Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 20:14   #2221
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Soleilka
Widzisz wróciłas i od razu forum ozyło

Sas ja bym sie nie martwiła tylko przeczekała, to brazowa krew.. jak jutro nie bedzie ok dzwon do gina albo lec na ip.

Norniczka jak masz warunki zeby zapłacic to zrob sobie te usg dla swietego spokoju i przyjemnosci

Emilia211 gratuluje panienki

izasz-bciężką masz ta ciaze... ale na pewno warto przewalczyc wszystko dla malenstwa zagladaj do nas czesciej

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Jedyne co wiem to będzie mieć "przerąbane" jako nastolatek u mojego konserwatywnego męża
U mnie jakby była córka to by miała mocno pod górkę mój mąż nawet swoją 2 lata starszą siostrę pilnował i sprawdzał jak chodziła ubrana na randki

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
do tego dostałam łupieżu, nie wiem czy to następstwo ciąży??możliwe to??
Oj możliwe możliwe.. wszystko hormony... moje włosy naturalnie zwijają się w dredy teraz, a kiedys z nimi nie miałam problemu...

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Kupiłam Ziaji Mammamia krem na rozstępy- bardzo fajny Na razie nie ma ani jednego rozstępu.
Moja siostra kilka razy dziennie smarowała tym brzuch niestety nie uchroniło ją przed rozstepami

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Nie gniewajcie się, że Was nie nadrabiam ale narazie ciężko mi siedzieć .
Kuruj się kobieto, nami się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
ja zawsze biore z pierwszych 3 najjasniejszych odcieni bo blada jestem
a dla mnie te drogeryjne nawet z najjaśniejszych odcieni są za ciemne...dobrze że nie mam tak problematycznej cery bo bym musiała chyba gdzieś przez neta kupywać na czuja...

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
chociaż słyszałam, że kobiety w ciąży powinny unikać słońca, bo mogą im plamy na skórze wychodzić)
dobrze słyszałaś, moja kuzynka zaliczyła wpadkę i nie wiedząc że jest w ciąży opalała się do słonka....ma okropne plamy na całej twarzy i nie potrafi się ich pozbyć, a córecza już ponad 2 lata ma...

A ja się pochwalę co dzisiaj dostałam:
http://www.zabawki-fisherprice.pl/in...downa-planeta/
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:23   #2222
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
No to piszę co tam

Robili mi jedno USG, z czego sama wywnioskowałam, że dzidziuś ma całe 12 cm Obrócony jest nóżkami do organów wewnętrznych, więc póki się nie obróci, to ruchów nie będę czuć
Nie wiadomo co mi było, ani to nie było zatrucie, ani nie wirus, ani nie Salmonella Dali mi 8 litrów płynów, z czego 2 litry potasu, bo miałam niedobory - tak mnie od tego żyły bolały, że dostałam jakiegoś nerwobólu w szczęce Z leków dostawałam Nospę 3x dziennie.
Ręce mam pokłute jak jakaś ćpunka W prawej ręce 2 dziury od wenflonu, w lewej z pobierania krwi...
Jeden dzień byłam na diecie kleikowej, okropna, TŻ mi bułki z dżemem po kryjomu przynosił Później byłam na lekkostrawnej bezmlecznej czyli 4 maleńkie kromki weka + masło Porcje tylko żeby przeżyć...
No i od niedzieli nie miałam kroplówek i dziś w nocy wyrwałam przez przypadek wenflon
Na sali byłam z super sympatyczną babką z miasta w którym chcę rodzić Ma termin babka na 30 maja

No i mój gin razem z ordynatorką szpitala, w którym chcę rodzić zdecydowali, że za tydzień kładą mnie na oddział. W ogóle nie tyje, przez co mogę zaszkodzić dzidziusiowi... Poleżę, porobią mi badania i sprawdzą co się dzieje
Witamy z powrotem panią przewodniczącą ) Cieszę się, że wszystko gra. słuchaj a może jak teraz pojesz to przybędzie Ci na wadze i nie będziesz musiała za tydzień iść na oddział?/

Cytat:
Czy miała któraś z Was kiedyś zapalenie mieszków włosowych na nogach??po goleniu??mi takie coś, pierwszy raz w życiu 2 tygodnie temu wyskoczyło i do dziś mnie trzyma, krostki obrzydliwe na łydkach i stopach i swędzi
Pomóżcie!!
Ja miałam kiedyś ale to doszłam, że od pianki... i teraz na żel do kąpieli tylko się golę...

