|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
O wreszcie ktoś ma Cytat:
Ja bym je chciała zrobi w prostokątnej blaszce a nie na tortownicy. A maliny wzięłabym mrożone, bo takich zawsze mam zapas w lodówce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co Ty tak obrazkowo dzisiaj? ![]() Brawo ![]() Uuu, widzę że dołek Cię dopadł Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tort piękny, taką ma nieskazitelnie równiutką powierzchnię ![]() A my dzień spędziliśmy przemiło - u siostry mojego męża, na 18-stce jej syna. Uwielbiam do nich jeździć, jest zawsze miło i swobodnie i ona przepysznie i pięknie gotuje ![]() Tymciem wszyscy byli zachwyceni, no ale to naturalne, bo byli tylko oni i teściowie, czyli osoby zupełnie nieobiektywne jeśli chodzi o niego ![]() A teraz wróciliśmy do domku, wzięliśmy długą, szaleńczą kąpiel i dzieć padł jak nieżywy
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-18 o 21:22 |
|||||||||||||
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Youyou Ja codziennie w nocy mówię sobie, że jutro dostanie mm jak ma wstawiać co 1h czy 2 ! ale nie umiem nic z tym zrobić...przerasta mnie to wszystko i jakoś no nie umiem...przytłacza mnie robienie tego mleka no i w ogóle źle no.Ja chyba jestem jeszcze nie gotowa na mm wiesz..
|
|
|
|
#933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tego chorowania, to nie tyle hurtowe, co jedno zaraza drugie i wtedy wszystko tak dlugo trwa, bo pierwsze wyzdrowieje, to drugie chore, potem trzecie. Ale w zasadzie tak bylo dopiero pierwszy raz. |
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Alo alo
maz przeprosil za zachowanie a ja i tak mialam ochote mu chlapnac po twarzy - jutro na obiad nie ma nic. W lodowce pustki wiec nie bedziemy jesc. POST Prasowac zaczelam, ale nie mam cos sily stac juz przy tej dece, reszte rano dokoncze. I zrobie salatke dla gosci i w nosie.
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
83monia co to za składane krzesełko kupiłaś na all za 50zł? Dasz linka?
Marina1 daj linka gdzie paski do wybielania zębów kupiłaś ![]() Nataszka mi też bardzo przykro z powodu choroby Twojej mamy rysiki jak się czujesz? Przeszło ci osłabienie? dla Asi za umiejętność bawienia się stópkami ![]() Radek się otrząsa jak kupkę gniecie ![]() Madziulka_17 dla mamy. Jak ona się czuje? Dochodzi do siebie?CarmelaSoprano my kupiliśmy taką kamerkę: http://www.neo24.pl/?p=panasonic_sdr...FaEntAodf3E6Qg Marina1 dzięki, że podzielasz moje zdanie na temat wizażu- złodzieja czasu naszego ![]() U nas dwa komputery ale internet podpięty tylko do jednego Scio gratuluję utraty wagi i zazdroszczę troche, nawet bardzo ![]() dziubek79 co to znaczy, że się poddałaś? Zakończyłaś dietowanie? alibany u nas też dzieciowe łyżeczki. A wiecie co Radek się ostatnio nauczył? Jak się bawimy i śmiejemy to ja czasem tak jakby sapać zaczęłam do niego, taka jakby zadyszka po bieganiu i ten mój mały aparat powtarza po mnie Też tak szybko oddycha. Jakie to jest słodkie zanetaa88 my mamy się zgłosić do ortopedy jak Radek zacznie stawać na nóżki. I chyba nie musisz chodzić za skierowaniem. Wystarczy to, które dostałaś na pierwszą wizytę. dziubek79 u nas też się używa słowa "kibluje". Generalnie mówi się tak o uczniach, którzy nie przechodzą z klasy do klasy. Wtedy kiblują ![]() bella7 dla bliźniaczek za pełzanie moniaczek212 Już stoi, chodzi? Wow! Radek jeszcze nawet nie siedzi.... 