Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 12:39   #2011
ajka89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Sprzątam i sprzątam, a końca nie widać Posprzątałam już kuchnię i dwie sypialnie, a jeszcze czeka mnie łazienka i salon... Na tż niby mogę liczyć, ale póki co zajmuje się Dorotką żeby mi się pod nogami nie plątała...
Ja sprzątałam w sobotę, to cały dzień mi to zajęło, a wieczorem padłam ze zmęczenia...a dzisiaj i tak już widzę kurz
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dobrze prawisz
Ja miewam chwile, żę jak patrzę w lustro to robi mi się dziwnie przykro, że moje ciało się tak zmienia... i ze strachem wchodzę na wagę - tylko u lekarza - w domu nie mam, bo bym cały czas chodziła zła! Ale jak na razie nie jest najgorzej. Ogólnie niczego sobie nie odmawiam bo uważam, żę zachcianki wynikają z potrzeby dziecka - mówię tu o zachciankach typu biały ser, łosoś, pomidory etc. tylko że ja zawsze jadłam rozsądnie i nigdy się nie obżerałam. Zdaję sobie sprawę, że nieważne jakbym nie kontrolowała wagi to i tak mi przybędzie, ale taka natura kobiety w ciąży. Ponadto mam ogromny biust i zwalam na niego ze 2 a nawet 3 kg!
Mi tata zepsuł wagę w domu..i chyba dobrze
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:44   #2012
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Irmusia ja nie napisałam że jak przytyje więcej to się załamie, tylko mam nadzieję że uda mi sie zachować taką wagę. Są dziewczyny co tyją mniej niż 10kg i jakoś rodzą całe i zdrowe dzieci, to że nas obrasta tłuszcz i tyjemy po 20kg nie jest żadną gwarancją zdrowia dziecka, wręcz przeciwnie, to dziecko ma rosnąć a nie my. Skoro mam książkowe wyniki, dziecko rozwija się zdrowo to raczej nie mam co zmieniać w swojej diecie tylko po to żeby ważyć więcej i myśleć że to zdrowo Oczywiście to indywidualna sprawa, niektórzy ćwiczą i jedzą rozsądnie a tyją, u mnie póki co na szczęście tak nie jest i nie ukrywam radości z tego powodu. Bo niestety ale nie zawsze po ciąży da się wrócić do tego co było przed bo są np rozstępy czy obwisła skóra, a duże tycie zwiększa nam takie prawdopodobieństwo

Mnie kręgosłup boli wieczorami, mam już brzuszek ale malutki wiec może dlatego jeszcze tak tego nie odczuwam i na kolacje czy impreze raczej będę mogła w nich wyskoczyćSiostra TŻ jest masażystką i obiecała nauczyć go robic masaże dla cieżarnych więc liczę na szybko ulgę w razie co
Na pewno jest roznica czy przytyjesz "zdrowo" i dodatkowe kg to bedzie glownie dziecko, lozysko, wody plodowe itd. A roztycie sie ogolnie.
Jeszcze do tych 8kg w okresie letnim trzeba dodac zatrzymywanie wody, ale nie wiem ile dodatkowych kg z tego moze byc
I oczywiscie kontrola wagi u lekarza Nie wiem czy tak jest wszedzie, ale u mnie w miescie jesli kobieta za szybko/za duzo tyje, dostaje diete od lekarza. U nas bardzo pilnuja tego, zeby sie nie roztyc

zazdroszcze masazu Ja tz ostatnio namowilam, ale on caly czas sie bal, ze mnie zaboli Moje kochanie, zawsze tak o mnie dba

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja sprzątałam w sobotę, to cały dzień mi to zajęło, a wieczorem padłam ze zmęczenia...a dzisiaj i tak już widzę kurz

Mi tata zepsuł wagę w domu..i chyba dobrze
Ja w sobote sprzatalam baaardzo duzo.
Pozniej synus poszedl na dluga drzemke. Wysprzatalam dokladnie, lacznie z myciem podlog - jak tylko wstal, zepsul cala moja prace.
I na nowo - ukladanie zabawek, sprzatanie jedzenia z podlogi...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:45   #2013
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

cześć dziewczyny

ja jakaś dzisiaj bez humoru
na 17.00 mam wizytę i pierwszy raz wejdę z mężem
trzymajcie kciuki

muszę iść po ziemniaki i jajka
zrobię kotlety sojowe może mi humor się poprawi, bo ciężko

brzuszek mi tak urósł wciągu 3 dni że jestem w szoku
ja się boję ,że dużo przytyje i nie będę mogła tego zrzucić,ale nie odmawiam sobie jedzenia jak jestem głodna
omijam słodycze i cukier
dzisiaj będę się ważyć u doktora

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:45   #2014
kejtigda
Wtajemniczenie

Irmusia gin mi powiedziała że norma to 8-12 ale jak nie będę szaleć to jest opcja że to będzie tylko 8, to miałam na myśli Ja obecnie mam straszne zachcianki na sałatki więc w tym się nie ograniczam, jeśli jednak będę miała na 5 litrów lodów czekoladowych to jednak się opanuje Piszecie często tak jakby to że ktoś się pilnuje i chce mało utyć od razu miało być kosztem dziecka, a tak nie jest. I martwię się tym że mogłabym po ciąży nie wrócić, bo to nie jest tak że raz dwa i jest się takim samym, niestety. A tak w ogóle mam starszną ochotę na drinki ma ktoś tak?

Wybywam na lunch, mam nadzieję że zdołam spokonie nadrobić i że Soleika do tego czasu wróci
Stary 2012-02-20, 12:46   #2015
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ide po obiad..... Strasznie bioli mnie krzyz
Bidulka Mnie znów brzuch rozbolał I tak w kółko

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Jeszcze do tych 8kg w okresie letnim trzeba dodac zatrzymywanie wody, ale nie wiem ile dodatkowych kg z tego moze byc
Oj może być sporo Bratowa mojego męża rodziła w październiku, a już od lipca chodziła opuchnięta od tej zatrzymanej wody
Przytyła w ciąży 23 kg, a po porodzie miała już tylko 5 kg na plusie, więc aż 18 kg zeszło jej w czasie porodu i w połogu
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:47   #2016
ajka89
Zadomowienie

Kurcze, muszę iść do sklepu po mięso mielone na obiad, a wstawiłam pralkę przed chwilą i już nie mogę jej wyłączyć
Stary 2012-02-20, 12:47   #2017
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia gin mi powiedziała że norma to 8-12 ale jak nie będę szaleć to jest opcja że to będzie tylko 8, to miałam na myśli Ja obecnie mam straszne zachcianki na sałatki więc w tym się nie ograniczam, jeśli jednak będę miała na 5 litrów lodów czekoladowych to jednak się opanuje Piszecie często tak jakby to że ktoś się pilnuje i chce mało utyć od razu miało być kosztem dziecka, a tak nie jest. I martwię się tym że mogłabym po ciąży nie wrócić, bo to nie jest tak że raz dwa i jest się takim samym, niestety. A tak w ogóle mam starszną ochotę na drinki ma ktoś tak?

Wybywam na lunch, mam nadzieję że zdołam spokonie nadrobić i że Soleika do tego czasu wróci
Ja
Musze znalezc jakies fajne, bezalkoholowe drinki

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 12:47   #2018
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

trzymajcie kciuki
zaciskam mocno

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:50   #2019
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
trzymajcie kciuki
Trzymam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:50   #2020
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Oj może być sporo Bratowa mojego męża rodziła w październiku, a już od lipca chodziła opuchnięta od tej zatrzymanej wody
Przytyła w ciąży 23 kg, a po porodzie miała już tylko 5 kg na plusie, więc aż 18 kg zeszło jej w czasie porodu i w połogu
18 kg! wow
Stary 2012-02-20, 12:52   #2021
Paula SHIN
Zakorzenienie

Ja tez najwiecej tylam na sam koniec.
Co chwile jakies dodatkowe kg.
Opuchniete nogi to dopiero byl koszmar... Wygladaly jak 2 kloce

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 12:53   #2022
pumas
Zakorzenienie

Ja się nie ważę już, choć obok wagi przechodzę codziennie Wiem, że przytyję, ale moja gin mówi, że nie dobrze jest utyć 20 kg i więcej w moim przypadku oczywiście. Mimo, że z natury jestem dość szczupła i teoretycznie miałyby gdzie się te kilogramy podziać, to jednak jedzenie wszystkiego, na co mamy ochotę nie jest zbyt wskazane. Dlatego ja się tego trzymam i np. w ogóle nie jem słodyczy, chyba że pączka raz na czas, rzadko jem ziemniaki, czerwone mięso, ale za to pozwalam sobie czasem na frytki, pizze (której wcześniej w ogóle nie jadłam, no może 2 razy w roku), łyczek piwa czy wina itd.

Ciało po ciąży nam się zmieni, ale tylko od nas zależy, jak będziemy nad nim pracować, by w miarę wyjść na prostą
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:53   #2023
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
zaciskam mocno
Cytat:
Trzymam

jeszcze 20 tygodni i dzidzia będzie z nami

ajka89
ja mogę popilnować pralki

Stary 2012-02-20, 12:53   #2024
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Chyba każda kobieta chcąc mieć dziecko musi być świadoma tego, że to nie tylko przyjemność, ale też poświęcenie. Chodzi również o dodatkowe kilogramy. Fakt, że czasem ta perspektywa przeraża, ale tak to już jest. Zresztą tak jak pisała Irmusia, tego nie unikniemy- taka filozofia. Jeszcze na pocieszenie dodam, że po porodzie kg uciekają, bo przecież część z nich to dziecko, wody płodowe itd.
Ciąża = wyrzeczenia . i tak już jest. gdyby tylko nasi mężczyźni niekiedy to bardziej doceniali!!!

Cytat:

Ja przedwcozraj miałam ogromną ochotę na grzane piwo bo mój mąż sobie robił i zapach snuł się po całym domu...o jaaaaa! stałam nad garnkiem i wąchałam ale nie wzięłam nawet łyczka! to tak a propos wyrzeczeń
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:55   #2025
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać. Straszne bzdury piszesz
Oczywiście, że jak ktoś nie będzie się obrzerał to przytyje mnie niż osoba, która będzie jadła bez opamiętania.
Ale pozwalanie sobie na jedzenie więcej w ciąży niż przed to nie wszystko.
Przecież w kobiecie ciężarnej rośnie dziecko, powiększa się macica, zwiększa się ilość różnych płynów i tego w żaden sposób nie da się przeskoczyć. Chyba, że kosztem zdrowia dziecka
Myślę, że rozsądnie myśląca kobieta, dbająca o zdrowy rozwój dziecka, które w niej rośnie, nie może sobie wyznaczyć, że przytyje 8 kg, rozmyślać o tym, nie pozwolić się ważyć lekarzowi, bo wiadomość o rosnących kg popsuje jej nastrój
Ech jeszcze trochę bym napisała, ale może lepiej zamilknę w tej kwestii
Racja. Czytam wszystkie wypowiedzi kolezanki i juz kilka razy sie rzewija, ze moze przytyc tylko tyle albo tyle...
Niedorzeczne jesli mówi sie o ciąży... i w dodatku pierwszej! Nigdy nie mozna przewidziec jak zachowa sie organizm. Moze sie spowolnic metabolizm, moze sie zatrzymac woda.. i co wtedy? Depresja? Bo przytylam wiecej niz chcialam?
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Na peelingi w ciazy musisz uwazac, bo skora jest o wiele bardziej wrazliwa Lepiej sobie odpuscic, przynajmniej te na cialo, ja na twarz nakladam peeling enzymatyczny.
Co do balsamow brazujacych to pojecia nie mam Wydawalo mi sie ze nie, ale teraz sie pogubilam
Moze niech sie wypowie ktos, kto naklada te balsamy.
Ja mam brązujacy, znalazlam artkul, ktory wlasnie polecal te balsamy zamiast opalania w ciąży, wiec chyba nie sa szkodliwe

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:55   #2026
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Ciąża = wyrzeczenia . i tak już jest. gdyby tylko nasi mężczyźni niekiedy to bardziej doceniali!!!

Ja przedwcozraj miałam ogromną ochotę na grzane piwo bo mój mąż sobie robił i zapach snuł się po całym domu...o jaaaaa! stałam nad garnkiem i wąchałam ale nie wzięłam nawet łyczka! to tak a propos wyrzeczeń

ja też mam nie raz taką ochotę

Stary 2012-02-20, 12:56   #2027
Paula SHIN
Zakorzenienie

Ja sobie pozwalam tylko na piwo bezalkoholowe - Karmi.
Chociaz nie wiecej niz szklanke, bo wtedy mi przechodzi na nie ochota

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 12:58   #2028
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
No i prawie posprzątane A łazienką zajmie się tż
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:01   #2029
Emilia211
Zakorzenienie

Dziewczyny używacie :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-porodzie.html

?
ja kupiłam i jestem ciekawa czy się pojawią rozstępy

Stary 2012-02-20, 13:03   #2030
mlodaj
Rozeznanie

Witam po weekendzie
Cytat:
cześć dziewczyny

trzymajcie kciuki

muszę iść po ziemniaki i jajka
zrobię kotlety sojowe może mi humor się poprawi, bo ciężko

brzuszek mi tak urósł wciągu 3 dni że jestem w szoku
ja się boję ,że dużo przytyje i nie będę mogła tego zrzucić,ale nie odmawiam sobie jedzenia jak jestem głodna
omijam słodycze i cukier
dzisiaj będę się ważyć u doktora
mi też urósł jak siedziałam w domu to tego nie zauważylam ale wczoraj jak się ubrałam na poprawiny stwierdziłam, że mi ciasno i faktycznie już widać

ogólnie wybawiłam się na weselu tylko jedzenie nie było zbyt smaczne

A muszę się pochwalić swoim tżtem, bo ostatnio mówiłam, że zjadłabym frytek ale nie chciało mi się robić i w sobotę jak mnie zawiózł do fryzjera to czekał pod Mc aż dam mu znać, że ma mnie odebrac i przywiózł mi cieplutkie frytki

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:03   #2031
pumas
Zakorzenienie

Ahh jeszcze apropo balsamów brązujących - myślę, że nie dajmy się zwariować. Balsam jak balsam. To tak, jakbyśmy się zastanawiały, czy użyc balsamu do ciała garniera nawilżającego, czy La roche Posay. Wydaje mi się, że jeden pieron. Ja wlasnie szukam jakiegos balsamu brązującego, bo wygladam jak blada dupa, a nigdy taka nie byłam
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:05   #2032
Emilia211
Zakorzenienie

chyba dokupię jeszcze
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-604302

dobre opinie i nie jest drogi
Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie

mi też urósł jak siedziałam w domu to tego nie zauważylam ale wczoraj jak się ubrałam na poprawiny stwierdziłam, że mi ciasno i faktycznie już widać

ogólnie wybawiłam się na weselu tylko jedzenie nie było zbyt smaczne

A muszę się pochwalić swoim tżtem, bo ostatnio mówiłam, że zjadłabym frytek ale nie chciało mi się robić i w sobotę jak mnie zawiózł do fryzjera to czekał pod Mc aż dam mu znać, że ma mnie odebrac i przywiózł mi cieplutkie frytki

najważniejsze,że się wybawiłaś A TŻ super!!!! takie małe gesty a ile znaczą
Bosze muszę się ruszyć i iść po zakupy

Stary 2012-02-20, 13:06   #2033
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Zgadzam się z każdym Twoim słowem. A co do cycków to jestem przerażona ich rozrostem...ciekawe ile jeszcze?? mój mąż jest zachwycony a ja nie bardzo bo podejrzewam, że od tego mam bóle w krzyżu. Nie mówiąc o tym jak bolą jak chodzę po schodach
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:09   #2034
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Wyjątkowo u doc. Borowskiego w Sonomedica na Nowej.
A normalnie u Piechowiaka. Ale gdzie jeździsz do lekarza? prywatnie ?
Ja do Lewego jeżdżę właśnie na Nową Prywatnie. (Tam gdzie Sonomedica jest jeszcze jedna przychodnia i właśnie w niej jest Lewy).

W Sonomedice maja dobry sprzęt, prawda? Ja na połówkowe jestem zapisana do Gamety do Kozarzewskiego ale jeszcze sie waham...

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ahh jeszcze apropo balsamów brązujących - myślę, że nie dajmy się zwariować. Balsam jak balsam. To tak, jakbyśmy się zastanawiały, czy użyc balsamu do ciała garniera nawilżającego, czy La roche Posay. Wydaje mi się, że jeden pieron. Ja wlasnie szukam jakiegos balsamu brązującego, bo wygladam jak blada dupa, a nigdy taka nie byłam
teraz to teraz, ale latem..?
ja nie wytrzymam bez samoopalacza...
jak myslicie, mozna?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:10   #2035
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
mam zmartwienie pomożcie:( wczoraj mialam przytulanki z tz i niestety dzis mam lekko brązowe plamienie i nie wiem co z tym zrobic, nic mnie nie boli, ale wydzielina jest za kazdym razem moze powinnam dzis wybrac sie do lekarza???
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
taa u mnie to samo
przysypiam a tu nagle "chrrrr", znów zasypiam a on znów chrapną potrzęsłam go za ramię i kazałam obrócić się na bok ale jestem okrutna
ja mam to samo.... ale tz sie przyzwyczail i jak go szturchne i poprosze zeby obrocil sie na bok robi to bez problemu
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja mam dzis doła. nie wiem co ze soba zrobic. Zadna pozycja nie pasuje mi by spokojnie siedziec badz lezec. I w ogóle do dupy wszytsko
usmiechnij sie kochana
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A jak Twoja skórka? Ja bardziej niż tym tłuszczykiem martwię się tym, jak będę wyglądać, jak już to kiedyś zrzucę. I powiem, że ta waga nie jest tak przerażająca. Ja nie przytyłam za dużo i tak sobie myślę, że jak teraz wystrzelę, to szybciej mi się będzie wszystko naciągać. Także nie martw się, tym bardziej, że się przecież nie obżerasz

!
wlasnie skora ok..smaruje sie juz 2 mce i jest mieciutka chociaz brzuchol wielki....
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:12   #2036
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
mam zmartwienie pomożcie:( wczoraj mialam przytulanki z tz i niestety dzis mam lekko brązowe plamienie i nie wiem co z tym zrobic, nic mnie nie boli, ale wydzielina jest za kazdym razem moze powinnam dzis wybrac sie do lekarza???
Wystarczy jak zadzwonisz do niego Lekarz zdecyduje.
Takie plamienia moga sie zdarzyc tez po badaniu.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 13:14   #2037
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba dokupię jeszcze
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-604302

dobre opinie i nie jest drogi
Polecam uwielbiam ten zapaszek i skórka mięciutka po nim

pytanie z innej beczki kosmetycznej- jakich fluidów używacie przy swoich problemach z cerą????mój właśnie się kończy i szukam czegoś dobrze kryjącego i nie wysuszającego- więc czekam na Wasze opinie moje Mamcie
Stary 2012-02-20, 13:15   #2038
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
ja tez wygladam jak blada dupa ale juz troche lepiej wiesz dlaczego? anemia nie jem w ogole miesa bo po prostu mi nie smakuje i od razu sie ukazalo. A odkad lykam dodatkowe zelazo juz mi sie kolor skory szczegolnie na twarzy poprawil

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:15   #2039
asia665
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny .
Ja znowu tylko na chwilę. Cały czas boli mnie ten kręgosłup. Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego i dostałam skierowanie do neurologa- prawdopodobnie to rwa kulszowa mi dokucza,tzn wszystkie objawy na to wskazują ten ból pleców,pośladków i promieniowanie do prawej nogi . Narazie kombinuje jak by tutaj ustawić sobie komputer żeby udało mi się pisać na leżąco

Nie gniewajcie się, że Was nie nadrabiam ale narazie ciężko mi siedzieć .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:16   #2040
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Polecam uwielbiam ten zapaszek i skórka mięciutka po nim

pytanie z innej beczki kosmetycznej- jakich fluidów używacie przy swoich problemach z cerą????mój właśnie się kończy i szukam czegoś dobrze kryjącego i nie wysuszającego- więc czekam na Wasze opinie moje Mamcie
Aktualnie Max Factor - sprawdza sie przy bardzo suchej skorze

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości