|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#57181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Czy ten eliksir Green Pharmacy nie bedzie mial wlasciwosci wysuszajacych przy psikaniu na wlosy?
![]() Aqua (Purified water), Lupinus Angustifolius Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Arctium Lappa (Burdock) Extract, Hydrolized soy Protein, Disodium EDTA, Polysorbate 20, Parfum, Diazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Methylparaben, Propylparaben Eiri, przeciez masz piekne, zdrowe wloski! Niczym nie ustepuja innym ![]() Tak piszecie o tym poroscie i z ciekawosci zmierzylam sobie odrost. Wychodzi na to, ze przy uzywaniu Seboradinu i lykaniu supli rosna mi troszke ponad 1,5 cm miesiecznie Kiepsciutko ale w zasadzie na szybszym poroscie mi nie zalezy - musialabym czesciej farbowac i podcinac, bo juz i tak sa bardzo dlugie Bardziej bym chciala je zageszczac, zageszczac i jeszcze raz zageszczac choc nie widze ich tak wyraznie jak widze na zdjeciach niektorych sposrod Was. Ciekawe jak bedzie po Jantarze ![]() W poniedzialek wyjezdzam na tydzien do Czech i nie mam pojecia jak na tym wyjezdzie dbac o wlosy, tym bardziej ze np. takiego zelu lnianego nie moge wziac... Chyba wezme tylko BD, odzywke Alterry, odzywke bs i koszulke albo recznik z mikrofibry I probke serum A+E Biovaxu na koncowki, akurat zuzyje i wyrzuce. Problem bedzie z suszeniem bo moze nie byc czasu na naturalne schniecie a jakos nie wyobrazam sobie targac mojej wielkiej suszarki z dyfuzorem ze soba a tym bardziej wychodzic na mroz z niedoschnieta glowa.Chyba kupie jeszcze przed wyjazdem Naturie bs jakas bez gliceryny, ktora Wy byscie polecaly? Bo w KWC wypowiadaja sie tez prostowlose wiec sie nie chce za bardzo sugerowac ![]() Juz widze jakie moje wlosy beda wyglodniale po powrocie... A ja to juz w ogole, tym bardziej ze bedzie czekac juz na mnie swiezutka dostawa z ZSK
|
|
#57182 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja nie pokaże, bo i jak, skoro jantara wcieram ![]() Basiu |
|
|
|
|
#57183 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Samo życie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#57184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobają mi się każde wrzucone tutaj włosy, nie ważne, czy są to luźne fale czy zakrętasy jak u Ewci dziękuję wszystkim za poprzednie komplementy za dużo dzieje się w tym wątku! nie nadążam tak jakbym chciała, w efekcie odpuszczam odpisywanie całkiem ![]() po lokach dnia następnego oczywiście śladu nie ma odrost bym musiała zafarbować,ale wybitnie mi się nie chce. Czy któraś hennująca próbowała kłaść papkę na same odrosty a po np. godzinie dołożyć na resztę włosów? Czy jak już nałożę hennę przy głowie to później nie dam rady ich oddzielić pasmami?
|
|
|
#57185 |
|
Kazar Lady
|
ja nakładałam na sam odrost na 2h i9 myślę ze spokojnie dasz rade potem poożyć na całośc a może spróbuj odrost henną a długość gloss?
|
|
|
|
#57186 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Zapomnialam Ci napisac, że też zamówiłam kolagen. Hmmm, dlatego, że Ty go zamówiłaś
. To się nazywa siła przekonywania .Liczę na to, że w poniedziałek paczuszka z Bingo dojdzie
|
|
|
|
#57187 |
|
Kazar Lady
|
:d
|
|
|
|
#57188 |
|
Strażnik Wizażu
|
Nadrabiam, siksy paskudne!
Nie było mnie w domu cały dzień TŻ wcielił w życie podstępny plan odciągnięcia mnie od wizażu EDIT: Ktoś zatęsknił, wzruszyłam się ![]() |
|
|
|
#57189 |
|
Zadomowienie
|
Z co robicie z kremem sutkowym?
