|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
|
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Seagirl wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia
|
|
|
|
#1113 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dancing_Lady, w sukni wyglądasz przepięknie!!!
![]() Cytat:
Tobie też musi się udać ![]() Cytat:
Generalnie jak masz jakieś ciekawe taneczne piosenki (do różnych stylów tańca - planujemy rumbę, fokstrota, walca, może rock'n'rolla, może sambę brazylijską) to podsyłaj mi tytuły szukamy żywej muzyki i dobrych fragmentów tekstowych ![]() Czekamy na relację ze spotkania z szefową ![]() Kochana nasza JUŻ ŻONKO!!!! Gratulacje! Twoja relacja aż bije emocjami po oczach, normalnie widzę to wszystko oczyma duszy niemniej też chciałabym już pojechać w takie piękne miejsce. Naprawdę wspaniale, że tak Wam się cudownie wszystko ułożyło! Czekamy z niecierpliwością na fotkiCytat:
![]() Cytat:
szkoda tylko, że za jednym razem tego nie załatwiliście, trochę bez sensu. Ale chociaż nie płaciliście.Ja też! Chętnie się dołączę! TŻta też kiedyś mi się marzy nauczyć jeździć na nartach, bo Jego Rodzice niestety nie dali Mu tej możliwości... chociaż mogli. ale trudno, najwyżej będzie się uczył razem z naszymi dziećmi, które planuję uczyć jeździć wtedy, kiedy nauczą się chodzić - tak samo, jak mnie uczyli moi Rodzice ![]() Mam takie samo zdanie, jak kicia
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
a ja cały wieczór drukuje koperty
i kręgosłup mi siada
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Kochane moje zmykam spać bo jutro na egzamin muszę wstać
Trzymajcie kciuki rano oby się udało Kolorowych snów wszystkim życzę
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Lubcia
![]() też lecę spać dobranoc wszystkim
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
mnie też się bardziej podoba tył niż przód
![]() a ja oglądam "Ja Cię kocham a Ty śpisz" Te stare filmy romantyczne to były jednak fajniejsze
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez teraz to oglądam:P nie mam co robic to przegladam kanaly siedze z maseczką a przed chwilą TZcik dzwonil i mialam problem z mowieniem, bo mi ta maseczka juz zaschla |
|
|
|
|
#1119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocki dziewczynki i udanej niedzieli! TŻcik już mnie woła do łóżeczka
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Lubcia ja tez trzymam
![]() I tez juz spadam spac Ostatnia nocka bez TZ to dzieki Wam to przetrwlam![]() dobrej nocki Kochane
|
|
|
|
#1121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sztuczko, nie wiesz gdzie jedziemy, bo nikomu jeszcze na wątku nie zdradzałam Niemniej jednak która z Was wie, gdzie były nasze zaręczyny, ta się domyśli. Właśnie z okazji drugiej rocznicy zaręczyn, którą mamy w maju, postanowiliśmy się tam wybrać. Na forum ogólnym zdradzę cel naszej podróży dopiero we wtorek, jak zostanie nam równo 5 miesięcy do ślubu i będę wstawiać listę załatwionych spraw ślubnych i przedślubnych ![]() Co do wspólnego mieszkania, to wiesz, my pewność, że chcemy ze sobą być mieliśmy już dawno, inaczej nie zdecydowałabym się na takie przedsięwzięcie jakim jest wykańczanie domu przed ślubem. Chyba po prostu trochę zazdroszczę tym, którzy mają to jeszcze przed sobą i będą się urządzać czy też budować już jako małżeństwo Sam ślub będzie dla mnie ogromną zmianą w sensie duchowym, tak jak i dla Ciebie, ale psychicznie i mentalnie to my już dawno jesteśmy jak mąż i żona, tak mi się wydaje. Niejedno razem przeszliśmy jeszcze na długo przed wspólnym zamieszkaniem, ba! nawet nie jako narzeczeństwo, więc to że "na dobre i na złe" to jest od dawna wiadome, nie to jest przyczyną moich odczuć. Sama nie wiem, co tak dokładnie mi jest, ale może po prostu takie odczucia towarzyszą pewnym ważnym etapom w życiu i tęskni się czasami za tym co było, a co poprzez ważne życiowe decyzje zmienia się na dobre... Nie wiem czy za bardzo nie zamotałam, ale może intuicyjnie będziesz wiedziała, o co mi chodzi ![]() Racja. Uważam, że i tak przy zderzeniu dwóch tak odmiennych kultur to te kilka lat przez które trwał ich związek było nie lada sukcesem. A ze swojej strony polecam też przeczytać dalszą część tej historii w książkach Corinne Hofmann, gdyż to właśnie ona jest tą Białą Masajką. Zdarzenia przedstawione w filmie miały miejsce pod koniec lat 80-tych, a ich kontynuacja tj. życie bohaterki po powrocie do Szwajcarii z córeczką jej kenijskiego męża opisane w książkach: "Żegnaj Afryko. Dalsze losy Białej Masajki" oraz "Moja wielka afrykańska miłość. Biała Masajka wraca do Barsaloi".
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2012-02-19 o 00:36 |
|
|
|
|
#1122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ależ się poryczałam jak czytałam Twoją cudowną relację! Świetnie nam to opisałaś, wszystko widziałam oczyma wyobraźni Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Chyba tylko ja oglądałam walkę mam to po tatusiu koocham oglądac boks, a Kliczków to już w ogóle ubóstwiam!
|
||
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie schlalam jak świnia na 18stece kuzyna
|
#1124 | ||
|
Rozeznanie
|
...a ja jestem paskudą i dalej się nie położyłam spać :p ale tak to jest jak się spało do późna
![]() Cytat:
![]() Okey - chyba rozumiem co masz na myśli Sądzę, że ja po prostu z TŻem nie miałam tak, że "niejedno razem przeszliśmy" więc dla mnie szokiem było wbrew pozorom wspólne mieszkanie, wspólne gospodarstwo domowe, dzielenie się obowiązkami, rozwiązywanie różnego rodzaju problemów, a już najbardziej dały nam się we znaki stresy związane z poszukiwaniem pracy... I dlatego BARDZO się cieszę, że już przed ślubem mamy to docieranie się za sobą, bo gdybyśmy dalej mieszkali z rodzicami na pewno byśmy tego nie osiągnęli Ja mentalnie czuję się narzeczoną Czuję że jesteśmy "po słowie" i czekamy na dzień w którym dopełni się jedność fizyczna także tą jednością duchową, o której piszesz Wiem, że będziemy już zawsze razem, już wiele razy sobie to mówiliśmy, ale pragnę by stało się to tak namacalnie, oficjalnie, chcę to przeżyć na własnej skórze, przed obliczem Boga i w obecności bliskich nam osób I na tę "świadomość zaślubin" czekam, czekam na błysk obrączki na moim palcu który będzie mi przypominał tę wyjątkową chwilę, czekam by móc powiedzieć do TŻa "mężu" wiedząc, że to nie tylko pieszczotliwy zwrot ale i fakt ![]() Hehe rozpisałam się - przepraszam, chyba jestem nienormalna :p No, ale przynajmniej widać jak 2 różne osoby różnie odbierają to co się w ich życiu dzieje, a wydawać by się mogło, że są na bardzo zbliżonym etapie życia Tak czy siak Kochana chciałam Cię uspokoić - nie musisz żałować tego, że urządzanie mieszkania macie już za sobą - w końcu przed Wami jeszcze tyle różnych wspaniałych doświadczeń I nawet jeśli już czujecie się jak mąż i żona to wierzę w to głęboko, że po tak wzniosłej ceremonii odczujecie gdzieś tam w środku przemianę Cytat:
Hmm... a to jaka jest różnica między tym odświeżaniem w salonie a chemicznym czyszczeniem? Prasowanie (parą!) sądzę, że i tak trzeba zaliczyć, bo suknia nawet wisząc spokojnie na wieszaku może nabrać pionowych zagnieceń, szczególnie że Ty również masz kiecuchę tiulową a po swojej widzę co się z tym materiałem niewyprasowanym dzieje Mnie kobietka informowała, że najlepiej zrobić to w czwartek przed ślubem :pJaaacie... wiecie, dlaczego tak się zasiedziałam?! Otóż od końca sierpnia mam hasło do poczty (choć mogłam je uzyskać dużo wcześniej) ale jakoś tak się stało, że nigdy na nią nie wchodziłam... Niecały miesiąc temu dostałam nowe hasło, ale weszłam dopiero przed chwilą, pierwszy raz... No i musiałam pooglądać zdjęcia Część z Was już widziałam tu czy na fb, ale resztę widziałam pierwszy raz Miło jest dopasować wreszcie nick do twarzy Mam nadzieję, że jutro bądź pojutrze znajdę chwilę i wrzucę Wam fotki Miłej niedzieli wszystkim życzę
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1126 | ||
|
Konto usunięte
|
chyba tylko ja już nie śpię
![]() ale tak to już jest jak się ma psiurka który o 5 z rana musi koniecznie wyjść na dwór, oczywiście teraz już śpi ale ja już nie zasnę ![]() jak dla mnie za bardzo zabudowana z przodu, ten zamek z tyłu wydaje mi się za duży, i nie jest dupasowana Cytat:
zaliczysz na 100%Cytat:
bo jego to cały blok słyszy a latem to nawet całe osiede![]() to teraz woda z ogórkiem na oczyszczenie organizmu
|
||
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32400283]chyba tylko ja już nie śpię
![]() ale tak to już jest jak się ma psiurka który o 5 z rana musi koniecznie wyjść na dwór, oczywiście teraz już śpi ale ja już nie zasnę [/QUOTE]Ja mam kota, który systematycznie o 5.30 dobija się do sypialni A tak swoją drogą to moje uzależnienie sięga szczytu. Na 8 mam zajęcia, a ja pierwsze co robię to komp i wizaż Nie naskrobcie zbyt wiele, żebym nie musiała nadrabiać przez 3 godziny Miłego dnia wszystkim życzę
|
#1128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() znając możliwości naszych pmek to napiszą jakieś 10 stron
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32400316]cwany kociak
![]() znając możliwości naszych pmek to napiszą jakieś 10 stron [/QUOTE]Tego się właśnie obawiam
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Melod_y nie będę oryginalna i napiszę, że cudnie wyglądasz w tej piórkowej ![]() Marylko bardzo się cieszę, że wszystko tak pięknie się udało i życzę Wam szczęścia Witaj Prandip i czuj się jak u siebie )A ja znowu muszę się uczyć ale mam nadzieję, że to ostatni zryw. W środę czeka mnie ostatni ale najgorszy egzamin ![]() A tak w ogóle jak patrzę na suwaczek to jestem coraz bardziej przerażona ![]() te dni lecą jak oszalałe
Edytowane przez Jamee Czas edycji: 2012-02-19 o 09:10 |
|
|
|
#1131 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć, ja też już nie śpię.
Cytat:
. No trzeba go wpuścić... Jak się położy i sobie leżymy to jest fajnie, ale czasem okaże się, że fajniejsze są kartony po butach, które leżą na podłodze i są takie agresywne, że co chwile go atakują - nie pośpimy...
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej.
Nie nadrabiam, bo chwilowo nie mam czasu. Wpadłam Wam tylko powiedzieć, że kupiliśmy garnitur w Vistuli. I jeszcze zapłaciliśmy dosyć mało. Garnitur po przecenie kosztował 999 zł. A jest taka promocja, że jak się kupi 3 rzeczy to jest 20 % taniej. Dobraliśmy do tego koszulę do muchy na spinki i koszulę ekri na spinki (na jakieś inne okazje) i zapłaciliśmy 1070 zł. Normalnie byłam w szoku, że tak mało bo w sumie w cenie garnituru mamy 2 koszule. Miłej niedzieli życzę. Wpadnę pewnie wieczorem
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
podpowiedzcie jak przetrwać do 19 na zajęciach kładąc się spać o 6.45?
w aktualnej chwili wyglądam jak upiór w operze, nie wstłam na pierwsze ćwiczenia ![]() spadam na zajęcia i mam nadzieję że ostatki Wam się udaly ![]() miłego dnia
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc Dzieczynki
![]() ja juz dzisiaj wstalam o 8.30, bo chcialam zdązyc z lazanią do przyjazdu TZ takze juz sie robi a moj TZ bedzie ok 12-13 Moj TZ pewnie i tak bedzie ledwo zywy po tak dlugiej podrozy, ale moze jak mnie zobaczy to sie obudzi![]() Cytat:
o kurka to rzeczywiscie taniocha!! super okazja! Gratulacje
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
I ja już jestem z Wami
![]() Dzięki jeszcze raz za miłe przyjęcie zdjęć sukni na mnie jeszcze trochę nie będzie bo z krawcową na pierwsze przymiarki jestem umówiona dopiero po szaleństwie komunijnym w maju a to jeszcze tyyyyyle czasu ![]() My mieszkamy razem już od 3 lat i pomimo tego że brakuje mi tych pierwszych lat z motylami w brzuchu przez 24h to jestem bardzo zadowolona. Na pewno coś się w ten sposób traci ale dla mnie poznanie siebie jeszcze większe jest dużo ważniejsze. No i nie ukrywam że miałam dość spotykania się z ukochanym tylko w weekendy jak było w naszym przypadku przez kilka pierwszych lat związku... Miłego dnia Wam życzę i trzymam kciuki za zdane egzaminy
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
marylka80 Świetna relacja
Dzięki za kciuki wczorajsze Nadrobię Was później, bo zaraz jedziemy z Tż na snowboard
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Sztuczko dziękuje za miłe słowa. Trochę atrakcji dla gości przygotowaliście, więc wszyscy na pewno wrócą zachwyceni. Planujesz zostać najpierw panią magister czy żoną? Ja chyba już na nowe nazwisko się będę bronić, bo nie dam rady. A obrączki pokaże jak już dostaniemy, bo niestety w necie zdjęć nie ma.
Melody jestem jakaś nieogarnięta, ale nie mogę znależć tej sukienki na stronie. Ale Tylko Ona jest w Wawie więc się przejdę i zobaczę na żywo, choć chciałam taką do bioder dopasowaną, ale ta przyciąga uwagę. Misiaku coś kojarze, że w Wawie byliście po garnitury, można wiedzieć gdzie? Bo my chcemy właśnie z vistuli i wczoraj na galeriach takich promocji nie widzieliśmy. Właśnie dziś do factory jedziemy tam obejrzeć garniaki, wreszcie weekend ślubnych spraw. Marylko gratuluje bajecznego ślubu, chyba najlepszy jaki można sobie wymarzyć
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
Edytowane przez marcia45 Czas edycji: 2012-02-19 o 10:09 |
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czemu ale nie zapisał mi się post, Marylko gratuluję jeszcze raz tych wspaniałych przeżyć...
Seagirl jeszcze raz wszystkiego dobrego na nowej drodze życia, aby wszystko Ci się układało po Twojej myśli... ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Tak jak mówiłam sporo rzeczy się działo na wątku ale u mnie też się trochę wydarzyło, mówiłam Wam, że jestem w trakcie załatwiania sprawy ze świadkową i tak właśnie w czwartek poprosiłam moją koleżankę o to by mi towarzyszyła w tym pięknym dniu, zrobiłam to strasznie dziwnie, ja nawet nie wiedziałam, ze to będzie mnie tak stresowało.... Ale najważniejsze jest to, że koleżanka się zgodziła... W tym tygodniu siadam już nad zaproszeniami, co nie będzie łatwe, bo okazało się, że sobie trochę dałam roboty ale myślę, że warto. |
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki
Ale mam nadrabiania Nie bylo mnie pare dni, bo mialam gosci - odwiedzil nas moj tata z bratem - niestety juz pojechali Szczesliwym mezatkom najlepsze zyczenia na nowej drodze zycia, mnostwo milosci i szczescia A i witam nowa Pm-ke
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Była mowa o pozbyciu się sukni, wiecie, że ja chyba nie będę w stanie jej sprzedać. Ja się za bardzo przywiązuję do takich symbolicznych rzeczy i dlatego wątpię bym pozbyła się swojej sukni...może z czasem wykorzystam ją do czegoś innego...ale nie sprzedam. Teraz lecę, wracam do Warszawy z Częstochowy ( byłam u Teściów). Pozdrawiam i sciskam
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Później napiszę, ponieważ mam kilka pytań i chciałabym się Was poradzić...dziewczyny nie wiem jak wytrzymujecie ten stres przedślubny ja powoli zaczynam sobie z nim nie radzić...ech...to nie jest miłe uczucie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Tobie też musi się udać 

i kręgosłup mi siada

Niemniej jednak która z Was wie, gdzie były nasze zaręczyny, ta się domyśli. Właśnie z okazji drugiej rocznicy zaręczyn, którą mamy w maju, postanowiliśmy się tam wybrać. Na forum ogólnym zdradzę cel naszej podróży dopiero we wtorek, jak zostanie nam równo 5 miesięcy do ślubu i będę wstawiać listę załatwionych spraw ślubnych i przedślubnych 

koocham oglądac boks, a Kliczków to już w ogóle ubóstwiam!
)
. No trzeba go wpuścić... Jak się położy i sobie leżymy to jest fajnie, ale czasem okaże się, że fajniejsze są kartony po butach, które leżą na podłodze i są takie agresywne, że co chwile go atakują - nie pośpimy...