|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#57271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
#57272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i po wszystkim Trochę je wieczorem rozdzieliłam, przeczesałam, zaczęły się prostować od głowy, w końcu zmoczyłam i rozczesałam Rano było nieźle, biorąc pod uwagę jak się kręcę w nocy. Mały bałagan i większy przyklep, więcej odstających włosków. Po południu czułam już niezłe splątanie i więcej puchu, dlatego zaczęłam kombinować Dolna część była na prawdę ładna Nie wiem czy to dlatego, że spód jest zdrowszy czy dlatego, że przy nawijaniu miałam już wprawę i tak ich nie plątałam o folię.Przydałaby się jakaś okazja, żeby tak do ludzi wyjść, bo mi się podobało Aaaa no i wiem, że prosta grzywka wygląda głupio, odpuściłam jej bo to i tak były tylko testy 1: rano 2: popołudniowy busz 3: po delikatnym rozdzieleniu loczków palcami - Katarzyna Grochola efect kacysko, kolejna w gronie obolałych
|
|
|
#57273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#57274 |
|
Zadomowienie
|
Ojć :P tylko o to, że to nie są moje naturalne włosy i zbyt dużo uwagi ściągnęłabym na siebie taką fryzurą
zbyt duża zmiana jak na kolejny, zwykły dzień
|
|
#57275 | |
|
Zakorzenienie
|
Jezu znowu po 1 w nocy! Nie no zabije mnie to nadrabianie codziennie a jeszcze pazurkowy przede mna... ufff tylko trochę pocytuję
![]() ![]() powiem tak... ja zaczęłam CG na wakacjach więc miałam czas chnąc cały dzień - dosłownie cały dzien. Włosy anturalnei chną mi 5-6h... Także wiedziałam ze w październiku suszarka z dyfuzorem to będzie rzecz podstawowa. Kupiłam - wypróbowałam i się zakochałam. Efekt po suszeniu dyfuzorem był nieziemski. Włosy skręcone od samej góry itp. Ja akurat myję włosy rano i co 2 dzien się staram. Musze wstać 1,5h wcześniej i wyrabiam się w biegu... niestety... Suszenie z dyfuzorem ok 25min chyba u mnie... Cytat:
Ja też używam dyfuzora do każdego mycia i zawsze stosowałam suszarkę więc nie mam bardziej zniszczonych przez to niz przed cg. sliczna ta twoja córcie ![]() I tyle ze mnie na dziś.. zakręconych snów wam życzę
|
|
#57276 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
) .Widziałam, że bardzo prędko rosną Ci włosy Na każdym zdjęciu, które wrzucasz, są coraz dłuższe i bujniejsze Będziesz miała i pewnie szybciej niż ja ![]() Cytat:
A kolor jest bardzo ładny.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
swojej kręconej natury zawsze byłam pewna Dziękuję Cytat:
|
|
#57277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tam spamujesz
|
|
#57278 |
|
Zakorzenienie
|
Kacysko - randka YAY
![]() Bidoki z @ - ja umierałam w środę i czwartek :/ znowu muszę brać rozkurczowe na receptę :/ Yarr - bardzo wesołe te loczki Jakby nie chciały rozmawiać to koczek - pierdzielnik z takich loczków to moje fryzjerskie marzenie Na Twoich długich włosach będzie wyglądać pysznie ![]() Martek - to świetnie Zawsze się strasznie cieszę jak kolejnej osobie odpowiadają nasze dziwne zakręcono-wizażowe odkrycia ![]() Po nocy nadal krzywo ![]() I nadal puszek i odstawacze :/ Wróciłam do silikonów w d/s ale widzę to mało. Lniany nie daje rady a więc Gliss Kur?
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-02-20 o 08:23 |
|
|
|
#57279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzis jeszcze sie cos tam paleta. Ale malo, drugi dzien to juz z gorki .Dzis bede probowac wywar z kozieradki, zaczynam kuracje. Zobaczymy, czy piorka przestana wypadac. |
|
|
|
|
#57280 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
pokazuj włosiska - tak urosły, ja chce zobaczyć ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#57281 |
|
Rozeznanie
|
Któraś z Was wspominała, że przy CG włosy mniej jej się kręcą -mam to samo. Wrzucam zdjęcia. Pierwsze sprzed półtora roku, jeszcze zanim zaczęłam o nie jakoś szczególnie dbać ale już po odstawieniu prostownicy. Drugie to moje włosy obecnie
(przepraszam za drastyczne zamalowanie twarzy, mistrzem painta to ja nie jestem )
|
#57282 |
|
Zakorzenienie
|
No i ugotowalam to cudo
. Zdam relacje. Ten wywar po pol godzinie zgestnial do kleistej masy, w dotyku wyczuwam podobna sliskosc jak w zelu lnianym, tlustawe to to tez jest. Naklada sie tak samo problematycznie jak henna a zapaszek jest taki sobie. W porownaniu z L-cysteina to perfumy. Zalozylam na to czepek, pieluszke i ponosze ze trzy godzinki. Mysle w przyszlosci pokombinowac inny sposob przygotowania, zeby produkt koncowy byl latwiejsze w uzyciu. Jako wcierka przed myciem na przyklad. |
|
|
|
#57283 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ile czekałyście na efekty CG? Bo ja jestem niecierpliwa...
|
|
|
|
#57284 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() u mnie akurat efekt był prawie natychmiastowy - jestem po 1,5 miesiąca z CG zdjęcia wrzucałam pare stron wczesniej, lub sa w codzienniku ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1393 Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-02-20 o 10:38 |
|
|
|
|
#57285 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Znów mi zjadło cytaty...
Moja arabska księżniczka dziękuje za komplementy. Ależ dumna jest ( aż sie zawsstydziła) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie sie obie wersje podobają. Z małym plusikiem dla ostatniej, ale to jeszcze zależy od całokształtu, np. proporcji czoła do reszty twarzy. Ja wiem, ze mam zbyt wysokie czoło i lepiej mi z grzywka, ale uparcie zapuszczam, bo chcę zobaczyć, jak bedzie z długą falowaną. w Twoim przypadku układałabym raz tak, raz tak. Cytat:
Kurczę, super! Realnie to mnie tylko (lub aż) TŻ chwali. Inni sporadycznie, ale jak mówiłam, moje na zdjęciach lepiej niż w rzeczywiscotści. Bidoki z bolesnym @, współczuję serdecznie... Pamiętam jeszcze te odloty i ból prawie do utraty przytomnosci... Na szczęscie po porodach faktycznie minęło (co dziwne-po cięciu , nie naturalnyum porodzie). Cytat:
Cytat:
A tak serio nawet nie wiesz, ile razy w początkach CG ciegnęło mnie do prostownicy... ALe zawsze jakoś sie powstrzymywałam. Spiełam, zalożylam opaskę i jakoś szło. Ale wydaje mi sie, że wloski biedniej wygladają prostowane, zwłaszcza ogonki. W falach czy lokach jakoś się to ukryje. Chciałam zobaczyć Towje włoski w wersji kręconej, ale wyszukiwarka pokazuje tylko Twoje posty z drożdżowego. Tak jakbyś na zakręconym w ogóle nie istniała![]() Cytat:
Moja wizja: idą sobie nasze włoski za łapkę(za loczek), a jakaś Gessler czy Grochola odżywki niosą. (skretu im nie odmawiam, godny pozazdroszczenia, ale stan-pożalsieboże)Cytat:
U mnie akurat CG(nieortodoksyjne wprawdzie) przyczyniło się raczej do wydobycia skrętu(zwłaszcza żel lniany+dyfuzor). A przede wszystkim wpłynęło na poprawe stanu włosów. A im zdrowsze, tym sie lepiej układają. Jakim zabiegom poddawałaś? Rozjaśnianie raczej nie jest CG, choc autorka książki tego nie zakazuje (była kiedys dyskusja na ten temat).
|
|
#57286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem dopiero po 3 myciu. |
|
|
|
|
#57287 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
Witam się ze starymi wyjadaczkami i nowymi lokasami.Przyjmiecie z powrotem zakręconą marnotrawną? ![]() Długo mnie nie było, miałam dwie tragiczne sesje na głowie i przeprowadzkę i nie miałam czasu kompletnie na nic, włosów nie olejowałam chyba ze 2 miesiące, w ogóle strasznie je zaniedbałam ![]() W tym czasie zdarzyło się też jedno prostowanie, chciałam sprawdzić jak długie są wyprostowane. Przepraszam że nie będę was nadrabiać bo jak zwykle ogrom postów dziennie trzepiecie ale postaram się już czytać na bieżąco a potem wstawię jakieś fotki mojej obecnej masakry, o ile zechcecie zobaczyć of kors
|
#57288 |
|
Raczkowanie
|
Ag Rafka ciezko stwierdzic ale chyba jest normalne
czesto chodze w kucyku gdzie cale wlosy mam zaczesane do tylu i jest mi dobrze ze to tak niekromnie zabrzmi Ale mam problem z rozpuszczonymi wlosami ogolnie mnie draznia a niecierpie kiedy mi do oczu cokolwiek wchodzi, i fajnie by bylo gdyby od nasady byly takie uniesione ![]() jesli chodzi o @ to zawsze umieram caly tydzien, az mi nogi dretwieja ale zaczelam brac tabletki i prawie nie boli, troszke tylko pierwszego dnia ale przynajmniej mozna zyc i sie ruszac...
|
#57289 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Zakręcone
![]() powoli wkręcam się w metode CG i zaczynam kompletować swój arsenał ;-) Dziewczyny powiedzcie mi, czy odżywka: Joanna Naturia, Odżywka bez spłukiwania z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów normalnych i przetłuszczających się zgodna jest z CG? link na liscie zanalizowanych kosmetyków do włosów nie działa, a na początek chce ortodoksyjnie zastosować metode CG Ale z tego co wyczytałam, to szampon z tej samej serii jest zgody
|
#57290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po ostatniej przeprowadzce urwal mi sie kontakt z Wizazem na dlugo. Tak bywa, ja ma sie na glowie mnostwo spraw, latwo zaniedbac pielegnacje. Zwlaszcza tak - nie ukrywajmy tego - czasochlonna i kosztowna jak nasza . Nawracaj sie i dbaj, a my czekamy na fotki .
|
|
|
|
|
#57291 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
1. Przyglądam się lokom i: a) zazdroszczę skrętu, braku puchu, zdrowia itp. i mam ochotę się schować po ziemię b) pocieszam się zapuszeniem większym od mojego i myślę sobie: nie jest tak xle a będzie lepiej! 2. Przyglądam się "nie-lokom": a) zazdroszczę zadbanej prostości i blasku, możliwości uzywania grzebienia, kreowania dowolnych ujarzmionych fryzur, b) dopatruję się falowania i mam ochotę się nimi zająć ![]() W związku z powyższym chyba ciężko znaleźć we mnie odrobinę normalności A Gesslerowej objętośc i kręt też uwielbiam Cytat:
A pochwały super Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja dzisiaj już spięte. Nie nałożyłam na noc oleju, nie wiem dlaczego. Sprawdziłam olej - Alterra od 1.02., więc dotrwam jeszcze przy niej do końca miesiąca może, żeby było równo i zmieniam. Zupełnie nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że ona tak sobie działa. No ale może się mylę... Miłego dzionka! |
||||||
|
|
|
#57292 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Może ktoś mnie oświecić czy ma znaczenie jaki kolej kokosowy kupię? Każdy ma te same właściwości? Dużo czytałam o tym Vatica ale właśnie dzwoniłam do jakiegoś sklepu medyczno-zielarskiego i Pan mi wymienił inną nazwę, 200 ml za 13 zł. Mogę go z powodzeniem kupić czy szukać tej Vatiki? To jest taka normalna cana? Nie chcę przepłacić
|
|
|
|
#57293 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała, na razie czekam na listonosza
Jak dziś nie przyjdzie to...
|
#57294 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dzień dobry
![]() Moje włosy przez dwa dni loka nie widziały - ściśnięte pod kaskiem i szeroką opaską musiały radzić sobie same. Za to w sobotę dostały porządne czyszczenie i mieszankę Alterry morelowej z Garnierem Fructis do farbowanych. Alverde żel z szelakiem też się spisał i nawet dziś włosy są fajne ![]() Niestety krem zielony z Biedry zaczyna spisywać się negatywnie - winowajczynie: - wazelina, - gliceryna. Czas chyba ukręcić coś kremowego do włosów z własnych zapasów. Pozdrawiam i lecę do analiz. Będę też zaglądać. Może uda się coś niecoś nadrobić ![]() PS Może potrzebujecie nieco wiosny? We Wro słońce i ciepło ![]() Plus - kapka zimy dla spragnionych (dla mnie) - moja ulubienica w śniegu czeka na kolejna jazdę. Oraz - zwały śniegu w Szpindlerowym Młynie w sobotę.
|
#57295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fakt zdrowsze są, końcówki się nie rozdwajają, nie wypadają ale skrętu jak widać nie ma.Po spłukaniu stosuję tylko odżywkę joanny naturii i teraz zimą serum biowaxa na końce. Nabyłam czarno-pomarańczowy żel z isany ale włosy po nim mam takie jakby posklejane/połamane. Lnianego też próbowałam ze dwa razy i też nie byłam zadowolna więc nie cackam się już z tym glutem
|
|
#57296 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Vatikę znajdziesz choćby na helfy.pl i cena jest podobna do tej podanej przez sprzedawcę innego kokoska.
|
|
#57297 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ale śniegu
|
|
|
|
|
#57298 |
|
Zadomowienie
|
Może ktoś teraz na szybko mi poradzić na moje pytanie wyżej, bo właśnie niedługo wybieram się na zakupy
|
|
|
|
#57299 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poczta sobie leci w kulki jak zwykle! ![]() Cytat:
![]() W ogóle jeszcze na biustonosze często patrzę i mnie wszystko boli jak widzę dziewczyny jak się krzywdzą źle dobranymi stanikami i na buty często patrzę i współczuje kręgosłupowi delikwentki(ale to już zboczenie zawodowe Miśka- wrzucę fotki , ale przy następnym myciu
|
|
#57300 |
|
Zadomowienie
|
Oki dzięki
To też taki najwyżej kupie;>
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Trochę je wieczorem rozdzieliłam, przeczesałam, zaczęły się prostować od głowy, w końcu zmoczyłam i rozczesałam

A tak serio nawet nie wiesz, ile razy w początkach CG ciegnęło mnie do prostownicy... ALe zawsze jakoś sie powstrzymywałam. Spiełam, zalożylam opaskę i jakoś szło. Ale wydaje mi sie, że wloski biedniej wygladają prostowane, zwłaszcza ogonki. W falach czy lokach jakoś się to ukryje. Chciałam zobaczyć Towje włoski w wersji kręconej, ale wyszukiwarka pokazuje tylko Twoje posty z drożdżowego. Tak jakbyś na zakręconym w ogóle nie istniała
Witam się ze starymi wyjadaczkami i nowymi lokasami.
Jak dziś nie przyjdzie to...