Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 19:45   #3931
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja kolację jem sporadycznie więc dzisiaj zjadłam obiad o 17.30 to kolację sobie podaruję.

A mój tż jest na 13 sto dniowej diecie i teraz wciaż wcina szpinak i sałatę z sokiem z cytryny ale jest postęp bo o jedną dziurkę w pasku bliżej zapina ostatnio jak sie odchudzał to schudł 13 kilogramów trzymam kciuki za niego bo dosyć że papierosy rzucił to jeszcze dieta
to kciuki za Tżta

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:45   #3932
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Siostra byla dzis na USG nerek. Jest w 20 tc i dowiedziala sie ze tez ma zastoj w lewej nerce tak jak ja. I teraz najlepsze: oczywiscie nie mozna nic na to poradzic. Jak sie jej nerka zatka to zaloza jej cewnik tak jak mi. Cudownie, tylko czekac!
Prawdopodobnie moj Dominis bedzie mial kuzyna Antosia. Za 3 dni siostra ma 3D to bedzie wteda pewna plci i calej reszty.

A ja jestem po prostu zmeczona psychicznie i stad moj parszywy humor. I niestey bede rodzic z cewnikiem. A kogo to obchodzi ze to bedzie dodatkowo bolalo?
Wizyta za tydzien to sie dowiem czy moje obawy co do wagi dziecka sa prawdziwe. Ciagle mam nadzieje za gin mi kaze zostac w szpitalu na wywolanie, ale watpie bo po co szpital ma sobie koszty robic jak mozna poczekac az sie samo zacznie. Serio juz mi wszystko jedno. Tz dzis liczyl ile wydalismy na lekarza i badania i tak mi to nic nie dalo.
Wiesz co, tych lekarzy to po prostu pochlastać
Zamiast pomóc póki jeszcze jest dobrze i zaoszczędzić kobiecie cierpienia to nie, niech poczuje co to znaczy ból.
A w to, że jestem psychicznie zmęczona wcale mnie nie dziwi.
Ale to już końcóweczka i będzie dobrze Musi być, no bo jak inaczej?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:47   #3933
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
to kciuki za Tżta
No najgorzej ma jutro bo tylko jeden posiłek ale da radę juz połowa za nim

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:47   #3934
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
nie już dzisiaj nic więcej
to dziecie nie będzie głodne??
Ja jak bym zjadła o 17:30 to koniecznie później muszę jeszcze coś zjeść bo potem aż mi nie dobrze z głodu by było.

Obiad jadłam o 15:20 a później banana z nutellą właśnie gdzieś ok 18 i teraz już czuję mały głód trzeba iść zrobić kolacje

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:51   #3935
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Siostra byla dzis na USG nerek. Jest w 20 tc i dowiedziala sie ze tez ma zastoj w lewej nerce tak jak ja. I teraz najlepsze: oczywiscie nie mozna nic na to poradzic. Jak sie jej nerka zatka to zaloza jej cewnik tak jak mi. Cudownie, tylko czekac!
Prawdopodobnie moj Dominis bedzie mial kuzyna Antosia. Za 3 dni siostra ma 3D to bedzie wteda pewna plci i calej reszty.

A ja jestem po prostu zmeczona psychicznie i stad moj parszywy humor. I niestey bede rodzic z cewnikiem. A kogo to obchodzi ze to bedzie dodatkowo bolalo?
Wizyta za tydzien to sie dowiem czy moje obawy co do wagi dziecka sa prawdziwe. Ciagle mam nadzieje za gin mi kaze zostac w szpitalu na wywolanie, ale watpie bo po co szpital ma sobie koszty robic jak mozna poczekac az sie samo zacznie. Serio juz mi wszystko jedno. Tz dzis liczyl ile wydalismy na lekarza i badania i tak mi to nic nie dalo.
oj biedna ty

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
to dziecie nie będzie głodne??
Ja jak bym zjadła o 17:30 to koniecznie później muszę jeszcze coś zjeść bo potem aż mi nie dobrze z głodu by było.

Obiad jadłam o 15:20 a później banana z nutellą właśnie gdzieś ok 18 i teraz już czuję mały głód trzeba iść zrobić kolacje
a ty znow o jedzeniu jem właśnie kanapkę z ryba wędzoną
Stary 2012-02-20, 19:51   #3936
tynka88
Zadomowienie

ja mam na kolacje galaretke z bita śmietana

moje kalesonki sa szare , jak nałoże tunike to prawie jak dres

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:52   #3937
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

ech...

już nie długo, dasz radę jesteś dzielna i silna!

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wpadaj do mnie, mam dobrą paprykę konserwową
śledzie z cebulką... ale tylko z octu śledzie... mojej mamy...
aż ślinotoku dostałam

W łóżeczku zależy mi na szufladzie a szuflada to + 100 zł do ceny łózeczka. I tak na all z przesyłką wychodzi taniej niż w sklepie.
już pędzę

Cytat:
No najgorzej ma jutro bo tylko jeden posiłek ale da radę juz połowa za nim
no to wytrwałości dla niego skoro półmetek za nim, to już mu nie dużo zostało

idę zjeść kolację a potem poprasować trochę.

miłego wieczorku, wpadnę może jeszcze później

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:56   #3938
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a ty znow o jedzeniu jem właśnie kanapkę z ryba wędzoną
no czas na kolacje to o jedzeniu

ooo a ja mam makrele w pomidorach może zjem

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

galaretka z bitą śmietaną hehe...

a ja zastanawiam się nad

*kanapkami z makrelą w pomidorach
*kanapki z dżemem
*parówki gotowane
*kiełbasa gotowana
*danio z chlebkiem
*jajko na twardo

nie wiem co wybrać

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-20, 19:58   #3939
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

współczuję Wam obu, podejście lekarzy jest po prostu tragiczne

Cytat:

eeeee.... w szarych to możesz naprawdę szyku zadawać
Stary 2012-02-20, 20:00   #3940
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

a ja zastanawiam się nad

*kanapki z dżemem
*parówki gotowane
*kiełbasa gotowana
*danio z chlebkiem
*jajko na twardo

nie wiem co wybrać
o galaretkę bym zjadla i parówki bym zjadła i jajko ale nie mam ani jednego
Stary 2012-02-20, 20:02   #3941
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie nastawiajcie sie na wczesniejsze porody, moze i tak sie czujecie i tak sie zdazy, ale jesli nie - to rozcarowanie i przenoszenie jest wtedy 100 razy ciezsze!
właśnie ja się nie nastawiam a nawet mam wrażenie że się przeterminuję tylko wszyscy w koło mi wmawiają że to już... przecież nawet z taką krótką szyjką i małym rozwarciem i skurczami można chodzić i chodzić
wiadomo lepiej wcześniej (w bezpiecznym okresie) niż później bo dochodzi niepotrzebny stres.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Troche sie stresuje jak to bedzie z nasza przeprowadzka.Mamy dostac dom w polowie marca,a na tym mieszkaniu mamy wypowiedzenie od 26 marca.No i jeszcze termin porodu kolo tej daty.No a domu nie widzielismy jeszcze jak w srodku wyglada,nie mamy tez nic swojego z mebli,sprzetow-wynajmujemy urzadzone mieszkanie.Bedzie sie dzialo
oj to będzie się działo, bardzo odważne plany

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Oj znam ten bol... Mi aspargin nie pomagal, Magne B6 tez nie bardzo, ale o dziwo samo przeszlo jakis czas temu...
Karolca slyszalam, ze na tak poznym etapie ciazy odradza sie branie magnezu, wlasnie z tego wzgledu ze dziala rozkurczowo i nie czuc skurczow macicy. No ale zrobisz jak zechcesz
przez całą ciążę brałam dosyć duże dawki magnezu ze względu na te moje wczesne twardnienia i brałam go praktycznie cały czas a jego poziom był w granicach dolnych. Od czwartkowej wizyty ginka- 38 tydz kazała mi wszystko odstawić mimo tych wyników i możliwości pojawienia się skurczów chociażby łydek więc coś w tym musi być co piszesz

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Ja do tej pory ktg nie miałam robionego i tak się zastanawiam kiedy mi zrobi??? Może jutro na wizycie? Tylko że zawsze mnie informuje wcześniej o takich dodatkowych badaniach... Nie wiem sama już ...
ja ktg też nie miałam i nawet nie wiem czy będę miała. Z tego co się pytałam to ewentualnie jak przekroczę termin porodu

Cytat:
Wogóle ja to nie trawie ginekologów babek bo są szczerze do du... może nie wszystkie, ale ja wolę facetów.
moja jest z tej drugiej grupy

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:07   #3942
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
właśnie ja się nie nastawiam a nawet mam wrażenie że się przeterminuję tylko wszyscy w koło mi wmawiają że to już... przecież nawet z taką krótką szyjką i małym rozwarciem i skurczami można chodzić i chodzić
wiadomo lepiej wcześniej (w bezpiecznym okresie) niż później bo dochodzi niepotrzebny stres.

oj to będzie się działo, bardzo odważne plany

przez całą ciążę brałam dosyć duże dawki magnezu ze względu na te moje wczesne twardnienia i brałam go praktycznie cały czas a jego poziom był w granicach dolnych. Od czwartkowej wizyty ginka- 38 tydz kazała mi wszystko odstawić mimo tych wyników i możliwości pojawienia się skurczów chociażby łydek więc coś w tym musi być co piszesz

ja ktg też nie miałam i nawet nie wiem czy będę miała. Z tego co się pytałam to ewentualnie jak przekroczę termin porodu

moja jest z tej drugiej grupy
ja sie nie nastawiam na wczesniejszy termin porodu
moj gin mowi ze ktg bedziemy robic pod koniec ciazy chyba ze wczeniej bedzie cos nie halo
widac co lekarz to inna taktyka
Stary 2012-02-20, 20:22   #3943
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Masa z kubusia i budyniu jest genialna. Pierwszy raz robiłam ją w cieście Shrek (tam jest budyń ugotowany na zielonym pysiu). Teraz często robię to jako nadzienie do ciasta marchewkowego (na marchewkowym kubusiu).
Masa pyszna, ma wiele smaków (zależy jakiego soku użyjesz) i jest niskokaloryczna
A to musi być Kubuś tylko jedno smakowy?? czy może być np. marchewka - jabłko-banan??

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No ja właśnie dziś miałam taką wizualizację Zastanawiałam się jak to będzie jak przywieziemy małą do domu, nie potrafię sobie tego w ogóle wyobrazic
Też się często nad tym zastanawiam.

Cytat:
Byłam sobie zmierzyc ciśnienie, bo od 3 dni mnie codziennie głowa boli, ale na szczescie jest w normie. Dzis zgrzeszyłam mrożoną pizza

dziewczyny mnei nie pobijecie w modzie domowej) ja do pewnego czasu chodziłam w dresie, ale i dres zaczal mnie uwierac , najwygodniejsze okazały sie TZ kalesony które keidys dostał w prezencie ,a których nie nosi i tak do tej pory w tych kalesonkach sobie pomykam i jeszcze rozwodu nie bylo
Jak chodziłam do pracy to codziennie byłam cacy, troche mi tego brakuje, a tearz to tylko od święta

Ja tez z tymi papierkowymi sprawami licze na TZ po cichu, on zawsze wszystko szybko załatwi , czesto bez kolejki, nie wiem jak on to robi, ale jest bezkonkurencyjny w tych sprawach a w sumie dla mnie liczy sie efekt

Mała ładniusi brzusio pewnie lada dzien Ci opadnie
Ja miałam dzis jakies 5-6 twardnien wiec chyba jest ok.

W ogole wkurza mnie to ze mam taka duza rozbieznosc pomiedzy terminem z USG a terminem z om...

Agnes za ten sernik ale mam teraz ochote przez ciebie

Jolka ja bym na miejscu kolezanki poszla do innego lekarza, ewentualnie poczekała tydzien.

mnie tz tez dzis troszke wkurzył przez takie momenty uświadamiam sobie ze jestem za dobra i czasem warto byc zołzowatą, mówie nalej mi wody jak juz sie sam napijesz, a ten do mnie czy mam rączki, ja mu na to zobaczymy jutro ze śniadaniem i obiadem kto ma rączki a kto nie

Ja sobie cały czas wyobrazam moment, az mały wyskoczy z brzucha i pierwszy raz go zobacze, marze zeby mi powiedzieli ze jest zdrowy a poznije to moze byc niegrzeczny pewnie przez pierwszy tydzien nie spuszcze go z oka i urzadze nam z TZ dyzury przy łożeczku, mam nadzieje ze nie padniemy.
wyobraziłam sobie kobietę w ciąży w kalesonach i wybacz ale prawie z krzesła spadłam

Cytat:
czas chyba na kolacje, ale co tu zjeść a Wy co jecie na kolacje?

