|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Cytat:
U nas też był antybiotyk podawany kroplówką Ale to przez zainfekowane wody, których maluszek sie napił.Mleka też mało miałam, ale jakoś to poszło i teraz na cycku tylko siedzi ![]() Żabcia śliczna Cytat:
A karuzele wszystkie ładne ![]() Ta z projektorem (ostatnia) byłaby nasza
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
mój mały dużo pije wody i herbatki więc ona długo nie stoi ale jak zostawi np z 30-40ml i np po 3 godz.chce sie napic to wpierw sprawdzam jak pachnie jak ma jeszcze normalny zapach to daje a jak juz mi dziwnie fermentowanym zajezdza to wylewam i robie świeże ja daje w pokojowej temp bo sie pytałam kiedys położnej czy musze podgrzewac jak do mleka czy pokojowa temp wystarczy wiec mi powiedziała ze ta pokojowa jest ok i tak daje bo taką Michaś lubi najbardziej on nawet mleka gorącego mnie lubi pije takie letnie bo jak jest za ciepłe to nie chce pić i wtedy musze czekać aż ostygnie zrobi sie letnie i wtedy bardzo chętnie pije ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- co do karuzeli mi też najbardziej spodobała się ta ostatnia jest super
|
|
#3723 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy Wasze bobasy też podczas picia mleka pocą się?bo mój strasznie upocony jest i odrazu cała buzia w potówkach,które po chwili zaniakją.poci sie też wrzeszczac ,że jest już głodny - wtrakcie jak ja szykuje mleko
![]() No i ostatnio zasypia podczas picia mleka - bardzo mnie to niepokoi,bo wtedy nie wypija wszystkiego Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-18 o 19:01 |
|
|
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kilka razy sie zdarzyło a raz to się tak upocił ze mi kropelki potu po rece spływały tak się na karku spocił ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- a ja mam pytanie do tych dziewczyn które rodziły sn czy was też tak dziwnie boli pochwa jak by była obita i posiniaczona?? bo mnie w środku tak dziwnie boli podczas oddawania moczu lub jak się napinam takji dziwny ból to jest tak jak by było tam wszystko posiniaczone obite i niewiem jak długo i czy tak w ogóle powinno boleć?? miałam wizyte na 15.02 ale lekarz sie rozchorował i do 24.02 ma zwolnienie więc dopiero pod koniec miesiąca będe mieć pierwsza kontrolną wizytę
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzieki za odpowiedzi w sprawie herbatki.
Monika ja nie mam czegos takiego ale mialam w sumie lekki porod, ty z tego co pamietam umeczylas sie wiec moze dlatego |
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
hej,
my dzisiaj po spacerku drugim dłuższym Lilka zasnęła ale w domu się obudziła niestety... jutro idziemy na jakies 40min to może pośpi mi dzieckoMmonika9 mnie tez boli tzn takie dziwne uczucie mm "tam" się zastanawiam czy to nie cos ze spojeniem łonowym albo nie wiem czym tak jakby mi sie tam rozszerzalo i jak wstaje to sie schodzi
|
#3727 |
|
Rozeznanie
|
Monika ja też tak mam... Dodatkowo boli mnie jeszcze szew i chyba cewka moczowa, bo cewnikowana byłam :/
Mój mały dzisiaj miał jakiś kryzys. Co chwila wisiał na cycku, potem króciuteńka drzemka i znowu cyc Muszę tej herbatki laktacyjnej wypróbować.Czy ktoś używa Oilatum do kąpieli? Macie zwykłe czy soft? Strasznie to drogie, gdzie kupujecie? Czy po kąpieli smarujecie jeszcze czymś ciałko? Dzisiaj zmieniałam Wojtusiowi pieluszkę a tu siup - zrobił sobie z siuśków fontannę Nieźle jej z tymi chłopakami
|
|
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
a co do herbatek to pijam herbapolu taka tylko teraz sa w innym opakowaniu http://www.herbapol.krakow.pl/site.p...prod=384&lok=5
mi smakuje i pijam jedna dziennie przed snem ale rano pijam jedna z kopru włoskiego
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mnie też tam 'dziwnie' boli
jestem 4 tyg po porodzie, myślę, że jeszcze jest czas na gojenie się ![]() Pearl pisała mi, że ją strasznie pali rana i prosiła o leki, to dali jej paracetamol i jakiś dożylny lek na 'tramal' przedtem ale to jednorazowo chyba i wysłała mi zdjęcie Cytat:
i nie mogę jej odbić czasem oooo stęka mi znów po kąpieli ehh też byłam dziś na spacerku- 30 min ale nie zasnęła, przysypia, ale budzi się jak ją rozbieram
|
|
#3730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój Michalinder za każdym razem przy zmianie pieluchy planował jak tu obsikać matke i zaqwsze mu się udawało bo robił to w momencie ściągania pieluchy ale ja się już wycwaniłam i teraz robię tak że odchylam pieluszkę na jego małego rogatego szatana nakładam mu szybko taką zwykłą tą chusteczke mokrą tak że tylko przykrywam mu siusiaka i wtedy nie sika na odległośc na matke tylko w chusteczke i ja jestem sucha i moje łózko tez i mały nie jest obsikany moge ze spokojem wtedy założyc czysta suchą pieluchę ![]() ja to tylko nerwicy dostaje przy zakładaniu pieluchy cała sie upoce kur..wi..ca moja sięga zenitu bo ten bąbel mały tak cały czas macha rękoma i nogami i sie gierkami odpycha od łóżka ze co pieluche mu pod dupke podłoże i chce zapiąc to nie moge bo tak fika że ucieka mi z tej pieluchy i na nowo musze pod dupkę podsunąć to ten znowu się odpycha fika że nei jestem w stanei mu tej pieluchy założyć i zapiąć i trwa to [potem 10min zwykłe zakładanie pieluchy on gto się zachowuje jak by miał adhd ja mam bardzo nadpobudliwe dziecko fika tymi gierkami jak by biegł lub jechał na rowerze i on nigdy się nie męczy on nawet w nocy jak się obudzi na jedzenie to oczy ma zamknięte ale nogami i rękoma wywija cały czas
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale od dziś planuje myc na zmiane 1 dzien w oilatum i 1 dzien zelem nivea, zeby skóra sie nie przywyczaiła bo pojdziemy z torbami Kupiłam 2 duze opakowania w jakiejs promocji w super pharm, płaciłam jakos 70zł chyba Ale to bardzo wydajne jestNo ale moja Lena to kudłacz i mnie wkurza ze po kąpieli w oilatum ma tluste włosy
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
ja jeszcze w dwupaku, znów na ginekologii. Przenieśli mnie żebym się wyspala bo jutro mam próbę oksy. Ale od początku. Mam skurcze ale nieregularne. Co najlepsze w ogóle ich nie czuje, położne mówią żebym się cieszyła. Połowa rozwarcia za mną ale skurczy regularnych brak więc akcji porodowej nie ma -tak mówią. Cały czas leci że mnie taki wodośluz z krwią. Dr proponowała mi dziś koło 12 przebicie pęcherza ale uprzedziła że to wcale nie musi rozruszac akcji a jeszcze wyjść może patologia ( jak skurczy brak, to dziecko bez wód długo nie wytrzyma więc cesarka) więc odmówiłam i powiedziałam że ja sobie jeszcze poczekam. Potem była opcja z oksy ale w końcu stwierdzili że jednak idę na ginekologie. A tu niespodzianka -regularne skurcze (znów nie czułam bo dokucza mi ból jak na okres taki ciągły) które po raz kolejny się wyciszyły. Potrzymali mnie do 15 na porodówce a potem zjazd na ginekologie. Zjadłam, wykąpałam się, przespałam . Potem dowiedziałam się że jutro będzie moja gin na dyżurze więc będę miała próby z oksy. Jak ruszy to super , jak nie to czekamy. Ogólnie jestem już lepiej nastawiona. Wcześniej brakowało mi snu (przeżyłam 4 porody ) i byłam głodna. Teraz jest nieźle. Tylko że nie będzie wodniczka jak chciałam... Ale co tam, rybki też fajne
|
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała śpi, po kilku godzinach płaczu usnęła i śpi teraz od 2 godzin moze. Połozyłam ja przedtem na brzuszku na swoja klatke piersiową, tak usnęła i połozyłam ja do mojego łózka i spi. Wiem, ze powinnam do jej lozeczkka ja włożyc, ale juz momentami nie mam sił by to robić.
TŻ,szkoda gadać, juz mam go serdecznie dosyc. Non stop gdzies jezdzi pod głupimi pretekstami. Tera akurat pojechał niby komus pieniadze zawiezc, pewnie wroci za godzine mimo tego, ze to ulice dalej. Dzis tez pojechał do sklepu kupic wodę , a wrocil za pol godziny i tak w kółko. Juz mu powiedziałam, że do usc ide sama, nie jest tam potrzebny ,bo chce zeby Lilka miala moje naziwsko. |
|
|
|
#3734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Raz jak rodził kupę to też się tak spocił, że następnego dnia miał całe czoło w potówkach I też wrzeszczy jak jest głodny.
|
|
#3735 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Herbatki nie piję, ale jestem b. ciekawa czy faktycznie działają i co dają ![]() Cytat:
Podoba mi się też ten żółty kolor, ale do czego będzie pasował? ![]() Cytat:
Przeczytałam nawet, ze dzieci noszomi mają latwiej odprowadzane gazy i szybciej się rozwijają umysłowo ![]() Cytat:
Biedactwo Ciągle się boję, ze Krzysiowi coś podobnego się przydarzy, bo on b. rzadko odbija po jedzeniu. Zwykle przy cycku usypia i go już nie bierzemy ![]() I sie wcale tym tak nie zadręczaj, że stanęłaś jak wryta, bo ja jak się coś dzieje moim zdaniem strasznego (np. dziecko się zaniesie, zakrztusi, zadławi - wszystko takie) to z miejsca oddaje małego Ł. i prawie uciekam lub na kolana mi sie chce padać. Sajgon jakiś. Tak właśnie było za pierwszymi razami, kiedy mały tak robił, bo teraz to mniej więcej już wiem co robić w takich sytuacjach ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() Ale w nocy za to jeden jak kamień się zrobił i nawet chciałam małego wybudzać na karmienie, żeby matce ulżył ![]() Kąpiemy w Oilatum Soft. 60zł cholewa i juz prawie nie mamy butli, bo dwie nakręctki codziennie do wanienki wlewamy. Potem już nie smarujemy niczym, choć cały komplet kosmetyków Mustela stoi i czeka. No, główkę tylko oliwką Nivea, bo taką się w ciąży smarowałam
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie bylam zadowolona z położnictwa, ale to z racji moich problemów. Podejrzewam, ze gdyby wszystko było ok- tzn karmili bysmy piersią, nie byłoby potrzeby naświetlań to tez nie zraziłyby nas do siebie te połozne ![]() ale było i nie ma co wracac bo juz prawie zapomniałam ![]() dziekuje za namiary
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
Pearl - gratulacje
![]() ![]() klask i:U nas wczorajsza noc prawie cała nie przespana - chyba kolki ![]() Dzisiaj dzień cały przespała z przerwami na jedzenie, a teraz znowu zaczyna coś marudzić. Co jakiś czas się pręży, puści bączka, popłacze i chwila spokoju, przyśnie lub leży i się rozgląda. Nie wiem czy to kolki Jak pomóc?Mama teraz ją nosi, a ja się zastanawiam jak ja to wszystko ogarnę jak pojedzie w poniedziałek
|
#3738 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mialam kilka takich akcji, pierwsza jak bylam z tz wiec on przytomny zareagowal bo jakbym byla sama to panika.... kolejne razy juz sobie radzilam sama... a wszystko przez ten wilczy apetyt ![]() dzis wazenie - 5,41 1,5 kg w niecale 6tyg ![]() Cytat:
za to zaczelo mnie wszystko piec jak siusiam Cytat:
wiesz ktory to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- prasowanie tetry i oklady na brzuszek - masowanie brzuszka reka badz z olejkiem, ruch okrezny jak zegar wokol pepka - kolana do brzuszka, i na zabke takimi ruchami - lezenie na brzuszku - espumisan/bobotc/sab simplex przed karmieniem - herbatki koperkowe chyba tyle
|
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Waga niezła! Rośnie jak na drożdżach a nie mleczku Tżci tak chyba już mają. Ale ja się wcale nie dziwię, bo czasem też mam ochotę sobie wyskoczyć na parę minut - a to do sklepu, a to przejść się tylko, śmieci wyrzucić, totka puścić - zawsze pomysłów milion do głowy przychodzi (szkoda, ze te same pomysły ma mój tż - najgorsze, że do mamuni jeździ non stop )
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Miss Zuzia wspolczuje Ci tego nocnego odciagania
Ja wlasnie oporządziłam małą i sie szykuje na kolejne egzaminy wiec 3mac dalej i pierwszy raz na tak długo zostawiam moją kruszynke Bo wroce dopiero popoludniu |
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
hej mamunie!
