|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16
Cytat:
![]() Może to nas uleczy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj mieliśmy pół roku do ślubu ![]() I poszliśmy do brata TŻ z okazji ostatków ![]() ![]() ![]() Co do okazywania uczuć, to my mamy tak samo jak Fari. Mimo tego, że razem mieszkamy i jesteśmy ze sobą cały czas, to parę razy dziennie mówimy sobie, że się kochamy, przytulamy tak bez powodu, dajemy sobie buziaki. Nie wyobrażam sobie, że tylko od święta miałabym powiedzieć TŻ, że go kocham i na odwrót ![]() Apropo 'separacji' to ja nie uznaje czegoś takiego. Jest się ze sobą na dobre i na złe. Jak będziecie małżeństwem i coś Wam się przestanie układać, to pierwsze co zrobicie to weźmiecie sepracje, zamiast pogadać jak normalni, cywilizowani ludzie? Nie ograniam czegoś takiego i dla mnie to jest strasznie dziecinne. Przepraszam, że to mówię, ale nie potrafię takiego zachowania pojąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zadomowienie
|
dziecinne, nie dziecinne, niektórzy potrzebują czasu żeby sobie wszystko w głowie poukładać, to lepiej żebym na niego sykała, robiła mu wyrzuty, niszczyła każdą miłą chwilę? to uważasz za lepsze i dojrzalsze? Rozmawiałam z nim wiele na ten temat, a że uczucie odrzucenia wraca jak bumerang i nie umiem sobie z tym poradzić. Muszę się zdystansować do całej sytuacji.
Blue żyjesz w innej bajce, masz TŻa przy sobie, mieszkacie razem, macie wspólną kasę i planujecie ślub, nie mamy się jak do siebie porównywać nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
hmm ja powiem tak. w poprzednim zwiazku nie bylo przytulania czestego, kocham cie to juz w ogole rzadko, ciegle klotnie i zastanawianie sie czy aby przypadkiem "Zrobienie sobie przerwy" nie jest lepsze.. i fakt faktem przerwy byly ale jak to sie skonczylo wszyscy wiedza..
obecnie z P. bardzo czesto okazujemy sobie uczucia, kocham cie po pare razy dziennie, per "kochanie" "misiu" i inne tez sa non stop uzywane. nie widze w tym czegos slodkiego tylko naturalnego nie przesadzonego, nie przeslodzonego.. co wiecej np. wczesniej przy mojej mamie nikt mnie nei przytulal a P. nie ma oporow dac mi buziaka czy przytulic. co prawda czuje sie lekko zazenowana ale co tam. jakos sie przyzwyczajam do tego;] ale dziołszki, jesli wg was potrzebna jest "separacja" to jak najbardziej powinnyscie ja zrobic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
Gaja super, ze u ciebie powoli się wszystko układa
![]() Clood jeśli to ma wam pomóc to moze faktycznie warto a co na taka "separacje" mowi tż? |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do separacji to według mnie nie można mówić że to dziecinne - to jest poważna decyzja, a w tym wypadku widać ze nie jest podjęta pod wpływem nagłych emocji czy impulsu, wygląda na to że Clood to przemyślała. Są różne związki, relacje, charaktery i potrzeby wśród ludzi - niektórzy potrzebują się wygadać żeby się uspokoić inni wypłakać, a inni pobyć w samotności i nie myśleć o niczym. Każdy czuje co jest dla niego słuszne i co da mu ukojenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żyjemy w bajce, bo mieliśmy parę bardzo nieprzyjemnych sytuacji, kiedy myślałam, że to nie ma sensu, ale rozmawialiśmy, ciągle rozmawiamy o tym co nas gryzie. I nie rozumiem, czemu miałabym wyładowywać złość na TŻ za to, że coś NAM nie wyszło. Za wszystko obwiniasz TŻ. A może znajdziesz też trochę winy w sobie? Zresztą, nie moja sprawa. Cytat:
![]() Ja i tak tego nie rozumiem i chyba nie zrozumiem nigdy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
osobiście również wolę jedną konkretną rozmowę po przemyśleniach niż codzienne dziamdanie... każdy woli inaczej i już, każdy ma swoje racje asiaczek i Clood trzymajcie się Dziewczyny, po deszczu zawsze wychodzi słońce, ułoży sie Wam ![]() aczkolwiek mam podobny problem z 'kolegowaniem' ;/ tylko, że to ja jestem 'koleżanką' dla TŻta ;/ sama nie jestem bardzo wylewna, KC mówię raz na miesiąc, nie lubię ulicznego obściskiwania itd, ale są rzeczy bardzo wkurzające, np. TŻ prócz cmoknięcia na dzień dobry i do widzenia może w ogóle mnie nie dotknąć, zawsze ja muszę złapać go pod rękę jak idziemy ulicą albo przytulić na chwilę jak siedzimy na kanapie w domu ;/ denerwuje mnie to, do tego stopnia, że czasem nie mam ochoty się z nim widzieć, bo po co... pogadać możemy przez telefon lub gg, a na kawę lub ciastko mogę się spotkać raz w tygodniu tak jak z innymi znajomymi... myśli że jak zaprosi mnie na ckliwy film do kina to będzie romantycznie... taaa guzik prawda, bo nawet za rękę mnie nie złapie ;/ nie rozumie że potrzebuję jego bliskości a nie wspólnego kina czy kawy bylisy wczoraj w klubie, w końcu w 13 osób LD było ekstra! TŻ nocował u mnie ![]() teraz jade do sklepu, paaa
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() calipso mnie sie podobaja dwie pierwsze suknie Alus ![]() Gaja K tez teraz za dwa miesiace placil 1600 zl. i to za sam tylko gaz ,a w domu nie ma nigdy wiecej niz 18 stopni ,czyli zimno jak nie wiem,takze np.majac male dziecko zima za gaz trzeba by bylo pewnie zaplacic ze 3 tys. mazakra jakas skad dobierac tych pieniedzy. blue gratuluje pol roku do slubu ![]() Co do tego co pisalyscie na moj temat to tak macie wszystkie racje ,oprcz Isabelle ,ktora obrazona rzekomo na nasz watek ,przestala sie udzielac ,a wpada raz na jakis czas i ani be ani me ani czesc sypie swoimi madrosciami juz do ktorejs dziewczyny z kolei,a ja jako kurka swojego kogucika nie moge sie wypowiadac ![]() ![]() ![]() ![]() Zgodzilam sie na takie wesele ,bo nie byla mozliwa moja opcja wesela ,czyli dla 60 osob,nie dalo sie zapraszac siostry a brata nie i dlatego jest jak jest .Ja wesela lubie ,ale chyba niekoniecznie swoje sobie takie duze wyobrazam.Mysle ,ze to jest spowodowane tym czekaniem dlugim ,jak by bylo wszystko powiedzmy w ciagu roku to i moje podejscie bylo by zupelnie inne. WIdze jak tz zalezy na tym ,on bardzo czesto idzie na komprmis i zgadza sie na moje propozycje ,wiec nie moge byc egoistka. Co do okazywania uczyc ,to tz jest bardziej wylewny ,czesto tez pyta ,czy ja go kocham,rzadko mowi do mnie imieniu ,zawsze jets to kochanie albo misiu itd.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2012-02-19 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Kinia,
![]() Rozumie, że takie czekanie może dobijać.. Terminu wesela już nie zmienicie, ale może przynajmniej pogadaj z TŻ o szybszym zamieszkaniu razem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ale nas wymęczyli. Wszystko mnie boli, ale jestem zadowolona strasznie. Kurs skończony, nie mogę się doczekać, żeby dzieci tak pomęczyć ![]() My jakoś specjalnie sobie nie pysiamy, ostatnie "Kocham Cię" było...eee...no kiedyś było ![]() ![]() ![]() Kinia, brawa i oklaski. Mam takie samo zdanie co do Isabelle ![]() Aś, Clood, trzymam za Wasze związki kciuki ![]() 18 stopni to zimno! My staramy się mieć 19/20, a i tak to wiele więcej nie jest i często siedzę pod kocem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z innej beczki, nam zostało jeszcze niecałe 4 miesiące do ślubu. Czekam niecierpliwie ![]()
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Ja z lekka sprostuje: co do fizyczności jak tutaj piszecie to My aż za dużo. Dotkniemy i etc. rrrr i buziaczki są, za łapkę chodzimy. Kochanie, Skarbie etc. też. Tylko zastanawiało mnie czy to że powiem rzadziej niż TŻ "Kocham Cię" oznacza że jestem jakaś inna
![]() Ja po prostu jak faceci uważam: że po co mam coś powtarzać setny raz, skoro wiem co czuje. ![]() ![]() ![]() Ja po prostu nie muszę tego ciągle słyszeć. Gdybyśmy się nie kochali, to bysmy razem nie byli. Prosta dedukcja ;D wszystko w umiarze powinno być.. Poza tym jest wszystko ok między nami. Tylko nagle po 6 latach zaczyna się czepiać mojej mniejszej wylewności słownej.. ![]() Ja tak sobie myślę że taka wylewność też się z domy wynosi. Ja np. nie lubię się też zbytnio przytulać przy krewnych czy znajomych. Jakoś mnie to krępuje. ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2012-02-19 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mowimy do siebie Kotus, Kotek i uwazam,ze nie ma w tym nic przeslodzonego ![]() ![]()
![]() |
#4365 | |
Konto usunięte
|
Klaszcz sobie klaszcz.
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Zadomowienie
|
Dzięki za wszystkie wypowiedzi
![]() Cytat:
![]() Nasza separacja trwała aż 1h i TŻ był u mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Clood super demot. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Wtajemniczenie
|
ten demot to kusiciel, ja dzis gadalam z tz przez tel...powiedzialam mu:ze moze to sa nasze ostatnie slowa bo do szpitala ide.powiedzial,ze nie chce tego slyszec...juz zyc beze mnie nie moze...ja wole jego czyny od slów...to on mnie przutula i wogole
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Konto usunięte
|
Nie wolno Ci tak myśleć. Wszystko będzie dobrze i tego się trzymaj. Pomyśl jak raniłby Cię takie słowa, gdyby mówi to Tżt Tobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do czułości - my jesteśmy totalne przytulanki i przylepki, ale tylko we dwoje. Nienawidzę patrzeć jak inni się mizdrzą przy mnie, więc sama tego nie robię i nie obnosimy się całowaniem przy ludziach. A przy rodzicach to już w ogóle sobie tego nie wyobrażam ![]()
![]() |
#4371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dokładnie ![]() ehh, jestem stara, mam zakwasy od wczorajszego szaleństwa ![]() o właśnie, jesteśmy boscy, rozhulalismy wczoraj imprezę w klubie, nikogo nie było na parkiecie, a gdy weszliśmy i zaczęliśmy wymiatać dziesiątki ludzi zaczęły się bawić z nami ![]() moje kochane butki przesiąkły buuu ![]() a jutro poniedziałek ![]()
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Poniedziałek nadszedł, noc znowu była za krótka
![]() Clood, szybko Wam poszło. To dobrze. Znaczy jeszcze Wam na sobie zależy ![]() Adelko, więcej optymizmu! Ja szczerzę wierzę, ba, wiem! Że wszystko będzie dobrze ![]() Aq, popieram nieprzylepianie się przy ludziach. Znaczy objąć się, na chwilę przylepić czy usiąść i oprzeć się o siebie to ok. Ale wszelkie wymiany płynów ustrojowych odpadają ![]() A będę klaskać, bo tak było. Najpierw wielka chryja, że my takie owakie, wypłakiwanie się na innym wątku i obrabianie nam tyłków, a teraz dorywcze zjeżdżanie każdej, która ma problem. Dla mnie to niesmaczne i już ![]() Ruda, starość nie radość. Dziś obie na zakwasy poumieramy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Ja dziś się widzę z TŻ ![]() ![]() a w środę wracam na uczelnię skończył się prawie miesiąc wolnego ![]() Kinia oby TŻ poszedł na kompromis ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nikomu po złości nie robię, bo to co złe wraca, a ludzie mają pretensje za co tak pod górkę wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() ![]()
![]() |
#4376 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Kręci się kręci. Wszystkim polecam tablice
![]() ![]()
![]() |
#4378 |
Konto usunięte
|
W takim razie muszę powystawiać trochę rzeczy. Mebel też czeka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
Hej, jestem w pracy, nieżywa... upocona jak prosię, słaba od antybiotyków, gdzie tu jeszcze 10h, nie wiem czy dam radę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Co do przytulania się itp. to my z TŻ jesteśmy jak dwie przylepy, lubimy się tulić, głaskać ![]() Dzisiaj jeszcze wolne, a jutro już na uczelnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.