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

O tak ostatnio czerwona papryka jest u mnie bardzo często w daniach oraz na kanapeczki
Mój TŻ zrobił duszoną cebulę z szynką i czosnkiem

dziewczyny co lepiej kupić po porodzie do higieny intymnej - tantum rosa czy lactacyd femina??
Stary 2012-02-20, 20:24   #3944
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
dziewczyny co lepiej kupić po porodzie do higieny intymnej - tantum rosa czy lactacyd femina??
Tantum rosa nie używa się jako środka do higieny intymnej tylko do "leczenia"
Warto przeczytać na stronie producenta o produkcie w jakich przypadkach i w jaki sposób stosować

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:27   #3945
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
tak samo ja po domu chodzę byle jak... a stroję się tylko jak gdzieś wychodzę z domu

Podziwiam energii do sprzątania, mi się już nie chce... kręgosłup mi dokucza

Dużo zdrówka

Dzięki za radę w sprawie łydek

Kupiliśmy na początku ciąży książkę "moje dziecko poradnik dla rodziców od poczęcia do 3 roku życia" nawet do ręki jej nie wziął... nawet obrazków nie pooglądał.... On do książek podchodzi jak do ognia

Jeżeli lekarka robiła tylko badanie to mogło być za wcześniej na wykrycie, a jeżeli USG to albo jest też za wcześnie albo faktycznie nie jest w ciąży, a testy zakłóciło coś innego.

Dziewczyny robiła któraś z Was takie ciasto ??http://udaneprzepisy.pl/przepisy/placek-kubus.html bo znalazłam przepis i zastanawiam się nad tą masą budyń + sok Kubuś
nie robiłam tego ciasta ale słyszałam, że jest bardzo dobre. Moja siostra jadła u kogoś i stwierdziła, że dawno takiego dobrego nie jadła...

Cytat:
Pomocy!!

Mam w lodówce karkówkę taką z Biedronki w plastrach chyba 5 ich jest.

Nie wiem jak ją wykorzystać jutro na obiad nie mam weny - może polecicie jakiś pomysł
Kiedyś jadłam karkówkę zrobioną w zupce cebulowej z proszku czy jakoś tak...musiałabym poszukać przepisu w necie, ale i tak ja robie ją najzwyczajniej w świecie:

Według mnie karkówka powinna się dość długo piec/smażyć, żeby wytopiło się jaknajwięcej tłuszczu...wtedy jest dobra.
Ja rozbijam kotlety, solę, opruszam mąką i smaże na średnim ogniu z obu stron parę minut...
panierowane też kiedyś jadłam, ale były zdecydowanie za krótko smażone, bo zostały żylaste...a tego nie lubię

Cytat:
PRZEPIS
Karkówka po cygańsku

Składniki:
około 1 kg karkówki
3 cebule
30 dag pieczarek
jajko
bułka tarta
vegeta/warzywko
olej

SOS:
2 ząbki czosnku
400 g ketchupu pikantnego
2 łyżki octu
kostka rosołowa
pół łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka musztardy
pół łyżeczki pieprzu

PRZYGOTOWANIE
Plastry karków rozbijamy, obtaczamy w jajku, bułce tartej i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Cebule i pieczarki kroimy w talarki, oprószamy vegetą i podsmażamy.

SOS
Ketchup mieszamy ze szklanką wody, dodajemy zmiażdżony czosnek, ocet, musztardę i cukier. Po wymieszaniu dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Zagotowujemy.

W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, warzywa i zalewamy sosem. Pieczemy godzinę w temp. 180 st.C
trochę w tym przepisie mi nie pasuje to że kotlety opanierowane zapieka się z sosem... taka rozmoczona bułka tarta to chyba średnia będzie...
ja bym nie panierowała, tylko zapiekła usmażone bez panierki

Cytat:

a ja zastanawiam się nad

*kanapki z dżemem
*parówki gotowane
*kiełbasa gotowana
*danio z chlebkiem
*jajko na twardo

nie wiem co wybrać
ja bym wybrała kiełbasę

Dziś mam jakiś taki kiepski dzień...
cały czas siedzę sama w domu...rano byłam na oddać krew do badania, wróciłam to mąż pojechał do fryzjera jak wrócił, to musiał już wyjeżdżać do pracy...na 12 h. Wróci o 3 w nocy jak już będę spać...
siedzę i się gapię w tv...nic mi się nie chce i ostatnio jakoś jeszcze się nie mogę dogadać z Tż...
przez ten celibat tż jest ostatnio nie do zniesienia...

sorki, że się wyżalam...ale jakoś tak muszę
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:28   #3946
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
A to musi być Kubuś tylko jedno smakowy?? czy może być np. marchewka - jabłko-banan??
Każdy może być Ja robiłam z tych wielosmakowych kubusiów i pysiów. Jak dla mnie najlepszy jest z zielonego pysia (i kolorek fajny zielony wyszedł)

Myślę, że sam marchewkowy byłby najmniej smaczny.

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2012-02-20 o 20:29
alamig jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:33   #3947
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Tantum rosa nie używa się jako środka do higieny intymnej tylko do "leczenia"
Warto przeczytać na stronie producenta o produkcie w jakich przypadkach i w jaki sposób stosować
Fakt trochę źle się określiłam chodziło mi właśnie co lepiej stosować po porodzie "leczniczo" czy tantum rosa czy ten lactacyd , bo tantum rosa wiem że dużo dziewczyn tu polecało, a ostatnio coś mi się ten lactacyd też rzucił w oczy...

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Każdy może być Ja robiłam z tych wielosmakowych kubusiów i pysiów. Jak dla mnie najlepszy jest z zielonego pysia (i kolorek fajny zielony wyszedł)

Myślę, że sam marchewkowy byłby najmniej smaczny.
Dzięki za pomoc

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
nie robiłam tego ciasta ale słyszałam, że jest bardzo dobre. Moja siostra jadła u kogoś i stwierdziła, że dawno takiego dobrego nie jadła...
dobrze wiedzieć bo zamierzam go upiec na urodziny TŻ
Stary 2012-02-20, 20:45   #3948
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

tantum rosa mam ale tylko do leczenia, a tak do higieny to mam lactacyd ten zwykły i niebieski oraz szare mydło w płynie

zrobiłam sobie kanapki każda inna

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-20, 20:50   #3949
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Czuje, ze zbieram wode, stopy i dlonie mam coraz bardziej spuchniete.
I nie wiem czemu ale ciagle mam puste odbijania.
Oj koncowka ciezka

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Czy Wam tez sie zdarza rozmyslanie w nocy o tym jak to bedzie? ja spac przez to nie moge. Mysle jaki bedzie Robert, czy dam rade, jak czesto bedzie wstawal. Sytuacja, ze wracamy ze szpitala ,wchodzimy do mieszkania i....no i co? stawiamy fotelik i gapimy sie na niego?)
Mnie sie zdarza to codziennie w nocy, szczegolnie ze pierwszy porod wlasnie zaczal mi sie w nocy i jak tylko sie obudze w nocy i twardnieje mi brzus to mysle czy zaraz sie dolacza inne objawy i czy to juz
Jak to bedzie z maluszkiem to juz wiem, ale bardziej mysle jak dam sobie rade z dwojka malych dzieci, jak bedzie ragowal Filipek
Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

popieram!
Dziewczyny nie mozemy generalizowac, ze wszystkie kobiety ginekolog sa zle i msciwe. To mnie strasznie wkurza jak mowimy ogolem na wszystkich.
To tak jak niektorzy generalizuja ze wszystkie pielegniarki to sa paniusie i nic nie robia tylko graja w pasjansa i sa grube bo wpieprzaja ciagle czekoladki!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:53   #3950
rybka13
Zakorzenienie

Nowaken, jak mozesz to napisz mi cos wiecej o tej diecie co stosuje Twoj maz, moze byc na priv.
A mianowicie interesuje mnie ile mozna schudnac, czy potem ta waga wraca i co ile mozna ja powtarzac. No i najwazniejsze, jesli to z jakiejs strony int.to poprosze linka, bede bardzo wdzieczna Bo pisania to byloby sporo jak na 13 dni.
Twoj maz ma duzo zaparcia Moj by chcial magiczna tabletke na odchudzanie, wiec nie wiem czy sie zdecyduje na cos takiego jak salata z cytryna Ale kto wie...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:15   #3951
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja teraz to prostuje tylko po umyciu głowy i wysuszeniu rzadko kiedy na drugi dzień - bo po co skoro nikt mnie nie ogląda

a głowy nie myje codziennie. Teraz np myłam w sobote i w sobote wyprostowałam wczoraj nie, dziś też nie...
no ja jak nie umyje wlosow podczas prysznica, to czuje sie nieswiezo

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Do mnie dzisiaj takie myśli dotarły, że jak mój mąż znosi taki codzienny widok. Wcześniej to codziennie umalowana, wystrojona chodziłam, a teraz
a mnie sprawia frajde, zeby troche si umalowac...

dzis np nalozylam sobie puder rozswietlajacy, zloty cien do powiek, pomadke... i tz zachwycony ... to chyba glownie zasluga pomadki, bo raczej dosc zadko uzywam

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Lazienka lsni niczym diament poodkurzane i podlogi pomyte, teraz sobie odpoczywam, tz moczy sie w wannie, potem ja sobie wskocze pod prycho i bierzemy sie za sprzatanie sypialni

ja jutro zabieram sie za lazienke... i czekaja mnie podlogi

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
no ja też bym sobie połaziła po sklepach...ale nie mogę niestety...i oglądam ciuszki na Allegro, co by wiedzieć co w sklepach piszczy...

Wstawiam brzuch... z dzisiaj... jeszcze wysoko jest chociaż maluszek ponoć jest nisko i czuję go w pachwinach...
brzusio ladny

a po sklepach tez bym sobie plazila, ale przez mojego piep***go pracodawce na razie sobie odpuszczam...
nie chodzi o to, zeby wydawac niewiadomo jakie pieniadze na pier.doly, ale tak z pustka na koncie to tez zadna przyjemnosc

Cytat:
Wogóle ja to nie trawie ginekologów babek bo są szczerze do du... może nie wszystkie, ale ja wolę facetów.
to chyba zalezy na kogo sie trafi...
ja mam na swoim koncie 4 ginekologow facetow, a teraz jestem u babki i jestem z niej mega zadowolona... o wiele bardziej niz z facetow

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
taaaa...
trzymam , zebys sie nie przeterminowala, ale z drugiej strony ja tak mialam z Sandra... wszyscy mi mowili, ze do terminu nie donosze, z rozwarciem i ledwo istniejaca szyjka chodzilam przez 4 tygodnie... a wyszlo jak wyszlo... tylko sie niepotrzebnie zloscilam
Stary 2012-02-20, 21:21   #3952
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mozemy generalizowac, ze wszystkie kobiety ginekolog sa zle i msciwe. To mnie strasznie wkurza jak mowimy ogolem na wszystkich.
To tak jak niektorzy generalizuja ze wszystkie pielegniarki to sa paniusie i nic nie robia tylko graja w pasjansa i sa grube bo wpieprzaja ciagle czekoladki!
masz rację - ja jednak wypowiadam się nt tych ginekolożek, które znam i mnie badały. w 100% (czyli wszystkie 3 jakei znam...) panie niedelikatne, często chamskie czy okazujące brak cierpliwości czy braki w nauce.

Co do pielęgniarek - wiadomo ludzie są rózni, jak w każdym zawodzie, a ten jest o tyle krnąbrny, że panie pielęgniarki są niedocenione (głównie finansowo) a odwalają całą czarną robotę. co się dziwić, że nieraz nerwy puszczają. są takie, które się zawsze uśmiechają i pomogą, są tkaie, które chodzą z nastawieniem "przepraszaj mnie za to, że muszę pracować za te śmieszne pieniądze". ale to kwestia osobowości, nie zawodu.

Jednak mimo to chamstwa NIE TOLERUJĘ niezależnie czy od pielęgniarki, położnej czy lekarza. to, że ktoś jest mniej wykształcony czy majętny nie oznacza, że pan doktor (jak mnie to już wiele razy spotkało) ma prawo przechodzić ze mną na "ty", wmawiać mi pijaństwo, mówić jak do półgłówka czy wręcz przeciwnie, zasypać terminologią, żebym dała sobie siana i nie pytała, obrzucać obelgami. (cytat: "Jaka jesteś młoda, taka głupia" apropos tego, że podejrzewali, że wymiotuję po niestężałej galaretce a był to naprawdę atak kolki nerkowej!)
2 tygodnie temu, gdy byłam w spzitalu po wymiotach, byłam świadkiem tego, jak pielęgniarka podejrzewająca (bo dziewczyna się kąpała pół godziny!) - ale nie posiadająca dowodów na to - że dziewczyna pali w toalecie, pochyliła się nad nią na łóżku i groziła połamaniem palców, jeżeli nakryje na paleniu.
Ciekawe tylko, dlaczego nie zrobiła tego samego z lekarzem dyżurnym, palącym sobie 1 pokój dalej tak, że dym niosło po sąsiednich salach!

Pani ta miała też swoją drugą udaną koleżankę, ale pozostała kadra była miła, uprzejma, pomocna i uśmiechnięta. No i co z tego - to tak samo jak z łobuzami w szkole. Zawsze się ich zapamiętuje, nie tych świetnych. Takie zycie.
Stary 2012-02-20, 21:26   #3953
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
ja tak myślę, że na początku marca pójdę góra do 15stego
ja właśnie bliżej 15, jeszcze zobaczę co mi gin powie w temacie paciorkowca i terminu porodu...

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
ja wlasnie dodzwonilam sie do sklepu w ktorym zamawialam w zeszlym tyg ostatnie rzeczy do wyprawki(min.rozek ktory sobie upatrzylam).Pomijam fakt,ze na stronie sklepu NIE ma nr kont.a znalazlam przez google i zumi...to dzwonie i pytam o swoje zamowienie, a kobieta z ktora koresponduje( co tez idzie topornie,bo odpisuje z niezlym opoznieniem ) mowi,ze dzis wyslala paczke,ale nie bylo jednej rzeczy- oczywiscie mojego rozka(). Nie zadzwonila do mnie, a poprostu wyslala paczke i luz, zero informacji..Oczywiscie zwroci mi kase za ten rozek na konto. Powiedzialam Jej wiec najspokojniej jak moglam, ze liczylam na telefon jesli czegos nie bedzie(moze bym dobrala inne rzeczy) i ze na stronie nawet nie ma nr do nich. Pani potwierdzila, ze nie ma i wsio. Zero przepraszam, ani nic.
Pierwszy i ostatni raz robie tam zakupy..mimo dobrej oferty i ceny.
"moj" rozek znalazlam w sklepie w Wawie do odboru osobistego, bez łaski i czekania dostepny od reki...
no to w ogóle dziwny sklep, jak nie mogłaś ich namierzyć nawet

Cytat:
Ja koniecznie muszę się pofarbować i chyba sobie zafunduję pedicure przed porodem co myślicie
ja też chciałam, ale ktoś pisał, że nie można mieć pazurków pomalowanych do porodu i sama nie wiem... ale nam nic takiego nie mówili na SR, więc jak mi położna, ani lekarz nie powiedzą to pójdę z pomalowanymi, najwyżej zrobię frencza... ale bezbarwny to minimum

Cytat:
Z mężem przeglądaliśmy allegro w poszukiwaniu łóżeczka.
Ja cały czas jestem zauroczona pościelą, którą Wam kiedyś pokazywałam, ale znaleźliśmy coś takiego
http://allegro.pl/ala-i-as-zyrafka-l...114812957.html
Tylko kolory trochę lipne Jedne co mnie "pociesza" to fakt, że pościel zawsze można zmienić
mi się podoba ta kratka fiolet choć do pokoju by mi nie spasiła

Cytat:
tantum rosa po porodzie, a lactacyd używam na co dzień
Stary 2012-02-20, 21:27   #3954
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
no ja jak nie umyje wlosow podczas prysznica, to czuje sie nieswiezo
myjesz codziennie głowę?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-20, 21:34   #3955
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
myjesz codziennie głowę?
tak
Stary 2012-02-20, 21:47   #3956
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
myjesz codziennie głowę?
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
tak
ja też codziennie myję jedynie zaraz po farbowaniu zdarza mi się co drugi dzień
Stary 2012-02-20, 22:00   #3957
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
dziewczyny mnei nie pobijecie w modzie domowej) ja do pewnego czasu chodziłam w dresie, ale i dres zaczal mnie uwierac , najwygodniejsze okazały sie TZ kalesony które keidys dostał w prezencie ,a których nie nosi i tak do tej pory w tych kalesonkach sobie pomykam i jeszcze rozwodu nie bylo
Jak chodziłam do pracy to codziennie byłam cacy, troche mi tego brakuje, a tearz to tylko od święta
To musi byc super widok ty w kalesonach
Gdybym weszla w moje ciuszki to bym pewnie byla cacy,ale w malo sie mieszcze.Ale za 2 miesiace juz w nie wejde

Cytat:
PRZEPIS
Karkówka po cygańsku

Ale ty robilas ta karkowke?Dobra byla?
Jak juz ktos wspomnial tez wydaje mi sie dziwne,ze jest panierowana.

