DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 19:03   #3391
zla panienka
Zadomowienie

Dot.: Dobry ginekolog-Piotrkow/Radomsko!Znacie?

i najlepiej zaopatrzyć się w jakąś poduszkę kolejki potrafią być długie

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:34   #3392
gwiazdka93
Zakorzenienie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

Cytat:
Napisane przez dropit Pokaż wiadomość
Hej.. czy możecie polecić jakiegoś dobrego ginekologa w Rabce Zdroju,Nowym Targu lub Zakopanem? Z góry dzięki!
Mogę polecić ginekologa z Zakopanego- lek. med. Danuta Gruszka- Wróbel. Pani dr przyjmuje na ul. Droga do Samków, nie pamiętam dokładnie numeru. Pierwsza wizyta (ja miałam z USG)- 120 zł, każda następna 100 zł (w cenę wliczone wszystkie badania). Pani dr jest bardzo ciepłą osobą, dyskretną, naprawdę super lekarz

Edytowane przez gwiazdka93
Czas edycji: 2012-11-03 o 00:39
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:31   #3393
limonka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magnlija Pokaż wiadomość
KATOWICE

Leczy się ktoś może u dr Stojko w Katowicach? Opinie o nim w internecie są dosyć dobre ale chyba nie przyjmuje na NFZ tylko prywatnie. Kilka moich znajomych było u niego raz (wizyta 10 minut - koszt: 200 zł...) ale z racji rozbieżności w podawanej cenie za wizytę ponownie się nie pojawiły u tego lekarza (w rejestracji mówią, że wizyta kosztuje 100 zł wraz z USG, po wizycie w gabinecie dr Stojko bierze 200 zł twierdząc, że nie możliwe aby ktoś mówił o cenie 100 zł :/). Lekarz podobno dobry ale rozbieżności cenowe są u niego ogromne... Ma ktoś jeszcze jakieś opinie na temat tego lekarza?
Ja u niego byłam kilka razy i za każdym razem płacę więcej, pierwszy raz 100 zł., później 120 itd., ostatnio rok temu płaciłam 200 zł. :/ dlatego teraz szukam jakiego dobrego lekarza na nfz, bo zbliża mi się termin badań kontrolnych

A tabletki antykoncepcyjne przepisał mi bez żadnych badań!

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Jeszcze mam jedno pytanie, czy ma ktoś aktualne namiary na dr Damiana Osieckiego z Katowic? Tzn. gdzie obecnie przyjmuje, czy na NFZ czy prywatnie?

Edytowane przez limonka1988
Czas edycji: 2012-02-06 o 21:52
limonka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:54   #3394
lianeska
Zakorzenienie

limonka ostatnio przyjmowal w Obwodzie Lecznictwa Kolejowego w Katowicach(nfz)kolo gieldy komputerowej
i slyszalam, ze w Chorzowie przyjmuje?
ale na 100% nie wiem bo juz z rok nie chodze do niego

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:14   #3395
dropit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Mogę polecić ginekologa z Zakopanego- lek. med. Danuta Gruszka- Wróbel. Pani dr przyjmuje na ul. Droga do Samków, nie pamiętam dokładnie numeru. Pierwsza wizyta (ja miałam z USG)- 150 zł, każda następna 100 zł (w cenę wliczone wszystkie badania). Pani dr jest bardzo ciepłą osobą, dyskretną, naprawdę super lekarz

Dziękuje bardzo!

.
.
dropit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:29   #3396
Brzydal82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dropit Pokaż wiadomość
Hej.. czy możecie polecić jakiegoś dobrego ginekologa w Rabce Zdroju,Nowym Targu lub Zakopanem? Z góry dzięki!
Ja polecam dr Macieja Widerę - przyjmuje w Zakopanem na ul. Kaszelewskiego 6. Cena wizyty jak byłam ostatnio 100zł. Bardzo sympatyczny, wesoły, lekarz z powołania.
Stary 2012-02-07, 16:58   #3397
limonka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
limonka ostatnio przyjmowal w Obwodzie Lecznictwa Kolejowego w Katowicach(nfz)kolo gieldy komputerowej
i slyszalam, ze w Chorzowie przyjmuje?
ale na 100% nie wiem bo juz z rok nie chodze do niego
Dziękuję Ci bardzo, Tzn. na ul. Dworcowej tak?
A można wiedzieć dlaczego przestałaś do niego chodzić?
limonka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:19   #3398
lianeska
Zakorzenienie

tak na dworcowej
niestety nie widzialam poprawy w leczeniudlatego zmienilam

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 15:18   #3399
nielegalnaa
Rozeznanie

Drogie wizażanki, za niedługo planuję dzidziusia. Poszukuję więc dobrego ginekologa, a moja ginekolog do której chodziłam jak się okazuje wcale aż tak dobrych opinii nie ma. Poczytałam trochę w Internecie, i znalazłam dr Cholewę, który przyjmuje w Zabrzu, Żorach, Katowicach i Tychach. Najbardziej chodzi mi o przybliżony koszt wizyty (także za USG czy cytologię). Będę też wdzięczna za opinie na temat pana doktora, czy faktycznie jest najlepszy, z góry dziękuję za pomoc

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:04   #3400
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elli84 Pokaż wiadomość
Hej.
Szukam dobrego ginekologa w Warszawie (najlepiej kobietę) . Kogo polecacie?

W miarę możliwości podajcie nr telefonu i koszt wizyty.

Ostatnio byłam u dr. Annny Wilczyńskiej (przyjmuje prywatnie na ul.Korkowej). Na stronie znanylekarz.pl ma dobre opinie, które teraz i ja mogę potwierdzić - sympatyczna młoda lekarka, bardzo delikatna i dokładna. Wszystko mi wyjaśniła podczas badania USG, odpowiadała wyczerpująco na moje pytania.

Za wizytę z badaniem USG płaciłam 150zł, ale po moich ostatnich przejściach z lekarzami nie żałowałam tych pieniędzy nawet przez sekundę...
Stary 2012-02-09, 20:35   #3401
clia
Przyczajenie

Ja polecam w Warszawie p. Elżbietę Kozłowską, przyjmuje w Damianie i chyba w swoim gabinecie prywatnie. Jest bardzo delikatna, miła, pamięta całą historię pacjentki i zleca wszystkie badania.
clia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:56   #3402
Szaruch
Zadomowienie

GG do Szaruch

GDAŃSK

Andrzej Laukienicki, przyjmuje w Szpitalu Marynarki Wojennej.
jest naprawdę dobry, wygania na badania i cierpliwie wszystko tłumaczy, jeśli są wątpliwości.

był jeszcze jeden dobry, na Zaspie, ale niestety nie pamiętam nazwiska..
pas - 83
biodra - 101
udo - 59

Szaruch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:04   #3403
karolinka04061988
Przyczajenie

Dziewczęta, poszukuję dobrego ginekologa z Łodzi, ale przyjmującego w poradni na NFZ a nie prywatnie? Najlepiej mężczyzna, ewentualnie delikatna kobieta... Może ktoś może polecić kogoś zarówno do okresowej opieki jak i prowadzenia ciąży?
karolinka04061988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:14   #3404
an-gi
Raczkowanie

POZNAŃ

dr n. med. Magdalena Szymczak- specjalista położnik-ginekolog-anestezjolog

Poznań ul. Rodawska 25

tel podam na priva żeby nie było ;p

MEGA!!!! sympatyczna wyluzowana, z głową podchodzi do każdego pacjenta. dowcipna, uśmiechnięta, aż człowiek może się wyluzować , nie czuje się skrępowany. gabinet też jest bardzo "miły" nie przytłacza nadmiarem sprzętów, nie czujemy się jak u typowego lekarza.dodam , że mojej kuzynce w 8 miesiącu ciąży wykryła cystę na jajniku gdzie 3 innych ginekologów tego nie widziało!!. bardzo dobra jeśli chodzi o młode kobiety oraz kobiety w ciąży , podobno świetny specjalista dla tych co starają się o dziecko ale im to nie wychodzi . czyli jednym słowem niepłodnością ( znów przykład kuzynki , która 5lat się starała o dziecko -dziś ma 2 maluchów ;p roczne i 2 letnie dzieciątka . o tyle dobrze, że jest też lekarzem w szpitalu na polnej(poznanianki będą wiedzieć ;p ) więc gdyby cokolwiek się działo ona zajmuje się sprawą od początku do końca.

generalnie polecam, miałam już "nieprzyjemność" z innymi ginekologami i ta jest najlepsza.

p.s. przyjmuje prywatnie, niestety są kolejki ale nie ma przesady tak z tydzień się czeka. cena wizyty ok 100 zł + ewentualne badania 50 -70 zł - niestety cena wysoka ale wole wydać tyle i być w miłym towarzystwie niż wysłuchiwać koszmarnych tekstów innych lekarzy.
an-gi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:44   #3405
4w5
Raczkowanie

BYTOM

dr nauk med. Andrzej Muryn - naprawdę świetny ginekolog, przyjmuje prywatnie na Batorego. Nie mogę powiedzieć złego słowa na temat tego Pana, ma sporą wiedzę i podchodzi do pacjentek z troską.

ZABRZE

lek. med. Jolanta Kliś - czytałam wiele opinii na temat tej Pani, niestety większość kobiet była niezadowolona. U mnie wręcz odwrotnie. Polecam, potraktowała mnie z troską, ma ogromną wiedzę i choć początkowo może sprawiać wrażenie kogoś dziwacznego, jest profesjonalistką. Przyjmuje publicznie w przychodni Hipokrates.
Stary 2012-02-15, 14:40   #3406
Pinesia7
Raczkowanie

Dot.: ginekolog endokrynolog Poznan

hej, pomóżcie, staram się o dziecko tzn mam w planach bo póki co muszę zejść do tsh=1,5 żeby móc zacząć się starać...mam hashimoto szukam edno który zacznie mnie leczyć pod kątem zajścia w ciażę
Pinesia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 15:06   #3407
papug
Rozeznanie

Moja ginekolog jest też endokrynologiem, bardzo miła, kontaktowa i, co najważniejsze, sumienna osoba, nazywa się Katarzyna Wachowiak-Ochmańska, przyjmuje na Świętym Marcinie
papug jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:38   #3408
Pinesia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papug Pokaż wiadomość
Moja ginekolog jest też endokrynologiem, bardzo miła, kontaktowa i, co najważniejsze, sumienna osoba, nazywa się Katarzyna Wachowiak-Ochmańska, przyjmuje na Świętym Marcinie
Tylko z tego co czytam to głównie ginekolog, mam swojego ginekologa. Wyczytałam że jak odnalazła u któreś pacjentki guzki tarczycy to odesłała ją do specjalisty więc chyba Pani doktor nie specjalizuje się w tej dziedzinie...

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandora_23 Pokaż wiadomość
U dr Ziemnickiej byłam jakiś czas temu na NFZ, ogólnie miły lekarz, z tym że zależy jaki masz problem hormonalny - ona zajmuje się tarczycą.
A że u mnie podejrzewała problemy na tle jajników, dała mi skierowanie na Polną.
Wybieram się tam na badania, ale dużo rzeczy nasłuchałam się o Polnej więc potem też chyba będę szukać jakiegoś dobrego ginekologa endokrynologa ...

Zadzwoniłam do Ziemnickiej, i Pani z rejestracji doradziła że jak mam problemy z tarczyca i chce zajść w ciąże to mam się udać do Pani Beaty Banaszewskiej -i tam się zapiszę, spróbuję.
Stary 2012-02-16, 14:23   #3409
blanti
Raczkowanie

Ruda Śląska 4 ul.Piaseczna przychodnia z nfz
blanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:11   #3410
Pandora_23
Raczkowanie

Cytat:
A ile bierze za wizytę?
Pandora_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 20:44   #3411
Jessi909
Raczkowanie

Czy mogłybyście polecić dobrego ginekologa we Wrocławiu przyjmującego na NFZ?
Stary 2012-02-17, 21:08   #3412
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jessi909 Pokaż wiadomość
Czy mogłybyście polecić dobrego ginekologa we Wrocławiu przyjmującego na NFZ?
dr Siembiga na Pautscha, bardzo mily, delikatny, wszystko tlumaczy, na pytania odpowiada, no i obowiazkowo robi cytologie, a wiem ze w niektorych przychodniach sie na to nie kladzie nacisku

dodatkowym atutem przychodni jest to ze nie musisz sie rejestrowac, w zwiazku z czym idziesz do lekarza kiedy ci pasuje i po prostu czekasz w kolejce, ktora chyba nie jest zbyt duza (ja weszlam od razu).

adres www przychodni: http://www.centrumzdrowia.wroc.pl/
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 09:15   #3413
papug
Rozeznanie

120 zł za pełne badanie z cytologią i USG
papug jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 11:12   #3414
gamulak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
dr Siembiga na Pautscha, bardzo mily, delikatny, wszystko tlumaczy, na pytania odpowiada, no i obowiazkowo robi cytologie, a wiem ze w niektorych przychodniach sie na to nie kladzie nacisku

dodatkowym atutem przychodni jest to ze nie musisz sie rejestrowac, w zwiazku z czym idziesz do lekarza kiedy ci pasuje i po prostu czekasz w kolejce, ktora chyba nie jest zbyt duza (ja weszlam od razu).

adres www przychodni: http://www.centrumzdrowia.wroc.pl/
Wiesz, czywymagają podbitej książeczki ubezpieczneiowej jak ma się legitamcje studencką?
gamulak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:15   #3415
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gamulak Pokaż wiadomość
Wiesz, czywymagają podbitej książeczki ubezpieczneiowej jak ma się legitamcje studencką?
tak legitymacja studencka nie jest potrzebna, pokazujesz tylko dowód ubezpieczenia.
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:00   #3416
Pinesia7
Raczkowanie

kurde teraz się okazuje że Pani Banaszewska nie leczy tarczycy! Boże znowu jakiś fałszywy trop! Ktoś bzdury mi nagadał jaka jestem wściekła!!!!!!!!!! Nie wiem co teraz mam dośc po prostu już! Nie wiem do jakiego endo iść mam metlik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Stary 2012-02-20, 16:51   #3417
Anulka_86
Raczkowanie

POZNAŃ

polecam dr Blankę Malkowską-Walczak

Trafiłam do niej gdy byłam już w ciąży- była to moja pierwsza wizyta w ogóle u ginekologa. Szukałam długo i nie żałuje ani jednej wizyty.
Ma same pozytywne opinie na znanym lekarzu i faktycznie wszystko się zgadza co o niej znalazłam.
Miła, uprzejma, wizyta trwa 20 minut. nie ma zbyt dużych opóźnień. Pani Balnka jest zawsze uśmiechnięta i miła.
Ona chyba nigdy nie ma złego dnia Zawsze odpowie na każde pytanie, nie zwabia pacjenta bo za długo np. już siedzi w gabinecie.
Robi wszystkie badania w ciąży jeżeli chodzi o krew, mocz itp.

Wizyta pierwsza moja- USG plus cytologia 100 zl.
Kolejna wizyta w ciązy takżę 100 zł.
Płaciłam tylko więcej gdy byłam w 20 tygodniu ciązy i miałam USG polówkowe- trwalo 0,5 godziny i wtedy 150 zł i jeszcze jeden raz w 36 tygodniu jak robila wymaz z pochwy na paciorkowca - 150 zł.

Przyjmuje na ulicy Tomickiego 11, Poznań ( okolice Ronda Śródka)
telefon do rejestracji : 604 889 304

Dr Blanka pracuje także w szpitalu na ul. Polnej.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 11:23   #3418
Pandora_23
Raczkowanie

Cytat:
120 zł za pełne badanie z cytologią i USG
dzięki , kiedyś się wybiorę
Pinesia7 a spróbuj iść Ziemnickiej, zobaczysz co Ci powie na pierwszej wizycie, jak stwierdzi że ona się tym nie zajmuje to wtedy Cię wyśle w jakieś konkretne miejsce
Pandora_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:53   #3419
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy któraś z Was chodziła do dr. Agnieszki Zawiejskiej w Poznaniu (na NFZ,przychodnia Hipokrates)? Jeżeli tak to prosze o jakies opinie.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 08:15   #3420
Pinesia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pandora_23 Pokaż wiadomość
dzięki , kiedyś się wybiorę
Pinesia7 a spróbuj iść Ziemnickiej, zobaczysz co Ci powie na pierwszej wizycie, jak stwierdzi że ona się tym nie zajmuje to wtedy Cię wyśle w jakieś konkretne miejsce

Ziemnicka ma czas w marcu...Zapisalam się do Roberta Spaczyńskiego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości