Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 10:00   #1921
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja ja !!!
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
wszystkie trzymamy
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Głupolku, wszystkie trzymamy
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja tez!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Aga, trzymam kciuki, koniecznie napisz, jak wam poszło Ja idę jutro na kontrolną wizytę, pewnie sprawdzi mi szyjkę i wyniki badań, nie spodziewam się niczego innego.

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja się bardzo cieszę bo jakoś od tygodnia nie mam żadnych bóli głowy, żadnych bóli a miałam praktycznie non-stop Jedyne co czuje w brzuchu teraz to tylko ruchy, i to zaskakująco często No i niestety krwawienia z nosa i dziąseł, to jedyne co mi dokucza

A co do tycia ja nie mam na myśli odchudzania w ciąży, ale uważam mimo wszystko że jak ktoś je rozsądnie, a nie realizuje wszystkie niezdrowe zachcianki to jednak przytyje mniej, co nie znaczy że czasem sobie na nie nie pozwalam Moja znajoma przytyła w ciąży 12kg, była bardzo wysportowana przed, jednak po ciąży mimo że wróciła do formy to obwisły brzuch jej został i żadne ćwiczenia nie pomogły, dopiero plastyka brzucha i czegoś takiego chciałabym uniknąć

Co do witamin ja biore pretanal complex, na włosy coś wezmę żeby gin mi poleciła na wizycie bo nie wszystkie można. Póki co jednak nic się z nimi nie dzieje więc moze mnie to ominie

Agunia trzymam kciuki za wizytę Ja mam połówkowe żeby w przyszłym tygodniu

Właśnie szukam w necie jakiś niskich obcasów na jakieś eleganckie okazje, bo najniższe mam 12cm

co do tycia - to nie jest zawsze tak pięknie jak piszesz, że jak ktoś się nie obżera itp. to nie przytyje, nie ma reguły, ciąża diametralnie zmienia gospodarkę hormonalną organizmu, i samo to często powoduje, że mimo racjonalnego odżywiania się przybiera się na wadze (czasem za dużo). Nie ma co się katować, że "muszę przytyć tyle a tyle i ani grama więcej", bo to może doprowadzić znowu do tego, że będzie się jadło za mało niż się powinno i dzidziuś będzie gorzej się rozwijał. Zawsze trzeba pamiętać o tym, że w ciąży zapotrzebowanie na kalorie rośnie. Owszem, jestem za tym, żeby pilnować się, żeby za dużo nie przytyć, ale bez przesady i nie za wszelką cenę (i nie piszę tutaj, że Ty zamierzasz nie przytyć więcej za wszelką cenę, tylko tak ogólnie wylewam swoje przemyślenia w temacie)

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-20 o 10:01
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:04   #1922
hanjah
Zakorzenienie

Agunia-kciuki też ode mnie

Nie mam dziś czasu na wizaż Muszę chałupkę posprzątać, bo w sobotę mi się nie chciało A przychodzi dziś siostra tż żeby popilnować Dorotki bo musimy coś załatwić, a pogoda straszna na wychodzenie z dzieckiem...

Buziaki i miłego dnia
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:07   #1923
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tycia ja nie mam na myśli odchudzania w ciąży, ale uważam mimo wszystko że jak ktoś je rozsądnie, a nie realizuje wszystkie niezdrowe zachcianki to jednak przytyje mniej, co nie znaczy że czasem sobie na nie nie pozwalam Moja znajoma przytyła w ciąży 12kg, była bardzo wysportowana przed, jednak po ciąży mimo że wróciła do formy to obwisły brzuch jej został i żadne ćwiczenia nie pomogły, dopiero plastyka brzucha i czegoś takiego chciałabym uniknąć
Na to nie ma reguly, najlepszym przykladem jest SAS ktora nie objada sie odzywia sie zdrowo, cwiczy a i tak przytyla juz 8 kg, wiec nic z tym nie zrobisz, zycze powodzenia ale watpie zeby udalo Ci sie nie przekroczyc 8 kg przez cala ciaze.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:09   #1924
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej jak minela niedziela?

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

odkrylam ze to co sprawia ze mi niedobrze to po prostu zgaga.
ja ☠☠☠☠☠☠☠e i tak ma byc juz do konca? przeciez ja oszaleje chyba
ja tez mam zgage codziennie , szczegolnie wieczorem

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A ja od obiadu nic nie jadłam i też mam zgagę...

Poza tym bolą mnie... pośladki A nic nimi nie robiłam Normalnie zakwasy mam jakbym na rowerze jeździła...

Mandragorrka a Ty też w UK mieszkasz?
a mnie coraz bardziej boli krzyz , ja nie wiem co bedzie pozniej

Cytat:
moje wczorajsze zdobycze

piękne !
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:09   #1925
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam wszystkie kochane mamusie dziś w wyjątkowi dobrym humorze bo nareszcie zdrowa jestem obeszło się bez antybiotyku choć o mały włos nie wylądowałam w szpitalu, a jutro zaczynam 21 tydzień

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Nikt nie potrzyma kciuków za moją dzisiejszą wizytę?
jeszcze ja jeszcze ja też mam w tym tyg połówkowe i ju się nie mogę doczekać
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:12   #1926
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Agunia-kciuki też ode mnie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witam wszystkie kochane mamusie dziś w wyjątkowi dobrym humorze bo nareszcie zdrowa jestem obeszło się bez antybiotyku choć o mały włos nie wylądowałam w szpitalu, a jutro zaczynam 21 tydzień

jeszcze ja jeszcze ja też mam w tym tyg połówkowe i ju się nie mogę doczekać

I genialne wieści przynosisz

ja mam nadzieję, że połówkowe mi wyznaczy na sobotę, też już się niecierpliwie

Stary 2012-02-20, 10:14   #1927
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
trzymamy mocno kciukasy

Cytat:
to super, że wróciłaś do zdrowia to jutro będzie powód do świętowania

mnie też boli krzyż, a właściwie to miednica z lewej strony w górnej części pośladka... jak zmieniam pozycje to mnie rwie to skubaństwo

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:15   #1928
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
No ciekawe, czy mnie jeszcze pamiętacie? Udzielałam się w pierwszym wątku, trochę podczytywałam drugi i dziś weszłam na drugi, a tam trzeci i czwarty o_O ! To się zdziwiłam... Pędzicie jak ... struś pędziwiatr. Nie nadrobię tego - nie mam żadnych szans... Ale pozdrawiam wszystkie mamusie i podziwiam Was, że macie siły na udzielanie się...
U mnie strasznie dużo się wydarzyło... Nie znam jeszcze płci dzidzi - może pod koniec tego tygodnia poznam, 27 idę na połówkowe, ale to będzie trochę po połówce, bo w 21/22 tyg. Teraz jestem w 20/21 (jutro kończę 20)... Boję się troszkę tego usg, ale jestem dobrej myśli (przynajmniej zazwyczaj). Jutro idę ostatni raz do pracy, a o 15 mam cytologię i to co Irmusia przeżyła to mnie przeraziło - umarłabym tam na zawał... i mam stres przed tą jutrzejszą cytologią... Oprócz tego, tak jak podejrzewał mój endo (miał nosa chłop) mam cukrzycę ciążową - mało tego, nie do uregulowania przez dietę i rok rozpoczęłam od 4-krotnych zastrzyków insuliny. Na początku to był szok i przeżywałam każde wkłucie - w brzuch, w udo, ale z czasem jest coraz lepiej, da się przeżyć. Oprócz tego wiecznie jestem przeziębiona, ktoś kichnie, a ja od razu łapię i tydzień lub dwa wycięte... i mam nadal problemy z kamieniami w woreczku (ale zdecydowanie mniejsze niż przed insuliną).
Jestem pod opieką ginekologa, endokrynologa, diabetologa (na szczęście te dwie ostatnie specjalizacje to jeden lekarz - takie 2w1 i co chwilę mam jakąś wizytę umówioną....
Trzymajcie za mnie kciuki przede wszystkim za jutrzejszą cytologię, za usg (błyskawiczne 23.02 - gin obiecał, że sprawdzi płeć i za to połówkowe 27.02., i za wizytę 29.02 u endo-diabetologa...
I wpiszcie mnie, proszę ponownie na listę w I poście - TP. z ostatniego (grudniowego) usg to 2.07...
Pozdrawiam
Izabela

Aha, mam pytanie, czy macie takie bóle w pachwinach, w spojeniu łonowym - tak jakby mięśnie były przetrenowane, lub jakbyście coś ciężkiego podnosiły? Poza tym jak siedzę przy kompie np. to po wstaniu nie mogę chodzić - nie mogę stanąć na lewą nogą, bo ból jest przeszywajacy - ostatnio zlokalizowałam go tak bardziej na środku - podobno spojenie łonowe się rozchodzi? ale trochę dłuższe spacery zupełnie nie wchodzą w grę, bo po paru krokach boli jak diabli... i do tego ten nieszczęsny pęcherz, 7 min po wyjściu z domu już muszę do toalety - jakiś horror...
ja Cię pamietam ;*
i wspolczuje tego wszystkiego

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-20, 10:20   #1929
mrowka88
Raczkowanie

Agunia, ja też bardzo mocno ściskam

Jeżeli chodzi o to jedzenie i niejedzenie w ciąży to przegięcie w jedną jak i drugą stronę nie jest zdrowe dla nikogo, ani dla nas-mam, ani dla naszych dzieci. Ja w ciąży raczej sobie nie odmawiam tego na co mam ochotę, bo widocznie tego w danym momencie potrzebujemy. Oczywiście nie mam tutaj na myśli fast foodów czy innego śmieciowego jedzenia, które nic nie wnoszą do diety, aczkolwiek czasami na nie też sobie pozwalam. Nie liczę kalorii i widzę, że tyję ale to jest naturalne więc nie zamierzam z tym walczyć. Sama sobie się nie podobam tak jak się podobałam 2 lata temu kiedy miałam 10kg mniej, ale wszyscy dookoła mówią, że wyglądam bardzo ładnie, więc chyba dwa kilogramy tu czy tam nie wpływają aż tak bardzo na naszą atrakcyjność.
Ja wiem, że mam silną wolę i jak będę chciała schudnąć to schudnę, tylko to też trzeba robić z głową, żeby się później właśnie nie okazało że mamy obwisły fałd skóry na brzuchu, o czym tutaj już wspominałyście.

aaaa....no i witam Izasz-b, bo my się jeszcze nie znamy

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:20   #1930
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja też wczoraj dostałam taki komplement i do tego komentarz że będzie chłopak fajnie jakby proroctwa się spełniły chociaż na dziewczynkę pewnie też szybko bym się przestawiła

mi też mowili ze tak ladnie wygladam to pewnie bedzie chlopiec
a okazuje sie ze chyba dziewczynka
takze nie ma co sie tym sugerowac
choc trzymam kciuki zeby udalo sie i zebys miala tego wymarzonego synka
Cytat:
ja potrzymam
oby wszystko bylo jak najlepiej !

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-20, 10:24   #1931
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Gratuluje kochana
hm... wiesz wyraze tu tylko swoje zdanie, ale wydaje mi się,że naprawdę zbyt wielką uwage skupiasz na wadze....rozumiem, ze nie chcesz duzo przytyc- to tak jak i kazda z nas, ale z Twoich wypowiedzi wynika, ze jesli kobieta w ciazy przytyje nie wiem np 20kg. to winne jest tego zle odzywianie czy niedbanie o siebie...mnie troche to denerwuje bo niestety sama jestem przypadkiem, ze odzywiam sie normalnie do tego cwicze a i tak tyje niestety szybko....
i podpisuje się pod chce_byc_mama wole 20 kg i zdrowe dziecko
Stary 2012-02-20, 10:24   #1932
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj na 14.15 wizyta u gina i będziemy umawiać USG połówkowe
Trzymam kciuki

Ja właśnie wróciłam od lekarza i jestem trochę podłamana. Z jednej stron się cieszę, bo przez miesiąc przytyłam równo 1kg no ale niestety z ciśnieniem nie jest dobrze Dalej mam bardzo wysokie i chcą mnie wysłać do szpitala... Tyle, że ja już leżałam przez tydzień na to w szpitalu i nie wykryli żadnej przyczyny więc zwalili na tabletki antykoncepcyjne... Teraz zapewne też nic by nie wykryli jeśli się zdecyduję na szpital... Na razie chcę iść jeszcze do rodzinnego, zobaczę co powie...
Stary 2012-02-20, 10:25   #1933
prince_polo
Zakorzenienie

a ja mam dzis doła. nie wiem co ze soba zrobic. Zadna pozycja nie pasuje mi by spokojnie siedziec badz lezec. I w ogóle do dupy wszytsko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:26   #1934
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
No ciekawe, czy mnie jeszcze pamiętacie? Udzielałam się w pierwszym wątku, trochę podczytywałam drugi i dziś weszłam na drugi, a tam trzeci i czwarty o_O ! To się zdziwiłam...
oczywiście że cię pamiętam i nawet ostatnio zastanawiałam się co się z Tobą stało, jak ktoś tak znika to zwykle nie jest to dobry znak a u Ciebie sporo niedobrego się działo, najważniejsze że już wszystko pod kontrola

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
a ja mam dzis doła. Nie wiem co ze soba zrobic. Zadna pozycja nie pasuje mi by spokojnie siedziec badz lezec. I w ogóle do dupy wszytsko

Stary 2012-02-20, 10:27   #1935
anna99302
Zadomowienie

Cześć dziewuszki!
Widzę, że nie tylko ja miałam paskudną noc!!!! A od 7 jestem w pracy! Nie wiem nie mogłam spać już o 4! nie mogłam się ułożyć a do tego TŻ chrapał

Cytat:
No ciekawe, czy mnie jeszcze pamiętacie? Udzielałam się w pierwszym wątku, trochę podczytywałam drugi i dziś weszłam na drugi, a tam trzeci i czwarty o_O ! To się zdziwiłam... Pędzicie jak ... struś pędziwiatr. Nie nadrobię tego - nie mam żadnych szans... Ale pozdrawiam wszystkie mamusie i podziwiam Was, że macie siły na udzielanie się...
U mnie strasznie dużo się wydarzyło... Nie znam jeszcze płci dzidzi - może pod koniec tego tygodnia poznam, 27 idę na połówkowe, ale to będzie trochę po połówce, bo w 21/22 tyg. Teraz jestem w 20/21 (jutro kończę 20)... Boję się troszkę tego usg, ale jestem dobrej myśli (przynajmniej zazwyczaj). Jutro idę ostatni raz do pracy, a o 15 mam cytologię i to co Irmusia przeżyła to mnie przeraziło - umarłabym tam na zawał... i mam stres przed tą jutrzejszą cytologią... Oprócz tego, tak jak podejrzewał mój endo (miał nosa chłop) mam cukrzycę ciążową - mało tego, nie do uregulowania przez dietę i rok rozpoczęłam od 4-krotnych zastrzyków insuliny. Na początku to był szok i przeżywałam każde wkłucie - w brzuch, w udo, ale z czasem jest coraz lepiej, da się przeżyć. Oprócz tego wiecznie jestem przeziębiona, ktoś kichnie, a ja od razu łapię i tydzień lub dwa wycięte... i mam nadal problemy z kamieniami w woreczku (ale zdecydowanie mniejsze niż przed insuliną).
Jestem pod opieką ginekologa, endokrynologa, diabetologa (na szczęście te dwie ostatnie specjalizacje to jeden lekarz - takie 2w1 i co chwilę mam jakąś wizytę umówioną....
Trzymajcie za mnie kciuki przede wszystkim za jutrzejszą cytologię, za usg (błyskawiczne 23.02 - gin obiecał, że sprawdzi płeć i za to połówkowe 27.02., i za wizytę 29.02 u endo-diabetologa...
I wpiszcie mnie, proszę ponownie na listę w I poście - TP. z ostatniego (grudniowego) usg to 2.07...
Pozdrawiam
Izabela

Aha, mam pytanie, czy macie takie bóle w pachwinach, w spojeniu łonowym - tak jakby mięśnie były przetrenowane, lub jakbyście coś ciężkiego podnosiły? Poza tym jak siedzę przy kompie np. to po wstaniu nie mogę chodzić - nie mogę stanąć na lewą nogą, bo ból jest przeszywajacy - ostatnio zlokalizowałam go tak bardziej na środku - podobno spojenie łonowe się rozchodzi? ale trochę dłuższe spacery zupełnie nie wchodzą w grę, bo po paru krokach boli jak diabli... i do tego ten nieszczęsny pęcherz, 7 min po wyjściu z domu już muszę do toalety - jakiś horror...
Łoo matko ale masz przygody od początku. Trzymaj się dzielnie przez tych kilka miesięcy jeszcze! a co do siusiania to na szczęście od kilku tygodni chodzenie co chwilę do kibelka u mnie się skończyło, ale zapewne wróci w 3 trymestrze

Cytat:
Trzymam i ja!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:31   #1936
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
trzymamy mocno kciukasy

mnie też boli krzyż, a właściwie to miednica z lewej strony w górnej części pośladka... jak zmieniam pozycje to mnie rwie to skubaństwo

ja wczoraj miałam przeboje jak do marketu pojechaliśmy, najpierw zaczęło mnie podbrzusze tak kłuć, że już chciałam stamtąd wychodzić, żeby pędem do domu jechać, ale zaraz przeszło. Potem przy schylaniu zaczął boleć mnie kręgosłup, a w drodze powrotnej biodro

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Agunia, ja też bardzo mocno ściskam

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość

ja potrzymam
oby wszystko bylo jak najlepiej !

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Ja właśnie wróciłam od lekarza i jestem trochę podłamana. Z jednej stron się cieszę, bo przez miesiąc przytyłam równo 1kg no ale niestety z ciśnieniem nie jest dobrze Dalej mam bardzo wysokie i chcą mnie wysłać do szpitala... Tyle, że ja już leżałam przez tydzień na to w szpitalu i nie wykryli żadnej przyczyny więc zwalili na tabletki antykoncepcyjne... Teraz zapewne też nic by nie wykryli jeśli się zdecyduję na szpital... Na razie chcę iść jeszcze do rodzinnego, zobaczę co powie...

słońce, to niedobrze z tym ciśnieniem. Moja znajoma przez to, że nie mogli jej ciśnienia uregulować, miała cesarkę prawie 2 miesiące przed terminem (na szczęście wszystko się dobrze skończyło). Może warto się położyć jeszcze raz do szpitala, może tym razem znajdą przyczynę wiesz, jak szpital ma problem, to rodzinny tym bardziej nic Ci nie pomoże

Cytat:
a ja mam dzis doła. nie wiem co ze soba zrobic. Zadna pozycja nie pasuje mi by spokojnie siedziec badz lezec. I w ogóle do dupy wszytsko

przytulam mocno

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

trzymam i ja!

Stary 2012-02-20, 10:34   #1937
kejtigda
Wtajemniczenie

Dziewczyny a to badanie na cukrzyce się robi normalnie tam gdzie krew mocz itp? Ile płaciłyście za to?
Stary 2012-02-20, 10:38   #1938
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
tez nie mamm humorku, jestem zmeczona... najchetniej zaszylabym sie gdzies sama na kilka dni....

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Dziewczyny a to badanie na cukrzyce się robi normalnie tam gdzie krew mocz itp? Ile płaciłyście za to?
badania na cukrzyce zleca lekarz jezeli sa nieprawidlowosci w podstawowych badaniach typu morfologia mocz itd...

Amelcia
Stary 2012-02-20, 10:38   #1939
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Matko, współczuję. Ja raz tylko jak się zdenerwoałam miałam wysokie ciśnienie i czułam się fatalnie, ale poszłam spać i rano przeszło. Trzymam kciuki, żeby Ci się to jakoś unormowało
Cytat:

Ja wczoraj tak miałam. Myślałam, że jajko zniosę. Siedzę- źle. Leże- źle. Telewizor mnie wkurzał, za chwilę coś innego...szału prawie dostałam. Nie wiem, czy to hormony czy jak...do tego wczoraj się fatalnie słabo czułam.
Cytat:
Cześć dziewuszki!
Widzę, że nie tylko ja miałam paskudną noc!!!! A od 7 jestem w pracy! Nie wiem nie mogłam spać już o 4! nie mogłam się ułożyć a do tego TŻ chrapał

Łoo matko ale masz przygody od początku. Trzymaj się dzielnie przez tych kilka miesięcy jeszcze! a co do siusiania to na szczęście od kilku tygodni chodzenie co chwilę do kibelka u mnie się skończyło, ale zapewne wróci w 3 trymestrze
Ja już też nie chodzę tak często do toalety

Na TVN leci "7 lęków początkujących mam" dyskusja
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:41   #1940
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

odkrylam ze to co sprawia ze mi niedobrze to po prostu zgaga.
ja ☠☠☠☠☠☠☠e i tak ma byc juz do konca? przeciez ja oszaleje chyba

ja też mam tą wątpliwa przyjemność, trochę mnie to dziwi na tym etapie bo w pierwszej ciąży zgagę miałam tylko raz i to dopiero w 9 miesiącu, skoro Wam tez się zdarza znaczy, że to normalne na tym etapie
Stary 2012-02-20, 10:43   #1941
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
tez nie mamm humorku, jestem zmeczona... najchetniej zaszylabym sie gdzies sama na kilka dni.....
ja tez bym sie gdzies zaszyła......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:43   #1942
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam tą wątpliwa przyjemność, trochę mnie to dziwi na tym etapie bo w pierwszej ciąży zgagę miałam tylko raz i to dopiero w 9 miesiącu, skoro Wam tez się zdarza znaczy, że to normalne na tym etapie
no ja chyba osaleje z tym rano nigdy nie mam ale zaczyna sie od popoludnia...

Amelcia
Stary 2012-02-20, 10:43   #1943
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
badania na cukrzyce zleca lekarz jezeli sa nieprawidlowosci w podstawowych badaniach typu morfologia mocz itd...

właściwie to nie jak są nieprawidłowości, to badanie powinno się wykonać u KAŻDEJ ciężarnej, nawet jak wyniki wszystkie są w porządku, żeby wykluczyć, czy nie rozwija się cukrzyca ciążowa. Powinien je zlecić lekarz. Ja robiłam je w swojej przychodni, ale i chyba w każdym laboratorium diagnostycznym można zrobić, nawet bez skierowania pewnie, ale odpłatnie

Stary 2012-02-20, 10:44   #1944
pumas
Zakorzenienie

Jezu, jak dobrze, że odpukać na razie niewiele mi dolega... Trzymajcie się !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:44   #1945
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dla mnie zaczyna byc uciazliwy brak tchu, wydaje mi sie ze mam ucisnieta przeponą, bo ciezko mi sie oddycha
ohh mnie tez to meczy
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hmm samolotem do Pl nie jest daleko, ale raczej do Ustronia ciężko byłoby Wam się wyrobić Postaram się zakodować, że Ty też siedzisz w UK
hehe nic sie nie stało, jak co to przypomne
Cytat:
wszystkie trzymamy
no pewne agunia
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj tak miałam. Myślałam, że jajko zniosę. Siedzę- źle. Leże- źle. Telewizor mnie wkurzał, za chwilę coś innego...szału prawie dostałam. Nie wiem, czy to hormony czy jak...do tego wczoraj się fatalnie słabo czułam.
widze, ze nie tylko ja mialam wczoraj ciezki dzien...
o spacerkach z TŻtem wrocilismy do domku na obiad i sie zaczelo... a to mnie zaczal brzuch bolec, a to spac mi sie chcialo, a to nie moglam pozycji znalezc....wstalam z bólem żołądka nie wiedziec od czego.... uff

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:45   #1946
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja chyba osaleje z tym rano nigdy nie mam ale zaczyna sie od popoludnia...

mam to samo!
Stary 2012-02-20, 10:46   #1947
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
właściwie to nie jak są nieprawidłowości, to badanie powinno się wykonać u KAŻDEJ ciężarnej, nawet jak wyniki wszystkie są w porządku, żeby wykluczyć, czy nie rozwija się cukrzyca ciążowa. Powinien je zlecić lekarz. Ja robiłam je w swojej przychodni, ale i chyba w każdym laboratorium diagnostycznym można zrobić, nawet bez skierowania pewnie, ale odpłatnie
a to bylam zle poinformowana, bo pamietam ze jak bylam w pl i bylam u gina i mi dawal na wszystkie badania zlecenia to sie go pytalam o te na cukrzyce ciazowa bo moja mama w ciazy ze mna miala no i sie po prostu balam, to mi powiedzial ze jak w krwi wyjdzie za wysoki i w moczu bede miala cukier to wtedy na konkretniejsze badania, ale widac co lekarz to inaczej.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
mam to samo!
no to mozemy sobie przybic piatke.. masakra mi jest od razu niedobrze i pali mnie caly przelyk i gardlo.

Amelcia
Stary 2012-02-20, 10:49   #1948
kejtigda
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki, myślałam że to standardowe a strasznie się bałam picia tej glukozy, zaczęłam 19tyg dziś a właśnie wróćiłam z toalety bo wymiotowałam
Stary 2012-02-20, 10:49   #1949
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
a to bylam zle poinformowana, bo pamietam ze jak bylam w pl i bylam u gina i mi dawal na wszystkie badania zlecenia to sie go pytalam o te na cukrzyce ciazowa bo moja mama w ciazy ze mna miala no i sie po prostu balam, to mi powiedzial ze jak w krwi wyjdzie za wysoki i w moczu bede miala cukier to wtedy na konkretniejsze badania, ale widac co lekarz to inaczej.
wiesz co, trochę się dziwie takiej postawie tego lekarza, bo często te podstawowe badania nie wykazują cukrzycy ciążowej, która może się już rozwijać. Lepiej więc zrobić badanie obciążenia glukozą mimo wszystko. Nawet większość źródeł podaje, że jeśli robi się test obciążenia 50g glukozy i wynik wyjdzie prawidłowy, to i tak potem zaleca się powtórzenie z 75g glukozy. Im szybciej się wykryje, że cukrzyca już może się rozwijać (a nie dopiero jak się na dobre rozhula), tym lepiej, można szybciej zacząć działać

Stary 2012-02-20, 10:49   #1950
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewuszki!
mój ostatnio w nocy przekręca się na plecy i daje koncert chrapaniem ale od razu ma pobudke oczywiście w nocy marudzi a rano nic nie pamięta

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Na TVN leci "7 lęków początkujących mam" dyskusja
też to oglądam... tak sobie myślę, ale nie mam jeszcze jakiś takich postanowień wobec naszego dziecka. Jedyne co wiem to będzie mieć "przerąbane" jako nastolatek u mojego konserwatywnego męża już teraz go urabiam... może w 10 lat trochę go zmiękczę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości