|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
podoba mi się hihi
|
|
#3542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze chodziłam do dentysty ze znieczuleniem, ale ta babka przekonała mnie do robienia bez znieczulenia i jak dla mnie nie jest to takie straszne po co mam płacić za znieczulenie skoro bez problemu wytrzymuje choć czasem początek jest przerażający ![]() a stres i adrenaline to ja mam zawsze przed dentystą czy mi da znieczulenie czy nie trzesę się jak galareta ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
o spray czy jest potrzebny? to na kolki nic nie kupie skoro nie trzeba - najwyżej później. Te babydream mnie zastanawia bo cena naprawdę jest znacznie mniejsza niż beblionu ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
![]() znalazłaś coś fajnego może?
|
||||
|
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ok 3.30 obudził mnie skurcz i poszłam na siku, potem ok 5 razy obudziły mnie kolejne. Od 4.23 nie śpię mam regularne skurcze co 10 minut. Trochę pobolewają mnie plecy na wysokości nerek i boli brzuch ale tylko troszkę, wydaję mi się że to trochę inny ból niż na okres. Ciekawe czy się coś rozkręci. Na pewno na razie nie zasnę ![]() Mąż pojechał właśnie do pracy, a ja sama w domu zostałam. Idę się położyć i czekać na kolejne skurcze albo na ich zanik.. |
|
|
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
|
#3545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czekamy na info z niecierpliwością
|
|
|
|
|
#3546 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale w koncu Sandrusia sie urodzila Cytat:
wspolczuje problemow gastrycznych Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witajcie u nas cisza, czasem poboli brzuch malpowo, ale nic poza tym dzisiaj nad ranem snilo mi sie ze lozeczko malej stalo juz orzlozone w jej pokoju i probowalam nalozyc na nie przewijak ale byl za krotki i sie obudzilam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#3547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez czesto sobie rozmyslam o coreczce, jaka bedzie i jak to bedzie jak juz sie urodzi. Bardzo jestem ciekawa! No i oczywiscie nie moge sie doczekac! Natka ![]() Informuj nas koniecznie! Jolka soray z roztworem soli morskiej do noska na katar, nawilza sluzowke, sol fizjologiczna to do przemywania oczek. Mag 99, dobrze ze z synkiem w porzadku, a co do wod to napewno lekarz ma racje w koncu kazda z nas jest inna A co do waagi to juz widze jakby mnie opieprzal za 1 kg tygodniowo ![]() Mam nadziej ze szybciutko poczujesz sie lepiej!
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się że nie urodziłam
brzuch mnie dalej troszkę boli ale skurcze zrobiły się nie regularne i odpuściły. Powiem szczerze że trochę się przeraziłam że to już Chociaż chciałabym już mieć to za sobą. Wg moich obliczeń zostały równe 14 dni a wg obliczeń lekarza 23 ciekawe na który termin się zdecyduje. Dziękuję za kciuki i przepraszam za zamieszanie![]() |
|
|
|
#3549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nastraszyłaś nas Ale może i lepiej jak dzidzia jeszcze troszkę posiedzi sobie w ciepełku
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas zimno nie jest, cały czas ok 10 stopni no ale w brzuszku cieplej, mam nadzieję że posiedzi jeszcze troszkę przynajmniej do bezpiecznego terminu z USG.
