|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Mała ja mam mała podusie i kocyk do wózka, na zime moze kupimy jakis spiworek do wozka i na sanki i zeby pasował
![]() cottonpuma ja musze zasugerowac mu cos innego ,bo pierscionków mam 5 i rzadko w nich chodze ,bo sie boje ze zgubie ![]() Konia nawet mnie tu nie strasz ) ja sobie myśle ze to normalne , zwlaszcza ze dziecko coraz wieksze, ale jak juz tak jak wczoraj co kilka minut twardnienie to nie jest mi do śmiechu i jeszcze kłucie i żadna pozycja nie pomaga.,ale co moge od siebie dodac to ja jak juz mam twakie twardnienie dosc mocne, czasami mam wrazenie ze nie czuje brzucha i skóry na nim to ulge przynosi pozycja na czworaka, koci grzbiet, wyginanie sie do przodu w tej pozycji. zmykam sie ubierać
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jestem głodna czy nie - mała szaleje mi tak co dwie godziny - tak domaga się, abym coś zjadła. Może być nawet sok owocowy.
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, kocyk dostanę z pracy w prezencie ( u nas taka tradycja) z imieniem i datą urodzin, więc w sumie z tym mogę jeździć...tak że u nas opcja kocyk, cieńszy, grubszy , ale kocyk , w razie śniegu i wiatru plandeka od wózka na to i jest ok
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też chciałam napisać, bo to w sumie ostatni taki czas
|
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, która ostatnio śni mi się jako Tomek |
|
|
|
|
#3579 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo myślę o jedzeniu i organizm się szykuje na smakołyki, więc jak nie zjem, mała mnie popędza. Ale póki cukier nie jest duuużo za niski (zawroty głowy, poty, słabość) nie ma się co martwić, bo ponoć łożysko przepuszcza o 50% więcej cukru niż jest we krwi matki - czyli my mamy 80 a dzieci 120 ![]() Z drugiej strony jak mam za wysoki cukier, po głowie chodzą mi głupie pomysły. Przemeblować pokój, rozbebeszyć odkurzacz, prać tapicerkę sofy... ![]() Cytat:
![]() a do wózka nie chcę żadnej pościeli, kocyk będzie bardziej niż ok.ew. poskłądam polarek na kilka razy, żeby było bardziej miękko od spodu, a do spania/wózka mogę uzywać śpiworka do spania z poalru udało mi się kupić na allegro za złotówkę
|
||
|
|
|
#3580 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
|
#3581 |
|
Wtajemniczenie
|
tz wlasnie wyslal mi fotki lozeczka turystycznego w dobrej cenie i dwoch foteli niebieskich za £12 i zaraz bedzie je pakowal do auta.
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Natka a już myślałam, że urodzisz jako następna
Mała ja nie kupuje pościeli do wózka, tak jak większość dziewczyn, mam podusię i kocyk dzień dobry. Mało się odzywam, bo nie mam siły na siedzenie przed kompem. Nie poprawia mi się, kaszel okropny mam,z nosa cieknie, więc jutro idę do lekarza. W dodatku dzisiaj rano poleciała mi krew z nosa, ale to tak, że przez 10 minut lało mi się jak z kranu na szczęście udało mi się ją zatamować, i teraz już spokój. Wczoraj wieczorem też mi się puściła, ale to delikatnie, bo wysiąkałam nos dwa razy i było po problemie. nie wyspałam się też, więc ogólnie słaba jestem, dlatego leżę i odpoczywam.
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki.
A ja od wczoraj sie troche martwie, a nie wiem czy mam powod :/ Moja mala wczesniej byla bardzo energiczna, ruszala sie prawie caly czas. W piatek poznym wieczorem tak fikala, ze myslalam ze zaraz mi wyjdzie brzuchem. I nagle od wczoraj jakas spokojna sie zrobila rusza sie, czuje ja, ale nie tak jak wczesniej. Dzis tez mnie pocmyrala i czkawke miala. Ale ja widze roznice w jej zachowaniu. Slyszalam, ze przed porodem dziecko robi sie mniej ruchliwe, ale mi sie raczej nie ma na rodzenie...Wczoraj zaczelam 37tc. |
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a 40 to dopiero pokazna suma ![]() No coraz lepiej szaleje mi ten brzus ale to dlatego ze duzo magnezu i nospy bralam a teraz mam pozmniejszane te leki. Co do poscieli ja nie mialam dla małego i teraz tez nie zamierzam kupowac. Mam tylko podusie do wozka i rozne kocyki: grubsze, ciensze.
|
|
#3585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() Jak zaczynam jesc to mały sie budzi
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie powiedziała, że w ostatnich tygodniach te ruchy są łagodniejsze
Czuję je jeszcze mocniej w podobnej intensywności.Spokojniej mam gdy ciśnienie spada i sama czuję się senna. Teraz malutka znowu naciska mi na żebra i ciężko mi się oddycha. Ale niedługo macica powinna zacząć się obniżać, więc po cichu liczę na lekką ulgę. Wczoraj rozmawiałam trochę ze szwagierką i wreszcie przestała straszyć porodem. Jak widziala moje podejście, że bardziej od porodu boję się, że nie zdążę do szpitala i pologu to odpuściła. Dostałam laktator elektryczny TT.
|
#3588 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do wagi... ja mam normalnie niedowagę bo ważę niecałe 52 kg przy wzroście 168 cm... więc moje BMI wychodzi w granicach 18... no ale mój lekarz uważa, że tyć można 1kg na miesiąc - cała reszta jest zbędna bo to tylko dodatkowy, niepotrzebny tłuszcz Cytat:
do żartów mojego gina już się przyzwyczaiłam - ma swoiste poczucie humoru, ja je lubię ale wiem, że nie każdej pacjentce odpowiada ja mam obiecane wielkie zakupy ubraniowe, jako że przez ciążę praktycznie nic sobie nie kupiłam, a poza tym jak już skończę karmić to dostanę porządny, ciśnieniowy ekspres do kawy taki z młynkiem, spieniaczem mleka i funkcją cappucino :P a od teściowej w sumie już dostałam - bransoletkę z białego złota za gigantyczną kwotę Cytat:
poza tym zawsze jak będzie bardzo zimno można przykryć rozłożonym rożkiem |
|||
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka jeśli czujesz ruchy to się nie zamartwiaj, moja też miała dzień ,że fikała , a teraz jest więcej niż leniem, jest duża, wód mam maksymalnie dużo to wg mnie nawet nie ma za bardzo jak fikać, nawet bym się teraz takimi kręciołkami chyba zamartwiała , bo bym się bała że się pępowiną okręci czy coś
![]() Jeju niech już będzie ta środa, już będę w tym szpitalu, to będę emocje i czas zleci, a w czwartek |
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam, że z TT są elektryczne laktatory, myślałam, że tylko ręczne
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
pospane do 11:30 śniadanko zjedzone, TŻ oczywiście poszedł grzebać coś w samochodzie a ja nadrabiam, ale zaraz biorę się za porządki, a później obiadek dzisiaj spaghetti w sosie śmietanowym Cytat:
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.vallis.pl/product/image/3132/TT027A.jpg dobrze, że mam butelkę TT to będzie pasowała do laktatora
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez mamy spokojniejsze dni przeciez ![]() zrobilam juz obiadek i czekam na tesciowa dzisiaj serwuje wolowine po chinsku robie raz na ruski rok, mimo ze wszystkim tak smakuje
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nastawiłam mięsko w piekarniku, a teraz zajadam się mrożonymi truskawkami z cukrem
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plecy mnie nie bolaly ale skurcze byly regularne jak lezalam a jakw stalam to juz nie regularnie ogolnie brzuch mnie troche bolal jak na okres na szczescie przeszło ![]() reszte nocy mialam spokojna, na domiar zlego bylysmy i znajomych i wszyscy po 2 piwach wiec mowie do meza ze w razie czego to by go na porodowke nie wpuscili przeciez jak to podczas porodu boli ejszcze bardziej to ja dziekuje nie rodze ![]() a dodam ejszcze ze synek sie ruszal jak sie polozylam |
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam taki zwykly, nie elektryczny a sterylizator tez mam z NUK i balam sie bo butelki mam dwie z avent i reszte z TT wlasnie a one szersze sa, no ale mieszcza sie bez problemu
|
|
|
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze bardziej ze mi brzuch zostanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dzisiaj ok. 4 też ze 2 takie mocne skurcze nawiedziły, w odstępach co 20 min., jak się trochę pokręciłam po mieszkaniu to przeszło Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-19 o 13:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

ja sobie myśle ze to normalne , zwlaszcza ze dziecko coraz wieksze, ale jak juz tak jak wczoraj co kilka minut twardnienie to nie jest mi do śmiechu i jeszcze kłucie i żadna pozycja nie pomaga.

na szczęście udało mi się ją zatamować, i teraz już spokój. Wczoraj wieczorem też mi się puściła, ale to delikatnie, bo wysiąkałam nos dwa razy i było po problemie.
rusza sie, czuje ja, ale nie tak jak wczesniej. Dzis tez mnie pocmyrala i czkawke miala. Ale ja widze roznice w jej zachowaniu. Slyszalam, ze przed porodem dziecko robi sie mniej ruchliwe, ale mi sie raczej nie ma na rodzenie...

za wizyte.Dobrze,ze wszystko ok,no a maluszkowi widac dobrze w brzuszku jest.Tylko nie wiem czemu cie opieprzyl za wage,pol kg na tydz to jest duzo?No i koniec ciazy praktycznie a ty masz +12.5,przeciez to niewiele?Co ty top modelka,ze wagi przekroczyc nie mozesz.Dobrze,ze mnie nikt nie wazy i nie opieprza.Na wstepie tylko polozna powiedziala,ze jako ze mam za nisie bmi to moge spokojnie sobie pozwalac i przytyc 20 kg albo i wiecej