Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 21:21   #931
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek jak taką wąską chcesz to nie polecę żadnej lodówki. A ta pierwsza firma wymieniona przez Ciebie-pierwsze słyszę
Gorenje? Dość popularne. Ja je uwielbiam za design. Ta która mi się podoba jest taka: http://www.ceneo.pl/;0152309278-10.htm

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
my mamy gorenjie i bardzo ją lubię!!!
O wreszcie ktoś ma A cicha jest?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, ciasto jest dosyć pracochłonne, ale efekt końcowy wyśmienity,więc rób. Co do moich spostrzeżeń to spód piekł mi się zdecydowanie dłużej niż 6 minut (piekarnik moich rodziców nie ma oznaczeń temperatury, tylko 8 poziomów i ciężko go odpowiednio nastawić, więc może dlatego. Przez to też nie wyszedł mi taki bialutki od góry jak na zdjęciu, bo z kolei za mało przykręciłam temperaturę). Jeśli będziesz robiła te wzorki z konfitury, to radziłabym ją rozrzedzić z wodą i przecedzić przez sitko, żeby oddzielić pestki, bo będzie za ciężka i wzorki zatoną. (tak jak u mnie)
AAA i sprawdź wcześniej czy masz taką szeroką blachę, żeby tortownica się zmieściła, bo ja musiałam tż wyganiać na szybko do sklepu.
Oto efekt końcowy- mam nadzieję, że za drugim razem już wyjdzie jak na zdjęciach.(i że Cię nie zniechęciłam )
Dzięki Marzenko
Ja bym je chciała zrobi w prostokątnej blaszce a nie na tortownicy. A maliny wzięłabym mrożone, bo takich zawsze mam zapas w lodówce

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Zapisałam się do fryzjera i kosmetyczki coby jakoś w miarę po ludzku wyglądać w pracy i zeby zołzy nie miały satysfakcji, że zmamuśkowiałam
Ale Ci fajnie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
1. No trochę tego było, niestety np. przegrzewanie, nauczył się zasypiania na rękach i to że w ogóle poszłam do szkoły, jak Julek miał 6 tygodni i go tak zostawiłam, [biedne dziecko samo jeszcze nie wiedziało co się dzieje a tu nagle mamy nie ma ] (za namową mojej mamy) zamiast zając się dzieckiem. W sumie głupia byłam na początku bo wiedzę jakąś tam miałam ale trochę za bardzo dałam babciom dojść do głosu i moje główne założenia poszły sobie w Na szczęście teraz jestem w domu z Julkiem cały czas i on ma mnie cały czas a ja jego a wszelkie próby ingerowania zostają przeze mnie zakrzyczane lub po prostu udaremnione.
Czyi jestes świetną mamą! A z babciami masz rację - nie można pozwolić sobie wejść na głowę i trzeba "krótko trzymać", dla własnego zdrowia psychicznego i dla dobra swojej rodziny!

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej ja na chwile
Czy Wasze Maluszki jak słyszą muzykę to się bujają? Bo moje tak
Tak Bardziej macha nóżkami niż sie buja, ale wyraźnie reaguje na muzykę

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

A co Ty tak obrazkowo dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Helenka kończy dzisiaj pół roczku
Brawo Pięknie się dziewczę rozwija

Cytat:
Uuu, widzę że dołek Cię dopadł

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Brumek - katar Sophie to niestety moja win a , Bo u malej w pokoju jest bardzo cieplo , nie grzejemy ale swieci w dzien slonce I potrafi nagrzac pokoj do 25 stopni. Wiec dziecku sciagnelam bluzeczke I byla w bodziaku , a tel zadzwonil I zeszlismy na dol a tam roznica temp o 3-4 stopnie. No I dlatego me dziecko sie meczy
Ale to równie dobrze może być wirus, którego podłapala gdziekolwiek ehem:

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
* dziękuję za pochwały mojego avatara, ale chyba i tak niedługo wrócę do wcześniejszego
Ja Cię tak kojarzę z tą żółtą Umą, że tego awatara w ogóle nie poznaję

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
b
Rozumiecie?? przyszedl z pracy i wybrzydza co do obiadu- fakt dzis byl eksperyment, ale nie................ zeby podziekowal. to jeszcze sie musialam nasluchac nigdy on mi nie zrobil nic do jedzenia -NIGDY a mojej siostry chlopak jak byl na zwolnieniu codziennie jej cos gotowal - pier.,.do.l..ee od jutra nie ma obiadu - nie bede harowac jak wol a ktos tego nie docenia.
Nieładnie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Co do gościn, to ja też zdecydowanie wolę się gościć. I myślę, że chyba większość tak woli. A jeśli mam w domu robić gościnę, to najlepiej jak jest to coś spontanicznego, bo przynajmniej człowiek pół dnia nie sprząta, nie gotuje a i tak w dobrym towarzystwie to i przy chipsach fajnie czas sie spędza (mówię tu oczywiście o luźnym spotkaniu znajomych). Wszelkie imprezy okolicznościowe to niestety trzeba się trochę naprodukować, by później doprowadzać dom do porządku cały kolejny dzień
Ja kocham urządzać przyjęcia, mieć gości. Przed porodem to w ogóle bylam zakręcona na tym punkcie, teraz mniej, no bo czasu mniej i siły. Ale zawsze to był mój konik

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Zniknelam tak nagle, bo mnie jakis marazm dopadl...dola mialam jak stad do Chin co najmniej... oczywiscie przez kogo? oczywiscie przez dzieci. Zuzka pozarazala reszte, o ile u dziewczyn wystarczyly tylko zwykle syropy i inhalacje z soli, to Antkowi zeszlo na oskrzela. I dostal antybiotyk. Jeszcze lekarka zasiala we mnie panike, ze byc moze wyladujemy w szpitalu.
W szpitalu? Ojej Kurczę, przy trójce dzieci to chyba zawsze hurtowe chorowanie jest, co?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Basenik był, dama była królową basenu
Każdy ją oglądał, pytał jak sobie daje radę, czy się boi.
A ona twarda sztuka "pływała" i się chichrała.
Nawet pan ratownik stwierdził, że układa nóżki do żabki
Ale fajnie Brawo dla miss basenu

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Coś nie mogę się wbić wątek.. ale im mniej mnie na W to tym lepiej między mną a tż-tem przynajmniej tyle dobrego.
No to wybaczamy. Na razie...

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Ja mam Gorenje i powiem tak, jestem zadowolona ale czasami glosno chodzi. Tez mam mala wneke na lodowke
No właśnie tego bym nie chciała...

A tort piękny, taką ma nieskazitelnie równiutką powierzchnię

A my dzień spędziliśmy przemiło - u siostry mojego męża, na 18-stce jej syna. Uwielbiam do nich jeździć, jest zawsze miło i swobodnie i ona przepysznie i pięknie gotuje
Tymciem wszyscy byli zachwyceni, no ale to naturalne, bo byli tylko oni i teściowie, czyli osoby zupełnie nieobiektywne jeśli chodzi o niego
A teraz wróciliśmy do domku, wzięliśmy długą, szaleńczą kąpiel i dzieć padł jak nieżywy

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-02-18 o 21:22
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:31   #932
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Youyou Ja codziennie w nocy mówię sobie, że jutro dostanie mm jak ma wstawiać co 1h czy 2 ! ale nie umiem nic z tym zrobić...przerasta mnie to wszystko i jakoś no nie umiem...przytłacza mnie robienie tego mleka no i w ogóle źle no.Ja chyba jestem jeszcze nie gotowa na mm wiesz..

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:43   #933
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
W szpitalu? Ojej Kurczę, przy trójce dzieci to chyba zawsze hurtowe chorowanie jest, co?
Na szczescie szpital nie byl konieczny...
A co do tego chorowania, to nie tyle hurtowe, co jedno zaraza drugie i wtedy wszystko tak dlugo trwa, bo pierwsze wyzdrowieje, to drugie chore, potem trzecie. Ale w zasadzie tak bylo dopiero pierwszy raz.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:48   #934
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Alo alo
maz przeprosil za zachowanie a ja i tak mialam ochote mu chlapnac po twarzy - jutro na obiad nie ma nic. W lodowce pustki wiec nie bedziemy jesc. POST
Prasowac zaczelam, ale nie mam cos sily stac juz przy tej dece, reszte rano dokoncze. I zrobie salatke dla gosci i w nosie.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:52   #935
Lili 83
Zakorzenienie

83monia co to za składane krzesełko kupiłaś na all za 50zł? Dasz linka?

Marina1 daj linka gdzie paski do wybielania zębów kupiłaś

Nataszka mi też bardzo przykro z powodu choroby Twojej mamy Jak ona się czuje?

rysiki jak się czujesz? Przeszło ci osłabienie?
dla Asi za umiejętność bawienia się stópkami

Radek się otrząsa jak kupkę gniecie

Madziulka_17 dla mamy. Jak ona się czuje? Dochodzi do siebie?

CarmelaSoprano my kupiliśmy taką kamerkę:
http://www.neo24.pl/?p=panasonic_sdr...FaEntAodf3E6Qg

Marina1 dzięki, że podzielasz moje zdanie na temat wizażu- złodzieja czasu naszego

U nas dwa komputery ale internet podpięty tylko do jednego

Scio gratuluję utraty wagi i zazdroszczę troche, nawet bardzo

dziubek79 co to znaczy, że się poddałaś? Zakończyłaś dietowanie?

alibany u nas też dzieciowe łyżeczki.

A wiecie co Radek się ostatnio nauczył?
Jak się bawimy i śmiejemy to ja czasem tak jakby sapać zaczęłam do niego, taka jakby zadyszka po bieganiu i ten mój mały aparat powtarza po mnie
Też tak szybko oddycha. Jakie to jest słodkie

zanetaa88 my mamy się zgłosić do ortopedy jak Radek zacznie stawać na nóżki.
I chyba nie musisz chodzić za skierowaniem. Wystarczy to, które dostałaś na pierwszą wizytę.

dziubek79 u nas też się używa słowa "kibluje". Generalnie mówi się tak o uczniach, którzy nie przechodzą z klasy do klasy. Wtedy kiblują

bella7 dla bliźniaczek za pełzanie

moniaczek212 witamy Ciebie i Kacperka.
Już stoi, chodzi? Wow!
Radek jeszcze nawet nie siedzi....

83monia dla Kingi za lizanie stópek

Madziulka_17 ale miałaś przeżycia z Tż straszne. Jak on się teraz czuje? Przeszły mu bóle?

Shira_83 nam nie kazują tak często chodzić ze zdrowym dzieckiem na wizyty. W ogóle nie kazują ze zdrowym...

agadus u nas też tylko gumki
Rzeczywiście jaka jak berety z Twoim "tajnym" okresem

zanka205 my mamy taki odkurzacz, jesteśmy zadowoleni. Mamy małe mieszkanie.
http://www.zelmer.pl/odkurzacze/odku...urzacz-syrius/

ellika ja też siwa
Ty mi dawałaś przepis na andruta ? Ten z mlekiem w proszku?
Otóż zrobiłam go wczoraj i pycha. Już prawie nie ma. Jutro znowu zrobię. Tylko mi nie wyszło na dwa andruty i było takie rzadkawe, dodałam mleka więcej i było trochę lepsze.
Dzięki

zapałeczka za chrzciny!

