoich włosów nie moge sie nachwalic dzis powiem o kolorze, cudowny aż zamarzyłam o takim ale nie dekoloryzuje włosów onienienienie

ja dzis mimo za dużej dawki żelu bielendy byłam zadowolona z włosów - zrobiły sie korkociągi

a propos mam zel bielendy graffiti biały/przezroczysty ale z witaminami nie z czarna rzepą
Rabarbra Ty jaki masz???
EIRI czekam na przepis wciereczki, włoski masz ładne, nie wiem czemu dołek złapałaś... nie kazdy ma skręt Ewciowy..my falowane lale też jesteśmy dumne ze mamy co i rusz nową fryzurę - o tym marzą zarówno prosto jak i kręconowłose
Basia over
DMka gdzie TY??
Dobrze powiedziane!!
ja tez mam dni że mam z tyłu proste druty a z przodu tylko loki/ fale.. i jakos sie nie przejmuje. robie co moge zeby o nie zabdać ale one itak się ułożą jak bedą chciały
Stary 2012-02-18, 21:06   #57162
Rabarba
Raczkowanie

Mi się bardzo wszystkie Wasze włosiaczki podobają i kolory macie piękne, ja to tylko ciemniuchy, nic nie widać

Cytat:

Rabarbra Ty jaki masz???
korkociągi
Też mam taki właśnie biały z odżywką i ja już mam metodę lepszego nakładania ( tzn że się tak nie lepią włosy do rąk strasznie ) - nabieram na dłonie i rozsmarowuję porządnie, że robi się cieplejszy, te granulki się rozpuszczają i milutko się wtedy nakłada

I chciałam się pochwalić, że przez 3 tyg kuracji Jantarem włosy podrosły mi 4cm! oby tak dalej, a niedługo zapomnę o tej niefortunnej wizycie u fryzjera

Edytowane przez Rabarba
Czas edycji: 2012-02-18 o 21:07
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:13   #57163
iwonsia01
Zadomowienie

Ja też mam żel z Bieledy ale niebieski i stoi sobie i nie używam go bo...po prostu nie umiem;/ Jak dam mało (tyle samo co męskiej Isany) to nie robi kompletnie nic z moimi włosami a jak dam dużo to naprawdę muszę porządnie zanurzyć rękę w pudełku=brak wydajności. Może jakiś inny żel między Isaną czarną a Bieledą ktoś zna i poleca? Na domowe lniane nie mam czasu
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:13   #57164
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Mi się bardzo wszystkie Wasze włosiaczki podobają i kolory macie piękne, ja to tylko ciemniuchy, nic nie widać

korkociągi
Też mam taki właśnie biały z odżywką i ja już mam metodę lepszego nakładania ( tzn że się tak nie lepią włosy do rąk strasznie ) - nabieram na dłonie i rozsmarowuję porządnie, że robi się cieplejszy, te granulki się rozpuszczają i milutko się wtedy nakłada

I chciałam się pochwalić, że przez 3 tyg kuracji Jantarem włosy podrosły mi 4cm! oby tak dalej, a niedługo zapomnę o tej niefortunnej wizycie u fryzjera
a tam ciemniuchne.. przeciez mozesz zafarbować henną lub szamponetką jeśli ci sie twój kolor nie podoba
super że ci podrosły a jak ty to zmierzyłaś w ogóle ?
Stary 2012-02-18, 21:14   #57165
iga_s
Raczkowanie

Cytat:

korkociągi

w 3 tygodnie 4 cm? Łał! Tak mnie napalacie na tego jantara, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już będzie, napisałam znowu do ekostrefy wczoraj i zobaczymy co mi odpiszą.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:19   #57166
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ja też mam żel z Bieledy ale niebieski i stoi sobie i nie używam go bo...po prostu nie umiem;/ Jak dam mało (tyle samo co męskiej Isany) to nie robi kompletnie nic z moimi włosami a jak dam dużo to naprawdę muszę porządnie zanurzyć rękę w pudełku=brak wydajności. Może jakiś inny żel między Isaną czarną a Bieledą ktoś zna i poleca? Na domowe lniane nie mam czasu
spróbuj Delię, ja ostatnio kupiłam i jest silniejsza od Bielendy, nie wiem jak w odniesieniu do Isany, bo nie używałam, ale tubka kosztuje 3zł, więc można sprawdzić ja wzięłam mocną, a nie super mocną

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
a tam ciemniuchne.. przeciez mozesz zafarbować henną lub szamponetką jeśli ci sie twój kolor nie podoba
super że ci podrosły a jak ty to zmierzyłaś w ogóle ?
ja jestem takim świrem i chciałabym jakieś ciemnofioletowe przebłyski mieć a na bardzo ciemnych, to raczej żadna szamponetka mi nie chwyci
A mierzę tak, że po myciu przykładam prosty jeszcze kosmyk do linijki mierzę z przodu, bo z tyłu nie sięgnę za dobrze ale z tyłu jeszcze szybciej mi rosną, ciekawe czemu?
Zauważyłam to, gdy miałam kiedyś cięcie takie, że z przodu miałam kosmyki do brody, a tył prawie 2x krótszy i zawsze było potem tak, że musiałam podcinać tył, bo bardzo szybko doganiał przód i wyglądałam, jakbym była od garnka obcięta
Stary 2012-02-18, 21:21   #57167
201606242139
Konto usunięte

Witajcie Kochane!
Wzięłam się za swoje włosy, by poprawić ich kondycję i trochę zapuścić i przez ten czas kompletnie zapomniałam o moich maleńkich falach. Teoretycznie sobie są, czeszę na mokro, "wycieram" ugniatając na sprężynę w bawełnianej koszulce, ale jakoś tak nie skupiałam się na tym, by poprawić skręt.
I tak ostatnio zauważyłam, że w niektórych miejscach moje włosy są praktycznie proste
Mam wrażenie, ze samoistnie się prostują, nie wiem czy się z tym pogodzić, czy poprawić ich stan....
+ dodam jeszcze, że najbardziej widać, że mam falowane włosy, gdy ich W OGÓLE nie rozczeszę. ale to jest potem istna katorga i dla mnie i dla nich, więc nie ma szans, bym z tego zrezygnowała...

Przeleciałam parę wątków, próbowałam kilku sposobów, ale może i w kosmetyki powinnam się inne zaopatrzyć?
Ale czy da się połączyć kurację falowatą z olejowaniem? Mam wrażenie, że to właśnie po tym zaczęły się "prostować"...
Nie wiem już gdzie robię błąd.
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:24   #57168
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuj Delię, ja ostatnio kupiłam i jest silniejsza od Bielendy, nie wiem jak w odniesieniu do Isany, bo nie używałam, ale tubka kosztuje 3zł, więc można sprawdzić ja wzięłam mocną, a nie super mocną

ja jestem takim świrem i chciałabym jakieś ciemnofioletowe przebłyski mieć a na bardzo ciemnych, to raczej żadna szamponetka mi nie chwyci
A mierzę tak, że po myciu przykładam prosty jeszcze kosmyk do linijki mierzę z przodu, bo z tyłu nie sięgnę za dobrze ale z tyłu jeszcze szybciej mi rosną, ciekawe czemu?
Zauważyłam to, gdy miałam kiedyś cięcie takie, że z przodu miałam kosmyki do brody, a tył prawie 2x krótszy i zawsze było potem tak, że musiałam podcinać tył, bo bardzo szybko doganiał przód i wyglądałam, jakbym była od garnka obcięta
fioletowe? ja tez miałam juz nieraz fioletowe i farba nie zniszczyla mi za bardzon włosów zresztą teraz są nawet te bez amoniaku ale sposób na mierzenie masz

Panda Bear- kochana bierz się za pielęgnacje i żel lniany w ruch on działa cuda! ja tez mam w tyłu praktycznie proste jak nałoże żel lniany na wilgotne włosy wgniotę go to jak wyschną to są super fale!
Stary 2012-02-18, 21:27   #57169
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!
Wzięłam się za swoje włosy, by poprawić ich kondycję i trochę zapuścić i przez ten czas kompletnie zapomniałam o moich maleńkich falach. Teoretycznie sobie są, czeszę na mokro, "wycieram" ugniatając na sprężynę w bawełnianej koszulce, ale jakoś tak nie skupiałam się na tym, by poprawić skręt.
I tak ostatnio zauważyłam, że w niektórych miejscach moje włosy są praktycznie proste
Mam wrażenie, ze samoistnie się prostują, nie wiem czy się z tym pogodzić, czy poprawić ich stan....
+ dodam jeszcze, że najbardziej widać, że mam falowane włosy, gdy ich W OGÓLE nie rozczeszę. ale to jest potem istna katorga i dla mnie i dla nich, więc nie ma szans, bym z tego zrezygnowała...

Przeleciałam parę wątków, próbowałam kilku sposobów, ale może i w kosmetyki powinnam się inne zaopatrzyć?
Ale czy da się połączyć kurację falowatą z olejowaniem? Mam wrażenie, że to właśnie po tym zaczęły się "prostować"...
Nie wiem już gdzie robię błąd.
Witam znajomą z blogspota

Olejowanie jest częścią CG A co do utrzymania fal - stosujesz jakiś żel, stylizator? A włosy czeszesz jak? Z odżywką d/s ? Napisz nam w ogóle, czego używasz, pomożemy
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:31   #57170
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

korkociągi

ILE??????? to ja zaczyma wcieraz codziennie !!!! kij ze skrętem !!

ja żel nakładam na mokre, normalnie go dawałam po lnianym ale wczoraj przegięłam z iloscią. Chyba musze podciac te najdłuższa warstwę, bo idiotycznie to wygląda

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:39   #57171
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
ILE??????? to ja zaczyma wcieraz codziennie !!!! kij ze skrętem !!

ja żel nakładam na mokre, normalnie go dawałam po lnianym ale wczoraj przegięłam z iloscią. Chyba musze podciac te najdłuższa warstwę, bo idiotycznie to wygląda
Piłam jeszcze pokrzywę, po 2 torebki dziennie, więc nie żadną dawkę uderzeniową, po prostu ją lubię
Za to Jantarka wcierałam sumiennie codziennie, 2 butelki poszły, mam jeszcze 2 i się zastanawiam czy jechać dalej z koksem, czy ten Eliksir ziołowy wcierać?
Stary 2012-02-18, 21:40   #57172
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
I połysk jest

Źle nie jest... ale po co mam demotywować świeżynki

Zamieszczałam tu wiele zdjęć... gorsze z przyklapem też. Załączam jeszcze raz ostatnie. To jest efekt po myciu i z żelem. Dzisiaj mam o wiele prostsze włosy.
Pieknie jest!!! Skręt masz większy niż ja, od samej góry. Może i dzis prostsze niż na zdjeciu, ale i tak na pewno cudne.
Cytat:
Mi się wydaje, ze mają zajawkę na fale

A jak kolor się trzyma po glossie? Powiedz mi Kochana, jakie robiłaś proporcje henny i odżywki? Fajnie, ze napisałam o tym Garnierze, bo miałam dylemat czy nałożyć czy nie
Kolor trzyma się mniej wiecej jak po samej hennie(choć ostatnio samą robiłam chyba w sierpniu, potem już tylko glossy szły na odrost). Tu opisałam mniej więcej, jak robiłam gloss. Ten był akurat z hibiskusem, ale zamiast niego u Ciebie będzie ciepła woda-wody malutko, bo potem dodajesz odżywki i jak będzie za rzadkie, to spłynie.
Cytat:
Ale jak to zrobić?
Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Ag Rafka włosy marzenie
Cytat:
ładniuchnie i ten kolor!
Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Ag Rafko na temat twoich już się chyba nie muszę wypowiadać, w każdym wydaniu są powalające i kolor marzenie!
Cytat:

Dziękuję Wam wszystkim hurtowo
Miśka,kolor tylko w świetle lampy tak intensywny. W dziennym są ciemniejsze. Oczy zielone

Absolutnie nie rób dekoloryzacji, Twoje są piękne!
Pokazuj korkociagi!!!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:42   #57173
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Świetnie! Zwłaszcza po 2 dniach od mycia!!!
W sprawie koloru polecam hennę (np. jasny lub orzechowy brąz Khadi na początek-wychodzą czasami ciemniejsze niż w nazwie, a jeśli będą za jasne-przyciemnić zawsze można np.ciemnym brązem Demki). Z tym że decyzja raczej nieodwracalna-henną nie da rady rozjaśnić. Trzeba by wtedy chemię. Chociaż są też naturalne sposoby przyciemnienia włosków, poszukaj, ja nie starałam się zapamiętać, bo nie chcę przyciemniać na razie.
lepiej mi w ciemnych kolorach i muszę to dokładnie przemyśleć, bo wiem, że nie będzie już odwrotu
kiedyś brałam tymi do 28 zmyć, ale szybko się wypłukują
a Twoje wloski świetne! Wy już profesjonalistki, uczę się od Was ciągle mimo że rzadko się udzielam, ale podczytuję

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość

agulaaa, ładnie się kręcą. Muszą szybko rosnąć, jeśli po obcięciu w ciągu ok. 5 miesięcy doszły do takiej długości. Zazdroszczę
wraz z obcięciem zaczęłam o nie dbać, a także działam na porost mam nadzieję, że na wiosnę więcej z nich wykrzesam marzą mi się taaaakie długie ale to jeszcze
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:46   #57174
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Aaa, pochwalić się muszę Ostatnio odłożyłam na półkę w sklepie olej ryżowy i arachidowy, pomyślałam, że muszę skończyć to, co mam
Chyba jestem chora i nie w pełni sił
jestem dumna!

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
postanowiłam wstawić zdjęcia
1- przed obcięciem, suche, zniszczone, puszące się, początek września
2- z dzisiaj, myłam je 2 dni temu, po myciu bardziej się kręcą, teraz troche straciły "świeżość"
bardzo ładne

Cytat:
a tam niedorównujesz!
włoski piękne widać różnicę jak nic..
a to ja moje pokaże.. 1 i 2 na początku i 3 i 4 fotka teraz dziś robiona..
coraz zdrowsze

Cytat:
w ogóle pojawiła sie u mnie w DM odzywka z garniera kokos& maslo kakaowe ale nigdzie nia umiem znaleźć składu..
ciekawe jaki skład.. uwielbiam zapach kokosa

Cytat:
Wczoraj na noc olej konopny. Dziś mycie BDi Gloria, d/s Resztka Bingo shea z 3 kroplami oleju , wit. all in one i szczypta mocznika(pierwszy raz). Po płukance laniane, Joaśce czerwonej bs i kremiku z biedry, rozczesałam i dopeiro ugniotłam w wyproscie(nie jak zwykle z opuszczoną głową). Ostatnio jak po hennowaniu tak zrobiłam i poszłam spać z niedoschnietymi , fajnie sie ułożyły. Dziś trochę gorzej. Tak jak się spodziewałam , słabiej sfalowały i niżej, ale chciałam osiągnać efekt większego ładu kosztem skrętu-właśnie tak było ostatnio-szalałam na koncercie i zachowały fajny kształt. Dziś bez zachwytów, ale źle nie jest. Niestety nie zrobiłam zdjęc w ciagu dnia, więc teraz tylko z lampą.
mniam!

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
a mnie tam się bardzo podobają

kupiłam krem z biedry, a miałam nic nie kupować do włosów. jestem konsultantką i jak tak dalej pójdzie to się nie wypłacę
może pomoże na puch, bo dzisiaj był okropny. albo wina mycia isaną, albo odwilż. stawiam na odwilż bardziej.

zdjęcia - pierwsze 3 po olejowaniu.. rzepakowym , ostatnie to mój dzisiejszy puch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ole tył ok.jpg (96,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olej book.jpg (164,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olej tył.jpg (130,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg puch.jpg (181,7 KB, 31 załadowań)
Stary 2012-02-18, 21:48   #57175
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Piłam jeszcze pokrzywę, po 2 torebki dziennie, więc nie żadną dawkę uderzeniową, po prostu ją lubię
Za to Jantarka wcierałam sumiennie codziennie, 2 butelki poszły, mam jeszcze 2 i się zastanawiam czy jechać dalej z koksem, czy ten Eliksir ziołowy wcierać?
Jechoj z koksem Nie ma co przerywać w takim wypadku, Eliksir nie ucieknie
Konkurencja mi rośnie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:50   #57176
SugarbabyLove
Zakorzenienie

martek- bede w DM to postaram sie fotke wziąść składu
Stary 2012-02-18, 21:51   #57177
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Grzebanie w chemii wychodzi mi lepiej niż stylizacja
Przyznam się, że mimo iż przyszłam tu z chęcią przede wszystkim uzdrowienia włosów, to jednak po cichu marzyłam, że będę mieć dzięki CG stary skręt razy dwa. Dziewczyny osiągają niewyobrażalne efekty Ty również U mnie za to coraz luźniej. Żele zgodne z CG trzymają do pójścia spać, kolejny ranek odsłania całą prawdę. Reanimacja w tej chwili obciąża mi włosy. Mam loczki 2x w tygodniu a przez 5 dni wyprost. Kiedyś moczyłam włosy i skręt wracał.
Oczywiście, te moje zakrętasy są znacznie ładniejsze niż były kiedykolwiek. Jestem zadowolona, że się błyszczą, że tworzą się pojedyncze kosmyki zamiast nieokreślonej masy, że mogę się pokazać ludziom bez spinania ich w kucyk. Jest zdecydowanie więcej plusów nowej pielęgnacji niż minusów.

Przyznam się, że trochę obwiniam za obecny stan rzeczy wiek... to nie to, ze czuję się stara, ale może mój czas kręcenia minął. Jako dziecko miałam proste włosy, może ten czas wraca. Burza hormonalna odpowiedzialna za kręcenie mija i już...
Cytat:
eiri pięknie wyglądają! Moje też się wyprostowują z dnia na dzień
Przy Twoich spiralkach to pewnie i tak niewielka różnica
Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
eiri porządne lańsko ci trzeba zafundować! Moim zdaniem są świetne i sama bym chciała żeby mi się tak układały, a do tego zdrowe co najważniejsze.
Nie bij, przetłumacz
Stary 2012-02-18, 21:54   #57178
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
A propos nie myślicie, że przydałby się taki wątek zbiorczy do FAQ z namiarami na sklepy z produktami CG w różnych miastach?
Jest taki wątek.

Jestem i czytam, ale zaczęła się praca i nie mam zbyt wiele czasu niestety.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:55   #57179
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jechoj z koksem Nie ma co przerywać w takim wypadku, Eliksir nie ucieknie
Konkurencja mi rośnie
mówisz? to dobra, znów Jantar będzie grany lubię jego zapach
Stary 2012-02-18, 21:56   #57180
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
martek- bede w DM to postaram sie fotke wziąść składu

zapomniałam - Ajrisz, bardzo ładna "niegrzywka", do twarzy Ci

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości