|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Dawaj, pisz jakie masz zdanie, ja się nie obrażę
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
O rany, mi też piszą, że nie mogę się doczekać
![]() Gdyby jeszcze brzuch nie rósł, to byłoby miodzio. Ale nie ma tak dobrze ![]() Aż poszłam popatrzeć na brzuchy do wątku ze zdjęciami brzuchów. Andzya, nie mamy dużego jak na 28-29 tydzień
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Mi siostra powiedziała w weekend, że mam duży brzuch...
Z tego co pamiętam to ona miała większy... Zmacała mi go strasznie zresztą a ja nie lubię jak mnie ktoś tyka....
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie może tykać tylko mąż. Jak ktoś inny to robi to reaguję.
|
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie muszę rodzić w tym szpitalu, gdzie urzęduje moja ginka- wiadomo.
Chciałam tam rodzić, bo po pierwsze moja Mama tam leżała, tylko na oddziale ginekologicznym (piętro nad porodówką) i wrażenia były spoko (jak na szpital). Pamiętam, że personel był super i czyściutko. W opiniach na necie piszą ludzie zupełnie coś innego ![]() Po drugie i tak tam trafię niedługo po porodzie (pisałam już o tym kiedyś), bo czeka mnie operacja, którą na 100% chcę, żeby przeprowadziła moja ginka. Chciałam się oswoić z tą placówką podczas tych kilku dni, co byłabym po porodzie. aaaaaa, ale teraz mam mętlik w głowie. A co do brzuszków, macie piękne krąglaczki Mnie w ogóle podobają się bardzo kobiety w ciąży i nie mogłam się zawsze doczekać, kiedy mnie to spotka A z porównania, na moje oko wychodzi, że andzya ma brzuszek wyżej i troszkę większy, ale może to kwestia zdjęcia
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-20 o 12:34 |
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wie, że nie lubię i ogranicza się. Nie trzyma mi ciągle ręki na brzuchu i jest spoko... Mój synuś czuje, że inna ręka go maca i nie bryka.
Także siostra przeżyła rozczarowanie, bo nie oberwała kuksańca.
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie mamy takich samych, bo to się nie da. Ale lubię sobie czasami porównać
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
w okolicach Sky tower śliczne słoneczko
a wcześniej nie wiem, bo spałam ![]() się mi przypomniało jak jechałam autobusem z Kromera i dzwoniłam do tż żeby na przystanek wyszedł bo leje a ja parasola nie mam, a on zdziwiony bo mówi tu nie pada i świeci słońce
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() a to właśnie ciekawe jest, mój mały też często przestaje brykać, jak ktoś inny dotyka brzucha (mąż, albo moja mama np) |
|
|
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dzisiaj atak kataru
Ciężko jest mi się zebrać, a trzeba wyjść z psem i chciałam do tej IKEI jechać
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ale Was jest z Wrocka
. My mieszkaliśmy prawie dwa lata blisko pętli na Bajana (Os. Kosmonautów). Fajnie tam było, to nie dość, że przestronne mieszkanie i dwie windy w bloku, to jeszcze blisko biedronka, lidl i netto (tego akurat nie znosiłam, bo był tam straszny bajzel), no i super połączenie z miastem. Chociaż ja tam jeździłam rowerem, o ile pogoda nie była jakaś masakryczna.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-20 o 13:21 |
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
To katar, katar, prawdopodobnie alergiczny
Leje się z nosa jak z kranu i to utrudnia funkcjonowanie Uciążliwe cholerstwo i tyle, bo leje się z nosa jak z kranu. Niestety łapie średnio raz na tydzień i nie ma mocnych, trzeba przeczekać do następnego dnia.
|
|
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1966 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(poza tym ja tam troszkę zmodyfikowałam ten przepis, śmietanka na wierzchu jest z innego przepisu)Na spód idzie biszkopt kakaowy: - ubić 4 białka - dodać 4 łyżki cukru, ubijać dalej - dodać 4 żółtka, ubijać - dodać 3 łyżki mąki i, łyżkę kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, wymieszać, wylać na blaszkę, piec ok. 35min w 180C Potem masa z Pysia: - ugotować 2 budynie waniliowe lub śmietankowe w ok. 0,7l zielonego Pysia (0,5l zagotowałam, a w reszcie - ok. szklance - rozmieszałam budynie + jeśli trzeba to dosłodzić jak na przepisie na budyniach) - wyłożyć na biszkopt jak będzie ciepłe (nie gorące) Na masie poukładać biszkopty, takie okrągłe (dość ciasno). Na wierzch śmietanka: - rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny w malutkiej ilości wody (tylko tak żeby się rozpuściła) i wystudzić (ale żeby nie zastygła na kluchę) - zmiksować 2 Śnieżki w 0,5l śmietanki 30%, pod koniec miksowania dodać rozpuszczoną żelatynę, miksować jeszcze chwilkę, żeby się rozmieszało - wyłożyć na wierzch, posypać startą czekoladą No i ślinka mi poleciała na samą myśl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
), a potem wsadziłam go z powrotem tą samą drogą (główka na końcu) |
|||
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Moja daje się dotknąć tylko mi i M
. Nie lubi badań u położnej, a co do innych ludzi, to nikt jej jeszcze nie macał. W ogóle uważam, że obcy ludzie spoza rodziny czy bliskich przyjaciół, powinni jakoś spytać czy coś, zanim nas zmacają. W końcu to nasz brzuch a nie jakieś "pudełko z dzieckiem". Ciekawe, jakby się ktoś czuł, jakbym ja go zaczęła macać.
|
|
|
|
#1968 |
|
Wtajemniczenie
|
za co ja płace co miesiac na NFZ??? wizyta wyglądała tak :
2,5h czekania na wizyte ktora trwala 5min ![]() po czym lekarz do mnie "dlaczego Pani zmienia lekarza?straciła Pani zaufanie?" po 2 po zasugerowaniu o zwolnieniu, bo mam nocki lekarz powiedzial "mogę dać tylko zaświadczenie że jest Pani w ciąży "
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Wtajemniczenie
|
na pamiatke mam wziernik jednorazowy za 5 zeta
|
#1972 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
no nie mogę.
Ja nigdy nie korzystałam w lekarza w ramach NFZ ale przykre, jak słyszy się o takim podejściu. Ja mam zwolnienie do końca lutego i chcę już iść do nowego lekarza. Ciekawa jestem tylko reakcji mojego "starego" gina jak przyjdzie mi przed porodem leżeć w szpitalu, bo on ma dyżury w czwartki do południa. |
|
|
|
#1974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja z pokorą wracam do swojego prywaciarza bynajmniej ma czas zeby wyjasnic wszycho
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
_agata Twoja ciąża jest starsza od mojej o tydzień, a ja mam większy brzuch Za 2 miesiące to ja się w drzwiach nie zmieszczę.
|
|
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak mąż :P Cytat:
to mi się lekarz udał, a chodzę z NFZ. Fakt, że ostatnio się naczekałam na swoją kolej, ale wizyta trochę trwa, i lekarz i wytłumaczy wszystko i jak mam pytania to odpowiada. pierwsza wizyta u niego trwała prawie godz. jeszcze CI kazali zapłacić??? wrrr |
||
|
|
|
#1977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wcześniej jadłam bez przerwy ...
|
|
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Hah a nasze dziecię słucha tylko męża
Ostatnio tak się dziwnie ułożył, że mnie bolało i mu mówie, żeby się przesunął i go dugam,a mały nic. No i przyszedł mężuś i mówi: Szymek rusz tyłek, bo mamę boli i marudna się robi. No i jak na rozkaz dziecko się ułożyło inaczej (mina i duma na twarzy męża bezcenna ).Co do brzuchów to jak patrzę na wasze to mi się wydaje, że ja to mam basior a nie brzuch . W ogóle dziś tak mnie rano bolało jak od lekarza wracałam (byłam pobrać krew), że aż przystanęłam i nie mogłam się ruszyć. Czułam taką jakby kule na dole, tak jakby mały miał wychodzić, do tego taki tępy ból, okropne, ale doturlałam się do domu i jak siedzę to jest ok. Choć strach był ogromny.. Co do lekarza to ja chodzę na NFZ, ale u mnie to jak prywatnie. Wizytę mam ustalaną z jednej na drugą, zawsze na konkretną godzinę. Przychodzę, rozbieram się, idę do położnej, ona mnie waży, mierzy ciśnienie i sprawdza bicie serducha maleństwa, po czym idę do gabinetu i mam resztę badania. Na spokojnie, jak mam pytania to odpowie, zawsze mi jeszcze jakąś historię śmieszną opowie co jej się ostatnio zdarzyło i tak to leci, więc narzekać nie mogę i mam nadzieję, że każda z nas trafi na "swojego" lekarza. Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-02-20 o 14:18 |
|
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Idę w końcu jutro na tą glukozę (podejście chyba czwarte) i mam pytanie: czy mogę sobie zjeść dziś coś słodkiego? Bo mnie tak ssie, że nie wytrzymam (chodzi o 1 czekoladkę, którą mam w torebce). Od rana nic słodkiego nie jadłam, jedynie kanapki na śniadanie i lunch i 4 kiwi w południe.
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też ciągle jestem głodna i bardziej mam ochotę na słodkie i ciężkostrawne potrawy niż wcześniej.... czasem zdarza się że jem co 1,5 godziny i jak niektóre dziewczyny piszą że chudną na diecie cukrzycowej, to wierzyć mi się nie chce, a nawet powiedziałabym że im zazdroszczę, bo mi w tej ciąży kilogramy lecą w z prędkością światła.... wprawdzie nie przytyłam strasznie dużo, ale już 2 razy więcej niż w poprzedniej ciąży na tym etapie.... a zrzucić będzie baaaardzo ciężko, bo na mnie dieta matki karmiącej nie działa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

90% opinii jest złych i bardzo złych. Sama nie wiem co mam o tym myśleć. Zmiana lekarza prowadzącego nie wchodzi w grę.

Z tego co pamiętam to ona miała większy...

Za 2 miesiące to ja się w drzwiach nie zmieszczę.

.