83monia dla Kingi za lizanie stópek Madziulka_17 ale miałaś przeżycia z Tż Shira_83 nam nie kazują tak często chodzić ze zdrowym dzieckiem na wizyty. W ogóle nie kazują ze zdrowym... agadus u nas też tylko gumki ![]() Rzeczywiście jaka jak berety z Twoim "tajnym" okresem ![]() zanka205 my mamy taki odkurzacz, jesteśmy zadowoleni. Mamy małe mieszkanie. http://www.zelmer.pl/odkurzacze/odku...urzacz-syrius/ ellika ja też siwa ![]() Ty mi dawałaś przepis na andruta ? Ten z mlekiem w proszku? Otóż zrobiłam go wczoraj i pycha. Już prawie nie ma. Jutro znowu zrobię. Tylko mi nie wyszło na dwa andruty i było takie rzadkawe, dodałam mleka więcej i było trochę lepsze. Dzięki zapałeczka za chrzciny!Tyle nadrobiłam przez 3 godziny. Ciągle biegam do Radka. Wybudza się, wije i płacze. Zrobiłam mu dzisiaj rano kaszkę na mleku modyfikowanym i chyba ona mu zaszkodziła. Bidul mój. |
|
|
|
#936 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Wodaqua, Alibany, Iustyna, Vaniliova, Eveewe, Naataaszkaa, Zanetaa, Kajool, Brumek dziękujemy za życzenia i słowa uznania ![]() Cytat:
A świnki morskie są super - sama miałam jedną przez ponad 8 lat. wow, dorosła dziewczynka ![]() Cytat:
wow, ja raz w życiu robiłam pierogi ze szpinakiem i białym serem (będąc w ciąży raz mnie naszło) Cytat:
![]() i znowu zazdroszczę ale może uda mi się jeszcze w tym sezonie wyciągnąć męża na 3-4 dni na narty (i zabrać teściową do pomocy do opieki nad Helenką jak będziemy szusować) mam nieodparte przeczucie, że czegoś mi nie zacytowało... |
|||
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych miesięczniaków- Helen i Karolinko.
![]() Cieszę, się że widać po serniku, że jest apetyczny pomimo tego, że nie do końca wyszedł. Z chęcią bym Was wszystkie zaprosiła na kawałek (bo ja z tych co bardziej lubią przyjmować gości ), ale zostały już tylko okruszki.![]() Ellika, jak miło czytać takie wieści- widać, że cyber-uszy spisują się na medal. Zaneta, tortownica ma 25cm. A tego krokodyla dzisiaj zrobiłaś? Jak wyszedł? Co do wózka to teraz w podróż wzięliśmy spacerówkę Mutsy, bo szkoda nam było kosmity na tą chlapę brać. Poczekam aż śnieg się do końca stopi i chyba dopiero wtedy go wypróbujemy. Te kółka wcale nie są takie małe jak się wydaje patrząc na zdjęcia. Krawężniki im raczej nie będą straszne bo świetnie się go podbija (chodzi o to podnoszenie wózka na tylnych kołach, żeby wjechać na krawężnik), jak robiłam to w domu, to nawet nie czułam że Hania jest w środku. Będę paskuda i pokuszę Cię jeszcze zdjęciem.![]() Kajool, coś za dużo sobie pozwala ta niańka- zwróciłabym jej uwagę, że to było nie na miejscu. Tort pięknie Ci wyszedł. ![]() Zanka, kupiłam dzisiaj ten szampon i odżywkę. Oleju niestety nie mieli. Chwytam się już wszystkiego co mogłoby zahamować wypadanie włosów, bo u mnie cały czas tragedia. ![]() Po kosmetyczce czuję się jak nowo narodzona Brakowało mi takiego odchwaszczenia- w końcu ostatnio byłam 1,5 roku temu. Kosmetyczka zafundowała mi hennę na brwi gratis i skomplementowała po ciążowy spadek kilogramów, więc już w ogóle poczułam się dopieszczona.W drodze powrotnej weszłam do 5-10-15. Mają fajne promocje: kupiłam Hani ciepłą bluzę z kapturem za 15zł, bluzkę za 10zł i bratankowi dwie bluzki z długim rękawem za 15 i 20zł. Faktycznie ciucho tu dzisiaj, jakbym wątek pomyliła.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-18 o 22:03 |
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmienie piersią jest fajne, ale bez przesady ![]() ja też to uwielbiałam ale już mam ochotę założyć normalny stanik, bez wkładek laktacyjnych, wstać rano bez zalanej koszulki i przede wszystkim wyspać się w miarę normalnie ![]() moje obydwa Glutki im były starsze tym gorzej spały, Filipa odstawiłam jak już byłam w ciązy z Lilką i zaczął lepiej spać... Lila teraz i tak już mało UU jada, i tez jakoś nie jest nimi zbytnio zainteresowana Jeszcze jak będzie np rano chciała to jej dam, żeby się cycki mogły spokojnie wyregulować, ale ja to już się cieszę że odstawiam
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nie - kłamię! Dwa razy rano, tuż po przyjściu ze szpitala - miałam mokra plamkę na piżamie
|
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobry wieczor ![]() U nas dzionek minal milo i leniwie. Moja panna wyzdrowiala. Przeszla jej ta temperatura, ale dalej nie wiem skad sie wziela... Mam w planach zaraz jakis film obejrzec a pozniej lulu Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-18 o 22:32 |
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
aania_20
Ciasto bananowe : Biszkopt robię z 5 jajek ( jeżeli nie znacie przepisu to dajcie znać) MASA BANANOWA: - 1 margaryna (palma dobra) - 3 żółtka - 3 banany większe na masę i 2 na górę masy - 1/2 szkl cukru pudru - 3 galaretki Margarynę,żółtka,banany,c ukier puder utrzeć.Rozpuścić galaretkę, 1/4 galaretki - wystudzoną dodać do masy.Masę posmarować biszkopt, na masę położyć pokrojone w talarki banany i wszystko zalać lekko stężoną galaretką. Na koniec można posypać wiórkami kokosowymi. Polecam jeszcze jak pokroicie banany w talarki to skropić je z sokiem z cytryny, bo jeżeli ciacho nie schodzi szybko to banany czarnieją. Ja z czasem kroje biszkopt na pół i przekładam je masą i trochę masy zostawiam też na górę aby dać na nie banany. Bardzo doba masa jest Chelsea91 jak kręgosłup i żebra ? Nie wyrzucaj sobie niekarmienia piersią Przy drugim dziecku będziemy o niebo mądrzejsze ![]() brunetka2000 Radek zazwyczaj ma zamknięte oczka jak śpi. Chociaż ze dwa razy przyuważyłam, że miał lekko otwarte. To chyba dlatego, że nie spał mocno, nie wiem
|
|
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem ja z nowym/starym avatarem
. Ten mi bardziej pasuje
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wcześnie
![]() ![]() Bo to taki dla twardych babek
|
#944 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Helenki! Za pół roczku i za umiejętności ![]() Cytat:
A ja bardzo lubię przyjmowac gości i gotować ![]() Cytat:
Tylko nie oszczędzaj prądu na komputerze ![]() zanetaa88 dla teściów, że się spisali ![]() już nadrobiłam, nawet co nie co popisałam dzisiaj Cytat:
Ja też nie jestem gotowa, ani Radek. Nadrobiłam A teraz idę spać bo ledwo na oczy patrzę ![]() Dobranoc. A, MarzenaS świetny sernik Ci wyszedł. Powiedz mi, łatwo się robi? Dam radę? Bo jak czytałam przepis to mnie trochę przeraził |
|||||
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
To jak ja.
Ja właśnie także zakończyłam. Dziś rano prawie przeżyłam orgazm jedząc kanapkę z białym serem. Na obiad zrobiłam naleśniki, wieczorem lody i pol lampki winka. Nadrabiam zaległości
|
|
|
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szalona !
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
no jesteś, w końcu Cię poznaję
![]() Cytat:
smacznego ![]()
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kto by pomyślał rok temu, że takie rzeczy będą tymi wyśnionymi, wymarzonymi
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
To zalezy jak dlugi bedzie film.... ale nie moglam sie powstrzymac i jeszcze do Wa zajrzalam
|
|
|
|
#951 | |
|
Zadomowienie
|
ej
Cytat:
|
|
|
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie... słodka ta Twoja blondyneczka
- wcześniej nie miałam okazji jej zobaczyćdziękujemy oj szalona ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- juz po filmie? eh mam problem z czytaniem ze zrozumieniem... wciąż przed... Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2012-02-18 o 23:54 |
|
|
|
#953 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny zakochalam sie! we Wladymirze Kliczce (tak, wiem ze walczyl ten drugi brat
)... powiedzialam Tz, ze przyczepie sobie jego plakat nad lozko jaka walka byla !!! ogladalyscie?!
|
|
#954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko sły7szałam że będzie jakaś walka Nawet nie wiem jak ten Kliczko wygląda. Lecę googlować
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
nie spodoba Ci sie wiesz, ze ja mam dziwny gust
|
|
#957 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witalij też niczego sobie, ale brat jest faaajny ![]() A Murzyn niezły kozak był, nie? Dzień dobry. Goście poszli o 1. O 3 Dominik obudził się z płaczem. Łącznie spałam dziś jakieś 2 godziny. A jeszcze czeka mnie obiad u teściów i odwiedziny u koleżanki, która urodziła końcem grudnia. Mogę nie podołać
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-02-19 o 07:32 |
||||
|
|
|
#958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nadrabiam nadrabiam i nadrobic nie moge. Gdybyście tak płodziły dzieci jak płodzicie posty, to przeludniłybyście świat ![]() A moja nieobecność ma dwa powody: 1. Emil of course 2. Brumek -wsiąkłam w jej bloga i wychwalam pod niebiosa. przez tak fajne przepisy i wcale nie skomplikowane aż się zabrałam za gotowanie. Piersi brumkowe wypróbowane i rzeczywiście rewelacja. Nie! REWELACJA!!!!! (no tak już lepiej ).u nas z nowości Emil robi PSTRYK. a więc jak trzeba zapalić albo zgasić światło. mówię: Emil pstryk. i Emil podnosi rączkę w stronę kontaktu i dotyka włącznika. ocywiście nie jest w stanie nacisnąć więc mu pomagam ale uśmiech od ucha do ucha jest. jak woda w kranie odkręcona, a on mi wisi na rękach, to obowiązkowo przechyla się w stronę kranu i musi łapki pomoczyć. zawsze wykorzystuje ten trik po obiadku jak jest umorusany jak niestworzenie boskie. w przeciwnym razie jak chcę mu wytrzec buzię jest wyk. Brunetka Emil też czasem śpi z półprzymkniętym okiem, zwłaszcza na spacerze. ![]() Co do gościny - to ja tez wolę być gościem, ale nigdy nie pogardzę dobrym towarzystwem. a poza tym to mam urwanie głowy, bo za miesiąc przeprowadzka, a nawet jeszcze mieszkania nie znaleźliśmy. a w środę teściowie przyjeżdzają. i bedziemy razem z teściem świetowac nasze urodziny. O matko... ![]() Lece dalej nadrabiać |
||
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
za duzo "Madagaskaru" (Żyrafa Melman: – Och! Na mnie nie licz, ja idę na chorobowe, wiesz?
Alex: – Co? Melman: – No bo już sam nie wiem co mam robić. Dziś znowu wyskoczył mi placek na szyi! O, o tutaj, widzisz? Alex: – Melman pamiętasz co mówił ci pan doktor? Mhm?) jestem na bieząco bo artur u tesciow zażyna tą bajke do upadłego u tesciow jak jesteśmy |
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie oglądałam, ba. Chodze spać o 20 ostatnimi czasy. O 22 Sara już mnie budzi na Mm,( zjada 200) potem o 2.30 i ja nie śpie do 4 mniej więcej.. Brumek mi nie chodzi o gorenje ( tą firmę znam, mam okap) chodzi o tą drugą wymienoną Leihr cośtam.. Kajool waśnie to spacerówka na wyjazdy, więc na codzień nie będzie używana. I zastanawiam się czy taka za 250 zł da radę..te koła głośne jak odrzutowiec. Tort taki dopracowany Oj grabi sobie Pani niania.. Lilii wracaj
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

)

dla mamy. Jak ona się czuje? Dochodzi do siebie?

Te kółka wcale nie są takie małe jak się wydaje patrząc na zdjęcia. Krawężniki im raczej nie będą straszne bo świetnie się go podbija (chodzi o to podnoszenie wózka na tylnych kołach, żeby wjechać na krawężnik), jak robiłam to w domu, to nawet nie czułam że Hania jest w środku. Będę paskuda i pokuszę Cię jeszcze zdjęciem.
Tort pięknie Ci wyszedł.
Kosmetyczka zafundowała mi hennę na brwi gratis i skomplementowała po ciążowy spadek kilogramów, więc już w ogóle poczułam się dopieszczona.