Cytat:
Mam zdjęcie mojej diety kleikowej, kroplówki, wenflonu i sali Robiłam sobie słit focie z nudów

Sale na ginekologicznym są : dwie 1 osobowe, 1 dwuosobowa, 1 trzyosobowa, 1 czteroosobowa, ja leżałam na trójce
oż w mordę jeża! na wypasie grunt że miałaś fajne towarzystwo!

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
WRÓCIŁAM niestety sama byłam,bo TŻ dzisiaj MUSIAŁ zostać w pracy dłużej
ale mam dla niego mega wiadomość

tak jak czułam...BĘDZIE CÓRECZKA!!!!!!!!!!!!!!!!! !
AMELKA BĄDŹ MARTUSIA

w tej otoczce czerwonej widać piśkę
Gratuluje córuni!!!!

ehh kurcze nabiegałam się dzisiaj w pracy i po pracy i się przeziębiłam.bardzo nie lubię . i teraz znowu kilka dni w domu. nie wytrzymam!!!!
mamusie kiedy zaczęłyście odczuwać ruchy waszych skarbów????
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:29   #2223
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ale fajny pomysł na substytut drinka, muszę się rozejrzeć jak będę w jakimś markecie.
I jak przychodzą znajomi to tak mi milej, że też mam drinka

Cytat:
Ba Śmiałam się do TŻ, że będę Was 3 dni nadrabiać Ale TŻ jest kochany i codziennie wieczorem do Was wchodził i patrzył mi czy dużo napisałyście
E to mógł nam coś odpisywać

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Śmierdzi mi pod nosem szczochami i to tylko mi

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę co dzisiaj dostałam:
http://www.zabawki-fisherprice.pl/in...downa-planeta/
Świetny fotelik i bardzo praktyczny. Znajomi mieli coś podobnego i sobie chwalili.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Ja dalej nie czuję. Cierpliwie czekam

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:33   #2224
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

A 8,5 cm to nie za dużo w ciąży? Czytałam, że kobiety w ciąży powinny zrezygnować z butów na obcasie - ewentualnie zmienić na takie 2-3 cm. Jest to związane z tym, że przy chodzeniu w butach na wysokim obcasie inaczej rozkłada się ciężar ciała i położenie macicy. Może to być niebezpieczne dla dziecka.
Poza tym taka pierdoła - jest większa szansa na upadek. Co jest bardzo niebezpieczne w czasie ciąży. Ale skoro tyle chodzisz w tego rodzaju butach to raczej Ci nie grozi.
hmm ja przed ciążą biegałam cały czas na obcasach. tym bardziej, ze jestem niezawysoka a mam męża koszykarza w każdym razie teraz jak jesteśmy gdzieś choćby przez 2 h i jestm na obcasie to później odchorowuję to w domu ogromnym bólem pleców! nie polecam !
Stary 2012-02-20, 20:36   #2225
depoison
Zadomowienie

Cytat:
na przełomie 18 i 19 tygodnia

Cholera, coś dziwnego (bąbelek) pojawiło mi się na ustach. Nic nie swędzi ani nie boli, tylko jest mi w to jakoś tak.. cieplej? W życiu nie miałam opryszczki, więc mam nadzieję, że to jednak nie to

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:37   #2226
Mandragorrka
Zakorzenienie

Która chciała zbałamucić małża?
http://kwejk.pl/obrazek/952364/stolik.html

Stary 2012-02-20, 20:38   #2227
agunia82
Zakorzenienie

superancki

Cytat:
zdrówka

ja ruchy zaczęłam czuć na początku 18 tygodnia, w sumie dość wcześnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:39   #2228
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Co do wizyty jestem niepocieszona. Skończyłam 19 tc i myslałam że bede miała coś w rodzaju USG połowkowego a tu
Też byłabym niepocieszona. Dobrze, że chociaż usłyszałaś serduszko.

Soleilka - fajnie, że wróciłaś.
Cytat:
Ja właśnie dużo jem i w tym jest problem. Nie tyję... Od początku ciąży przytyłam 0,5 kg a mam niedowagę...
Pierwsze, co mi przychodzi do głowy, to nadczynność tarcycy, ale to raczej zbadali. Twoje ostatnie obawy mogą wskazywać na obecność pasożytów (ale wtedy chyba są zmiany w morfologii krwi) i choroby autoagresywne ze zmianami w jelitach. Oby przyczyna była bardziej prozaiczna i łatwiejsza do wyeliminowania.

Agunia. Emilia211 - musiało być dobrze!
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Nie gniewajcie się, że Was nie nadrabiam ale narazie ciężko mi siedzieć .
Nie gniewamy się. Zdrowiej.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A pracuję, bo prócz tej umowy, zostałam jeszcze poproszona dzisiaj o kilka rzeczy, no więc je zrobiłam z zaznaczeniem, że od jutra nie będę miała takiego dostępu do neta jak dziś i w razie co, niech dzwonią. Daję się wykorzystywać, wiem...
Ja pracowałam w czasie dwóch sześciotygodniowych zwolnień, bo to było łatwiejsze, niż korygowanie błędów po powrocie, gdyby zajął się tym ktoś inny. To był błąd, którego nigdy więcej nie popełnię.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:40   #2229
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy z powrotem panią przewodniczącą ) Cieszę się, że wszystko gra. słuchaj a może jak teraz pojesz to przybędzie Ci na wadze i nie będziesz musiała za tydzień iść na oddział?/
Nie da rady Tu nie chodzi o dietę, bo mam ją ok, tylko o to, że mój organizm nie potrafi tych kalorii zamienić w tłuszczyk i dodatkowe kilogramy
Cytat:
E to mógł nam coś odpisywać
Mówi, że chciał, ale nie miał czasu W sumie był u mnie po 2 razy dziennie i to po kilka godzin

TŻ zamawia pizzę

W ogóle to brat mnie tak wkurzył

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:46   #2230
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie da rady Tu nie chodzi o dietę, bo mam ją ok, tylko o to, że mój organizm nie potrafi tych kalorii zamienić w tłuszczyk i dodatkowe kilogramy
Fakt - może po prostu czegoś nie trawisz tak, jak powinnaś.
Stary 2012-02-20, 20:49   #2231
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Cholera, coś dziwnego (bąbelek) pojawiło mi się na ustach. Nic nie swędzi ani nie boli, tylko jest mi w to jakoś tak.. cieplej? W życiu nie miałam opryszczki, więc mam nadzieję, że to jednak nie to
Ja niestety opryszczkę mam bardzo często - powiedziałabym nawet, że jest to u mnie na porządku dziennym. Jest to na ogół właśnie bąbelek lub kilka na ustach, wokół ust albo w okolicach nosa. Z tym, że od samego początku swędzi czasem boli. Wydaje mi się, że u Ciebie to nie jest opryszczka. Ale lekarz ze mnie marny

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Co Ci brat zrobił?

Stary 2012-02-20, 20:50   #2232
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Fakt - może po prostu czegoś nie trawisz tak, jak powinnaś.
Moja siostra (11 lat) ma coś podobnego i w CZD wykryli, że kosmki jelitowe nie wchłaniają jej czegoś tam Boje się co mi tam wyjdzie, bo przy wzroście 168 moja największa waga, to było 55 kg... Aktualnie ważę 52,5 kg i od początku ciąży przytyłam tylko 0,5 kg

Bloguję
Stary 2012-02-20, 20:54   #2233
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Która chciała zbałamucić małża?
http://kwejk.pl/obrazek/952364/stolik.html
haha wolę bez seksstolika

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

ja ruchy zaczęłam czuć na początku 18 tygodnia, w sumie dość wcześnie
to jeszcze taki kawał?

Cytat:

Mówi, że chciał, ale nie miał czasu W sumie był u mnie po 2 razy dziennie i to po kilka godzin

TŻ zamawia pizzę

Cytat:
Moja siostra (11 lat) ma coś podobnego i w CZD wykryli, że kosmki jelitowe nie wchłaniają jej czegoś tam Boje się co mi tam wyjdzie, bo przy wzroście 168 moja największa waga, to było 55 kg... Aktualnie ważę 52,5 kg i od początku ciąży przytyłam tylko 0,5 kg
przykra sprawa będąc w ciąży. poza ciążą superowo! ale brzuszek ciażowy masz?
Stary 2012-02-20, 20:55   #2234
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
A 8,5 cm to nie za dużo w ciąży? Czytałam, że kobiety w ciąży powinny zrezygnować z butów na obcasie - ewentualnie zmienić na takie 2-3 cm. Jest to związane z tym, że przy chodzeniu w butach na wysokim obcasie inaczej rozkłada się ciężar ciała i położenie macicy. Może to być niebezpieczne dla dziecka.
Poza tym taka pierdoła - jest większa szansa na upadek. Co jest bardzo niebezpieczne w czasie ciąży. Ale skoro tyle chodzisz w tego rodzaju butach to raczej Ci nie grozi.
Pewnie ze za dużo Nie tylko ze względu na kręgosłup, ale i upadek właśnie. Sama znam dziewczynę, która w 7 miesiącu wywaliła sie na brzuch! Była w szpilkach na ulicy. I pojechała prosto do szpitala.
To, ze ktos jest doświadczony to nic.
Ja sama w pierwszych tygodniach ciąży (jeszcze o niej nie wiedziałam) prawie spadłam ze schodów (krętych !!!) byłam w 10 cm kozakach. Obcas mi sie wygiął calkowicie To było mega niebezpieczne i juz zsunęłam sie po tych schodach... A byłam już w ciąży brr... A przecież chodzę, co tam, biegam w takich butach od 10 lat W ciąży nie i jeszcze raz nie dla wysokich butów. Tęsknię za nimi
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:56   #2235
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
zdrówka

ie
Dziękuję. jak przyjedzie TŻ to mi musi naszykowac wodę gorącą w misce to sobie stopy wymoczę bo mi zimno a nie mam siły dźwigać
Stary 2012-02-20, 20:57   #2236
Maciejka__
Zakorzenienie

Obiecane pączki. Smacznego!
paczki.jpg
Ale jak masz szansę na pizzę, to korzystaj, bo niedługo...
zamawianie_pizzy.jpg
Stary 2012-02-20, 21:00   #2237
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety opryszczkę mam bardzo często - powiedziałabym nawet, że jest to u mnie na porządku dziennym. Jest to na ogół właśnie bąbelek lub kilka na ustach, wokół ust albo w okolicach nosa. Z tym, że od samego początku swędzi czasem boli. Wydaje mi się, że u Ciebie to nie jest opryszczka. Ale lekarz ze mnie marny
Też mi sie wydaje, że u depoison to nie opryszczka. Ja niestety też mam tego wirusa i niestety miałam opryszczkę na samym początku ciąży, wiem, ze w ciąży to nic dobrego, ale co zrobię.. nic. Miałam już ją wcześniej ileś tam razy i była to oczywiście wargowa opryszczka Wiec pół biedy jeszcze z tych 2 powodów.
Stary 2012-02-20, 21:01   #2238
branzoletka
Branzoletka

Ale wpadłam w wir porządków ale z zaległości to prawie wszystko.

Soleika super, że już jesteś z nami z dzidzią cała i zdrowa a z wagą to różnie bywa-ja swój 1kg. w 1 ciąży przybrałam dopiero w 5m-cu-ogólnie 11kg. i wszystko z dzidzią i ciążą ok.łożysko zdrowe córcia duża-3,5kg.
Na fotkach widzę słuchawki do czego?

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witam wszystkie kochane mamusie dziś w wyjątkowi dobrym humorze bo nareszcie zdrowa jestem obeszło się bez antybiotyku choć o mały włos nie wylądowałam w szpitalu, a jutro zaczynam 21 tydzień
Całe szczęście i gratki za 21tydz.

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki
Ja właśnie wróciłam od lekarza i jestem trochę podłamana. Z jednej stron się cieszę, bo przez miesiąc przytyłam równo 1kg no ale niestety z ciśnieniem nie jest dobrze Dalej mam bardzo wysokie i chcą mnie wysłać do szpitala...(...)
Ojej ale po co szpital od razu nie lepiej brać leki na zbicie tego ciśnienia skoro i tak nie wiedzą jaka jest jego przyczyna Pisz co ci rodzinny powie i trzymaj się i nie denerwuj

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja mam dzis doła. nie wiem co ze soba zrobic. Zadna pozycja nie pasuje mi by spokojnie siedziec badz lezec. I w ogóle do dupy wszytsko
Strasznie ci współczuje ja tak miałam we wszystkie @ ... Próbowałaś odpocząć w pozycji na pieska, bo wtedy rozluźniasz mięśnie miednicy i odciążasz kręgosłup-spróbuj

Cytat:
Czy komuś coś dopisać/zmienić na 1 stronie?[/B]
Właściwie, to mi na prenatalnym wyszedł wcześniejszy tp(z 21 na 17) ale nie wiem sama czy się tym sugerować czy zmieniać. Na razie to zostawiam chyba, że po połówkowym coś się jeszcze zmieni.

Cytat:
Wróciłam

Wszystko jest ok, ładnie rośniemy, serducho dzidziola bije prawidłowo, u mnie ciśnienie w normie. W sobotę mam genetyczne

Cytat:
a ja napuszczam sobie wody na aromatyczną kąpiel, wyszoruję się rękawicą do masażu i obsmaruję kremem antyrozstępowymr obię tak raz w tygodniu...skóra jak marzenie, bez podrażnień
Hehe mam dokładnie to samo nie chce mi się częściej

Emilia i ładne imiona dla córci

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ale fajnie, gratuluję i zazdroszczę, ja czuję, ze u mnie to chłopak, a tak marzyłam o córeczce
Oj tam, to drugie se szczelicie dziołszkę jak teraz będzie siusiak

Ja to mam szczęście z dzieciakami- pierwsze miało i musiało być dziewczynką(bałam się wychowywać chłopca) i miałam a teraz pragnęłam mieć synka i raczej będzie Szkoda tylko, że to jedyne co se wymarzyłam w życiu i miałam, no ale cóż

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:03   #2239
Linka25
Zakorzenienie

Emilia to wspaniale że juz wiesz, i wspaniale że córeczka !!!
Stary 2012-02-20, 21:03   #2240
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Hejo

Witam się już z domku i czekam na obiecane pączki od Was
Witamy
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
też używałam i byłam bardzo zadowolona, jednak brak pompki mnie wkurzał
Ja na palca sobie wlewam i jadę nie przeszkadza mi brak pompki
Cytat:
Nie wiem czy pęcherza nie przeziębiłam
Ja jak tylko zacznę kichać, to od razu mnie boli tam na dole, jakbym sobie przeziębiła, ale zawsze samo przechodzi..na szczęście
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ale miałam dzisiaj straszny sen...

śniło mi się, że zaczełam mocno krwawić i probowałam sie dodzwonic do lekarki a ona na to, ze wszystko jest ok

rano jak szłam do toalety to modliłam sie aby na majtkach nie było żadnej krwi...
Matko, nie lubię takich snów. Szczególnie tych, że rano się budzę i boję, że to prawda, co mi się śniło.
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
dobrze słyszałaś, moja kuzynka zaliczyła wpadkę i nie wiedząc że jest w ciąży opalała się do słonka....ma okropne plamy na całej twarzy i nie potrafi się ich pozbyć, a córecza już ponad 2 lata ma...
Aż się boję, bo mam naturalną tendencje do piegów. Ogólnie mam blada cerę i sporo pieprzyków.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Pewnie ze za dużo Nie tylko ze względu na kręgosłup, ale i upadek właśnie. Sama znam dziewczynę, która w 7 miesiącu wywaliła sie na brzuch! Była w szpilkach na ulicy. I pojechała prosto do szpitala.
To, ze ktos jest doświadczony to nic.
Ja sama w pierwszych tygodniach ciąży (jeszcze o niej nie wiedziałam) prawie spadłam ze schodów (krętych !!!) byłam w 10 cm kozakach. Obcas mi sie wygiął calkowicie To było mega niebezpieczne i juz zsunęłam sie po tych schodach... A byłam już w ciąży brr... A przecież chodzę, co tam, biegam w takich butach od 10 lat W ciąży nie i jeszcze raz nie dla wysokich butów. Tęsknię za nimi
Matko..ja też tęsknie za moimi obcasami, bez nich czuję się jakbym miała nogi jak kaczka
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:03   #2241
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi sie wydaje, że u depoison to nie opryszczka. Ja niestety też mam tego wirusa i niestety miałam opryszczkę na samym początku ciąży, wiem, ze w ciąży to nic dobrego, ale co zrobię.. nic. Miałam już ją wcześniej ileś tam razy i była to oczywiście wargowa opryszczka Wiec pół biedy jeszcze z tych 2 powodów.
W ciąży opryszczkę miałam już 5 razy - w tym 4 razy na ustach a raz koło przegrody nosowej. Często mi się robi jak mama katar

