Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 13:55   #2071
chmielinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewuszki idę na pocztę wysłać kartkę urodzinową do mojej przyjaciółki, zajdę po świeże pieczywko i do lumpeczka, może coś ustrzelę dla Kruszynki

Całuję
powodzenia w zakupach

już się smażą moje placki :zalok: ale i tak jestem zdolne dziewcze... wstawiłam sobie gulasz, utarłam ziemniaki, doprawiłam i coś mi nie gra... w końcu mnie olśniło że jajek nie mam
wiec jeszcze mnie czekała wyprawa do sklepu a po drodze dostałam zadyszki ehh. Za to pogoda cudna i dzisiaj w tv mówili że to koniec zimy ponoć już ma być tylko ciepło i wiosna

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:56   #2072
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja teraz kupilam ten nowy z Loreala
Lumi Magique tez jest fajny ale nie extra
ma fajna kremowa konsystencje , nie kryje zbyt mocno ale daje fajny efekt rozswietlajacy , ja troszke go pudruje bo dla mnie ten efekt jest zbyt blyszczacy ale mysle ze jesli ktos ma sucha skure to obejdzie sie bez pudru
ja wogole jestem maniaczka podkładowa

a jesli juz mowa o podkladach to uzywalyscie ktoregos z tych ?

http://www.maxfactor.pl/pl/products/...ce/detail.aspx

http://www.maybelline.pl/PRODUKTY/Tw...rstay_24H.aspx
Daaawno temu mialam ten Maybelline, nawet dobry, ale bez rewelacji, drugi raz bym go nie kupila. Przesadnie dobrze nie kryl. Pomimo odpowiedniego koloru bez pudru wygladalam w nim dosc blado. Latwo schodzil z twarzy.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:02   #2073
chce_byc_mama
Zakorzenienie

bujam do pracy paa

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:03   #2074
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
powodzenia w zakupach

już się smażą moje placki :zalok: ale i tak jestem zdolne dziewcze... wstawiłam sobie gulasz, utarłam ziemniaki, doprawiłam i coś mi nie gra... w końcu mnie olśniło że jajek nie mam
wiec jeszcze mnie czekała wyprawa do sklepu a po drodze dostałam zadyszki ehh. Za to pogoda cudna i dzisiaj w tv mówili że to koniec zimy ponoć już ma być tylko ciepło i wiosna
Ja z tego wszystkiego zaczelam robic pomidorowke.
Koniec zimy To raczej nie u mnie w miescie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 14:03   #2075
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Daaawno temu mialam ten Maybelline, nawet dobry, ale bez rewelacji, drugi raz bym go nie kupila. Przesadnie dobrze nie kryl. Pomimo odpowiedniego koloru bez pudru wygladalam w nim dosc blado. Latwo schodzil z twarzy.
ja wlasnei lubie kryjace podklady bo mam takie zaczerwnienione policzki i nie lubie tego
dlatego uwielbiam Rimmell Lasting Finish swietnie kryje ale tak naturalnie nie wyglada sie jak w masce
ja zawsze biore z pierwszych 3 najjasniejszych odcieni bo blada jestem
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:04   #2076
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
bujam do pracy paa
paaaaaaaa słonko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:06   #2077
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnei lubie kryjace podklady bo mam takie zaczerwnienione policzki i nie lubie tego
dlatego uwielbiam Rimmell Lasting Finish swietnie kryje ale tak naturalnie nie wyglada sie jak w masce
ja zawsze biore z pierwszych 3 najjasniejszych odcieni bo blada jestem
To podobnie jak ja zaczerwienione policzki = pekajace naczynka.
I tez mam zawsze ktorys z najjasniejszych, ale dobry podklad nie robi bladego efektu

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 14:07   #2078
prince_polo
Zakorzenienie

ja siedze juz z maska na włosach i peelingiem an twarzy(nie trzeba go wcierac)

i zaraz dam maseczke i sobie posmaruje ta chusteczką najwyzej z domu jutro nie wyjde

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-20, 14:07   #2079
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja do Lewego jeżdżę właśnie na Nową Prywatnie. (Tam gdzie Sonomedica jest jeszcze jedna przychodnia i właśnie w niej jest Lewy).

W Sonomedice maja dobry sprzęt, prawda? Ja na połówkowe jestem zapisana do Gamety do Kozarzewskiego ale jeszcze sie waham...

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

teraz to teraz, ale latem..?
ja nie wytrzymam bez samoopalacza...
jak myslicie, mozna?
Całkiem niezły sprzęt, ale słyszałam, że Gameta też. I przede wszystkim baaaardzo fajni lekarze! BARDZO! A słyszałaś że podobno z Matki Polski usunięto oddział neonatologii?? Taką plotkę słyszałam od kumpeli która rodziła niedawno! I podobno dzieci do Pabianic wożą?!

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No my mamy w planach 3 dzieci... ha! Zobaczymy po pierwszym porodzie czy dalej będę taka chętna w kazdym razie po trójeczce wielkoludków to czeka mnie pewnie operacja rekonstrukcji biustu
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:08   #2080
blueberry88
Zakorzenienie

Cześć
Witam niedługo po pobudce...

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Ja dziś się obudziłam o 5, bo nam prąd wyłączyli i urządzenia zaczęły piszczeć i już nie mogłam zasnąć, a poszłam spać późno, bo po 1. Będę cały dzień nieprzytomna, a na 15 ta nieszczęsna cytologia - nie wiem, czy się w końcu na nią zdecyduję, bo mnie ona przeraża... Tym bardziej, że to na NFZ, więc nie u "mojego" lekarza, tylko u lekarki, która wprawdzie była zawsze b. miła (chodziłam do niech przed 18 rokiem życia i później okazjonalnie też), ale i tak się boję... Ale z drugiej strony ostatnia cytologia była w 2009 roku, więc trochę dawno...
Pozdrawiam
Iza

A sesja jeszcze się nie skończyła - jutro ostatni dzień poprawkowej, a dziś mam jeszcze kilku lub nawet kilkunastu poprawkowiczów - znowu będzie jazda.... a już staram się pytać o same proste rzeczy ;(
Nam też wyłączyli prąd... Obudził mnie dźwięk włączającej się lodówki, która lubi śpiewać Ach, te wynalazki...
No i miło, że pytasz studentów z łatwych rzeczy - mówię to jako studentka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
witam

noc miałam przeokropną...... masakra!!!!
tak mnie kłuje w krzyzu ze cos okropnego...... zwlaszcza z lewej strony, cała noc bolała mnie noga, drentwiała i biodro mnie tak paskudnie bolało(i nadal boli) nie mogłam sie ulozyc odpowiednio,myslalam ze zdrentwialo mi bo na lewej stronie lezałam, Wiec sie przewrocilam na prawy bok, i co? dalej te lewe bolało.... a i w prawym czułam z tego bólu dyskomfort..... masakra jakas!!!!!!!!!!
Heh, może jakiś specyfik by zadziałał. No nie wiem co w sumie, bo ja też się męczę. Zamierzam zapytać lekarza w środę, ale przypuszczam, że mi powie, że swoje trzeba przeżyć...

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
na razie 1.
Wczoraj miałam nieco niższe ciśnienie, zaraz sprawdzę jak dziś.
Jak u mnie było podejrzenie, że będę musiała brać Dopegyt, to sugerowali 3 razy po jednej.

agunia82, trzymam za wizytę!

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
A co do tycia ja nie mam na myśli odchudzania w ciąży, ale uważam mimo wszystko że jak ktoś je rozsądnie, a nie realizuje wszystkie niezdrowe zachcianki to jednak przytyje mniej, co nie znaczy że czasem sobie na nie nie pozwalam Moja znajoma przytyła w ciąży 12kg, była bardzo wysportowana przed, jednak po ciąży mimo że wróciła do formy to obwisły brzuch jej został i żadne ćwiczenia nie pomogły, dopiero plastyka brzucha i czegoś takiego chciałabym uniknąć
Wiadomo, zależy nam na tym, żeby dobrze wyglądać. Jednak zbyt mały przyrost wagi może wpłynąć na masę urodzeniową dziecka. Jakbym przytyła 8 kg, to fajnie, bo mam jakieś tam jeszcze zapasy i w moim przypadku to pewnie byłoby ok. Jednak nie zakładam sobie tego, bo raz, że można zwariować, a dwa zaszkodzić dziecku. Swoją drogą, jak brzuch rośnie, to bardzo dobrze, bo tam jest moja mała kruszynka, która MUSI urosnąć. Jak uda się znacznie zwiększają, to już inna historia...

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witam wszystkie kochane mamusie dziś w wyjątkowi dobrym humorze bo nareszcie zdrowa jestem obeszło się bez antybiotyku choć o mały włos nie wylądowałam w szpitalu, a jutro zaczynam 21 tydzień

jeszcze ja jeszcze ja też mam w tym tyg połówkowe i ju się nie mogę doczekać
no i to tego super wiadomości o zdrowiu! Mam nadzieję, że już się takie problemy nie powtórzą

Cytat:
mi też mowili ze tak ladnie wygladam to pewnie bedzie chlopiec
a okazuje sie ze chyba dziewczynka
takze nie ma co sie tym sugerowac
choc trzymam kciuki zeby udalo sie i zebys miala tego wymarzonego synka
Ja też tak słyszę, choć to ajkieś takie kokieteryjne, bo przecież widzę jak wyglądam...

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Ja właśnie wróciłam od lekarza i jestem trochę podłamana. Z jednej stron się cieszę, bo przez miesiąc przytyłam równo 1kg no ale niestety z ciśnieniem nie jest dobrze Dalej mam bardzo wysokie i chcą mnie wysłać do szpitala... Tyle, że ja już leżałam przez tydzień na to w szpitalu i nie wykryli żadnej przyczyny więc zwalili na tabletki antykoncepcyjne... Teraz zapewne też nic by nie wykryli jeśli się zdecyduję na szpital... Na razie chcę iść jeszcze do rodzinnego, zobaczę co powie...
Najwyżej będziesz brała leki, będzie dobrze

Cytat:
a ja mam dzis doła. nie wiem co ze soba zrobic. Zadna pozycja nie pasuje mi by spokojnie siedziec badz lezec. I w ogóle do dupy wszytsko
Ja to w ogóle wpadam w jakąś depresję... Czuję, że nie mam po co wstawać. Dlatego spałam do 13! Dobrze, że mama przyjdzie do mnie za dwie godzinki, bo przynajmniej Was nadrobię, ogarnę siebie i chatę trochę. To już chyba te nasze hormony...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:17   #2081
Linka25
Zakorzenienie

Anna - o CMP nic nie słyszałam, zapytam mojego lekarza.
O Sonomedice krążą dobre opinie, ja wiele dobrego słyszałam o Kaczmarku.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:19   #2082
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Nikt nie potrzyma kciuków za moją dzisiejszą wizytę?
wszyscy trzymają - ja też!
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jadę do lekarza. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok.
będzie, musi być Ale trzymamy!
Cytat:
A tak w ogóle mam starszną ochotę na drinki ma ktoś tak?
teraz już ciut mniej, ale jakieś 3-4 tygodnie temu..
Mogłoby być cokolwiek, choćby zwykłe Cuba Libre
Cytat:
Za to pogoda cudna i dzisiaj w tv mówili że to koniec zimy ponoć już ma być tylko ciepło i wiosna
oby! już się nie mogę doczekać wiosny, mam wrażenie że w ciągu ostatniego miesiąca dosłownie przyrosłam do krzesła, bo ze względu na pogodę moooocno ograniczałam wyjścia z domu

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:24   #2083
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj miałam przeboje jak do marketu pojechaliśmy, najpierw zaczęło mnie podbrzusze tak kłuć, że już chciałam stamtąd wychodzić, żeby pędem do domu jechać, ale zaraz przeszło. Potem przy schylaniu zaczął boleć mnie kręgosłup, a w drodze powrotnej biodro
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj tak miałam. Myślałam, że jajko zniosę. Siedzę- źle. Leże- źle. Telewizor mnie wkurzał, za chwilę coś innego...szału prawie dostałam. Nie wiem, czy to hormony czy jak...do tego wczoraj się fatalnie słabo czułam.
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
widze, ze nie tylko ja mialam wczoraj ciezki dzien...
o spacerkach z TŻtem wrocilismy do domku na obiad i sie zaczelo... a to mnie zaczal brzuch bolec, a to spac mi sie chcialo, a to nie moglam pozycji znalezc....wstalam z bólem żołądka nie wiedziec od czego.... uff
No to widzę, że zaczęły się oficjalnie kolejne przeboje ciążowe... Czy drugi trymestr nie miał być sielanką? A może to przez pogodę - chcę WIOSNY!

Norniczka, trzymam kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
mam pytanie czy któraś z Was miewa bóle kości ogonowej przy schylaniu- u mnie to już długo trwa, ale nie przechodzi- nie wiem od czego to się zrobiło
Ja nie miewam, ja mam taki ból permanentnie. I nawet nie muszę się schylać.

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
jedyne pocieszajace to to , ze zaczynam dzis 19tc

Cytat:
ja po 5 poczkach mialam cukier 89. Wiec raczej nie mam cukrzycy
Tak właśnie powinniśmy badać cukier... A nie szklanką glukozy

Cytat:

Ja też dziś 19 :toast:

Cytat:
Ja dziś idę na kolacje poznać rodzinę TŻ

Kupiłam buty Szkoda że on line bo bym już miałą idealnie na wieczó dzis
To masz poważny wieczór!
Bardzo ładne buty, pełna klasyka.
Stary 2012-02-20, 14:32   #2084
Norniczka
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny za kciuki
Co do wizyty jestem niepocieszona. Skończyłam 19 tc i myslałam że bede miała coś w rodzaju USG połowkowego a tu
Lekarz tylko zapytał się mnie czy wszystko ok, oddałam próbkę moczu, sprawdził wyniki krwi z poprzedniej wizyty, powiedział że hemoglobina trochę za niska, i za mało płytek krwi ale w sumie nie jest źle. Zbadał brzuch i serduszko dopplerem i TYLE . Na USG nawet nie miałam co liczyć. Następna wizyta za 10 tygodni
Na pocieszenie kupiłam śpiochy i spodnie dla Maleństwa, ale dalej uniwersalne . Poprawiło mi to humor tylko na 10 minut a tak to mi jakoś smutno
Stary 2012-02-20, 14:32   #2085
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
oby! już się nie mogę doczekać wiosny, mam wrażenie że w ciągu ostatniego miesiąca dosłownie przyrosłam do krzesła, bo ze względu na pogodę moooocno ograniczałam wyjścia z domu
ja mam dokładnie tak samo... a niedaleko mnie jest park i już nie mogę się doczekać spacerków czy posiedzenia na ławeczce przy fontannie i ten zapach wiosny mmmmmmmmmmmmmmmmmm

trzeba ta zime wygonić

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:41   #2086
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wizyty jestem niepocieszona. Skończyłam 19 tc i myslałam że bede miała coś w rodzaju USG połowkowego a tu
Lekarz tylko zapytał się mnie czy wszystko ok, oddałam próbkę moczu, sprawdził wyniki krwi z poprzedniej wizyty, powiedział że hemoglobina trochę za niska, i za mało płytek krwi ale w sumie nie jest źle. Zbadał brzuch i serduszko dopplerem i TYLE . Na USG nawet nie miałam co liczyć. Następna wizyta za 10 tygodni
Na pocieszenie kupiłam śpiochy i spodnie dla Maleństwa, ale dalej uniwersalne . Poprawiło mi to humor tylko na 10 minut a tak to mi jakoś smutno
Rozumiem, że Ci przykro A nie będziesz miała żadnego usg teraz?
Najważniejsze, że serduszko ładnie puka A mówiłaś lekarzowi, że ciężko Ci w pracy?

Cytat:
trzeba ta zime wygonić
Popieram!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:44   #2087
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

ja jakaś dzisiaj bez humoru
na 17.00 mam wizytę i pierwszy raz wejdę z mężem
trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
mam zmartwienie pomożcie:( wczoraj mialam przytulanki z tz i niestety dzis mam lekko brązowe plamienie i nie wiem co z tym zrobic, nic mnie nie boli, ale wydzielina jest za kazdym razem moze powinnam dzis wybrac sie do lekarza???

wlasnie skora ok..smaruje sie juz 2 mce i jest mieciutka chociaz brzuchol wielki....
Hm, myślę, że nic złego się nie dzieje. To się podobno zdarza, ale ja tam niewiele o tym wiem.
A czym się smarujesz?

Cytat:
10 tygodni to baaardzo długo! Hm... Chodzisz na NFZ?
Stary 2012-02-20, 14:47   #2088
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw sie USG Nawet lepiej dla dziecka, ze nie robisz za czesto
Pochwal sie ciuszkami

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 14:48   #2089
hanjah
Zakorzenienie

Norniczka z tego co pamiętam to mieszka w Irlandii To bardzo dziwne, że nie miałaś teraz usg... ja osobno chodzę do położnej i lekarza w przychodni, a na usg dostaję osobne listy i jeżdżę do szpitala na nie. Myślałam że tylko w UK taka porąbana służba zdrowia
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:52   #2090
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
oj rozumem Cie kochana z maleństwem na pewno dobrze, szkoda tylko że nie mogłaś go podglądnąć

wracając do podkładów to ja używam loreal infaillible 16 h i dla mnie jest idealny, dobrze kryje, długo się utrzymuje choć nie 16 h, nie ma efektu maski i na długo wystarcza, minus za słoiczek
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:57   #2091
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
to połówkowego CI nie zrobi??? a bdziesz gdzies sie zapisywac na polówkowe??
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Tak właśnie powinniśmy badać cukier... A nie szklanką glukozy
:

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
taaaaaa albo żółtkiem

dzieczyny ale mam gładka twarz zaraz działac bede z ta chusteczką

zrobiłam pomidorową, Zjadłam małą miseczke i juz jestem najedzona.Dobra wyszła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-20, 15:02   #2092
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

zrobiłam pomidorową, Zjadłam małą miseczke i juz jestem najedzona.Dobra wyszła
pomidorowa ja mam lasagne w piekarniku
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:02   #2093
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej kochane

izasz-b fajnie że znowu jesteś z nami

mnie też od dwóch dni boli kręgosłup, na szczęście ulgę przynosi sen z poduszką-rogalem myślę prince że Tobie ta poducha też mogłaby pomóc na te bóle

od trzech dni nie czuję ruchów niunia a czułam już regularnie, codziennie od dwóch tygodni spokojnie. myślę,że pewnie przekręcił się nóżkami w stronę narządów i to dlatego ale i tak się denerwuję
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:04   #2094
Paula SHIN
Zakorzenienie

Prince napisz jakie beda efekty po tej chusteczce

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 15:04   #2095
Linka25
Zakorzenienie

Norniczka - rozumiem rozczarowanie.. Ale swoją droga to może rozsądne podejście? Chociaż jednak te 3 usg w ciaży by się przydały... Ja nie jestem zwolenniczką robienia usg co 3 tyg, no ale te 3-4 w czasie ciąży.. Jak oni do tego podchodzą w Irlandii?
Mój TŻ stwierdził ostatnio, że teraz każdy (prawie) szaleje i lata co chwila na usg, chciałby znać płeć dziecka i wiedzieć czy zdrowe już w 1 tygodniu i znać jeszcze wykształcenie dziecka (przyszłe) hehe oczywiście ironizował mocno, ale coś w tym jest. I tak prawda jest taka, ze choćbyśmy zrobiły to usg i 100 razy to i tak na niewiele spraw mamy wpływ.

Miałaś genetyczne w 11-13 tyg prawda?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:05   #2096
karolka110
Wtajemniczenie

ja już jestem

kupiłam składniki na ten koktajl z mango

oraz świeżutką bułeczkę-ciemną z kminkiem, mniam zaraz zjem z masełkiem

byłam tym lumpku- zakupiłam tylko koszulkę i bluzę z weluru (razem 5euro), co prawda niebieską, ale chyba i Dziewczynce można będzie ją ubrać??
było dużo ładnych ciuszków, szczególnie dla Dziewuszek, ale nie znam płci jeszczeto nic nie brałam...
była też piękne kołysko-łóżeczko dość duże, wiklinowe z posłaniem i baldachimem na drewnianych nóżkach- cudo! ale 89eurasów...
coś w tym stylu
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...wy-birthe.html

piękny!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-02-20 14.48.03.jpg (95,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-02-20 14.57.33.jpg (106,6 KB, 18 załadowań)
Stary 2012-02-20, 15:06   #2097
pumas
Zakorzenienie

Ah właśnie dziewczyny, zapomniałam wam napisać apropo peelingu - ja stosuję taki z miodu i cukru - jest swietny i na pewno nie zaszkodzi maluchowi. Mieszacie miód z cukrem albo z solą, można dodać jeszcze jakiś olejek i peelingujecie się. ciało gładziutkie.

Co do podkładów, przetestowałam chyba wszystkie i obecnie używam MAC studio fix, kryjący trudny podkład, ale dający ładny efekt.

Ahh i kupiłam z Daxa samoopalacz w piance, wysmarowałam się i czekam na efekty

I chyba muszę zrobić te placki ziemniaczane, którymi kusicie od rana!!!!!!!!!!!!!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:06   #2098
ajka89
Zadomowienie

Dziś rano w Dzień Dobry TVN mówili, że przez ten tydzień temperatura będzie rosnąć i zacznie się wiosna Ja też nie mogę się doczekać spacerków, wiosennego słoneczka (chociaż słyszałam, że kobiety w ciąży powinny unikać słońca, bo mogą im plamy na skórze wychodzić)

Mi moja kosmetyczka mówiła o jakiś naprawdę dobrych chusteczkach do opalania, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć. Chyba dax cosmetic, czy jakoś tak, ale ręki sobie nie dam obciąć
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:11   #2099
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Prince napisz jakie beda efekty po tej chusteczce
oki
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ah właśnie dziewczyny, zapomniałam wam napisać apropo peelingu - ja stosuję taki z miodu i cukru - jest swietny i na pewno nie zaszkodzi maluchowi. Mieszacie miód z cukrem albo z solą, można dodać jeszcze jakiś olejek i peelingujecie się. ciało gładziutkie.

Co do podkładów, przetestowałam chyba wszystkie i obecnie używam MAC studio fix, kryjący trudny podkład, ale dający ładny efekt.

Ahh i kupiłam z Daxa samoopalacz w piance, wysmarowałam się i czekam na efekty
!
daj znac jak zadziaa ten samoopalacz. A ja se dzis zrobie ten peeling. Tyle ze ja mam miód taki zbity to chyba sie nienadaje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-20, 15:11   #2100
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
ja zmykam do gina, do później
Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Rozumiem, że Ci przykro A nie będziesz miała żadnego usg teraz?
Najważniejsze, że serduszko ładnie puka A mówiłaś lekarzowi, że ciężko Ci w pracy?
No właśnie wynika z tego że dopiero za te 10 tyg bede miała USG, bo za 4 tyg mam wizytę, ale u rodzinnego - GP. Co do pracy powiedział mi że jak coś sie będzie działo i nie bedę się czuła na siłach żeby pracować to mam iść do GP i go poprosić o zwolnienie. I tak właśnie zrobię jak coś. Narazie mam dzisiaj i jutro wolne
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
10 tygodni to baaardzo długo! Hm... Chodzisz na NFZ?
W Irlandii jestem
Cytat:
Nie martw sie USG Nawet lepiej dla dziecka, ze nie robisz za czesto
Pochwal sie ciuszkami
Później zrobie zdjecia telefonem i wstawie
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Norniczka z tego co pamiętam to mieszka w Irlandii To bardzo dziwne, że nie miałaś teraz usg... ja osobno chodzę do położnej i lekarza w przychodni, a na usg dostaję osobne listy i jeżdżę do szpitala na nie. Myślałam że tylko w UK taka porąbana służba zdrowia
Ja własnie dostałąm list ze szpitala i dlatego byłam pewna że mi zrobią USG, bo tak było ostatnio jak byłam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości