|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
|
|
|
|
#2252 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ehhh..okazalo sie, ze moja gin wyjechala nagle na tydzien...dowiedzialam sie wieczorem, dzwonilam do niej, ale nie odbierala....sproboje jeszcze raz jutro. Zobaczymy jak bedzie z tymi uplawami - jak bedzie ok to spoko wytrzymyam, najgorsze tylko poza tym, ze jutro konczy mi sie l4..
ehh nie mam humoru nic a nic jakas przybita jestem![]() Cytat:
Cytat:
GRATULUJE![]() Cytat:
![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie idę do szkoły rodzenia Moje znajome nie chodziły i dały radę, to ja mam sobie nie poradzić?
|
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzić można zacząć ok 6 miesiąca. Najlepiej zadzwoń do szkoły rodzenia do której ewentualnie byście szli i tam zapytaj.
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo smutnych minek ostatnio w Twoich postach, chciałabym Cie jakoś pocieszyć ale nie umiem przytulam za to bardzo mocno nosek do góry, ważne są tylko te dni których nie znamy
|
|
|
|
|
#2256 | ||||
|
Branzoletka
|
U mnie na ruchy jeszcze za wcześnie, może za jakiś m-c
![]() Za obcasami też tęsknie, bo całe życie chodziłam choć takich nie 10cm. ale jednak Niestety jak "poszedł" mi kręgosłup, to musiałam się pożegnać z obcasami na zawsze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak więc się nie martw zbytnio, bo to nie choroba raczej... no chyba, że u ciebie jest ale nie sądze ![]() Cytat:
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-02-20 o 21:50 |
||||
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam pod prysznic. Dobrej nocy Mamusie
|
|
|
|
#2258 |
|
Wtajemniczenie
|
Sas niestety w ciąży byle co nas potrafi zdołować, nie ma się co dołować, plamienie pewnie przez drobne podrażnienie, głowa do góry
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin wybiera się na zabieg i nie będzie go prawie dwa miesiące. ![]() Najlepiej zrobiłby wystawiając mi zwolnienie do swojego powrotu, ale nie wiem, czy to możliwe. I tak źle, że na kontrolę będę musiała iść do kogoś innego. Przed południem byłam u okulistki, bo od stycznia 4 razy popękały mi naczynka w oczach. Ciśnienie tętnicze mam dobre, ciśnienie w gałkach ocznych również, dno oka w porządku, a wady pomijalne. Pękać mogą od ewentualnych skoków ciśnienia, ale tłumaczyła, że w ciąży jest większy przepływ krwi, wysuszanie itd. Słowem nic poważnego się nie dzieje, na przesuszenie mam kupić krople nawilżające i mogę rodzić naturalnie. Tylko przed badaniem dna oka zapuściła mi jakies krople, po których gorzej się poczułam, więc mam kolejny dzień z samopoczuciem do...
|
|
|
|
|
#2260 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Depoison: a może to pryszczyk?
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Znów pisałyście o wadze - ja się nie ważę, ale dzisiaj ciężko byłoby mi siedzieć w poczekalni w jeansach sprzed ciąży, które tydzień temu były wygodne. Zapiąć jeszcze je mogłam, tylko trochę cisnęły.
Poszłam w spódniczce, ale muszę w końcu skrócić te jeansy z C&A.
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie z powodu problemów z barwnikiem skóry filtr50to norma. Ale powiem Ci że piegi są piękne ja pomalutku przekonuje sie ze to co mnie tam smyra to chyba dzidzia
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-02-20 o 22:12 |
|
|
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
zmykam do spania, dobranoc
|
|
|
|
#2265 | |||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
chyba za bardzo naśladować chce Filipa z"Rodziny zastępczej" ![]() Cytat:
A z tym nietrafionym zastrzykiem, to mnie zaciekawiłaś-co to znaczy nietrafiony zastrzyk antykoncepcyjny Cytat:
Smacznego kochana Cytat:
![]() Cytat:
Coś mi się wydaje, że tż słabo się stara, że ty taka nieszczęśliwa ciągle chodzisz Nie smutaj się tak ciągle-postaraj się dla dzidzi Co z pracą? Masz tam ciężko bardzo? bo jak nie, to może lepiej jak do ludzi wyjdziesz? Ale jak nie możesz pracować a twojego gin nie ma, to może twój rodzinny wypisze ci L4 ale ja się nie znam, bo nie pracuje. Przytulam i trzymaj się
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-02-20 o 22:20 |
|||||
|
|
|
#2266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2267 |
|
Branzoletka
|
Ale się objadam chlebem z masłem i białym serem posolonym i popieprzonym
Normalnie co zrobie i zjem, to stwierdzam, że jeszcze mi mało a na dodatek jeszcze doszedł smak na pikantne i do serka dodaje papryczkę chili
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
A ja robię barszczyk.
|
|
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu nie chcę trafić do gina, do którego musiałam chodzić na początku ciąży i jeszcze wysłuchiwać jego mądrości w stylu "rokowania są poważne, co ma być, to będzie i żadne leki nie pomogą". Jak poprosiłam o wydruk z USG, to usłyszałam, że nie jest sprzedawcą fotografii i z wielkim niezadowoleniem jeszcze raz włączył USG. Nie chcę nawet, żeby mnie badał inaczej, niż przez USG! Oby przychodnia przyjęła kogoś na zastępstwo. Wtedy mieli, ale ja chciałam iść do kogo PODOBNO dobrego. Sas - nie dołuj się i nie przepraszaj wszystkich po kolei, bo nie musisz. Sądzę, że dobrze wskazałaś przyczynę plamienia i to zwykłe podrażnienie, więc głowa do góry, bo ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Soleilka tak się zajęła pizzą, że nie zauważyła moich pączków. Jestem rozczarowana!
|
|
|
|
|
#2271 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No, ja czuje niedosyt z prowadzenia tutaj swojej ciąży. Ale słyszałam że jeśli chodzi o poród to jest super....ale ja i tak zdecydowałam się na poród w Polsce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No właśnie, a ja ciśnienie znowu miałam za wysokie i puls 93. Z całą stanowczością stwierdzam że jak głupia denerwuje się przed wizytami u lekarza czy wszystko z dzidzią ok i stąd te skoki. Zresztą zaraz sobie zmierzę. Wczoraj pooglądałam z mężem tak głupi film że dziwię się że dotrwaliśmy do końca, ale się uśmialiśmy bo był tak głupi że szok . Akcje typu: wybuch, wielka szczelina w ziemi, dzięki której odpływa woda z morza, której jest za dużo i tak się ratuje planetę a główny bohater (poszukiwacz skarbów) i tak żyje mimo że był w samym centrum wybuchu Mój TŻ stwierdził że chciałby zostać takim poszukiwaczem skarbów i co ja na to. A ja takiej głupawki dostałam że się śmiałam i płakałam i nie mogłam przestać
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
może
albo jakaś reakcja alergiczna (np jakiś mikrouraz, potem pocałowałam kota i bąbelek gotowy)Cytat:
Chwała niebiosom, że są! ja bez filtrów też miałabym cerę co najmniej jak Katarzyna Dowbor, tyle że jej to jakoś pasuje, a ja wyglądam, jakbym miała brudną twarz (bo od czoła po brodę w piegach, ale szyja i dekolt - już nie)
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecę spać, chyba kolacja u TŻ mnie wymęczyła
Dobranoc
|
#2274 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie. Jak tam rodzina TŻ?? Stresowałaś się bardzo??
|
#2275 | |
|
Branzoletka
|
Cytat:
Moje już od 15-go r.ż. miały ok.95cm(przeciągając centymetrem przez biodra do pupy i zatrzymując w najszerszym pt.) i to są spore biodra a nosiłam przez nie rozmiar 38(góra 36 przez 0 biust przed powiększeniem). W każdym razie pocieszę cię, że powinnaś nie dużo przytyć i szybko po ciąży wyglądać prawie jak przed łącznie z płaskim brzuszkiem co jest możliwe no chyba, że geny zrobią swoje, bo na to nie ma rady Moja koleżanka przytyła tylko 12kg. z bliźniakami ale brzuszek jej niestety po porodzie nie wrócił do formy. Co nie oznacza, że dbanie o siebie można sobie odpuścić, bo zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc Ja mam rozciągliwą i elastyczną skórę więc teraz jeszcze tak nie świruje ale się obserwuje i wkroczę intensywnie jak poczuje, że już czas
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Pół dnia mnie nie było i tyle nadrabiania, że szok Z tego co widzę, to Soleilka znów z nami Korzystamy póki możemy, bo potem długo nie wyjdziemy nigdzie sami![]() Ważyłam się u koleżanki-przez miesiąc przybrałam 1,7kg. I jakoś mnie to nie martwi ![]() Dobranoc Mamusie
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
1,7 na miesiąc, to bardzo ładny wynik!
To ja też już zmykam. Dobrej nocki
|
|
|
|
#2278 |
|
Branzoletka
|
Wszystkie poszły, to ja też
Dobranoc
|
|
#2279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i znowu jestem do tyłu z czytaniem ;( strasznie pędzicie - nie nadrobię dziś, bo nie mogę siedzieć przed kompem... Ale muszę napisać coś o tej cukrzycy ciążowej, bo to bardzo istotna rzecz, żeby zbadać... Nie ma to nic wspólnego z glukozą na czczo, ani badaniem moczu - a w zasadzie trochę ma, ale w drugą stronę - jeśli na czczo jest pow. 90 i w moczu jest glukoza to już jest niedobrze... Ale jeśli na czczo jest ok i w moczu też nie ma glukozy to i tak nie oznacza, że nie ma cukrzycy ciążowej... Ja miałam w normie glukozę na czczo i kompletnie nic nie czułam nienormalnego, a wyszło mi że niestety mam tą cukrzycę... badanie jest takie sobie, ale da się przeżyć - ja miałam w 15/16 tygodniu i miałam jeszcze straszne mdłości i przeżyłam - ważne, żeby zaraz po tych 2 godzinach coś zjeść, bo można odpłynąć (mieć niedocukrzenie), ale między pobraniami najlepiej kompletnie nic nie jeść i nie pić (ja troszkę piłam wody parę łyków) i się nie ruszać z poczekalni, bo to zaburza wynik. Po 2 godzinach norma jest do 140 i jest bardzo restrykcyjna - ja miałam 146 i już miałam przez tydzień badać cukier glukometrem 4-5 x dziennie a po tym dostałam insulinę, bo z cukrzycą w ciąży nie ma żartów! Jeśli Wy macie duże poziomy cukrów, to dziecko również i produkuje dużo insuliny, aby wyrównać ten podwyższony poziom. A insulina jest anabolikiem, czyli dziecko szybko i nadmiernie rośnie, ale może się nie rozwijać proporcjonalnie - np. urodzi się w terminie, duże, ale płuca nie do końca się wykształcą, albo inne narządy - więc to naprawdę bardzo, bardzo ważne!!! Zróbcie to badanie nawet samodzielnie, ale nie wiem, czy nie jest potrzebne skierowanie... Uff, ale się rozpisałam, ale uznałam, że lepiej Was przestrzec Co do mnie, to nie dałam zrobić sobie cytologi, bo się za bardzo bałam... A bóle to własnie rozchodzenie spojenia łonowego i podobno mogą zostać do porodu ;((((((( mam nadzieję że nie... dobrej nocy Iza
|
|
#2280 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj kochana nasza gadulo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hej ![]() Cytat:
![]() ja Ci dam starosc ![]() Cytat:
![]() kurde Tyle sie jeszcez nacytowalam i gdzie reszta? wrrr.... Dziewczyny mialam okropny dzien w pracy po prostu tragedia, nei chce nawet o tym myslec bo tak sie denerwowalam ze przez godzine nie umiala sie uspokoic. masakra tz mi zrobil popcorn i za jakis czas do lozeczka
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

I mamy pizzę 

jakas przybita jestem
GRATULUJE
Moje znajome nie chodziły i dały radę, to ja mam sobie nie poradzić?
nosek do góry, ważne są tylko te dni których nie znamy
Niestety jak "poszedł" mi kręgosłup, to musiałam się pożegnać z obcasami na zawsze 

A ja za nią dałam 60 zł i mogę ją sprzedać sobie za 40 zł. Zadzwoniłam do mamy i go opieprzyła 
A paliłam jak smok wcześniej, jednak nie traciłam od tego apetytu, po prostu po rzuceniu troche podjadałam
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja Ci dam starosc