Stary 2012-02-20, 21:07   #2242
kejtigda
Wtajemniczenie

[QUOTE=Mandragorrka;324324 70]

Ja chcę je nosić tylko na wyjatkowe okazje, jakiś egzamin czy spotkanie, bo mimo że na nich głównie siedzę to nie chce wyglądać jak nienormalna w ciąży i 15cm butach na co dzień teraz płaskie zdecydowanie, ewentualnie lekki koturn ale to tylko do czasu gdy nie będzie brzuszka takiego większego

Coś mi cytowanie nie poszło Chciałam dopisać ze oczywiście doświadczenie nie gra roli, podwinąć nóżka się może każdemu dlatego myślę że nie ma co ryzykować na codzień

Soleika super że jesteś

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-20 o 21:10
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:15   #2243
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
właśnie mam nadzieję, że to nie opryszczka, bo ponoć bardzo niefajnie jest ją złapać PIERWSZY RAZ w ciąży. I dlatego tak się teraz nerwowo temu przyglądam... No nic, czekam na rozwój wypadków, jak do jutra nie zniknie, to i tak pokażę ginowi, bo mam wieczorem wizytę.

Soleilka - a Twoja właściwość (bo nie wiem, czy dolegliwość) to poza ciążą faktycznie błogosławieństwo! Na pewno mnóstwo osób mogłoby Ci tylko zazdrościć. Ja startowałam z identycznymi wymiarami jak Ty (o ile dobrze pamiętam 50 kg przy 168 cm, tak?) ale u mnie szczupłość brała się nie z natury, a z bardzo podkręconej przez palenie papierosów przemiany materii. No i z kiepskiego (znów się palenie kłania) apetytu.
Ale co się stało, że raz udało Ci się ważyć 55 kg? Samo jakoś przyszło, czy robiłaś coś szczególnego? Może ten wyczyn jest do powtórzenia?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:19   #2244
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
gdyby nie ciąża to pozazdrościłabym Ci i pogratulowała takiego organizmu, ach co ja bym nie zjadła w takiej sytuacji
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:20   #2245
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Co Ci brat zrobił?
Bez mojej wiedzy i zgody wystawił moją książkę z technikum na allegro za 20 zł A ja za nią dałam 60 zł i mogę ją sprzedać sobie za 40 zł. Zadzwoniłam do mamy i go opieprzyła

Bloguję
Stary 2012-02-20, 21:21   #2246
kejtigda
Wtajemniczenie

Soleika nie martw się ja przy moich 180cm większość życia ważyłam max 52kg, utyłam po nietrafionym zastrzyku hormonalnym antykoncepcyjnym, w efekcie którego z resztą zaszłam w ciąże A paliłam jak smok wcześniej, jednak nie traciłam od tego apetytu, po prostu po rzuceniu troche podjadałam

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-20 o 21:26
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:23   #2247
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Bez mojej wiedzy i zgody wystawił moją książkę z technikum na allegro za 20 zł A ja za nią dałam 60 zł i mogę ją sprzedać sobie za 40 zł. Zadzwoniłam do mamy i go opieprzyła
A to dziad. Biznesmen się znalazł... A teraz dzieciątko w drodze to każdy grosz się przyda

Stary 2012-02-20, 21:24   #2248
Soleilka
Zakorzenienie

Piszecie, że poza ciążą można pozazdrościć, ale... ja jestem drobnej kości i wyglądam jakbym ważyła ok. 40 kg. Dla mnie to nie jest fajne, czuję się jak szkielet i chciałabym przytyć

Bloguję
Stary 2012-02-20, 21:26   #2249
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
W ciąży opryszczkę miałam już 5 razy - w tym 4 razy na ustach a raz koło przegrody nosowej. Często mi się robi jak mama katar
Ja dostałam dwa dni po ślubie obrzydlistwo na ustach
Cytat:
A to dziad. Biznesmen się znalazł... A teraz dzieciątko w drodze to każdy grosz się przyda
Kaska się przyda to prawda. Ale młodemu widocznie kasa była potrzebna i znalazł sposób, żeby zarobić
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:26   #2250
Soleilka
Zakorzenienie

TŻ kupił mi sok jabłkowo-aroniowo-wiśniowy I mamy pizzę Ale paaachnie

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości