|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3542 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze chodziłam do dentysty ze znieczuleniem, ale ta babka przekonała mnie do robienia bez znieczulenia ![]() ![]() ![]() ![]() a stres i adrenaline to ja mam zawsze przed dentystą czy mi da znieczulenie czy nie trzesę się jak galareta ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
o spray czy jest potrzebny? to na kolki nic nie kupie skoro nie trzeba - najwyżej później. Te babydream mnie zastanawia bo cena naprawdę jest znacznie mniejsza niż beblionu ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
![]() znalazłaś coś fajnego może? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ok 3.30 obudził mnie skurcz i poszłam na siku, potem ok 5 razy obudziły mnie kolejne. Od 4.23 nie śpię mam regularne skurcze co 10 minut. Trochę pobolewają mnie plecy na wysokości nerek i boli brzuch ale tylko troszkę, wydaję mi się że to trochę inny ból niż na okres. Ciekawe czy się coś rozkręci. Na pewno na razie nie zasnę ![]() Mąż pojechał właśnie do pracy, a ja sama w domu zostałam. Idę się położyć i czekać na kolejne skurcze albo na ich zanik.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czekamy na info z niecierpliwością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witajcie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez czesto sobie rozmyslam o coreczce, jaka bedzie i jak to bedzie jak juz sie urodzi. Bardzo jestem ciekawa! No i oczywiscie nie moge sie doczekac! ![]() Natka ![]() Informuj nas koniecznie! Jolka soray z roztworem soli morskiej do noska na katar, nawilza sluzowke, sol fizjologiczna to do przemywania oczek. Mag 99, dobrze ze z synkiem w porzadku, a co do wod to napewno lekarz ma racje w koncu kazda z nas jest inna ![]() A co do waagi to juz widze jakby mnie opieprzal za 1 kg tygodniowo ![]() Mam nadziej ze szybciutko poczujesz sie lepiej!
![]() |
#3548 |
Zadomowienie
|
Melduję się że nie urodziłam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ide sprzatac kuchnie i robic juz obiad bo tesciowa dzisiaj do nas wpada... znowu maz zostawi mnie z nia sama i bede musiala gadac godzinami ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() ale sobie pospalam do 8:30, do lazienki wstawalam 3 albo 4x w nocy, wiec przed 7 nie chcialo mi sie wstawac z Tz. on pojechal raniutko z psem do parku, a teraz sie gdzies szweda po car bootsie a jak znajdzie jakis ladny kocyk dla Malutkiej to ma przy okazji kupic. u mnie dzis pogoda jak wiosna, piekne blekitne niebo, sloneczko swieci +5, wiec na spacerek bedzie trzeba sie przejsc. Cottonpuma a Twoj tekst Cy.ki do przodu i koko dzambo ![]() ![]() natka teraz takich alarmow falszywych bedzie pewnie coraz wiecej. a i brawa dla Mamy za zdanie prawka!! desia udanych zakupow w ikei Furczak z wozkiem nie pomoge bo nie znam firmy, ale wyglada ladnie.no i nie wiem jakby bylo z ta ''wscieklizna'' u dzidzi ![]() ![]() jakas senna jestem nieslychanie (??) |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do firmy to niestety nie znam Cytat:
![]() ![]() No ale niech posiedzi jeszcze przynajmniej do terminu z USG ![]() Czyli jeszcze troszkę i przytulisz maleństwo do siebie ![]() Dzień dobry ![]() dzisiaj obudził mnie straszny skurcz łydki co udało mi się rozmasować to znów łapał ![]() Wczoraj jak byłam w tych górach i rozmawiałam z tą koleżanką to mówiła mi jak zmieniła się jej teściowa. Gdy K. była w ciąży to pogaduszki przy kawce, miłe spotkania itp. ale jak już urodziła to teściowa diametrialnie się zmieniła. Zaczęła codziennie przychodzić z nachalną pomocą, ciągle krytykowała K. że źle się dzieckiem zajmuje i chciała aby było tak jak ona chce. Mam nadzieję że żadnej z Nas to nie spotka... I wczoraj pierwszy raz ktoś mnie przepuścił w kolejce byłam w szoku bo odkąd jestem w ciąży to jeszcze się z tym nie spotkałam. Poszłam tam do WC a tam kolejka chyba z 10 kobiet więc grzecznie stanęłam w kolejce a tam zaraz odzywa się pierwsza w kolejce i potem następne że mam iść pierwsza. Było to miłe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() u mnie wczoraj po poludniu mialam kilkanascie twardnien dosc mocnych brzucha, pozniej przez jakis czas kluło mnie w dole, brzuch napinał sie dosc mocno, az pepek sie zapadał, ale mineło po lezeniu. Mowie do TZ zeby nic do mnie nie mówił ,bo mnie boli, a ten wymyslil ze najadłam sie pieczarek i dlatego ![]() ![]() dziewczyny ja tam juz mówilam ze nie dopuszczam mysli ze moglabym sie nie zmiescic w ubrania z przed porodu po porodzie ![]() ![]() wczoraj powiedziałam TZ ze oczekuje od niego wynagrodzenia, prezentu za okres ciąży i za poród ![]() ![]() ![]() miłej niedzieli mamuśki ![]() ![]()
#3556 | |||||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Wczoraj po pracy chcialam zajrzec,ale padlam szybciej jak pomyslalam.Dobrze,ze w sumie jestem zmuszona isc na macierzynski juz,bo mama jedzie na 3 tyg do Polski i nie mam opieki do corki.Bo inaczej pewnie bym pozniej szla,a jednak juz lekko nie jest,a ze chce sie odejsc trzeba zglaszac miesiac wczesniej.A przez miesiac to duzo sie zmienia.Plecy,kark i stopy strasznie mnie bola po staniu przez 8 godz. Cytat:
Cytat:
![]() Duzo macie przez to zaoszczedzone. No i zakupy super i nie drogo! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem ciekawa czy bede czuc skurcze przepowiadajace,bo w pierwszej ciazy pierwsze jakie poczulam to byly juz wlasciwe,do porodu.
![]() |
#3557 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się dość symboliczny - 2 ogniwa przeplecione 3, naszą maleńką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Straszycie tymi skurczami dziewczyny ![]() Cytat:
![]() To nawet nie to ze staly sie za ciasne, ale po pierwsze brzuszek nie jest juz tak napiety jak kiedys wiec po prostu w dopasowanych sie zle czulam z ta skora rozciagnieta brzuszka mimo iz i tak chyba dobrze wygladalam, a po drugie przez to ze biust mi sie o rozmiar powiekszyl, to wszystkie bluzki poszly w gore, skrocily sie przez ten biust i jak nosilam rozmiar L, tak po ciazy rozmiar XL. Po ciazy z Filipem zostalo mi ok.4kg. (a przytylam 14 kg). Ale ja w pracy mam duzo ruchu, poza tym chodzilam na aerobik, cwiczylam sobie duzo w domku z plyta nie zaraz po porodzie a pozniej bo wczesniej jakos nie bylo na to czasu. No i nawet bylam zadowolona ze swojego wygladu i znow zaszlam w ciaze ![]() Najgorsze bylo dla mnie to, ze wydawalo mi sie, ze kosci biodrowe mam szersze i z poczatku nie ma mowy o zapieciu jeansowych spodni, pozniej sie dopinalam jak juz macica sie dobrze obkurczyla, jednak wszystko tak na styk bo skora na brzuszku jest inna niz kiedys ;/ Co do jedzenia po porodzie: Po porodzie z Filipem staralam sie jesc z poczatku delikatniej czyli np gotowane mieso z warzywami, rybka gotowana na parze z warzywami itd. ale szybko przeszlam na smazone kotlety i malemu nic nie bylo. Moj Filipek mial dopiero kolki jak przeszlam z mojego mleczka na modyfikowane. Teraz mam zamiar jesc normalnie wszystko procz tych ciezkich potraw typu kapusta, bigos grzyby itd. Ale normalne smazone kotlety mam zamiar jesc. Wiec chcemy z mezem poszykowac takich gotowych kotletow: mielonych, z piersi z kurczaka, schabowych, myslelismy zeby nagotowac rosolu i pomrozic w mniejszych paru porcjach ten rosol zeby byla podstawa do roznych innych zup ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sol fizjologiczna np do przemywania oczek, no chyba ze bedziesz przemywala woda przegotowana bo tez mozna ![]() Cytat:
![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-19 o 10:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
Ja się najbardziej obawiam właśnie tego, że po porodzie zostaną mi szerokie biodra, które i tak były spore
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() No i dobrze pomyslane o tych trzech ogniwach ![]() Cytat:
A moze wlasnie te relacje beda lepsza.W koncu dla dzidziusia kazdy chce najlepiej,dziadkowie takze.No moze nie zawsze im wychodzi,ale intencje na pewno sa dobre.
![]() |
#3562 | ||
Zadomowienie
|
Dziendobry z okazji niedzieli
![]() ![]() Konia, Aaagga, Mala! - tak mi was szkoda ze sie musicie na ostatniej prostej meczyc z spojeniami, twardnieniami, pecherzem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
Hej , witam z rana
![]() u mnie nocka już w miarę ok, całodzienne siedzenie zrobiło swoje, jest dużo lepiej, tak że siedzę dalej , ale tylko do środy ![]() ![]() Tynka coś mi się wydaje,że u Ciebie do terminu nie doczekamy ![]() Nikki o i super,że było miło ![]() Gosia trochę oddechu przed się przyda, wyśpisz się , odpoczniesz przed godziną zero ![]() Mag dowcipniś z pana doktorka, ale dowcipy o wadze mógł zachować dla siebie ![]() ![]() Pewnie dostanę coś od tż, ale nie jest mi to do szczęścia potrzebne zupełnie, dostanę ok, nie, też ok, dla mnie nagrodą będzie zdrowe dziecko ![]() ![]() ![]() A propos relacji w rodzinie to u mnie się znacznie polepszyły ,jeśli chodzi o kontakty z Teściową ![]() A tak poza tym to strasznie mocno zmieniło się moje podejście do wielu spraw, prosto mówiąc jak się pojawiło dziecko to wiele spraw straciło na ważności, najważniejsze jest dziecko , jego zdrowie itd. a wszystkie pierdoły , które zaprzątały głowę są teraz gdzieś w główce na malutkiej półeczce z napisem 'błahostki" i mało energii już temu poświęcam. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-19 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
Aguska uuuuu..... 26 skurczy to ładnie
![]() Aha i mówisz, że jest coraz lepiej hihihi.... ![]() PS: nie wiem dziewczyny czy kupować pościel do wózka??? w sumie niedługo wiosna-lato... i nie podobają mi się w sumie pościelowe pościele...w wózku... co wy macie???
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-19 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
ależ siostrzenica męża jest charakternym dzieckiem. Jej musi byc na wierzchu, wszystko sama - bron Boże powiedzieć "nie". Aby dopiąć swojego potrafiła drzeć się dobrą godzinę... w koncu odpuściła (w sumie powód płaczu był tak prozaiczny i mozna było go uniknąć - chciała pić ze swojego kubka niekapka, który został w samochodzie. dostała więc zwykłą szklankę, ale musiała być pełna. I nie na kanapie siedziec tylko na dywanie. a na dywanie ciocia (ja) nie pozwoliła. i ryk.)
Dostałam słoik dobrej kiszonej kapusty i jeszcze kilka innych słoikowych dań (weków). Tak więc na tydzień mam z głowy gotowanie ![]()
#3568 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, ja mam takie pytanie- czy zauważyłyście , że jak jesteście głodne to Wasze dziecko mocno szaleje w brzuszku?????? bo u mnie to jest aż straszne, tak się kotłuje, kopie, kręci, skacze.jak coś zjem to się uspokaja.mam się martwić?nie jest to dziwne?
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw kocyk po plecy i do przykrycia (jeden większy w zupełności wystarczy), na wiosnę lżejszy kocyk a na lato pieluszka tetrowa ![]()
![]() |
#3570 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale fajnie. No wlasnie tez sie ciesze na ten odpoczynek.Duzo snu.Filmy czekaja i gora ksiazek do przeczytania.Materialom do nauki angielskiego tez obiecalam,ze od poniedzialku juz nie zaniedbam nauki ![]() No i duzo czasu dla corki,na te ostatnie tygodnie jej bycia jedynaczka ![]() Tak jak mowisz z pojawieniem sie dziecka zmieniaja sie priorytety.Rzeczy dotad wazne staja sie blahostkami.A te najwazniejsze dotycza dziecka.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.