Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 21:30   #2251
ajka89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
TŻ kupił mi sok jabłkowo-aroniowo-wiśniowy I mamy pizzę Ale paaachnie
Jaką?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Dziewczyny, kiedy powinno się zapisać do szkoły rodzenia? I czy będziecie w ogóle się zapisywać?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:31   #2252
sas
Wtajemniczenie

ehhh..okazalo sie, ze moja gin wyjechala nagle na tydzien...dowiedzialam sie wieczorem, dzwonilam do niej, ale nie odbierala....sproboje jeszcze raz jutro. Zobaczymy jak bedzie z tymi uplawami - jak bedzie ok to spoko wytrzymyam, najgorsze tylko poza tym, ze jutro konczy mi sie l4..
ehh nie mam humoru nic a nic jakas przybita jestem
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Sas jeśli plamy są brązowe to nie ma czym się martwić. Często zdarza się nawet po badaniu. Jeśli jutro będzie dalej do dzwoń do gin
takie są..zobaczymy jutro jak bedzie, dzieki za pocieszeni

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
WRÓCIŁAM niestety sama byłam,bo TŻ dzisiaj MUSIAŁ zostać w pracy dłużej
ale mam dla niego mega wiadomość

tak jak czułam...BĘDZIE CÓRECZKA!!!!!!!!!!!!!!!!! !
AMELKA BĄDŹ MARTUSIA

w tej otoczce czerwonej widać piśkę
swietne wiesci GRATULUJE

Cytat:
Hejo

Witam się już z domku i czekam na obiecane pączki od Was

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Czy komuś coś dopisać/zmienić na 1 stronie?
super, ze wreszcie wrocilas
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:35   #2253
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Jaką?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Dziewczyny, kiedy powinno się zapisać do szkoły rodzenia? I czy będziecie w ogóle się zapisywać?
Americana: grube ciasto, salami, pieczarki, kukurydza i dwa sosy meksykański w połączeniu z czosnkowym

Ja nie idę do szkoły rodzenia Moje znajome nie chodziły i dały radę, to ja mam sobie nie poradzić?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:37   #2254
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

My będziemy szli Chodzić można zacząć ok 6 miesiąca. Najlepiej zadzwoń do szkoły rodzenia do której ewentualnie byście szli i tam zapytaj.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:40   #2255
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ehhh..okazalo sie, ze moja gin wyjechala nagle na tydzien...dowiedzialam sie wieczorem, dzwonilam do niej, ale nie odbierala....sproboje jeszcze raz jutro. Zobaczymy jak bedzie z tymi uplawami - jak bedzie ok to spoko wytrzymyam, najgorsze tylko poza tym, ze jutro konczy mi sie l4..

dużo smutnych minek ostatnio w Twoich postach, chciałabym Cie jakoś pocieszyć ale nie umiem przytulam za to bardzo mocno nosek do góry, ważne są tylko te dni których nie znamy
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:41   #2256
branzoletka
Branzoletka

U mnie na ruchy jeszcze za wcześnie, może za jakiś m-c

Za obcasami też tęsknie, bo całe życie chodziłam choć takich nie 10cm. ale jednak Niestety jak "poszedł" mi kręgosłup, to musiałam się pożegnać z obcasami na zawsze czasem tylko do knajpy albo na inną chwilę se pozwalam Niesamowicie obcasy zmieniają kobietę-tak uważam- nie tylko chód i nie mogę się pogodzić z moją stratą

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Cholera, coś dziwnego (bąbelek) pojawiło mi się na ustach. Nic nie swędzi ani nie boli, tylko jest mi w to jakoś tak.. cieplej? W życiu nie miałam opryszczki, więc mam nadzieję, że to jednak nie to
Opryszczka swędzi jak cholera więc, to coś innego ale nie mam pojęcia co to może być

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Która chciała zbałamucić małża?
http://kwejk.pl/obrazek/952364/stolik.html
to chyba dla leniwców jest