Cytat:
Z mężem przeglądaliśmy allegro w poszukiwaniu łóżeczka.
Ja cały czas jestem zauroczona pościelą, którą Wam kiedyś pokazywałam, ale znaleźliśmy coś takiego
http://allegro.pl/ala-i-as-zyrafka-l...114812957.html
Tylko kolory trochę lipne Jedne co mnie "pociesza" to fakt, że pościel zawsze można zmienić

Fajny komplet
A jak wygladasz z wyprawka?Bo wiem,ze niedawno zaczynalas kompletowac dopiero.
Ja taka zla jestem,bo od dawna wszystko mam i nie mam co kupowac.Tzn cos tam zawsze sie znajdzie,ale to juz tak bez sensu wydaje pieniadze,np moj synus w zyciu nie zalozy tych wszystkich ubranek,ktore kupilam Trzeba bylo tez sie wstrzymac z kupowaniem,bym teraz na wolnym miala rozrywke.

Cytat:

Tak bardzo ci wspolczuje!
Kurcze,a nie idzie sprobowac z innym lekarzem zagadac czy jest jakas inna opcja na twoj porod?

Cytat:
nie już dzisiaj nic więcej
O ja to nie dalabym rady na glodniaka spac isc.Nie usnelabym.Wieczorem to dopiero wcinam duzo.A i w nocy potrafie sie obudzic i isc cos przekasic

Cytat:

*kanapki z dżemem
*parówki gotowane
*kiełbasa gotowana
*danio z chlebkiem
*jajko na twardo

nie wiem co wybrać
Co to za posilek?
Ja na slodko czesto sniadania jadam,jakas bulke z dzemem,miodem czy maslem orzechowym.Kolacje lubie na cieplo,kielbaska moze byc,bigosik,jajecznica.Cz esto tez na kolacje rozne salatki mam,rybki pod kazda postacia albo kanapki,ale takie "pietrowe":ser,szynka,pom idor,salata,keczup,majone z-czasem wiecej jeszcze dodatkow,ze buzie trudno otworzyc.
Zapiekanki rozne lubie na kolacje,albo pizze.
Dzisiaj byla pietrowa kanapka.A na druga kolacje zjem salatke z tunczyka.

Cytat:

Ja bede stosowac kilka dni po porodzie na przemian tantum rosa i szare mydlo-takie w kostce,zwykle.W ciagu dnia raz to raz to bede uzywac.A po tych kilku dniach juz samo szare mydlo.
Stary 2012-02-20, 22:29   #3958
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

wczoraj na kolacje jadłam pyszną zapiekanke

a dziś zjadłam 3 kanapki (jedna z serem, wędliną i pomidorem, druga z serkiem i pomidorem, a trzecia z dżemem) czuję się jak balon :d

nie wysuszają Wam się włosy od tego codziennego mycia głowy? Ja bym tak nie mogła.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-20, 22:38   #3959
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
wczoraj na kolacje jadłam pyszną zapiekanke

a dziś zjadłam 3 kanapki (jedna z serem, wędliną i pomidorem, druga z serkiem i pomidorem, a trzecia z dżemem) czuję się jak balon :d

nie wysuszają Wam się włosy od tego codziennego mycia głowy? Ja bym tak nie mogła.
ja też sobie nie wyobrażam mycia włosów codziennie...ale nie mam takiej potrzeby. Teraz w ciąży to już w ogóle są tak suche, że jakbym ich tydzień nie myła to by nie było widać
poza tym bardzo tej czynności nie lubię...mycie, nałożenie odżywki, płukanie potem suszenie...za dużo czasu to zajmuje
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:41   #3960
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
dziekuje Ci Dobra Kobieto

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości