Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 08:44   #1891
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ja tez tam robilam 2 razy zakupy i bylam mocno zestreswoana, pan z ochrony stwierdzil ,ze chcialam ukrasc kasze za 2,5 zl, bo mi po prostu nie wskoczyl kod a juz ja odlozylam jako skasowana

Pewnie zrobiłaś zakupy za 50 zł, a chciałaś ukraść kaszę za 2,50
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:47   #1892
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej idę dziś na 10 do gina do innego więc proszę o trzymanie kciukasów ta wizyta jest na NFZ i ciekawa jestem jak usg i jak moje L4

u nas w domu angina i chyba mnie bierze to bylaby już 2 angina w tej ciąży

Cytat:
ja tez tam robilam 2 razy zakupy i bylam mocno zestreswoana, pan z ochrony stwierdzil ,ze chcialam ukrasc kasze za 2,5 zl, bo mi po prostu nie wskoczyl kod a juz ja odlozylam jako skasowana
No wiesz, jak mogłaś

Zwlekam się z łóżka i idę coś zjeść.
Ja to w sumie nie wiem po czym miałam zgagę. Jadłam wczoraj i paprykę, i smażone, i słodki (np. żelki). W sumie to było takie do wytrzymania. Nic na to nie brałam i przeszło. Migdałów nie mam w domu, a mleka nie cierpię Ruszyłam się raz po Ranigast, ale stwierdziłam, że jednak dam radę bez

U nas też słoneczko świeci
Życzę miłego dnia.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:50   #1893
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam buty Ale nie na wysokim obcasie, bo jestem i bez nich wysoka
Czy par butów masz też tyle co kwiatków?

Dzisiaj pierwszy raz w życiu miałam zgagę...to chyba była zgaga Ale tylko jak leżałam, jak usiadłam to przechodziło
Ja lubię różne, ale przy wysokich wymiękam... Uwielbiam je...
Butów mam trochę mniej niż kwiatków, ale przyznaję się do posiadania takich, których nawet jeden raz nie włożyłam... Czekają chyba na jakąś okazję...
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej idę dziś na 10 do gina do innego więc proszę o trzymanie kciukasów ta wizyta jest na NFZ i ciekawa jestem jak usg i jak moje L4

u nas w domu angina i chyba mnie bierze to bylaby już 2 angina w tej ciąży
TRzymam kciuki!
Nie daj się anginie!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32418672]Grrrrrrrr! I od rana musiało mi coś podnieść ciśnienie...

Pamiętacie, jak rozmawiałyśmy o kasach samoobsługowych w Tesco? Ja chyba ostatni raz takiej użyłam!

W czwartek robiłam zakupy i poszłam zapłacić do tej kasy. Płaciłam kartą. Przeciągnęłam, PIN i nic, czekam, czekam, nic się nie drukuje, chociaż było przesyłanie, łączenie. Pani podeszła, zalogowała się, na panelu było napisane: karta odrzucona. OK, więc powtarzam, od razu się drukuje.
Dzisiaj sprawdzam historię rachunku i co? I oczywiście dwa razy mi pobrało kasę :/:/:/ Reklamowałam to w swoim banku, mam nadzieję, że rozpatrzą pozytywnie, ale oczywiście wybiorę się do Tesco i im powiem, żeby uważali na ten cholerny terminal.
Od razu mi dziecko fika ze stresu :/[/QUOTE]
Coś okropnego te kasy... Omijam je zawsze szerokim łukiem. Wolę już w kolejce postać.

Co tam słychać z rana?
Stary 2012-02-20, 08:55   #1894
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Butów mam trochę mniej niż kwiatków, ale przyznaję się do posiadania takich, których nawet jeden raz nie włożyłam... Czekają chyba na jakąś okazję...
Ja też
Ale mam taki plan, że niedługo zacznę sprzedawać swoje rzeczy na Allegro. Ubrania, buty, książki.
Naprawdę niektóre założyłam raz, a buty - jedną czy dwie pary wcale. Nie wierzę, że przyjdzie dzień, w którym je założę, bo mam już przecież nowe....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:02   #1895
Tacca
Zakorzenienie

Ja nie potrafię się pozbywać... Raz na jakiś czas robię porządki i wrzucam coś do kontenera...

Wczoraj jak łaziłam po centrum handlowym były takie ładne rzeczy dla dziewczyn bez brzuszków... A mi smętnie przebiegło przez głowę, czy jeszcze kiedykolwiek założę coś takiego... Byle do czerwca!
Stary 2012-02-20, 09:05   #1896
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie potrafię się pozbywać... Raz na jakiś czas robię porządki i wrzucam coś do kontenera...

Wczoraj jak łaziłam po centrum handlowym były takie ładne rzeczy dla dziewczyn bez brzuszków... A mi smętnie przebiegło przez głowę, czy jeszcze kiedykolwiek założę coś takiego... Byle do czerwca!
Mi tam brzuszek w górnej części garderoby nie przeszkadza, jedyne o czym marzę, to dżinsy opinające pupę :P Niestety o tych już dawno zapomniałam, ale mam mocne postanowienie, że w lipcu w nie wskoczę!
Ale piękne słoneczko, zabieram się za coś w domu, a potem wychodzę, muszę skorzystać z tej pogody
Stary 2012-02-20, 09:12   #1897
niunia32
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32418672]Grrrrrrrr! I od rana musiało mi coś podnieść ciśnienie...

Pamiętacie, jak rozmawiałyśmy o kasach samoobsługowych w Tesco? Ja chyba ostatni raz takiej użyłam!

W czwartek robiłam zakupy i poszłam zapłacić do tej kasy. Płaciłam kartą. Przeciągnęłam, PIN i nic, czekam, czekam, nic się nie drukuje, chociaż było przesyłanie, łączenie. Pani podeszła, zalogowała się, na panelu było napisane: karta odrzucona. OK, więc powtarzam, od razu się drukuje.
Dzisiaj sprawdzam historię rachunku i co? I oczywiście dwa razy mi pobrało kasę :/:/:/ Reklamowałam to w swoim banku, mam nadzieję, że rozpatrzą pozytywnie, ale oczywiście wybiorę się do Tesco i im powiem, żeby uważali na ten cholerny terminal.

ja się czasem kasuje na takiej kasie, ale jest ona wkurzająca jak się skasuje artykuł, włoży do siatki a komputer piszczy, żeby spakować towar, albo że został zabrany :/ wrrrrrr

kurcze zjadłam dopiero co płatki z bananem i jogurtem i głodna jestem. chyba sobie kanapakę zrobię

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:20   #1898
Tacca
Zakorzenienie

Wczoraj widziałam piękne czerwone cygaretki, z czarnym paseczkiem... Myślę, że to przez nie te rozterki... Brzucha, choćby nie wiem co w nie nie wcisnę.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Idę się myć, smarować i ubierać...
Stary 2012-02-20, 09:32   #1899
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj widziałam piękne czerwone cygaretki, z czarnym paseczkiem... Myślę, że to przez nie te rozterki... Brzucha, choćby nie wiem co w nie nie wcisnę.
Ja również miałam niedawno dół, bo przymierzałam (nie wiem po co) piękne, miętowe cygaretki. Oczywiście się nie zmieściłam Te pastelowe kolory w kolekcji wiosna/lato mnie rozczulają, są piękne. Mój P mówi, że to straszne, że nie mogę sobie teraz kupić czegoś ładnego...ironizuje W ogóle nie potrafi zrozumieć ile dla kobiety znaczą zakupy

A jeśli chodzi o buty na obcasach, to mam kilka par, ale to tylko na specjalne okazje. Nigdy w życiu nie miałam tyle par butów, co mam teraz, ale do 300 par jeszcze mi baaaaardzo daleko

Na allegro czasami coś swojego sprzedaję i był moment, że byłam od tego uzależniona. Najgorsze jest, jak coś się nie chce sprzedać, wtedy się denerwuję
Stary 2012-02-20, 09:46   #1900
Tacca
Zakorzenienie

No mój się ze mnie też śmiał... Powiedział, że nie wiedział jaką mi "krzywdę" zrobił...
Może jakbym znalazła coś ładnego na brzuszek, ale nie widziałam dosłownie nic... U mnie problem jest w tym, że mała jestem i z brzuszkiem nie wszystko mi pasuje albo inaczej: nie we wszystkim się dobrze czuję...
Stary 2012-02-20, 09:50   #1901
anulka4771
Wtajemniczenie

Ja ide dzisiaj z młodym znowu do dentysty-ostatni raz z tym zębem.Na samą myśl robi mi się nie dobrze a on nawet nie chce o tym słyszeć.Zapytam się o jakieś znieczulenie ale niestety jak będzie płatne to nie skorzystam bo nie mam kasy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:53   #1902
Tacca
Zakorzenienie

Kurczę... Co jak co, ale dla dzieci znieczulenie powinno być nieodpłatne.
Stary 2012-02-20, 09:55   #1903
_agata
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32411836]Dla dziewczyn, które tak jak ja nienawidzą zimy: oglądam dwie prognozy, według których na początku marca mają już być temperatury rzędu 8-10 stopni a do tego czasu najniższa temperatura w dzień to ok. 3 stopnie.... Żeby to się sprawdziło [/QUOTE]

U mnie dzisiaj +2 stopnie, a ja nie mam czym oddychać, tak mi gorąco. Siedzę w pracy w bluzce z krótkim rękawkiem i się pocę.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:02   #1904
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj +2 stopnie, a ja nie mam czym oddychać, tak mi gorąco. Siedzę w pracy w bluzce z krótkim rękawkiem i się pocę.
Skąd ja to znam
Mój mąż do końca listopada wychodził na fajkę w pracy w krótkim rękawku

A jeszcze Wam opowiem historię z wczoraj.
Black Red White to istny labirynt. Chciałam jeszcze raz zobaczyć jedną szafę, a ona była przy samych schodach.
No i się pytam gościa, gdzie są te schody, którymi się wchodzi, bo się zgubiłam
Na to gość mi mówi - Musi pani iść w prawo...
Ja wyciągam rękę - Aha, w prawo...
On mi - Ale to co pani pokazuje, to jest lewo...

Mam nieodparte wrażenie, że nigdy nie zrobię prawa jazdy.
Pan z BRW i mój mąż mieli niezły ubaw.
Stary 2012-02-20, 10:02   #1905
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
mam pytanko bo mi coś na kształt wagrów się robi na brzuszku normalnie czarne plamki jak na buzi rozumiem plecy dekolt ale brzuch piling robię balsamuję i co nadal się pojawiaja , na pewno to nie potówki bo nie są pod biustem tylko na bokach a tam się chyba nie zapociłam
Czym się smarujesz? Może kosmetyk z tych, które "zapychają" pory. A może po prostu na Ciebie tak działa i konieczna jest zmiana...

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
one są w dwóch rozmiaracch - dla noworodków/small i potem medium/large - w pakach są np 3 osłonki i 12 pieluch za 67 euro..ale teraz weszły z tej firmy takie na zapięcia rosnące - tutaj jedna kosztuje 17 euro... i dlatego się zastanawiam które byłyby lepsze - podkreślając, że nie zamierzam pierwszemu dziecku zakładać pieluch wielorazowych na samym początku, bo wystarczająco będę przerażona tym że mam dziecko ale potem czemu nie - licząc pranie nawet i trzypaki takich pieluch - to i tak wyjdzie mnie dużo taniej niż pieluszki jednorazowe, a czemu nie spróbować? np kupić taki 3 paka i zobaczyć jak to działa, a najwyżej dokupić potem więcej... tylko nie wiem czy lepsze byłyby takie w rozmiarach czy takie rosnące
Jeśli nie będziesz uzywać od noworoda, to pewnie wstrzelisz się w ten większy rozmiar. Zobaczysz które będą dobre jak już będziesz gotowa na używanie wielorazówek.
Gdybym nie używała od początku to pewnie zdecydowałabym się na takie, które mają rozmiary. A w sytuacji używania od początku zdecyduję się pewnie na "rosnące". Tanie nie są... 67 euro za 3 osłonki... zakładając, ze jak już nabierzesz wprawy, to pewnie dwie osłonki dziennie będą potrzebne.
A czy da się dokupić same osłonki? Bo IMO 5-6 jest potrzebne na takie wygodne użytkowanie.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
moja teściowa raz tak zrobiła to myślałam że zaraz mikser spali
Ja jeden spaliłam
Ale teraz mam takiego potwora, że nic go nie ruszy. Wyrabiam nie tylko ciasto na chleb i bułki, ale też na pierogi

o
Stary 2012-02-20, 10:02   #1906
anulka4771
Wtajemniczenie

Normalnie robię się chora o 13.30 znowu będe przeżywać katuszę.Jak wychodzę od dentysty wszystko mnie boli-Filip się drze nawet jak mu nikt nic nie robi.Rozwiercić da a zakleic nie da co za wynalazek
Podejrzewam że znieczulenie jakby dostał a to pewnie będzie jakiś zastrzyk to po nim będzie się darł i już nic nie da zrobić.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-20, 10:10   #1907
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja jestem leworęczna i podobno z zasady mam coś powalone z kierunkami . Chcę kiedyś zrobić prawko, ale w Holandii, bo z tego, co słyszałam, jest prościej.

Tęskni się za krajem, w sumie z M uważamy, że jakby nam ktoś zaproponował jakąś dobrze płatną pracę itd., to byśmy z chęcią wrócili. No ale póki co wiążemy swoją przyszłość z NL, nawet zaczynamy myśleć o założeniu własnego interesu. Marzy nam się jakaś klubo-kawiarnia .

A co do keczupów i innych pomidoropochodnych, oglądałam kiedyś "Wiem co jem" i wiem, że przetworzone są lepsze od świeżych. Teraz wszędzie czytam składy produktów . No i w ogóle dziś jestem happy, bo mi M kupił ostatnio serek wiejski, co tutaj jest mega wyczynem. Dzięki Bogu mamy Lidla i część produktów, które są dostępne także w PL. Tak oto wcięłam dziś serek wiejski, który miał wersje językowe holenderską, angielską, niemiecką i polską .

Ostatnio nabrałam chęci na czekoladę gorzką, czego nie miałam wcześniej. Jak nic, posmakowała mi i jestem jej fanką. Szczególnie, że wczoraj w nocy mialam problem ze skurczami łydek.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:18   #1908
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Czym się smarujesz? Może kosmetyk z tych, które "zapychają" pory. A może po prostu na Ciebie tak działa i konieczna jest zmiana...
Mam palmersa ( jeśli dobrze piszę ) i ew ten rosmanowski jak niem mam pod ręka palmersa, więc nie wiem o co chodzi zawsze miałam sklonności do dziwnych potworków na skórze a teraz że to dziewuszka to już chyba kompletnie mi urodę zabiera

we wrocku dziś z rana było piękne słoneczko więc nawet lepiej mi się wstawało

w piatek odwiedziłam dentystke i jestem w szoku bo z 2-3 lata nie byłam, bo mam tylko jakąś plamkę na 8 i nic więcej więc na razie nic nie robimy a poza tym standardowa śpiewka dentysty dwie 8 do usunięcia i kamień ale to wszystko może poczekac do końca pierwszych zmagań z dzieckiem, i pani mnie poinformowała ze kanałówki do 6 tyg po porodzie są na kasę chorych
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:21   #1909
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Normalnie robię się chora o 13.30 znowu będe przeżywać katuszę.Jak wychodzę od dentysty wszystko mnie boli-Filip się drze nawet jak mu nikt nic nie robi.Rozwiercić da a zakleic nie da co za wynalazek
Podejrzewam że znieczulenie jakby dostał a to pewnie będzie jakiś zastrzyk to po nim będzie się darł i już nic nie da zrobić.
Nie stresuj się, bo to przechodzi na Filipa...wiem wiem, łatwo się mówi
Dacie radę. Może spróbuj go przekupić?

U mnie w mieszkaniu też bardzo ciepło. Wszystkie kaloryfery zakręcone, okno uchylone i jest tak w sam raz Szkoda, że na dworze tak mokro.
Stary 2012-02-20, 10:27   #1910
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

U mnie dziś wybitnie jednostajna pogoda (na razie), czyli pięknie świeci słonko, a niebo jest czyste, jak łza. Wczoraj mieliśmy normalnie 4 pory roku: słońce, za chwilę deszcz, grad i mega płatki śniegu... i tak na zmianę.

O, muszę iść do dentysty, ale zrobię to w PL, bo mam swojego zaufanego. To samo z fryzjerką (co prawda, ja tylko do podcięcia końcówek, ale właśnie nie do każdego to dociera i nieraz zdarzyło mi się zaryzykować i potem wrócić z połową swoich włosów).

Ja też narzekam czasem na swoją kulistość, jeśli chodzi o odwiedzanie sklepów z normalną odzieżą. Jakiś czas temu widziałam super t-shirt w H&M z plakatem z Gwiezdnych Wojen... ale co z tego, skoro póki co go i tak bym nie założyła, no i kosztował z 20 e, więc wolałam tą kasę wydać na zakupy spożywcze, na parę dni.

Co mi powoli też zaczyna ciążyć, to wiązanie butów i żałuję, że nigdy nie kupiłam sobie takich butów trampkowych, zakładanych, jak botki czy kaloszki
Stary 2012-02-20, 10:31   #1911
diablica071086
Zadomowienie

pochwaliłam pogodę Właście zaczął padać śnieg normalnie burza śnieżna za oknem
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:32   #1912
Gaabbi
Wtajemniczenie

A ja mam teraz mega wygodę z tymi EMU. Są wciągane, dopasowują się do pogody, nie przemakają To była dobra inwestycja
Stary 2012-02-20, 10:33   #1913
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam teraz mega wygodę z tymi EMU. Są wciągane, dopasowują się do pogody, nie przemakają To była dobra inwestycja
Ja mam podróby, które obecnie służą mi za kapcie, bo na śniegu się ślizgają . Nie wiem, czy przemakają, ale podejrzewam, że tak.
Stary 2012-02-20, 10:36   #1914
clauudik
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32419987]Skąd ja to znam
Mój mąż do końca listopada wychodził na fajkę w pracy w krótkim rękawku

A jeszcze Wam opowiem historię z wczoraj.
Black Red White to istny labirynt. Chciałam jeszcze raz zobaczyć jedną szafę, a ona była przy samych schodach.
No i się pytam gościa, gdzie są te schody, którymi się wchodzi, bo się zgubiłam
Na to gość mi mówi - Musi pani iść w prawo...
Ja wyciągam rękę - Aha, w prawo...
On mi - Ale to co pani pokazuje, to jest lewo...

Mam nieodparte wrażenie, że nigdy nie zrobię prawa jazdy.
Pan z BRW i mój mąż mieli niezły ubaw.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja jestem leworęczna i podobno z zasady mam coś powalone z kierunkami . Chcę kiedyś zrobić prawko, ale w Holandii, bo z tego, co słyszałam, jest prościej.

Tęskni się za krajem, w sumie z M uważamy, że jakby nam ktoś zaproponował jakąś dobrze płatną pracę itd., to byśmy z chęcią wrócili. No ale póki co wiążemy swoją przyszłość z NL, nawet zaczynamy myśleć o założeniu własnego interesu. Marzy nam się jakaś klubo-kawiarnia .
Mi do tej pory zdarza się skręcić w "nie to prawo", a prawko mam od czerwca chyba i też obawiałam się, że nie zdam prawka z moją zdolnością do mylenia kierunków
Tutaj też się słoneczko przebija chwilami, ale ja jakoś nie mam weny na dzisiejszy dzień niby mąż ma wolne i moglibyśmy coś porobić albo załatwić, ale on nie przejawia żadnych chęci, a ja nie mam siły już żeby o wszystkim zawsze myśleć za nas oboje.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:39   #1915
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Co mi powoli też zaczyna ciążyć, to wiązanie butów i żałuję, że nigdy nie kupiłam sobie takich butów trampkowych, zakładanych, jak botki czy kaloszki
Ja też. Na szczęście teraz już mogę nosić takie buty tzw. sztyblety (coś a la to:
http://cztery-kopyta.pl/image/cache/...ne-500x500.jpg, lol ze strony o jeździectwie), tylko moje jeszcze mają zamek z boku i nie muszę się do nich alleluja schylać
Stary 2012-02-20, 10:40   #1916
_agata
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32415596]Si si, ale w maszynie też mi już ciasto wyrośnie, więc mi zostaje już tylko odpowiednie "ułożenie" - czy to w bułeczki czy w chałkę - i ponowne wyrośnięcie i pieczenie
[/QUOTE]

To też jest metoda Jeśli masz miejsce na maszynę, to faktycznie ułatwia życie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj w restauracji i mąż zły bo znowu zjadłam swój deser i jegoW ogóle gdzie nie idziemy do restauracji i widzą mój ogromny brzuch dostaje deser gratis
Chyba zacznę wypychac brzuch jak gdzieś jesteśmy. Deser za darmo

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
jak chińskie oko wcześniej też wyglądał jak dziura, teraz zaczął się zawężać
Aaaaaaaaa... czyli masz drugą szparkę Mój się nie zawęża, a wręcz dziura się rozrasta, niedługo będę miała pępek od brody do kolan

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Mój pępek też przypomina oko chińczyka, a miałam głęboką dziurę. Kilka tygodni temu miałam w obwodzie 88 cm a teraz mam 100cm, a obwód sprzed ciąży ok 65-68cm.
Ja jeszcze do setki nie dobiłam, ale pewnie niebawem to nastąpi

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
wow,spory brzuszek !
Ja jeszcze nie mam nawet 90 cm
Ja zauważyłam, że obwód tak naprawdę niewiele mówi o wielkości brzucha. U każdej z nas te centymetry rozkładają się inaczej i inaczej się wygląda. Moja koleżanka ma 106 cm na wysokości pępka, a brzuch ma taki, ze wygląda jakby był dwa razy większy od mojego, raptem 10 cm mniej mam. A ona taki do przodu dłuuuuuuuuuuuuuuuuugi brzuch ma.

Cytat:
ja chyba jednak zakupie mebelki z firmy e sosnowe . pl z litego drewna - piekne i naturalne, jak sie znudza to albo zabejcowac albo pomalowac
w sumie meble z IKEI sa w podobnych cenach - ale z pazdzierza, a tu prawdziwe drewno na lata
Dzięki za linka, popatrzę sobie na te meble

o
Stary 2012-02-20, 10:41   #1917
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie stresuj się, bo to przechodzi na Filipa...wiem wiem, łatwo się mówi
Dacie radę. Może spróbuj go przekupić?

U mnie w mieszkaniu też bardzo ciepło. Wszystkie kaloryfery zakręcone, okno uchylone i jest tak w sam raz Szkoda, że na dworze tak mokro.
Przekupstwo nic nie daję,on nie z tych a szkoda.jeśli chodzi o dentyste to przekupić się go nie da.Tzn ostatnio mu zaproponowałam że kupię mu straż(którą dostał w sobote od dziadka) ale jak da zrobić zęba a miał robionego w sumie na siłę po 15 minutowym płaczu,gdzie nikt mu nic nie robił.Dzisiaj mi obiecał że da zrobić zęba bo będzie tak jak dziadek mieć je sztuczne Ale w praniu pewnie będzie inaczej

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-20, 10:42   #1918
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Mi do tej pory zdarza się skręcić w "nie to prawo", a prawko mam od czerwca chyba i też obawiałam się, że nie zdam prawka z moją zdolnością do mylenia kierunków
Tutaj też się słoneczko przebija chwilami, ale ja jakoś nie mam weny na dzisiejszy dzień niby mąż ma wolne i moglibyśmy coś porobić albo załatwić, ale on nie przejawia żadnych chęci, a ja nie mam siły już żeby o wszystkim zawsze myśleć za nas oboje.
Skąd ja to znam Wolę sama sobie coś zaplanować i nikogo się nie prosić o towarzyszenie. Już mnie to dobija, ale trudno jest wygrać z kanapą i pilotem

Ja właśnie sobie wymyśliłam, że pojadę dzisiaj do IKEA Potrzebuję kilka pierdół, a przy okazji rozejrzę się za rzeczami dla Hani.
Stary 2012-02-20, 10:47   #1919
_agata
Zakorzenienie

Kurczę, obawiam się, że jak pobrało dwa razy, to bank może nie chcieć zwrócić. Ja bym się na Twoim miejscu pofatygowała do sklepu żeby wyjaśnić sytuację. IMO to raczej sklep powinien dokonać zwrotu na Twoją kartę, a nie bank.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:

Zwlekam się z łóżka i idę coś zjeść.
Ja to w sumie nie wiem po czym miałam zgagę. Jadłam wczoraj i paprykę, i smażone, i słodki (np. żelki). W sumie to było takie do wytrzymania. Nic na to nie brałam i przeszło. Migdałów nie mam w domu, a mleka nie cierpię Ruszyłam się raz po Ranigast, ale stwierdziłam, że jednak dam radę bez

U nas też słoneczko świeci
Życzę miłego dnia.
Zgagę mogłaś mieć od jedzenia, po prostu. Żołądek ma mniej miejsca i takie zjawisko teraz może się powtarzać. I to normalne.
Mnie zgaga męczy jak "trochę" za dużo zjem

Cytat:
O rany, to ja jestem cholernie praktyczna. Noszę buty właściwie do ich śmierci. A jako, że nie niszczę jakoś specjalnie, to czasami trwa i trwa...

Cytat:
Oczywiście, że założysz. W czerwcu

Cytat:
Mam palmersa ( jeśli dobrze piszę ) i ew ten rosmanowski jak niem mam pod ręka palmersa, więc nie wiem o co chodzi zawsze miałam sklonności do dziwnych potworków na skórze a teraz że to dziewuszka to już chyba kompletnie mi urodę zabiera
Przy częstym smarowaniu może tak na Ciebie działają...

o
Stary 2012-02-20, 10:47   #1920
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
ten Chirosa to jeszcze na konferencji robil burdy, co za pajac... nie powinni go juz nigdy dopuscic do walk!

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

ja chyba jednak zakupie mebelki z firmy e sosnowe . pl z litego drewna - piekne i naturalne, jak sie znudza to albo zabejcowac albo pomalowac
w sumie meble z IKEI sa w podobnych cenach - ale z pazdzierza, a tu prawdziwe drewno na lata

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

fajnie! Jak tak sobie pomysle, to nie umialabym zyc w innym kraju z daleka od wszystkich. Podziwiam Was, ze dajecie rade.
my tez mamy z mezem wiekszosc znajomych z innego wojewodztwa i bardzo czesto sie odwiedzamy, bo mamy blisko. I nawet dla nich bylabym w stanie sie blizej przeniesc

na razie sa mgliste plany budowy malego domku w tamtych okolicach, ale takie przedsiewziecie trzeba mega przemyslec... ziemia coraz drozsza, materialy budowlane tez... ehhh nie wspominajac o kosztach dojazdu do pracy,
mojej mamy kolega z pracy dojezdza z tych rejonow do pracy i wydaje 800-900zl na paliwo :/ ehhh
mój TŻ cały dzień chodził podniecony że się jeszcze bili

te kasy są do sorry ale nie po to płacę marżę w produktach żeby oni zaoszczędzili na pracownikach, jakby mieli jeszcze super hiper ceny to rozumiem, ale mnie zdenerwowali raz jak tam musiałam skorzystać z niej bo wszystkie kasy były zamknięte tylko samoobsługowe były

Cytat:
tez tak slyszalam - zdrowszy ketchup od swiezego pomidorka - bo szybciej sie przyswaja

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32418820] Pewnie zrobiłaś zakupy za 50 zł, a chciałaś ukraść kaszę za 2,50 [/QUOTE]

Cytat:

TRzymam kciuki!
Nie daj się anginie!

Coś okropnego te kasy... Omijam je zawsze szerokim łukiem. Wolę już w kolejce postać.

Co tam słychać z rana?
tylko tak jak pisałam wyżej u mnie raz zawiozłam TŻ do pracy i o 8 rano wszystkie był nieczynne tylko samoobsługowe były

Cytat:
mnie od dwóch dni gorąco jak nie wiem co

Cytat:

Jeśli nie będziesz uzywać od noworoda, to pewnie wstrzelisz się w ten większy rozmiar. Zobaczysz które będą dobre jak już będziesz gotowa na używanie wielorazówek.
Gdybym nie używała od początku to pewnie zdecydowałabym się na takie, które mają rozmiary. A w sytuacji używania od początku zdecyduję się pewnie na "rosnące". Tanie nie są... 67 euro za 3 osłonki... zakładając, ze jak już nabierzesz wprawy, to pewnie dwie osłonki dziennie będą potrzebne.
A czy da się dokupić same osłonki? Bo IMO 5-6 jest potrzebne na takie wygodne użytkowanie.

Ja jeden spaliłam
Ale teraz mam takiego potwora, że nic go nie ruszy. Wyrabiam nie tylko ciasto na chleb i bułki, ale też na pierogi
ja wszystko wyrabiam w wypiekaczu mój blender by się spalił

Cytat:
pochwaliłam pogodę Właście zaczął padać śnieg normalnie burza śnieżna za oknem
to fajnie u mnie słońce świeci zaraz przesunie się to do mnie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości