Planujemy śluby, dzieci; przy gadulstwie czas nam leci. Young PM cz. 5 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 15:12   #2131
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy śluby, dzieci; przy gadulstwie czas nam leci. Young PM cz. 5

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Noo, żebyś wiedziała. Trochę wam zazdroszczę. Chętnie bym to wszystko przeżyła jeszcze raz.
Też tak pewnie będę mówić po ślubie

Dziewczyny, poradźcie mi.
Od wczoraj chodzi za mną piosenka Whitney Houston 'I have nothing'
I czy pasowałaby ona na pierwszy taniec?
I chciałabym, żebyśmy zatańczyli tak :
Stary 2012-02-19, 15:28   #2132
tusia_m
Zakorzenienie

Helllloo
O rety...ale mnie tu dawno nie było (dokładnie tydzień temu)... Tak to jest, jak skończyły się ferie i trzeba było wrócić do pracy :/

Cały tydzień miałam pogoniony. Ciągle coś. tu szkolenia, tu spotkania z koleżankami, z którymi się dawno nie widziałam...

Wczoraj dałam promotorce część mojej pracy mgr Muszę się spiąć i napisać resztę.

Dziś na szczęście nie musiałam jechać na uczelnię Także za godzinkę TŻcik do mnie przyjdzie

Miłego dnia

edit: Dalenko - super nagrody wygraliście!!!! i fantastyczna wiadomośc z tą pracą TŻta

Can you feel the love tonight?
It is where we are...

Edytowane przez tusia_m
Czas edycji: 2012-02-19 o 15:57
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:52   #2133
agaaga89
Zakorzenienie

Tyle co pamiętam, ciężko Was nadrobić jestem z Was dumna!
Dalenka gratulacje dla Tżta, warto zawsze wierzyć, że się uda
Żabcia co za słodki gagatek!! Wygląda jakby się śmiał, i jeszcze ten kciuki, rewelacja jest niesamowity! A zakupy ciuszkowe wymiatają - szafa modnisia jak nic
Bluesky to już tylko pół roku, zleci jak z bicza strzelił...

Więcej grzechów nie pamiętam ostatnio wraca mi humor,zaliczyłam już swoją pierwszą nockę w pracy (dramat) i będę znów częstym gościem na wizażu, jeszcze trochę

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:10   #2134
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
wszyscy mówią że jak zostaje mniej niż rok do ślubu to szybko leci u mnie się to nie sprawdziło ale za to jak nastało pół roku to już leeeeciii.... bo w sumie już tylko 4 msc z kawałkiem

dalenka super że się wybawiliście a TŻciki czasem muszą być trochę zazdrośni a co

Karo biedulko trzeba jak najszybciej iść do lekarza
4 miesiące to już prawie nic, zaraz będzie miesiąc :P!
No, pewnie, że muszą .

Cytat:
Z Twoją urodą, to chyba nie trudno o to.

No i ma rację. Fajnie, że wszystko wam się powoli układa.

Noo, żebyś wiedziała. Trochę wam zazdroszczę. Chętnie bym to wszystko przeżyła jeszcze raz.
Zawstydziłam się .
Też się cieszę. Kombinujemy, co z mieszkaniem i mamy pewne pomysły .
Też zazdroszczę tych przygotowań . Ale Almik, Ty teraz możesz się przygotowywać do przyjścia maluszka na świat .

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość

Podoba mi się ten taniec . I ta szarfa .

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Żabcia co za słodki gagatek!! Wygląda jakby się śmiał, i jeszcze ten kciuki, rewelacja jest niesamowity! A zakupy ciuszkowe wymiatają - szafa modnisia jak nic

Więcej grzechów nie pamiętam ostatnio wraca mi humor,zaliczyłam już swoją pierwszą nockę w pracy (dramat) i będę znów częstym gościem na wizażu, jeszcze trochę
Praca w nocy- masakra... Ważne, że już humorek lepszy !
dalenka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:33   #2135
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:

jak dla mnie piosenka pasuje na pierwszy taniec swego czasu też się nad nią zastanawiałam i od paru dni chodzi mi po głowie A taniec w wykonaniu tej pary - piękny!
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

zmykam, bo zaraz TŻcik przychodzi a jeszcze muszę zrobić deser

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:41   #2136
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dalenka8 Pokaż wiadomość
Zawstydziłam się .
Też się cieszę. Kombinujemy, co z mieszkaniem i mamy pewne pomysły .
Też zazdroszczę tych przygotowań . Ale Almik, Ty teraz możesz się przygotowywać do przyjścia maluszka na świat .
No tak, masz rację. Nie mogę się już doczekać takich konkretniejszych przygotowań i zakupów.

Cytat:

Ładna piosenka. Jak najbardziej pasuje.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:43   #2137
Karo89
Zakorzenienie

Ja mam mleczną maskę, nazwy nie pamiętam, ale później Ci napiszę jak sprawdzę. ona jest taka duża (litrowa) i kosztuje gdzieś pewnie w sklepach w granicach 30 zł.

A gdzie Morsi specjalistka? ona w tych sprawach jest dobra, więc powinna najlepiej poradzić jak dbać o włoski

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:24   #2138
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, masz rację. Nie mogę się już doczekać takich konkretniejszych przygotowań i zakupów.
Ani się obejrzysz, a będziecie kupować łożeczko, wózek, itp. Spójrz na Karo i Żabcię- one "zaraz" rodzą, a dopiero co nam obwieszczały wieści o 2 kreskach .

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Ja mam mleczną maskę, nazwy nie pamiętam, ale później Ci napiszę jak sprawdzę. ona jest taka duża (litrowa) i kosztuje gdzieś pewnie w sklepach w granicach 30 zł.
To pewnie Kallos(a)- ja też ją miałam i mi pomagała .
Stary 2012-02-19, 19:25   #2139
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Aniqa jeszcze nie pracuje, ale w marcu będzie pracować
Będę pracować w sklepie takim...'piekarniczym' (nie wiem jak go nazwać)...
A póki co od poniedziałku zaczynam szkolenie i zaczynam się troch denerwować
Ja chyba nie mogłabym pracować w takim sklepie, bo uwielbiam pączki i pyszne drożdżówki
Cytat:
kupiłam dzisiaj ten kubek termiczny Tżtowi ostatnio go nie było, a dzisiaj się udało, że był.
kupiliśmy kilka ciuszków w C&A na przecenie dla malutkiej, no i sobie spódnicę. taką zwykłą gładką, bawełnianą, ale mam już kilka tego typu i uwielbiam w nich chodzić bo są mega wygodne, zwłaszcza teraz w ciąży
Pokaż ciuszki! I kubek - jaki kupiłaś? Można go wrzucić do torby bez obawy, że się coś wyleje? Ja mam dwa i żadnego z nich nie można nosić w torbie, bo cieknie
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
1/3 moich wczorajszych zakupow ciuszkowych
Oglądaliśmy je z TŻ i oboje byliśmy zauroczeni

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
specjalistką nie jestem ale dla mnie dobre są odżywki w WAXA i Kallosa mleczna maska do włosów, po niej włoski są takie fajne w dotyku, lepiej jednak niech dr inż. hab. Morsi wypowie się:P

Cytat:
Dzień dobry.
ja nie wyspana i ogólnie źle się czuję. jutro muszę iść do lekarza, bo mi nie chce przechodzić.

Cytat:
Hej kochane ! Wczoraj było super . Muzyka, jedzenie, atrakcje, itp, Dostaliśmy sexy koszulkę projektu szefowej salonu (ma całą linię bielizny)- ona chyba kosztuje 300 zł. A do tego jeszcze voucher na kolację w restauracji, do 200 zł. A wstęp nasz kosztował 140 za parę . Opłacało się . Wyglądaliśmy super, ja zrobiłam furorę, wszyscy mówili, że wyglądam świetnie, strasznie mi pasuje i powinnam zmienić zawód . Jak będą zdjęcia, to Wam wrzucę . Mój TŻ był trochę zły, że taka jestem chwalona (o facetów był zły :p), aż mu się dziś przyśniło, że byliśmy na kursie gotowania i jakiś facet mnie tak adorował, że aż go pobił . Dobrze, że to tylko sen .
Ale fajnie, że impreza się udała!

Cytat:
Pół roku, to minie jak z bicza strzelił !
Takie maluszki są słodkie . Wczoraj jak rozmawialiśmy ze znajomymi na tym balu, to ja powiedziałam, że w sumie nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko, a TŻ powiedział, że teraz jest :P. I że jak znajdziemy mieszkanie (chcemy coś wynająć), to możemy działać :P. A on chce się szybko wyprowadzić . Ale najpierw troszkę staniemy na nogi .
Super, że TŻ ma takie plany
Cytat:
A gdzie Morsi specjalistka? ona w tych sprawach jest dobra, więc powinna najlepiej poradzić jak dbać o włoski
Przestańcie, zawstydzacie mnie! Zaraz napiszę, w osobnym poście, bo boję się, że mi wyskoczy ten durny komunikat

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:45   #2140
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Biedaku . Idź koniecznie do tego lekarza .

Hej kochane ! Wczoraj było super . Muzyka, jedzenie, atrakcje, itp, Dostaliśmy sexy koszulkę projektu szefowej salonu (ma całą linię bielizny)- ona chyba kosztuje 300 zł. A do tego jeszcze voucher na kolację w restauracji, do 200 zł. A wstęp nasz kosztował 140 za parę . Opłacało się . Wyglądaliśmy super, ja zrobiłam furorę, wszyscy mówili, że wyglądam świetnie, strasznie mi pasuje i powinnam zmienić zawód . Jak będą zdjęcia, to Wam wrzucę . Mój TŻ był trochę zły, że taka jestem chwalona (o facetów był zły :p), aż mu się dziś przyśniło, że byliśmy na kursie gotowania i jakiś facet mnie tak adorował, że aż go pobił . Dobrze, że to tylko sen .
Fajnie, że zabawa się tak udała! I te nagrody... A Tż słusznie był zazdrosny, bo na pewno wyglądałaś cudnie Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia

Cytat:
Wczoraj też mieliśmy pół roku do ślubu
To już tak niedługo

Cytat:
Pół roku, to minie jak z bicza strzelił !
Takie maluszki są słodkie . Wczoraj jak rozmawialiśmy ze znajomymi na tym balu, to ja powiedziałam, że w sumie nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko, a TŻ powiedział, że teraz jest :P. I że jak znajdziemy mieszkanie (chcemy coś wynająć), to możemy działać :P. A on chce się szybko wyprowadzić . Ale najpierw troszkę staniemy na nogi .
Fajnie, że możecie już snuć takie plany, no i na pewno szybciej wszystko wejdzie w życie niż nasza budowa Ale na każdą z nas przyjdzie czas

Cytat:
Pewnie, że pasuje A taniec super i podoba mi się pomysł ze wstążką

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Ja chyba nie mogłabym pracować w takim sklepie, bo uwielbiam pączki i pyszne drożdżówki
Ja ogólnie nie lubię jeść w czasie pracy, więc to jest dla mnie wreszcie szansa na zrzucenie zbędnych kg przed wiosną
Ale Tż już zapowiedział, że będzie rano po drożdżówki przyjeżdżał
Stary 2012-02-19, 19:48   #2141
morsmordre
sajkolidżist

Monni, co do włosów - ostatnio moje też są trochę sianowate, bo im trochę odpuściałam Muszę znowu zacząć o nie dbać, zaraz postaram się wypisać całą tę litanię, którą praktykowałam:

- po pierwsze myj włosy w chłodnej wodzie;
- jeśli masz dość samozaparcia to spróbuj metody OMO, strasznie dużo czasu zajmuje, ale przynosi efekty: przed każdym myciem na całe włosy nakłada się odżywkę o jak najprostszym składzie (dobra jest gloria -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...do-wlosow.html), trzeba odczekać 10 minut i dopiero myć szamponem (oczywiście najlepsze są te bez SLS, ale u mnie się nie sprawdziły, bo nie lubię kiedy mi się nie pieni ) i znowu odżywka, ta druga może mieć bogatszy skład;
- część osób radzi zrezygnować z silikonów, ale ja używam, bo mi służą
- szampony zawsze wybieram ziołowe, o prostym składzie, obecnie mam Joannę z zieloną herbatą (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wa-wersja.html, ma słabe opnie, ale ja lubię i pięknie pachnie ), wcześniej miałam rzepę (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wypadania.html) też była fajna ;
- olejowanie, świetna sprawa, tylko potrzeba systematycznośći, co najmniej dwa razy w tygodniu, ja sobie niestety odpuściłam, ale na wiosnę wrócę! Podobno fajne są olejki dla mam z Rossmanna, ja miałam Vatikę olejek kokosowy z helfy.pl (http://www.helfy.pl/vatika-dabur), bardzo fajny, tylko obrzydliwie śmierdzi. Taki olejek nakłada się wieczorem na skalp i długość, na to czepek i rano się zmywa, przy regularnym stosowaniu włosy robią się cudowne, więc nie zrażaj się po pierwszym razie, bo praktycznie nie widać efektów
- jeśli chodzi o odżywki ja polecam właśnie Waxa i Kallosa, mi bardzo pasują, teraz mam mrs. Potter's aloesową (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...z-aloesem.html), też jest fajna;
- jeśli chodzi o mycie, wiem, że Ty masz krótkie włosy i nie wiem czy Ci się uda nie myć końcówek szamponem w ogóle (oczywiście poza zmywaniem oleju ), ja właśnie nigdy nie myję końcówek, myję tylko skalp, a reszta "myje się" cieknącą pianą ;
- po umyciu włosó nakładam zawsze odżywkę i rozczesuję włosy grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach, odżywkę trzymam potem jeszcze co najmniej 10 minut, jeśli mi się nie spieszy to nawet pół godziny , a po spłukaniu albo wcieram zwykły jedwab, albo spryskuję płynnym z Gliss Kur (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...b-stara.html);
- włosy szuszę codziennie, dlatego niezbędny jest płyn ochronny, ja od dawna jestem wierna temu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ing-spray.html, jest bardzo wydajny i super ochrania ;
- płukanki to też świetna sprawa, Aga niedawno pisała o pokrzywowej, roboty niewiele, a przy regularnym stosowaniu można uzyskać fajny efekt
- możesz spróbować też starego sposobu olejek rycynowy+żółtko, ja go zmodyfikowałam i używam oliwki bambino, bo rycynowy jest okropny jeśli chodzi o zmywanie , tylko trzeba uważać, bo ja kiedyś niedokładnie oddzieliłam żółtko od białka i w dodatku spłukałam dość ciepłą wodą - białko się ścięło i miałam jajecznicę na głowie

Chyba nic więcej mi do głowy nie przychodzi, aż się boję kliknąć "wyślij odpowiedź", bo czuję, że wyszedł mi niezły elaborat

Stary 2012-02-19, 20:05   #2142
Almariel
Zakorzenienie

Morsi A teraz niech każda sobie to zapisze i wcieli w życie.
Ja tego olejku dla mam używam, bardzo fajny jest. Kupiłam go właśnie do włosów, niedługo potem okazało się, że przyda się także na przyszłość.
Ja kiedyś się bawiłam z olejowaniem i po jakimś pół roku miałam włosy, jak marzenie. Niestety potem zaniedbałam się w tym względzie.
Stary 2012-02-19, 20:11   #2143
(kicia)
Zakorzenienie

dalenko czasem mnie to 4 msc tak przeraża zdeka bo to zleci szybko jeszcze jak były wakacje to człowiek siedział i nic nie robił (no nie licząc teog msc co pracowałam) a jak człowiek chodzi na uczelnie to leci czas os soboty do soboty

a my dziś zaprosiliśmy na nasze wesele świadka TŻta z jego dziewczyną
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 20:13   #2144
morsmordre
sajkolidżist

No właśnie olejki to świetna rzecz, tylko lenistwo jest ich największym wrogiem, u mnie niestety wygrało
Kupię sobie ten z Rossmanna, skoro Ty też mówisz, że jest fajny Tym bardziej, że jest taniutki

Stary 2012-02-19, 20:16   #2145
dalenka8
Zakorzenienie

Morsi, super! Dzięki za wszystkie rady . Ja, odkąd napisałaś o tej OMO, to też czasem stosuję- tylko nie wiedziałam, żeby tak długo trzymać. I też rozczesuję włosy na odżywce . A powiedz, czy w OMO, przy tę pierwszą odżywkę trzeba nakładać na suche, czy mokre włosy?
Stary 2012-02-19, 20:18   #2146
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie olejki to świetna rzecz, tylko lenistwo jest ich największym wrogiem, u mnie niestety wygrało
Kupię sobie ten z Rossmanna, skoro Ty też mówisz, że jest fajny Tym bardziej, że jest taniutki
Ja sobie kupiłam jeszcze olejek Alterra, bo też gdzieś czytałam że fajny na włosy. Ale jeszcze ani razu go nie użyłam.
Stary 2012-02-19, 20:20   #2147
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Morsi A teraz niech każda sobie to zapisze i wcieli w życie.
Ja tego olejku dla mam używam, bardzo fajny jest. Kupiłam go właśnie do włosów, niedługo potem okazało się, że przyda się także na przyszłość.
Ja kiedyś się bawiłam z olejowaniem i po jakimś pół roku miałam włosy, jak marzenie. Niestety potem zaniedbałam się w tym względzie.
Czyli taką oliwkę do ciała nakładałaś na włosy ? I tak, jak Morsi mówi- na noc? Muszę tego spróbować .
Stary 2012-02-19, 20:29   #2148
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Morsi, super! Dzięki za wszystkie rady . Ja, odkąd napisałaś o tej OMO, to też czasem stosuję- tylko nie wiedziałam, żeby tak długo trzymać. I też rozczesuję włosy na odżywce . A powiedz, czy w OMO, przy tę pierwszą odżywkę trzeba nakładać na suche, czy mokre włosy?
No właśnie można chyba i tak i tak, ja nakładałam na mokre, ale czytałam też gdzieś, że można na suche
Cytat:
Ja sobie kupiłam jeszcze olejek Alterra, bo też gdzieś czytałam że fajny na włosy. Ale jeszcze ani razu go nie użyłam.
Też o niej czytałam
Cytat:
Czyli taką oliwkę do ciała nakładałaś na włosy ? I tak, jak Morsi mówi- na noc? Muszę tego spróbować .
Podobno najkrócej trzeba trzymać ją co najmniej 3-4 godziny A ta oliwka z rossmanna ma super skład, olejek z pestek winogron i kilka innych

Stary 2012-02-19, 20:33   #2149
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, właśnie na noc.
Stary 2012-02-19, 20:45   #2150
dalenka8
Zakorzenienie

Coś się z wizażem dzieje ... Wysłałam coś na pocztę .
Stary 2012-02-19, 20:51   #2151
morsmordre
sajkolidżist

Noo, muli znowu strasznie, ostatnio często mu się to zdarza Idę na pocztę

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Nic tam nie ma

Stary 2012-02-19, 20:52   #2152
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Noo, muli znowu strasznie, ostatnio często mu się to zdarza Idę na pocztę

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Nic tam nie ma
Już jest .
Stary 2012-02-19, 20:54   #2153
morsmordre
sajkolidżist

Są! Suuper wyglądaliście!! Skąd mieliście takie świetne czapeczki?

Stary 2012-02-19, 20:55   #2154
Almariel
Zakorzenienie

Dalenka, rzeczywiście świetnie wyglądałaś. Fajne zdjęcia.
Stary 2012-02-19, 20:57   #2155
hania207
Zakorzenienie

dal slicznie wyglądałas super pomysl na przebranie

co do olejku rycynowego to kiedys stosowalam , ale niestety lenistwo wzielo gore :P w kazdym razie polecam, bo wlosy po nim są super, a kosztuje grosze
co do zmywania to nie ma problemu, ale trzeba uzywac najzwyklejszych szamponow, ja mialam z biedronki za kilka zlotych, bo jak raz umylam head&shoulders to zostały mi "tłuste makarony"

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 20:59   #2156
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Są! Suuper wyglądaliście!! Skąd mieliście takie świetne czapeczki?
Dzięki . A z internetu :P. Moja z all, a TŻta z takiej strony z kostiumami. A reszta to szafa, i dodatki z pasmanterii .

Cytat:
Dalenka, rzeczywiście świetnie wyglądałaś. Fajne zdjęcia.
Dziękuję .
Stary 2012-02-19, 20:59   #2157
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Monni, co do włosów - ostatnio moje też są trochę sianowate, bo im trochę odpuściałam Muszę znowu zacząć o nie dbać, zaraz postaram się wypisać całą tę litanię, którą praktykowałam:

- po pierwsze myj włosy w chłodnej wodzie;
- jeśli masz dość samozaparcia to spróbuj metody OMO, strasznie dużo czasu zajmuje, ale przynosi efekty: przed każdym myciem na całe włosy nakłada się odżywkę o jak najprostszym składzie (dobra jest gloria -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...do-wlosow.html), trzeba odczekać 10 minut i dopiero myć szamponem (oczywiście najlepsze są te bez SLS, ale u mnie się nie sprawdziły, bo nie lubię kiedy mi się nie pieni ) i znowu odżywka, ta druga może mieć bogatszy skład;
- część osób radzi zrezygnować z silikonów, ale ja używam, bo mi służą
- szampony zawsze wybieram ziołowe, o prostym składzie, obecnie mam Joannę z zieloną herbatą (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wa-wersja.html, ma słabe opnie, ale ja lubię i pięknie pachnie ), wcześniej miałam rzepę (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wypadania.html) też była fajna ;
- olejowanie, świetna sprawa, tylko potrzeba systematycznośći, co najmniej dwa razy w tygodniu, ja sobie niestety odpuściłam, ale na wiosnę wrócę! Podobno fajne są olejki dla mam z Rossmanna, ja miałam Vatikę olejek kokosowy z helfy.pl (http://www.helfy.pl/vatika-dabur), bardzo fajny, tylko obrzydliwie śmierdzi. Taki olejek nakłada się wieczorem na skalp i długość, na to czepek i rano się zmywa, przy regularnym stosowaniu włosy robią się cudowne, więc nie zrażaj się po pierwszym razie, bo praktycznie nie widać efektów
- jeśli chodzi o odżywki ja polecam właśnie Waxa i Kallosa, mi bardzo pasują, teraz mam mrs. Potter's aloesową (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...z-aloesem.html), też jest fajna;
- jeśli chodzi o mycie, wiem, że Ty masz krótkie włosy i nie wiem czy Ci się uda nie myć końcówek szamponem w ogóle (oczywiście poza zmywaniem oleju ), ja właśnie nigdy nie myję końcówek, myję tylko skalp, a reszta "myje się" cieknącą pianą ;
- po umyciu włosó nakładam zawsze odżywkę i rozczesuję włosy grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach, odżywkę trzymam potem jeszcze co najmniej 10 minut, jeśli mi się nie spieszy to nawet pół godziny , a po spłukaniu albo wcieram zwykły jedwab, albo spryskuję płynnym z Gliss Kur (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9442,silk-gloss-ekspresowa-odzywka-regeneracyjna-dwufazowaplynny-jedwab-stara.html);
- włosy szuszę codziennie, dlatego niezbędny jest płyn ochronny, ja od dawna jestem wierna temu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ing-spray.html, jest bardzo wydajny i super ochrania ;
- płukanki to też świetna sprawa, Aga niedawno pisała o pokrzywowej, roboty niewiele, a przy regularnym stosowaniu można uzyskać fajny efekt
- możesz spróbować też starego sposobu olejek rycynowy+żółtko, ja go zmodyfikowałam i używam oliwki bambino, bo rycynowy jest okropny jeśli chodzi o zmywanie , tylko trzeba uważać, bo ja kiedyś niedokładnie oddzieliłam żółtko od białka i w dodatku spłukałam dość ciepłą wodą - białko się ścięło i miałam jajecznicę na głowie

Chyba nic więcej mi do głowy nie przychodzi, aż się boję kliknąć "wyślij odpowiedź", bo czuję, że wyszedł mi niezły elaborat
jutro przeczytam, bo już dziś nie mam siły

Cytat:
Coś się z wizażem dzieje ... Wysłałam coś na pocztę .
Dalenka wyglądałaś cudnie, nie dziwię się, że faceci byli zachwyceni I też też świetnie wyglądał
Stary 2012-02-19, 21:01   #2158
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
dal slicznie wyglądałas super pomysl na przebranie

co do olejku rycynowego to kiedys stosowalam , ale niestety lenistwo wzielo gore :P w kazdym razie polecam, bo wlosy po nim są super, a kosztuje grosze
co do zmywania to nie ma problemu, ale trzeba uzywac najzwyklejszych szamponow, ja mialam z biedronki za kilka zlotych, bo jak raz umylam head&shoulders to zostały mi "tłuste makarony"
Dziękuję .
Ja od jakiegoś czasu też myję tanimi ziołowymi szamponami, bez SLS, itd . A to z rzepy (śmierdzącej :P), a to z pokrzywy .
Stary 2012-02-19, 21:04   #2159
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Już jest .

łoł świetnie wyglądaliscie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:11   #2160
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dalenka wyglądałaś cudnie, nie dziwię się, że faceci byli zachwyceni I też też świetnie wyglądał
Dziękuję .

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
łoł świetnie wyglądaliscie
Dziękuję .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości