|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mi smaka na jajecznicę zrobiłaś
|
||
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na bąki też mam parcie tak jak Mala a co do niekontrolowanych no to w nocy się zdarza niestety ale co d.upa nie sejf na szyfr zamknąc się szczelnie nie da![]() tekst twojego męża niemożliwy a mój ostatnio zaskakuje mnie również tekstami typu : że poziom w łóżęczku będziemy musieli zmienic jak zacznie synek siadac żeby nie wypadł, że musimy potem pomyślec jakie chcemy szczepienia dl adzidzi , a wieczorem wczoraj wypalił mi z tekstem - wiesz czytałem że łożysko też będziesz musiała urodzic ![]() ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3753 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie smakuje jak koncentrat z wodą, ale jak zmiksowane pomidorki. pycha! foto http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-513799/p...wy-1l-Full.jpg. Cytat:
ewentualnie troszkę gorzkiej czekoladki - u mnie czekolada nie wybija cukru, mogę jeść trufle czekoladowe z biedronki i jest spoko! sprawdź, może u Ciebie też... zapytaj może lekarza o asmag -na ginekologiach faszerują nim wszystkich, a mój gin mówi, że można jeść do oporu, bo to pierwiastek życia. na oddziale dawali mi 3x2 asmagi (1,8 grama dziennie) ja brałam sobie potem 2x1 forte (1g dziennie) a teraz jem tylko jeden forte na nockę, żeby mi skurczów nie wygłuszał za bardzo. |
||
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba poślę mojego TŻ do Twojego na edukację bo do mojego chyba nie dochodzi to że za niedługo pojawi się dziecko, myśli że brzuch mi rośnie ot tak sobie, a dziecka nie ma bo on go nie widzi.
|
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wiesz daleko nie masz ![]()
|
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
cos mi wizaz wczoraj nie dzialal ,wklejam z wczoraj![]() Ale miałam dzisiaj atak duszności, kurde dziewczyny opadam z sił, nie moge sie z tym pogodzic ![]() podjechalismy na chwile to tesco, TZ poszedl sobie cos tam zjesc bo mial ochote a ja dosłownie niecała godzinke polaziłam sobie po sklepach, nagle złapały mnie takie dusznosci, spociłam sie i myslalam ze zejde, az mały później tak sie dziwnie ruszał jakby tez miał jakies drgawki, musze chyba jakos wysiedziec na tyłku w domu te kilka tygodni, bo w koncu narobie sobie bigosu ![]() co do stomatologa to ja do tej pory tak uwazam, ze mialam na żywca wyrywanego w kawałkach zęba jak miałam 11 lat, mam porównanie , bo po tej traumie do dentysty poszlam 7 lat później z innym zębem do wyrwania , ojciec zabrał mnie do przychodni ,gdzie kobieta nie miala chyba pojecia o niczym, darłam sie jak nie wiem, straszne to bylo.szwy tez miałam brat nie chciał mi otworzyć drzwi pokojowych takich z szybka, byłam tak wściekła że walnęlam pięścia i szyba sie rozprysla , a moja opuszka obok małego palca wisiała i nie dało rady zeby sama znalazla sie na swoim miejscu, ale szycie i znieczulenie juz tak straszne nie bylo, zdejmowanie szwow tez w miare![]() co do figury, to ja bym wolala wrocic do tego co bylo, bo mam za duzo ładnych ciuszków piersiami sie nie przejmuje, dobry stanik zatuszuje wszystko, troche poćwicze ,pomasuje, posmaruje i jakos ujdzie, w koncu nago oglada mnie tylko TZ, a on ma mnie kochac taka jaka jestem![]() dla dziewczyn które nie maja jeszcze staników, dzis w H&M przymierzalam różne i juz rozmiar mniej wiecej wiem i znalazlam na all identyczne jak w sklepie nowe http://allegro.pl/hm-biustonosze-do-...119946018.html tylko jest miseczka C i D, sa mieciutkie i mysle ze idealne na ten pierwszy okres i do spania, takze moge polecic. A ze moje cyce nie podobaja mi sie w takim staniku i wygladaja beznadziejne to juz druga sprawa, ale z kapiącymi sutkami chodzic przeciez nie bede i gdzies ta wkładke wsadzic trzeba moja mama kupuje taka specjalną mąke i piecze chlebek w piekarniku, ostatnio upiekła cebulowy pyszny ![]() Super niespodzianka od Ivonki,a Ewunia prześliczna a brzuszki przesliczne, musze swojego TZ dorwac i porobic sobie z nim jakies fajne zdjecia, bo taka okazaja moze sie juz nie powtórzyc ![]() Mój TZ po szkole rodzenia to taki cwaniak, ze boje sie ze urodze w domu, stwierdził ze musimy jechac do szpitala jak bedzie minimum 4 cm rozwarcia, zapytałam czy mnie bedzie badał ![]() Mój synuń ostatnio grzecznie śpi razem ze mna, mam wrazenie ze zasypia jak ja zasypiam, budzi sie razem ze mna i TZ ale później nie próżnuje![]() Zadroszcze wam dziewczyny, te które beda rodzic lada dzien i juz urodziły, mnie sie wydaje ze ja w tej ciazy bede wiecznosc
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-20 o 10:50 |
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko niech twój tam przygotuje jakiś bejsbol bo na tematy dziecięce ciężko z nim gadać ![]()
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesz sie, ze maz tak sie edukuje dla nich to naprawde kosmos co my przechodzimy i jak wyglada porod - wiedza ze dziecko musi tamtedy wyjsc, albo rozetna brzuch, ale co dalej to nie orientuja sie totalnie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ze złotych myśli nt bąków, cytat mojego męża: "nie należy trzymać bąków na siłę w tyłku, bo wiadomo, ciepłe powietrze sieunosi, leci do głowy i stąd się biorą pos*ane pomysły" |
|
|
|
|
#3761 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie mysl tak kochana.Czasem wydaje nam sie,ze bedzie strasznie,a potem okazuje sie,ze strach ma wielkie oczy i nie jest tak zle.Moze jednak maluszek nie bedzie takie duzy?Tak bardzo dokladnie tego nie okresla.Kolezanke tak straszyli wielkim dzieckiem,tez miala stres,bo sie przeterminowala,a dziecko mialo 3800,no spore ale bez przesady-nie wielkie.Poza tym zobaczysz,ze jak bedzie z toba maluszek to szybko zapomnisz o bolu i wszystkim co musialas zniesc.I nie zarzekaj sie juz teraz,ze nie bedziesz miec wiecej dzieci.Pozwol sobie spojrzec na to z perspektywy czasu.Trzymam kciuki,zeby wszystko dobrze sie ulozylo
|
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój mąż też się oburza jak mu marudzę że ma bzdurków nie puszczac że nie wolno trzymac i że tak powiedziała moja babcia że jak się chce pierdnąc to trzeba bo du.pe rozerwie a babci trzeba słuchac to powiedzialam mu ze jak moja babcia taka madra to na nocke po grochowce ja zaprosze też z białej mąki nic nie jem raczej no oprócz klusek śląskich i pierogów ruskich ale po tym akurat mam cukry w normie no i kawałek sernika dziennie ale najlepszy był wczoraj mój szwagier ale on to jajcarz totalny jest ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- a co do chleba to mamcia moja ma właśnie taka maszynę do pieczenia jak któras tu pokazywała z zelmera i robi nam chlebek połowa dla mnie polowa dla niej bez cukru z pełnoziarnistej mąki i taki chleb cały cos niecałe 3 zł ją wychodzi a jest przepyszny i przedewszystkim moim zdanie dłużej zdatny do spożycia bardziej ubity więc bardziej sycący jestem zachwycona prezentem jaki zrobiliśmy jej na urodziny w zeszly roku no i przedewszystkim czesto robi chlebek dobry
|
|
|
|
#3763 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze,ze wspomniał Ci o tym łożysku,bo jeszcze bys zapomniała je urodzić ![]() (joke)pocieszni są Ci nasi panowie chwilami
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#3764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby sie to nie powtorzylo! Co do figury to dobrze mowisz! Super podejscie masz ![]() A te staniki do karmienia to tez tak jak mowisz,to tylko na jakis czas a to szybciutko przeleci! Aaagga, nie nastawiaj sie az tak negatywnie, wiem ze latwo mowic a Ty cierpisz, ale ja wierze ze za Twoje meki teraz bedziesz miala lekki porod, jakos jestem o tym przekonana! Gosiu, to ja Cie zle zrozumialam z tymi meblami, tak sie skoncentrowalam chyba zeby dobrze napisac ze synek a nie coreczka ze pomylilam co innego No moze byc czasami ciezko, ale tak jak piszesz - dacie rade! Najwazniejsze ze wyprawka jest Emigra z tym kroczem i jak sie kobieta czuje po porodzie to bardzo roznie bywa, ja porodu nie wspominam jako najprzyjemniejszego przezycia w moim zyciu Rana praktycznie wogole mi nie dokuczala nie potrzebowalam nawet kolka do siedzenia, tak ze mysle ze to jest bardzo indywidualne i nie ma sensu narazie o tym myslec bo nastresujemy sie na zapas a okaze sie ze nie takie to wszystko straszne jak opisuja! Nawalu pokarmu i bolu piersi tez nie mialam, wiec dla mnie polog nie byl straszny, moze dlatego ze Adas byl wymagajacy i krzyczacy i na tym sie skupialam? nie wiem
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz jeden jedyny mus sie przy mnie zdarzylo przez prawie 6 lat bycia razem ale to dlatego ze sie wyglupialismy strasznie i sie wymsklo - ale bezdzwieczny byl i bezzapachowy, wiec jakby maz sie nie przyznal to bym nie wiedziala szwagier dobry
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a opinii juz troche nazbieralam od znajomych, od watkowych dziewczyn i jestem po prostu swiadoma tego ze moze byc roznie
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wierze że nie będzie tak źle, trzymam kciuki. Nie może być inaczej |
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko że mój to zero skrupułów siedzi patrzę ten posladek dźwiga i bąk wrrr nienawidzę tego. a szwagier ma hasła za dolary normalnie jak on cos palnie to wszyscy parskaja smiechem był z nami na tych zakupach i mój mężu mu mówi te ty patrz lepiej ile cie kosztowac dziecko bedzie a Bartek na to p....lisz moje będzie w szałasie chowane no masakra jak z moim ojcem do zabawek w sklepie sie dorwali to masakra
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dziś zaczynam 39 tc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no i biegunki i nudności ciąg dalszy desia ja się na nic nie nastawiam, chociaż mam jakiś stres na którym nie mogę zapanować, a przeterminować się na szczęście nie przeterminuję, bo z cukrzycą wywołują poród w okolicach terminu![]() agnes właśnie ja swoją wiedzę na temat kiedy się stawić do szpitala czerpię tylko ze strony internetowej szpitala na karowej (bo tam się zdecydowałam rodzić). Jest tam napisane, żeby się zgłosić na 2 dni przed terminem i oni wtedy ustalają co i jak. Zadzwonię do nich w następnym tygodniu i się dopytam, bo 1 marca mam wizytę i wtedy ew. poproszę lekarza o skierowanie, bo nie wiem czy jest potrzebne, czy nie... na ktg jeżdże do mojego szpitala, bo mam blisko, ale urodzić tu nie mogę, bo nie mają sprzętu dla noworodków jak coś... cziqua ja bym uważała z bananami, bo mi po nich cukier strasznie skakał, ale mi po wszystkim skacze i jak słyszę, że wy jecie słodycze to mi gula skacze z zazdrości że hej ![]() a co do prezentu dla TŻ, to nie ma jakiegoś hobby, żeby coś kupić w tym kierunku? Ja problemu nie mam, wystarczy coś dotyczącego wędkastwa i karpi ![]() puma ja bym właśnie powiedziała, że produkty pełnoziarniste są bardziej bąkogenne, dłużej się trawią itp. Ja to po takim chelbie z ziarnami furkoczę jak wentylator
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
hihihi, no to się pośmiałam troszkę z tych tekstów tżetowych
![]() Cziqua n skurcze łydek magnez w tabsach , np. magne B6, mi żadne naciągania nie pomagały, bo zaraz mnie łapał skurcz w drugą stronę, cała noga była "pokurczona" , ale to w tamtej ciązy, w tej jakoś mnie to omija, ale biorę magnez, bo chcę dotrwać do czwartku w spokojuAagga, Ja dzisiaj będę przerabiać moje staniki na karmidła tak że dziś mam wieczór z igłą i nitką.Przed chwilą dzwoniła do mnie położna, pilnuje klientki że hoho .
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...ja to parcie mam przy skurczach i jak siedzę... ale bączka puścić nie mogę tylko parcie czuję...
*co to TŻ i ich edukacji...to mój mąż zawsze zainteresowany jak coś oglądam, czytam czy mówię...ale na chwilkę...szybko się nudzi...mam wrażenie, że On myśli, że wszystko samo przyjdzie i cóż może tak będzie... OBY ![]() Ale duuużo wie i się interesuje... i ciągle mi powtarza dawaj synka... lub, że chciałby widzieć w trójwymiarze i móc obserwować małego w środku ![]() * sok pomidorowy...blee ( łyczek dwa raz do roku to max! ) * aaagga... kochana co tak pesymistycznie...to znaczy każdej z Nas pewnie się zdarzają takie negatywne myśli... złe nastawienie... ale przykro czytać, że cię dopadło takie podejście...dzidziulek wszystko zmieni...założę się, że pewnie szybko o wszystkim zapomnisz i będziesz mówić o sobie jako o największej szczęściarze świata życzę Ci tego... a na starość nie będziecie sami na pewno! ![]() * mały się tak wygina...wierci i przeciąga, że aż boli... a jak mnie kopnie w szyjkę to auućć... ![]() * co do prezentów...hym... faktycznie mój też ma wszystko i w tym problem... może zabierz go po prostu do kina lub na kolację... szybko nie trafi się kolejna okazja na wspólny wieczór we dwoje na mieście! Ja ostatnio myślę o organizacji Naszego życia z Tymonkiem... chciałabym zrobić jakiś mały plan...tzn. podział obowiązków jakiś większych... i np. ustalić jakiś wolny wieczór w miesiącu dla każdego z Nas ...dla mnie np. na kosmetyczkę dla niego na piwko z chłopakami...lub po prostu na odpoczynek...ale pewnie się tak nie da i życie samo zweryfikuje co i jak będzie...
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
ja też... zwłaszcza, że mój nie znosi niepraktycznych prezentów... na mikołaja np dostał skrzynkę na narzędzia, bo się walały po całym mieszkaniu
i zajmowały wszystkie 3 pawlacze... a teraz zmieściły się w jednym (razem ze skrzynką )Na imieniny kupiłam Mu książkę "Dziki Ojciec", bo stwierdził, że On nie wie jak to będzie i sobie siebie nie wyobraża - szczególnie gdyby była dziewczynka (no i miesiąc później dowiedzieliśmy się, że dziewczynka Dziewczyny, ja to chyba jakaś dziwna jestem, bo mi się hormony nie rzuciły na nastrój i jak tylko mam siłę, to się cieszę z byle czego... Trzymam kciuki za wszystkie Mamusie, które przechodzą kryzysy i kryzysiki. Mocno wierzę, że to hormony i jak tylko Maleństwo się pojawi "po drugiej stronie brzuszka", to wszystko minie i będzie dobrze |
|
|
|
#3774 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam w 39 tc. Nie urodziłam jeszcze
Cytat:
ja musze dolozyc wode mineralna, skarpetki i dokumenty tj. legitymacja ubezp, karta ciazy itd ale to juz jutro po ostatniej wizycie u gina!! Aaaa i mam pytanie - brała juz ktoras od swojego gina to zaswiadczenie do becikowego? Bo nie wiem czy prosic o nie jutro czy dopiero po porodzie?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mają pocucie humoru ![]() Cytat:
Fajnie ze chociaz Twój TŻ sie interesuje takimi rzeczami Ivonka - córcia śliczna, jakie włoski ma ciemne Jak spojrzałam na liste na 1 str. i zobaczyłam ze jestem 5 w kolejce to az mi sie gorąco zrobiło
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szwagra, kochana ja uwielbiam takich jajcarzy, z nimi sie czlowiek ani nie nudzi ani nie smuci Cytat:
Ja mam dzisiaj ambitny plan wysprzatac lazienke (juz wstawilam dywaniki do prania nawet ) i popasowac (wyprasowac w koncu moj dres na wyjscie i koszule mezowi do pracy) salon i kuchnie mam czysciutkie, bo wczoraj ogarnelam, dzisiaj przelece tylko odkurzaczem, bo maz jak mi sniadanko robil to wiadomo - musialam troche dosprzatac no i w sypialni bedzie szal bo musze zmienic posciel i chcemy przestawic z mezem troche lozko i zdecydowac z ktorej strony bedzie dostawka bo mamy baaaardzo malo miejsca i jak bezdie z mojej terazniejszej strony to dojscie do szafy bedzie niemrawe, a jak przesuniemy troche lozko w strone szafy i z drugiej dostawimy dostawke to bedzie lepiej dotrzec do laszkow zwlaszcza ze maz by spal przy szafie, a akurat z tej strony sa jego ubrania
||
|
|
|
#3776 |
|
Rozeznanie
|
Aaaggaa uszka do góry...
ciężko jest, prawda. jesteś zmęczona, zniechęcona, zniecierpliwiona i obolała, no nie ma się co dziwić... Ja się staram w miarę nie narzekać na te swoje cukrzyce, insuliny, patologie ciązy non stop, a i tak mój mąż oświadczył, że drugiego dziecka nie będzie, bo nie chce 2raz tego przerabiać albo wpędzić mnie w permanentną cukrzycę. No ale co, jeżeli jestem gotowa na to dla swojego dziecka? czy ti pierwszego czy drugiego? Tak też mu powiedziałam i się zastanowiłam. Teraz tak myślę, ale poród, macierzyństwo - to wszystko nas zweryfikuje. Wiem, że jestem chora i ryzykuję. Wiem, że na porodówce mnie sponiewierają. Wiem, że jako początkująca mama nieraz będę miała ochotę zamordować i męża i dziecko, albo najchętniej siebie. Czy wtedy nadal będę taka chętna na drugie dziecko? Nie wiem. Dlatego i sobie i Tobie radzę więcej cierpliwości, stoicyzmu. Przeczekać problemy i na spokojnie, z chłodną głową ocenić co było i czy było aż tak pięknie/ źle. Czy warto znów. Nie nastawiaj się na wersję najgorszą, bo szkoda nerwów, szkoda sobie obrzydzić ciążę i macierzyństwo. Nie mówię też licz na cuda. Moją osobistą zasadą, mimo, że staram się być optymistką, jest by w ciężkich sytuacjach nastawiać sie na zły ale nie najgorszy scenariusz. Bo jeżeli się nie sprawdzi - masz cudowne uczucie ulgi i radości. Jeżeli się sprawdzi - byłaś na to częściowo przynajmniej przygotowana, szok jest mniejszy. Na najgorszy scenariusz i tak nikt nigdy się nie da rady przygotować, więc nie ma sensu. Tym bardziej, że branie pod uwagę może przynieść tylko dodatkowy stres. Uściski i kciuki za szybkie rozwiązanie!
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no, od nowa, bo wyprane koszule muszę włożyć, szlafrok, no i dopakować torbę dzieciową, bo tą dzieciową to tż dowiezie w czwartek , oczywiście muszę papiery znów ułożyć, dołożyć te które mam zamiar pokazać pediatrze.Wody to mi tż zgrzewkę żywca tż mi przywiezie w czwartek też. |
|
|
|
|
#3778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tam jestem chyba 2 w kolejce, ale się nie wybieram wczoraj pokłóciłam się z TŻtem - wymyślił sobie, że zaprosi na sobotę swojego byłego szefa z żoną... no całkowicie mu odbiło i co może mam jeszcze latać, gotować a on sobie będzie z nimi drinkował... a ja na sobotę to mam 1 termin z USG! i tak pozwoliłam mu w niedzielę iść na mecz z kolegami to chyba i tak ma wystarczająco dużo swobody i kontaktów towarzyskich
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Rozeznanie
|
taaaaaaaak
i nie jest cukrzycowo zabroniony! pomidorków mozna jeść do oporu!Cytat:
o tym wywoływaniu nie wiedziałam, ale to dobrze, nie chciałabym przenosić... jak już będzie w terminie i bezpeicznie - mogę rodzić, niech mała nie truje się moim beznadziejnym cukrzycowym organizmem. co do daty stawienia się w szpitalu - w piątek po cukrzycowej poszłam na kopernika 23 ustalić termin - i czego siędowiedziałam. mam skierowanie do poradni patologii ciąży, czeka mnie indywidualna rozmowa z panią doktor, która oszacuje mi ryzyko/koneiczność wcześniejszego rozwiązania i to ona powie mi, kiedy mam się stawić zwarta i gotowa. Przeczuwam, że na koneic marca/wielkanoc... co do bąkogenności - no właśnie u mnie wcześniej różnie bywało, szczególnie po cukrze (landryny=masakra, eksplozje jak w sylwestra) a teraz mam spokój. ale też inna kwestia, że jem jakieśbardziej chyba wartościowe jedzenie, bo mam mało resztek i nie chodzę do wc na grubsze posiedzenie codziennie, bo nie ma z czym! |
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

chcoiaż grzech dzisiaj popełniłam i zjadłam 5 kostek nadziewanej milki i 3 łakotki kakaowe 
za wizytę i napisz co tam gin powiedział.
i ładowania akumulatorów na wolnym życzę.

dobrze,ze wspomniał Ci o tym łożysku,bo jeszcze bys zapomniała je urodzić 
wierze że nie będzie tak źle, trzymam kciuki. Nie może być inaczej