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To już tak niewiele zostało
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec mozesz sie rozpakowywac Ja ide sprzatac kuchnie i robic juz obiad bo tesciowa dzisiaj do nas wpada... znowu maz zostawi mnie z nia sama i bede musiala gadac godzinami
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() ale sobie pospalam do 8:30, do lazienki wstawalam 3 albo 4x w nocy, wiec przed 7 nie chcialo mi sie wstawac z Tz. on pojechal raniutko z psem do parku, a teraz sie gdzies szweda po car bootsie a jak znajdzie jakis ladny kocyk dla Malutkiej to ma przy okazji kupic. u mnie dzis pogoda jak wiosna, piekne blekitne niebo, sloneczko swieci +5, wiec na spacerek bedzie trzeba sie przejsc. Cottonpuma a Twoj tekst Cy.ki do przodu i koko dzambo to powinno byc haslo naszego watku )natka teraz takich alarmow falszywych bedzie pewnie coraz wiecej. a i brawa dla Mamy za zdanie prawka!! desia udanych zakupow w ikei Furczak z wozkiem nie pomoge bo nie znam firmy, ale wyglada ladnie.no i nie wiem jakby bylo z ta ''wscieklizna'' u dzidzi czy by dostala od tej czerwieni czy nie![]() jakas senna jestem nieslychanie (??) |
|
|
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja też bym się zastanawiała nad tą czerwienią w środku... a może jest możliwość innych kolorów.Co do firmy to niestety nie znam Cytat:
a już widziałam perspektywe gratulowania kolejnej szczęśliwej mamusi ![]() No ale niech posiedzi jeszcze przynajmniej do terminu z USG ![]() Czyli jeszcze troszkę i przytulisz maleństwo do siebie Dzień dobry dzisiaj obudził mnie straszny skurcz łydki co udało mi się rozmasować to znów łapał musiałam wstać i rozchodzić... na szczęście pomogło.Wczoraj jak byłam w tych górach i rozmawiałam z tą koleżanką to mówiła mi jak zmieniła się jej teściowa. Gdy K. była w ciąży to pogaduszki przy kawce, miłe spotkania itp. ale jak już urodziła to teściowa diametrialnie się zmieniła. Zaczęła codziennie przychodzić z nachalną pomocą, ciągle krytykowała K. że źle się dzieckiem zajmuje i chciała aby było tak jak ona chce. Mam nadzieję że żadnej z Nas to nie spotka... I wczoraj pierwszy raz ktoś mnie przepuścił w kolejce byłam w szoku bo odkąd jestem w ciąży to jeszcze się z tym nie spotkałam. Poszłam tam do WC a tam kolejka chyba z 10 kobiet więc grzecznie stanęłam w kolejce a tam zaraz odzywa się pierwsza w kolejce i potem następne że mam iść pierwsza. Było to miłe
|
||
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() u mnie wczoraj po poludniu mialam kilkanascie twardnien dosc mocnych brzucha, pozniej przez jakis czas kluło mnie w dole, brzuch napinał sie dosc mocno, az pepek sie zapadał, ale mineło po lezeniu. Mowie do TZ zeby nic do mnie nie mówił ,bo mnie boli, a ten wymyslil ze najadłam sie pieczarek i dlatego facecidziewczyny ja tam juz mówilam ze nie dopuszczam mysli ze moglabym sie nie zmiescic w ubrania z przed porodu po porodzie w czasie ciazy kupilam sobie chyba z 5 sukienek na okres porodowy i w sumie co tydzien chodze sobie po sklepach i jesli by mi sie cos spodobało to nie omieszkam sie kupic , taka mała motywacja do szybkiego powrotu do formy![]() wczoraj powiedziałam TZ ze oczekuje od niego wynagrodzenia, prezentu za okres ciąży i za poród ![]() zobaczymy co wymyśli![]() miłej niedzieli mamuśki ![]()
|
#3556 | |||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Wczoraj po pracy chcialam zajrzec,ale padlam szybciej jak pomyslalam.Dobrze,ze w sumie jestem zmuszona isc na macierzynski juz,bo mama jedzie na 3 tyg do Polski i nie mam opieki do corki.Bo inaczej pewnie bym pozniej szla,a jednak juz lekko nie jest,a ze chce sie odejsc trzeba zglaszac miesiac wczesniej.A przez miesiac to duzo sie zmienia.Plecy,kark i stopy strasznie mnie bola po staniu przez 8 godz. Cytat:
Cytat:
Duzo macie przez to zaoszczedzone. No i zakupy super i nie drogo! Cytat:
Cytat:
za wizyte.Dobrze,ze wszystko ok,no a maluszkowi widac dobrze w brzuszku jest.Tylko nie wiem czemu cie opieprzyl za wage,pol kg na tydz to jest duzo?No i koniec ciazy praktycznie a ty masz +12.5,przeciez to niewiele?Co ty top modelka,ze wagi przekroczyc nie mozesz.Dobrze,ze mnie nikt nie wazy i nie opieprza.Na wstepie tylko polozna powiedziala,ze jako ze mam za nisie bmi to moge spokojnie sobie pozwalac i przytyc 20 kg albo i wiecej ![]() Cytat:
![]() Jestem ciekawa czy bede czuc skurcze przepowiadajace,bo w pierwszej ciazy pierwsze jakie poczulam to byly juz wlasciwe,do porodu.
|
|
#3557 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba jeszcze dołożyć flagę z pampersa i godło ze smoczkiem Jak młodziez dorośnie, pozmieniamy ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się dość symboliczny - 2 ogniwa przeplecione 3, naszą maleńką
|
||
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Straszycie tymi skurczami dziewczyny Cytat:
![]() To nawet nie to ze staly sie za ciasne, ale po pierwsze brzuszek nie jest juz tak napiety jak kiedys wiec po prostu w dopasowanych sie zle czulam z ta skora rozciagnieta brzuszka mimo iz i tak chyba dobrze wygladalam, a po drugie przez to ze biust mi sie o rozmiar powiekszyl, to wszystkie bluzki poszly w gore, skrocily sie przez ten biust i jak nosilam rozmiar L, tak po ciazy rozmiar XL. Po ciazy z Filipem zostalo mi ok.4kg. (a przytylam 14 kg). Ale ja w pracy mam duzo ruchu, poza tym chodzilam na aerobik, cwiczylam sobie duzo w domku z plyta nie zaraz po porodzie a pozniej bo wczesniej jakos nie bylo na to czasu. No i nawet bylam zadowolona ze swojego wygladu i znow zaszlam w ciaze Najgorsze bylo dla mnie to, ze wydawalo mi sie, ze kosci biodrowe mam szersze i z poczatku nie ma mowy o zapieciu jeansowych spodni, pozniej sie dopinalam jak juz macica sie dobrze obkurczyla, jednak wszystko tak na styk bo skora na brzuszku jest inna niz kiedys ;/ Co do jedzenia po porodzie: Po porodzie z Filipem staralam sie jesc z poczatku delikatniej czyli np gotowane mieso z warzywami, rybka gotowana na parze z warzywami itd. ale szybko przeszlam na smazone kotlety i malemu nic nie bylo. Moj Filipek mial dopiero kolki jak przeszlam z mojego mleczka na modyfikowane. Teraz mam zamiar jesc normalnie wszystko procz tych ciezkich potraw typu kapusta, bigos grzyby itd. Ale normalne smazone kotlety mam zamiar jesc. Wiec chcemy z mezem poszykowac takich gotowych kotletow: mielonych, z piersi z kurczaka, schabowych, myslelismy zeby nagotowac rosolu i pomrozic w mniejszych paru porcjach ten rosol zeby byla podstawa do roznych innych zup A miesko z rosolu zmielic i porobic z tego pulpetow w sosie. Zobaczymy jak nasze plany da sie zrealizowac![]() Cytat:
A moze maluszek Cie przywita szybciej No i Ty malusio przytylas wiec sie nie przejmuj. Cytat:
![]() Cytat:
Sol fizjologiczna np do przemywania oczek, no chyba ze bedziesz przemywala woda przegotowana bo tez mozna ![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-19 o 11:00 |
|||||
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się najbardziej obawiam właśnie tego, że po porodzie zostaną mi szerokie biodra, które i tak były spore
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i dobrze pomyslane o tych trzech ogniwach Cytat:
A moze wlasnie te relacje beda lepsza.W koncu dla dzidziusia kazdy chce najlepiej,dziadkowie takze.No moze nie zawsze im wychodzi,ale intencje na pewno sa dobre.
