|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Soleilka
Widzisz wróciłas i od razu forum ozyło Sas ja bym sie nie martwiła tylko przeczekała, to brazowa krew.. jak jutro nie bedzie ok dzwon do gina albo lec na ip. Norniczka jak masz warunki zeby zapłacic to zrob sobie te usg dla swietego spokoju i przyjemnosci Emilia211 gratuluje panienki izasz-bciężką masz ta ciaze... ale na pewno warto przewalczyc wszystko dla malenstwa Cytat:
mój mąż nawet swoją 2 lata starszą siostrę pilnował i sprawdzał jak chodziła ubrana na randki![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja się pochwalę co dzisiaj dostałam: http://www.zabawki-fisherprice.pl/in...downa-planeta/ |
||||||
|
|
|
#2222 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Cieszę się, że wszystko gra. słuchaj a może jak teraz pojesz to przybędzie Ci na wadze i nie będziesz musiała za tydzień iść na oddział?/Cytat:
Cytat:
grunt że miałaś fajne towarzystwo! Cytat:
ehh kurcze nabiegałam się dzisiaj w pracy i po pracy i się przeziębiłam. bardzo nie lubię . i teraz znowu kilka dni w domu. nie wytrzymam!!!!mamusie kiedy zaczęłyście odczuwać ruchy waszych skarbów???? |
||||
|
|
|
#2223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dalej nie czuję. Cierpliwie czekam
|
|||
|
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
na przełomie 18 i 19 tygodnia
![]() Cholera, coś dziwnego (bąbelek) pojawiło mi się na ustach. Nic nie swędzi ani nie boli, tylko jest mi w to jakoś tak.. cieplej? W życiu nie miałam opryszczki, więc mam nadzieję, że to jednak nie to
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Która chciała zbałamucić małża?
http://kwejk.pl/obrazek/952364/stolik.html |
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka ![]() ja ruchy zaczęłam czuć na początku 18 tygodnia, w sumie dość wcześnie
|
|
#2228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soleilka - fajnie, że wróciłaś. Cytat:
Agunia. Emilia211 - musiało być dobrze! Cytat:
Ja pracowałam w czasie dwóch sześciotygodniowych zwolnień, bo to było łatwiejsze, niż korygowanie błędów po powrocie, gdyby zajął się tym ktoś inny. To był błąd, którego nigdy więcej nie popełnię. |
|||
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o dietę, bo mam ją ok, tylko o to, że mój organizm nie potrafi tych kalorii zamienić w tłuszczyk i dodatkowe kilogramy ![]() Mówi, że chciał, ale nie miał czasu W sumie był u mnie po 2 razy dziennie i to po kilka godzinTŻ zamawia pizzę ![]() W ogóle to brat mnie tak wkurzył
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Co Ci brat zrobił?
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra (11 lat) ma coś podobnego i w CZD wykryli, że kosmki jelitowe nie wchłaniają jej czegoś tam
Boje się co mi tam wyjdzie, bo przy wzroście 168 moja największa waga, to było 55 kg... Aktualnie ważę 52,5 kg i od początku ciąży przytyłam tylko 0,5 kg
|
|
|
|
#2233 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, ze ktos jest doświadczony to nic. Ja sama w pierwszych tygodniach ciąży (jeszcze o niej nie wiedziałam) prawie spadłam ze schodów (krętych !!!) byłam w 10 cm kozakach. Obcas mi sie wygiął calkowicie To było mega niebezpieczne i juz zsunęłam sie po tych schodach... A byłam już w ciąży brr... A przecież chodzę, co tam, biegam w takich butach od 10 lat W ciąży nie i jeszcze raz nie dla wysokich butów. Tęsknię za nimi
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję. jak przyjedzie TŻ to mi musi naszykowac wodę gorącą w misce to sobie stopy wymoczę bo mi zimno
a nie mam siły dźwigać
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecane pączki. Smacznego!
![]() paczki.jpg Ale jak masz szansę na pizzę, to korzystaj, bo niedługo... zamawianie_pizzy.jpg |
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec pół biedy jeszcze z tych 2 powodów.
|
|
|
|
|
#2238 | ||||||
|
Branzoletka
|
Ale wpadłam w wir porządków
Soleika super, że już jesteś z nami z dzidzią cała i zdrowa a z wagą to różnie bywa-ja swój 1kg. w 1 ciąży przybrałam dopiero w 5m-cu-ogólnie 11kg. i wszystko z dzidzią i ciążą ok.łożysko zdrowe córcia duża-3,5kg. Na fotkach widzę słuchawki do czego? Cytat:
Cytat:
Pisz co ci rodzinny powie i trzymaj się i nie denerwuj ![]() Cytat:
![]() Właściwie, to mi na prenatalnym wyszedł wcześniejszy tp(z 21 na 17) ale nie wiem sama czy się tym sugerować czy zmieniać. Na razie to zostawiam chyba, że po połówkowym coś się jeszcze zmieni. Cytat:
Cytat:
nie chce mi się częściej Emilia i ładne imiona dla córci Cytat:
![]() Ja to mam szczęście z dzieciakami- pierwsze miało i musiało być dziewczynką(bałam się wychowywać chłopca) i miałam a teraz pragnęłam mieć synka i raczej będzie Szkoda tylko, że to jedyne co se wymarzyłam w życiu i miałam, no ale cóż
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia to wspaniale że juz wiesz, i wspaniale że córeczka
!!!
|
|
|
|
#2240 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Cytat:
nie przeszkadza mi brak pompki![]() Ja jak tylko zacznę kichać, to od razu mnie boli tam na dole, jakbym sobie przeziębiła, ale zawsze samo przechodzi..na szczęście ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Mandragorrka;324324 70]
A 8,5 cm to nie za dużo w ciąży? Czytałam, że kobiety w ciąży powinny zrezygnować z butów na obcasie - ewentualnie zmienić na takie 2-3 cm. Jest to związane z tym, że przy chodzeniu w butach na wysokim obcasie inaczej rozkłada się ciężar ciała i położenie macicy. Może to być niebezpieczne dla dziecka. Poza tym taka pierdoła - jest większa szansa na upadek. Co jest bardzo niebezpieczne w czasie ciąży. Ale skoro tyle chodzisz w tego rodzaju butach to raczej Ci nie grozi. Ja chcę je nosić tylko na wyjatkowe okazje, jakiś egzamin czy spotkanie, bo mimo że na nich głównie siedzę to nie chce wyglądać jak nienormalna w ciąży i 15cm butach na co dzień teraz płaskie zdecydowanie, ewentualnie lekki koturn ale to tylko do czasu gdy nie będzie brzuszka takiego większegoCoś mi cytowanie nie poszło Chciałam dopisać ze oczywiście doświadczenie nie gra roli, podwinąć nóżka się może każdemu dlatego myślę że nie ma co ryzykować na codzieńSoleika super że jesteś
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-20 o 21:10 |
|
|
|
#2243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. I dlatego tak się teraz nerwowo temu przyglądam... No nic, czekam na rozwój wypadków, jak do jutra nie zniknie, to i tak pokażę ginowi, bo mam wieczorem wizytę.Soleilka - a Twoja właściwość (bo nie wiem, czy dolegliwość) to poza ciążą faktycznie błogosławieństwo! Na pewno mnóstwo osób mogłoby Ci tylko zazdrościć . Ja startowałam z identycznymi wymiarami jak Ty (o ile dobrze pamiętam 50 kg przy 168 cm, tak?) ale u mnie szczupłość brała się nie z natury, a z bardzo podkręconej przez palenie papierosów przemiany materii. No i z kiepskiego (znów się palenie kłania) apetytu.Ale co się stało, że raz udało Ci się ważyć 55 kg? Samo jakoś przyszło, czy robiłaś coś szczególnego? Może ten wyczyn jest do powtórzenia?
|
||
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Bez mojej wiedzy i zgody wystawił moją książkę z technikum na allegro za 20 zł
A ja za nią dałam 60 zł i mogę ją sprzedać sobie za 40 zł. Zadzwoniłam do mamy i go opieprzyła
|
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
Soleika nie martw się ja przy moich 180cm większość życia ważyłam max 52kg, utyłam po nietrafionym zastrzyku hormonalnym antykoncepcyjnym, w efekcie którego z resztą zaszłam w ciąże
A paliłam jak smok wcześniej, jednak nie traciłam od tego apetytu, po prostu po rzuceniu troche podjadałam
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-20 o 21:26 |
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie, że poza ciążą można pozazdrościć, ale... ja jestem drobnej kości i wyglądam jakbym ważyła ok. 40 kg. Dla mnie to nie jest fajne, czuję się jak szkielet i chciałabym przytyć
|
|
|
|
#2249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ kupił mi sok jabłkowo-aroniowo-wiśniowy
I mamy pizzę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

mój mąż nawet swoją 2 lata starszą siostrę pilnował i sprawdzał jak chodziła ubrana na randki
)

bardzo nie lubię . i teraz znowu kilka dni w domu. nie wytrzymam!!!!
i to tylko mi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a nie mam siły dźwigać
dziś w wyjątkowi dobrym humorze bo nareszcie zdrowa jestem

. I dlatego tak się teraz nerwowo temu przyglądam... No nic, czekam na rozwój wypadków, jak do jutra nie zniknie, to i tak pokażę ginowi, bo mam wieczorem wizytę.
I mamy pizzę