Tyle nadrobiłam przez 3 godziny. Ciągle biegam do Radka. Wybudza się, wije i płacze. Zrobiłam mu dzisiaj rano kaszkę na mleku modyfikowanym i chyba ona mu zaszkodziła. Bidul mój.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:58   #936
piwnooka77
Raczkowanie

Witam wieczorową porą

Wodaqua, Alibany, Iustyna, Vaniliova, Eveewe, Naataaszkaa, Zanetaa, Kajool, Brumek dziękujemy za życzenia i słowa uznania

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja nie mam już więcej wizyty nic mi ortopeda nie mówiła, że mamy się zgłosić jak mały zacznie chodzić
mi również nie służy dziś w nocy przez sen mówię do tż "ach chciałabym, żeby przyśniły mi się świnki morskie" ten pyta a to czemu?? a ja " bo one są takie pozytywne" i zasnęłam o co mi chodziło zostanie tajemnicą
Gdzieś czytałam, że zalecana jest wizyta u ortopedy jak dziecko zaczyna chodzić celem oceny czy wszystko jest w porządku. Ja planuję się wybrać z mała, chociaż tez nikt mi nie mówił.
A świnki morskie są super - sama miałam jedną przez ponad 8 lat.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Pokaze Wam jak Wiki dzis rano ładnie sama siedziala
wow, dorosła dziewczynka
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Kurcze zamartwiam się jak ułożyć jedzonko dla małej jak do pracy wrócę...
No i moja pić nic nie chce...
Odciągać pokarm dla niej?...
Osiwieję (w sumie to już osiwiałam, sporo mam tego na głowie)
Też o tym myślę, najchętniej to w ogóle nie wróciłabym do pracy i tylko karmiła ją UU.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
skończyłam robić pierogi ruskie
wow, ja raz w życiu robiłam pierogi ze szpinakiem i białym serem (będąc w ciąży raz mnie naszło)

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Lecę nadrabiać, ale zanim pójdę muszę się pożalić
Jechałam na zakupy, z naprzeciwka jechał tir, z którego spadł śnieg z lodem wprost na moje auto, taka ilość i taki huk, że straciłam panowanie nad kierownicą i komletnie widoczność, całe szczęście nie jechało nic za nim, bo tak to chyba było by po mnie. Debil się nawet nie zatrzymał, a mi urwało obudowę z lusterka i tablicę rejestracyjną z przodu
oj to miałaś przeżycie...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
W niedzielę znowu szykuje mi się wyjazd na narty
i znowu zazdroszczę ale może uda mi się jeszcze w tym sezonie wyciągnąć męża na 3-4 dni na narty (i zabrać teściową do pomocy do opieki nad Helenką jak będziemy szusować)

mam nieodparte przeczucie, że czegoś mi nie zacytowało...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:01   #937
marzena_S
Zadomowienie

Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych miesięczniaków- Helen i Karolinko.

Cieszę, się że widać po serniku, że jest apetyczny pomimo tego, że nie do końca wyszedł. Z chęcią bym Was wszystkie zaprosiła na kawałek (bo ja z tych co bardziej lubią przyjmować gości ), ale zostały już tylko okruszki.

Ellika, jak miło czytać takie wieści- widać, że cyber-uszy spisują się na medal.

Zaneta, tortownica ma 25cm. A tego krokodyla dzisiaj zrobiłaś? Jak wyszedł? Co do wózka to teraz w podróż wzięliśmy spacerówkę Mutsy, bo szkoda nam było kosmity na tą chlapę brać. Poczekam aż śnieg się do końca stopi i chyba dopiero wtedy go wypróbujemy. Te kółka wcale nie są takie małe jak się wydaje patrząc na zdjęcia. Krawężniki im raczej nie będą straszne bo świetnie się go podbija (chodzi o to podnoszenie wózka na tylnych kołach, żeby wjechać na krawężnik), jak robiłam to w domu, to nawet nie czułam że Hania jest w środku. Będę paskuda i pokuszę Cię jeszcze zdjęciem.

Kajool, coś za dużo sobie pozwala ta niańka- zwróciłabym jej uwagę, że to było nie na miejscu. Tort pięknie Ci wyszedł.