|
|
#3562 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziendobry z okazji niedzieli
![]() ![]() Konia, Aaagga, Mala! - tak mi was szkoda ze sie musicie na ostatniej prostej meczyc z spojeniami, twardnieniami, pecherzem Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Hej , witam z rana
![]() u mnie nocka już w miarę ok, całodzienne siedzenie zrobiło swoje, jest dużo lepiej, tak że siedzę dalej , ale tylko do środy między kałużami.Tynka coś mi się wydaje,że u Ciebie do terminu nie doczekamy ![]() Nikki o i super,że było miło ![]() Gosia trochę oddechu przed się przyda, wyśpisz się , odpoczniesz przed godziną zero ![]() Mag dowcipniś z pana doktorka, ale dowcipy o wadze mógł zachować dla siebie , ważne że z Malusim wszystko ok ![]() Pewnie dostanę coś od tż, ale nie jest mi to do szczęścia potrzebne zupełnie, dostanę ok, nie, też ok, dla mnie nagrodą będzie zdrowe dziecko . Po urodzeniu Niny dostałam pierścionek, fajnie , teraz by musiał pewnie coś innego wymyślić, a co to będzie przy trzecim dziecku ?A propos relacji w rodzinie to u mnie się znacznie polepszyły ,jeśli chodzi o kontakty z Teściową .Reszta po staremu czyli ok z okresami trudniejszymi rzecz jasna.A tak poza tym to strasznie mocno zmieniło się moje podejście do wielu spraw, prosto mówiąc jak się pojawiło dziecko to wiele spraw straciło na ważności, najważniejsze jest dziecko , jego zdrowie itd. a wszystkie pierdoły , które zaprzątały głowę są teraz gdzieś w główce na malutkiej półeczce z napisem 'błahostki" i mało energii już temu poświęcam. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-19 o 11:25 |
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska uuuuu..... 26 skurczy to ładnie
Ja miałam lekko z 40 może i więcej... no i faktycznie brzuch jak kwadrat! widać cały zarys macicy... dziś mam spokojniej...Aha i mówisz, że jest coraz lepiej hihihi.... ![]() PS: nie wiem dziewczyny czy kupować pościel do wózka??? w sumie niedługo wiosna-lato... i nie podobają mi się w sumie pościelowe pościele...w wózku... co wy macie???
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-19 o 11:23 |
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
ależ siostrzenica męża jest charakternym dzieckiem. Jej musi byc na wierzchu, wszystko sama - bron Boże powiedzieć "nie". Aby dopiąć swojego potrafiła drzeć się dobrą godzinę... w koncu odpuściła (w sumie powód płaczu był tak prozaiczny i mozna było go uniknąć - chciała pić ze swojego kubka niekapka, który został w samochodzie. dostała więc zwykłą szklankę, ale musiała być pełna. I nie na kanapie siedziec tylko na dywanie. a na dywanie ciocia (ja) nie pozwoliła. i ryk.)
Dostałam słoik dobrej kiszonej kapusty i jeszcze kilka innych słoikowych dań (weków). Tak więc na tydzień mam z głowy gotowanie No i o zakup łóżeczka nie musimy się martwić, skarbonka na oszczędności się najadła.
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, ja mam takie pytanie- czy zauważyłyście , że jak jesteście głodne to Wasze dziecko mocno szaleje w brzuszku?????? bo u mnie to jest aż straszne, tak się kotłuje, kopie, kręci, skacze.jak coś zjem to się uspokaja.mam się martwić?nie jest to dziwne?
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw kocyk po plecy i do przykrycia (jeden większy w zupełności wystarczy), na wiosnę lżejszy kocyk a na lato pieluszka tetrowa
|
|
#3570 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale fajnie. No wlasnie tez sie ciesze na ten odpoczynek.Duzo snu.Filmy czekaja i gora ksiazek do przeczytania.Materialom do nauki angielskiego tez obiecalam,ze od poniedzialku juz nie zaniedbam nauki ![]() No i duzo czasu dla corki,na te ostatnie tygodnie jej bycia jedynaczka Tak jak mowisz z pojawieniem sie dziecka zmieniaja sie priorytety.Rzeczy dotad wazne staja sie blahostkami.A te najwazniejsze dotycza dziecka.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

uwielbiam prasować takie ciuszki i już nie mogę się doczekać...
)

to moze zmien dentyste... bo wybacz, ale dla mnie lekarz, ktory odmawia znieczulenia w czasach, gdy medycyna daje takie mozliwosci jest najzwyklejszym rzeznikiem i sadysta.. 

Nastraszyłaś nas 

Złożyłam wózek i okazało się, że klik od budki w spacerówce jest złamany