|
|
|
|
#57190 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() też sutkowy krem dorwę a jak !! pewnie że zatęsknił http://www.noipasi.pl/2631/snowboard...odach-led.html Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-02-18 o 23:25 Powód: znalezienie Eloe |
|
|
|
|
#57191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
btw. zawsze chciałam nauczyć się jeździć, może byłaby jeszcze kiedyś okazja umyłam tak jak wczoraj, kubeczkowo isana plus BD, garnier AiK d/s - mam nadzieję, że nie obciąży . poza tym zostało mi trochę glutka lnianego na końcowym terminie ważności to i płukankę zrobiłam. moczyłam łepetynkę w misce pełnej chłodnej wody z żelem. jaka ulga dla skalpu ciekawe czy włosy polubią
|
|
#57192 |
|
Zadomowienie
|
Zainspirowana i zmotywowana zdjęciami ojp nakręciłam włosy na folię. Trzymałam ją tylko kilka godzin.
o dziwo tył wygląda najlepiej,a najtrudniej się ją nakładało. z przodu trochę pudla, bo nie mogłam wyplątać folii. w ogóle nigdy dobra nie byłam w nakładaniu wałków/papilotów/czegokolwiek no i widać, na czubku jest płasko ![]() nie wiem co z tym zrobić, nie umiem obsługiwać takich włosów nawet podoba mi się taka długość
|
|
#57193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz teraz taką długość jak ja prawie ![]() ![]() ![]() tak sprężynują, przynajmniej jak są krótkie ![]() Kurczę, ja nie do końca obczajam jak to się nawija
|
|
#57194 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Olejuję lnianym, babydreamem, oliwą z oliwek, vatiką kokosową, rycyną i dosyć często dodaję alterry pomarańczowej, ponieważ u mnie oleje to raczej w mieszankach. Zbieram się też do kupna soku aloesowego(bo swojego nie mam siły wyciskać po kropelce ), żeby stworzyć jakieś swoje psikadło... Używałam też Jantara dwa razy. No to tak w mini skrócie jak wygląda moja "pielęgnacja". Teoretycznie mam fale - ale pewnie część Was widziała moje zdjęcia, po bokach i od spodu się prostują, to smuci
|
||
|
|
|
#57195 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
albo po rozczesaniu ewentualnym też wrzuć zdjęcia Aaa, byłam dziś w Ross, olej BD w promocji, bodajże 4,49zł (szkoda, że nie ten dla mam, bo się na niego czaję )
|
|
|
|
|
#57196 |
|
Zakorzenienie
|
z jakim kremem ?
![]() yaroowia-- łooooo super włosiaki eiri- no ale spoko moze kiedyś MY zarządzimy haha
|
#57197 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moje włosy mnie pozytywnie zaskoczyły. Loczki wytrzymały całą noc i są takie jak wieczorem. Dostaną w nagrodę olejek
|
|
|
|
#57198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"w nagrode?" hehe ja moim w nagrodę co mycie robię maseczkę
|
|
#57199 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczęta! Otóż bardzo niedawno dowiedziałam się, że nie mam prostych włosów, tylko falowane
(a cały czas walczyłam z puszeniem się i dziwiłam się, czemu nie chcą być idealnie gładkie! ). Zamierzam rozpocząć pielęgnację CG jak najszybciej, ale z tego co się naczytałam, najlepiej pozostawić włosy do samowyschnięcia. I tu się pojawia moja wątpliwość. Do tej pory myłam włosy zawsze rano, wysuszyłam i tyle, a teraz wygląda na to, że będę musiała je myć wieczorem. Doczytałam też, że niezalecane jest pójście spać z mokrymi włosami, ale moje naturalnie schną 4-5 godzin, musiałabym je więc myć ok. 18. Jak godzicie to samoschnięcie włosów z życiem codziennym? Przecież nie zawsze da się w takich godzinach umyć włosy. Na dodatek muszę je myć codziennie (spróbuję co drugi dzień z kuracją CG, może to coś da, ale poznałam swoje włosy i naprawdę powinny być myte codziennie). Martwię się więc, kiedy ja te włosy będę myć . Na dodatek są one bardzo podatne na odkształcenia - czyli jak przed snem zrobią mi się fale, to podczas nocy wyjdzie klops (poczytałam o technikach reanimacji, ale i tak się obawiam ) i w ogóle mam wrażenie, że w nocy moje włosy stają się bardzo nieświeże i nieprzyjemne, nawet jeśli zostały umyte wieczorem. Czy ktoś potrafi mi coś doradzić, rzucić dobre słowo, zachęcić, a może odradzić mi CG?
|
|
|
|
#57200 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#57201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fale prostują Ci się także przez długość, bo są cięższe. Spróbuj czesania tylko i wyłącznie, jak masz na głowie odżywkę d/s i oblukaj efekty. Glisskur może Ci przyciążać włosy, spróbuj czegoś zgodnego z CG na spróbowanie. I polecam Ci tak jak Anwen żel Bielendy z czarną rzepą, kosztuje grosze tak długie falki trzeba czymś utrwalić, żeby wytrzymały dłużej ![]() Cytat:
![]() Yarr, wow ![]() A moje się po shea popasemkowały
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-02-19 o 10:25 |
||
|
|
|
#57202 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się
ja w moim dyfuzorze się zakochałam od pierwszego użycia aczkolwiek mam świadomość, że coś tam pewnie działa niekorzystnie na moje włosy. Ogólnie to nie wiem jak wcześniej mogłam nigdy nie używać suszarki hmmm. Moje też same schną ok 3h:/ Nie mniej jednak po dość częstym używaniu mojej dyfuzorni przez ok. 2,5 miesiąca nie zauważyłam jakiś zniszczeń
|
|
|
|
#57203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doałam ok. 1 część henny i 2 odżywki Potrzymam jeszcze z godzinkę-już mam 40 minut. Cytat:
Moje sprężynują W szkole zawsze naciągają mi loki i puszczają
|
|
#57204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myszka suszyła za każdym razem dyfuzorem i też mówiła, że nie obserwuje zniszczeń, pewnie dzięki pielęgnacji
|
|
#57205 |
|
Raczkowanie
|
A ile trwa suszenie dyfuzorem? Podobno trzeba słabym strumieniem powietrza i na dodatek zimnym, więc jeśli mam myć włosy rano, to będę musiała chyba wstawać jeszcze wcześniej, żeby zdążyć je wysuszyć
(a już i tak wstaje 1,5 h przed wyjściem).
|
|
|
|
#57206 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twoje są piękne i kropkaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też na początku myślałam, że będę mieć loczki jak kiedyś. Dawniej miejscami miałam i rulony i sprężyny ale odkąd stosuje CG raczej tego nie doświadczyłam a jeśli nawet to rzadko. Jednak wcale nie żałuję. Podobają mi się fale i to, że są coraz zdrowsze. Nie osiągnęłam żadnych niewyobrażalnych efektów wizualnych ale dla mnie postęp jest duży. Pewnie dlatego nie dodaje mojej historii do dziennika bo w sumie nie ma co pokazywać Cytat:
![]() Cytat:
Kascysko fajnie popasemkowały i się chyba troszkę końce rozluźniły, dobrze widzę?
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-02-19 o 10:36 |
|||||||
|
|
|
#57207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pati, fakt, trochę luźniejsze mam loczki
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-02-19 o 10:43 |
|
|
|
|
#57208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesz włosy grzebieniem z odżywką d/s, później już nie czeszesz nakładaj odżywkę b/s tutaj szczególnie polecana jest joanna z lnem i rumiankiem mała ilość nie powinna Ciebie obciążyć, a dopóki nie spróbujesz to na gdybaniach się skończy i stylizator przy falach konieczny, bo musimy się jakoś wspomóc, prawda? od siebie polecam artiste fioletową ![]() Cytat:
|
|
#57209 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ponawiam pytanie
znalazłam taki spis silikonówSilikony, których nie usunie sama woda. Zrobi to jednak szampon:
![]() i jeszcze jedno: czy balsam Mrs Potter's do włosów suchych i zniszczonych z aloesem używacie do mycia? nie ma on przypadkiem dodatku silikonu?
|
|
#57210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś lekkiego bez sls ![]() Pottersy mają silikon zmywalny wodą jak dobrze pamiętam i to nawet chyba wszystkie balsamy ja go dopuściłam do swojej pielęgnacji tylko dlatego, że mycie innymi polecanymi odżywkami mi nie służy
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

Kiepsciutko ale w zasadzie na szybszym poroscie mi nie zalezy - musialabym czesciej farbowac i podcinac, bo juz i tak sa bardzo dlugie
Bardziej bym chciala je zageszczac, zageszczac i jeszcze raz zageszczac 
I probke serum A+E Biovaxu na koncowki, akurat zuzyje i wyrzuce. Problem bedzie z suszeniem bo moze nie byc czasu na naturalne schniecie a jakos nie wyobrazam sobie targac mojej wielkiej suszarki z dyfuzorem ze soba 

Mam loczki 2x w tygodniu a przez 5 dni wyprost. Kiedyś moczyłam włosy i skręt wracał.

ciekawe czy włosy polubią 

)
super włosiaki