Zanka, kupiłam dzisiaj ten szampon i odżywkę. Oleju niestety nie mieli. Chwytam się już wszystkiego co mogłoby zahamować wypadanie włosów, bo u mnie cały czas tragedia.

Po kosmetyczce czuję się jak nowo narodzona - twarz gładziutka, nawilżona i przede wszystkim niezmasakrowana, jak to bywa po wizycie u niektórych kosmetyczek. Brakowało mi takiego odchwaszczenia- w końcu ostatnio byłam 1,5 roku temu. Kosmetyczka zafundowała mi hennę na brwi gratis i skomplementowała po ciążowy spadek kilogramów, więc już w ogóle poczułam się dopieszczona.
W drodze powrotnej weszłam do 5-10-15. Mają fajne promocje: kupiłam Hani ciepłą bluzę z kapturem za 15zł, bluzkę za 10zł i bratankowi dwie bluzki z długim rękawem za 15 i 20zł.

Faktycznie ciucho tu dzisiaj, jakbym wątek pomyliła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0895.jpg (121,1 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-02-18 o 22:03
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:03   #938
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Youyou Ja codziennie w nocy mówię sobie, że jutro dostanie mm jak ma wstawiać co 1h czy 2 ! ale nie umiem nic z tym zrobić...przerasta mnie to wszystko i jakoś no nie umiem...przytłacza mnie robienie tego mleka no i w ogóle źle no.Ja chyba jestem jeszcze nie gotowa na mm wiesz..
niepotrzebnie karmienie piersią jest fajne, ale bez przesady
ja też to uwielbiałam ale już mam ochotę założyć normalny stanik, bez wkładek laktacyjnych, wstać rano bez zalanej koszulki i przede wszystkim wyspać się w miarę normalnie

moje obydwa Glutki im były starsze tym gorzej spały, Filipa odstawiłam jak już byłam w ciązy z Lilką i zaczął lepiej spać...
Lila teraz i tak już mało UU jada, i tez jakoś nie jest nimi zbytnio zainteresowana
Jeszcze jak będzie np rano chciała to jej dam, żeby się cycki mogły spokojnie wyregulować, ale ja to już się cieszę że odstawiam
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:07   #939
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ja też to uwielbiałam ale już mam ochotę założyć normalny stanik, bez wkładek laktacyjnych, wstać rano bez zalanej koszulki i przede wszystkim wyspać się w miarę normalnie
Ja tego nigdy nie miałam mimo UU O nie - kłamię! Dwa razy rano, tuż po przyjściu ze szpitala - miałam mokra plamkę na piżamie
Stary 2012-02-18, 22:29   #940
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Cytat:
lili mamy bardzo duzo znajomych i co troche sie ktos przewija, ale juz mam dosc tego wszystkiego, zero pomocy od niego. ja sie narobie jak wol a jak cos to i tak zle i niedobrze

Cytat:

wow, dorosła dziewczynka

Dobry wieczor

U nas dzionek minal milo i leniwie. Moja panna wyzdrowiala. Przeszla jej ta temperatura, ale dalej nie wiem skad sie wziela...
Mam w planach zaraz jakis film obejrzec a pozniej lulu

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-02-18 o 22:32
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:30   #941
Lili 83
Zakorzenienie

aania_20

Ciasto bananowe :

Biszkopt robię z 5 jajek ( jeżeli nie znacie przepisu to dajcie znać)

MASA BANANOWA:
- 1 margaryna (palma dobra)
- 3 żółtka
- 3 banany większe na masę i 2 na górę masy
- 1/2 szkl cukru pudru
- 3 galaretki

Margarynę,żółtka,banany,c ukier puder utrzeć.Rozpuścić galaretkę, 1/4 galaretki - wystudzoną dodać do masy.Masę posmarować biszkopt, na masę położyć pokrojone w talarki banany i wszystko zalać lekko stężoną galaretką. Na koniec można posypać wiórkami kokosowymi. Polecam jeszcze jak pokroicie banany w talarki to skropić je z sokiem z cytryny, bo jeżeli ciacho nie schodzi szybko to banany czarnieją. Ja z czasem kroje biszkopt na pół i przekładam je masą i trochę masy zostawiam też na górę aby dać na nie banany. Bardzo doba masa jest

Chelsea91 jak kręgosłup i żebra ?
Nie wyrzucaj sobie niekarmienia piersią
Przy drugim dziecku będziemy o niebo mądrzejsze

brunetka2000 Radek zazwyczaj ma zamknięte oczka jak śpi. Chociaż ze dwa razy przyuważyłam, że miał lekko otwarte. To chyba dlatego, że nie spał mocno, nie wiem
Stary 2012-02-18, 22:40   #942
iustyna1
Wtajemniczenie

Jestem ja z nowym/starym avatarem . Ten mi bardziej pasuje
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 23:04   #943
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w planach zaraz jakis film obejrzec a pozniej lulu
Tak wcześnie

Cytat:
Bo to taki dla twardych babek
Stary 2012-02-18, 23:06   #944
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Wiecie że ja specjalnie sprzatam w piątek żeby w soboty rano być z Wami ?
Bywało, że ja w ogóle nie sprzątałam bo wolałam na wizażu siedzieć

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
To już tak długo trwa, że nie pamiętam jak się dobrze śpi, normalnie się przyzwyczaiłam, że jestem wiecznie połamana i głowa mnie boli.
Człowiek to maszyna, przetrwa w każdych warunkach
Podpisuję się pod tym

Cytat:
Helenka kończy dzisiaj pół roczku
dla Helenki! Za pół roczku i za umiejętności

Cytat:
lili mamy bardzo duzo znajomych i co troche sie ktos przewija, ale juz mam dosc tego wszystkiego, zero pomocy od niego. ja sie narobie jak wol a jak cos to i tak zle i niedobrze
My odkąd mamy Radka znajomych mamy jakby mniej...
A ja bardzo lubię przyjmowac gości i gotować

Cytat:
Ten żółty, nie? Też mi pasuje. Dni a nawet godziny Zuzy są policzone .
.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Przyszedł rachunek za prąd - 320zł
Tylko nie oszczędzaj prądu na komputerze

zanetaa88 dla teściów, że się spisali

Cytat:
A co Ty tak obrazkowo dzisiaj?
już nadrobiłam, nawet co nie co popisałam dzisiaj

Cytat:

Ja też nie jestem gotowa, ani Radek.

Nadrobiłam
A teraz idę spać bo ledwo na oczy patrzę
Dobranoc.

A, MarzenaS świetny sernik Ci wyszedł. Powiedz mi, łatwo się robi?
Dam radę? Bo jak czytałam przepis to mnie trochę przeraził
Stary 2012-02-18, 23:06   #945
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Coś nie mogę się wbić wątek..
To jak ja.
Cytat:
W ogóle to zdecydowałam że odstawimy się od cyca.
Ja właśnie także zakończyłam. Dziś rano prawie przeżyłam orgazm jedząc kanapkę z białym serem. Na obiad zrobiłam naleśniki, wieczorem lody i pol lampki winka. Nadrabiam zaległości
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 23:09   #946
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
To jak ja.

Ja właśnie także zakończyłam. Dziś rano prawie przeżyłam orgazm jedząc kanapkę z białym serem. Na obiad zrobiłam naleśniki, wieczorem lody i pol lampki winka. Nadrabiam zaległości

Szalona !
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-18, 23:15   #947
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
no jesteś, w końcu Cię poznaję

Cytat:
To jak ja.

