|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
heloł girls,
Ja to dzisiaj przyszłam się pochwalic troche, przy niedzieli ![]() Rozmawiałyśmy ostatnio o oglądaniu tv przez maluchy i wam pisałam że moja to dość dużo ogląda i to głównie dore, bo tak sobie ją upodobała i mówiłam, też że dużo z tego podłapuje. I okazuje się że angielskie słówka nie tylko zaczyna powtarzać, ale też stosuje kiedy trzeba. Byliśmy wczoraj na spacerze we trójke i mała biegnie do taty, chce go złapać za nogę i krzyczy:"uważaj tato, watch out <poprawnie fonetycznie>, a ja tak: ![]() albo wchodzimy po schodach a ona śpiewa "klaimba, klaimba"<w bajce śpiewają "claim up" ale szybko jakoś i to tak podobnie brzmi.Próbuje coś tam liczyć po polsku i ang, do trzech liczy, a resztę w przypadkowej kolejności. Jako filolog pękam z dumy, a jednocześnie nie mam ciśnienia na naukę (a juz na pewno jeszcze nie teraz). Choć pewnie za jakiś tam czas, jak nabierze więcej abstrakcyjnego myślenia to pewnie będę się w nią w jakieś zabawy z ang bawić jeśli tylko będzie chciała. Zaskakuje mnie z dnia na dzień, tym co gada, w sensie że wie co i kiedy powiedzieć i mamy z nią kupę śmiechu. Dziś się wspina po tacie mówi "mamuś, zobacz poszłam na głowę tacie. Jestem wysoko, wszystko widać" Podbiega, całuje mnie: "kocham cię mamusiu. dałam ci buziaka/przytuliłam cię, wiesz? miło ci, prawda? Mówię wam wymiękam. Nawet jak coś spsoci-np.mnie walnie to przylezie i mówi np: "przeraszam mamusiu, nie chciałam cię nigdy bić.<robił głaska-przejedzie mi łapką po głowie>. Miło ci jest?? poprawiłam ci okularki <mówi faktycznie to robiąc>. I wszystko pamięta, opowie co robiła z babcią miesiąc temu, i już nie daje się w bambuko robić, jak coś obiecam-musi być (nawet jak powiem że jutro jajecznica na śniadanko będzie). dusiaka, jeszcze chciałam powiedzieć ze twoja przyszła stodoła bardzo mi się podoba co do drzwi w ścianie, to my takie w pokoju mamy-wada-głośno trochę chodzą, ale pewnie teraz są jakieś nowsze modele. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- popik, trzymam kciuki za każdy dzień i sraczki dostaję jak nie piszesz. Wiem, że moze ci się nie chcieć, ale chociaż melduj, że dalej w dwupaku
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Evitka Lenka jest nie do podrobienia
![]() Cytat:
![]() Też mnie tak kłuło że oddychać nie mogłam ,panikowałam ekg robiłam Cytat:
U mojego tż w pracy jednemu łepkowi dosypali do jedzenia tego laksigenu dla kawału(ładny mi to kawał) to ledwo do wc zdążył więc to ostre jest ![]() Ale dzisiaj poranek mieliśmy , Mikołaj wlazł na ławę ,spadł z niej nabił sobie 2 guzy i jeszcze ucho rozciął chyba o kant krew się lała jak ze świni ,myslałam że na zawał zejdę .Pojechaliśmy na pogotowie ,ja mu ściskałam całą droge to ucho gazikiem żeby krew zatamować i zszywali mu ,ma 4 szwy załozone ,ucho zaklejone ,mały inwalida wojenny. W środę mamy do kontroli jechać ,a nić to gruba jak żyłka na szczupaka ale mam nadzieję że szramy nie będzie miał dużej.Jeszcze jakby tego było mało dmuchawa od pieca zwarcie zrobiła i korki nam w nocy wywaliło ,dobrze że wywaliło a nie się tlić zaczęło. |
||
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(piwnice)Pokaż to bardzo mądre dziecko,bo dawno jej nie widziałam
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
P0P melduj sie jak najczesciej
![]() Moj kuzyn po chemi na wzrost bialka piersi kurczaka na parze wciagal.kupiwali specjalnie wiejskie Libra dmucham ucho wirtualnie. Dobrze ze nie gorzej. Panicznie sie boje takich wypadkow
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Libra o soji wiem ale nigdy nie jadlam
pewnie bedzie go rwalo na wieczor. U nas tez przeboje od wczoraj i poranek dzisiejszy totalnie zdupczony.Maly z rana wspial sie na lozko pietrowe , bez drabinki , starszy mnie wolal zebym mu pomogla , zdarzylam. Starszy wczoraj upadl na pociag, ma dziurke i sliwe w glowie, dzis przywalil w sciane reka , ryczy ze go boli, ale rusza , wiec nie wiem co mam robic. A przed chwila spadl ze schodow. Zeby bylo smieszniej to ja chora, tz zdycha centralnie. Ja dzis z rana wstalam z bolacym cyckiem i guzek mam , nie wiem co to. Wczoraj malemu przecielam paznokciem warge, bo jak go z rak sciagalam to nie mialam juz sily go sciagnac bo mnie plecy bola i jakos go przecielam ( nie mam dlugich), potem mu wykalaczke wbilam w skron a sobie wbilam w dziaslo. Dobrze ze nie w oko. Jak drugi taki dzien bedzie to ja wysiadam Evitka super, jak sa wlsnie takie bajki to grzech nie ogladac. mala bardzo szybko lapie.Brawo. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-19 o 13:41 |
|
|
|
#2316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli już jest u Ciebie to na Twoich zasadach bo to ona przyłazi a nie ty do niej . więc sory Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki i dawaj koniecznie znać jak najczęściej bo my się tu wszystkie o Ciebie martwimy Cytat:
My wczoraj u SZymka chrzestnego byliśmy ale tylko z olką . napisałam się jakiegoś bimbru na myszach pędzonego i teraz mnie baniak boli
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Libra o rany!
|
|
#2318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajdź tu teraz wiejskie kurczaki Cytat:
Już dostał kidabion-przeciwbólowy i na noc tez mu dam bo na pewno go bedzie bolało ,teraz spi już 2 godz. No co Ty nigdy nie jadłaś kotletów sojowych? albo kostki sojowej ,kupuje się gotowe moczy wodzie bo to suche i później robi tak jak mięso ,zazwyczaj w sklepach ze zdrową żywnoscią jest chociaż nie tylko w marketach większych też są ,nawet dobre to jest ,w każdym razie dobra alternatywa dla mięsa. Cytat:
To chyba faktycznie na myszach pędzony bo po dobrym bimbrze nie boli głowa ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- dzięki |
|||
|
|
|
#2319 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
byliśmy z sklepach, które maja takie rzeczy i nam powiedzieli, że ścianę trzeba rozbierać , bo tak się tego nie naprawi. My w końcu nie rozebraliśmy ściany, tylko przecięliśmy drzwi piłą i je zdemontowaliśmy. Tą szynę jakoś tam załataliśmy i założyliśmy drzwi harmonijkowe. Jak ktoś chce montować takie to proponuję najpierw się zorientować co zrobić w przypadku usterki. Cytat:
moja też wczoraj spadła tzn. skakała z oparcia wersali i przywaliła głową w stół. Ucho zbite i spuchnięte a za uchem pęknięta skóra Cytat:
Ja tez czasem robię swoją w konia i myślałam, że ona się daje tzn. nie jest tego świadoma. A jak widać pewnie wie, że ściemniam tylko nie umie powiedzieć
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evitka Lenka wymiata... Darusia za nagadanie teściowejMrowak Michał robi kupę co 2-4dni. Niby nie ma zatwadzeń ale płacze przy robieniu kupy... Myślę jednak że problem u niego leży w głowie bo nie chce na nocnik a my trochę się wkurzamy (coraz mniej) że robi w różnych dziwnych miejscach... Libra biedny Miko, ucałuj w uszko od nas ![]() Dusiaka fajny ten Twój domek, wczoraj przeczytałam cały dziennik, nie mogłam się oderwać. Jej jak CI zazdroszczę.. Działka piękna A te programy co robisz wizualizację są płatne?P0P trzymam kciuki za każdy dzień Więcej nie pamiętam co miałam odpisać Ja też miałam ciężki poranek, ledwo z łóżka wstałam. Strasznie kręciło mi się w głowie i niedobrze było. Podejrzewam ciśnienie bo po kawie jakoś mi lepiej się troszkę zrobiło. Nie wpadłam na to wcześniej i dopiero przed chwilą sobie zmierzyłam ciśnienie 120/70 puls 90 to chyba ok? Pogoda fatalna aż nie chce się z domu wychodzić...
|
|
#2321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
normalnie mam ok. 70.Pogoda do du.py
|
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
weszłam zobaczyć co z Popikiem a już 1h siedzę,mam nadzieję,ze lekarze zaradzą i się poprawi,bo brzmi niefajnie
szkoda,ze popsać nie możesz,pewnie Cie głowa boli od myslenia w kółko-trzymaj sięLibra współczuję,miał jakieś ogolne znieczulenie do szycia ![]() Aniap też bym chciala taki rowerek Evitka oczywiście jestem pod wrażeniem Monka na wszelki wypadek lepiej skontrolować tą rączkę Dusia super to wygląda wszystko dziewczyny jakie Wy macie nocnik dla chłopaków,Daniel nawet jak siada to jak mu siusiak stanie to wszystko za nocnik leci musi dobrze usiąść zeby było ok,wiem,ze dla chłopaców są z tym wyższym z przodu ale one maja jakies małe otwory... Daniel woła na nocnik ale jak już zrobi zarówno kupę jak i siki
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2012-02-19 o 16:12 |
|
|
|
#2323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tofu nigdy nie jadlam , a tez ma duuuuzo bialka. Cytat:
dzieki patrz, narazie nic nie puchnie, juz nie placze, ale jak cos robi to sie kontroluje. Pojechali z moim tz-tem , zawiezc pracownika do miasta i maja sprawdzic odrazu reke . Oby tylko obolala byla . Cisnenie git , tak mi sie wydaje.---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
. Dopiero zaczniemy , jak wyzdrowieje .
|
|||
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie laski
Buziaki dla wszystkich poobijanych i obolałych dzieciaków Libra biedny Mikuś poszysty Moja Zośka też wczoraj się tak spieszyła do kąpieli że wpadła na swój stolik tak że się krew z buzi lała. Niestety nie mogłam zlokalizować rany - przeszło samo. Pop - buziaki Odzywaj się jak będziesz mogła Evi - nie tylko jako filolog mozesz byc dumna z Lenki. Ja jako mama fruwałabym pod sufitem jak balon. Dobrze ze okna zamknięte a dupa za duża żeby się przez uchył wydostać ![]() Lind - ciśnienie bardzo dobre, puls troszkę szybki ale w granicach normy. MOze to pogoda a moze coś zjadłaś. Madzia - pooglądaj sobie dokładnie te spodnie w Lidlu jak będą. My kupowaliśmy dla syna Tż w ubiegłym roku i są super. I od wczoraj po naszej pięknej i bajkowej zimie. Leje deszcz i wszystko topnieje. Przy okazji buciki z Lidla bardzo dobrze się sprawdzają - są suche wewnątrz mimo że Zosia traktuje je jak kalosze.
|
#2325 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam pocytować i mi wcięło
![]() Darusiaa- ja mówię jak Libra-teściowa nie rodzina. Jeśli nie jesteście od niej w żaden sposób uzależnieni możesz sobie pozwolić na szczerość. Ja tak zrobiłam z moją kilka m-cy temu, powiedziałam co mi leży na sercu. Od tamtego czasu przychodzi raz na miesiąc, Ola jak ją widzi, to mówi, że się boi - to mnie bardzo bawi za każdym razem ![]() Izazula- super pomysł z chowanymi w ścianie drzwiami, zapisałam sobie link do tej strony. Może wyjść nawet taniej, niż drzwi typu Komandor/ Indeco. Libra- Lodówka była na lewej ścianie, gdy zamiast spiżarki chciałam we wnęcę zrobić wysoką, szeroką zabudowę: jeden słupek lodówka i zamrażarka, drugi z piekarnikiem i mikrofalą, a trzeci miał być z samymi półkami. O rany, to się Mikowi narobiło. Niech się uszko szybko goi Monka, Izazula- u Was też ciekawie... Evitka- zawsze miałaś się czym chwalić, ale dziś to normalnie Jak to się pisze.... bilingwistyczna mała panna![]() minka- na szczęście TŻ z tych tzw złotych rączek, jak się coś zatnie na pewno poradzi, ba, pewnie sam je będzie montował lindsley - korzystam tylko z darmowych programów- cały dom w Sweet home 3D, łazienki w programie Paradyża Light Decor, kuchnia w programie Ikei. A -jak masz za niskie ciśnienie, zapraszam do Łodzi na pyszną kawkę- w przyjemny sposób podniesie delikatnie ciśnienie ![]() Też jestem niskociśnieniowcem i piję co najmniej dwie kawy dziennie. tylkooliwka- nie poradzę z nocnikiem, mamy chyba normalny, ale i tak Ola siada na nim tylko "treningowo" w pieluszce A tak poza tym dziękuję Wam za wszystkie rady i miłe słowa w sprawie domku. Dla mnie to poza macierzyństwem największe życiowe wyzwanie. Bardzo się boję i jednocześnie doczekać nie mogę, kiedy się zacznie. P0P - nieustannie życzę, żebyś jak najdłużej wytrzymała z syneczkiem (?) w brzuszku Jeszcze słówko Oli - to chyba jednak nie jest szkarlatyna
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2012-02-19 o 17:57 |
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka - dobrze że to tylko angina
Jesli chodzi o drzwi chowane to niestety nie potrafię tego znaleźć ale wczesniej nam się udało wpaść na firmę, która same kasety sprzedaje.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-02-19 o 18:32 |
|
|
|
#2327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dusiaka my niedawno wróciliśmy z łodzi. Mamy mnóstwo ulotek i katalogów. Obejrzeliśmy okna, drzwi, schody. Weźmiemy chyba te trzyszybowe okna. Fajne kuchnie też były. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Pop trzymaj się
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Evi jak czytam co twoja gada to moj 7miolatek jeszcze troche zostanie za nia w tyle.nie przepada za nauka jezyka. Rozwijaj jej talent. I nagrywaj na pamiatke
![]() Moje dzieci dzisiaj az nienormalnie wrecz grzeczni i spokojni. Ku mej radosci bo strasznego mialam caly dzien kaca :P nie ma jak dobrze karnawal zakonczyc ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Evi jak czytam co twoja gada to moj 7miolatek jeszcze troche zostanie za nia w tyle.nie przepada za nauka jezyka. Rozwijaj jej talent. I nagrywaj na pamiatke ![]() Moje dzieci dzisiaj az nienormalnie wrecz grzeczni i spokojni. Ku mej radosci bo strasznego mialam caly dzien kaca :P nie ma jak dobrze karnawal zakonczyc ![]() co do nocnika to mamy ikeowy u babci,a taki z pepco w domu.siusiak czasami wyskakuje jak mlody po spaniu.on sam pilnuje zeby koszulki podniesc jedna reka, a upchnac co trzeba druga. No i u nas jakis przelom bo maly od tyg ma sucha pieluche po nocy. W dzien jak bylismy na spacerze wolal siku,ale nie chcial na drzewko to lecialam do domu bo nie bylo nic z toaleta,a jemu bardzo sie chcialo i nic nie popuscil. Wiec teraz na noc mu zostawie te majty treningowe,i pieluch juz nie kupuje
|
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
sara- a która kuchnia podobała Ci się bardziej? Nie wiem ile w sumie ich było, ja pamiętam najlepiej dwie:
W stylu angielskim, taka kremowa - ekspozycja była w tej dużej Hali i taka zdecydowanie nowoczesna, gdzie się tak designersko szafki same zamykały - ta była w tej drugiej części hali, do której trzeba było przejść.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Libra, monka ale mialyscie dzien
Dusiaka, dobrze,ze juz nie podjrzewas, tej szkarlatyny Dziekuje za mile slowa w kierunku lenusi-nie ukrywam,e, jak pisala izz,jestem 10x dziennie dumna jak paw z mojej madrali malej. Mam nadzieje e was nie zanudzam nadmiernnie,ale komu jak nie wam mam sie chwalic ![]() U nas pogoda do dupy bo cały dzień padało i nawet spacerku nie było. I dostałam wielka paczkę ze stanów od córki mamy koleżanki ze ślicznymi ubrankami dla młodej.w zeszłym roku tez dostałam ale wtedy było tam głownie pełno odpustowych sukienek a teraz śliczne normalne rzeczy-bluzeczki, getry,spódniczki, spodnie I jeszcze sąsiadka mi ostatnio przyniosła po swoich wnukach sporo książeczek takich ładnych i super bezrękawnik kurtkowy i czapki i się pyta jeszcze czy się nie obrażę. Mała książeczkami zachwycona, a ja bezrękawnikiem bo od jesieni jej kupuję i nic w normalnych cenach ani w lumpkach nie było ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Madzia,brawo dla erwiego! Zuch chlopak. A z tym nagrywaniem to lipa, bo za nim odpalę to już zawsze po wszystkim, tak jak ze zdjęciami fajnych momentów
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-19 o 20:18 |
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - wielkie brawa dla Erwina
Cytat:
Inne dziewczyny tez mają się chwalić wszystkim co dzieciaki potrafią zrobić, łącznie z łobuzowaniem . Bao - Ty też .Super że dostałaś ciuchy. My też niedawno dostaliśmy całkiem fajne i normalne.
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam tą w stylu angielskim,moja koleżanka sobie zrobiła teraz taką, ma jaśniutkie meble, szare ściany i jedną prawie czarną. Czarne zasłony z jakimiś tam mazajami szarymi i duże lustro na ścianie w jadalni ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Evitka ja uwielbiam czytać o twojej Lence także pisz jak najczęściej
|
|
|
#2333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MOja też tak woła ,nawet ostatnio przynosi pieluchę żeby jej zmieniać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- ja jakoś mało piszę o osiągnięciach Oli , bo jakoś już mi znormalniało że gada ale też nawija całymi zdaniami , śpiewa piosenki itp . ale tu uważam dużo zrobiło przedszkole i to że przebywa z dziećmi . ale ogólnie bardzo fajnie można się z nią dogadać . Ruchowo SZymek był od niej lepszy w jej wieku ( ale za to nic nie gadał ) Ola jest taki cykor . Np ostatnio uczyła się na hulajnodze odpychała się jedną nogą tak jak powinna i jakoś jej się kierwnica przekręciła i lekko upadła . nawet nie płakała . Ale już jej coś nie podpasiło i na ileś dni zawiesiła treningi . SZymek tam się takimi pierdołami nie przejmował , wstawał się otrzepywał i robił dalej .
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
teraz wchodzą właśnie te trzyszybowe okna, podobno lepsze są, ale to się okaże
|
|
#2335 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2336 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za słowa współczucia
![]() Już zasnął ale wiercił się nie mógł sie ułozyć ciekawe jak nocka minie Cytat:
u nas to samo z nocnikiem ,nie raz siurak wystaje i zakrywam albo tetrówką albo pampkiem do kitu jakieś te nocniki i patrzyłam w sklepie za innymi ale są takie same i ta nakładka co mamy na sedes też ma takie niskie z przodu ,więc pozostaje sikanie na stojąco ,oby nie po ścianach ![]() Cytat:
![]() i jak tam ręka ,sprawdzili? Cytat:
Też chciałam umieścić nad piekarnikiem ,zrobiliśmy nawet półkę na nią ale otrzeźwił mnie mój syn że on wszystko będzie rozlewał i postawiliśmy na blacie mimo że zajmuje trochę miejsca.(takie małe sugestie )Ale piekarnik na wysokości 80cm super się sprawdza. Zdrówka dla Oli ,my też się zmagamy z jakąś wysypką i nie możemy zaleczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja kaczka faszerowana na święta lepiej wyglądała,na szczęście jest na tyle nisko że z pod majtek jej nie widać nawet płytkichDzieci przy innych dzieciach najszybciej się uczą ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Minka ,są takie kaski dla maluchów ![]() mojemu też by się przydał i widzę że większości z "naszych" dzieci
|
||||||
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja to na odwrót, palnie się lekko, pojęczy (czasem tak na pokaz) i potem pól dnia czasem przeżywa -udeziłam się, mamo. O tu się udeziłam, o podłogę. W główkę. Bolała. pakałam, o tak pakałam <yhy yhy-teatralnym tonem> i tak w kółko . Komediato jeszcze wam coś opowiem. Lenka dostała od sąsiadki worek starych korali do zabawy. I oprócz "tradycyjnych" zabaw, patrzę a ona bawi się sama z siebie w takie zawijasy: http://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/cz...we_obrazy.html Układa coś i nagle krzyczy: -mamusiu, zobacz pies, pies to jest!ogon ma! <patrzę, no faktycznie, podobieństwa można się doszukać> - o królika, zrobiłam! zobacz mamuś, zobacz! <uszy jakieś miał, to niby podobny> dalej lezie za mną do kuchni, dzierży jeszcze drugą parę korali, gmera, gmera i woła nagle: -dore, mamo, dorę zrobiłam zobacz! <patrzę na tego kleksa, co najwyżej do barbapapy podobnego >-pięknie zrobiłaś -o i butka, butka też zrobiłam, patrz <pokazuje na twór z tych drugich korali, także podobny zupełnie do niczego> (butek to małpka, kumpel dory) -piękny butek, chodź, idziemy do pokoju <idziemy, nagle sobie przypomina że zostawiła swoje wytwory i biegnie z powrotem do kuchni> -moja dora! mój butek! Co jak co, ale wyobraźnię ma
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-19 o 21:28 |
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj w ikei, wzięłam te półki ale były tylko te krótkie
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie patrzyłam jakie inne tematy są na forum odchowalnia, i my to jednak produkujemy nieźle-jest wątek przed-roczkowy mam dzieci IX-X i się tak zdziwiłam, że do września to jeszcze trochę, a on założony w sierpniu 2011, także słabo im idzie w porównaniu do nas -pleciug
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wpadłam na chwilke wrzucic kilka zdjec z przyjęcia wczorajszego mojej cioci i dzisiejsze..
w kóleczku z dziadkami, z ciocia marta- swiadkową
Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2012-02-19 o 21:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

ale mam nadzieję że szramy nie będzie miał dużej.
pewnie bedzie go rwalo na wieczor. U nas tez przeboje od wczoraj i poranek dzisiejszy totalnie zdupczony.
, nie wiem co to. Wczoraj malemu przecielam paznokciem warge, bo jak go z rak sciagalam to nie mialam juz sily go sciagnac bo mnie plecy bola i jakos go przecielam ( nie mam dlugich), potem mu wykalaczke wbilam w skron a sobie wbilam w dziaslo. Dobrze ze nie w oko. Jak drugi taki dzien bedzie to ja wysiadam
. Już dawno powinnaś jej to wszystko powiedzieć. Można być miłym i sypatycznym ale do czasu.

fuj

szkoda,ze popsać nie możesz,pewnie Cie głowa boli od myslenia w kółko-trzymaj się