Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 15:14   #2101
chmielinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

I chyba muszę zrobić te placki ziemniaczane, którymi kusicie od rana!!!!!!!!!!!!!!
rób rób ja już się nimi dzisiaj objadłam... jeszcze kupiłam dzisiaj płaty makaronowe na lasagne ale to na nastepny obiad

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:17   #2102
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ja już jestem

kupiłam składniki na ten koktajl z mango

oraz świeżutką bułeczkę-ciemną z kminkiem, mniam zaraz zjem z masełkiem

byłam tym lumpku- zakupiłam tylko koszulkę i bluzę z weluru (razem 5euro), co prawda niebieską, ale chyba i Dziewczynce można będzie ją ubrać??
było dużo ładnych ciuszków, szczególnie dla Dziewuszek, ale nie znam płci jeszczeto nic nie brałam...
była też piękne kołysko-łóżeczko dość duże, wiklinowe z posłaniem i baldachimem na drewnianych nóżkach- cudo! ale 89eurasów...
coś w tym stylu
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...wy-birthe.html

piękny!!
mmm..wypiłam bym jeszcze raz taki. chyba zaraz zadzwonię do małża, żeby mi zrobił zakupy
Cytat:
Ah właśnie dziewczyny, zapomniałam wam napisać apropo peelingu - ja stosuję taki z miodu i cukru - jest swietny i na pewno nie zaszkodzi maluchowi. Mieszacie miód z cukrem albo z solą, można dodać jeszcze jakiś olejek i peelingujecie się. ciało gładziutkie.

Co do podkładów, przetestowałam chyba wszystkie i obecnie używam MAC studio fix, kryjący trudny podkład, ale dający ładny efekt.

Ahh i kupiłam z Daxa samoopalacz w piance, wysmarowałam się i czekam na efekty

I chyba muszę zrobić te placki ziemniaczane, którymi kusicie od rana!!!!!!!!!!!!!!
Ja używam podkładów z Revlona, a mam tłustą cerę i jestem bardzo zadowolona.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:19   #2103
pumas
Zakorzenienie

Prince, ja tez mam zbity, wg mnie jest lepszy niż lejący
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:21   #2104
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ja już jestem

kupiłam składniki na ten koktajl z mango

oraz świeżutką bułeczkę-ciemną z kminkiem, mniam zaraz zjem z masełkiem

byłam tym lumpku- zakupiłam tylko koszulkę i bluzę z weluru (razem 5euro), co prawda niebieską, ale chyba i Dziewczynce można będzie ją ubrać??
było dużo ładnych ciuszków, szczególnie dla Dziewuszek, ale nie znam płci jeszczeto nic nie brałam...
była też piękne kołysko-łóżeczko dość duże, wiklinowe z posłaniem i baldachimem na drewnianych nóżkach- cudo! ale 89eurasów...
coś w tym stylu
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...wy-birthe.html

piękny!!
Super ciuszki, a ten koszyk to fajna sprawa mozesz pocieszyc sie tym, ze dziecko i tak by szybko wyroslo z niego, wiec lepiej ze nie kupilas

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:21   #2105
branzoletka
Branzoletka

Dzieńdoberek popołudniowo Od rana pracowicie robie wszystko na raz: sprzątam, gotuje,piore w między czasie czytam wątek i oglądam tv

Pisałyście o pierwszych objawach czy o zgadze moja pojawiła się pierwszy raz w życiu 5 dni po zapłodnieniu razem z mdłościami.

Jeśli chodzi o wagę, to nie jestem pewna, bo ja całe życie się mało ważyłam, bo po ciuchach patrzyłam czy jest ok. czy już nie ale myślę, że tak 6kg. przytyłam w I trymestrze co mnie przeraziło nieźle ale ostatnie ważenie po 2tyg. pokazało 0.40 dkg. na plusie więc jest ok.

Fotkę sobie zrobiłam, bo mi przypomniałyście wczoraj i wstawię jak tylko znajdę kabel do tel.

Też boję się rozstępów, których nie miałam po pierwszej ciąży za to wyszły mi na tyłku i udach przy chorobie przez którą przytyłam szybko 18kg.

Ciastek jak tam kolorek włosków? Ta historia w rybnym podniosła mi treść żołądka i jakbym tam wtedy była i widziała, to bym na bank zwróciła

depoisone ja mam to samo z zapominaniem z emocji dlatego zawsze jak mam jakieś pytania, to zapisuje na kartce.

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Gin mnie nie waży, i raczej nie zgodzę się jakby chciała
.
Wazyć musi, żeby mieć kontrolę nad twoją ciążą ale może da radę, żeby ci nie mówili ile ważysz i tyle.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja sie dzisiaj wazylam przytylam 3 kg od poczatku ciazy,
i zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
oj dziewczyny... modle sie o ochote...
jak na razie na łóżku wole spac
Jejeku ja też nie mam ochoty na seks a co dziwne dzisiaj np.miałam sny erotyczne i w sumie 3x szczytowałam Nie rozumiem tego...

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wróciłam po "dłuższej" nieobecności . Mój kręgosłup już tak nie boli . Ale faktem jest,że sporo leżałam. Przy komputerze nie byłam ani razu . Mam nadzieję,że ten ból nie powróci bo był straszny,promieniował mi do pośladków i prawej nogi
Super, ze już ci lepiej, bo ból kręgosłupa potrafi uprzykrzyć życie jak mało co. Też mam ten problem i jak mi nie przejdzie to odwiedzę neurologa.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:22   #2106
Soleilka
Zakorzenienie

Hejo

Witam się już z domku i czekam na obiecane pączki od Was

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Czy komuś coś dopisać/zmienić na 1 stronie?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:23   #2107
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hejo

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Super ze jestes!!!

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Powodzenia w nadrabianiu
I pisz szybko co u Ciebie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 15:24   #2108
Soleilka
Zakorzenienie

Też się cieszę. A widok lodówki jest dla mnie jak widok na raj

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Mam 40 stron do nadrobienia gaduły

Bloguję
Stary 2012-02-20, 15:25   #2109
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ah właśnie dziewczyny, zapomniałam wam napisać apropo peelingu - ja stosuję taki z miodu i cukru - jest swietny i na pewno nie zaszkodzi maluchowi. Mieszacie miód z cukrem albo z solą, można dodać jeszcze jakiś olejek i peelingujecie się. ciało gładziutkie.

Co do podkładów, przetestowałam chyba wszystkie i obecnie używam MAC studio fix, kryjący trudny podkład, ale dający ładny efekt.

Ahh i kupiłam z Daxa samoopalacz w piance, wysmarowałam się i czekam na efekty

Wiesz bardziej chodzi o wrazliwa skore.
Podejrzewam, ze w niektorych przypadkach przy wrazliwej skorze w ciazy nawet peeling z cukru moglby zaszkodzic.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Też się cieszę. A widok lodówki jest dla mnie jak widok na raj

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Mam 40 stron do nadrobienia gaduły
ledwo wrocilas i juz piszesz o lodowce
Pisz szybciej co u Ciebie bo nie wyrobie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 15:25   #2110
agunia82
Zakorzenienie

Wróciłam

Wszystko jest ok, ładnie rośniemy, serducho dzidziola bije prawidłowo, u mnie ciśnienie w normie. W sobotę mam genetyczne
Jeszcze wracając wstąpiłam do likwidowanego sklepu z bielizną i za połowę ceny kupiłam sobie 2 pary legginsów, majtki i 2 pary skarpetek niemowlęcych

Teraz Was ponadrabiam, widziałam tylko, że Soelilka wróciła i baaaaardzo się cieszę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:26   #2111
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Wróciłam

Wszystko jest ok, ładnie rośniemy, serducho dzidziola bije prawidłowo, u mnie ciśnienie w normie. W sobotę mam genetyczne
Jeszcze wracając wstąpiłam do likwidowanego sklepu z bielizną i za połowę ceny kupiłam sobie 2 pary legginsów, majtki i 2 pary skarpetek niemowlęcych

Teraz Was ponadrabiam, widziałam tylko, że Soelilka wróciła i baaaaardzo się cieszę
Super, ze wizyta udana
I gratulacje

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 15:29   #2112
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
to połówkowego CI nie zrobi??? a bdziesz gdzies sie zapisywac na polówkowe??
No własnie nie zrobił. Czułabym się spokojniejsza jakbym miała to połowkowe, muszę się zastanowić co zrobić. TŻ mówi że jak chce to nie ma sprawy, mogę się zapisać prywatnie, ale żebym z drugiej strony nie panikowała i skoro tutaj tak jest to napewno nic mi i dzidziusiowi nie będzie itd. Sama nie wiem No a takie prywatne USG połówkowe tu to koszt koło 200 euro. Jejku nie wiem co robić
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Norniczka - rozumiem rozczarowanie.. Ale swoją droga to może rozsądne podejście? Chociaż jednak te 3 usg w ciaży by się przydały... Ja nie jestem zwolenniczką robienia usg co 3 tyg, no ale te 3-4 w czasie ciąży.. Jak oni do tego podchodzą w Irlandii?
Mój TŻ stwierdził ostatnio, że teraz każdy (prawie) szaleje i lata co chwila na usg, chciałby znać płeć dziecka i wiedzieć czy zdrowe już w 1 tygodniu i znać jeszcze wykształcenie dziecka (przyszłe) hehe oczywiście ironizował mocno, ale coś w tym jest. I tak prawda jest taka, ze choćbyśmy zrobiły to usg i 100 razy to i tak na niewiele spraw mamy wpływ.

Miałaś genetyczne w 11-13 tyg prawda?
No pewnie masz rację, ja też nie jestem zwolenniczką częstego USG ale wydawało mi się że takie połówkowe jest dosyc istotne. W sumie za 10 tygodni miałabym USG, a póżniej jeszcze w Polsce. W Irl raczej nie są za częstym robieniem USG, w drugiej ciąży to w ogóle jest tylko 1, góra 2 skany. W pierwszej niby częściej, ale jakoś nie widzi mi się to...
Stary 2012-02-20, 15:30   #2113
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Hejo

Witam się już z domku i czekam na obiecane pączki od Was [COLOR="Silver"]
witaj gadułko! mamy nadzieję że już wszystko w porządku i więcej to paskudztwo Cię nie dopadnie

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:30   #2114
karolka110
Wtajemniczenie

Soleilka- witaj Kochana, nadrabiaj i pisz co u Ciebie??jak się czujesz?? jak Dzidziolek??

PaulaSHIN- nie wiem czy nie kupię, zaciągnę Małża by mu pokazaćmoże jemu też przypadnie do gustu...cudo:/

a ja napuszczam sobie wody na aromatyczną kąpiel, wyszoruję się rękawicą do masażu i obsmaruję kremem antyrozstępowymr obię tak raz w tygodniu...skóra jak marzenie, bez podrażnień
Stary 2012-02-20, 15:31   #2115
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Ja używam podkładów z Revlona, a mam tłustą cerę i jestem bardzo zadowolona.
też używałam i byłam bardzo zadowolona, jednak brak pompki mnie wkurzał
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:31   #2116
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
No własnie nie zrobił. Czułabym się spokojniejsza jakbym miała to połowkowe, muszę się zastanowić co zrobić. TŻ mówi że jak chce to nie ma sprawy, mogę się zapisać prywatnie, ale żebym z drugiej strony nie panikowała i skoro tutaj tak jest to napewno nic mi i dzidziusiowi nie będzie itd. Sama nie wiem No a takie prywatne USG połówkowe tu to koszt koło 200 euro. Jejku nie wiem co robić

No pewnie masz rację, ja też nie jestem zwolenniczką częstego USG ale wydawało mi się że takie połówkowe jest dosyc istotne. W sumie za 10 tygodni miałabym USG, a póżniej jeszcze w Polsce. W Irl raczej nie są za częstym robieniem USG, w drugiej ciąży to w ogóle jest tylko 1, góra 2 skany. W pierwszej niby częściej, ale jakoś nie widzi mi się to...
Twoj TZ dobrze mowi, jesli tam tak jest, to ja bym nie robila tego USG, a jesli sie bardzo martwisz to idz prywatnie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 15:32   #2117
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
od trzech dni nie czuję ruchów niunia a czułam już regularnie, codziennie od dwóch tygodni spokojnie. myślę,że pewnie przekręcił się nóżkami w stronę narządów i to dlatego ale i tak się denerwuję
mam to samo. Co prawda nie od 3, a od 1,5 dnia, ale i w ciąży jestem o kilka dni starszej. Też się trochę denerwuję, choć chyba nie ma czym - na tym etapie to ponoć nic groźnego

Cytat:
Kochana, byłaś w jakimś prywatnym lumpku, czy w Humanie? A niebieski pewnie że i dla dziewczynki ok - ja płci nie znam, a mam zatrzęsienie ciuszków w "chłopięcych" kolorach (po prostu róże, fiolety, pastele to kompletnie nie moja bajka)

No dopsz. Idę wstawić gulasz i zabieram się za tłumaczenie. Dawno już nie miałam żadnych zleceń, więc strrrraszliwie mi się nie chce

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:33   #2118
Soleilka
Zakorzenienie

No to piszę co tam

Robili mi jedno USG, z czego sama wywnioskowałam, że dzidziuś ma całe 12 cm Obrócony jest nóżkami do organów wewnętrznych, więc póki się nie obróci, to ruchów nie będę czuć
Nie wiadomo co mi było, ani to nie było zatrucie, ani nie wirus, ani nie Salmonella Dali mi 8 litrów płynów, z czego 2 litry potasu, bo miałam niedobory - tak mnie od tego żyły bolały, że dostałam jakiegoś nerwobólu w szczęce Z leków dostawałam Nospę 3x dziennie.
Ręce mam pokłute jak jakaś ćpunka W prawej ręce 2 dziury od wenflonu, w lewej z pobierania krwi...
Jeden dzień byłam na diecie kleikowej, okropna, TŻ mi bułki z dżemem po kryjomu przynosił Później byłam na lekkostrawnej bezmlecznej czyli 4 maleńkie kromki weka + masło Porcje tylko żeby przeżyć...
No i od niedzieli nie miałam kroplówek i dziś w nocy wyrwałam przez przypadek wenflon
Na sali byłam z super sympatyczną babką z miasta w którym chcę rodzić Ma termin babka na 30 maja

No i mój gin razem z ordynatorką szpitala, w którym chcę rodzić zdecydowali, że za tydzień kładą mnie na oddział. W ogóle nie tyje, przez co mogę zaszkodzić dzidziusiowi... Poleżę, porobią mi badania i sprawdzą co się dzieje

Bloguję
Stary 2012-02-20, 15:33   #2119
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejo

nareszcie wróciłaś do świata "żywych" pączka aktualnie nie mam ale moge się podzielić czymś innym, np soczkiem
Stary 2012-02-20, 15:33   #2120
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

hejooooo

pączusie ode mnie

~~
coś mnie oko boli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pączek.jpg (45,2 KB, 5 załadowań)

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:34   #2121
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka- witaj Kochana, nadrabiaj i pisz co u Ciebie??jak się czujesz?? jak Dzidziolek??

PaulaSHIN- nie wiem czy nie kupię, zaciągnę Małża by mu pokazaćmoże jemu też przypadnie do gustu...cudo:/

a ja napuszczam sobie wody na aromatyczną kąpiel, wyszoruję się rękawicą do masażu i obsmaruję kremem antyrozstępowymr obię tak raz w tygodniu...skóra jak marzenie, bez podrażnień
Kup, kup
Ja znowu mam ochote na sen

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 15:34   #2122
Soleilka
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaa i zapomniałabym!

Dziękuję za wszystkie życzenia i smsy. Kochane jesteście

Bloguję
Stary 2012-02-20, 15:34   #2123
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Prince, ja tez mam zbity, wg mnie jest lepszy niż lejący
a to super. To sobie pozniej zrobie
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ciastek jak tam kolorek włosków? Ta historia w rybnym podniosła mi treść żołądka i jakbym tam wtedy była i widziała, to bym na bank zwróciła
.
wiesz co ten kolor chyba odrazu przy zmyciu farby zszedł
szczerze to niewidze by cos chwycilo.

bede chyba musiała sobie farbą zrobic
Cytat:
Hejo

Witam się już z domku i czekam na obiecane pączki od Was [COLOR="Silver"]
?[/B]
witaj słońce
Cytat:
musisz sie zastanowic. 200 euro to troche drogo, ale z drugiej strony to polowkowe...... no niewiem sama...

umyła głowe. Posmarowałam sie chusteczka ale efekt bedzie jakos pozniej. Musze poczekac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:35   #2124
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Oj, szkoda, że Ci USG nie zrobili Ale u nas tych genetycznych też za darmo nie ma, ja za połówkowe teraz muszę płacić dodatkowo 250zł mimo, że mam pakiet w przychodni obejmujący prowadzenie całej ciąży, a to dlatego, że tam nie mają dobrego sprzętu. Może jednak zrób prywatnie nawet dla świętego spokoju?

ooolllccciiaaa jak bardzo Cię niepokoi brak ruchów, to zadzwoń do gina i to skonsultuj. Ja się mojego dzisiaj pytałam jak to z tymi ruchami, od kiedy je powinnam czuć bardzo regularnie, bo teraz czasem tylko raz dziennie czuje, to mi powiedział, że odczuwanie ruchów co i rusz też nie jest za dobre, bo dziecko powinno mieć swój tryb czuwania i snu i nawet lepiej, jak nie jest zbyt aktywne. Ale jakbym nic nie czuła 3 dni też bym się niepokoiła

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:36   #2125
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
No to piszę co tam

Robili mi jedno USG, z czego sama wywnioskowałam, że dzidziuś ma całe 12 cm Obrócony jest nóżkami do organów wewnętrznych, więc póki się nie obróci, to ruchów nie będę czuć
Nie wiadomo co mi było, ani to nie było zatrucie, ani nie wirus, ani nie Salmonella Dali mi 8 litrów płynów, z czego 2 litry potasu, bo miałam niedobory - tak mnie od tego żyły bolały, że dostałam jakiegoś nerwobólu w szczęce Z leków dostawałam Nospę 3x dziennie.
Ręce mam pokłute jak jakaś ćpunka W prawej ręce 2 dziury od wenflonu, w lewej z pobierania krwi...
Jeden dzień byłam na diecie kleikowej, okropna, TŻ mi bułki z dżemem po kryjomu przynosił Później byłam na lekkostrawnej bezmlecznej czyli 4 maleńkie kromki weka + masło Porcje tylko żeby przeżyć...
No i od niedzieli nie miałam kroplówek i dziś w nocy wyrwałam przez przypadek wenflon
Na sali byłam z super sympatyczną babką z miasta w którym chcę rodzić Ma termin babka na 30 maja

No i mój gin razem z ordynatorką szpitala, w którym chcę rodzić zdecydowali, że za tydzień kładą mnie na oddział. W ogóle nie tyje, przez co mogę zaszkodzić dzidziusiowi... Poleżę, porobią mi badania i sprawdzą co się dzieje
Oj to niezbyt ciekawie A nie wiesz na ile chca Cie jeszcze polozyc?
Dobrze ze z dzieckiem wszystko w porzadku i jakie juz duze

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hejooooo

pączusie ode mnie

~~
coś mnie oko boli
Musze sie wybrac do sklepu w poszukiwaniu paczkow.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-20, 15:37   #2126
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
]

pączusie ode mnie
ale piękne te pączki, jakby mi się chciało wyjść z domu to na pewno poszłabym po takiego pączka
Stary 2012-02-20, 15:38   #2127
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Oj to niezbyt ciekawie A nie wiesz na ile chca Cie jeszcze polozyc?
Dobrze ze z dzieckiem wszystko w porzadku i jakie juz duze
Nie mam pojęcia, ale chcą mi zrobić wszystkie badania, w tym połówkowe na dobrym sprzęcie

Bloguję
Stary 2012-02-20, 15:39   #2128
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

dobrze, ze juz jestes
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Wróciłam

to w sobote znowu emocje
Cytat:
Dzieki dziewczyny za kciuki
Co do wizyty jestem niepocieszona. Skończyłam 19 tc i myslałam że bede miała coś w rodzaju USG połowkowego a tu
Lekarz tylko zapytał się mnie czy wszystko ok, oddałam próbkę moczu, sprawdził wyniki krwi z poprzedniej wizyty, powiedział że hemoglobina trochę za niska, i za mało płytek krwi ale w sumie nie jest źle. Zbadał brzuch i serduszko dopplerem i TYLE . Na USG nawet nie miałam co liczyć. Następna wizyta za 10 tygodni
Na pocieszenie kupiłam śpiochy i spodnie dla Maleństwa, ale dalej uniwersalne . Poprawiło mi to humor tylko na 10 minut a tak to mi jakoś smutno
ojej mnie tez by to nie wstarczylo
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziś rano w Dzień Dobry TVN mówili, że przez ten tydzień temperatura będzie rosnąć i zacznie się wiosna Ja też nie mogę się doczekać spacerków, wiosennego słoneczka (chociaż słyszałam, że kobiety w ciąży powinny unikać słońca, bo mogą im plamy na skórze wychodzić)

Mi moja kosmetyczka mówiła o jakiś naprawdę dobrych chusteczkach do opalania, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć. Chyba dax cosmetic, czy jakoś tak, ale ręki sobie nie dam obciąć
mozliwe , ze z daxa
a co do pogody, dzwonilam przed chwila do pl i rzeczywiscie idzie do Was wiosna

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:39   #2129
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Później wyślę TŻ po takiego

Bloguję
Stary 2012-02-20, 15:40   #2130
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Kochana, byłaś w jakimś prywatnym lumpku, czy w Humanie? A niebieski pewnie że i dla dziewczynki ok - ja płci nie znam, a mam zatrzęsienie ciuszków w "chłopięcych" kolorach (po prostu róże, fiolety, pastele to kompletnie nie moja bajka)
byłam w prywatnym, bo jest koło domu, są tam zabawki, foteliki i wszystko niemal co Dzidzi potrzebne ja też nie jestem zwolenniczką różu, ale były śliczne sukieneczki w brązach itp, piękne, ale koło 15 euro, a to dlatego, że mają lepsze firmy w tym lumpku

Humana mam daaaaaaaaaleko, a rzadko tam z ciuchów jest co kupić...
napisałam Ci wiad. na priv

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości