Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 13:39   #2281
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wiecie co,teraz to juz mi to wisi!!!
niech przyjdzie-znowu dostanie z☠☠☠y

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 13:48   #2282
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
to napisze tu.....
powiedzialam wczoraj ze do cholery jasnej kim ona dla mnie jest ze chca rzadzic moim mieszkaniem,moim mezem,mna i moimi dziecmi,za co ona sie uwaza, doslownie to sie darlam, na co ona do mnie nie tym tonem, a ja ze bede uzywala takiego tonu jakiego chce,jestem u siebie w mieszkaniu moge sobie nasrodku nasrac a jak jej sie nie podoba to moze sprzatnac ominac wyjsc albo w ogole nie wchodzic, na walentynki moja mama zrobila nam sernik na zimno ta przyszla kolejnego dnia,zrobilam jej kawe i pytam czy ciasta do kawusi zje, na co ona ze nie bo na pewno mamy rozstroj zoladka po tym serniku (nawet nie zdazylismy go ruszyc) wiec mowie jakim prawem rzadzi chrzcinami mojego dziecka,rozporzadza o domu moich rodzicow ikomentuje zaproszonych z mojej rodziny gosci....
ze bylam za mila,ze prawie 7 lat znosilam docinki,upokorzenia , rzadzenie ale basta , moja matka mna cale zycie nie rzadzila tak jak ona, nie musi wiedziec ile zarabiamy,skad na co mamy i czepiac ze moje dziecko ma nocnik z fishera bo to jest moje dziecko,wychowala swoich dwoje te sa moje,jest babcia a jak prosimy o pomoc nigdy nie ma czasu nie moze ich po chleb pod blok do sklepu jak ja poprosi tz jak sie ledwo ruszalismy,ale klapac ozorem zawsze ma czas i sile.

ZAMKNELA PASZCZE I WYSZLA!!!
kamien mi z serca spadl.... a potem z tego stresu, z tego wszystkiego calw popoludnie wylam...

No w końcu . Już dawno powinnaś jej to wszystko powiedzieć. Można być miłym i sypatycznym ale do czasu.

A u mnie róznie. dzisaj rano się obudziłam i nie poznałam sama siebie. Strasznie spuchłam na twarzy. Jest dwa razy większa niż była i strasznie czerwona a właściwie w plamach. Nawet olej wspaniały nic na to nie poradzi. Nogi też trochę opuchnięe ale nie tak jak ta moja gęba. A ciśnienie różnie. Raz do góry a potem trochę na dół. Dzisiaj leżałam 1:40 pod KTG bo coś im się tam u dziecka nie podoba. JEszcze wieczorem mają mi podłączyć. A to takie męczące jest przy takim maluchu bo ten sygnał ciągle ginie i trzeba szukać.
Do tego spać nie mogę a jestem strasznie zmęczona. Dzisaj na noc poproszę chyba o jaies srodki nasenne. Wiem że to z nerwów ale jakoś nie potrafię nad tym zapanować.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 14:06   #2283
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No w końcu . Już dawno powinnaś jej to wszystko powiedzieć. Można być miłym i sypatycznym ale do czasu.

A u mnie róznie. dzisaj rano się obudziłam i nie poznałam sama siebie. Strasznie spuchłam na twarzy. Jest dwa razy większa niż była i strasznie czerwona a właściwie w plamach. Nawet olej wspaniały nic na to nie poradzi. Nogi też trochę opuchnięe ale nie tak jak ta moja gęba. A ciśnienie różnie. Raz do góry a potem trochę na dół. Dzisiaj leżałam 1:40 pod KTG bo coś im się tam u dziecka nie podoba. JEszcze wieczorem mają mi podłączyć. A to takie męczące jest przy takim maluchu bo ten sygnał ciągle ginie i trzeba szukać.
Do tego spać nie mogę a jestem strasznie zmęczona. Dzisaj na noc poproszę chyba o jaies srodki nasenne. Wiem że to z nerwów ale jakoś nie potrafię nad tym zapanować.
Wiem,bo też się z tym należałam

Dasz radę.Jeszcze trochę wytrzymaj

Wejdz na intymne to humor Ci się poprawi

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 14:53   #2284
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

sara te w linku fajnie wyglądają nie wiem jaki masz rozmiar. Jeżeli jezdzisz na łyżwach to możesz wybrać opcje 2 w 1 przy zakupie łyżworolek http://allegro.pl/rolki-nils-1837-ab...107538458.html one mają takie sznurowanie co nie musisz pętelek robić tylko na zacisk, czy jak to zwał, ja tak mam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"

Edytowane przez pl_madzia
Czas edycji: 2012-02-18 o 14:54
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 17:05   #2285
monka23
Zakorzenienie

Darusia masz już głowy teraz nie nasiakaj znowu tymi złymi emocjami. Jak kobieta mądra to zrozumiała jak wredna to nie popusci. Jak na kawę będzie władać dalej dawaj jej po xennie do szklanki hehe albo upiecz babke na bazie xenny hehe jak jej ryja niE utnie to przynajmniej dupę.

Pop normalne ze się stresujesz, aby do przodu.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-02-18 o 17:08
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 18:33   #2286
aneczkkaa
Zakorzenienie

P0P cholera nie wygląda to dobrze oby lekarze coś sensownego wymyślili i żebyś była w dwupaku jak najdłużej dostajesz jakies leki ? co lekarze mówią ? odzywaj sie częściej bo zwariować idzie, bardzo Wam kibicujemy i strasznie się martwimy
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 18:37   #2287
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie w sobotni wieczór

Pop nic mądrego nie napiszę. Buziaki wysyłamy

Ania - rower śliczny ciekawe jak by wygladał po jednej przejażdżce u nas

Sara - moze lepiej kupic te rolki w sklepie, przymierzć się do nich. Nie mieszkacie na końcu świata i macie w pobliżu różne sklepy sportowe.

Darusia - są teściowe i teściowe, niestety Ty trafiłaś na wiedźmę

Machaj - ja tez umiem na łyżwach jeździć ale dla mnie rolki są o wiele łatwiejsze choć inaczej się jeździ bo na łyżwach na lodowisku jest mniejsza przestrzeń i bandy wiec moze dlatego Ci łatwiej. Rolki lubię bo mam wiatr na twarzy i powietrze no i jest ciepło

Mrowak - wydaje mi się ze kupa raz na 5-7 dni to stanowczo za mało. Dzidzia ma bóle brzucha czy problemy przy robieniu kupy ? Czy ot tak poprostu tak rzadko robi ? Moze warto zapytać lekarza

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-02-18 o 18:48
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 19:30   #2288
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Mrowak - wydaje mi się ze kupa raz na 5-7 dni to stanowczo za mało. Dzidzia ma bóle brzucha czy problemy przy robieniu kupy ? Czy ot tak poprostu tak rzadko robi ? Moze warto zapytać lekarza
podobno nic jej nie boli, nie matwardego brzuszka, a jak juz kupke robi to bezproblemowo. Dostawala blonnik i jakies leki juz na to i nic to nie dalo. Trochę nie wiemy gdzie tu sie teraz skierować. W miejscowości gdzie mieszka nie ma zadnych takich specjalistow-najbliżej POznań.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 19:40   #2289
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a moze jakis gastrolog czy cos?kurde nie wiem....

malpa 2 razy do mnie dzwonila dzisiaj,ale nie odebralam,koniec z tym,jedno slowo i na kopach ja wywale. Skonczylo sie,ja tylko chcialam miec normalna rodzine,ale ludzie glupi to sie nie da.

Ja wrocilam od psiapsioly, zrobilam spagetii i wieczrkiem jakies filmy poogladamy.

Pop oby jak najdluzej!wspolczuje ci bardzo i mysle ze kazda z nas mialaby w takiej sytuacji problemy ze snem.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:02   #2290
P0P70
Zakorzenienie

U mnie w dalszym ciągu nie za wesoło. Znowu miałam robione KTG przez 1:40. Potem jeszcze USG. Dodakowo spadło mi białko w organiźnie. Trochę zaczyna mnie to wszystko przerażąć dość poważnie.

Stary 2012-02-18, 20:21   #2291
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Pop

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
podobno nic jej nie boli, nie matwardego brzuszka, a jak juz kupke robi to bezproblemowo. Dostawala blonnik i jakies leki juz na to i nic to nie dalo. Trochę nie wiemy gdzie tu sie teraz skierować. W miejscowości gdzie mieszka nie ma zadnych takich specjalistow-najbliżej POznań.
Przychodzi mi do głowy tylko gastrolog ale nie wiem. Moze tak poprostu ma bo gdyby to było coś niedobrego to byłyby oznaki, bóle, niespokojne dziecko, problem z wypróżnieniem.
Co na to pediatra ? Nie wiem gdzie szukać

Cytat:
a moze jakis gastrolog czy cos?kurde nie wiem....

malpa 2 razy do mnie dzwonila dzisiaj,ale nie odebralam,koniec z tym,jedno slowo i na kopach ja wywale. Skonczylo sie,ja tylko chcialam miec normalna rodzine,ale ludzie glupi to sie nie da.

Ja wrocilam od psiapsioly, zrobilam spagetii i wieczrkiem jakies filmy poogladamy.

Pop oby jak najdluzej!wspolczuje ci bardzo i mysle ze kazda z nas mialaby w takiej sytuacji problemy ze snem.
Dzisiaj jakiś policjant (chyba?) zastrzelił swoich teściów a później popełnił samobójstwo. Na TVN24 na "wstążce" leciało
Stary 2012-02-18, 20:27   #2292
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
U mnie w dalszym ciągu nie za wesoło. Znowu miałam robione KTG przez 1:40. Potem jeszcze USG. Dodatkowo spadło mi białko w organiźnie. Trochę zaczyna mnie to wszystko przerażąć dość poważnie.
P0P - trzymaj się dzielnie I bądź w dwupaku jak najdłużej

Sara- wróciliśmy z targów. Zebraliśmy tonę katalogów, wizytówek, reklam. Mam teraz ogromną pracę domową do odrobienia. Myślałam, że będzie prościej, a tam duży wybór. Na szczęście ograniczony budżet nie da szansy powariować
Za to dziś analizowałam sobie wyceny na budowę i jestem podłamana. Średnio za SSO z dachem (robocizna i materiał) chcą 170-200 tys pln netto. Drugie tyle pójdzie na stolarkę, ocieplenie, instalacje, oczyszczalnię ścieków, inne prace deweloperskie i wykończenie. Nie wspomnę o ogrodzeniu... Chyba czas słać totolotki...
aha-zrobiłam w dzienniku wizu ze spiżarką- zapraszam do komentowania
http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188637-Dziennik-Anatola&highlight=anatol

Z tą szkarlatyną zupełnie już zgłupiałam - zadzwoniłam do lekarza, a ten powiedział, że wysypka na rączce mogła być od Augmentinu bo ten antybiotyk często uczula dzieci. I te rzadkie kupy też. Dziś juź nie ma żadnej krosteczki i nawet powoli zaczyna coś jeść. Zjadła pół porcji rosołku i jajo.

machaj - jak ciasto się uda nie zapomnij zrobić zdjęcia i się nam pochwalić

pl_madzia- my też mamy dywan (brązowy) Shaggy - tylko większy bo do dużego pokoju. Kupiliśmy jak Ola zaczynała raczkować bo na parkiecie nogi się jej rozjeżdżały. Generalnie także polecam. Mimo, że włos nie wygląda już jak w dniu zakupu, ale z mocnym odkurzaczem włosy mu znowu trochę stają

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:56   #2293
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dusiaka jeszcze ze szkoły pamiętam i zaraz później jak pracowałam w firmie budowlanej że sam koszt budowy do stanu surowego otwartego to mały problem w porównaniu z całą resztą. Jak widać mimo nowszych technologii, i materiałów zasada się nie zmienia.

Co do szkarlatyny to koniecznie Ola musialby mieć malinowo czerwony język. Może jednak to angina
Stary 2012-02-18, 21:02   #2294
P0P70
Zakorzenienie

Diusiaczku - u nast też tak było. oliwka jak brała teraz ten antybiotyk to też miała uczulenie które szybko przeszło.

Stary 2012-02-18, 21:05   #2295
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dusiaka co do spiżarki to dobra decyzja . Jeśli chodzi o ustawienie mebli to wiadomo, każdemu sie coś innego podoba. Mi osobiście bardziej się podobała Twoja pierwsza wersja ustawienia górnych szafek(niby cięższa). Co do drzwi to przesuwne są fajne bo nie potrzebują miejsca i nie ograniczają. My ostatnio tez takie oglądaliśmy i Wam polecałabym taki system wbudowany w ścianę, są szczelniejsze i już zupełnie nie potrzebują żadnego miejsca na zewnątrz, chowają się w ścianę. Można kupić gotowy system i nie jest tak koszmarnie drogi
Stary 2012-02-18, 21:12   #2296
monka23
Zakorzenienie

Dusiaka, moj starszy mial szkarlatyne i mial czerwony jezor o taki , plus czerwone policzki, okolice ust biale i pozostale oobjawy.

Pop lezysz w Opolu , tak na skrzyzowaniu? kolo paszportow?

Iza mozesz podac linka z tymi drzwiami ? bo ciekawa jestem tych drzwi
Stary 2012-02-18, 21:19   #2297
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Dusiaka, moj starszy mial szkarlatyne i mial czerwony jezor o taki , plus czerwone policzki, okolice ust biale i pozostale oobjawy.

Pop lezysz w Opolu , tak na skrzyzowaniu? kolo paszportow?

Iza mozesz podac linka z tymi drzwiami ? bo ciekawa jestem tych drzwi
Muszę poszukać bo to Tż na swoim kompie szukał ale spróbujemy
Stary 2012-02-18, 21:26   #2298
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dusiaczku ha z tych malo chomikujacych rozne rzeczy w projekcie tez spizarki nie ma,ale bedzie zamiast kotlowni,bo ogrzewany dom bedzie plaszczem wodnym,wiec tam jakies rupiecie na polce mozna zmiescic;p weki od mamusi,bo od tesciowej wywale nawet jak dostane;pjescze mnie otruje;D
A.Camus
Stary 2012-02-18, 21:39   #2299
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
http://www.whisk-kid.com/2009/08/say-it-with-cake.html

muszę zapisać str tego sklepu... może jeszcze jakieś posypki kupię żeby ładnie tort przystroić.. albo zostawię tak jak w oryginale biały.. tylko zastanawiam się czy robić ten krem z przepisu czy po prostu bitą śmietanę

a na niedziele robię taki! http://www.meganscookin.com/how-to-m...checkered-cake (urodziny Marcina) mam nadzieję że mi wyjdzie...
bo ja to czasami rzucam sie na głęboką wodę... przeceniając swoje umiejętności
u Dorotus jest taki sam ten kolorowy i ja bym robiła masę właśnie z bitej śmietany i mascarpone
a ten drugi to nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś się robiło szachownicę albo metrowca takie modne były podobnie wyglądały
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Libra ja bym za 600 w życiu rolek nie kupiła
na łyżwach byś dała radę jak na rolkach jeździsz . Ja jak pierwszy raz polazłam , a miałam wrotki i rolki opanowane , to od razu jeździłam bez problemów .

idę do pracy , ale mi sie wstać nie chciało .
Potem po kasę do reala bo oddałam Oli lalkę agatkę do reklamacji i mi uznali . No i trzeba będzie jej jakąś nową wybrać . skubana cały czas mi przypomina że jej lalkę wywieźli z domu . powiedziałam jej że lala idzie do lekarza . Była w reklamówce spakowana . to teraz jak ktoś z siatką przyłazi to patrzy i pyta czy tam jest lala . mam nadzieję że jak dostanie nową to o tamtej zapomni , bo narazie się nie zapowiada .

Pop no i kolejny dzień do przodu
mój też nie raz tak długo pamięta coś że w szoku jestem
Cytat:
ZAMKNELA PASZCZE I WYSZLA!!!
kamien mi z serca spadl.... a potem z tego stresu, z tego wszystkiego calw popoludnie wylam...
dobrze że jej nagadałaś nie raz nic innego nie działa
Cytat:
trzymaj się
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Darusia masz już głowy teraz nie nasiakaj znowu tymi złymi emocjami. Jak kobieta mądra to zrozumiała jak wredna to nie popusci. Jak na kawę będzie władać dalej dawaj jej po xennie do szklanki hehe albo upiecz babke na bazie xenny hehe jak jej ryja niE utnie to przynajmniej dupę.

Pop normalne ze się stresujesz, aby do przodu.
e tam xenna ,lepiej laksigenu jej dosypać to z dupy ogień i kibel jej
( to silnie przeczyszczające w aptece bez recepty można kupić)

Dusiaka kuchnia wygląda fajnie i spiżarka super pasuje , a co Ty chcesz tą lodówkę gdzie indziej dać ? mojm zdaniem tam jej dobrze
zdrówka dla Oli

Ja mam spiżarkę taką dość sporą ,mam tam blat roboczy i wszystkie ciasta czy inne brudzące potrawy robię tam żeby sobie w kuchni nie syfić.W mojej jest trochę chłodniej niz w kuchni wiec trzymam tam tez np. jakieś potrawy na święta czy ciasta żeby lodówki nie zawalać ,no i oczywiście słoiki,warzywa czy garnki ,super sprawa ,fajnie że się przekonałaś.

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2012-02-18 o 21:43
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:47   #2300
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

O coś takiego

http://www.glassform.pl/1,kaseta-osc...a-eclisse.html

Oglądalismy trochę inne i w innych cenach ale zasada ta sama. Głownie chodziło o tę kasetę do chowania drzwi w ścianie
Stary 2012-02-18, 21:51   #2301
libra777
Zakorzenienie

Mi się tak marzyły drzwi suwane do salonu ,ale niestety nie mam też już mieliśmy tak dość remontu że tż-owi już się nie chciało po prostu cudować
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 23:10   #2302
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Machaj - ja tez umiem na łyżwach jeździć ale dla mnie rolki są o wiele łatwiejsze choć inaczej się jeździ bo na łyżwach na lodowisku jest mniejsza przestrzeń i bandy wiec moze dlatego Ci łatwiej. Rolki lubię bo mam wiatr na twarzy i powietrze no i jest ciepło
wiesz co to nie chodzi o ograniczoną przestrzeń przy jeździe... ja tylko raz miałam rolki na nogach i może źle się odpychałam bo strasznie mnie nogi bolały po przejechaniu 200metrów... a na łyżwach też już wieki nie jeździła;/ a u nas całoroczne lodowisko w mieście...

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a ile ta dziecina ma lat? ile i co wcina?? bo chyba nie doczytałam albo nie pisałaś... bo jeśli dostaje błonnik i leki to powinno coś częściej się dziać...

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
u Dorotus jest taki sam ten kolorowy i ja bym robiła masę właśnie z bitej śmietany i mascarpone
a ten drugi to nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś się robiło szachownicę albo metrowca takie modne były podobnie wyglądały
oglądałam go u niej... ale nie zwróciłam uwagi czym go przełożyła.. zrobie go według niej tyle że każdy biszkopt będę musiała oddzielnie piec bo mam jedną tortownice (w zasadzie mam 3 ale każda innego rozmiaru) i mały piekarnik
a ta szachownice jadłam kiedyś u koleżanki na urodzinach... ale to jeszcze w podstawówce albo gimnazjum było (tak czy inaczej dawno!!)... siedziałam i głowiłam się jak go zrobiono! chociaż średnio mi smakował:P
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 23:32   #2303
catro
Rozeznanie

Cytat:
U mnie w dalszym ciągu nie za wesoło. Znowu miałam robione KTG przez 1:40. Potem jeszcze USG. Dodakowo spadło mi białko w organiźnie. Trochę zaczyna mnie to wszystko przerażąć dość poważnie.
P0Piku a napiszesz do jakiego poziomu Ci spadło?
I coś wyszło nie tak na KTG lub USG?
A w ogóle to miałaś poprosić o jakieś leki nasenne

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 23:47   #2304
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
wiesz co to nie chodzi o ograniczoną przestrzeń przy jeździe... ja tylko raz miałam rolki na nogach i może źle się odpychałam bo strasznie mnie nogi bolały po przejechaniu 200metrów... a na łyżwach też już wieki nie jeździła;/ a u nas całoroczne lodowisko w mieście...

To Ty masz jak mój Tż, szybko go nogi bolą. U niego to kwestia wiązania/zapięcia. Mnie też bolą ale już wiem że jest taki moment kiedy go przetrzymam i mam właściwą pozycję to mogę jeździć aż padnę. Dlatego wolę mieć mocno zapięte. W Bytomiu jest jedno kryte lodwisko (latem można tam jeździć na rolkach) i w centrum pod niebem, ale o tym pewnie wiesz
Stary 2012-02-19, 00:29   #2305
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uwielbialam rolki,ale po zerwanych wiazadlach i pelnietej kosci srodstopia po 10 minutach noga wola o pomste do nieba,chociaz da sie z zebami zacisnietymi jakos wytrzymac,ale lyzwy np figurowe-moge zapomniec,tez wchodza w gre tylko te rolkowate,u nas 1 zakryte lodowisko ale jeszcze nie bylam,poszlabym z tz ale musialabym kogos do dzieciakow wykolowac,moja mama pewnie nie mialaby problemu,ale zawsze jak kogos prosze to tylko ona i ojciec,ona i ojciec,tesciowej nawet gdyby klotni nie bylo i gdybym jej powiedziala od razu by cos wymyslila,ze nie wiec tak mi glupio mame z ta moja dwojeczka zostawic.
A.Camus
Stary 2012-02-19, 01:37   #2306
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
P0Piku a napiszesz do jakiego poziomu Ci spadło?
I coś wyszło nie tak na KTG lub USG?
A w ogóle to miałaś poprosić o jakieś leki nasenne
Białko mam coś ponad 4 we krwi. Co dokładnie jest nie tak z KTG to nie wim wiem tylko że jst jakieś nieprawidlowe.
Jak widac spać dalej nie mogę. Do tego mam katar i zatkany nos a jak ise polożę to mnie coś w piersiach kłuje i zatyka. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie.

Stary 2012-02-19, 04:28   #2307
catro
Rozeznanie

Cytat:
Białko mam coś ponad 4 we krwi. Co dokładnie jest nie tak z KTG to nie wim wiem tylko że jst jakieś nieprawidlowe.
Jak widac spać dalej nie mogę. Do tego mam katar i zatkany nos a jak ise polożę to mnie coś w piersiach kłuje i zatyka. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie.
A no to rzeczywiście mało - mi lekarz kazał prowadzić dietę wysokobiałkową i pomogło o tyle, że chociaż przestało spadać a nawet się podniosło o pół yyy jednostki(?)

Bidula w piersi to zatyka jak się kładziesz na plecach? Jak tak, to chciałaś dolegliwości ciążowych więc masz
Ale mam nadzieję, że jednak poprosiłaś o coś nasennego i teraz sobie pochrapujesz

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:34   #2308
sara 85
Zakorzenienie

Dusiaka ja weszłam tylko na chwile napisać że zaraz wyjeżdżamy do Łodzi, a widzę że ty już byłaś
wczoraj neta nie miałam;/ napisze więcej pozniej

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:47   #2309
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
A no to rzeczywiście mało - mi lekarz kazał prowadzić dietę wysokobiałkową i pomogło o tyle, że chociaż przestało spadać a nawet się podniosło o pół yyy jednostki(?)

Bidula w piersi to zatyka jak się kładziesz na plecach? Jak tak, to chciałaś dolegliwości ciążowych więc masz
Ale mam nadzieję, że jednak poprosiłaś o coś nasennego i teraz sobie pochrapujesz
Ja rozumiem że ja nie śpię w nocy ale dlaczego Ty po 4 w internecie siedzisz??

A o takiego jadłaś? Co ma najwięcej białka?

Stary 2012-02-19, 12:27   #2310
monka23
Zakorzenienie

Libra to ty widze ladnie opcykana ,ja tylko xenne znam

Iza dzieki, super rozwiazanie , tylko mi sie szklane podobaja, a przy moich swirach to raczej odpada .

Pop: drob zwlaszcza biale mieso czyli piers , ryby, bialka z jajek . Cieciezyca jest swietna i pyszna , latwo ja przygotowac. Platki owsiane, jogurt naturalny ,serek wiejski, wolowina i wieprzowina . Soczewica - szybka zupa i pyszna. Groch , fasola. Pistacje, orzechy wloskie.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-02-19 o 12:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości