Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 10:04   #1351
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Niczego mi tak nie było trzeba jak się teraz rozchorować. Nie dość, że teraz muszę się dalej uczyć to jestem cała zasmarkana, głowa i gardło mnie boli. A tu od jutra zajęcia. Masakra jakaś. Mam nadzieję, że od przyszłej soboty będę miała więcej czasu żeby do was zaglądać.

Bardzo ładne te butki. Chciałabym takie tylko fioletowe...

No i dzisiaj 250 DDś
kurowac sie, nasmarować maścią rozgrzewająca pod kocyk i odpoczywać

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ze spraw ślubnych to już mamy obrączki po mojej kochanej babci po dziadku tżta i obrączkę mojego taty i jutro idziemy na wyprawę po jubilerach bardzo cieszę się że będę miała coś po swojej babci której nie dane mi było poznac
nazbierało Wam sie tych obraczek

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki

Przyszłam wlasnie do pracy i zaczęłam Was nadrabiać

Wkurzyłam się trochę, bo bratowa TŻ kupila bialą, dlugą sukienkę na nasze wesele Dluga i zwiewna do ziemi, śnieżnobiała

A mówiłam TŻ, żeby delikatnie powiedzial jej, że nie życzę sobie białych sukienek na wesele, bo we wrześniu bylismy na takim, gdzie gość mial sukienkę w stylu panny młodej - długa, zwiewna, odcinana pod biustem grecka sukienka o kolorze śnieżnej bieli. PM miala również grecką sukienkę, długą i zwiewną, tylko że ona miala cyrkonie pod biustem. Ale tak czy siak tamta dziewczyna zwracała uwagę nie mniejszą niż PMka
Serio? Kto jak kto ale ona mogłaby sobie darować taka sukienkę.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:07   #1352
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

nazbierało Wam sie tych obraczek

oczywiście jeśli starczą dwie obrączki to tacie jego obrączkę zwrócę ale bardzo chcemy żeby nasze obrączki powstały z obrączki mojej babci i dziadka tżta (tż był jego oczkiem w głowie)

dziewczyny była któraś może na filmie Big love?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:10   #1353
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
nie to to juz przegięcie, to PMka powinna błyszczec a nie że będą porównywac jej sukienke do sukienki gościa
no wlasnie wiem To bylo celowe, złosliwe zagranie z jej strony, bo bardzo się nie lubimy i ona na każdym kroku podkreśla, że nie jestem dobrą wybranką dla mojego TŻ
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
jeszcze krotka białą bym zdzierzyla... ale dlugiej nie
Moze jak sie z nia spotkasz sciemnij ze bedziecie miec takie same sukienki, ze tez masz taka zwiewna Moze jej sie glupio zrobi ?

A co ty masz zamiar z tym zrobic? Moze tesciowa niech pogada z nia
ja w ogole z nią nie rozmawiam, bo nie cierpimy się, więc zleciłam to zadanie TŻ. Powiedziałam, że ma jej wybić z głowy taką sukienkę, przecież jest tyle sukienek, że głowa boli, a ona akurat musiala taką kupić? Złośliwość i tyle. TŻ ma z nią pogadać, ale nie wiem, czy to coś pomoże.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:15   #1354
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie wiem To bylo celowe, złosliwe zagranie z jej strony, bo bardzo się nie lubimy i ona na każdym kroku podkreśla, że nie jestem dobrą wybranką dla mojego TŻ
ja w ogole z nią nie rozmawiam, bo nie cierpimy się, więc zleciłam to zadanie TŻ. Powiedziałam, że ma jej wybić z głowy taką sukienkę, przecież jest tyle sukienek, że głowa boli, a ona akurat musiala taką kupić? Złośliwość i tyle. TŻ ma z nią pogadać, ale nie wiem, czy to coś pomoże.
co za kretynka. Jak ubierze te sukienke to bym serio nabuntowała wszytskich, a raczej niektórych gości aby jej uwagi zwracali i kamerzystę aby powiedzial jej zeby nie wchodzila w kadr bo jeszcze ktos pomysli potem ze jest PM
Tesciowa bylaby lepsza. w koncu pewnie nie chce jej podpasc a Twojego TZ moze olac..

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

.
Cytat:
oczywiście jeśli starczą dwie obrączki to tacie jego obrączkę zwrócę ale bardzo chcemy żeby nasze obrączki powstały z obrączki mojej babci i dziadka tżta (tż był jego oczkiem w głowie)

ja nie bylam

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:18   #1355
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Wkurzyłam się trochę, bo bratowa TŻ kupila bialą, dlugą sukienkę na nasze wesele Dluga i zwiewna do ziemi, śnieżnobiała

A mówiłam TŻ, żeby delikatnie powiedzial jej, że nie życzę sobie białych sukienek na wesele, bo we wrześniu bylismy na takim, gdzie gość mial sukienkę w stylu panny młodej - długa, zwiewna, odcinana pod biustem grecka sukienka o kolorze śnieżnej bieli. PM miala również grecką sukienkę, długą i zwiewną, tylko że ona miala cyrkonie pod biustem. Ale tak czy siak tamta dziewczyna zwracała uwagę nie mniejszą niż PMka
Cholera, nie robi się takich rzeczy. Wiem, że to bardzo stresujące dla PMek. U mojej siostry na weselu dziewczyna brata Pana Młodego miała białą długą sukienkę i kiedy wszyscy weszliśmy na salę, to kelnerka powiedziała do drugiej, właśnie o tej dziewczynie- "Co to za Panna Młoda, że nie ma welonu?!" Moja siostra to usłyszała i była załamana. Początkowo obsługa myślała, że to właśnie tamta wyszła przed chwilą za mąż. Dobrze, że brat mojego szwagra już się z nią rozstał!
Nie chciałabym żeby u mnie ktoś miał białą sukienkę. Moja jest bardzo skromna, zwiewna, bez zdobień i jeśli któraś z dziewczyn założy białą zdobioną, to będzie ona okazalsza od mojej. Kocham swoją suknię, dla mnie jest idealna i nie chcę kupować czegoś co do mnie nie pasuje, wyłącznie ze strachu, że ktoś założy białą bardziej świecącą. Moje koleżanki wiedzą, że sobie tego nie życzę, ale np dziewczyny kuzynów, które mnie nie znają...Takie rzeczy powinno się wiedzieć. Nie zakłada się białej i już
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:19   #1356
madzia2306
Zakorzenienie

w sobotę poznałam dziewczynę brata tżta tak bliżej bo tż wyprawiał urodziny czuję że znajdziemy ze sobą wspólny język

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-20, 10:26   #1357
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tu odpoczywać jak tyle nauki...Już wczoraj sobie odpuściłam i leżałam cały dzień w łóżku. Chyba muszę wziąć notatki do łóżka bo co innego mi pozostaje.

Cytat:

Na tym nie byłam ale zastanawiałam się też. W ten weekend oglądałam Spadkobiercy i Żelazną Damę. Oba takie trochę nudnawe. Cały film czekałam aż się rozkręci. Ale to chyba kwestia gustu. Zbieramy sie, żeby obejrzeć Dziewczynę z tatuażem ale to trwa 3 godziny wiec jakoś tak zawsze nam czasu brakuje.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
w sobotę poznałam dziewczynę brata tżta tak bliżej bo tż wyprawiał urodziny czuję że znajdziemy ze sobą wspólny język
To fajnie. Jak ja zobaczyłam zdjęcia mojego brata z jakaś dziewczyną to się przestraszyłam. Nie żebym była jakaś uprzedzona, ale ta dziewczyna ma pełno kolczyków na twarzy i kolorowych tatuaży na ramionach. Nie znam jej wiec nie będę sie wypowiadać ale nie zrobiła dobrego wrażenia na mnie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:34   #1358
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

to super
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:38   #1359
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczynki

jak dla mnie czarna sukienka na wesele - prosze bardzo. Sama mam małą czarną i czasami w niej bywam na weselach, ożywiam ją dodatkami w kolorze np. bordo, turkusu, do tego szpilki bordowe, turkusowe, ekri, czy jakieś inne i czuję się okej. Natomiast bieli na moim weselu nie zdzierżę

Madzia - cudownie romantycznie !
też bym nie chciała na weselu innej białej i długiej sukni na jakiejś dziewczynie

Cytat:

nie byłam ale widzialam zwistun i wywiady o czym jest - też jestem ciekawa czy jako film jest ok

a tak w ogóle dzień dobry
Stary 2012-02-20, 10:39   #1360
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Cholera, nie robi się takich rzeczy. Wiem, że to bardzo stresujące dla PMek. U mojej siostry na weselu dziewczyna brata Pana Młodego miała białą długą sukienkę i kiedy wszyscy weszliśmy na salę, to kelnerka powiedziała do drugiej, właśnie o tej dziewczynie- "Co to za Panna Młoda, że nie ma welonu?!" Moja siostra to usłyszała i była załamana. Początkowo obsługa myślała, że to właśnie tamta wyszła przed chwilą za mąż. Dobrze, że brat mojego szwagra już się z nią rozstał!
Nie chciałabym żeby u mnie ktoś miał białą sukienkę. Moja jest bardzo skromna, zwiewna, bez zdobień i jeśli któraś z dziewczyn założy białą zdobioną, to będzie ona okazalsza od mojej. Kocham swoją suknię, dla mnie jest idealna i nie chcę kupować czegoś co do mnie nie pasuje, wyłącznie ze strachu, że ktoś założy białą bardziej świecącą. Moje koleżanki wiedzą, że sobie tego nie życzę, ale np dziewczyny kuzynów, które mnie nie znają...Takie rzeczy powinno się wiedzieć. Nie zakłada się białej i już
o matko.. no to faktycznie, chamstwo ja też uważam, że powinno się mieć trochę oleju w głowie i zwyczajnie wiedzieć, że na wesele bialy kolor jest zarezerwowany dla PM. Niestety, często na wątku modowym spotykam się z opiniami, że teraz to każdy moze biały zakładać na wesele , a te, które uważają, że nie wypada, mają spaczony, staromodny gust. Niedawno nawet był wieszak z sukienką białą, za kolano i dziewczyna pytala, czy na wesele może taką zalozyc. TYylko 1 osoba odpowiedziala,ze NIE. reszta, że tak jak najbardziej i to głupota, że tylko PMka moze miec na sobie biel w tym dniu, że to przeżytek
Cytat:
co za kretynka. Jak ubierze te sukienke to bym serio nabuntowała wszytskich, a raczej niektórych gości aby jej uwagi zwracali i kamerzystę aby powiedzial jej zeby nie wchodzila w kadr bo jeszcze ktos pomysli potem ze jest PM
Tesciowa bylaby lepsza. w koncu pewnie nie chce jej podpasc a Twojego TZ moze olac..

ona się w ogole teściowej nie boi moja teściowa to wcielenie aniola. Jest spokojna, cicha, nieśmiala i skromna. Mało się odzywa, a jak już, to tylko, by komus w czymś pomoc lub dogodzić.
Ostatnio byla taka historia, ze teściowa szukała jakiejś foremki na ciasto. Okazało się, że formę z ciastem dostała od niej wlasnie bratowa TŻ, toteż zwróciła się do niej bardzo niesmialo o zwrot, bo chciała upiec cos na imieniny . Bratowa TŻ przyniosla brudną blachę po zjedzonym cieście, gdzie byly zaschnięte resztki owoców z tegoż ciasta! W ogole nie umyla blachy, mimo ze miala ją okolo 3 tygodni!!! Przyniosla, polozyla na stół i powiedziala, ze nie zdązyla umyc, ale ciasto bylo dobre. I poszla sobie
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:42   #1361
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
ona się w ogole teściowej nie boi moja teściowa to wcielenie aniola. Jest spokojna, cicha, nieśmiala i skromna. Mało się odzywa, a jak już, to tylko, by komus w czymś pomoc lub dogodzić.
Ostatnio byla taka historia, ze teściowa szukała jakiejś foremki na ciasto. Okazało się, że formę z ciastem dostała od niej wlasnie bratowa TŻ, toteż zwróciła się do niej bardzo niesmialo o zwrot, bo chciała upiec cos na imieniny . Bratowa TŻ przyniosla brudną blachę po zjedzonym cieście, gdzie byly zaschnięte resztki owoców z tegoż ciasta! W ogole nie umyla blachy, mimo ze miala ją okolo 3 tygodni!!! Przyniosla, polozyla na stół i powiedziala, ze nie zdązyla umyc, ale ciasto bylo dobre. I poszla sobie
co Ty mówisz - naprawdę tak zrobiła?? rany... tupet to niektórzy mają....
Stary 2012-02-20, 10:44   #1362
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
o matko.. no to faktycznie, chamstwo ja też uważam, że powinno się mieć trochę oleju w głowie i zwyczajnie wiedzieć, że na wesele bialy kolor jest zarezerwowany dla PM. Niestety, często na wątku modowym spotykam się z opiniami, że teraz to każdy moze biały zakładać na wesele , a te, które uważają, że nie wypada, mają spaczony, staromodny gust. Niedawno nawet był wieszak z sukienką białą, za kolano i dziewczyna pytala, czy na wesele może taką zalozyc. TYylko 1 osoba odpowiedziala,ze NIE. reszta, że tak jak najbardziej i to głupota, że tylko PMka moze miec na sobie biel w tym dniu, że to przeżytek

o kurde hehehehe
to nie wiem co Ci doradzic.. Nie wiem tez jakie masz relacje z batem TZ, bo moze w niego uderzyć ze to idiotyczny pomysl z ta biala sukienka... ale takie "typy" niestety łatwo nie odpuszcza, tym bardzieje ze pewnie robia to na zlosc...

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:45   #1363
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Białe rozumiem, też mnie drażni, jak baby wkładają białe kiecki na wesela.
Ale co do czarnych to naprawdę nie jarzę, o co chodzi - dla mnie czarny to kolor elegancji, nie żałoby, a już na pewno mała czarna to ostatnie, co może się skojarzyć z pogrzebem Są kobiety, które w ogóle inaczej, niż na czarno się nie ubierają, bo nie lubią jasnych kolorów. Więc nie widzę powodów, dla których nie miałoby być czarnych sukienek, tym bardziej, że zwykle dobiera się do nich kolorowe dodatki.
ja wlasnie uwielbiam czarny i w ogole nie przeszkadzaloby mi gdyby cale wesele ubralo sie na czarno wydaje mi sie ze to takie babcine gadanie ze jak na czarno to zaloba... czarny to piekny kolor i bardzo elegancki, a babcia czesto powtarza mi jak widzi mnie cala na czarno co sie czesto zdarza - czy to stroj na jej pogrzeb
W Chinach np. kolor bialy oznacza zalobe a czarny to kolor szczescia

A co do bialych to tez wolalabym zeby nie bylo... choc krotkie moze bym zniosla jakos, ale dlugie na szczescie moja bedzie dosyc rozlozysta wiec raczej konkurencji nikt mi nie zrobi

A tak poza tym to znow mialam koszmar slubny ze nikt nieprzyszedl na wesele i zapytalam mamy czemu nikogo nie ma - a ona pyta czy zaprosilismy kogos, a ja sobie wtedy przypomnialam ze nie
Prosilam wlascicelke sali czy mozemy to przelozyc o miesiac zebysmy mogli zaprosic gosci, ona sie zgodzila bo miala akurat wolny temin, ale kazala zaplacic za 2 impreze

Dodatkowo mam zle dni - z niczym sie nie moge wyrobic - mam tyle pracy, terminy gonia, a ja w takich chwilach gdy nie wiem za co sie zabrac to nie robie nic taki syndrom odrzucenia
Chyba musze odstawic na chwile sprawy slubne... i zajac sie praca. Dzis jade na pierwsza przymiarke sukni i od tego momentu robie sobie przerwe. Kamerzysta moze sam sie znajdzie nauki moze same sie zrobia, a reszta to chyba moze poczekac

Bylebym nie zapomniala zaprosic gosci

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:45   #1364
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem już, więc od razu zaprezentuję moje ślubne buty. To zdjęcie z allegro, bo dopiero dziś za nie zapłaciłam i jeszcze ich nie mam. Są używane, ale w bardzo dobrym stanie
Cytat:
Pytałam o to przed zakupem. Zdjęcia zostały wykonane niedawno, nie zaraz po zakupie, ale oczywiście zweryfikuję tę informację z rzeczywistością kiedy przyjdą i napiszę Mam nadzieję, że będę zadowolona
Fajne i aż się wierzyć nie chce że zdjęcie robione już po weselu (może PM przesiedziała całe wesele na kolanach u męża?)

Cytat:
Dobra wrzucę Wam zdjęcia (a pozniej usune) tej sukienki, która podobała sie Kabriel, jakby któraś chciała zobaczyć na żywo. Sukienka jest ładna, nie powiem, ale mnie szlag trafiał jak za kazdym razem, kiedy ja wyjełam i przymierzałam sie do sprzedania, czepiały jej sie włosy, puszki, nitki, o elektryzowaniu nie wspomnę.
Modelem byla siostra
Na siostrze sukienka wygląda bardzo ładnie ale z tego co piszesz to dla mnie odpada bo moje włosy i tak same z siebie ciągle się elektryzują

Cytat:

jak dla mnie czarna sukienka na wesele - prosze bardzo. Sama mam małą czarną i czasami w niej bywam na weselach, ożywiam ją dodatkami w kolorze np. bordo, turkusu, do tego szpilki bordowe, turkusowe, ekri, czy jakieś inne i czuję się okej. Natomiast bieli na moim weselu nie zdzierżę

Madzia - cudownie romantycznie !
Kurcze to faktycznie nie fajnie z jej strony. Mi czarny kolor nie przeszkadza bo sama najlepiej się w nim czuje i pewnie nie umiałabym poinformować gości że mają unikać jakiś kolorów ale co do białej sukienki to mam nadzieje że nikt oprócz mnie i kochanych druhenek nie będzie takiej miał.

Dziewczynki a powiedzcie mi jak to jest. Nigdy nie byłam u makijażystki i na ślub poleciła mi swoją znajoma. Dogadałam się z nią meilowo i co? To już wszystko? Bez żadnej umowy, bez zaliczek? Tak na słowo tylko? Wiem że mam bzika na punkcie wszelkich umów ale zostałam już raz oszukana i raz wystawiona do wiatru więc się obawiam,,,
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:46   #1365
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Heej: rycze-smarkam:

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Mnie się wydaję, że dlatego, że czarny kojarzy się z żałobą, a dzień ślubu to dzień wesela...ja to sobie tak tłumaczę.
Biorę ślub konkordatowy normalnie w Kościele, tylko że odbywa się to w piątek, i od razu po Kościele mam wesele, więc sobotę i Niedzielę mam wolną jednak nie do końca, ponieważ nie mam poprawin, poprawiny robimy w domu, zostaje wtedy już tylko najbliższa Rodzina, żeby wspólnie jeszcze cieszyć się Dniem Ślubu i Wesela. I niestety zostało mi zapowiedziane, żebym nie próbowała ubrać się w sobotę w wytarte dżinsy i za dużą koszulę.... no więc będę szukać sukienki.
Przespałam się z myślą o tej zwiewnej sukience i postanowiłam, że ją zamówię, dopytam się tylko jak wygląda sprawa z wymiarami, zwrotem i takimi podobnymi.

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Gosza, może do dzisiaj Ci przejdzie, poza tym emocje związane z suknią ślubną nie pozwolą Ci czuć się źle, chorobowo. Mam taką nadzieję... Trzymam
Rozumiem, że ktoś może być przeciwko czarnemu, jeśli dostałabym taki przykaz, dostosowałabym się do niego... Ale są osoby, które w czarnym czują się najlepiej. Wiem, że kolorów jest mnóstwo, ale ktoś zwyczajnie nie wygląda dobrze w kolorach, lub ich w ogóle nie czuje to nie będe narzucać. Podobnie jak niektórym dziewczynom czarny mi w ogóle nie przeszkadza. Nawet bardzo go lubię i jestem fanką małych czarnych przełamanych wyrazistymi dodatkami Ale wiadomo, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Każdy może mieć swoje wyznaczniki.
A czy ciemny granat wpadający trochę w czerń też w takim wypadku byłby nie na miejscu??? Bo się przyznam nieskromnie, że w szafie mam dużo granatów i zdarza mi się tak właśnie wystąpić na weselach. A jak dodam, że oprócz tych kolorów w wizytowych wersjach uwielbiam beże, kremy i ecru to już chyba totalnie jestem niewygodnym gościem, jeśli chodzi o dobór kolorów Ale biel i ecru zdecydowanie na wesela odpadają z tym się zgodzę i za żadne skarby nie chciałabym przyćmić blasku PMki.

A i jeszcze chciałam dodać, że kiedyś byłam na weselu, gdzie PMka miała koronkową suknię w kolorze ecru, a jej matka ubrała sobie "małą" białą. Obie wyglądały pięknie, ale mimo wszystko nie pasowało, że mama wygląda na "jaśniejszą".

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Co do kolorów sukienek, co za problem założyć inny? Jest tyle kolorów i odcieni, a dużo osób upiera się na czarnym. Widziałam już na zdjęciach jak laski poubierały się w białe sukienki
Jeśli ktoś mi wprost powie, że czarny nie, to nie. Ale uprzedzam mam granat, chyba, że też odpada...

Cytat:
poleż trochę, wygrzej się, a przymiarki nie możesz przełożyć o parę dni?
Zobaczymy jak będzie po południu. Jak co zadzwonię i przełożę. Chociaż chęć pojechania do krawcowej i zobaczenia tego co ma dla mnie, jest silniejsza niż zdrowy rozsądek

Cytat:

o boziuuu ale mnie rozłożyło.
Co kilka godzin budzilam sie z okropnym katarem i kicham caly czas...
Na 12 musze byc na uczelni po wpisy- nie wiem jak dojade, ale przynajmniej obroce sie do apteki po jakies witaminki :P

Mialo byc tez piwo z dziewczynami, ale chyba sobie daruje bo nie chce ich zarazic.
mam 37.7. nie jest zle, ale dopiero wstalam.

gosza- Ciebie tez cos bierze... ech. Trzymam kciuki za przymiarki!
I dla Ciebie dużo zdrówka
Dzięki!

Cytat:
Witajcie dziewczyny Stęskniłam się za wami. Siostra TŻa nadal u nas jest. Zostanie do końca lutego, ale teraz mam drugą zmianę i kiedy szwagierka jest w szkole będzie mi łatwiej do was zaglądać. Cięzko tak z dnia na dzień zostać " matką" siedemnastoletniej panny. Biegusiem po pracy żeby zrobić obiad, czasem pomaganie w lekcjach, zakupy, śniadanie do szkoły, kolacja...Ale daję radę. Dowodem jest chyba to, że po tym tygodniu jeszcze od nas nie uciekła
O! Anulka sie pojawiła Witaj! Widzę, że integracja ze szwagierką pełną parą. I dobrze. Czasem trzeba pobyć z rodziną I gratuluje bucików. Bardzo ładne

Cytat:
Jak dobitnie i nie urażając nikogo, powiedzieć, że nie życzę?
Powiedzieć wprost. Wolałabym, żeby ktoś powiedział mi to bezpośrednio, niż potem miał na mnie krzywo patrzeć na weselu.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:49   #1366
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie dziewczynki
Tak jak wcześniej dziewczyny pisały, może bym przeprowadziła jakieś rozmowy z podtekstem z cyklu "że będziemy wyglądać tak samo, żeby tylko nas kamerzysta rozróżnił" Albo bym jakąś wspólną znajomą nasłała i kazała poopowiadać w w ramach ciekawostek historię z życia wziętą Anulka_p ... może by się jej głupio zrobiło i jeszcze zmieniła ciucha!

Cytat:
Masakra! Kurcze, żeby takie rzeczy robić no to trzeba mieć już w głowie nie ten tego
Stary 2012-02-20, 10:51   #1367
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
I już mam zdjęcia Kiepskie, bo telefonem robione, a mój TŻ tak się zawziął, że musiało powstać całe imię To ciągle nie wersja ostateczna, ale wydaje mi się, że może wyjść ładnie
oooo świetnie mu to wyszło
Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Ślicznie wyszło!
Dziewczyny, nasza strona ślubna już działa!
Jestem ciekawa Waszych opinii, mi się szalenie podoba.
http://marta-mateusz-2012.pl/
rewelacyjna
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej hej
przyszłam prosić o kciuki na jutro za pomyślny przebieg egzaminu Ostatnio dostałam 4,5 więc wasze kciuki działają
papatki i dobrej nocki

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

ledwo weszłam do biura a wszyscy się mnie pytają na co choruję a ja oczy w pięć zł poszłam do łazienki a ja jestem blada jak ściana i zielona jak groszek
faktycznie słabo się dziś czuję ale żeby aż tak
oooo to nie dobrze... może warto by pójść do lekarza?? bo wiadomo co to jest??
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:55   #1368
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
oooo świetnie mu to wyszło

rewelacyjna

oooo to nie dobrze... może warto by pójść do lekarza?? bo wiadomo co to jest??

Blacky uważam tak samo jak jagodzia stronka super
Stary 2012-02-20, 10:56   #1369
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw się - i tak jako panna młoda olśnisz wszystkich

Dzewczyny czy któraś z Was zamawiała kiedys coś od tego uzytkownika? http://moda.allegro.pl/royal-fashion...153131810.html Royal-Fashion ? bo buty ma o taniości - tylko pytanie jak sie je nosi...

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:58   #1370
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Nie martw się - i tak jako panna młoda olśnisz wszystkich

Dzewczyny czy któraś z Was zamawiała kiedys coś od tego uzytkownika? http://moda.allegro.pl/royal-fashion...153131810.html Royal-Fashion ? bo buty ma o taniości - tylko pytanie jak sie je nosi...

ja mam jedną parę od nich i jest ok w sumie to oni mają buty z tych samych firm co buty zamawiane na wizażu

Stary 2012-02-20, 11:04   #1371
madzia2306
Zakorzenienie

ja chcę wiosnę!!! chcę moja letnią skórkę założyc, balerinki...
biedny mój tż.. dzisiaj idąc na przystanek wyglebał sie na schodach bo oblodzone były naciągnął sobie bark bo chciał złapac barierkę ale nie zdążył oj ale tyłek będzie go długo bolał...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-20, 11:05   #1372
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
biedny mój tż.. dzisiaj idąc na przystanek wyglebał sie na schodach bo oblodzone były naciągnął sobie bark bo chciał złapac barierkę ale nie zdążył oj ale tyłek będzie go długo bolał...
to trzeba wymasować

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-02-20 o 11:09
Stary 2012-02-20, 11:07   #1373
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
No to fajniutko

Kiliana, normalnie kurde bym ją tą kiecką owinęła za nogi i powiesiła na pierwszym drzewie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:11   #1374
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
No to fajniutko
wkońcu brat tżta jest naszym świadkiem więc i ona będzie siedziec przy nas więc wypadałoby się zbratac ale zrobiła naprawdę pozytywne wrażenie na mnie chcą żebyśmy z nimi pojechali do zakopanego w marcu na parę dni, zastanawiamy się bo nie wiemy jak będziemy stac z kasą bo chcemy dla mnie autko kupic żebym miała czym smiagc

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-20, 11:11   #1375
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej hej
przyszłam prosić o kciuki na jutro za pomyślny przebieg egzaminu Ostatnio dostałam 4,5 więc wasze kciuki działają
papatki i dobrej nocki

Cytat:

Białe rozumiem, też mnie drażni, jak baby wkładają białe kiecki na wesela.
Ale co do czarnych to naprawdę nie jarzę, o co chodzi - dla mnie czarny to kolor elegancji, nie żałoby, a już na pewno mała czarna to ostatnie, co może się skojarzyć z pogrzebem Są kobiety, które w ogóle inaczej, niż na czarno się nie ubierają, bo nie lubią jasnych kolorów. Więc nie widzę powodów, dla których nie miałoby być czarnych sukienek, tym bardziej, że zwykle dobiera się do nich kolorowe dodatki.
dokładnie ja moim przyjaciółkom powiedziałam wprost, ze jak mają ochotę założyć czarną sukienkę to ja nie mam nic przeciwko
w ogóle uważam to za bardzo głupi zabobon z tym czarnym

z białym to rozumiem z praktycznego punktu widzenia, bo jednak kiepsko jest wyglądać jak druga panna młoda ale z czarnym
Cytat:
Jak dobitnie i nie urażając nikogo, powiedzieć, że nie życzę?
wprost chociaż czy nie urazisz nikogo to akurat nie jest pewne, różni są ludzie. Moim zdaniem to już jest taka fanaberia i jeśli nie miałabym kasy na nową sukienkę (nie da się ukryć ze czarny jest uniwersalny i czarną sukienkę ma prawie każdy w szafie, kolorowych już nie) to bym pewnie nie przyszła w ogóle na ślub po takiej sugestii
Cytat:
Jestem już, więc od razu zaprezentuję moje ślubne buty. To zdjęcie z allegro, bo dopiero dziś za nie zapłaciłam i jeszcze ich nie mam. Są używane, ale w bardzo dobrym stanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki pobiłam sama siebie zapomniałam pojechać na uczelnie. Tak mi się ferie spodobały dobrze że to tylko wykłady

Cytat:
Co do koloru sukienki uważnan że można dać do zrozumienia że nie wypada przyjść w bieli ale jeśli chodzi o czerń to lekka przesada. I dla mnie jako gościa to już by było zdeka za dużo (kwiatów nie prezenty tylko pieniężne strój taki i taki) bo są różne sytuację i nie każdego będzie stać na nową kiecke a jak już ma ta czarną to mu się zrobi głupio. Ale to tyko moje zdanie sama ostatnio byłam w czarnej i jakoś tragedii nie było
o, dokładnie to miałam na myśli

Życzę zdrówka wszystkim chorującym

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:11   #1376
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
to trzeba wymasować
masowanko jak najbardziej będzie ale wiem po sobie że rok po upadku na tyłek do tej pory czasem coś mnie w doopie strzyka
tż oszalał, kupił mi telefon

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-20, 11:15   #1377
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
masowanko jak najbardziej będzie ale wiem po sobie że rok po upadku na tyłek do tej pory czasem coś mnie w doopie strzyka
poka jaki

właśnie czas najwyższy rozejrzeć sie za nowym telefonem

Stary 2012-02-20, 11:18   #1378
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam jedną parę od nich i jest ok w sumie to oni mają buty z tych samych firm co buty zamawiane na wizażu
dzięki chyba sie skuszę... ale oczywiście w przyszłym miesiącu po Matki Boskiej Pieniężnej

Cytat:
dzis elegancka szklaneczka... przy mnie sie 2 osoby wygrzmociły ale ja dzielnie wślizgiem dotarłam...

Cytat:
no to tym bardziej masaż mu sie należy

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:19   #1379
moniq_87
Raczkowanie

Potwierdzam Kindziu - śliczne obrączki. My wczoraj robiliśmypodejście nr 2 do obrączek, z efektem zerowym.

A powiedzcie mi jak planujecie te makijaże dla swoich TZ logistycznie rozegrać. Bo u mnie bedzie tradycyjnie, chociaz juz razem mieszkamy, to na te ostatnio noc wróce do rodziców, tam bede sie szykować, On przyjedzie po mnie gotowy i ja tez wtedy bede gotowa. Jak zatem rozegrać takie malowanie - nie bede mu kazała się rozbierać do makijażu, a wołać wizażystkę, zeby jechała tylko do niego też mi się nie widzi...Pomocy!?!

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:20   #1380
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja wlasnie uwielbiam czarny i w ogole nie przeszkadzaloby mi gdyby cale wesele ubralo sie na czarno
Mnie czarny też nie przeszkadza. Moja bardzo dobra koleżanka zakłada wyłącznie czarne sukienki i zapytała mnie czy nie będzie mi przeszkadzać, że przyjedzie w czarnej. Oczywiście powiedziałam, że nie. Dla mnie to nie jest kolor żałobny, ale elegancki i gustowny i jeśli ktoś ma ochotę, to proszę bardzo Tylko nie ta biel...
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości