Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 09:21   #1111
Ania09121983
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

heeeloł
dziewczyny jakie macie sposoby na suszenie włosów? a konkretnie co robicie z nimi od razu po myciu? macie jakis konkretny ręcznik? zawijacie włosy czy tylko wyciskacie? czesac nie czesac, wcierac coś? pryskac? pytanie może banalne ale jestem strasznie ciekawa
gdzieś jakaś wizażanka wspommniała o ręczniku z mikrofibry, zastanawia mnie jak sie sprawuje

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:56   #1112
syla929
Rozeznanie

Ja miałam studniówkę TŻ i u fryzjera, do fryzury musiałam prostować, tapirować i lakierować mocno włosy Ale już im to wynagrodziłam, mam nadzieję, że dużej krzywdy im nie zrobiłam.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:57   #1113
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Ja miałam studniówkę TŻ i u fryzjera, do fryzury musiałam prostować, tapirować i lakierować mocno włosy Ale już im to wynagrodziłam, mam nadzieję, że dużej krzywdy im nie zrobiłam.
raz to sie nic nie stało :0 wazne że im to wynagrodziłaś

a co do pyanie o sierkowe kosmetyki do włosów to znalazłam takie coś
http://galeriamydelisoli.pl/produkty...-glowy-sulphur

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:26   #1114
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
A co to jest : "strzyżarka" ?
Maszynką do golenia włosów? Jeszcze się z tym nie spotkałam, zaciekawiłyście mnie Naprawdę inaczej wyglądają po niej włosy?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:38   #1115
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Maszynką do golenia włosów? Jeszcze się z tym nie spotkałam, zaciekawiłyście mnie Naprawdę inaczej wyglądają po niej włosy?
http://www.makelifeeasier.pl/inne/haircut/ Tu jest strzyżenie na prosto
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:39   #1116
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
czy ja wiem czy inaczek poprostu fryzjerom moze byc łatwiej ocinać maszynką bo wtedy lepiej da się robić ewentualne poprawki i włosy będa równiej obcięte

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-02-20, 10:39   #1117
Heroldin
Zakorzenienie

karmazynka99 - dziękuję za uświadomienie. Znam to urządzenie, ale nigdy nie miałam nim włosów strzyżonych . Ile do się ciekawych rzeczy można dowiedzieć . Podobną maszynką tylko włosy z szyi usuwane miałam .

Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:42   #1118
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
karmazynka99 - dziękuję za uświadomienie. Znam to urządzenie, ale nigdy nie miałam nim włosów strzyżonych . Ile do się ciekawych rzeczy można dowiedzieć . Podobną maszynką tylko włosy z szyi usuwane miałam .

nie ma sprawy

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-02-20, 11:08   #1119
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
raz to sie nic nie stało :0 wazne że im to wynagrodziłaś

a co do pyanie o sierkowe kosmetyki do włosów to znalazłam takie coś
http://galeriamydelisoli.pl/produkty...-glowy-sulphur
Też mam obsesję na punkcie niszczenia się włosów Co prawda zdarza mi sie je tapirować góra raz na 2 tygodnie, ale pół imprezy mam wyrzuty sumienia. Ale tom włosy są dla mnie, nie ja dla nich.

Miałam z tej firmy szampon siarkowy i nie polecamPrzede wszystkim trzeba uważać, bo przy częstym używaniu bardzo wysusza. A oczyszczanie jest przeciętne, o wiele lepiej sprawdza się jakikolwiek szampon z rzepą.
Cytat:
Ja miałam kiedyś tak obcięte włosy i nawet cieniowanie fryzjerka mi robiła maszynką Włosy genialnie się ukłądały, a końce nie był jak po cieniowaniu cienkie, tylko takie grube.
Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Boże jak ja tęsknię do włosów obciętych pod linijkę
Niech no jeszcze kiedykolwiek w życiu przyjdzie mi do głowy je cieniować
Stary 2012-02-20, 11:23   #1120
weegirl
Zakorzenienie

Dziewczyny, co do tego tapirowania, to ono jest niestety bardzo szkodliwe Sama lubię efekt włosów uniesionych u nasady, a u mnie najlepszy daje właśnie tapirowanie. Niestety, czesząc czuprynę pod włos możemy łatwo uszkodzić łuski włosa i nic się z tym później nie da zrobić. Taki włos będzie znacznie bardziej narażony na dalsze uszkodzenia. Sama staram się nie tapirować włosów częściej niż raz- dwa razy do roku.
Stary 2012-02-20, 11:31   #1121
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Miałam z tej firmy szampon siarkowy i nie polecamPrzede wszystkim trzeba uważać, bo przy częstym używaniu bardzo wysusza. A oczyszczanie jest przeciętne, o wiele lepiej sprawdza się jakikolwiek szampon z rzepą.
dobrze że mówisz, to sie na niego nie skusze w takim razie

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-02-20, 11:47   #1122
nafiyqa
Zakorzenienie

weegirl, to jaki jest najwiekszy grzech wlosowy?
Tapirowanie, suszenie, prostowanie, farbowanie, rozjasnianie? A moze cos innego?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:52   #1123
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dzis zauważylam, jak spiełam wlosy,że mam masę bejbików nowych
Taka śmieszna jeżozwierzowa aureola z krotkich 2, 3 , 4 cm włosków na calej glowie, a najwięcej w okolicy grzywki i czola, z przodu znaczy
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:55   #1124
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja bardzo lubie miec obcinane strzyżarka, swoją drogą to dopiero niedawno jak poszłam do osiedlowego fryzjera i miałam obcinane na sucho to miałam nozyczkami(ale trzeba pochwalic praktykantkę bo sie na medal spisała )

no i tak jak mówi weegirl są dobre jak ktoś chce mieć włosy na prosto

ja kiedyś dawałam cytrynowego
Ja właśnie zastanawialam sie nad zakupem nowej strzyzarki dla mnie i dla tz'a. No i sie zdecyduje - gdybym miała tylko dla TZ to wzielabym jakaś tańsza
Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Też mam obsesję na punkcie niszczenia się włosów Co prawda zdarza mi sie je tapirować góra raz na 2 tygodnie, ale pół imprezy mam wyrzuty sumienia. Ale tom włosy są dla mnie, nie ja dla nich.

Ja miałam kiedyś tak obcięte włosy i nawet cieniowanie fryzjerka mi robiła maszynką Włosy genialnie się ukłądały, a końce nie był jak po cieniowaniu cienkie, tylko takie grube.

Boże jak ja tęsknię do włosów obciętych pod linijkę
Niech no jeszcze kiedykolwiek w życiu przyjdzie mi do głowy je cieniować
ja właśnie miałam podobnie - w tym salonie w ogóle bardzo sobie zachwalaly ta metodę. Ze niby włos sie nie rozdwaja jak przy nozyczkach. Ale to było dawno temu.
Cytat:
Dziewczyny, co do tego tapirowania, to ono jest niestety bardzo szkodliwe Sama lubię efekt włosów uniesionych u nasady, a u mnie najlepszy daje właśnie tapirowanie. Niestety, czesząc czuprynę pod włos możemy łatwo uszkodzić łuski włosa i nic się z tym później nie da zrobić. Taki włos będzie znacznie bardziej narażony na dalsze uszkodzenia. Sama staram się nie tapirować włosów częściej niż raz- dwa razy do roku.
oj tak... Na ogół nigdy nie tapiruje, bo mam gęste, ale bardzo cienkie włosy. I pozńiej nie sposób tego rozczesac. Raz miałam porządny tapir - fryzura świetna. Następnego dnia plakalam nad ilością straconych i złamanych włosów.

Teraz staram sie nie stosować żadnych lakierow - moja miłość na mój oklapniety włos. Kupiłam na helfy nawilzajacy spray do stylizacji włosów z woda z pomarańczy eubiony. I jest całkiem ok.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Taka śmieszna jeżozwierzowa aureola z krotkich 2, 3 , 4 cm włosków na calej glowie, a najwięcej w okolicy grzywki i czola, z przodu znaczy
Ja teeeez chceeee !

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:03   #1125
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Witam po weekendzie

Włoski miałam wczoraj cudne teraz umyłam barwą zeby oczyscić bo dawno tego nie robiłam i zbieram sie oddac laptopka do naprawy bardzo mi się grzeje i wyłacza a chciałabym zeby jeszcze troszke mi pożył
Na dworze wiosennie może kupie cos do wloskow na miescie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:08   #1126
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
weegirl, to jaki jest najwiekszy grzech wlosowy?
Tapirowanie, suszenie, prostowanie, farbowanie, rozjasnianie? A moze cos innego?
To zależy od włosów i tego, jak wykonujemy dany "zabieg"
Jak dla mnie, na pierwszym miejscu jest zdecydowanie rozjaśnianie (ale nie farbą) a później prostowanie, tapirowanie, farbowanie i suszenie. Suszenie w ogóle może być mało inwazyjne (niska temperatura), farbowanie z głową też nie wydaje mi się jakieś straszne.

Zresztą- wszystko jest do czasu. Moja kuzynka rozjaśniała i codziennie prostowała włosy (a ma cienkie, jak ja) i przez parę lat wszystko było ok. Ale po jakimś czasie okazało się, że jednak musiała sporo skrócić włosy. Nadal ma długie, za łopatki, ale kiedyś miała dłuższe.

Ja jak schodziłam z brązu to najpierw zrobiłam łagodną dekoloryzację (włosy przesuszone ale w dobrym stanie, skalp zakochany w ściągaczu koloru, bo jest to jakiś siarkowy produkt ) a później, niestety, JEDNĄ kąpiel rozjaśniającą. I do dzisiaj tego żałuję Dopóki nie pozbędę się tego, co poddałam zabiegowi, nie będę zadowolona z włosów. Czyli za jakieś 4 lata dopiero Ale nie chcę obcinać, bo zupełnie nie wyobrażam sobie siebie z krótszymi włosami, zapłakałabym się. Wolę poświęcać im duuużo czasu, żeby wyglądały ok. Ale cóż, za głupotę trzeba płacić. Dodam tylko, że kąpiel rozjaśniająca nie musi być tak szkodliwa jak rozjaśnianie, ja najprawdopodobniej nie rozmieszałam składników wystarczająco dobrze i wyszło jak po rozjaśnianiu

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość

oj tak... Na ogół nigdy nie tapiruje, bo mam gęste, ale bardzo cienkie włosy. I pozńiej nie sposób tego rozczesac. Raz miałam porządny tapir - fryzura świetna. Następnego dnia plakalam nad ilością straconych i złamanych włosów.
Tzn. ja kiedyś (przed erą wizażu ) tapirowałam włosy u nasady co drugi dzień i było ok. Ale teraz już się boję
Stary 2012-02-20, 13:20   #1127
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Poza tym wkurza mnie, ze moje włosy po jakimś czasie zaczynają łączyć się ze sobą widać to też na zdjęciach- na jednym świeżo rozczesane, a drugie było zrobione mniej więcej pół godziny później i już się włosy zaczęły łączyć w większe pasma. Czy to minie z czasem dbania o włosy, gdy staną się gładkie czy taka już ich "uroda"? Nie lubię tego efektu i dlatego też nie widzę siebie jako CG, bo nie mogłabym ich rozczesywać- raz spróbowałam rozczesać je tylko na mokro i efekt był jeszcze gorszy

*te zdjęcia w czarnej bluzce były robione dzisiaj
Jesteś kręcona i tak będziesz miała Niektóre dziewczyny pracują ciężko, żeby fale im się tak łatwo definiowały
Stary 2012-02-20, 13:39   #1128
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Wiem, sama to widzę po włosach. Następnego dnia jak przejadę ręką po długosci to wyciągam sporo włosów, nie wspomnę co się dzieje przy rozczesywaniu Dlatego nawet gdy zabaluje to makijażu mogę nie zmyć, ale olej na włosy kładę, już zawsze mam przyszykowany przy łóżku
Stary 2012-02-20, 14:00   #1129
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
ja w moim depilatorze mam też takie ząbki, ciekawe czy się nada to

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:02   #1130
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
A ja po weekendzie obserwacji, kolejnym ponad 24-godzinnym olejowaniu stwierdzam, że moje włosy są przeolejowane
A na dodatek wczoraj się niedomyły...
Czyli jednak przeolejowałaś włoski
Ja teraz dałam im 3 dni odsapnąć i wszystko wróciło do normy Też mi się to objwaiło szybszym przetłuszczaniem, zbijaniem w strąki i tym, że gorzej zmywało mi się oleje Zrób sobie 3 dni przerwy, naprawdę warto

Cytat:
Ja nigdy nie tapiruję włosków, u mnie żaden tego typu efekt nie utrzymuje się na włosach, mam tak proste i śliskie, że zaraz wracają do swojego pierwotnego stanu, nawet środki do stylizacji nigdy nie były w stanie nic zdziałać
W sumie to chyba dobrze, bo nawet mnie nie kusi do różnych eksperymentów, nie muszę prostować, suszyć też nie, bo szybko mi schną same, tapirować nie mam po co, farbować tez nie farbuję, także przynajmniej moje kłaczki na tym zyskują
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:07   #1131
sharron
Raczkowanie

[QUOTE=annaab4;32417571]Dbam o włosy intensywnie przez miesiąc, więc mogę co nieco opowiedzieć
W przeciągu 1,5 miesiąca włosy urosły mi 2,5 cm. Nie jest źle, było gorzej, ale mam nadzieję, że będzie lepiej.
Na porost stosowałam Rzepę, którą już wykończyłam

możecie mi podać link do niej na kwc lub gdzieś?w sensie do tej rzepy,bardzo Was proszę bo nie wiem teraz o którą chodzi
Stary 2012-02-20, 15:13   #1132
alex1989
Zadomowienie

[QUOTE=sharron;32426972]
Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Dbam o włosy intensywnie przez miesiąc, więc mogę co nieco opowiedzieć
W przeciągu 1,5 miesiąca włosy urosły mi 2,5 cm. Nie jest źle, było gorzej, ale mam nadzieję, że będzie lepiej.
Na porost stosowałam Rzepę, którą już wykończyłam

możecie mi podać link do niej na kwc lub gdzieś?w sensie do tej rzepy,bardzo Was proszę bo nie wiem teraz o którą chodzi
wcierka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html
ampułki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wypadania.html

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:13   #1133
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Dziewczyny ja chciałam się tylko zapytać. Jak wyglądają wasze włosy po hennie khadi ? Czy po dłuższym czasie nie pojawiają się u Was jakieś rude refleksy ?

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:26   #1134
sharron
Raczkowanie

[QUOTE=alex1989;32427098] a które lepsze (na porost)?
Stary 2012-02-20, 15:40   #1135
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Czyli jednak przeolejowałaś włoski
Ja teraz dałam im 3 dni odsapnąć i wszystko wróciło do normy Też mi się to objwaiło szybszym przetłuszczaniem, zbijaniem w strąki i tym, że gorzej zmywało mi się oleje Zrób sobie 3 dni przerwy, naprawdę warto

Ja nigdy nie tapiruję włosków, u mnie żaden tego typu efekt nie utrzymuje się na włosach, mam tak proste i śliskie, że zaraz wracają do swojego pierwotnego stanu, nawet środki do stylizacji nigdy nie były w stanie nic zdziałać
W sumie to chyba dobrze, bo nawet mnie nie kusi do różnych eksperymentów, nie muszę prostować, suszyć też nie, bo szybko mi schną same, tapirować nie mam po co, farbować tez nie farbuję, także przynajmniej moje kłaczki na tym zyskują
No niestety.. poczytałam, pomacałam, zauważyłam, że połysk jakoś ostatnimi czasu coraz mniejszy i ciężkie się stały. Dziś rano jak je zobaczyłam, to już byłam pewna Robię przerwę

Jakbym czytała o swoich włosach, tylko, że moje jednak czasem się powyginają i ładniej wyglądają wyprostowane

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 16:18   #1136
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

[QUOTE=sharron;32427375]
Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
a które lepsze (na porost)?
Dziewczyny chwalą wcierkę
Ja też polecam, może nie przyniosła u mnie spektakularnych rezultatów, ale 2,5cm na 1,5 miesiąca to nie jest źle, tym bardziej, że moje włosy jakby stały w miejscu Oby pomogła!

a serce moje zostało na woodstockowym polu...
annaab4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 16:35   #1137
ejzii
Rozeznanie

jeeeest! w koncu udalo mi sie zdobyc jantar! no a przy okazji olejek kokosowy

Jantar stosuje sie po umyciu na mokre włosy?

Olejek mam taki w słoiczku i to jest jak miod, jak mam to nakładać? :P i czy moge go tylko po długosci, a jantar tylko w skóre?

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 16:46   #1138
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy od włosów i tego, jak wykonujemy dany "zabieg"
Jak dla mnie, na pierwszym miejscu jest zdecydowanie rozjaśnianie (ale nie farbą) a później prostowanie, tapirowanie, farbowanie i suszenie. Suszenie w ogóle może być mało inwazyjne (niska temperatura), farbowanie z głową też nie wydaje mi się jakieś straszne.

Zresztą- wszystko jest do czasu. Moja kuzynka rozjaśniała i codziennie prostowała włosy (a ma cienkie, jak ja) i przez parę lat wszystko było ok. Ale po jakimś czasie okazało się, że jednak musiała sporo skrócić włosy. Nadal ma długie, za łopatki, ale kiedyś miała dłuższe.

Ja jak schodziłam z brązu to najpierw zrobiłam łagodną dekoloryzację (włosy przesuszone ale w dobrym stanie, skalp zakochany w ściągaczu koloru, bo jest to jakiś siarkowy produkt ) a później, niestety, JEDNĄ kąpiel rozjaśniającą. I do dzisiaj tego żałuję Dopóki nie pozbędę się tego, co poddałam zabiegowi, nie będę zadowolona z włosów. Czyli za jakieś 4 lata dopiero Ale nie chcę obcinać, bo zupełnie nie wyobrażam sobie siebie z krótszymi włosami, zapłakałabym się. Wolę poświęcać im duuużo czasu, żeby wyglądały ok. Ale cóż, za głupotę trzeba płacić. Dodam tylko, że kąpiel rozjaśniająca nie musi być tak szkodliwa jak rozjaśnianie, ja najprawdopodobniej nie rozmieszałam składników wystarczająco dobrze i wyszło jak po rozjaśnianiu

Tzn. ja kiedyś (przed erą wizażu ) tapirowałam włosy u nasady co drugi dzień i było ok. Ale teraz już się boję
Bardzo Ci dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz

Strasznie podobaja mi sie te koncowki od linijki (takie jak na blogu K.Tusk).
Ostatnio widzialam kobiete majaca wlasnie tak sciete wlosy i nie moglam wzroku od niej oderwac, hahhah

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 17:46   #1139
joracuppi
Raczkowanie

Mi również podobają się tak idealnie prosto ścięte włosy, ale tylko przy takiej długości włosów jak ma Kasia Tusk Przy włosach do pasa bym takich nie chciała

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 17:47   #1140
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Znalazłam dziś taka mala drogerię i jak do niej weszłam to umarłam
Było WSZYSTKO Nawet wcierka Jantara stała na półce po 10,99 zł

Ale że mam dużo odżywek d/s, b/s, mam jantar i szampony do oczyszczania to wzięłam tylko ten kompres nawilżająco regenerujacy z AB. A w rosmanie alterre szampon

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości