|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
![]() Cytat:
A i bez Twoich przeczuc wiadomo, ze nie dlugo to nastapi, przeciez to juz 39tc! I jest to nie uniknione
|
||
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój to przy pierwszym skurczu pewnie będzie chciał mnie zawieźć do szpitala (ale nie dam się!) Regularne? Czy tylko przepowiadające?
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
ivonka ale Twoja córeczka jest śliczna i jakie ma już długie włoski
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak te przy porodzie maja byc silniejsze to ja dziękuje ![]() moja szwagierka nie miala skurczów żadnych tylko wody jej odeszły itp i do mnie z tekstem dzis ze jak mam skurcze nawet nie regularne to powinnam juz na porodówkę jechac... Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-19 o 22:13 |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
ja też mam od godziny, my to chyba razem urodzimy..
|
|
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
Piszcie koniecznie jak coś się będzie działo
![]() ja już spadam spać, bo o 7.00 ruszam na wyniki potem załatwiać te wysyłanie dokumentów a jeszcze zachciało mi się kiełbasy, a nie mam w lodówce bieda.Dobrej i spokojnej nocki Dobranoc.
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
Jaka Ewunia jest śliczna... A jakie włosiska
A u mnie ofc, nie może być spokojnie - ból gardła, suchy kaszelek, 37,1. Mam syropki i tabletki do ssania, ale na cukrze nie no, pusty śmiech ![]() idę płukać dentoseptem. dobranoc! |
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka slodka ta Twoja corcia, az sie wzruszylam, co dopiero bedzie jak ujrze swoja
I jaka czarnulka ![]() I wszystkie brzuszki piekne, takie juz duuuuze, widac ze to juz koncowki
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-02-19 o 22:29 |
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Wzajemnie Monia
... i dobrej nocki dla wszystkich brzuszków aby były grzeczne i nie bolały
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem za! razem raźniej
jutro ide siusku oddac do badania i zobaczymy jak moj pecherz sie ma ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo woda z woda utlenioną syropy niestety są albo na cukrze albo na alkoholu, więc bzdura totalna. Polecam też rumianek, szałwię do płukania gardła, możesz robić też napar z majeranku 3 x dziennie do picia. Średnie w smaku ale skuteczne na przeziębienie.
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
mnie atakuje katar... i chrypka...
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3704 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zajrzałam na maila i aż mi się łezka w oku zakręciła
Ivonka gratuluję jeszcze raz, śliczna Ewunia jest
|
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Iwonka, sliczna twoja Ewunia!!! Czekamy na Was niecierpliwie
Dziewczyny, napiszcie prosze z jakich aptek internetowych korzystalyscie? Nie moge u mnie w Ire dostac paru rzeczy z listy wyprawkowej, takze duza internetowa apteka z opcja wysylki za granice uratowalaby mi zycie Dzieki z gory!Pytam bo 'wymeczamy' z TZ ostatnie rzeczy z listy bobasowej do kupienia, m. in. aspirator, nawilzacz powietrza, kosz na pieluchy i wlasnie te nieszczesne kosmetyki w stylu octanisept. |
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
ja czesto korzystam z apteki DOZ
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
apteka apteka1 To sa apteki, ktore prowadza wysylke z uk, nie z Polski. Byc moze sa tez takie w Ire, a jak nie to inne. Z Polski to pewnie duzo zazycza sobie za wysylke. Octeniseptu nie znalazlam na zadnej internetowej aptece, a zanim zamowilam cos, to przejrzalam asortyment chyba wszystkich
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Ivonka gratuluję córeczki i zazdroszczę, że to już! Ja nie jestem jeszcze co prawda gotowa na należyte przywitanie swojego dziecka (dom nie ogarnięty, mebelki nie rozstawione, sporo gadżetów pielęgnacyjnych brakuje, torby do szpitala nie spakowane...), ale zazdroszczę i też chciałabym już się przywitać! CHyba z każdym kolejnym dniem coraz bardziej
|
|
#3710 |
|
Gang Iren
|
Aguska i Moniq sliczne brzuszki!
Ivonka malutka jest cudowna A ja juz po ostatnim dniu pracy Dluzyl sie strasznie i jestem zmeczona okropnie,ale szczesliwa,ze przede mna tak duzo odpoczynku ![]() Dobranoc!
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja już na nogach bo chłopaki narobiły hałasu wychodząc z domu ale to nic. Ja dzisiaj mam dzień oswajania się z wolnością bo od dzisiaj l4 ![]() Ivonka Ewunia super Ale miałam dzisiaj sen i to erotyczny
|
|
|
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
Ja też już na nogach od samego rana. Mąż do pracy został wysłany a teraz czas na chwilę odpoczynku dla Nas
Oczywiście noc minęła fatalnie, chyba już nigdy nie będzie dane mi się wyspać. Nawet nie liczyłam ile razy wstawałam w nocy. Aż się sama zdziwiłam, że takie parcie na pęcherz miałam i ciągle mi było albo zimno, albo gorąco. Nawet żadnego skurczu nie miałam w nocy, tylko to sikanie mnie wykańcza Oj chyba jednak dotrwam do terminu Czekam na dalsze wieści od Ivonki
|
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie noc w miarę ok
Może z 3 razy wstawałam do kibelka ale później się szybko udawało zasnąc na szczęście Ivonka jaką masz kochaną i śliczną córcie Obie dziewczyny rewelacyjnie wyglądacie Ja już też chcę utulic moją Gabi!!! Jak najszybciej
|
|
|
|
#3714 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() jeszcze jestem w dwupaku, ale mój mąż mi prognozuje że to będzie w tym tyg. Podobno widać że zaczynam się zmieniać chociażby na twarzy ja tam nic nie widzę![]() i najgorsze że złapałam jakieś katarzysko ![]() niesamowite jest dla mnie to z jaką dokładnością potrafią występować skurcze ![]() Ivonka piękna ta Twoja niunia Cziqua brawo za zakupy powinniście dostać kartę stałego klienta albo jakiś spory rabat za taką kwotęKonia Ty już odliczasz? 3 dni i będziesz miała maleństwo ![]() Cytat:
zobaczymy czy coś w tym jest ![]() Cytat:
to sa praktycznie takie same wózki- przynajmniej wizualnie. Może tutek jest ciut mniejszy. Tako jako firma jest bardziej znana. Według mnie Grandery na pewno są lepsze bo leciutkie ale z drugiej strony captivy "porządniejsze", stabilniejsze i lepiej wykonane- przynajmniej spacerówka (dla mnie to było dość istotne). I jedne i drugie wózki mają dużą gamę kolorystyczną- ja sobie zamówiłam specjalne obicie i nie było problemu . Nie pisze że grandery są złe żeby nie było tylko według mnie captivy wygrywają ale też dużo zależy od tego czego szukasz. a jak się sprawdzi i czy mam rację to się okaże z czasem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
witam poweekendowo
![]() ivonka Ewcia jest przecudna ![]() A ja w końcu miałam spokojną noc już dawno tak długo nie pospałam. Ale sen miałam mega dziwny, śniło mi się że moja mam urodziła synka a ja ciągle nic i zła byłam na nią jak diabli Wieczory mam ciężke, zaczynają mi się wtedy skurcze, kłucia i wczoraj doszedł ewidentny ból jak na @
|
#3716 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dentosept w delikatnym stężeniu pomógł, ból gardła zniknął, migdały mniejsze. Nochal niestety zatkany, ścieka, zaczyna się mokry kaszel - jadę do lekarki, poelci mi coś dobrego. A syropki na cukrze chyba muszę po prostu wliczyć w dietę, insulina i ciach. Najgorsze, że w nocy się wypociłam, zgrzałam a rano, ta dam, ketony +++. a było już tak pięknie. Plus ból obydwu uszu. Co za tydzień... tak się zaczynało u mnie... dbaj o siebie Mała! Cytat:
![]() Cytat:
ew. kup z allegro... widzialam,ze prod medyczne ale nie leki sa czesto! np podklady bella. Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-02-20 o 08:47 |
|||
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj brzuch mocno stwardnial mi chyba z 30 razy, szczerze mowiac mam juz dosc. Z jednej strony wolalabym zeby bylo juz po z drugiej mam stracha jak nic ![]() Filipek dzis w nocy przyszedl do nas do lozka, ciagnac za soba wielka koldre, wygladal komicznie ivonka gratuluje zdrowej coreczki! To poczatek Waszej pieknej drogi.
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co Ci mówili lekarze o wcześniejszym zapakowaniu do szpitala (chodzi mi o przyjęciu przed terminem), bo ja dzisiaj jadę na ktg i może się więcej konkretów dowiem, niż - pani do terminu powinna urodzić, ale to jeszcze trochę czasu a my termin i problemy mamy zbliżone, więc jestem ciekawa podejścia lekarzy z innego szpitala |
|
|
|
|
#3719 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuśki
u mnie sytuacja z tż już ok chyba przemyślał wszystko, ale za to wczoraj pożarłam sie z rodzicami !!! a poszło o starą kanape i szwagra nieroba kciuki za następne dzidziusie ja dziś wizyta i też o kciuji prosze
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry Dziewczynki,
Mala nie daj sie chorobie!! u mnie po sniadanku, chlopaki - jeden do pracy, drugi (pies) do ogrodu a ja do lozka i czas na odsypianie nocy. dzisiaj jade na fizjoterapie, chociaz bede musiala powiedziec tej panie ze cwiczenia tak naprawde nic mi nie daly. Milego przedpoludnia i do pozniej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

i jak sie zarzekalam ze zadnych gosci zaraz po urodzeniu, tak on jednak chce przyjechac do nas i pasuje mu w czasie wielkanocnym, takze bede kilka tygodni po porodzie, srednio mi to odpowiada, ale to i tak wielki z jego strony wyczyn bo on poza swoj powiat za bardzo sie nigdzie nie rusza; ) pobylby u nas tydzien maksymalnie. w sumie ciesze sie ale i zamieszania moze byc troche, no ale bede sie martwic jakby przyjechal, a to 50/50.

A i bez Twoich przeczuc wiadomo, ze nie dlugo to nastapi, przeciez to juz 39tc! I jest to nie uniknione 

a jeszcze zachciało mi się kiełbasy, a nie mam w lodówce