|
|
#1471 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
od teraz P (bo zmądrzałam x3 ). Urodzinowo i slodko. Proszę o ocenę, bo dopiero się uczę.
I. pełnoziarniste pancakes z 3 kostkami nugatowej czekolady ritter sport, podane z serkiem wiejskim z syropem różanym II. puchar deseru lodowego z 3 gałkami lodów, likierem , bitą śmietaną i polewą truskawkową z posypką z białej czekolady zamiast tortu bo nie lubię.III. mintaj, warzywa i ryż brązowy IV. pół bułki pełnoziarnistej z masłem i wędliną sojową V. twaróg z mleczkiem kokosowym, bo się termin kończy!
|
#1472 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
Rrr
rzucicie okiem?
|
|
|
|
#1474 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za ocenę i postaram się poprawić x). proszę też o jakieś podpowiedzi co możnaby dodać , aby było pełnowartościowo , ale też w miarę luźno. Pewnie będę tutaj teraz częściej zaglądać i liczę na pomoc, bo muszę jakoś odbudować swój organizm.
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
R
śniadanie: owsianka z 3 łyżek, mleko 1,5%, łyzka jogurtu naturalnego, słonecznik, otręby, mandarynka, trochę żurawiny obiad: barszcz czerwony z dużą ilością buraków i marchewką ![]() podwieczorek: omlet z dżemem niskosłodzonym kolacja: chleb razowy, makrela w pomidorach z puszki, papryka mam nadzieję, że lepiej niż ostatnio... w międzyczasie zielone, czerwone, żurawinowe herbaty i kawa
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje dzisiejsze R(wczoraj zawalilam troszke, tzn zjadlam serek wiejski, ale odpadl jeden posilek, za to podjadlam czipsow.. na szczescie niewiele): I. łosoś wędzony okolo 70 g z łyżeczką majonezu II. pieczona chuda wieprzowina z sosem chinskim (musialam, byla paskudna ;d), do tego troche kaszki kuskus, ktora tez okazala sie niedobra, wiec zjadlam pol grahamki z papryka, poza tym salata z jogurtem i sokiem z cytryny trening silowy III. makaron razowy z twarogiem, maslem i cukrem, pomarancza, bialy grapefruit, tunczyk z puszki, i zaraz chyba kawa ![]() IV. planuję serek wiejski/twarog z warzywami, troche orzechow V pewnie nie bedzie bo wstalam o 12
|
|
#1479 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję. Czyli totalnie już nie wiem co jeść na śniadanie z tą owsianką, a za bananami jakoś nie przepadam zbytnio...
|
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Riddle....a ja??
|
|
|
|
#1481 |
|
Zadomowienie
|
moje pierwsze R
![]() 1. owsianka na mleku z jablkiem i cynamonem 2. pol bulki z serkiem wiejskim, plastrem poledwicy i pomidorem (duuzo pomidora )3. (obiad) pieczona piers z kurczaka z brazowym ryzem i surowka z kiszonej kapusty 4. jajecznica z 2 jajek + pomidor 5. bedzie serek wiejski ze szczypiorkiem + pol bulki pelnoziarnistej w miedzyczasie duzo wody, ziolek, wpadlo tez pare mandarynek i pol jablka |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja pierwszy raz wstawię moje MENU do oceny
![]() UUUU Dzień się zaczął o godzinie 9 ![]() I. omlet jajeczny(1 jajko) z ćwiartką serka wiejskiego lekkiego(więcej się nie zmieściło)i kilkoma plastrami jabłka+ do tego osobno kiwi i jabłko. II. rosół III. około 2 płaskie łyżki ziemniaków, kotlet schabowy, sałatka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym IV. garstka niesolonych orzeszków ziemnych+ 2 kromki chleba razowego WASA V. jajko na twardo, plaster szynki, plaster sera żółtego Do tego 60 min rowerek stacjonarny+80 brzuszków
|
|
#1483 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- nie zartuj, jedyne co moglam zrobic z Twoim postem to go zglosic ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Widze ze ogolnie wiesz co robisz, troszke mi brakuje tluszczy tutaj, ale tak to naprawde spoko ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Tzn podoba mi sie ale to raczej nie U
|
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2012-02-19 o 21:29 |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz że redukcyjnie? Hm dziwne, bo jedząc tak w ogóle nie chudnę już. Wstawię jeszcze jutro moje jedzonko ![]() Dziękuję za ocenę
|
|
|
#1486 |
|
Rozeznanie
|
P:
1. grahamka z masłem, twarogiem tłustym, ogórkiem zielonym, ogórkiem kiszonym kawa z kapką mleka 2. miseczka słodzonego budyniu na mleku 3,2% , kilka paluszków delikatesowych 3. talerz flaczków 4. 3 ziemniaki, 2 pulpety z sosem (śmietana 22%), surówka z marchwii ze śmietaną i majonezem 5. kawał domowej karpatki 6. 2 kromki razowego chleba z ziarnami z masłem, jedna z polędwicą drobiową i ogórkiem, druga z 3 plastrami pasztetu drobiowego i ogórkiem 7. ze 2 łyżki serka wiejskiego, kawałek marchewki. kawa z odrobiną mleka
|
|
#1487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn nie mowie, ja pewnie jak wskocze na U tez bede jesc podobnie jak na R, takze nie zebys sobie pomyslala ze ten Twoj jadlospis to jakis zly, wrecz przeciwnie!
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na śniadania prawie zawsze jest owsianka i teraz tu już szaleję z dodatkami
|
|
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
UUU ( choć mam nadzieje że coś tam jeszcze powoli zejdzie)
woda z cytryną, małe jabłuszko ś wsianka z malinami, dżemem jeżynowym, otrebami żytnimi i cynamonem, kawa z mlekiem2ś: duża kromka z pastą twarogową, sałatą i papryką przekąska: 2 sezamki, kawka z mlekiem o: pół woreczka brązowego ryżu wymieszane z kapustą pekińską, papryką, cebulą i czosnkiem + sos(keczup,jogo nat, majonez), 3 kotlety z miesa wołowego p: porcja lodów tiramisu k: pekińska podsmażona z pomidorkiem, papryką i czosnkiem, jajko sadzone z plastrem sera do tego dziś zero ruchu ocenicie
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę Was pięknie o ocenę... mogę mieć na R taki jadłospis na dziś?
Śn. 7:30 Mleko sojowe+płatki owsiane+len mielony II Śn. 10:30 Wiejski z mandarynką Obiad 13:30 Wiejski z pomidorkiem, papryczką, ogóreczkiem, szczypiorkiem Podwieczorek 16:30 Pierś z kurczaka + sałata, pomidor, trochę jogurtu naturalnego Kolacja Dwa jajeczka na patelni teflonowej ? wszystko do ok 1200, prawdopodobnie z ćwiczeń tylko pilates albo joga
|
#1491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U :
Ś: owsianka na wodzie z kakaem, miodem i wielką truskawką, do tego dwie garście nerkowców i śliwka O: surówka z czerwonej kapusty, ziemniaki, jajo P: kawałek sernika na zimno K: tuńczyk wsw z warzywami. |
|
|
|
#1493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten obiad to niestety nie bardzo. Za malutki - serek z wrzywami na obiad sie nie nadaje.Malutko jak na U chyba że porcje duże. Nie jadasz mięsa? |
|
|
|
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
Czyli jeśli zamienię kolejny kolacyjny kawał twarogu kawałem kuraka czy jakiejś ryby, to będzie już dobrze?
|
#1495 |
|
Raczkowanie
|
Mogę dodać mój jadłospis do oceny R:
Jako że do 16 jestem w pracy to pierwsze trzy posiłki jem w pracy : I : 5 łyżek płatków owsianych + jogurt naturalny 3 łyżki + pestki dyni lub słonecznika + 1/2 jabłka lub 1/2 babana lub mandarynka lub kiwi II : 2 kromki razowego z szynką lub serem żółtym lub jajkiem + papryka, ogórek lub rzodkiewka, ogórek III : marchewka + jabłko lub pomarańcza + 2 kromki chlebka ryżowego IV : ryż + pierś z kurczaka + surówka z marchewki z porem i papryką / ryż + ryba / ryba z warzywami /placek owsiany z dżemem , potem kawa z mlekiem po ok. 1 1/2 godzinie trening : 40 minut rowerek + rozciagające + brzuszki lub skakanka 20 minut + rozciaganie i brzuszki + stepper 20 minut V : od razu po teningu 1/2 banana, potem pół kostki twarogu z miodem lub serek wiejski |
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerzucę kurczaka na obiad, z serków nie zrezygnuję bo uwielbiam je a dieta jest ułożona tak żeby było sporo białka
Edytowane przez effulla Czas edycji: 2012-02-20 o 13:58 |
|
|
|
|
#1497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tak jeszcze spojrzałam to masz bardzo malo węgli, to celowe? I pamiętaj o tłuszczach, bo też ich nie widzę.
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
Moje R z wczoraj
I grahamka z chudą szynką i rzodkiewką, kawa II schab gotowany, kasza gryczana pół paczki, surówka z kolorowej papryki z czerwoną cebulką, sok pomarańczowy III jabłko, mandarynki, galaretka wiśniowa IV kawałek ciasta drożdżowego, herbata z cytryną źle?
|
|
#1499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chciałam chociaż trochę umilić sobie te odchudzanie (np. galaretką) a tu klops.
![]() Edytowane przez rudaaa90 Czas edycji: 2012-02-20 o 14:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

zamiast tortu bo nie lubię.

Dużo nabiału, bo chciałam jeść więcej białka niż węgli. W sumie po podliczeniu wyszło mi jakieś 126g białka w ciagu całego dnia, czyli po przeliczeniu 2g każdy kilogram ciała to w miarę ok.

wsianka z malinami, dżemem jeżynowym, otrebami żytnimi i cynamonem, kawa z mlekiem