Ja tylko na chwilkę, nie mam czasu na nic... makabrrra, w kółko ktoś u mnie przesiaduje... a to rodzice, a to szwagierki z rozwrzeszczanymi dzieciakami, a to teściowie, a to koleżanki... no ludzie chyba ogłupieli! ![]() Z tego wszystkiego wczoraj dostałam wysokiej gorączki 38,5 'C Dzisiaj rano dostałam takiej telepawki, ze myślałam ze schodzę już z tego świata, zimno mi było jak cholera. Boję się podejśc do Asi bo nie wiem co mi jest, na szczęscie TŻ jakoś wszystko ogarnia, przynajmniej się stara. Rzuciłam okiem na ostatnią stronkę forum: PEARL GRATULUJĘ SYNKA P.S Kochane napiszcie jej o TANTUM ROSA Mnie też strasznie bolało krocze po nacięciu, uratowało to tantum, ma właściwości znieczulające, często się nim podmywałam i nawet nie wycierałam tylko na taką mokrą pipkę zakładałam podkład. CZUBASEK ![]() Trzymam tez mocno za wszystkie pozostałe mamusie, które zaczynają rodzić lub mają taki zamiar ![]() Może jeszcze do klubiku na szybciora wrzucę fotkę Asieńki Trzymajcie się kochane
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
hej
my wczoraj mielismy imprezke i jak zwykle moje grzeczne dziecko o 19 sie umylo zjadlo i odrazu zasnelo i obudzilo sie o 1 jak ostani gosc zamknal drzwi dodam ze mamy jeden pokoj i spal tam gdzie my siedzielimsmy o 1 zajadl przebralam go i spac do 8 a teraz zrobilam rosol bo na drugie jedziemy do tesciowej
|
#3744 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehh najgorzej to panikować a do tego jestem pierwszaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Monisia moja tez non stop jeździ na rowerze i czaruje rączkami i gratulacje metody na siusiaka Michasia![]() Cytat:
haha a wszyscy się śmieją ze mnie że muszę mieć idealnie wszystko. My smarujemy małej oliwką główkę po kąpieli bo się troszkę łuszczyć zaczęłai też takie tłuszciochy bo Lilka to tez kudłacz, najlepsze że ma włoski ciemne na ramionkach i na plecach i na udach będziemy wydawali majątek na depilacje w przyszłościCytat:
Cytat:
Lilka mi na razie przytyła 750g w ciągu ponad 4 tyg...ale chyba w normie się mieści...pewnie chudnie jak ciumka cyca- lekarz mi tłumaczył że dla maluszków to jest jak praca na kopalni takie ssanieCytat:
ehh ja tez będę musiala mała zostawić- już szukam opiekunki od 29lutego wracam na studia ![]() u nas nocka w miare przespana ale Żółwik nam się obudził(a raczej mi bo D.śpi w innym pokoju )o 6 i mówię do niej że musi teraz poleżeć do 9 i nie spać no i sobie przypomnialam że niedziela to zawołałam tatusia i niech siedzi z córeczką a sama się chciałam przespać...to oczywiście ten ją uśpił![]() ![]() aaaaaaa aaaa!!!!!!!!!!!!!!a w ogóle to wam nie mówiłam ale moja córeczka ma znamię mongolskie haha czyli takiego siniaka na pół pupy
|
|
#3745 |
|
Raczkowanie
|
hejka
gratulacje dla swiezo upieczonych mamus!!!Jestesmy u rodzicow tzta w krakowie Pozwolcie ze nie nadrobie :p nadrabianko zamawiam od jutra
|
#3746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ja miałam w nocy jakieś skórczopodobne bóle, że powiem dość bolało... ale przeszło i usnęłam... a powiem, że już wypróbowałam wszystko - umyłam okna, poszłam na spacer, wlazłam po schodach i dopadłam TŻ...i dupa.... och się te nasze dzieci nic nie spieszą.. :/Edit: Dzień dobry tak w ogóle
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś wymiękłam i dałam małej smoczka.
Normalne to jest, że przy dezynfekcji pepuszka jest troche krwi ? Kiedy wyszłyscie z małymi na pierwszy spacer? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-19 o 11:28 |
|
|
|
#3748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek
![]() u nasnocki coraz lepsze, budzonko na jedzenie tylko, za to dzionki juz nie takie slodkie, mniej spi ale juzwole to ![]() deszcz leje u mnie i nici ze spacerku zla jestem, zoska ja wyszlam pierwszy raz jak maly mial 3 tygodnie ale totez ze wzgledu na pogode, a smoczka ja malemu dalam juz w szpitalu takze i tak dlugo wytrzymalas
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Hania przyszła na świat o 10.45 siłami natury. 3900g i 59 cm
rodziłam trzy godziny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

krwiak zszedł to później zapalenie nacięcia się pojawiło ;/ oczywiście rana się rozeszła i dalej się z tym bujam ;/

jestem 4 tyg po porodzie, myślę, że jeszcze jest czas na gojenie się 
i wysłała mi zdjęcie

walczymy ze wzdęciami cały czas, kupy nie robiła i podaliśmy dziś pierwszy raz o 16stej sab simplex.... bo bobotic nie działa

klask i:
Gabrysia - 09.02.2012 
musi być 60