Cytat:
Moja siostra (11 lat) ma coś podobnego i w CZD wykryli, że kosmki jelitowe nie wchłaniają jej czegoś tam Boje się co mi tam wyjdzie, bo przy wzroście 168 moja największa waga, to było 55 kg... Aktualnie ważę 52,5 kg i od początku ciąży przytyłam tylko 0,5 kg
Jak miałam 20 lat i do chyba 33r.ż też byłam taka jak ty i mogłam wpingalać co chciałam i po dwa obiady dziennie i wszystko spalałam. Miałam praktycznie niedowagę i żebra na wierzchu całe życie-taka uroda i cudem troszkę zaokrągliłam się po porodzie i np. zamiast 35cm. miałam 30cm. różnicy między talia a biodrami
Tak więc się nie martw zbytnio, bo to nie choroba raczej... no chyba, że u ciebie jest ale nie sądze

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ale jak masz szansę na pizzę, to korzystaj, bo niedługo...
Załącznik 4513745
OMG! Dobrze, że to tylko czyjaś wyobraźnia

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-02-20 o 21:50
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:46   #2257
Mandragorrka
Zakorzenienie

Uciekam pod prysznic. Dobrej nocy Mamusie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:49   #2258
kejtigda
Wtajemniczenie

Sas niestety w ciąży byle co nas potrafi zdołować, nie ma się co dołować, plamienie pewnie przez drobne podrażnienie, głowa do góry
Stary 2012-02-20, 21:55   #2259
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Z L4 to faktycznie problem.
Mój gin wybiera się na zabieg i nie będzie go prawie dwa miesiące.
Najlepiej zrobiłby wystawiając mi zwolnienie do swojego powrotu, ale nie wiem, czy to możliwe. I tak źle, że na kontrolę będę musiała iść do kogoś innego.

Przed południem byłam u okulistki, bo od stycznia 4 razy popękały mi naczynka w oczach. Ciśnienie tętnicze mam dobre, ciśnienie w gałkach ocznych również, dno oka w porządku, a wady pomijalne. Pękać mogą od ewentualnych skoków ciśnienia, ale tłumaczyła, że w ciąży jest większy przepływ krwi, wysuszanie itd. Słowem nic poważnego się nie dzieje, na przesuszenie mam kupić krople nawilżające i mogę rodzić naturalnie.
Tylko przed badaniem dna oka zapuściła mi jakies krople, po których gorzej się poczułam, więc mam kolejny dzień z samopoczuciem do...
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:03   #2260
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Z L4 to faktycznie problem.
Mój gin wybiera się na zabieg i nie będzie go prawie dwa miesiące.
Najlepiej zrobiłby wystawiając mi zwolnienie do swojego powrotu, ale nie wiem, czy to możliwe. I tak źle, że na kontrolę będę musiała iść do kogoś innego.

Przed południem byłam u okulistki, bo od stycznia 4 razy popękały mi naczynka w oczach. Ciśnienie tętnicze mam dobre, ciśnienie w gałkach ocznych również, dno oka w porządku, a wady pomijalne. Pękać mogą od ewentualnych skoków ciśnienia, ale tłumaczyła, że w ciąży jest większy przepływ krwi, wysuszanie itd. Słowem nic poważnego się nie dzieje, na przesuszenie mam kupić krople nawilżające i mogę rodzić naturalnie.
Tylko przed badaniem dna oka zapuściła mi jakies krople, po których gorzej się poczułam, więc mam kolejny dzień z samopoczuciem do...
wiesz wydaje mi sie, ze l4 maksymalnie mozna wypisac na 31 dni i to tez w sporaycznych przypadkach...
Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Sas niestety w ciąży byle co nas potrafi zdołować, nie ma się co dołować, plamienie pewnie przez drobne podrażnienie, głowa do góry
mam nadzieje, juz jest male, zobaczymy jak bedzie jutro - dzieki za wsparcie
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
dużo smutnych minek ostatnio w Twoich postach, chciałabym Cie jakoś pocieszyć ale nie umiem przytulam za to bardzo mocno nosek do góry, ważne są tylko te dni których nie znamy
dziekuje kochana i naprawde glupio mi, ze ciagle jakas przymulona, za duzo na glowie..
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:05   #2261
anna99302
Zadomowienie

Depoison: a może to pryszczyk?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:05   #2262
Maciejka__
Zakorzenienie

Znów pisałyście o wadze - ja się nie ważę, ale dzisiaj ciężko byłoby mi siedzieć w poczekalni w jeansach sprzed ciąży, które tydzień temu były wygodne. Zapiąć jeszcze je mogłam, tylko trochę cisnęły. Poszłam w spódniczce, ale muszę w końcu skrócić te jeansy z C&A.
Stary 2012-02-20, 22:10   #2263
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Aż się boję, bo mam naturalną tendencje do piegów. Ogólnie mam blada cerę i sporo pieprzyków.
nie bój się są filtry u mnie z powodu problemów z barwnikiem skóry filtr50
to norma. Ale powiem Ci że piegi są piękne ale takie plamy hormonalne już niee...

ja pomalutku przekonuje sie ze to co mnie tam smyra to chyba dzidzia

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2012-02-20 o 22:12
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:12   #2264
wanilllka82
Wtajemniczenie

zmykam do spania, dobranoc
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:19   #2265
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Bez mojej wiedzy i zgody wystawił moją książkę z technikum na allegro za 20 zł A ja za nią dałam 60 zł i mogę ją sprzedać sobie za 40 zł. Zadzwoniłam do mamy i go opieprzyła
Nosz kurcze biznesmen się znalazł chyba za bardzo naśladować chce Filipa z"Rodziny zastępczej"

Cytat:
Soleika nie martw się ja przy moich 180cm większość życia ważyłam max 52kg, utyłam po nietrafionym zastrzyku hormonalnym antykoncepcyjnym, w efekcie którego z resztą zaszłam w ciąże A paliłam jak smok wcześniej, jednak nie traciłam od tego apetytu, po prostu po rzuceniu troche podjadałam
Powiem ci, że jakoś nie mogę sobie ciebie z taką wagą wyobrazić a masz 10 cm.więcej ode mnie
A z tym nietrafionym zastrzykiem, to mnie zaciekawiłaś-co to znaczy nietrafiony zastrzyk antykoncepcyjny

Cytat:
TŻ kupił mi sok jabłkowo-aroniowo-wiśniowy I mamy pizzę Ale paaachnie
Ta. to się ma dobrze Smacznego kochana

Cytat:
W pierwszej chodziłam z mężem a teraz raczej nie będe, bo mój tż choć bardzo chce być przy porodzie-uważam, że to nie jest dobry pomysł dla niego Trafił mi się dziwny egzemplarz, który nie pozwoli mi wejść jak się kompie i nawet siusiu przy nim jest dla niego nie do przejścia- to jak on chce być przy porodzie

Cytat:
Ej co to za smutki ostatnio? Coś mi się wydaje, że tż słabo się stara, że ty taka nieszczęśliwa ciągle chodzisz Nie smutaj się tak ciągle-postaraj się dla dzidzi Co z pracą? Masz tam ciężko bardzo? bo jak nie, to może lepiej jak do ludzi wyjdziesz? Ale jak nie możesz pracować a twojego gin nie ma, to może twój rodzinny wypisze ci L4 ale ja się nie znam, bo nie pracuje. Przytulam i trzymaj się

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-02-20 o 22:20
Stary 2012-02-20, 22:24   #2266
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Bez mojej wiedzy i zgody wystawił moją książkę z technikum na allegro za 20 zł A ja za nią dałam 60 zł i mogę ją sprzedać sobie za 40 zł. Zadzwoniłam do mamy i go opieprzyła
Co za

Cytat:

Słyszałam, ze najlepiej w 5 miesiącu, ale ja się nie wybieram.

Cytat:
Americana: grube ciasto, salami, pieczarki, kukurydza i dwa sosy meksykański w połączeniu z czosnkowym
Zazdrościłam Ci...ale nie lubię na grubym cieście, więc jest już mi lepiej
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:27   #2267
branzoletka
Branzoletka

Ale się objadam chlebem z masłem i białym serem posolonym i popieprzonym Normalnie co zrobie i zjem, to stwierdzam, że jeszcze mi mało a na dodatek jeszcze doszedł smak na pikantne i do serka dodaje papryczkę chili

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-02-20, 22:34   #2268
blueberry88
Zakorzenienie

A ja robię barszczyk.
Stary 2012-02-20, 22:36   #2269
kejtigda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Powiem ci, że jakoś nie mogę sobie ciebie z taką wagą wyobrazić a masz 10 cm.więcej ode mnie
A z tym nietrafionym zastrzykiem, to mnie zaciekawiłaś-co to znaczy nietrafiony zastrzyk antykoncepcyjny
Ja nie wyglądałam jak szkielet, nosiłam XS/S i bardzo dobrze się czułam z tą waga. Mam spore biodra i zrobiony biust więc wyglądałam ok A zastrzyk miał działać jak tabletki, niestety nie podziałał
Stary 2012-02-20, 22:43   #2270
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz wydaje mi sie, ze l4 maksymalnie mozna wypisac na 31 dni i to tez w sporaycznych przypadkach...
---
dziekuje kochana i naprawde glupio mi, ze ciagle jakas przymulona, za duzo na glowie..
Widziałam kiedyś takie na dwa miesiące, ale to mogła być kombinacja mająca na celu przedłużenie umowy. Dodam, że nieskuteczna, ale co tam... w końcu można brać świadczenie rehabilitacyjne i pracować na czarno. Mimo wszystko szkoda mi dziewczyny, bo obawiam się, że skończy się to nawrotem choroby.

Ja po prostu nie chcę trafić do gina, do którego musiałam chodzić na początku ciąży i jeszcze wysłuchiwać jego mądrości w stylu "rokowania są poważne, co ma być, to będzie i żadne leki nie pomogą". Jak poprosiłam o wydruk z USG, to usłyszałam, że nie jest sprzedawcą fotografii i z wielkim niezadowoleniem jeszcze raz włączył USG. Nie chcę nawet, żeby mnie badał inaczej, niż przez USG! Oby przychodnia przyjęła kogoś na zastępstwo. Wtedy mieli, ale ja chciałam iść do kogo PODOBNO dobrego. Chyba kiedyś o tym wspominałam.

Sas - nie dołuj się i nie przepraszaj wszystkich po kolei, bo nie musisz.
Sądzę, że dobrze wskazałaś przyczynę plamienia i to zwykłe podrażnienie, więc głowa do góry, bo

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Soleilka tak się zajęła pizzą, że nie zauważyła moich pączków. Jestem rozczarowana!
Stary 2012-02-20, 22:43   #2271
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Ja miałam dzię to samo, też liczyłam na USG ale niestety się przeliczyłam Tylko mnie przebadał.
No coż musimy się uzbroić w cierpliwość
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Przykro mi
Strasznie długo te 10 tyg bez żadnej wizyty
No, ja czuje niedosyt z prowadzenia tutaj swojej ciąży. Ale słyszałam że jeśli chodzi o poród to jest super....ale ja i tak zdecydowałam się na poród w Polsce
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Psiklam se Perfumami w okolice twarzy i dalej mi śmierdzi. masakra jakaś!
Prince może to od tych chusteczek brązujących
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Norniczka jak masz warunki zeby zapłacic to zrob sobie te usg dla swietego spokoju i przyjemnosci
Na razie nie robię, jak coś to mam jeszcze 3 tyg na zrobienie tego połówkowego bo w niedziele skończyłam 19 tc.
Cytat:
Też byłabym niepocieszona. Dobrze, że chociaż usłyszałaś serduszko.
No, chociaż tyle. Mąż ze mną był, to tez sobie posłuchał, pytał się później czy nie za szybko biło .
No właśnie, a ja ciśnienie znowu miałam za wysokie i puls 93. Z całą stanowczością stwierdzam że jak głupia denerwuje się przed wizytami u lekarza czy wszystko z dzidzią ok i stąd te skoki. Zresztą zaraz sobie zmierzę.

Wczoraj pooglądałam z mężem tak głupi film że dziwię się że dotrwaliśmy do końca, ale się uśmialiśmy bo był tak głupi że szok . Akcje typu: wybuch, wielka szczelina w ziemi, dzięki której odpływa woda z morza, której jest za dużo i tak się ratuje planetę a główny bohater (poszukiwacz skarbów) i tak żyje mimo że był w samym centrum wybuchu .
Mój TŻ stwierdził że chciałby zostać takim poszukiwaczem skarbów i co ja na to. A ja takiej głupawki dostałam że się śmiałam i płakałam i nie mogłam przestać . Naprawdę idiotyczny film, usunełam go na zawsze z kompa.
Stary 2012-02-20, 22:50   #2272
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Depoison: a może to pryszczyk?
może albo jakaś reakcja alergiczna (np jakiś mikrouraz, potem pocałowałam kota i bąbelek gotowy)

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
nie bój się są filtry u mnie z powodu problemów z barwnikiem skóry filtr50
to norma. Ale powiem Ci że piegi są piękne ale takie plamy hormonalne już niee...
właśnie Chwała niebiosom, że są! ja bez filtrów też miałabym cerę co najmniej jak Katarzyna Dowbor, tyle że jej to jakoś pasuje, a ja wyglądam, jakbym miała brudną twarz (bo od czoła po brodę w piegach, ale szyja i dekolt - już nie)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:50   #2273
kejtigda
Wtajemniczenie

Lecę spać, chyba kolacja u TŻ mnie wymęczyła Dobranoc
Stary 2012-02-20, 22:57   #2274
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Lecę spać, chyba kolacja u TŻ mnie wymęczyła Dobranoc
No właśnie. Jak tam rodzina TŻ?? Stresowałaś się bardzo??
Stary 2012-02-20, 22:57   #2275
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Ja nie wyglądałam jak szkielet, nosiłam XS/S i bardzo dobrze się czułam z tą waga. Mam spore biodra i zrobiony biust więc wyglądałam ok A zastrzyk miał działać jak tabletki, niestety nie podziałał
Hmm spore biodra czyli ile? Moje już od 15-go r.ż. miały ok.95cm(przeciągając centymetrem przez biodra do pupy i zatrzymując w najszerszym pt.) i to są spore biodra a nosiłam przez nie rozmiar 38(góra 36 przez 0 biust przed powiększeniem).
W każdym razie pocieszę cię, że powinnaś nie dużo przytyć i szybko po ciąży wyglądać prawie jak przed łącznie z płaskim brzuszkiem co jest możliwe no chyba, że geny zrobią swoje, bo na to nie ma rady
Moja koleżanka przytyła tylko 12kg. z bliźniakami ale brzuszek jej niestety po porodzie nie wrócił do formy. Co nie oznacza, że dbanie o siebie można sobie odpuścić, bo zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc Ja mam rozciągliwą i elastyczną skórę więc teraz jeszcze tak nie świruje ale się obserwuje i wkroczę intensywnie jak poczuje, że już czas

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-02-20, 23:04   #2276
hanjah
Zakorzenienie

Witam wieczornie
Pół dnia mnie nie było i tyle nadrabiania, że szok Z tego co widzę, to Soleilka znów z nami Może jutro doczytam co u Ciebie, bo teraz to na twarz padam... Byliśmy z mężem u znajomych-Dorotka została z siostrą tż, a jutro jeszcze idziemy do kina Korzystamy póki możemy, bo potem długo nie wyjdziemy nigdzie sami
Ważyłam się u koleżanki-przez miesiąc przybrałam 1,7kg. I jakoś mnie to nie martwi

Dobranoc Mamusie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 23:29   #2277
blueberry88
Zakorzenienie

1,7 na miesiąc, to bardzo ładny wynik!

To ja też już zmykam.
Dobrej nocki
Stary 2012-02-20, 23:40   #2278
branzoletka
Branzoletka

Wszystkie poszły, to ja też Dobranoc

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-02-21, 00:06   #2279
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
nie, na samym początku sprawdza się kontrolnie, czy nie ma już zwykłej cukrzycy. Cukrzyca ciążowa rozwija się od któregoś tam tygodnia ciąży dopiero (nie pamiętam od którego, ale jakoś na początku II trymestru chyba). To badanie początkowe pozwala też porównać, czy coś się nie zmienia w tym względzie później (poprzez porównanie wyników z późniejszym oznaczeniem poziomu glukozy na czczo)

Norniczka

Prince powinnaś mieć, bo pewnie wtedy badali, czy po prostu nie masz cukrzycy, teraz trzeba będzie sprawdzić, czy nie rozwija się cukrzyca ciążowa

i znowu jestem do tyłu z czytaniem ;( strasznie pędzicie - nie nadrobię dziś, bo nie mogę siedzieć przed kompem... Ale muszę napisać coś o tej cukrzycy ciążowej, bo to bardzo istotna rzecz, żeby zbadać...
Nie ma to nic wspólnego z glukozą na czczo, ani badaniem moczu - a w zasadzie trochę ma, ale w drugą stronę - jeśli na czczo jest pow. 90 i w moczu jest glukoza to już jest niedobrze... Ale jeśli na czczo jest ok i w moczu też nie ma glukozy to i tak nie oznacza, że nie ma cukrzycy ciążowej... Ja miałam w normie glukozę na czczo i kompletnie nic nie czułam nienormalnego, a wyszło mi że niestety mam tą cukrzycę... badanie jest takie sobie, ale da się przeżyć - ja miałam w 15/16 tygodniu i miałam jeszcze straszne mdłości i przeżyłam - ważne, żeby zaraz po tych 2 godzinach coś zjeść, bo można odpłynąć (mieć niedocukrzenie), ale między pobraniami najlepiej kompletnie nic nie jeść i nie pić (ja troszkę piłam wody parę łyków) i się nie ruszać z poczekalni, bo to zaburza wynik.
Po 2 godzinach norma jest do 140 i jest bardzo restrykcyjna - ja miałam 146 i już miałam przez tydzień badać cukier glukometrem 4-5 x dziennie a po tym dostałam insulinę, bo z cukrzycą w ciąży nie ma żartów! Jeśli Wy macie duże poziomy cukrów, to dziecko również i produkuje dużo insuliny, aby wyrównać ten podwyższony poziom. A insulina jest anabolikiem, czyli dziecko szybko i nadmiernie rośnie, ale może się nie rozwijać proporcjonalnie - np. urodzi się w terminie, duże, ale płuca nie do końca się wykształcą, albo inne narządy - więc to naprawdę bardzo, bardzo ważne!!! Zróbcie to badanie nawet samodzielnie, ale nie wiem, czy nie jest potrzebne skierowanie...

Uff, ale się rozpisałam, ale uznałam, że lepiej Was przestrzec

Co do mnie, to nie dałam zrobić sobie cytologi, bo się za bardzo bałam... A bóle to własnie rozchodzenie spojenia łonowego i podobno mogą zostać do porodu ;((((((( mam nadzieję że nie...

dobrej nocy
Iza

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 00:35   #2280
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Co do podkładów, przetestowałam chyba wszystkie i obecnie używam MAC studio fix, kryjący trudny podkład, ale dający ładny efekt.
no wlasnie tez sie zastanawiam nad MAC. :mysli:

Cytat:
Hejo

Witam się już z domku i czekam na obiecane pączki od Was
witaj kochana nasza gadulo

Cytat:
Wróciłam

Wszystko jest ok, ładnie rośniemy, serducho dzidziola bije prawidłowo, u mnie ciśnienie w normie. W sobotę mam genetyczne
Jeszcze wracając wstąpiłam do likwidowanego sklepu z bielizną i za połowę ceny kupiłam sobie 2 pary legginsów, majtki i 2 pary skarpetek niemowlęcych
Gratulacje za udana wizyte i zakupy

Cytat:
No to piszę co tam

Robili mi jedno USG, z czego sama wywnioskowałam, że dzidziuś ma całe 12 cm Obrócony jest nóżkami do organów wewnętrznych, więc póki się nie obróci, to ruchów nie będę czuć
Nie wiadomo co mi było, ani to nie było zatrucie, ani nie wirus, ani nie Salmonella Dali mi 8 litrów płynów, z czego 2 litry potasu, bo miałam niedobory - tak mnie od tego żyły bolały, że dostałam jakiegoś nerwobólu w szczęce Z leków dostawałam Nospę 3x dziennie.
Ręce mam pokłute jak jakaś ćpunka W prawej ręce 2 dziury od wenflonu, w lewej z pobierania krwi...
Jeden dzień byłam na diecie kleikowej, okropna, TŻ mi bułki z dżemem po kryjomu przynosił Później byłam na lekkostrawnej bezmlecznej czyli 4 maleńkie kromki weka + masło Porcje tylko żeby przeżyć...
No i od niedzieli nie miałam kroplówek i dziś w nocy wyrwałam przez przypadek wenflon
Na sali byłam z super sympatyczną babką z miasta w którym chcę rodzić Ma termin babka na 30 maja

No i mój gin razem z ordynatorką szpitala, w którym chcę rodzić zdecydowali, że za tydzień kładą mnie na oddział. W ogóle nie tyje, przez co mogę zaszkodzić dzidziusiowi... Poleżę, porobią mi badania i sprawdzą co się dzieje
Biedaczku jeszcze musisz tam wracac

Cytat:
przeciwnie, mleko wcale nie jest dobre. Owszem na chwilę przynosi ulgę, ale potem wręcz zaostrza zgagę. Wiele osób twierdzi, że jest dobre, właśnie dlatego, że chwilowo pomaga, a już tego, że potem zgaga jeszcze większa z mlekiem nie wiążą.
Slyszalam ze migdlay podobno sa dobre.

Cytat:
Napisane przez vanilijka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamuśki
hej napisz cos o sobie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
WRÓCIŁAM niestety sama byłam,bo TŻ dzisiaj MUSIAŁ zostać w pracy dłużej
ale mam dla niego mega wiadomość

tak jak czułam...BĘDZIE CÓRECZKA!!!!!!!!!!!!!!!!! !
AMELKA BĄDŹ MARTUSIA

w tej otoczce czerwonej widać piśkę
ja to jestem slepa i nic nie widze ale tak czy tak gratuluje coreczki
Cytat:
Ale mnie boli pod żebrami

Starość wychodzi ze mnie
ja Ci dam starosc

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Śmierdzi mi pod nosem szczochami i to tylko mi
Ciastek Ty to potrafisz mnie polamac na kawalki :P

Cytat:
mi tez popekaly naczynka w lewym oku i musialam zalozyc okulary

kurde Tyle sie jeszcez nacytowalam i gdzie reszta? wrrr....

Dziewczyny mialam okropny dzien w pracy po prostu tragedia, nei chce nawet o tym myslec bo tak sie denerwowalam ze przez godzine nie umiala sie uspokoic.
masakra
tz mi zrobil popcorn i za jakis czas do lozeczka

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości