|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
Cytat:
co do tycia - to nie jest zawsze tak pięknie jak piszesz, że jak ktoś się nie obżera itp. to nie przytyje, nie ma reguły, ciąża diametralnie zmienia gospodarkę hormonalną organizmu, i samo to często powoduje, że mimo racjonalnego odżywiania się przybiera się na wadze (czasem za dużo). Nie ma co się katować, że "muszę przytyć tyle a tyle i ani grama więcej", bo to może doprowadzić znowu do tego, że będzie się jadło za mało niż się powinno i dzidziuś będzie gorzej się rozwijał. Zawsze trzeba pamiętać o tym, że w ciąży zapotrzebowanie na kalorie rośnie. Owszem, jestem za tym, żeby pilnować się, żeby za dużo nie przytyć, ale bez przesady i nie za wszelką cenę (i nie piszę tutaj, że Ty zamierzasz nie przytyć więcej za wszelką cenę, tylko tak ogólnie wylewam swoje przemyślenia w temacie)
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-20 o 10:01 |
||
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia-kciuki też ode mnie
![]() Nie mam dziś czasu na wizaż Muszę chałupkę posprzątać, bo w sobotę mi się nie chciało A przychodzi dziś siostra tż żeby popilnować Dorotki bo musimy coś załatwić, a pogoda straszna na wychodzenie z dzieckiem... Buziaki i miłego dnia
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() piękne !
|
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie kochane mamusie
dziś w wyjątkowi dobrym humorze bo nareszcie zdrowa jestem obeszło się bez antybiotyku choć o mały włos nie wylądowałam w szpitalu, a jutro zaczynam 21 tydzieńjeszcze ja jeszcze ja też mam w tym tyg połówkowe i ju się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I genialne wieści przynosisz ja mam nadzieję, że połówkowe mi wyznaczy na sobotę, też już się niecierpliwie
|
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
trzymamy mocno kciukasy
![]() Cytat:
mnie też boli krzyż, a właściwie to miednica z lewej strony w górnej części pośladka... jak zmieniam pozycje to mnie rwie to skubaństwo |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wspolczuje tego wszystkiego
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
Agunia, ja też bardzo mocno ściskam
![]() Jeżeli chodzi o to jedzenie i niejedzenie w ciąży to przegięcie w jedną jak i drugą stronę nie jest zdrowe dla nikogo, ani dla nas-mam, ani dla naszych dzieci. Ja w ciąży raczej sobie nie odmawiam tego na co mam ochotę, bo widocznie tego w danym momencie potrzebujemy. Oczywiście nie mam tutaj na myśli fast foodów czy innego śmieciowego jedzenia, które nic nie wnoszą do diety, aczkolwiek czasami na nie też sobie pozwalam. Nie liczę kalorii i widzę, że tyję ale to jest naturalne więc nie zamierzam z tym walczyć. Sama sobie się nie podobam tak jak się podobałam 2 lata temu kiedy miałam 10kg mniej, ale wszyscy dookoła mówią, że wyglądam bardzo ładnie, więc chyba dwa kilogramy tu czy tam nie wpływają aż tak bardzo na naszą atrakcyjność. Ja wiem, że mam silną wolę i jak będę chciała schudnąć to schudnę, tylko to też trzeba robić z głową, żeby się później właśnie nie okazało że mamy obwisły fałd skóry na brzuchu, o czym tutaj już wspominałyście. aaaa....no i witam Izasz-b, bo my się jeszcze nie znamy
|
|
#1930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też mowili ze tak ladnie wygladam to pewnie bedzie chlopiec ![]() a okazuje sie ze chyba dziewczynka ![]() takze nie ma co sie tym sugerowac choc trzymam kciuki zeby udalo sie i zebys miala tego wymarzonego synka ![]() ja potrzymam ![]() oby wszystko bylo jak najlepiej !
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i podpisuje się pod chce_byc_mama wole 20 kg i zdrowe dziecko
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki
![]() Ja właśnie wróciłam od lekarza i jestem trochę podłamana. Z jednej stron się cieszę, bo przez miesiąc przytyłam równo 1kg no ale niestety z ciśnieniem nie jest dobrze
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dzis doła. nie wiem co ze soba zrobic. Zadna pozycja nie pasuje mi by spokojnie siedziec badz lezec. I w ogóle do dupy wszytsko
|
#1934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nawet ostatnio zastanawiałam się co się z Tobą stało, jak ktoś tak znika to zwykle nie jest to dobry znak a u Ciebie sporo niedobrego się działo, najważniejsze że już wszystko pod kontrola![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewuszki!
Widzę, że nie tylko ja miałam paskudną noc!!!! A od 7 jestem w pracy! Cytat:
Trzymam i ja! |
|
|
|
|
#1936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj miałam przeboje jak do marketu pojechaliśmy, najpierw zaczęło mnie podbrzusze tak kłuć, że już chciałam stamtąd wychodzić, żeby pędem do domu jechać, ale zaraz przeszło. Potem przy schylaniu zaczął boleć mnie kręgosłup, a w drodze powrotnej biodro Cytat:
słońce, to niedobrze z tym ciśnieniem. Moja znajoma przez to, że nie mogli jej ciśnienia uregulować, miała cesarkę prawie 2 miesiące przed terminem (na szczęście wszystko się dobrze skończyło). Może warto się położyć jeszcze raz do szpitala, może tym razem znajdą przyczynę wiesz, jak szpital ma problem, to rodzinny tym bardziej nic Ci nie pomożeCytat:
przytulam mocno ![]()
|
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a to badanie na cukrzyce się robi normalnie tam gdzie krew mocz itp? Ile płaciłyście za to?
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- badania na cukrzyce zleca lekarz jezeli sa nieprawidlowosci w podstawowych badaniach typu morfologia mocz itd... |
|
|
|
|
#1939 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj tak miałam. Myślałam, że jajko zniosę. Siedzę- źle. Leże- źle. Telewizor mnie wkurzał, za chwilę coś innego...szału prawie dostałam. Nie wiem, czy to hormony czy jak...do tego wczoraj się fatalnie słabo czułam. Cytat:
Na TVN leci "7 lęków początkujących mam" dyskusja
|
|||
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mam tą wątpliwa przyjemność, trochę mnie to dziwi na tym etapie bo w pierwszej ciąży zgagę miałam tylko raz i to dopiero w 9 miesiącu, skoro Wam tez się zdarza znaczy, że to normalne na tym etapie |
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bym sie gdzies zaszyła......
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
no ja chyba osaleje z tym rano nigdy nie mam ale zaczyna sie od popoludnia...
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właściwie to nie jak są nieprawidłowości, to badanie powinno się wykonać u KAŻDEJ ciężarnej, nawet jak wyniki wszystkie są w porządku, żeby wykluczyć, czy nie rozwija się cukrzyca ciążowa. Powinien je zlecić lekarz. Ja robiłam je w swojej przychodni, ale i chyba w każdym laboratorium diagnostycznym można zrobić, nawet bez skierowania pewnie, ale odpłatnie
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, jak dobrze, że odpukać na razie niewiele mi dolega... Trzymajcie się !
|
|
|
|
#1945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no pewne agunia Cytat:
o spacerkach z TŻtem wrocilismy do domku na obiad i sie zaczelo... a to mnie zaczal brzuch bolec, a to spac mi sie chcialo, a to nie moglam pozycji znalezc....wstalam z bólem żołądka nie wiedziec od czego.... uff |
|||
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- no to mozemy sobie przybic piatke.. masakra mi jest od razu niedobrze i pali mnie caly przelyk i gardlo. |
|
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale od razu ma pobudke oczywiście w nocy marudzi a rano nic nie pamięta też to oglądam... tak sobie myślę, ale nie mam jeszcze jakiś takich postanowień wobec naszego dziecka. Jedyne co wiem to będzie mieć "przerąbane" jako nastolatek u mojego konserwatywnego męża już teraz go urabiam... może w 10 lat trochę go zmiękczę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

Ja idę jutro na kontrolną wizytę, pewnie sprawdzi mi szyjkę i wyniki badań, nie spodziewam się niczego innego.
No i niestety krwawienia z nosa i dziąseł, to jedyne co mi dokucza

Muszę chałupkę posprzątać, bo w sobotę mi się nie chciało
A przychodzi dziś siostra tż żeby popilnować Dorotki bo musimy coś załatwić, a pogoda straszna na wychodzenie z dzieckiem... 
A nic nimi nie robiłam
Normalnie zakwasy mam jakbym na rowerze jeździła...

ale od razu ma pobudke