smacznego
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 23:19   #948
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

smacznego
Dziękuję.
Jutro w planie mam śmietanę
Stary 2012-02-18, 23:20   #949
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha I kto by pomyślał rok temu, że takie rzeczy będą tymi wyśnionymi, wymarzonymi
Stary 2012-02-18, 23:27   #950
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Tak wcześnie
To zalezy jak dlugi bedzie film.... ale nie moglam sie powstrzymac i jeszcze do Wa zajrzalam
Stary 2012-02-18, 23:28   #951
CrazyMachine
Zadomowienie

ej
Cytat:
Hahaha I kto by pomyślał rok temu, że takie rzeczy będą tymi wyśnionymi, wymarzonymi
Rok temu wszystko wygladalo inaczej. Mniej wiecej jakos w tym okresie przesiadalam sie z plaszcza zimowego na kurtke sportowa bo juz nie mogalam sie dopiac.... Eh... A BTW dziś moja znajomaa urodziła synka
Stary 2012-02-18, 23:43   #952
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie... słodka ta Twoja blondyneczka - wcześniej nie miałam okazji jej zobaczyć

Cytat:
dla Helenki! Za pół roczku i za umiejętności
dziękujemy

Cytat:
Dziękuję.
Jutro w planie mam śmietanę
oj szalona

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
To zalezy jak dlugi bedzie film.... ale nie moglam sie powstrzymac i jeszcze do Wa zajrzalam
juz po filmie? eh mam problem z czytaniem ze zrozumieniem... wciąż przed...

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2012-02-18 o 23:54
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 00:47   #953
iustyna1
Wtajemniczenie

dziewczyny zakochalam sie! we Wladymirze Kliczce (tak, wiem ze walczyl ten drugi brat )... powiedzialam Tz, ze przyczepie sobie jego plakat nad lozko

jaka walka byla !!! ogladalyscie?!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-19, 00:48   #954
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
juz po filmie? eh mam problem z czytaniem ze zrozumieniem... wciąż przed...
w trakcie...
Stary 2012-02-19, 00:52   #955
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny zakochalam sie! we Wladymirze Kliczce (tak, wiem ze walczyl ten drugi brat )... powiedzialam Tz, ze przyczepie sobie jego plakat nad lozko

Nie Tylko sły7szałam że będzie jakaś walka Nawet nie wiem jak ten Kliczko wygląda. Lecę googlować
Stary 2012-02-19, 01:29   #956
iustyna1
Wtajemniczenie

nie spodoba Ci sie wiesz, ze ja mam dziwny gust
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-19, 07:30   #957
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
d
Jacieee nie masz ochoty pochwalić się nową figurą?6 kg to niezły wynik
Bsboniku chętnie, ale jak osiągnę wagę docelową Niby waga już pokazuje niewiele więcej jak przed ciążą, ale spodnie przedciążowe dalej leżą na mnie jak getry Figura zostawia duuużo do życzenia. Myślę, że jeszcze drugie tyle przede mną.

Cytat:
Fajnie macie, tak często goście Was odwiedzają.
U nas ostatnio straszna posłucha. Siedzimy sami jak trole.
Ja właśnie wczoraj miałam "niezapowiedzianych gości" czyli takich, których TŻ zwołał o 19tej na 20.30

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A jeśli mam w domu robić gościnę, to najlepiej jak jest to coś spontanicznego, bo przynajmniej człowiek pół dnia nie sprząta, nie gotuje a i tak w dobrym towarzystwie to i przy chipsach fajnie czas sie spędza (mówię tu oczywiście o luźnym spotkaniu znajomych). Wszelkie imprezy okolicznościowe to niestety trzeba się trochę naprodukować, by później doprowadzać dom do porządku cały kolejny dzień
Zgadzam się. Gdybym rano wiedziała, że będę miała gości to cały dzień latałabym od kuchni do łazienki, sprzątała, gotowała i kto wie co jeszcze. A tak to pojechaliśmy na zakupy (TŻ kupił sobie koszulę i marynarkę na chrzciny), a potem wykąpałam Dominika, szybko ugotowałam jajka i zrobiłam z majonezem. Trochę wędliny, jakieś śledzie, paluszki, chipsy i ok

Cytat:

Mam takie same spostrzeżenia po tej walce Witalij też niczego sobie, ale brat jest faaajny
A Murzyn niezły kozak był, nie?

Dzień dobry.
Goście poszli o 1.
O 3 Dominik obudził się z płaczem. Łącznie spałam dziś jakieś 2 godziny. A jeszcze czeka mnie obiad u teściów i odwiedziny u koleżanki, która urodziła końcem grudnia. Mogę nie podołać

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-02-19 o 07:32
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 08:13   #958
agni82
Zadomowienie

Cytat:
niepotrzebnie karmienie piersią jest fajne, ale bez przesady
ja tez bym chciała odstawic ale nie mam pojecia jak się za to zabrać. daje mu jedną butelke MM pomiędzy 12-13 w dzień i potem około 18:00 jak idzie spać, a w miedzyczasie UU. może jakieś rady doświadczonej mamy?
Cytat:
mnie też, a z MM to rzeczywiście trzeba się zorganizować.

nadrabiam nadrabiam i nadrobic nie moge.
Gdybyście tak płodziły dzieci jak płodzicie posty, to przeludniłybyście świat

A moja nieobecność ma dwa powody:
1. Emil of course
2. Brumek -wsiąkłam w jej bloga i wychwalam pod niebiosa. przez tak fajne przepisy i wcale nie skomplikowane aż się zabrałam za gotowanie.

Piersi brumkowe wypróbowane i rzeczywiście rewelacja. Nie! REWELACJA!!!!! (no tak już lepiej).

u nas z nowości Emil robi PSTRYK. a więc jak trzeba zapalić albo zgasić światło. mówię: Emil pstryk. i Emil podnosi rączkę w stronę kontaktu i dotyka włącznika. ocywiście nie jest w stanie nacisnąć więc mu pomagam ale uśmiech od ucha do ucha jest.

jak woda w kranie odkręcona, a on mi wisi na rękach, to obowiązkowo przechyla się w stronę kranu i musi łapki pomoczyć. zawsze wykorzystuje ten trik po obiadku jak jest umorusany jak niestworzenie boskie. w przeciwnym razie jak chcę mu wytrzec buzię jest wyk.

Brunetka Emil też czasem śpi z półprzymkniętym okiem, zwłaszcza na spacerze.

Co do gościny - to ja tez wolę być gościem, ale nigdy nie pogardzę dobrym towarzystwem.

a poza tym to mam urwanie głowy, bo za miesiąc przeprowadzka, a nawet jeszcze mieszkania nie znaleźliśmy. a w środę teściowie przyjeżdzają. i bedziemy razem z teściem świetowac nasze urodziny. O matko...

Lece dalej nadrabiać
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 08:59   #959
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Poza tym staram się być plamką na szyi żyrafy
za duzo "Madagaskaru" (Żyrafa Melman: – Och! Na mnie nie licz, ja idę na chorobowe, wiesz?
Alex: – Co?
Melman: – No bo już sam nie wiem co mam robić. Dziś znowu wyskoczył mi placek na szyi! O, o tutaj, widzisz?
Alex: – Melman pamiętasz co mówił ci pan doktor? Mhm?)

jestem na bieząco bo artur u tesciow zażyna tą bajke do upadłego u tesciow jak jesteśmy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 09:21   #960
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie oglądałam, ba. Chodze spać o 20 ostatnimi czasy. O 22 Sara już mnie budzi na Mm,( zjada 200) potem o 2.30 i ja nie śpie do 4 mniej więcej..

Brumek mi nie chodzi o gorenje ( tą firmę znam, mam okap) chodzi o tą drugą wymienoną Leihr cośtam..

Kajool waśnie to spacerówka na wyjazdy, więc na codzień nie będzie używana. I zastanawiam się czy taka za 250 zł da radę..te koła głośne jak odrzutowiec.
Tort taki dopracowany zjadłoby się.
Oj grabi sobie Pani niania..

Lilii
wracaj

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości